Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeMay 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Dzwoń Kasia na IP jak Cię coś niepokoi. Lepsze to niz zastanawianie się.. ja pojechalam i wróciłam ale nie wiem czy jednak znow nie pojade i nie zostane jelsi do jutra nic sie nie zmieni..

Alicja, ja mimo wczorajszej wizyty i info ze z dzidizulka jest ok i z lozyskiem tez - nadal sie jednak denerwuje tymi krwawieniami.. poobserwuje ruchy malego i krwawiernie i jak trzeba bedzie to wroce i sie poloze pod okiem specjalistow.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeMay 2nd 2013
     permalink
    Moja niunia wariuje od rana ;) czkawka na maxa jest i do tego grzebie mi w kości łonowej rączkami i w pochwie aż te ruchy czuje , ostatnio jest tak nisko ,że aż się boję wtorkowej wizyty , ale może taka moja budowa a jej tak nisko jest wygodnie, boję się ,żeby skierowania do szpitala nie dostać :shocked: Jakoś mam złe wspomnienia ze szpitalem :devil:
    Nera - przydał by mi się taki Picasso ;) Też kiedyś robiłam rysunki ścienne i to takie na całą ściane , w pokoju miałam od kwiatków po motylki :cool: Ale od jakiegoś czasu wyszłam z wprawy i już nic nie umiem namalować:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    akirka: Nera a nie mówiłaś że ściana jest turkusowa i różowa?

Mam trzy sciany turkusowe i jedna rozowa .Na stronie turkusowej beda staly meble dziecka (rozowa sciana to okienna )

mykam znow sie zbierac do tamtego mieszkanka robic ,zycze Wszystkim udanego dzionka :grouphug:

dziekuje dziewczyny za pochwale :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Kandy trzymam kciuki, żeby Adaś jeszcze wytrzymał przynajmniej te 8 dni.
    Nera86 piękne :clap: Ty to masz talent :wink:
    akirka jeśli czujesz niepokój to jedź na IP.

Ale mi się dziś dobrze spało. Spałam do 9 i jeszcze bym pospała :wink: U nas zachmurzo, ale ponoć ma być dziś 21*C. W nocy była burza.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Akirko jak Cię to niepokoi to dzwoń. Najwyżej sprawdzą, uspokoją, że jest ok i wrócisz. Lepiej trzymać rękę na pulsie.

Lilijeczko też słyszałam, że to całkiem normalne na końcówce. Już niedługo:)

Nera b. ładnie się to prezentuje :)))

Kandy a Ty wiesz... Nieustanne kciuki :) Oczywiście Adaś najważniejszy, jak będziesz miała jakieś wątpliwości to jednak lepiej wrócić. :*
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Akirko - jedz i to sprawdz , nerwy napewno niczemu nie służą , a tak to będziesz spokojniejsza ..
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dziewczyny czy czop śluzowy może być ogromny? taki konsystensji gestej jak wielki skrzep przy miesiaczce?
    Wlasnie cos tak ogromnego mi wylecialo przy podcieraniu tylko byl caly zakrwawiony jak wątróbka bo wiadomo, że jak krwawie to i to sie zabarwiło.. dodam ze zupełnie bezwonne.
    Pzepraszam za drastyczny opis ale mnei to zastanowilo... Młody sie rusza - zadnych boli i skurczy nie mam... :o ja sfiksuje w te ostatnie dni :o nosz przeciez mozna zwariowac :o
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kandyzowana: Dziewczyny czy czop śluzowy może być ogromny? taki konsystensji gestej jak wielki skrzep przy miesiaczce?

Tak. Czop jest wieeeelki tak jak juz pisałam, ze mnie wylatywały jakieś niepojęte ilości.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja tam się nie znam, ale tak to sobie właśnie wyobrażam... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    O dzizas, to najprawdopodobniej odszedł mi właśnie ten właściwy czop.. matko wygladal okropnie... jeszcze go w rekawiczkach sprawdzilam to sie ledwo ciagnal i byl taki jak jakas gumo-galaretka o wygladzie wątróbki... no jak olbrzymi skrzep miesiaczkowy normalnie... oj oj oj.... no to pieknie.... to stad moze te krwawienia wszytskie itp... bo jak mowie - lozysko bez cech odklejania itp
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Pamiętajcie dziewczyny, zwłaszcza te w I trymestrze, by nigdy nie wchodzić na ten wątek świeżo po śniadaniu :tooth:
    :rolling:
    :wink:
    --
  1.  permalink
    Przepraszam- nie powinnam chyba tego tak opisywac tutaj :shamed::shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kanduś ja żartuję sobie :wink: Właśnie od tego jest ten wątek.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Nie no ja wiem, że to było żartobliwe kochana :P ale też w sumie mój opis nie należy do najsmaczniejszych :P ale ciezko inaczej to opisac :o

Ojaaaa, czyli mozliwe , że zblizam sie ku finiszowi wielkimi krokami :shocked: :crazy:

no nic muszem onitorowac to krwawienie i ruchy malenstwa.. jak beda dobre to dobrze :-) jutro KTG kolejne wiec i tak bede w szpitalu ;P
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    widać kandy że poród coraz bliżej trzymam kciuki żebyś jeszcze z tydzień wytrzymała
    akirko jedz na ip jak się martwię instynkt mamy zawsze niezawodny
    nera cudny rysunek :-)
    ją dziś Spioch jestem a przedemna zakupy bo jedzenie wyszło :-D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kandyzowana: jeszcze go w rekawiczkach sprawdzilam to sie ledwo ciagnal i byl taki jak jakas gumo-galaretka o wygladzie wątróbki...

a jaka jest pewność, ze to nie skrzep, skoro był takiego zabarwienia jak wątróbka - jak piszesz? Czop raczej jest podbarwiony tylko krwią, czy się mylę? Ja bym stawiała na skrzep - wnioskując z Twojego opisu :/ Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Kandy dałaś mi pomysł na obiad :swingin: - wątróbka
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    KAsia, ale ja krwawie od wczoraj i przez noc moze sie zabarwil bo skad ten skrze by byl? lozysko cale i bez cech odklejania.. nic nie bylo wczoraj wieczorem a skrzepy jesli juz pochodza z macicy.. sama juz nie wiem ale takiego wielkiego skrzebu to ja w zyciu nie widzialam a mam miesiaczki ze skrzepami normalnie.. o bylo na pol dloni..

teraz podoblewa mnie podbrzusze i sie lekko stawia.. ide po magnez i nospe bo zapomnialam z tego wszystkiego :o

Alimama - hahaahah :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kandyzowana: akiego wielkiego skrzebu to ja w zyciu nie widzialam

moja koleżanka jakoś w 33tc ciąży dostała krwawienia i miała skrzepy wielkości dłoni - także to jest możliwe Kandy. Może zadzwoń na IP i się chociaż zapytaj. Czop śluzowy byłby aż tak wielki? Nie sądzę. Tego jest dużo ale raczej nie aż takiej wielkości - tak mi się zdaje.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kandus mnie taki czop wielki zszedł w dniu porodu po masażu szyjki
    no włąsnie tylko nie na kształt wątróbki tylko śluzowego czerwonego śpiczka ;p
  2.  permalink
    Kandy a mżze to się skurcze zaczynają???weź nospe może przejdzie...Ja takich skrzepów jak ty opisujesz nie miałam...znaczy miałam ale już po porodzie takie duże skrzepy mi wylatywały aż czułam ze coś się wydala ze mnie hehe tyle że to już połóg a Ty to nie wiem co masz....
    --
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    ja tu przypadkiem, Kandyzowana, zadzwoń do lekarza prowadzącego albo jedź dla pewności do szpitala-niech Ci powtórzą usg i zrobią ktg-moim zdaniem wrócisz do domu już z dzidziusiem, ale jedź, nie czekaj :)
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Mało nie padłam ze śmiechu :tooth::crazy::clap: rozbawiłyście mnie na maxa z tą wątróbką i śniadaniem :rolling:
    Kandy- chyba się zaczyna , wydaje mi się ,że to lada dzień , poobserwuj się i miej torbę w gotowości :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nie nadazam z czytaniem tego watku :-) Kandy, niech chlopak jeszcze z tydzien posiedzi :-) Bardzo wspolczuje stresu, nie tak ta koncowka ciazy powinna wygladac, mam nadzieje, ze w tej ciazy uda mi sie uniknac tych strachow koncowych....

Karko - a Tobie zycze rychlego porodu :-) I fajnego :-)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Karko daj znać co u Ciebie:thumbup:
    --
  3.  permalink
    Ja mam juz torbe dla siebie i malego spakowaną :) narazie po nospei wszystko ustalo. Zobaczymy co bedzie dalej ;-) Maluszek ie ladnie rusza.. ja caly czas leze to nie cuzje nic by lecialo.. bedziemy sie obserwowac :)
    --
    •  
      CommentAuthormarryb
     permalink
    Jestem przypadkiem! Kandy.... czop jest raczej śluzowaty a nie wątrobowaty...i to jeszcze takich rozmiarów. Poza tym dlaczego krwawisz od kilku dni? To normalne? Myślę, ze nie powinnaś czekać do jutra tylko dziś jechać na IP. Ja też urodziłam miesiąc przed terminem zdrowego synka, wiec i u Ciebie na pewno tak będzie, ale każdą obawę lepiej sprawdzić!

Treść doklejona: 02.05.13 11:55
    już przeczytałam u Ciebie, ze krwawienie jest z nadżerki i sama już nie wiem....Zadzwoń moze, zapytaj. Bedziesz spokojniejsza.
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Kandy ja też obstawiam, że to skrzep, dokładnie takie coś jak opisujesz wypadało ze mnie po porodzie...
    za to czop to była taka śluzowata (u mnie beżowa) galaretka - jak w grafikach google :)
    --
  4.  permalink
    Witam w ten pochmurny dzień. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamuśkom.
    Dawno się nie odzywałam. Spędziłam tydzień w szpitalu bo mój gin mnie wysłał, że już chyba nie doczekam najbliższych dwóch tygodni i żeby podać mi jedna dawkę przypominającą sterydów na płuca. Ale na ktg skurczy nie było i już jestem tydzień w domku. Brzuszek się czasem napina ale dużo odpoczywam i jest dobrze.
    Niestety GBS wyszedł mi dodatni i po powrocie do domu przepłakałam dwa dni, bo oczywiście naczytałam się wszystkiego co najgorsze w internecie.
    I boje się żeby maleństwo się nie zaraziło. I zastanawiam się czy np. jak mi odejdzie czop albo coś się będzie działo to mam nie czekać tylko od razu jechać na IP, żeby podac antybiotyk. Któraś z was miała poród siłami natury z dodatnim GBS?

Kandy trzymam za Ciebie kciuki, podczytuje Cie i się z tobą solidaryzuję, bo jesteśmy w podobnym czasie ciąży i obie mamy zagrożenie przedwczesnym porodem.
    Pozdrawiam buziaki.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    oo jaki thiller tutaj! Kandy ja bym zadzwoniła na IP czy mam jechać czy czekać do jutra. U mnie wszystko ok, mała bryka aż miło, więc chyba panikę niepotrzebnie zasiałam.
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny no ja wlasnie bylam na IP wczoraj wieczorem późno i jest ok. Tylko skad ten skrzep niby jak wsyztsko czyste i łożysko też dobrze? nikt nie jest w stanie powiedziec. Młody sie rusza, mam sie oserwowac a jutro i tak jade na KTG do spzitala wiec jak cos sie bedzie dzialo to mnie pewnie zostawią i juz.. narazie krawienie tfu tfu sie zmniejsza ale zobczymy.. wydaje mi sie ze co do czopu to nie ma reguły jaki on jets bo jesli sie krwawi i spi całą noc i ten czop tak sobie czeka do momentu az wstane i moze wylecieć - to moze jednak sie zabarwic i ukształtowac? Kurcze nie ma co mysleć - wazne ze z dzieckiem ok. a jesli mam zaczac rodzic na dniach to zaczne i juz :o niech tylko moja polozna wroci i moge rodzic ( od poniedziałku:P )

Malinka- z tego co wiem powinnas wziac antybiotyk jak najszybciej skoro mas zdodatni GBS... trzymam kciuki !!:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dziekuje :grouphug:

Kandy -juz blizej niz dalej slonce :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kandy wątrobowate coś było skrzepniętą krwią najpewniej. Kiedy się nie ruszasz zbyt wiele krew nie ma gdzie odpływać i po prostu odkłada się w środku. Wstałaś, do tego wizyta w WC i wyleciało z Ciebie. Miałam takie sytuacje po porodzie, kiedy krwawienie było dość duże. Nie wiem, jak wygląda czop, bo nie doczekałam jego odejścia ani przed urodzeniem córki ani syna. Jednak mówi się o tym, że to śluzowa wydzielina, która może być podbarwiona krwią, a nie z samej krwi się składająca.
    Łożysko raczej się nie odkleja, ponieważ w takim wypadku krew leci jak z kranu, nie podkrwawia, nic nie boli i nie można już tego zatrzymać. Była tu taka akcja ok 2 lat temu.
    Nie myślałaś o tym, by zadzwonić do gina prowadzącego? Widać, że cały czas coś tam się dzieje.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kandy, ja bym się bała tym bardziej, że to łożysko masz III stopnia...
    --
  6.  permalink
    Akirka jak się czasem uzewnętrznię to mi lżej na duszy :shamed::shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Malinka2905: Któraś z was miała poród siłami natury z dodatnim GBS?

Ja miałam dodatni GBS, czop mi zaczął odchodzić w szpitalu w sobotę, po badaniu przez panią ordynator. W poniedziałek miałam wywoływany poród, który zakończył się cesarką, ale 12h rodziłam, doszłam do partych. Więc w sumie jakiś czas rodziłam sn. Kroplówkę z antybiotykiem podali mi w trakcie porodu, ale nie potrafie CI powiedzieć, w którym momencie, bo poza bólem niewiele pamiętam z tego porodu.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dodam jeszcze, ze ja byłam rano na IP, byłam "nieporodowa" wg lekarza - opiernicz dostałam, ze zawracam im głowę, skoro rozwarcia brak, ktg nie zapisywało skurczy a ja je czułam - a wieczorem na porodówce już byłam, także wiesz... Na takim etapie sytuacja może się zmieniać bardzo szybko...
    --
  7.  permalink
    Tylko ja nie czuje sie porodowa.
    a wczoraj na IP lozysko mimo 3 stopnia bylo sprawdzane i przeplywy i jest ok zupelnie i sporo dziewczyn tu mialo 3 stopnia w tych okolicach a rodzilo w terminie. Zobaczymy. Kurcze mam metlik w głowie..... narazie jest ok, ale jak cos mam 5 min do szpitala i pojedziemy dzis jeszcze a najpozniej jutro bo i tak KTG.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Malinka, kroplówkę z antybiotykiem dostałam chyba jak mi przebili pęcherz płodowy. Czyli jak Ci odejdą wody - w te pędy do spitala.
    --
  8.  permalink
    madrill: kroplówkę z antybiotykiem dostałam chyba jak mi przebili pęcherz płodowy

żeby antybiotyk miał czas zadziałać musi być podany 3h PRZED pęknięciem pęcherza płodowego- bo pęcherz stanowi barierę ochronną. Nie wiem natomiast, czy jeśli wcześniej odejdą wody to i tak podaje się antybiotyk.
    Ja w drugiej ciąży miałam dodatni GBS - najpierw dostałam globulki z antybiotykiem, żeby zadziałać już w ciąży, potem 2tyg przed porodem dostałam od mojej gin receptę i wykupiłam sobie antybiotyk, jak zaczęły się pierwsze skurcze od razu łyknęłam. Chodziło mi właśnie o to, żebym nie musiała od razu gnać do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kandyzowana: Tylko ja nie czuje sie porodowa.

ja też się nie czułam - byłam na IP, bo myślałam, ze mi się wody sączą i dodatkowo przepowiadacze ale to już od paru dobrych tygodni...
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Kandy poczytaj sobie
    http://abcciaza.pl/skrzepy-w-ciazy
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwiolka84DE
     permalink
    Witam was dziewczyny ! Chcialabym sie i ja dopisac do waszej listy termin 24.07 Chlopiec :) Gratuluje z calego serca tym rozpakowanym i przyszlym mamusia : ) Pozdrawiam serdecznie

Suwaczek z babyboom.pl
    -- PRZYSZLE MAMUSIE
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    katka dziekuje za wsparcie :-) to mogl byc jednak czop. Mam nie panikowac jesli dzidzius sie rusza i nie bedzie innych wskazan okoloporodowych do przyjazdu oraz krwawienia mocnego. plamienia krwia moga byc spowodowane pekajacymi naczynkami przy skracaniu szyjki oraz nadzerka ktora sie podraznia na tym etapie u mnie. takze mam sie oszczedzac i obserwowac malego. a jutro mam przyjechac na ktg i zdecydujemy. takze tego bede sie trzymac. :-)

lenusia ja to czytalam ale mialam to sprawdzane i bylo ok. takze zobacze co bedzie potem bo juz sie uspokoilo jakby wszystko :-) ale moze pojade wieczorem jak maz siw obudzi i sie dla swietego spokoju poloze juz w tym szpitalu..
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    cerisecerise: żeby antybiotyk miał czas zadziałać musi być podany 3h PRZED pęknięciem pęcherza płodowego- bo pęcherz stanowi barierę ochronną.

dlatego napisałam "chyba", bo nie pamiętam kiedy to było.
    --
  9.  permalink
    Dziękuję Kochane za odpowiedz. Idę w środę do swojego gina to się wszystko wypytam.
    Zastanawiam się tylko czy jak mam pessar czy możne mi odejść czop, czy niebieski przyjaciel pessar go przyblokuje.
    --
  10.  permalink
    Malinka2905: Zastanawiam się tylko czy jak mam pessar czy możne mi odejść czop

może. mi odchodził mimo założonego pessara.
    Pessar nie powstrzyma akcji porodowej- "wspiera" mechanicznie szyjkę, ale akcji nie zatrzyma.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kandy, a wczoraj Ci tez odchodzily skrzepy?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Macie jakieś wieści od Karko? :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.