Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 27th 2013
     permalink
    tylkonadzis: Witam sie w pochmurna sobote. Ehh i gdzie te sloneczko ucieklo?

Wczoraj bylam na wizycie, mala wazy 1100, ale okazalo sie, ze jest za mala, z usg wynika, ze to 25 tydzien.... ehh, martwie sie.

nie martw się moja w tym okresie ważyła 940g, fakt urodziłą się mała bo 2600g, ale pod koniec ciąży bardzo szybko dzieci nabierają wagi, moja w 34tc ważyła tylko 1600g a w 40t3d urodziła się 2600g więc sporo nadrobiła w ostatnich tygodniach, fakt stwierdzili u niej hipotrofię bo urodzona po terminie i mała waga, ale rośnie zdrowo, jest po prostu drobna bo mając 7m waży 6500g
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    nera czytałam że jest ciszy takiego jak pokrzywka ciazowa i że potrafi okropnie sfedziec i roznosi się na całe ciało prócz twarzy a lekarstwem na to jest poród... bo to jest chyba od obciążenia wątroby czy jakoś tak...
    tylko nadzieją nie martw się masz w sobie po prostu małą księżniczkę :-*
    gratuluje trojaczkow i trzymam kciuki za przebieg ciąży :-*
    ange może te krwawienie coś ruszy :-*
    a ja jestem już strasznie przejęta tym usg a ono dopiero za tydzień :-) ale co tam odliczam godziny :-D
    mam pomysł co zrobić żeby mi zrobili test na obciążenie glukoza pojde do lekarza rodzinnego i będę marudzic na obiawy cukrzycy senność itp. może da mi skierowanie ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tylkonadziś, też soboe sprawdziłam wagę córki w 28 tygodniu, ważyła 1130 gr, więc bardzo podobnie :) Urodziła się z wagą 315o, wiec zupełnie ok. Nie denerwuj się :) No i Ty drobna jestś z tego co piszesz :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    <strong>Tylkonadziś</strong> też uważam że waga małej w normie , tak jak pisały dziewczyny zawsze jest plus minus te 2 tygodnie , no i ty taka drobina , więc nie masz się czym martwić jak na moje oko , ciesz się ciążą :)
    a my dziś rozpoczęliśmy 29 tydzień, jak to leci strasznie :shocked: mały od rana niezły urwis , fika praktycznie non stop :wink:
    <strong>eve</strong> , no to mam nadzieję, ze się uda to skierowanie na badania zdobyć , kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    tejsha na pewno spróbuje w końcu nic mi za to nie zrobi :-P właśnie sobie uświadamiłam że już całkiem blisko końca ciąży i o dziwo poczułam ekscytacje a nie strach ;-) mały dziś dużo fika :-)
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Jesli moge cos doradzic, to zajecie sie praniem, prasowaniem i zbieraniem wyprawki polecam nie zostawiac na ostatnia chwile. Ja juz od ok. 34. tc nie wyobrazalam sobie biegania po sklepach. Ostatnio muszac cos dokupic zlapalam po prostu pierwsze lepsze, wcale nie tanie i po powrocie do domu cieszylam sie, ze nie musze w ten sposob calej wyprawki kupowac. Drugim plusem wczesniejszych przygotowan jest to, ze zawsze mozna trafic cos na przecenach, a koszt rozklada nam sie w czasie. Ja tam zabobonna nie jestem i jak trafilam na wiekie obnizki pajacow i body w Smyku, to nabralam z kazdego rozmiaru.

Pytanie z innej beczki do tych, ktore sa juz na koncoweczce. Czy Was nie denerwuja ciagle telefony i pytania czy to juz? Moze nie powinnam sie denerwowac, bo to niby z troski i zainteresowania, ale niektorzy sa bardzej niecierpliwi niz ja i to mi sie zaczyna udzielac. Do teminu wg OM mam jeszcze tydzien, a rownie dobrze moge przenosic, a telefonow i wiadomosci odbieram codziennie kilka. Czuje sie jakby moja macica zostala wystawiona na publiczne osadzanie. Dlaczego ludzie nie rozumieja, ze maluch zjawi sie, kiedy bedzie chcial? I te prosby, aby dzwonic jak sie zacznie. Maz sie wkurzyl i powiedzial, ze to nasze dziecko i ze on nie zamierza siedziec na telefonie, bedzie mial wazniejsze rzeczy na glowie. Jak jest u Was? Czy moze to ja przesadzam?
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja też się zastanawiam czy na usg się nie zapisać ;) bo też bym chciała małą zobaczyć , a mój gin nie wiem kiedy mi zrobi , pomimo ,że chodzę prywatnie to on jest tego zdania żeby robić tylko prenatalne +to na początku sprawdzające zagnieżdzenie zalążka ewentualnie jak coś się dzieje to wtedy też robi, także miałam chyba tylko 3 lub4 do tej pory i ostatnie w 28+3 także troche dawno, ale z drugiej strony jak sobie pomyśle ,że niunia buźki nie pokaże jak to robiła do tej pory to nie wiem czy warto jechać na 3/4D i zapłacić 200zł za obejrzenie pipki kolejny raz ;))
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
    • CommentTimeApr 27th 2013 zmieniony
     permalink
    I tak macie dobrze w Polsce z tymi USG, u nas w Norwegii przysluguje tylko jedno w okolicach 18.-20.tc, a prywatnie sie po prostu nie chodzi na kontrole. Polozna prowadzi ciaze. Co kraj to obyczaj...
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    u mnie przysługują dwa usg w 12 i 20 tc a że małego widziałam ostatni raz w 20+1 tc to aż mnie nosi ze szczęścia że prywatnie idę niedługo aż bym już chciała ten 5 maja :-D
    zaraz idę samochód w środku odkurzyc bo już tylko baby z dziadem w nim brak :-D
    no więc usg w 31 om i 32 według usg będę miała i dowiem się ile waży ten mój wielkolud bo ostatnio miał 340g :-)
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    lilijeczka, ja tak miałam w poprzedniej ciąży, siostra dzwoniła codziennie i pytała czy to już, a jak odpowiadalam, że nie to pytała dlaczego jeszcze nie??? jakby to ode mnie zależało...
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Lilijeczka ja mam tak samo..... ciagle sms'y , maile, ludzie widzac mojego meza wciaz pytaja "juz" no meczarnia jakas ... ale co tam - damy rade!!
    w tym momencie jakos mysle tylko o moim malenstwie i modle sie zeby dalo rade!
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Ange , dacie rade obydwoje :wink:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Tejsha mam taka nadzieje, ale martwi mnie to jego ulozenie :sad:
    A na chwile obecna tak mi rozpycha brzuch jakby chcial wyjsc na kazdy mozliwy sposob tylko nie ta strona co trzeba :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Tylkonadziś moja w 28t4d miała 1233g więc też nie jakoś sporo więcej od Twojej. Jesteście w dolnym centylu ale mieścicie się w granicach dla 29 tygodnia więc spokojnie... :) Tym bardziej jeśli Ty jesteś tak drobniutka.

Ange co do ułożenia to nie mam pojęcia. A Ginek co mówił na ten temat?
    --
  1.  permalink
    ja myślę że jeśli chodzi o wagę dziecka to trzeba też brać pod uwagę naszą i partnera wagę urodzeniową. Na sali porodowej przed końcem studiów mieliśmy pacjentkę maleńką, drobną a urodziła ponad 4 kilową córcię. Lekarze i położne były baaardzo zdziwione. Mój mąż miał przy urodzeniu niecałe 3 kg, ja też miałam coś koło 3200.
    A jestem dość potężną osobą.Podejrzewam że nasz syn nie będzie duży.

jeśli ginekolog nic nie mówi o hipotrofii płodu, to jest wszystko okej i trzeba mu zaufać...

My mamy po weekendzie majowym wizytę..jejciu już się stresuję.Chyba w końcu czas kupić łóżeczko chociaż i jakieś zakupy zacząć robić....
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Chyba w końcu czas kupić łóżeczko chociaż i jakieś zakupy zacząć robić...
    ja mam już taką ochotę na te zakupy , ale mąż mnie powstrzymuje jeszcze :) my też wizytę mamy po weekendzie majowym i się doczekać nie mogę już , ciekawi mnie czy dalej ułożony pośladkowo czy możne się przekręcił ?

Ange , ja też nie mam pojęcia bladego an temat tego położenia co piszesz, a ginek coś mówił ?
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Ange - co do takiego ułożenia, to większość kobiet rodzi naturalnie. Jest trochę ciężej, ale dają radę. Moja siostra tak rodziła drugiego syna - był uuźką do góry i dała radę - ważył 3500 :wink:
    --
  2.  permalink
    tejsha: ja mam już taką ochotę na te zakupy , ale mąż mnie powstrzymuje jeszcze :) my też wizytę mamy po weekendzie majowym i się doczekać nie mogę już , ciekawi mnie czy dalej ułożony pośladkowo czy możne się przekręcił ?

Ja planuję po 10 maja kupić łóżeczko i jakieś mniejsze rzeczy dla małego i siebie. Z rzeczy higienicznych to teściowa mi załatwia ze szpitala gaziki, sól fizjologiczną, maści, Oilatum (na wszelki wypadek),, butelki ze szkoły rodzenia, i inne rzeczy więc sporo mi odejdzie.... Często na oddział przyjeżdżają firmy i zostawiają im próbki...

Dla siebie muszę dokupić jeszcze 2 koszule, w tym mam dwie.Jedną starą wezmę do porodu, coby w razie co nie było mi jej szkoda:)I całą resztę...

Nasz maleńki też nadal w położeniu miednicowym i też zastanawiam się czy może się już przekręcił, chociaż ja jakiś wielkich kręciołków nie zaobserwowałam...
    -- [/url[/url]
  3.  permalink
    co do polozenia to to Ange jest roznie. zdecyduje polozna.jak bedziesz rodzic. czasem daje rade jeszcze cos z tym zrobic a czasem nie... wiem ze jedne rodza naturalnie w tym polozeniu a inne nie. wszystko jest indywidualna.kwestia.

vo do posladkowych to dzodzoe nawet po 34tc potrafia sie ulozyc do porodu a nawet znam przypadki ze w 36tc maluchy sie przekrecaly:o maja jeszcze tak czy siak czas. Ja mam napisane ze mam w polozeniu glowkowym podloznym. zobaczymy co powie usg we wtorek. moje ostatnie podgladanko malucha w brzuszku ale tylko 2D :)

ale pyszne mi wyszlo ciasto marchewkowe mmmmmniaaaam :-)))
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Widziałam zdjęcie i się zaśliniłam ;))
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    anairda1986: ja myślę że jeśli chodzi o wagę dziecka to trzeba też brać pod uwagę naszą i partnera wagę urodzeniową

Nam wróżą małe dziecko, a ja miałam przy porodzie 3560, a mój mąż 4100. Okaże się w praniu co wyjdzie:)

Ange co do takiego ułożenia to na SR położna mówiła, że jak jest twarzyczkowe to wówczas ona musi zwracać uwagę by odpowiednio chwycić główkę dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Kochane dziekujemy bardzo za gratulacje :hugging:
    Eveke goraco Ci gratuluje :))))))
    My od srody jestesmy w domku i probujemy ogarnac temat :winkkiss:
    Synus jest przekochany i mega grzeczny - spi, je i brudzi pieluszki, prawie wcale nie placze :heartbounce: Zaraz wstawie fotke na odpowiednim watku :)
    Trzymamy kciuki za czoloweczke - szybkich i bezbolesnych porodow Kochane :)))
    Jeszcze raz bardzo dziekuje za cieple slowa :)))
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    cloe- można tylko pozazdrościć:bigsmile: Ja dopiero za połową i doczekać się nie mogę.
    Napiszcie dziewczyny czy też takie nerwowe i roztargnione jesteście w tym błogosławionym stanie. Wczoraj byłam na zakupach i jak szłam obładowana siatkami to nagle wyłożyłam się jak długa:/ Podniosłam się szybciej niż padłam ale i tak wstyd mi było i nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać z przetartych spodni. Czy brzuszek może tak przeważać?
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Napiszcie dziewczyny czy też takie nerwowe i roztargnione jesteście w tym błogosławionym stanie.
    oj zdecydowanie TAK :confused: a Ty uważaj na siebie , takie upadki mogą być niebezpieczne i to "obładowanie" też brzmi strasznawo :)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Kochane gin mowil, ze powinnam dac rade ale szykuje sie ciezki porod :-(
    uspokoilyscie mnie troche i juz mi lepiej - dziekuje :-*
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Moje roztargnienie to sięgnęło zenitu. Mam nadzieję, że wrócę do pionu po porodzie. Bo już o tym pisałam, ale mam wrażenie, że moje dwie półkule mózgu niekoniecznie ze sobą współpracują:crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Mamusie! Jesli ktoras z Was szuka lozeczka dla dziecka, zajrzyjcie na BAZAREK :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja dzisiaj zero humoru , jakieś nerwy z niewiadomych powodów , jak przed @ :devil: byłam na spacerku w lesie z pieskiem mega się dotleniłam ale nadal mam doła :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Witam się, my właśnie zjedliśmy pizze :bigsmile:
    Zaliczyłam dzisiaj małe zakupy i wpadłam do h&m, chciałam kupić leginsy xs bo ostatnio kupiła s i są na mnie trochę przyduże ale nie było i pani powiedziała, że nie dostają :( Ale za to kupiłam sobie spodnie na przecenie za 30 zł :)

Oj ja też jestem roztargniona i do tego ciągle się "zawieszam" ;)

Agne oj życzę szybkiego rozkręcenia, okropne to czekanie.

Cleo gratulacje.

Ja w tej ciąży mam do kupienia niewiele, nowy materacyk bo Jasiowaty swojego nie oszczędzał :wink: jaką butelkę w razie czego, smoczki, rzeczy które się zużywają typu pieluchy, chusteczki, jakieś zakupy apteczne, płyn do prania itp. itd. :wink: A jak będzie dziewczynka to moja przyjaciółka przywiezie mi ubranka po swojej córeczce :bigsmile:

Co do masy urodzeniowej, ja jestem mała i raczej drobna, przy urodzeniu ważyłam 2300 a moje dziecię urodziło się 3860 g :confused:
    Aż odkopałam Jaśka usg: skończony 26tc - 1012g, skończony 30tc 1944g
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Żabka221: Ja dzisiaj zero humoru , jakieś nerwy z niewiadomych powodów , jak przed @

Mam podobnie. Coś wisi w powietrzu od rana. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hej. A ja dzis obleciałam wielkie centrum handlowe z przyjaciółką, walnęłam kawę lodową, kupiłam sandałki sobie i dziewczynom, mlodym jeszcze pare ciuszków na upały. No i nic… Lepiej się czuję – tzn,. mniej objawowo niż miesiąc temu… Piotruś chyba postanowił sobie jaja z mamy zrobić. Już przestaję zwracac uwagę na mulenia, kłucia,bóle, strzykania… Przyjaciółka powiedziała, że w końcu urodzę nie zauważywszy, no bo jak takie fałszywe alarmy mi Piotr robi, to przestanę się nimi przejmować i mogę być zaskoczona… A trudno ;)Już mi się nie chce nawet brodawek tykać… może zaplanujemy sobie coś fajnego na jutro, to na złośc Piotrek się pobudzi… bo jak siedzimy i myślimy o nim, o czekaniu to on sobie na nosie rodzicom gra ;P
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Musisz przyjąć inną technikę ,taką jak mówisz , udawaj ,że na żaden poród nie czekasz i nic cię nie bierze ;) A mały cię zaskoczy i będzie chciał zrobić na złość rodzicom i wyjść ;)
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    KARKO i to jest świetna myśl :wink: Ja tak miałam z Jaśkiem, czego to ja nie robiłam, żeby wylazł i nic. W dzień ktg, miałam jeszcze zaplanowane zakupy w kilku sklepach to na IP po ktg mi wody odeszły i tyle było z moich planów :wink:
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny macie, albo miałyście w czasie ciąży może biały śluz?

Bo ja od kilku dni mam, jest go więcej jak jest mi gorąco....Nie ma żadnego zapachu, nic mnie nie swędzi...tylko jest biały...

ginekologa mam dopiero po majowym weekendzie...
    -- [/url[/url]
  5.  permalink
    Anairda - to normalne...
    ze mnie no teraz sie mega leje i ciagle mam mokro :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja też w obu ciązach miałam sporo białej wydzieliny, Jak bez objawów, nie swędzi, nie pachnie inaczej, nie w grudnkach to raczejn normalne. Mój gin profilaktycznie zapisuje mi cały czas gynalgin - co drugi dzień zaleca. Ale nie zawsze biorę... łykam sobie od paru miesięcy doustne probiotyki kobiece - provag, iladian itp
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Ja też faktycznie wkładeczki nosze żeby się czuć w miarę komfortowo bo śluz mam prawie od początku.
    Z tym roztargnieniem jestem troszkę przerażona bo zamierzam przed rozwiązaniem pracę mgr napisać bo jak dzidzia będzie to czasu ubędzie:bigsmile: A obecnie moje myślenie i koordynacja pozostawiają wiele do życzenia:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja na studiach teraz też niezbyt daje radę i aż się boje zaliczeń bo ze względu na poród w czasie sesji mam zaliczenia już od maja i nie wiem jak to zrobię , mogę to samo zdanie przeczytać 5 razy i nawet dwóch wyrazów z niego nie powtórzę ;/ ajj... zero koncentracji, mam nadzieję ,że po porodzie wszystko wróci do normy :fierce::fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ja też jestem rozkojarzona najbardziej pilnuje się jak prowadzę bo jestem jedynym kierowcom w domu a zakupy trzeba robić... mały dziś mega aktywny to aż momentami jest nie przyjemne... ale niech sobie bryka bynajmniej wiem że z nim ok :-)
    ange kochanie będę trzymać kciuki za ciebie w trakcie porodu
    ja sobie powoli uswiadamiam że jestem na ostatnich nogach :-D już bliżej niż dalej zaraz maj czerwiec a lipca już nie liczę :-D
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    ja sobie powoli uswiadamiam że jestem na ostatnich nogach :-D już bliżej niż dalej zaraz maj czerwiec a lipca już nie liczę :-D
    Eva, dokładnie zleci zanim się obejrzymy , ale to dobrze :wink:
    --
  6.  permalink
    Padam dzis na twarz.. ciekawe czy uda mi sie wyspac czy kolejna noc koszmarna...

Dobranoc Kochane:*
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeApr 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja się trochę nastraszyłam bo sprawdzałam sobie właśnie szyjkę i wydaje mi się krótsza niż 2 dni temu na moje oko ok 0,5 cm, mam wizytę 7 maja ale chyba w ten wtorek się wybiorę niech lekarz to sprawdzi , mam nadzieję,że się mylę i wszystko jest ok..
    Dobrej nocki mamuśki :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Ja też dostałam Gynalgin,kuracja 7 dniowa, tak na wszelki wypadek:)

dzięki dziewczyny :)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Żabciu po co Ty kochana przy niej gmerasz? Szyjkę przecież sprawdza Gin, no a jest zasada, żeby tam w ciąży niepotrzebnie paluchów nie wpychać. :wink:
    Zwłaszcza jeśli miałaś jakieś problemy z twardnieniem brzuszka.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeApr 28th 2013
     permalink
    zabiciu kochanie pewnie tylko ci się wydaje i stresu sobie niepotrzebnie narobilas :-* ale jeżeli cię to uspokoi to idź do gina
    mój m w pracy czyli przedemna kolejna samotna niedziela dobrze że mały rozrabia :-) bo czuje się razniej :-)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dzien dobry kochane :-)
    u nas nadal bez zmian wiec ze spokojem szykujemy sie na jutro ;-)
    w nocy jakos spac nie moglam ale i tak czuje sie super ;-)
    zycze wam milej niedzieli (u nas pogoda okropna) dziekuje za wasze kciuki i dam znac jakby sie cos zaczynalo :-D

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.04.13 08:39</span>
    Darcys i Czajnik a jak u was? moze juz jestescie po ;-) termin na dzis :-D
    --
  8.  permalink
    Ange kochana.to trzymam kciuki za dzis moze cos sie jednak nieoczekiwanie wydarzy a jak nie to jutro na pewno duchem jestem z Toba!! :-)

Mialam koszmarnie do 1.00 w.nocy a potem jakos poszlo. dwa razy sie budzilam na siusiu ale.nawet sie dobrze spalo a ro chyba dzieki temu ze pogoda.jest PASKuDNA i leje mocno deszcz.. ale.dobrze niech podleje roslyny i swiat siw zazieleni :-)

ja juz chcebwtorek i ostatnie USG babelka :-))

ja dzis prawie cala noc przespalam na prawym boku. bylo mi o niebo wygodniej niz.na.lewym i nawet dobrze mi sie oddychalo :-) jedna noc na.prawym na pewno mi i dzidzi nie zaszkodzila :P

a jak u Was nocka?! :-)))
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja miałam dziś całą serię snów erotycznych :tooth:

Także ten, pogoda idealna by pozostac w łóżku... :wink:

Kandy ja bardzo często budzę się na prawym boku lub nawet czasami na wznak, przekręcam się wtedy na lewy ale nie wiem jak długo spałam w "złej" pozycji. Myślę, że nie ma co się przejmować - można się trochę przyzwyczaić ale nie da się zaprogramować organizmu by spał tylko i wyłącznie na jednej stronie. Na pewno nic się nie dzieje złego Dzidzi, inaczej pewnie natura by to jakoś sprytnie wymyśliła by podczas ciąży kobieta spała tylko na lewym boku. :wink:

Kciuki za kobitki na końcówce! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ja tam całą ciążę spalam głównie na prawym boku, bo na lewym było mi niewygodnie. Czasem na wznak też się budzilam
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witamy sie i my;) ja ostatnio spie w nocy jak zabita:) jeszcze leze i podziwiam fikolki mojego Synka ;) a pogoda u nas poki co jeszcze w miare ;)

Ange. no wiec ciesz sie ostatnianiedziela w dwupaku a jutro beda kciuki:wink:
    <strong>:bigsmile:
    a jak tam dziewczyny z poczatku listy?:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.