Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeApr 24th 2013
     permalink
    mysiam , no to super wieści :) wracaj szybko do domku , bo zawsze to inaczej niż w szpitalu :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry kochane :bigsmile:
    Kandy a łóżeczko małego gdzie będzie? w sypialni czy w dużym pokoju? bo jak Cię mąż przegania z łóżka aby się wyspał co to będzie z dzidzią? :tongue:
    Kochane trzymam kciuki za Wasze maleństwa, oszczędzajcie się kochane, siły zbierajcie na poród!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dzien dobry :grouphug:

Do konca miesiaca mamy sie przeniesc a moj pokoj w drugim mieszkaniu jeszcze nie pomalowany :boogie: :thumbup: nie wiem jak to zrobimy :tooth:
    Dzis mialam ciezka noc ,moj sie pochorowal i kurcze gwizdal i chrapal nosem pol nocy :devil: jak ja tego nie lubie ,mam cos takiego ,ze kazdy szmer mnie budzi a co dopiero ... :angry: oczywiscie on sobie dalej smacznie spi ,a ja niewyspana siedze :wink: Mykam odswierzyc kolor wlosow i uciekam na miasto w pogoni za butami "tupiacymi" dla Julii - ma 7 lat a juz takie cuda ,widziala gdzies u dziewczynki na placu zabaw i teraz szukac wiatru w polu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor85darcys
     permalink
    Ange 48 GRATULUJĘ ukończenia 40tc :P jak jest u Ciebie z wywoływaniem porodu? Czekają 2 tygodnie czy tydzień? Bo w razie czego jeszcze tyle Ci zostało, aczkolwiek Ci tego nie życzę, obyś się rozpakowała jak najszybciej :)
    mysiamm dobrze, że wszystko jest ok :)
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Żabka221: biorę Aspargin 3x1 i sama się dziwie ,że nadal mnie łapią ..

Żabka221 mnie dr zaleciła Aspargin 3x2 i dzięki temu nie mam problemów ze skurczami, może skonsultuj z lekarzem prowadzącym zwiększenie dawki i będzie lepiej
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Na następnej wizycie zapytam jak dalej będą mnie skurcze męczyć :wink:
    --
  1.  permalink
    Dziękuję za miłe przyjęcie :-)
    .
    Bardzo wam zazdroszczę być w ciąży w Polsce, chodzi mi o opiekę.
    Mam takie wrażenie że jest tam lepsza opieka nad kobietami w ciąży.
    A tutaj u nas w irlandii, żal:confused:
    Pierwsze usg będe miała zapewne po 12tc. Badań typu: toxo, różyczka to można zapomnieć.
    Dobrze że są tutaj polscy ginekolodzy, bo do 12 tc bez usg bym nie wytrzymała:/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    karolinka piękne imię wybraliscie :-)
    zabcia skurcze potrafią dać w kość
    ją miałam jedno twardmienie plus ból brzucha dzisiaj więc pewnie dziś dadzą mi spokój :-) ale na wypadek leze i pachne :-)

Treść doklejona: 24.04.13 11:06
    biedroneczko ja z uk więc cię rozumiem testu na cukrzycę też nie robią a po drugim usg w 20 tc nie ma już więcej... ale wiadomo co kraj to inne podejście...
    --
  2.  permalink
    I ja się witam środowo:) Biedronka najważniejsze że są w IRL polscy lekarze i masz taką możliwość, przynajmniej nie żyjesz non stop w strachu, bo masz świadomość że możesz pójść do takiego lekarza i on wyjaśni ci wszystko:) Bardzo się cieszę że serduszko bije, chciałam u ciebie dodać komentarz ale zablokowane masz.

A ja się wykończę z tymi ruchami:( od dwóch dni Filip jedynie stuka mnie wieczorami i trochę w dzień. I znowu się zaczynam zamartwiać.
    bosheee niech to już będzie 37 tydzień...bo się wykończę ze strachu.
    -- [/url[/url]
  3.  permalink
    No, niestety. Tutaj natura rządzi.
    .
    Anaidra, ty się tak nie martw! Na pewno filipek ma się dobrze :))
    -- ,
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Dzień dobry :smile:

Ja też dzisiaj niewyspana:sad: Pierwszy raz dzidzia tak szalała, że o 2 w nocy miałam pobudkę i od tej pory już nie spałam, raczej przysypiałam na kilkanaście minut... Myślałam, że w nocy harcowała to teraz będzie spokój, ale nadal szaleje. Jak tak będzie po urodzeniu to nie wiem jak nad nią zapanujemy :wink:

Miłego dnia życzę.

Nera a Ty nie szalej, ja na swoje okna już patrzeć nie mogę, ale do porodu jakoś dotrwam, za duże ryzyko. Moja mama jak była z moim bratem w ciąży po myciu okien w 7 miesiącu wylądowała na porodówce z krwotokiem i o mały włos a nie skończyłoby się dobrze...
    -- ;
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    anairda1986: bosheee niech to już będzie 37 tydzień...bo się wykończę ze strachu.
    tylko po 37tyg strach nadal jest... ;P albo i bardziej jeszcze. CO prawda wiem o co ci chodzi - że dzidziuś będzie gotowy do życia poza brzuszkiem... Ale wierz mi, ja mam teraz silny stres... większy niż w 2 trymestrze jednak chyba:/ Czekam na dzisiejsze ktg w szpitalu. Jejku, niech albo się zacznie, albo niech będzie ok i mnie wypuszczą... oby tylko nie kazali mi zostać i czekać...
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeApr 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Julian.. śliczne imie!!!

Ange - no wiesz, że zawsze najwieksza cisza jest przed burzą? Kochanie nie smutaj, może to spadek hormonow albo wręcz jakieś apogeum.. Ściskam i tule i nei smuć się... pewnie juz tez jestes zmeczona i chciałabys utulić Maluszka... Będzie dobrze:* jeszcze chwileczka..

Venus - łóżeckzo bedzie w sypialni ale tez bedzie w duzym pokoju miejsce do spania dla Małego... Mąż ogolnie tylko 7 dni w miesiacu ma nocki i wtedy jak wraca to ja sobie ide ok 8.00 na kanape ale tylko w ciazy.. bo ja w ciazy to wiesz, co chwila sie krece, kopie go niechcaco, sapie, musze miec wiecej miejsca wiec on ląduje na dole.. hehehe.. on nie słysz hałasu czy cos bo ma zatyczki do uszy- tylko fizycznie nie ma jak spac zmaltretowany :P ale jak nie bylam w ciazy to bylo ok i teraz jak urodz etez bedzie ok na pewno :) wiesz, ja sobie dam rade ale jak on 4 dni pod rząd od 19 do 7 rano pracuje to on musi spac w dzien tak jak my spimy w nocy..

Juz oboje czekamy na Maluszka ale wiemy, ze on ma jeszcze czas a wyobrażam sobie co kobietki na finiszu cuzją... Zaciskam kciukaski!!!
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mojego m nic nie budzi jak jest po nocce ją to nazywam kamiennym snem bo nawet się nie rusza :-D
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzień dobry Mamusie :bigsmile:
    Ja śpieszę donieść, że wczoraj mieliśmy III prenatalne i wszystko jest jak najlepiej :) Mała waży 1233g.
    Wszystkie wymiary prawidłowe :D

Chcieliśmy zrobić fotkę buźki w 4D ale Milka zawzięcie ssała paluszki... u stópki (słodki widok) i zasłaniała tym samym twarzyczkę.
    Wód mam podobno dużo. Gin nie mierzył ale powiedział, że widzi, że jest pod dostatkiem (bo zapytałam o to). Trochę mnie to zdziwiło no ale ufam, że wie co robi.
    Mycha nadal siedzi na dupce. Mam nadzieję, że się przekręci w najbliższym czasie bo później coraz trudniej będzie.

Biedronka witam i gratuluję! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    <strong>Biedronka</strong>, kurczę , ja nie wiem czy dałabym radę tak długo bez usg wytrzymać tym bardziej , ze wiesz, że w Pl babeczki mają to usg co miesiąc i są pod stałą opieką lekarzy, dobrze że chociaż tam też są polscy lekarze, mam nadzieję bardziej wyrozumiali i chcący rodakom iść na rękę ,.,, ?
    <strong>anairda1986 </strong> a my to na podobnym etapie ciąży jesteśmy teraz zauważyłam :bigsmile: nie martw się mój ginek powiedział że ta mała istotka to już jest osobny organizm praktyczn ie , może mieć dni szaleństw , spokoju itp , więc nie martw się , :) nie stresuj Filipka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    anairda1986: A ja się wykończę z tymi ruchami:( od dwóch dni Filip jedynie stuka mnie wieczorami i trochę w dzień. I znowu się zaczynam zamartwiać.

spokojnie, ja mam tak cały czas. A wczoraj wieczorem nawet wieczorem miał lenia ale dziś rano czułam jak się przeciągał, więc jest raczej ok.. Też się martwię i co chwilę nasłuchuję, leżę i czekam... no ale chyba tak musi być po prostu..
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    manga super że u niuni wszystko ok i że taka już duża :-)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    manga , no to świetne wiadomości :) gratuluję :) mój mały też póki co na dupce siedzi już od drugich prenatalnych i chyba nie ma zamiaru zmienić pozycji , no zobaczymy co będzie za 2 tygodnie , bo mam wizytę . ale fakt niech się spieszą maluchy bo potem będzie im już ciężko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Witam się i ja :)
    Tak czytam o tych ruchach i normalnie Wam zazdroszczę ja też już chce !!!
    Dziewczyny kiedy zaczęłyście czuć ruchy maluszków?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja pierwsze stukańce pod koniec 15tyg a teraz już praktycznie codziennie lekkie :)
    Karolinko mój tata dałby wszystko żebyśmy się zdecydowali na Juliana, jego dziadek ma tak i sobie ubzdził :D
    Nie że nam się nie podoba, czy coś :P ale postanowiłam, że mi wybierała imię babcia i powiedziałam, że im więcej się rodzice będą wtrącać tym bardziej zmienimy imię, bo oni mieli już swoją szansę i tym sposobem Juliana nie będzie :D:P
    Póki co mówimy Jaś ale myślimy też poważnie nad Ignacym :D
    Tak więc wyjdzie w praniu pewnie :P:P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    witajcie kobiety :-) dziękuję za gratulacje i miłe słowa. Powoli dochodzę do siebie po cc. Sam poród cc to po prostu bajka ale kilka dni po jest naprawdę ciężkich... ale po sn też dochodzilam do siebie 2 tygodnie.
    Gratulacje wielkie dla kolejnych rozpakowanych mamuś, widać jakoś lista ruszyła. 3mam mocno kciuki za kolejne mamusie w kolejce :-)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja pierwsze ruchy poczułam pod w 16/17 tyg w 18 już widziałam lekkie falowania brzuszka w szczególności podczas kąpieli ;D
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Biedronka, w uk robia badanie na rozyczke przy pierwszym pobraniu krwi. Robia takze wszystkim na hiv i hcv?(chyba,albo hbv). Na toxo robilam prywatnie w PL,jak bylam.
  4.  permalink
    Magda, jeszcze raz gratulacje!! mam nadzieje, że z kazdym dniem jest juz lepiej po CC:)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Darcys niestety nie wiem jak to u nas jest , zobaczymy w piatek jak sie nic nie ruszy to mam wizyte u gin i on mi powie dalej co i jak :wink: dziekuje za gratulacje :smile:
    Kandy moze i masz racje ... normalnie cala ciaze sie nie czulam tak fatalnie jak dzis.... i dzis czuje sie strasznie zmeczona ... totalne przeciwienstwo moich 9 wspanialych miesiecy... ale tak jak piszesz usmiech i do przodu :smile: dziekuje kochana za wsparcie buziaki
    --
  5.  permalink
    Witajcie ciężaróweczki :bigsmile:

Jak się tam czujecie? Jak dziewczyny na końcówce? Dajecie radę? :tongue:
    -- [/url]
  6.  permalink
    Ange, jeszcze chwileczke i bedziecie razem a to złe samopoczucie itp bedzie tylko wspomnieniem :) :*
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Biedronka, badanie na przeciw ciala rozyczku zrobia Ci w szpitalu, jak pogadasz ze swoim GP to na toxo tez Ci da skierowanie.
    To juz moja druga ciaza w IE i fakt jest slabiej z ta opieka nad kobietami w ciazy. Natomiast usg co miesiac tak jak w PL to tez juz lekka przesada..
    Za to zobaczysz jak pojdziesz do porodu to bedziesz sie cieszyc ze rodzisz w IE a nie w PL. Pod wieloma wxgledami jest lepiej.. ale o tym sie juz nie bede sie rozpisywac.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ange ty już na ostatnich nogach więc zmęczona i przybity możesz być bo już byś chciała skarba tulic :-)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Hej Dziewczyny, nie udzielam się ale zaglądam codziennie. Nawet po kilka razy... Ange- ja też jakaś zdołowana jestem... i to mocno... a w sumie poważnych powodów chyba nie mam. Więc doskonale Cię rozumiem.
    Stokosia ja pierwsze ruchy poczułam w 17tc.
    Jutro mam wizytę-trochę zła jestem bo znowu mam białko w moczu - na tym samym poziomie co w lutym 0,37g/l; znów nisko erytro, hemoglobina i hemtokryt... :( a zwiększyłam dawkę żelaza dwukrotnie... Pewnie też dlatego nie czuję się zbyt rewelacyjnie :)
    No i już chyba nie mogę się doczekać Małego. Chcę zobaczyć, że jest zdrowy, cały, nic mu nie dolega itd...
    --
  7.  permalink
    Gosia - nie martw sie, a cyz to duzo jest tego bialka?? Ja mialam kolezanke z biakiem dokladnie w tym smaym czasie co ty i jej po kilku dniahc wody odeszły, bo w spzitalu powiedzieli ze jak bedzie sie utrzymywac bialko ot jej wywołają ale jej nei wywołali bo Szymus postanowil wyjsc :o

Ja pieke urodiznowy biszkopt z jablkami dla mojego spiacego królewicza bo dziś sa jego 31 urodzinki :o a ze jestem uziemiona it to postanowilam zrobic cos co moge zrobic z produktow ktore mam w domu i sie okazalo ze starczylo na biszkopcik :P hyhyhy

Dzis wypilam pierwsza filizanke herbaty lisci z malin :) calkiem niezla jak dodalam pol lyzeczki miodu :P
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    A ty Kandy wcześniej już nie piłaś malin ? Przed szpitalem ? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    yol: jak pojdziesz do porodu to bedziesz sie cieszyc ze rodzisz w IE a nie w PL. Pod wieloma wxgledami jest lepiej.. ale o tym sie juz nie bede sie rozpisywac.

Yol, a rozpisałaś się gdzieś już na ten temat? Jakbyś miała ochotę coś więcej napisać, na wątku o porodach może, to ja chętnie poczytam. Mieszkałam w IE, ale temat porodu i ciąży tam mnie ominął, a jestem ciekawa, jakie są różnice :-)
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Kandyzowana: Dzis wypilam pierwsza filizanke herbaty lisci z malin

mozna juz ta herabte pic w 34 tygodniu?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.04.13 14:39</span>
    czajnik: to ja chętnie poczytam.

to tak w paru zdaniach doslownie:

przede wszystkim masz bezplatne znieczulenie epidural (jesli oczywiscie planujesz)...nie musisz za to placic..
    lekarze staraja sie jak moga aby dzidzius rodzil sie naturalnie ( u mnie skonczylo sie cesarka, ale ciagle moniotorali czy dzidzius jest "w stresie" poprzez badanie jego krwi - takim specjalnym patyczkiem lekko drapali glowke zeby pobrac odrobinke krwi - wiem brzmi strasznie ale to naprawde nic strasznego)
    poza tym opieka podczas porodu rewelacja - mam tutaj mnostwo kolezanek po porodzie w IE i kazda ale to kazda chwali sobie opieke w trakcie porodu i po.
    kazda kobeita laduje w prywatnej sali, ma od razu przydzielona polozna itd,
    w kazdym razie ja bylam bardzo zadowolona
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Kandy, dziękuję za odp. Wiesz u mnie było tak, że to białko było już w lutym-wygooglałam, że do 0,3 jest dopuszczalne; a 0,5 i powyżej to już jakieś tam ryzyko gestozy. Co prawda nie mam nadciśnienia ani wielkich obrzęków-wiadomo teraz trochę puchnę ale to normalne na końcówce :) I nie wiem czy się martwić czy nie bo mój wynik taki pomiędzy. Troszkę zła na gina jestem bo nie kazał mi powtarzać a wygląda na to, że ono się utrzymuje już 3 miesiące. Cóż, nic nie wymyślę-dzięki za info bo skoro tak to wygląda to ja lepiej torbę dopakuję :D Bo nie wiadomo co jutro usłyszę...
    --
  8.  permalink
    zabka pilam przed szpitalem polaczenie pokrzywy i lisci malin teraz same maliny.

pic mozna albo cala ciaze, albo od 32 tc jak ciaza bez powiklan albo od 35/37tc. ja zaczelam dzis w 35tc. w pt zaczne 36tc (no skonczone bedzie 35 jak to sie mowi). ale dostalam pozwolenie od lekarza i poloznej (sama bym tego noe zrobila)

Gosia pakuj pakuj. Torba nie zajac z szafy nie ucieknie i moze sobie spokojnie stac i czekac na swoj moment :) ja tez juz mam spakowana prawie cala i sobie stoi pod stolem i czeka . sukcesywniw dopakowuje pierdoly ale najwazniejsze rzeczy juz tam sa :-)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Gosia przykro mi, ze tez masz dola ale pocieszam sie faktem, ze nie jestem sama :wink:
    Staram sie myslec pozytywnie i zagladac tu czesto bo poprawiacie mi humor kochane i za to wam dziekuje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    To prawda, fajnie jest nawet poczytać... :) nie udzielając się. ALe jeszcze troszkę Kochana i Maleństwa będą z nami. Już się strasznie niecierpliwię!!!
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Ja tez tym bardziej, ze na dzis termin a czuje sie jakby to mialo trwac jeszcze z miesiac ... 0 oznak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    Dzięki za opis, Yol. Tak przypuszczałam, że podchodzą do kobiety bardziej jak do człowieka, niż jak do pacjenta numer XXX...
    To muszę pokombinować, żeby następne dziecię miało szansę się urodzić w takim otoczeniu ;-)

Ange, ja sobie za to wymyślam oznaki:cool: i nie wiem, co lepsze :neutral: Trochę jestem "zła" na gina, bo od miesiąca mi mówił, że on to widzi poród niedługo i może nawet za wcześnie, i wg niego powinnam właśnie rodzić, a tu nic!
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Pierwsze ruchy poczułam w 17 tc. (Skończonym 16)
    Nam w szkole rodzenia mówili żeby herbatę z liści malin pić od 36 tc. Tylko nie pamiętam czy od skonczonego 36, czy od zaczęto.

Miałam robione USG. Z dzidzia wszystko dobrze, waży już 1,9 kg. Jutro mnie wypisują. Hura :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    ja zaczelam dzis w 35tc. w pt zaczne 36tc (no skonczone bedzie 35 jak to sie mowi). ale dostalam pozwolenie od lekarza i poloznej (sama bym tego noe zrobila)

Ja bym raczej nie ryzykowała. Tu leżysz plackiem, żeby zatrzymać bąbla w brzuchu, a tu ta herbata z liści malin na przyspieszenie porodu... Lepiej ją pić, jak ciąża jest donoszona i dziecko bezpieczne:wink:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Czajnik mam zupelnie tak samo jak ty!!!! na ostatniej wizycie moj gin powiedzial, ze synek nie doczeka terminu a tu jak widac!! i moze to mnie tak irytuje bo staram sie nigdzie nie wychodzic zeby mnie nie nadusilo po drodze i siedze w domu... buu... a synek juz niby tak nisko byl... moze mu sie odmienilo :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.04.13 18:20</span>
    Mysiamm to super! oby tak do konca :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Hej dziewczyny :winkkiss: Ta moja julka mnie wykonczy :fierce: te buty co widziala u dziewczynki rownie dobrze mogly byc zakupione w Afryce ,nie ma takich ,a ja juz padam od chodzenia za nimi -a najlepsze jest to,ze pojecia nie mam jak wygladaly :boogie:

Moja Pola dzis bawila sie ze mna doslownie w - "ja wypycham a ty chowasz" i tak przez jakies pol h wypychal mi sie pepek a ja go trzymalam by sie schowal :shocked: ciekawe jak kruszyna to robi :tongue: (boje sie ,ze pozniej nie cofnie mi sie pepek ,a to brzydko wyglada -juz przy Gabi nie wrocil do formy a co dopiero po trzeciej ciazy ,ale przeciez to nie koniec swiata :wink: )

Chcialam sie pozalic troszeczke ,bo nie mam jeszcze tej ciemnej kreski na brzuchu ,a z natury jestem brunetka o ciemnej karnacji i zawsze cala ciaze mialam bardzo wyrazna :shamed: cos ze mna nie tak -chyba sie starzeje :updown: mamusie te po 20 tyg. czy wszystkie juz macie widoczne te kreski ?

A jak Wam dzionek minal ? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ange: czuje sie jakby to mialo trwac jeszcze z miesiac ... 0 oznak [/quote ja nie miałam żadnych oznak nawet dzien przed... to nic nie znaczy :)
    __
    Moje dzisiejsze KTG bdb. najlepsze do tej pory, nasz lekarz zadwolony. Pojawiły się tez skurczybyczki – choć nie silne jeszcze, ale w 20 minut 4 były, takie na skali do 50 dochodziły. Czułam wtedy mulenie brzucha jak na @. oj moze się rozkręcą jutro… tak bym chciała:)Gin powiedział, że mogę wrócić do mycia okien ;)

Treść doklejona: 24.04.13 19:03
    [quote=Nera86]mamusie te po 20 tyg. czy wszystkie juz macie widoczne te kreski ?
    ja nie miałam ani w poprzedniej aniw tej ciaży kreski :) jestem szatynką. to nie zasada, że ma być
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    KARKO: [quote=Nera86]mamusie te po 20 tyg. czy wszystkie juz macie widoczne te kreski ?

ja nie miałam ani w poprzedniej aniw tej ciaży kreski :) jestem szatynką. to nie zasada, że ma być

Dziekuje za odp :winkkiss: tak jakos lysawo mi bez tej krechy ,ale oczywiscie wszystko ma swoj plus -nie bede miala takiej widocznej po porodzie jak mialam :tooth:
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    co do kreski to ja też jestem ciemnowłosa i też mam bardzo lekką kreskę.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    edytak1984 czyli ze mna wszystko ok
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    ja 28 tydzień a kreski ani widu ani słychu , szkoda :confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.