Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeApr 16th 2013
     permalink
    Zabka jestem zywym dowodem na to ze z rozwarta szyjka mozna donosic:)
    malo tego podobno szyjka rozwiera sie rowniez pod wplywem stresu...
    takze wyluzuj... bo ja jednego dnia mialam 0,5 a drugiego juz zamknieta
    poczym szyjka skracala sie mialam nakaz lezenia .... pewnie nie ktore dziewczyny pamietaja jak stekalam:) hyhy tak tak ja tu jeszcze wroce postekac:)
    i co i nico urodzilam w 39:)

natomiast w 1 ciazy porod przedwczesny juz w 30tyg kilka dni w szpitalu i corka przeterminowala :) 40tyg2dni... :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeApr 17th 2013
     permalink
    zabciu glowa do góry lez a będzie dobrze :-*
    ja spalam chwilowo dwie h i usnac nie mogę... ech te uroki ciąży :-)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Zabko trzymam kciuki, to juz koncowka, fajnie ze wszystko kupione, bedzie dobrze
    nie trap się kochana

Nowe mamusie przybyly i jestem nadal na 41 miejscu co mnie cieszy na razie :)
    dobrego, slonecznego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeApr 17th 2013 zmieniony
     permalink
    zabko bedzie dobrze. ja tez z przygodami. trafilam.do szpitala w ostatni dizen 30tc i lezalam 9 dni bo mi sie szyjka skracala i mialam podejrzenie porodu przedwczesnego. ale zobacz.. za dwa.dni zaczne 35tc szyjka trzyma bo leze.. bardzo malo sie ruszam.. podobno teraz to plaga tuch zagrozen porodem przedwczesnym.. za malo soe oszczedzamy i stad te kwiatki... odpoczywaj i lez.. ja nawet na spacery nie chodze bo jak zrobilam test i poszlam dea.dni temu ma spacer dookola bloku z mezem to juz bylo gorzej... takze Zabka glowa do gory i lez z pupa lekko wyzej :-)

mnie natomiast caly czas przesladuja twardnienia.. nie sa.jakies.baaardzo czeste ale z 15 dziennie to jest... i niektore to naprawde sa nieprzyjemne i dlugie... aghrrrr.. dwa razy dziennie zdarza mi sie bol jak na @ wtedy leze i modle sie.. gadam sama.ze soba ze bedzie dobrze... jeszcze tylko 2 tyg i bedzie miodzio....

wczoraj nastawilam pozostale prania ubranek tylko teraz na 62 i kilka wiekszych i jak moj maz spojrzal na rozwieszone juz pranie to patrzy na mnie i mowi " ja cie... mlody ma przeciez wiecej ubran ode mnie :o " i zaczal bawic sie malymi ubrankami ze niby juz Adas w nich jest hehehe to bylo slodkie :)
    --
  1.  permalink
    Malinka2905 piękna data porodu bo w moją rocznicę ślubu
    :bigsmile:
    Kandy Ty masz leżeć i pachnieć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Domi hehhe, nie umiem tak... te najgorsze chwile.juz za mna wiec powoli costam juz robie.. o 11.15 mam okuliste wiec musze itak jechac i przejsc kawalek mimo iz z mezem jade to kawalek do przejscia jest.. niestety.. taki los.. :(

Ale i tak wiem ze Adsas przed 36tc nie zrobi mamie niespodzianki bo za bardzo mnie kocha :P i na pewno zapiera sie rekami i nogami scianek macicy by nie uciskac za mocno glowka szyjki :P hehehhe

poza tym tatus ciagle mu powtarza ze jak ujrzy jakies swiatelko z dolu to ma" Nie isc w strone swiatla" hehehe wiec Adas napewno slucha tatusia i powtarza sobie - " jak zobacze szczelinke to tatus powiedzial ze mam nie isc w strone swiatla wiec nie ide" :p

juz tatus mu powie kiedy moze zaczac rozwazac przejscie na nasza strone :P
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    <strong>cloe</strong> może się dzidziuś już do kanału rodnego wstawia :smile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dzien dobry wszystkim :bigsmile:
    U nas nadal cisza i cisza :wink:
    Cloe wczoraj mialam podobnie ale po dluzszym staniu przy obiedzie.... bolaly mnie plecy, brzuch jak na okres i mialam ucisk na wszystko ale dzis spokoj :wink:
    3s tez nie pomoglo :wink: wiec czekamy dalej :wink:
    Madzia jutro wasz wielki dzien :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Dziękuje kochane za wsparcie, trochę mnie podbudowałyście , tylko ,że ja mam wielki problem - nie potrafię usiedzieć na tyłku ;) musze ciągle coś robić ale od dzisiaj zaczynam się pilnować ..Mam nadzieje ,że do następnej wizyty dotrzymam a niunia będzie grzecznie siedzieć bo jeszcze mamy ciuszki do wyprania i prasowania , także niech da mamie z 3 tyg ;)
    A tak apropo picia pokrzywy to ile razy dziennie polecacie ?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Zabko -napewno bedzie dobrze - z pierwsza ciaza moja szyjka nie byla domknieta od 8tygodnia ( 18 styczen -pamietam jak dzis az do porodu -2 wrzesnia) donosilam takze poki co spokojnie :hugging:

dzien dobry wszystkim :grouphug:
    jutro juz czwartek :crazy: nareszcie:tooth:

Kandyzowana oszczedzaj sie kochana ,ja wczoraj zaszalalam i przegielam ,za dlugo chodzilam i od wczoraj bol z prawej strony nie odpuszcza :angry:

udanego dzionka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    cześć kochane Dziewczynki!
    Dziękuję za tak miłe powitanie!:)
    Również poproszę o dopisanie do listy, mój termin porodu, 21 listopada 2013:)
    U nas jest dzisiaj pochmurno i raczej zaraz spadnie jakaś ulewa...
    Pozdrawiam Was cieplutko!
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Zabka ja pije 1 max 2 szklaneczki bo nie chce przesadzac i tez duzo pije wody niegaz. zeby sie nie odwodnic :smile: pilam tak tydzien i mialam przerwe bo nogi nie puchly i od 2 dni znow pije i jest lepiej :smile: obserwuj swoj organizm i sama zobaczysz jak na ciebie podziala i ogranicz sol :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    sheam: Również poproszę o dopisanie do listy, mój termin porodu, 21 listopada 2013:)

Sheam, zaraz Cię dopiszę do listy! Jaką masz pięęęknąąą datę porodu - w moje urodziny :)))

U nas dziś dzień wizytowy i strasznie się denerwuję czy to moje dziecko urosło i jak leży, bo mi się zdaje, że poprzecznie.
    Od rana świeciło ładne słoneczko, a jak mąż wystawił mi leżak do ogrodu, to zaszło, i wygląda, że już go dziś nie będzie:( Ale całe szczęście jest cieplutko.
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Akirka to trzymam mocno kciuki :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.04.13 10:27</span>
    U nas tez zaszlo sloneczko , jest duszno i chyba bedzie burzaaaaaaaaaaaaa :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Akirka!!! hehe, no pewnie że piękną!!! ;)))
    Akirka trzymam kciuki mocno za wizytę, będzie dobrze!! chociaż ja Cię rozumiem, ja się ciągle schizuję, czy ta moja dzidzia rośnie, a wizyta moja dopiero 30 kwietnia...ech jak ja wytrzmam jeszcze tyle...
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Sheam wytrzymasz!! ja za kazdym razem mowilam jak ty!! i przelecialo teraz juz tylko na porodowke :wink: zleci szybko! Oj jak ja zazdroscilam mamusiom na koncowce bedac na tym etapie co ty a tu juz finish :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Ange, dokladnie czytasz w moich myślach, tak tutaj was podczytuję i sobie myślę, kurcze ile to jeszcze czasu musi zlecieć zanim ja bede na takim etapie, normalnie cała wiecznośc, nie moge sie doczekać ciązowego brzuszka też;)
    Kurcze, a Ty kochana, to już jedną nogą na porodówce;) boisz się porodu??? czy już czekasz byle szybciej?;)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Żabka , kochana nie martw się musisz się oszczędzać a jestem pewna że wszystko się dobrze skończy :) dziewczyny też dobrze wiedzą co piszą także słuchaj ich , mają rację i jestem pewna że dasz radę :)
    Akirka , trzymam kciuki :P
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Sheam w sumie to juz sama nie wiem czy sie boje czy to raczej rodzaj ekscytacji, ze to juz za chwile :wink: ale bardzo bym chciala tulic juz syneczka!! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i damy rade :smile:
    Ja tez nie moglam sie doczekac brzuszka bo nie byl zbytnio widoczny na poczatku - byl taki jak zawsze czyli lekko zaokraglony :wink:
    trzymam kciuki za twoja ciaze zeby wszystko szlo jak najlepiej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Ange, dziękuję kochana bardzo!!!
    Masz rację po tylu miesiącach już z pewnością chciałabyś zobaczyć synka i przytulić mocno...cudowne to musi być, pierwszy raz zobaczyć swojego dzieciaczka:)
    Ja również trzymam mocno kciuki za Twój zbliżający się poród! dacie rade na pewno i wierzę że wszystko pójdzie dobrze!!
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dziekujemy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Bo to tak Kochane jest, że najbardziej się ciągnie ten I trymestr, jak się go skończy to z górki :D Pamiętam jak nie dawno byłam u lekarza w 12ti1dz a dziś już mamy 18 tydzień :D
    W piątek idziemy na kolejną wizytę :) ciekawe co tam doktorek wymyśli :D
    Dziewczyny, a kiedy Wy mialyście pobieraną cytologię w ciąży ?;>
    Bo ja jeszcze nie mialam i nie wiem czy będę miała czy na co on czeka..
    Pytał na 1 wizycie i mowiłam, że miałam ostatnio 2 lata temu, on zapisał i tyle odzewu..
    W ogóle dla mnie to jest dziwne, ale mój lekarz nie badał mnie jeszcze na fotelu.. na poczatku mowił, ze nie badają za wcześnie żeby tam się wszystko dobrze samo dzialo :P
    A ciekawe czy teraz będzie kazał :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    sheam: Również poproszę o dopisanie do listy, mój termin porodu, 21 listopada 2013:)

Sheamku, fajna data. Mojego juniorka urodziłam 20 listopada:)
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Migotynka, :bigsmile:
    u nas ta data właśnie się tak zmienia lekko, początkowo był właśnie 20 listopada, a po ostatniej wizycie zmieniła się na 21 listopada

Treść doklejona: 17.04.13 11:25
    Asiula, a ta cytologia nie powina być na początku ciązy razem z innymi badaniami( toxo, cytomeg, morfolo, bad moczu itd- ten długi zestaw który się robi na początku) tyle że ja akurat nie miałam cytologii0-odpuścił mi bo miałam ją robioną jakoś 3 m-ce przed zajściem w ciążę.
    Asiulka, trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę!!!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Asiula ja miałam cytologię w 18tyg.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja w piątek Kochana mam wizyte :D
    Nie no z krwi miałam wszystkie wyniki ale cytologii nie :P
    O to może teraz będzie :D
    Tak właśnie mi mówiła mamy bratowa, bo też chodziła do tego lekarza, że własnie bliżej połowy miała i od wtedy też sprawdzał szyjkę :)
    To może teraz się załapię :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Asiula_6_9_91: a kiedy Wy mialyście pobieraną cytologię w ciąży ?

ja prawdopodobnie na następnej wizycie 6 maja, mój lekarz zawsze mi robi raz w roku i właśnie teraz to wypada. Na początku ciąży sprawdzał kiedy robił ostatnią cytologię i powiedział, że koło kwietnia/maja zrobi. A na fotelu mam badanie przy każdej wizycie od samego początku.
    -- ;
  2.  permalink
    Asia ja miałam w 7 tygodniu na początku ciąży. Bo akurat wtedy wypadał rok od ostatniej cytologii.

Ja co wizytę mam sprawdzaną szyjkę, raz we wzierniku a raz nie, ale za każdym razem jest sprawdzana.
    -- [/url[/url]
  3.  permalink
    Kandy dobry tekst z tym światłem ciekawe czy synek posłucha tatusia:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ehh.. dobrze, że teraz chodzę też prywatnie :P
    Jak mi teraz nie zrobi, to jak będę na wizycie prywatnie to poproszę, żeby sprawdził czy szyjka ok :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Asia, ja cytologię miałam na pewno w pierwszym trymestrze pobieraną , szyjkę również mam sprawdzaną co wizytę , może teraz na wizycie się upomnij ,,,, ?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No spytam i tak zasugeruje mu :D a co :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Pewnie , trzeba się upominać o swoje ;P Lepiej spytaj niż później ma coś nas martwić ;)
    --
  4.  permalink
    [quote=DominiczkaA][/quote]
    DominiczkaA data bardzo fajna:) Ale z ostatniego USG mam termin 26 maja. Nie wiem który termin brać pod uwagę.
    Tym bardziej, że ja też jestem z tych oszczędzających się z zagrożeniem przedwczesnego porodu. Od 24 tc leżałam plackiem i zaciskałam nogi. A od 2 tygodni już praktycznie chodzę normalnie po domu, ale oczywiście nie wykonuje żadnych prac poza robieniem obiadku. A jak zaszaleję to idę na spacer dookoła bloku i do domu max raz w tygodniu. Ale co się nie robi dla Dzidzi:)
    --
  5.  permalink
    Malinka w sumie nie ważna data;) kiedy to by nie było będzie to jeden z najszczęśliwszych dni w życiu:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ja miałam mieć cytologię robioną ale właśnie się okazało że jestem w ciąży i mi doktor odpuścił, bo on nie jest zwolennikiem zaglądania i badania wewnętrznego co wizytę. W poprzedniej ciąży też 9 miesięcy mnie w ten sposób nie badał, bo powiedział, że szyjkę to na usg może zmierzyć...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Kochane melduje sie po KTG :))) A wiec tak : Synus w bardzo dobrej formie, z serduszkiem wszystko w porzadku, reakcja na ruchy ok :))) Skurczy zero, no moze jeden slabiutki ale jeszcze nie porodowy….Szyjka wysoko i trzyma jak szalona…..Oznak porodu brak ....
    Z niefajnych wiadomosci to, ze GBS dodatni no ale coz – nie moze byc idealnie….Ginka mnie uspokoila, ze to nie problem, ze najwazniejsze ze o tym wiedza i beda mogli `podac mi antybiotyk, takze nie chce sie negatywnie nakrecac…..
    Nastepne KTG w przyszla srode – chociaz mam nadzieje, ze nie dotrwamy :)))
    ...
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowe Mamusie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    cloe widze ze chyba szybko sie nie rozpakujesz
    ja po wizycie u poloznej:
    to ze puchne to normalne w ciazy
    to ze mam bolesne skurcze to tez normalne ponoc bh
    pobrala mi krew i to w bardzo bolesny sposob...
    mocz ok
    cisnienie ok
    brzuszek ma 28 cm
    serduszko ok
    na 5 mam wizyte w szpitalu udg tego boku co mnie boli prawego i o zgrozo nie moge jesc i pic juz od 12 chwilowo sie trzymam ale powoli brzuch zaczyna mi marsza grac...
    po 4h snu czuje sie chora ale boje sie pojsc spac zebym w nocy znowu nie miala problemu... ech te uroki ciazy :D

Treść doklejona: 17.04.13 16:04
    a i nie zrobia mi obciazenia glukoza bo nie mam w rodzinie cukrzyka
    --
  6.  permalink
    Ewa ale glukaze sie robi standardowo bo w ciazy moze sie wsyztsko zmienic... no ale Ty jestes w UK to nei wiem , w PL by Ci zrobili...
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    wiem ze by mi zrobili tym bardziej mnie to irytuje...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ew3ame - to może jeśli będziesz w Polsce to zrób prywatnie?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    wlasnie latanie w trzecim trymestrze i to z moimi dziwnymi skurczami jest raczej nie wskazane...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    cloe, no to świetnie że wszystko dobrze , i mam nadzieję, ze jednak nie dotrwasz do kolejnego ktg :)
    ew3ame cieszę się że same dobre wieści , :wink:
    --
  7.  permalink
    cloe78: Z niefajnych wiadomosci to, ze GBS dodatni

ja też miałam GBSa dodatniego i podano mi antybiotyk w trakcie porodu także nie martw sie będzie dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame: na 5 mam wizyte w szpitalu udg tego boku co mnie boli prawego

A to dlugo odczuwasz ten bol ? mnie jak wczoraj wieczorem zlapal to niestety wciaz trwa ,w nocy odczuwam dyskomfort bo nie wiem jak sie ulozyc :cry: nie wiem czemu to tak ,myslalam,ze to kolka bo pojawil sie po zakupach ,ale kolka tak dlugo ?? a nasila sie przy chodzeniu :confused:

jejciu dziewczyny jak ja sie stresuje jutrzejszym USG ,normalnie jak nigdy ,zamiast skakac do gory to czuje ze popadam w depresje :sad: spokojnej nocki,nie bede Wam tu smecic bo znow zaraz wyskoczy jakis konflikt slowny -czuje ,ze podczas tej ciazy jestem nie do zniesienia! wieczkie kurwancka sie czegos czepiam,chodze jak taki gburek:shamed: nie wiem jak rodzina ze mna wytrzyma jeszcze prawie,ze polowe czasu ciazy , buziaczki,trzymajcie kciukasy za jutro :whorship:

Treść doklejona: 17.04.13 19:24
    ew3ame i tez ten bol z prawej strony mam bo nie dopisalam
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Mam pytanko do dziewczyn które brały Luteinę albo Duphaston od poczatku ciąży. Do kiedy go brałyście? Kiedy lekaż kazał wam odstawić?
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Sony85: Mam pytanko do dziewczyn które brały Luteinę albo Duphaston od poczatku ciąży. Do kiedy go brałyście? Kiedy lekaż kazał wam odstawić?

ja początkowo miałam brać do 12 tc., ale pojawily sie kolejne problemy i ostatecznie brałam do ok. 22tc.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witam się powizytowo :)
    Moja niunia nadal szału nie robi swoją wagą, ale najważniejsze, że przyrosła przez ostatnie 2 tyg prawie 0,5kg :) Teraz waży ok. 2400gr. Ginka powiedziała, że się nie czepia, że prawdopodobnie będzie małe dziecko, ale ważne, że rośnie. Brzuszek nadal odstaje od reszty, ale tylko o 1,5 tygodnia, więc też ok.
    Mi się skróciła szyjka do 25mm, mam brać Luteinę i się oszczędzać.

Sony ja brałam Luteinę od początku do chyba 15tc. Miałam odstawić w 12tyg, ale jakoś przeciągnęłam, bo się bałam.
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ja bralam luteine do 16 tygodnia o ile pamiętam.
    Jestem już z szpitalu, jutro cc. na kto ponoć nawet 2 skurcze wyszły. jeszcze z tydzień to może by się coś zaczęło dziać, hehe
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Magda , mocno trzymam kciuki za jutrzejszy dzień , ale ci zazdroszczę jutro już poznasz swoją dziewczynkę :crazy: powodzenia jutro:thumbup:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.