Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeApr 12th 2013 zmieniony
     permalink
    akirka mój gin jak mierzył i wychodziło mu 12 to już dalej nie mierzył albo mierzył tak dla siebie , bo jak mu wychodziło 12 to od razu mówił , że norma już jest...

wody są ważne i na pewno gdyby ginek był zaniepokojony to by coś działał także myślę , że nie masz sie co martwić...

a wizytę masz teraz za 2 tyg?
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Venika kawał babeczki z Twojej córci, ale dobrze, ze wszysto jest juz dobrze :) Gratuluje :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeApr 12th 2013
     permalink
    Venika wow niezły kolos z Twojej córy :) gratuluję :)
    --
  1.  permalink
    venika kochana gratuluje z całego serducha :):bigsmile:A córunia ładniutko ważyła ale najważniejsze że wszystko ok:bigsmile:Cieszę się że udało się rozkręcić laktacje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Venika gratuluję! To żeś wyhodowała córeczkę!:bigsmile: Czekamy na fotki maleństwa jak się ogarniesz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Venika jeszcze raz gratulacje i rzeczywiście córa imponujących rozmiarów, powiedz jakie ciuszki wyciągnęłaś na pierwszy rzut? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    VENIKA, gratulacje! szok z tymi 5kg:) Dochodź szybko do siebie i cieszcie się sobą nawzajem :)

Treść doklejona: 12.04.13 21:16
    eveke: jakie ciuszki wyciągnęłaś na pierwszy rzut?
    może 68? :) A wy VENIKO jako rodzice jesteście duzi? Tak z ciekawości o przycyznę słusznego rozmiaru córci pytam :)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    i my się meldujemy po wizycie :) synek waży cale 800 g :) ależ jestem dumna :) ułożony jest pośladkowo , twarzyczką do mojego kręgosłupa , więc czekamy na fikołki :) ginek mnie dzisiaj zapytał, czy wiem jak chcę rodzić i mnie zatkało, bo do tej pory nad tym się nie zastanawiałam , wydawało mi się, że to takie odległe,,,, a jutro faktycznie zaczynamy 27 tc więc pasowałoby się już zastanawiać .... :wink: a termin wg usg przesunął nam się na 25 lipca ;/
    Anairda nie martw się kochana, stosuj się do zaleceń , pij i dużo odpoczywaj a jestem pewna, ze wszystko będzie ok , maluszek jest silny i da radę :)
    Venika , wielkie gratulację , kawał babeczki z twojej córeczki :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Venika gratuluję córci:smile:
    tejsha: ginek mnie dzisiaj zapytał, czy wiem jak chcę rodzić
    , Tejsha, a lekarzowi chodzi o CC i SN?

Ja odebrałam dzisiejsze wyniki badań moczu i wszystko jest dobrze:shocked: A wczoraj wyszły mi bakterie i leukocyty....:shocked:

Może źle pobralam probkę moczu, albo pojemnik nie był jałowy.

Jutro mam wizytę u gina, trzymajcie kciuki:smile:
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    venika gratulacje!!! :flowers:
    -- ;
  2.  permalink
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie...już mi lepiej, ale aż się popłakałam:(

ehh...
    Ja mam AFI 10-11...Wasze historie dodaja mi otuchy...mam nadzieję że i u nas tak będzie że mimo wszystko z małym będzie wszystko ok. Upasłam wielkoluda, bo ma 875 gram:)

Co do zaleceń to mam nadal pić wodę i dużo leżeć i odpoczywać. My kurde jutro jedziemy do Krakowa na 2 dni. Nie będe szaleć tam, spokojnie pochodzimy po krakowskiej Starówce...

Na dodatek coś mnie kuje tak jakby w szyjce
    :cry: dziwne uczucie, niby takie szczypanie z kuciem. Ginekolożka dzisiaj mnie badała i pozamykana jestem na 3 spusty, macica miękka. Zobaczymy jak jutro rano będzie.

Ehhh...jak nie urok to sraczka.

dziękuję wam dziewczyny!!!
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Agosa: lekarzowi chodzi o CC i SN
    b Agosa, dokładnie tak,,,,
    mi ostatnio leukocyty wyszły kiedy pobierałam mocz na szybko bez wcześniejszego podmycia się , następnym razem było w normie ,,, może tutaj tkwi przyczyna? oczywiście kciuki zaciśnięte ;p
    --
  3.  permalink
    tejsha: ułożony jest pośladkowo , twarzyczką do mojego kręgosłupa

nasz ułożony identycznie...kopniaki czuję w dole brzucha, czasem czuję jakby stopa właziła mi za biodro...dziwne uczucie.

My następną wizytę mamy po weekendzie majowym czyli za 4 tygodnie.
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dziewczyny tak sobie leze i ogladam tv i brzuch mi strasznie twardnieje :-( praktycznie caly czas i zaczynam sie denerwowac :-( to z pewnoscia nie jest porod ale martwie sie o synka :-( cale szczescie do tej pory byl ruchliwy!
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    anairda1986: My następną wizytę mamy po weekendzie majowym
    my też :) o i tez czuję porządne kopniaczki w dole brzucha , a nad pępkiem czasem mały tak wypycha się tworząc taką całkiem pokażnych rozmiarów górkę , teraz wiem , że to główka :cool:
    u Ciebie też będzie wszystko oki , zobaczysz , i ja mocno w to wierzę :wink:

Ange , weż nospę i odpoczywaj , będzie dobrze
    --
  4.  permalink
    tejsha: u Ciebie też będzie wszystko oki , zobaczysz , i ja mocno w to wierzę

ja ci powiem, że ja czasem w to nie wierzę...kurde bo niby czemu ma się udać?Jeden raz już straciłam ciążę, obwiniałam siebie do momentu kiedy okazało się że przyczyną była toksoplazmoza. Mam wrażenie że jakaś feralna jestem...Dobrze że mam męża który ustawia mnie do pionu i daje ogromne wsparcie.

Musi się udać, no musi!!!!!Idę się tulić do męża. Dziękuję jeszcze raz:*****
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    <strong>Ange</strong>, mi też się dzisiaj wieczorem często napina brzuszek, ale młoda szaleje, więc czekam co dalej...
    <strong>anairda</strong>, wszystko będzie dobrze, zobaczysz, pij i odpoczywaj,zobacz już zostało mniej niż więcej do końca:-)
    <strong>venika</strong>, gratulacje!spore to wasze dzieciątko :-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    anairda1986: kurde bo niby czemu ma się udać?

A dlaczego ma się nie udać? Ja to zawsze mówię, że limit nieszczęść masz wyczerpany :wink:...
    Musi być dobrze!

Venika gratuluję Córuni po tej stronie brzuszka :bigsmile:

Odnośnie wód płodowych, to wiecie, że ja nie wiem jakie mam AFI i Ginek nigdy o tym nie wspominał, no ale chyba to kontroluje, nie?
    Wiem, że na prenatalnych USG jest wpisane że w granicach normy ale ile dokładnie to nie wiem.
    Ja mam III prenatalne za 1,5 tygodnia, a później po weekendzie majowym standardową wizytę.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Venika gratulacje! Az 5 kg. szczescia, super :rainbow: A ciekawa jestem czy lekarze przypuszczali, ze Hania bedzie taka duza?
    .
    anairda, stosuj sie do zalecen lekarza i bedzie w porzadku :))) nie martw sie Kochana i odganiaj czarne mysli jak najdalej :)))

Ange: brzuch mi strasznie twardnieje :-( praktycznie caly czas

mam podobnie jak juz leze w lozku, ale to normalne - skurcze BH sa juz na naszym etapie mocniejsze i czestsze :)
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
    • CommentTimeApr 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziękujemy za gratulacje :bigsmile:
    Z mężem raczej do maluszków nie należymy ja 178 cm wzrostu mąż 2 m więc i mamy przyczynę (bo Hania całkowicie zdrowa... badali pod kontem cukrzycy i ani śladu... zdrowa i silna dziewczyna), mój lekarz się spodziewał że będzie duża, gdyż poprzednie dziewczyny też małe nie były : 4,1 kg 60 cm i 4,5 kg 62 cm, ale mnie szczerze powiedziawszy zszokowała wielkość Hani. Ubranka miałam naszykowane na 62 i do póki ma podkurczone nóżki to jakoś wejdzie w pajacyki, ale w body się nie zapina na pupie i rękawki mam na 3/4 :wink: No i chyba szybko nam wyrośnie z wózka gondoli, może wystarczy nam na 2 mies... zobaczymy :shocked:
    --
  5.  permalink
    venika gratuluje!!!! ale duza dziewuszka :o no ale.irodzenstwo a przede wszystkim rodzice imponujacych dlugosci;-)

co do AFI to ja mialam pomiar robiony.3 razy w szpitalu(na przestrzeni 9 dni) i wahalo sie miedzy 13 a 11 i mowili lekarze ze te wartosci sa jak najbardziej prawidlowe.
    Na usg kontrolnych pisza tylko ze ilosc wod plodowych prawidlowa wiec nie .wiem jak mam ale z tego co wiem to 11 jest dobre i bez zmartwien. Czytalam ze dziewczyny mialy i 8-9 i bylo ok.. wyfaje mi sie ze nie ma sie co martwic.

a ja mowie dzien dobry forum i probuje dalej spac bo jak kochana zona wyprawilam meza do pracy :]
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
    • CommentTimeApr 13th 2013
     permalink
    A ja ostatnio coś spać nie mogę :-( przewalam się po łóżku, co chwilę wstaje do toalety... Z wczorajszych napinan nic się na szczęście nie rozwinęło, tak więc nadal jesteśmy w dwupaku:-)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny ja męża do pracy wyprawilam i wracam spać do łóżka :-)
    mały od kilku dni zrobił się mniej ruchliwy ma te 10 ruchów ale wogóle rusza się tak delikatniej i rzadziej trochę to mnie martwi bo do tej pory był wulkanem energii :-)
    też tak macie że aż w nocy się budzicie żeby się napić? bo ja umieram z pragnienia...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Ew3ame. ja budze sie kilka razy nawet z susza w buzi. Bez wody obok lozka sie nie obejdzie... jak na jakims porzsdnymbkacu... wczoraj.mi. ginek powiedzial ze taki maluszek.to.juz osobne stworzonko ktore ma swoje pory dnia. zachowania itp. bo wlasnie go zapytalam czemu jednego dnia fika jak szalony a innego taki.cichutki i mnie martwi... wiec to jak najbardziej normalne ;):wink:
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Cześć dziewczyny w sobotni poranek. Ja już po śniadanku VENIKA gratuluje córci !!!
    Ja wczoraj odbierałam wyniki posiewu moczu i jednego dnia wyszły gram ujemny a drugiego ziarniaki gram dodatni i nic z tego nie rozumie ale byłam z wynikami u lekarza i chyba nie jest to takie straszne. Krzywa cukrowa teraz wyszła mi dobrze. Nic z tego nie rozumiem.
    powiem wam że już mam stresa, że jeszcze nic poza ciuszkami nie mam.
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ja też w nocy wstaję i piję jak smok, a potem sikam i sikam i sikam :tongue:
    <strong>edytak</strong>, zdążysz jeszcze jest dużo czasu, od czego jest allegro :smile:
    wiecie co już jakiś czas temu wyczaiłam, że na allegro można bardzo tanio upić używane ubranka dla dzieci, jakbym to wiedziała wcześniej to bym wyprawkę dla pierwszej córy za grosze kupiła. Czasem można trafić takie okazje że na przykład za 100 pln ze 30 sztuk ubranek, nawet jak kilka okaże się kiepskich to i tak się opłaca, a taki maluch to przecież tego nie znosi, nie zniszczy. Teraz jak młoda ma prawie 4 lata też się czaję na okazje i naprawdę za niewielkie pieniądze można poszaleć :cool:
    sorry za off top :wink:
    --
  6.  permalink
    magda ja bardzo fajne ubranka licytowalam na Allegro uzywane i naprawde pojedyncze sztuki mozna bylo za kilka złotych kupic i jak przysżły to jak nowki sztuki wygladaja :) jestem zadowolona i tym sposobem mam duzo fajnych ubranek dla maluszka nad morze;-) ( bedzie mial skoncozne 2 mce wtedy)
    W ogole 3/4 rzeczy kupilam na Allegro z wyprawki ( nie mowie o ubrankach) właściwie o tylko wozek i lozeczko i materac kupilam w sklepie i pojedyncze pary ciuszkow a takto reszta jest przez Allegro i jestem mega zadowolona. oszczednosc czasu i pieniedzy a szczegolnie jak trzeba lezec... :P

co do picia to ja teraz jakos mniej sie od niedawna budze i pije w nocy - chociaz dzis to budizlam sie kkilkakrotnie i nie moglam sie ulozyc.. WIecej pije w ciagu dnia - 1,5-2 litry jak nic wypijam...

kurcze co rano budze sie obolala..moj Synek niezle mnei w nocy musi terroryzowac i kopac :P
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Anairda norma wód np. W moim szpitalu jest od 8 ale czasem przyjmuje się nawet od 6 także Twoje 11 zupełnie mieści się w normach :)
    --
  7.  permalink
    I ja sie witam weekendowo. Wyprawilam eMa z Karolinka na basen a ja niestety za wiele zrobic nie dam rady, bo wciaz musze duzo lezec:cry:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ahoj! :bigsmile:
    Ja też zauważyłam suszijamę nocną... :wink:

Wrzuciłam fotki Milkowej bryki do odpowiedniego wątkujakby któraś chciała pooglądać i poczytać moje pierwsze wrażenia.

Zabieram się porządki. Miłego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    eveke: wody są ważne i na pewno gdyby ginek był zaniepokojony to by coś działał także myślę , że nie masz sie co martwić...

a wizytę masz teraz za 2 tyg?

Ev te wody mierzył mi lekarz w czasie usg 3d/4d. Moja chyba na oko patrzy ile w tych kieszonkach wód, bo nie mówi nigdy wartości, ale że jest ok.
    Wizytę mam w środę, to się jej podpytam dokładnie.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeApr 13th 2013 zmieniony
     permalink
    No a ja mam duzo lezec ale nie wytrzymalam i musialam odkurzyc mieszkanie bo syf byl a maz w pracy od kilku dni i do pon... alez sie mokra zrobilan... mam nadzieje ze.nic sobie nie pogorszylam ale moja Malpka w brzuszku fika wiec mam nadzieje ze jest ok :-) i nie przyspiesze porodu :pno ale juz grzevznie leze i nic juz dzis nie robie bo mi brzuszek sie postawil wlasnie...

a jak wy weekend spedzacie?? ja sama w domu i czasem na balkon wygladam..
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    hey kochane :-)
    na noc zapralam nospe ale malo pomogla, rano po wizycie w toalecie zauwazylam, ze pojawilo sie kilka klopel krwi ale nic poza tym :-) raczej na nic sie u nas tez sie nie zapowiada ale jestesmy w stanie gotowosci :-)
    blubis ja takie falowania mam od polowy ciazy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny mam pytanie co do ruchow. Czy na moim etapie zmiana z kopniec (rzadkich bo rzadkich) na takie przesuniecia i widoczne trzesienia brzucha jest normalna? Nie mam wyraznych czestych kopniakow ale kilka razy dziennie obserwuje takie jakby falowanie i trzesienie brzucha. Jest ok?
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    edytak1984: nic poza ciuszkami nie mam
    edytak , ja tez nic poza ciuszkami , powoli trzeba się brać za zakupy :rolling: ale to akurat bardzo przyjemna część :tooth:
    Kandy , ja tez planuję zamawiać przez allegro :wink:
    Ange , coś mi się wydaje że TEN moment się zbliża nie ubłagalnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Blubis , najważniejsze że czujesz ruchy
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Normalne :)bo dzidziuś nie ma juz tyle swobody w brzuchu żeby kopać, ma mało miejsca i się tylko przesuwa i obraca :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Ange dziekuje za odp. Ale jesli sa one zamiast kopniakow to tez ok? Czuje przesuwania ale kopniecia juz dawno nie poczulam
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny
    ange chyba u ciebie godzina zero się zbliża :-)
    ja dziś gotuje boczek dla mojego miesozercy na chleb :-) mały już zaczął się ruszać ale też już chyba ma powoli mało miejsca bo rzadko kopie raczej sie wierci lub rozpycha :-)
    dostałam dziś w końcu skierowanie na usg tych spuchnietych żeber wiec w środę o 5 dowiem się co mnie tam tak boli...
    --
  8.  permalink
    blubis, u mnie maly sie tylko rozpycha i wierci i flauje.. a kopniaki dostane raz moze dwa dziennie ale wtedy to sa takie konkretne :o
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziekuje za odpowiedzi :-) I pozdrawiam z Kolobrzegu, wyjechalismy na weekend troche odpoczac.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hej. Gosi wczoraj wyszły pierwsze kropki – jest ospa. Teraz byle Piotruś wysiedział do jej końca… Ja dzisiaj b. słabo się czuję, jakbym cała była napuchnięta, boli mnie miednica, pachwiny... ech
    --
  9.  permalink
    A jednak Gosie wysyuje... miałam nadzieje, że Wam sie uda tego uniknac.... to trzymam za Ciebie Karko Kciuki i Synka.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    dobrze że Gosie wysypało, będzie z głowy i nie będzie obawy o Piotrusia
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    kachaw: dobrze że Gosie wysypało, będzie z głowy i nie będzie obawy o Piotrusia

Dokładnie :D
    --
  10.  permalink
    no z drugiej strony też prawda :P
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    <strong>KARKO</strong>, wysłałam ci pw a propos ospy. Jak już są krostki to kilka dni i przestanie zarażać. Nawet jak za kilka dni urodzisz to pobędziesz w szpitalu przez ten najgorszy czas. A najlepiej żeby młody posiedział grzecznie do terminu :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Hej Kochane!!!

Mamy DZIEWCZYNKĘ!!! :cheer:

Wszystko z Małą w porządku, badania też w miarę, mam tylko rozjechane hormony tarczycy i z tym problemem muszę iść do endokrynologa.

Ale jestem szczęśliwa!!!!:crazy:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Venika wielkie gratulację :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Agosa, gratuluję córeczki:) Wpiszę na listę, bo ostatnio ja wklejałam.

Hmmm, Cloe dziś się nie meldowała, ciekawe co tam u niej:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.