Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMay 3rd 2013
     permalink
    mangaa: od kiedy trzeba mieć spakowaną?

warto juz miec przygotowana....by sobie stal w szafie czy gdzies tam
    ja w 1ciazy juz w 30-31 tyg wyladowalam w szpitalu ze skurczami ale zatrzymali akcje... i urodzilam w 40tyg:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to będę powolutku o tym myśleć. :wink:
    Chyba będą 2 torby - z rzeczami na poród i pobyt i z rzeczami na wyjście - ta będzie czekać w samochodzie, bo M prawdopodobnie ze mną zamieszka w szpitalu... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ja smakowalam na spod rzeczy na wyjście a z wierzchu do porodu :-) ale i tak moje rzeczy i małego są oddzielnie bo razem mi nie weszło :-D
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie, Kandy lezy na sali przedporodowej, caly czas pod Ktg. nie wiadomo skad to krwawienie, ale z lozyskiem ok i przepływy też dobre.
    u mnie ok, Mala sie ladnie rusza więc już się nie martwię. Nie mogę się doczekać wizyty w poniedziałek, bo jestem strasznie ciekawa co tam sie dzieje w środku:)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Mam pytanie! skończył mi się dodatkowy kwas foliowy 5mg, oprócz tego biorę Femibion Natal1. Pani w aptece standardowo nic nie chce wydać bez recepty (chociaż duphaston raz dostałam ::) ), czy powinnam jeszcze dzisiaj jechać do przychodni po receptę, czy te 5mg nie jest aż tak istotne i może poczekać do jutra lub niedzieli?? mam w domu również sam kwas foliowy, ale ma 400mg
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Czigra, to co masz w Femibionie w zupełności wystarczy i nie ma potrzeby brania dodatkowych tabletek.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Jak się dziewczyny czujecie ? Jak dzionek mija? jakieś wyjazdy czy odpoczywacie w domku?:bigsmile:
    My po obiadku i odpoczywamy :))
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    jestem w szpitalu.szyjka jeszcze nie rodzaca ale...na ktg sa skurcze!pierwsze takie prawdziwe gory!zaczal bolec brzuch.

oby sie rozkrecilo!moze to wlasnie dzis!trzymajcie kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam cieplutko,pogoda beznadziejna ,nic sie nie chce :sad: Dzis towarzysza mi mega zawroty glowy . Od rana sie obijam i nic nie robie :tooth: Jutro juz pierwsza nocka w nowym pokoju ,troszke spartackie warunki bo na raz nie rozpakuje wszystkiego ale po malutku ogarne po swojemu .

Kandy - kciuki kochana ! :hugging:

Karko - jak u Ciebie ?? Koniecznie daj znac :thumbup:

Treść doklejona: 03.05.13 14:33
    [quote=KARKO]jestem w szpitalu.szyjka jeszcze nie rodzaca ale...na ktg sa skurcze!pierwsze takie prawdziwe gory!zaczal bolec brzuch.
    [/quote

Ooooo sciagnelam Cie myslami :cheer: mocno kibicuje :peace: trzymaj sie :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Karko kciuki!
    Żabko ja mam dziś dzień lenia, nic nie robię, za to mąż działa od rana w ogrodzie i siedzę sama ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    KARKO, powodzenia!
    Kandy, oby młody jeszcze poczekał trochę. Dobrze że jesteś w szpitalu pod stałą opieką
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Karko kciuki. :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Karko powodzenia!:bigsmile:
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    karko powodzenia :-*
    ja dziś mam lenia ale może i dobrze bo miałam skurcze przez dwie h co 15 min dzwonilam do szpitala ale mam czekać... ech do tego zawroty głowy i niechęć do jedzenia dopiero teraz trochę w siebie wepchnelam mały się na szczęście wierci
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja torby też nie mam spakowanej, bo i nie mam właśnie tych dupereli wszystkich. Planuję je kupić tak po 10 maja. Gdzieś czytałam, że torba powinna być spoakowana do końca 7 m-ca. Ja się raczej do tego czasu nie wyrobię.
    Karko - kciuki zaciśnięte
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Karko - działaj, działaj, trzymamy kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Karko - kciuki, kciuki :thumbup:
    --
  1.  permalink
    KARKO,KANDY kciuki dla Was kochane:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
    • CommentTimeMay 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Tak więc jesteśmy już po wizytach u gina i u diabetologa. Nie mam cukrzycy, a badanie glukozy trzygodzinne było w normie :))) Nie wiem dlaczego narobili paniki – glukometr mam nadal w domu i dwa razy dziennie mogę kontrolować sobie cukier, tak dla bezpieczeństwa, bo Emilka szybko rośnie. No właśnie – trochę się boję, bo już kawał z niej panny – 1587g. Wymiary ma w normie: główka – 30tc 5dni, brzuszek 30tc 2dni, kość udowa 30tc 3dni :)) Ilość wód – 12, szyjka zmknięta, długa – 3cm 59mm, pępowina okay, serduszko dziś biło 161/min :)) Mała tak się wierciła, że trudno ją było podglądnąć. Jest cały czas główką w dół :))) Bałam się tej wizyty, a tu wszystko w porządku :)) Nastraszyli mnie tylko, że mała może dobić do 4kg, albo i więcej. Jak ja ją urodzę :(( Następne usg za 2 tyg i już będzie regularnie co 2 tyg – usg i wizyty :)
    Czy może któraś z Was dziewczyny pamięta wagę dziecka z 30 tc???
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Karko kandy kciuki :-)
    Dziewczyny pilyscies piwo bezalkoholowe w ciazy? Jestem piwiara i jakos mnie ochota naszla na browarka:bigsmile:
  2.  permalink
    Bonim ja jak miałam ochotę to wypiłam i szklaneczkę piwa alkoholowego ale to chyba się zdarzyło z dwa razy w ciąży bo też nie chciałam przeginać...palić za to nie pale:)A i lekarz w ogóle mówi ze jak ma się ochotę to można byle nie cod zień wiadomo...Moja kol co była w ciąży też raz na jakiś czas pół szklaneczki
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    ja piłam Lecha , jak miałam te incydenty z kolkami nerkowymi :wink: Calypso- super ,że wszystko dobrze , niepotrzebnie się bałaś :) Ja byłam w 28+3 i mała miała 1470 -czyli podobnie się rozwijają te nasze kobitki , a teraz we wtorek mam wizytę i chyba też USG i też jestem bardzo ciekawa jak ta jej waga , może troche przystopowała bo też się martwie ,że może dobić do ponad 4:wink: A chciałabym rodzić SN :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Palic to ja nie pale,ale piwo lubie, wlasnie m kupil mi bezalkoholowe, mrozi sie, pomysle nad wyppiciedm :-)
    Kumpela pilaz czasem pol lampki czerwonego wina,tez nic sie nie stalo

Treść doklejona: 03.05.13 18:27
    Zabka lecha bezalkoholowego? Czy jednego normalnego?
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Słyszałam ,że dobrze jest wypić lampkę wina malinowego jak się akcja porodowa zaczyna , że niby rozluźnia mięśnie krocza i skurcze są mniej bolesne ;) Ciekawe to bardzo , sprawdzała któraś ?:wink:
    --
  3.  permalink
    he nie no ja jak w ciąży nie piłam nic praktycznie w ogóle to po lampce wina miałabym już fazę heheh :bigsmile::bigsmile::bigsmile:Żabka a co masz chęć iść pijana na porodówkę he???Porodu nie będziesz pamiętać:):bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    :swingin: Podejrzewam ,że też by mnie zarzucało po takiej lampcę ;)) Pewnie od pewnego momentu wolałabym żeby mi się film urwał :tooth: Nie jedna rodziła %%% i pewnie dobrze wspomina poród hehehe :crazy:
    --
  4.  permalink
    Żabko chciałabym posłuchać opowiadań takiej która rodziła po %%...współczuję położnym i lekarzom odbierającym taki poród:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Bonim ja też uwielbiam piwko:) raz skusiłam się na piwo bezalkoholowe Bawaria ale było tak paskudne, że ledwo je wypiłam. Czasem jak mąż pije to sie tylko zaciągnę zapachem;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja na porodowce wolalam o desperadosa :cool: tak mi sie zachcialo ,ze zapomnialam,ze ma procenty , oczywiscie nie wypilam
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja też , nie dość ,że gadają głupoty to jeszcze nachuchają ;) I jak tu takiej później dziecko dać?:whorship:

Akirko-jak dla mnie Lech też jest paskudny ale z soczkiem niczego sobie ;)
    --
  5.  permalink
    u mnie nadal niewiadoma.. krwawie co kilka h ze skrzepami jak tylko poxhodze. nie wiadomo co to - nie widac calego lozyska.. jestem ciagle pod ktg ( od 4.00 rano z przerwa lacznie 2h).. jak krwawienie ze skrzepami nie ustapi to zrobia CC by nie ryzykowac.... nsrazie jednak sie wstrzymuja bo to w koncu 36 tydz i 0 dni wiec wola poobserwowac niz za szybko wyjmowac ale jesli trzeba bedzie to to zrobia ... niemniej czekamy... jestem bez kolacji na kroplowkach nawadnijacych na wszelki wypadek... Dramat :-(
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy mocno za Was trzymam kciuki , lekarze na pewno zrobią to co najlepsze dla Was, trzymaj się!
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    Kandyzowana, ja też podczytuję i trzymam kciuki - najważniejsze że jesteś pod opieką lekarską
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Calypso77: Czy może któraś z Was dziewczyny pamięta wagę dziecka z 30 tc???

W 29t5d Mikołaj ważył 1602g - urodził się z wagą 3930 :) Zatem radziłabym za specjalnie nie inwestować w ubranka w najmniejszym rozmiarze ;)

Kandy kciuki! Dobrze, że pojechałaś do szpitala
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Trzymaj się Kandy,oby jakoś powstrzymali krwawienie ;* Współczuje tych męczarni i stresu ;(:grouphug:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 03.05.13 20:00</span>
    sardynko - a w którym tygodniu urodziłaś ?
    --
  6.  permalink
    Mój Patryk miał w 29tyg 1500g ur z wagą 3500g w 37t3d
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Żabka221: sardynko - a w którym tygodniu urodziłaś ?

40t3d :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    bonim: Dziewczyny pilyscies piwo bezalkoholowe w ciazy?
    ja parę razy ale nie smakowało tak jak zwykłe. 3 x wzięłam dwa łyczki zwykłego. a wczoraj ciutkę czerwonego winka - oj jak mi smakowało... w ciązy o wiele lepiej niż bez ciązy... ale nie polecam. To była mini ilośc . KANDY kurcze trzymaj się. Może lepiej CC niż czekanie w takiej sytuacji. 36 tydz to już spory maluszek, da radę... ŚCISKAM.
    U nas bez zmian
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej Kanduś trzymam za ciebie bardzo bardzo mocno kciuki obyś w odpowiednim dla Adasia czasie tuliła go w swoich ramionach :)
    Karko Za ciebie też kciuku mocno zaciśnięte :)
    Sardynka85:shocked::shocked:nie do wiary,że twoje dzidzi ma już ponad dwa miesiące przecież dopiero co tu na liście byłaś .Mój synek skończył juz 4 miesiące i też w szoku jestem kiedy to zleciało :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej mnie dalej skurcze męczą ale są nieregularne szpital dalej twierdzi że mam czekać aż same się wycisza dobrze że w niedzielę wizyta u ginekologa polskiego może on mi coś na ten temat powie i szyjke zbada !!
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Calypso77: Czy może któraś z Was dziewczyny pamięta wagę dziecka z 30 tc???

Calypso ja idę we wtorek to Ci powiem ile moja panna waży.
    Ale wydaje mi się, że Twoja to taka absolutna średnia - zobacz sobie tu http://parenting.pl/portal/30-tydzien-ciazy
    Fajnie, że wszystko w porządku. :bigsmile:
    bonim: Dziewczyny pilyscies piwo bezalkoholowe w ciazy? Jestem piwiara i jakos mnie ochota naszla na browarka

Piłam raz czy dwa Lecha Free :) Nawet spoko.
    Ale ogólnie preferuję wina - wypróbowałam te bezalkoholowe w sylwestra i w skrócie ohyda.

Kandy będzie dobrze kochana. Nieustanne kciuki za Was! :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ew- weź nospe albo nawet 2 , powinno pomóc ..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No właśnie Ew - a nospa i relaksacja w wannie nie wycisza nic?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    zabko bralam już nospe forte po niej zrobiły się nieregularne ale są i bolą
    zazdroszczę dziewczynom które nie wiedzą co to skurcz do końca...
    chwilowo znów jest trochę lepiej ciekawe jak będzie po nocy...

Treść doklejona: 03.05.13 20:58
    w wannie już byłam i nie pomogła trochę zlagodzily się jak byłam w wodzie ale jak wyszłam wróciły do normy bolą ale teraz pojawiają się w różnych odstępach a po każdym mały próbuje wyjść bokiem tak się wierci...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kandus ciagle mysle
    Ew wspolczuje skurcz
    Dziewczyny dzieki za odp, wypilam lecha bezalkoh.nawet mi smakowal, w koncu alk.ponizej 0.5%
    Nie zaszkdzi
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kurczę to faktycznie dobrze, że wizyta już tak blisko.
    Ale jesteś w stałym kontakcie z położną jakby co?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    to jest w normie ona na każde moje pytanie tak odpowiada według niej to bh a nie skurcze porodowe lub przepowiadajace...
    oby do niedzieli

Treść doklejona: 03.05.13 21:06
    calypso gratuluje udanej wizyty a mała nie wydaje się być jakimś kolosem :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMay 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    witam wieczorowa pora :cool:
    Co do tematu piwka ,przypomnialyscie mi jak to w poprzedniej ciazy z wielka pilka -nie pamietam ktory to miesiac ale wiem ,ze bylo mega cieplo i brzuchol mialam podobny jak teraz wiec podejrzewam ,ze to byl chyba koniec 7 miesiaca jakos bo rodzilam 29 czerwca (3 tyg.przed terminem ) dreptalam do ogrodka na Piotrkowska napic sie zimnego piwa z nalewaka (koniecznie warke strong z sokiem) nooormalnie to bylo dziewczyny silniejsze ode mnie ,a zeby bylo zabawniej ,poszlam z trojka znajomych co bym glupio nie wygladala i jako pierwsza wydoilam kupel piwska :shocked: alee mi bylo glupio bo znajomych wyprzedzilam :boogie:

Kandy - wspieram i podczytuje
    Karko -w dalszym ciagu kciukasy trzymane
    ew3ame - pokolenia z roku na rok jakies naprawde slabiuchne sa - mnie tez niemilosiernie mecza skurcze ,ale ja boje sie jechac na badanie do szpitala bo na 100% mnie poloza ,wystarczy ,ze wyjme swoj poprzedni wypis ze szpitala :sad: a nie moge sobie pozwolic na hospitalizacje bo wszyscy pracuja a ja nie mam opieki nad dziecmi :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nera, w którym szpitalu planujesz rodzić?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    nera teraz przedwczesne porody to ponoć plaga...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.