Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeMay 1st 2013
     permalink
    Kandyzowana, może jeszcze niem urodzisz :) Ja miałam brunatne plamienia jakoś 2tyg przed terminem i się cieszyłam, że to JUŻ, a urodziłam w terminie z OM :))
    --
  1.  permalink
    No i tego Malisiek sie trzymam :P ze to moze sie zdarzac bo mi tez polozna to powiedziala.. niemniej bede bacznie sie pilnowac ;]
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy ja tam myślę , że spoko donosisz :wink:

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie :thumbup:

u nas jeszcze mały chaos i teraz naprawdę wybieram sen a nie zaglądanie na neta
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Kandy trzymam kciuki, żeby Adaś jeszcze poczekał. Oszczędzaj się!
    KARKO sle Ci moc rodzenia;) Może jakiś wysiłek fizyczny sobie zafunduj, spacer czy właśnie figle z mężem jak pisała yol. Jestem myślami z Tobą, sama nie chciałabym mieć wywolywanego porodu.

Ja dziś tez noc zarwalam z okropnymi bolami jak na @. A jutro wizyta u poloznej, dowiem się ile czekają po terminie jakby coś.

Życzę miłego, słonecznego dnia!
    --
  2.  permalink
    lilijeczka.zycze Ci mimo wszystko by sie samo rozkrecilo :D by nie musieli wywolywac :D
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Karko no to najmocniejsze kciukole :D Niech się rozkręci w końcu.

Lilijeczko bóle @ to może się coś rozkręca. Kciuki :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    lili karko kciuki za szybki rozwoj akcji :)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Kandy - ja też trzymam kciuki, żeby Adaś sobie jeszcze w brzuszku posiedział :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kandy a ja jesteś pewna, że to czop był ? Może to zwykły śluz podbarwiony, bo tego czopu to jest naprawdę tyyyyle albo i jeszcze więcej :) Ja pamiętam, jaka byłam zdziowiona, wręcz w szoku ile tego było, a wcześniej też mi sie wydawało, że odchodzi. Tak czy tak trzymam kciuki, żeby Adaś jeszcze nie wychodził :>
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeMay 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Penny na wizycie tydzien temu juz praktycznie go nei bylo i mialam rozwarcie na 2 cm przez całą miekka szyjkę i lekarz potwierdzil ze juz go nie ma albo są jakies reszteczki bo jakie sdwa dni wczesniej mialam pelno tyle,ze bezbarwno-bialego galaretowato-ciagnacego sie glutka ... tak czy siak wczoraj w kibelku byl i plywal taki podbarwiony krwia sporawy kawalek ale juz sama nie wiem co to bylo, dziś jest spokoj i cisza i juz nie ma nic. ;) .. tylko twardnienia ale kilka w ciagu dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Karko trzymam kciuki żeby się szybko rozkręciło :smile: Powodzenia!!!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dziękuje wam. na brzuszkach ostatni raz pokazałam swój. w ostatnim dniu 40tc :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie,
    Karko, Lilijeczka, trzymam za Was kciuki, żeby uparciuchy w końcu zechciały wyjść;)
    My dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę na pobliskie tężnie, później byliśmy na obiedzie i ogólnie miły dzień był:)
    Teraz odpoczywam, bo trochę pospacerowałam. Wstawiłam zdjęcie z moim balonem na odpowiedni wątek ;)
    Mała nadal mniej się rusza, ale jednak ją czuję, więc myślę, że już ma mniej miejsca.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny czy mogę prosić o dopisanie na listę? nie chcę narobić bałaganu :) Moja data to 07.10.2013. Chyba że mam się dopisać sama? :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    akirka: Karko, Lilijeczka, trzymam za Was kciuki, żeby uparciuchy w końcu zechciały wyjść;)

I ja, powodzenia dziewczyny!

ja mam dzis leniwy dzien, duzo spałam, za to w nocy nie moglaz spac juz od 3, córcia kopie na całego.:)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Mk28dni - gratulacje :)

1. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    2. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    3. lilijeczka 05.05.2013 (chłopiec)
    4. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    5. aravls 15.05.2013

6. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    7. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    8. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    9. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    10. Yol 01.06.2013
    11. Malinka2905 04.06.2013 (dziewczynka)
    12. Kama77 9.06.2013 (dziewczynka)
    13. olaolaolaola 11.06.2013
    14. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    15. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    16. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    17. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    18. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    19. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    20. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    21. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    22. edytak1984 05.07.2013
    23. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    23. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    24. sloneczko32 13.07.2013
    24. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    25. pirat_ 14.07.2013
    26. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    27. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    28. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    29. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    30. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    31. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    32. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    32. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    33. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    34. Stefka_84 27.08.2013
    35. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    36. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    37. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    38. Dorit 10.09.2013 (dziewczynka)
    39. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    40. Alicjatrzyna 26.09.2013
    41. nightingale_84 27.09.2013
    42. Moly123 30.09.2013
    43. Aguncia 04.10.2013
    44. Asiunia892 06.10.2013
    45. Mk28dni 07.10.2013
    46. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    47. Bonim 13.10.2013
    48. Mazepka 29.10.2013
    49.KAROLKA8444 4.11.2013
    50. dona79 09.11.2013
    51. Stokosia87 10.11.2013
    51. macek 10.11.2013
    52. Sony85 13.11.2013
    53. Sheam 21.11.2013
    54. biedronka28 05.12.2013
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Witam Mk :) Gratulacje!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Dziewczyny Kandy jest w drodze na IP bo zaczęła krwawić.
    Zaciskamy kciuki żeby to nie było nic poważnego i Adaś jeszcze chwilę posiedział w brzuszku!!!
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ojejj...zaciskamy...
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Zaciskamy! I witamy nową mamusię :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    kciuki zaciśnięte!
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    O kurcze, kandy trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    o kurcze:sad: Ale się nastraszyłam , Kciuki Kandy , może jeszcze tydzień przetrzymają malutkiego ..Oby..
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    witam nowa :-)
    kandy trzymam kciuki boże oby mały jeszcze powiedział... jestem przy tobie myślami

a muszę się poskarżyć brzuch pod spodem wygląda jakbym siatkę rybacką sobie odcisnela cały się od spodu obsypal rozstepami :'( ech trudno a to jest potwierdzenie tego co mi się wydawało brzuch mi się opuścił... i to sporo i gwałtownie...
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Kandy trzymaj się!

Z mężem oglądaliśmy dzisiaj świetny film dokumentalny o pierwszym roku życia dziecka w różnych kulturach. Polecam gorąco :smile:
    Film leci na Canal+ jeśli któraś ma, a jak nie to znalazłam w necie. Tylko nie wiem czy dobrze mi się link wklei.

Bobasy
    -- ;
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    oglądałam ten film naprawdę godny polecenia :-)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Dziewczyny powiedzcie od kiedy najlepiej zacząć robić masaż krocza? Chciałam dziś zacząć i nie wiem czy aby nie za szybko?
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    sporo zabawnych scenek z dzieciaczkami :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Kandy - trzymaj się :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Żabka221: Dziewczyny powiedzcie od kiedy najlepiej zacząć robić masaż krocza?

Żabko, chyba właśnie ten czas w którym jesteś jest odpowiedni.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kandy - kciuki zaciśnięte, aby wszystko było dobrze.

Żabka221: Dziewczyny powiedzcie od kiedy najlepiej zacząć robić masaż krocza?

Może ja jakaś ciemna jestem, ale w jakim celu ten masaż krocza i jak się go wykonuje?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    W celu przygotowania krocza do porodu ;) Jest elastyczniejsze i łatwiej jest urodzić bez nacinania, a jak się wykonuje - można znaleźć krótkie i fajne filmiki w google ;)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A przy zagrożeniu przedwczesnym porodem jest to bezpieczne? Bo ja mam non stop zakazy na wszystko od gina.
    -- ,
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    dziekuje za wpisanie mnie na odpowiednie miejsce na liscie:) pozdrawiam:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    dżasti: A przy zagrożeniu przedwczesnym porodem jest to bezpieczne? Bo ja mam non stop zakazy na wszystko od gina.

Wydaje mi się, że masaż jest bezpieczny, palec/palce wkłada się na głębokość ok.2cm. Nie można go wykonywać jedynie jeśli ma się jakieś infekcje.
    Ja też bardzo byłam napalona na masaż, bo nie chciałabym nacinania. Miałam 2 podejścia, najpierw z olejkiem z wiesiołka, drugi z innym i za każdym razem strasznie mnie wszystko piekło. Zresztą ja mam uczulenie na większość płynów i żeli intymnych, więc pewnie stąd takie dolegliwości:(

Ciekawe jak u Kandy, ale martwię się, że nas wszystkie wyprzedzi:(
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witajcie ,jestem ledwo zywa ,wpadlam na sekunde by zyczyc Wam spokojnej nocki , zobaczyc czy jakis babelek nie przyszedl na swiat i zerknac czy Wszystko ok u Ciebie Kandy

my juz po malowaniu-zamiast czerwieni mam rozowa sciane hehe :boogie: reszta turkus ,oczywiscie nie obylo sie bez mojej tworczej pomyslowosci i zaczelam robic malunek gdzie stanie lozeczko,przewijak i szafa dla malutkiej,niestety skurcze nie pozwolily mi na dokonczenie malowidla ale wiekszosc zrobione :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Oby jeszcze Adaś chciał poczekać. Choć jeżeli nie, to już na szczęście jest taki czas, że tak jak pisała chyba nic nie powinno być nie tak. Na pewno niedługo da nam znać.
    -- ,
  3.  permalink
    Dziewczyny wróciłam. - wszystko opisałam pod kartą :-*

Generalnie krwawienie zapewne od skracającej się szyjki i nadżerki która na niej jest :/ niestety moge tak podkrwawiac ale jakby był krwotok jakis zywa krwią czy coś - to wracać i już nie wychodzić do rozwiązania...

mój mąż miał nadzieje, że pozna syna... no ale musi sie uzbroic w cierpliwosc... na szczescie :))

ide spac kochane :-* bardzo dziekuje za wsparcie :*
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No, to dobre wieści. Tzn. przykro mi, że masz te krwawienia, ale dobrze o tyle, że Adaś jeszcze poczeka u Ciebie. Odpoczywaj dużo i się bardzo obserwuj.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Kandy. dobrze ze jestes z powrotem. Teraz odpoczuwaj. odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj. tak bie duzo ci juz zostalo do poznania synka... :wink: dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeMay 2nd 2013
     permalink
    dzień dobry dziewczyny piękny dzień się u mnie zapowiada :-)
    ale i tak spróbuje jeszcze pospać ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    ew3ame: a muszę się poskarżyć brzuch pod spodem wygląda jakbym siatkę rybacką sobie odcisnela cały się od spodu obsypal rozstepami :'(

u mnie to samo, od kiedy opadl jestem cala poszarpana od pepka w dol po obu stronach... moge byc antyreklama mustelli :(

Nera86: oczywiscie nie obylo sie bez mojej tworczej pomyslowosci

musisz sie koniecznie pochwalic!! ;)

Kandy dbaj o siebie!

Jesli pozwolicie to sie troche pozale... Mam dzis dola cholernego i wszystkiego dosc. Chcialabym odzyskac moje cialo z powrotem, czuje sie jak krowa. Doslownie, ciezka wielka krowa, mlekodajka... I jeszcze ta pogoda. Szaro u nas, snieg sypie, w nocy grad i deszcz mnie budzily. A juz byla taka piekna wiosna. Czeka mnie wyprawa do poloznej, a juz sie w kurtke ciepla nie dopinam. ahh... :cry:
    To sobie ponarzekalam...:shamed:
    --
  4.  permalink
    dIen dobry (o dziwo jestem wyspana) :o :cool:

Lilijeczka biedaxtwo doskonale Cie rozumiem... to chyba juz na.tym etapie jak i na moim normalne.ze.juz ma sie tego wszystkiego dosc.. tej ociezalosci.. grubosci... kobieta po prostu jest juz fizycznie zmeczona... ale pomysl ze juz doslownie lada moment i bedzie po wszystkim i zaczniesz wracac do formy a Maliszwk bedzie juz z Toba ;*

Ja nadal podkrwawiam no ale teraz to po badaniach moze sie utrzymywac... do momentu jak nie.bedzie tej krwi duzo i zywoczerwonej albo innych niepokojacych objawow - nie wracam do szpitala oprocz jutro na ktg ( z powodu tej szyjki juz krotkiej mam jezdzic na ktg ) a we wtorek mam swojego lekarza juz gina i bedzie po majowce i moge rodzic - juz mi bedzie wsio jedno bo bedzie prawie 38tc a kto wie.. moze do 38 tc donosze ;-) niemniej ze wzgledu na wysoki stopien dojrzalosci lozyska raczej bede i tak musiala wczesniej urodzic dla dobra dzidziulki.. takze byle jeszcze kolejny tydzien :P heheheh

Sciskam Was kobitki i zycze milego dzionka :-*
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Kandy- dobre wieści ,każdy dzień w brzuszku dla Adasia jest ważny,oby przeszło plamienie i było spokojnie przez najbliższe 2 tygodnie ;) Jestem z Tobą ;*
    Lilijeczko- zostało kilka dni i wszystko zacznie wracać do normy ,dawna figura i forma ;**poza tym to już chyba normalne na tym etapie , każdą powoli to dopada ;/niestety ;/ ja też od kilku dni czuje się jak hipopotam , ledwo chodzę , taka niesprawna fizycznie jestem i zero atrakcyjności , nie mogę patrzeć na siebie.. a to jeszcze cały maj przede mną :whorship::whorship:
    miałam rozmiar xs-s teraz ledwo wchodzę w XL !!! :beard: okropieństwo .. To ja też się wyżaliłam z rana .. :tooth: troche mi lżej ..
    --
  5.  permalink
    Cześć !!! u mnie dzisiaj pochmurnie i zimno. dziewczyny w tym tygodniu miałam wizytę u gina. Wszystko dobrze z małym. Wszystkie narządy na swoim miejscu działają poprawnie. Maly jest dość duży bo waży 1800 g. Kandyzowana odpoczywaj.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeMay 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Kurde ja nie wiem co to jest ale sporo mi rozcienczonej krwi poleciało dzisiaj :o to jest jakies nienormalne albo taka moja uroda na końcówce.... bo ja nie wiem od czego mi sie tak zrobiło :o chybaze po wczorajszych dosc dlugich badnaiach.. Mówiła , ze jestem tam mega rozpulchniona miekka i ta nadzerka spora.. moze to ona sie tak tera zprzy skracnaiu szyjki itp po prostu zachowuje?! :o nie mam pojecia . jesli bedzie sie to utrzymywac do jutra to chyba jednak wróce tam i sie położe w tym szpitalu.. tak przynajmniej będa mieli ogląd cały czas.. na szczescie łożysko wykluczyła i ze wsyzstko jest tam ok wiec nie wiem... aghr.... :/
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMay 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    lilijeczka: musisz sie koniecznie pochwalic!! ;)

takie tam wymyslilam (jeszcze nie dokonczone ) null

A co do formy - jeszcze troszeczke :hugging:

Kandy -:thumbup:

Żabka221: To ja też się wyżaliłam z rana .. :tooth: troche mi lżej ..

Tobie Żabko zostalo troszeczke wiecej czasu ale napewno zleci tak szybko,ze sie obejrzyc nie zdarzysz :wink:

Ja mialam masakryszna noc,niby bylam na maxa padnieta a zasnac za cholere nie moglam .£ godziny walkowalam sie po lozku ,w miedzy czasie mala sie obudzila i fikac koziolki zaczela ,a pecherza swojego juz mam dosc :angry: od polozenia do rana siusiam z dobre 10 razy :sad: i to juz tak z trzy miesiace :sad: chcialabym by to sie wreszcie skonczylo :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Żabka221: To ja też się wyżaliłam z rana .. :tooth: troche mi lżej ..
    nie ma to jak forum ;)
    Nera86: takie tam wymyslilam (jeszcze nie dokonczone )
    slicznosci! masz talent dziewczyno:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witamy się. u nas też dziś pochmurny dzień się zapowiada. Ja nadal mam zagwozdke z ruchami mojej bo niby się rusza ale coś mnie gnębi. A że wierzę w instynkty i przeczucia to chyba zadzwonię na IP i zapytam czy przyjechać.
    Nera a nie mówiłaś że ściana jest turkusowa i różowa?
    Lilijeczko czytałam, że oznaką zbliżającego się porodu jest obniżenie nastroju. Może to już godziny Cię dzielą od poznania synka.
    --
  6.  permalink
    Kandy strachu napedzilas! jakby sie utrzymywalo, to moze faktycznie lepiej sie polozyc do szpitala i niech nadzoruja na biezaco!
    Nera Ty to masz talent:))
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.