Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMay 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Rodzilam w RYDYGIERZE 2x ale teraz chce w CENTRUM ZDROWIA MATKI POLKI bo w tamtym znam wszystkich lekarzy,siostry itp ,wiem ktora zmiana mila a ktora :fierce: - to mi bardzo komplikuje dyskomfort bo wiem czego sie spodziewac a tam z nienacka wszystko , no i widzenie caly dzien ,lazienka w pokoju

Treść doklejona: 03.05.13 21:23
    ew3ame: nera teraz przedwczesne porody to ponoć plaga...
    --

naprawde , wczesne porody ,cesarki i naciecia to zupelnie jak moda ,jak lezalam na podtrzymaniu to sam lekarz powiedzial ,ze terazniejsze dziewczyny slabej du... sa ,nawet ze zniesieniem bolu ,kiedys babeczki rodzily same a teraz,a to cc na zyczenie,a to gaz rozweselajacy ,znieczulenie na zawolanie ,kroplowka na przyspieszenie itp
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeMay 3rd 2013
     permalink
    Dziewczyny śpieszę donieść, że Kandy miała cc - Adaś urodził się o godz. 20.20 z wagą 2490gr, 49cm. Dostał 10 pkt. Cesarkę robili na cito, bo Adasiowi spadło tętno.
    Gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kandy, gratulacje!
    Ciekawe skad te skrzepy byly. Moze jednak lozysko szwankowalo.
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    ew , weż sobie jeszcze paracetamol lub apap , nie będzie boleć chociaż,musisz sobie jakoś pomóc , aż mnie zmartwiłaś teraz ..Nie denerwuj się i poleż w wannie z 1,5h !
    Coś czuję ,że Kandy Cc będzie mieć , nic się nie odzywa , pewnie decyzja już podjęta.. trzeba czekać na wiadomości , oby wszystko było dobrze !
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Kandy Gratulacje! :-) :flowers:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ojej jak dobrze,ze Adasko jest caly i zdrowy ! Kandy :flowers: I wcale sie nie przejmuj ,ze wczesniaczek .Tak jak Ci pisalam -ja urodzilam grubo 3 tygodnie wczesnie i zero problemu z cora :wink: teraz juz tylko bedzie lepiej :thumbup: zdroweczka Wam
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Gratuluję Kandy! :kissing:
    Zdrówka dla Was!
    --
  1.  permalink
    Kandy gratulacje!!! alez zazdroszcze, ze tulisz juz Adasia:))))
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja to mam przeczucia :shocked::shocked: Ważne ,że wszystko dobrze , No to mamy Adasia ! Gratulacje :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dobrej nocki kochane :grouphug: jutro juz bede pisala z nowego domku ,troszke mi szkoda sie wyprowadzac ale coz :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Kandy gratulacje :flowers:
    i duuuuużo dużo zdrówka dla Was :smile:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Kandy, ja też gratuluje, ze Adaś jest już z wami :) :flowers: teraz szybkiego powrotu do formy i czekamy na zdjęcia Malutkiego .... :) wszystkiego dobrego dla was :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Kandy gratulacje :)

KARKO a Ty gdzie leżysz?

Ja rodziłam w CZMP (najpierw ocp później poporodowy) i generalnie jestem zadowolona... sam poród wg mnie na prawdę ok, opieka poprodowa wg mnie troszkę gorsza, ale może moja ocena wynikała ze średniego stanu emocjonalnego, bo właściwie większość położnych była ok i jeśli poprosiło się o pomoc to zawsze można było ją uzyskać :)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Kandy - gratulacje :flowers:
    Sardynka, Leneczka - dziękuję za odpowiedź na moje pytanko.
    Mangaa - czekam na wieści po wizycie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja widziałam zdjęcie małego Adaśka przystojniak mały :)
    Kandy jeszcze raz gratulacje !!
    Karko trzymam kciuki :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    kandy dobrze że wszystko dobrze się skończyło i że mały z wami :-*
    nera nowy domek nowy start i można trochę pomeblowac a to akurat najfajniejsze :-)
    ja dalej cierpię mimo paracetamolu... brzuch co prawda spina sir rzadko ale ból jak na @ mnie prześladuje... spróbuje usnac może przejdzie w nocy...
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny to jest chyba najbardziej dynamiczny wątek na całym 28 :) Nie było mnie 1,5 dnia a nie nadążam z czytaniem :) Dziękuję za dopisanie mnie na listę.
    Kandy - ogromne gratulacje :) Za pozostałe oczekujące trzymam mocno kciuki!
    A teraz pytanko - czy któraś z was spotkała się z takim objawem jak pękanie naskórka pomiędzy wargami "na dole"? Nie widzę u siebie żadnych oznak grzybicy itp. ale to pękanie jest uciążliwe. Być może to skutek długiego aplikowania Luteiny, może jakieś odparzenie, nie wiem.. Stosuję do wizyty rumianek i Lanolinę ale pomaga na chwilę. Ma ktoraś z was doświadczenie z takim czymś?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - gratulacje :) zdrowka dla Was i szybkiego powrotu do formy po CC :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mk ja miałam tak przed ciążą i linomag zdziałał cuda bo uelastycznil skórę w tym miejscu więc polecam :-)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Kandy - gratuluję i życzę zdrówka! :flowers:

Karko - trzymam kciuki!:peace:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratulacje Kandy
    Karko trzymam kciuki;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Kandy wielkie gratulacje :clap: dużo zdrówka dla was :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Adaś jest przesłodki , zakochałam się w nim :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kandus gratuluje :clap::flowers:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam kochane :bigsmile: tyle wspaniałych wiadomości na tym wątku!! a 5 dni nie zaglądałam :confused: Kochane ale nie zapomniałam o Was!! i tęsknie :tongue:
    Przede wszystkim chciałam bardzo pogratulować Age i Kandy :clap::clap::clap: szczęśliwe mamusie tulą swoje maleństwa i czekamy na rozpakowanych mamusiach :tooth: KANDY TWOJĄ SYTUACJĄ BARDZO SIĘ STRESOWAŁAM ALE SKOŃCZYŁO SIĘ WSZYSTKO DOBRZE!
    Czajniczku gratuluję córci :clap::hugging:
    Karko trzymam kciuki za Ciebie i za Lilijeczkę też :winkkiss: za całą czołówkę trzymam mocno kciuki.
    Witam serdecznie nowe przyszłe mamusie i cieszę się, że lista się wydłuża!!! mamy zapewnione emocję do grudnia :tooth::tooth::devil:
    ANULA kochanie tak rzadko się odzywasz na tym wątku lub na rozpakowanych :sad:
    NERCIA, E3AME I ASIULA jak się czujecie???
    Całuję Was mocno i ślę pozdrowienia od moich mężczyzn :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk ja przez ostatnie 3 miesiace takie pekania mialam co tydzien, i opuchniete wargi. Zadnych uplawow, smaruje sie codziennie oliwką i jest ok
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Kandy gratulacje! Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.

W ogóle nie rozumiem dylematów, które się tutaj pojawiają co jakiś czas, a dotyczą picia alkoholu czy palenia papierosów... Dziewczyny, jeśli podjęłyście świadomie decyzję o zostaniu matkami to chyba jakoś wytrzymacie czas ciąży i ewentualnego karmienia bez używek... Poczytajcie trochę i nie wypisujcie takich głupot, bo zaczynam się zastanawiać czy co niektóre dorosły do brania odpowiedzialności za życie i zdrowie własnego dziecka.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    1. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    2. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    3. lilijeczka 05.05.2013 (chłopiec)
    4. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    5. aravls 15.05.2013

6. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    7. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    8. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    9. Yol 01.06.2013
    10. Malinka2905 04.06.2013 (dziewczynka)
    11. Kama77 9.06.2013 (dziewczynka)
    12. olaolaolaola 11.06.2013
    13. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    14. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    15. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    16. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    17. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    18. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    19. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    20. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    21. edytak1984 05.07.2013
    22. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    22. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    23. sloneczko32 13.07.2013
    23. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    24. pirat_ 14.07.2013
    25. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    26. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    27. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    28. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    29. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    30. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    31. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    32. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    32. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    33. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    34. Stefka_84 27.08.2013
    35. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    36. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    37. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    38. Dorit 10.09.2013 (dziewczynka)
    39. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    40. Alicjatrzyna 26.09.2013
    41. nightingale_84 27.09.2013
    42. Moly123 30.09.2013
    43. Aguncia 04.10.2013
    44. Asiunia892 06.10.2013
    45. Mk28dni 07.10.2013
    46. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    47. Bonim 13.10.2013
    48. Mazepka 29.10.2013
    49.KAROLKA8444 4.11.2013
    50. dona79 09.11.2013
    51. Stokosia87 10.11.2013
    51. macek 10.11.2013
    52. Sony85 13.11.2013
    53. Sheam 21.11.2013
    54. biedronka28 05.12.2013
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    Gratulacje Kandy. Dobrze ze wszystko ok,duzo zdrowka dla Ciebie i Adasia.x ciekawe czy u Karko cos sie rozkrecilo?
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Kandy gratulacje! Zapraszamy na rozpakowane jak się ogarniesz!
    KARKO kciukasy!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dzięki dziewczyny, czyli jednak nawilżanie, natłuszczanie i tak do wizyty, ale tam pewnie usłyszę to samo bo już raz pytałam lekarki. Czasami tak mi pęka że aż mam kropelkę krwi. No nic. Przetrzymam :)
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Brawo kandy!
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Kandy gratulacje:-)
    Tym samym jestem juz na 9 miejscu na liscie.. obowiazkowo musze spakowac torbe do szpitala..
    --
  2.  permalink
    jestem bardzo obolala i woem ze to bedzie jeszcze dlugo bolec ale szczesliwa.. o 6 rano pionizacja. znieczulenie mialam podpajwczynowkowe wiec po 2h od CC ustalo.. yeraz mecze sie z bol choc dostaje przeciwbolowe ale mam wrazenie ze krotko dzialaja.

Adas przyszedl na swiat nieoczekiwanie. bardzo soe balam CC bo ro byla predka.akcja.. Malemu zaczelo spadac mocno tetno na ktg stad ta dexyzja bo byl strach o niego.. sytuacja utrzymywala sie.stad musieli na cito je zrobic..

Nie mogli mi sie wbic w kregoslup co przysparzalo bolu kilkakrotnego az sie udalo.. Adas urodzil sie o 20:20 i od razu krzyczal jak szalony. jak Akirka napisala - 49cm i 2490g - 10/10pkt.

Widzialam go ulamek sekundy by go cieplego i czerwonego ucalowac.. niestety zaraz mi go zabrali by go ogrzewac w inkubatorku... ale takim otwartym grzanym od dolu... :-) maz go widzial i nacykal mu zdjec i krotki filmik.. ja go zobacze dopiero rano.. czekam niecierpliwie :-)

Dziekuje wszystkim za kciuki i gratulacje. zdjecie pod karta.

trYmm kciuki za wszystkie pozostale mamusie na finiszu :-*

ja jak dojde do siebie i do domu to wstawiw zdjecia na odpowiedni watek.

sciskaaam:*
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMay 4th 2013
     permalink
    Kandy, ogromnie CI GRATULUJĘ! Ważne że w pore zareagowali i Adaś jest zdrowy. Dochodź do siebie szybko.
    U nas bez zmian...w nocy namasowałam sie brodawek i nic...coś tam ciągle mętli w brzuchu ale dupa - nie rozkręca się. Może dziś trochę mi odpuści ból stopy to pochodzę więcej. Niecierpliwię się bardzo
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    kandy dobrze że już po wszystkim :-)
    karko kciuki zacisniete żeby coś się rozkrecilo :-)
    w nocy kilka skurczy mnie obudziło ale szybko usypialam powrotem teraz mam zakwasy i dalej ciągnie mnie jak na okres...
    oby do niedzieli
    --
  3.  permalink
    Kandy witam w gronie szczęśliwych mamusiek:bigsmile:Odpoczywaj i zbieraj siły kochana:bigsmile:GRATULUJĘ no az łezka się w oku kręci jak przypomnę sobie swój poród piękna chwila:bigsmile:
    85darcys jak tam się czujesz na pierwszej pozycji?
    KARKO
    lilijeczka
    mamusiaNJBP
    aravls
    Trzymam dziewczyny za Was wszystkie kciuki:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Calypso77 ja byłam na wizycie w 31 tygodniu i moja mała miała wagę 1700g
    a tak w ogóle to witam wszystkich i zaraz spróbuję nadrobić wpisy:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    gratulacje Kandy :)
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    Też pozwoliłam sobie obejrzeć zdjątko Adasia, maleńkie śliczności... Jeszcze raz Gratulacje Kandy i życzę Ci,żebyś szybko dochodziła do siebie!!!
    Ja też bym chciała być już po... albo mieć pewność,że urodzę po terminie... bo za tydzień w niedzielę mam I komunię św. najstarszej córeczki... ale nie wiemy jaki plan ma Ten na górze na tę sytuację...
  5.  permalink
    Kandy ogromne gratulacje,dobrze, że z Adaśkiem wszystko w porządku.Życzę szybkiego powrotu do domku:smile:
    Moja mała ciągle mocno się przeciąga,ale jakoś odwrócić się nie chce. Wszyscy,oprócz pani dr wróżą mi poród wcześniej niż 12 czerwca,qa ja nie jestem gotowa ani psychicznie ani technicznie (ciuszki jeszcze nie wyprane, torba nie spakowana, mało tego pralka się zepsuła- o losie,łóżeczko ze sklepu jeszcze nie odebrane)
    KARKOkciuki zaciśnięte.
    Co do piwa, ja mam mega apetyt na Karmi,ale od początku ciąży jeszcze się nie odważyłam.Teraz męczę moją mamę by zrobiła piwo domowe, tam nie ma w ogóle alkoholu a smak super.
    --
  6.  permalink
    Cześć dziewczyny KANDY gratulacje mały jest uroczy aż mi łezka się uroniła. Ja dzisiaj ambitny plan - robić miejsce w szafie dla naszego synka.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Karko , darcys -Kciuki cały czas zaciśnięte :thumbup::thumbup: za resztę czołówki też :thumbup::swingin:
    Ja mam dzisiaj w planach poprasować te 2 suszarki ciuszków ;) chociaż nie wiem czy dam radę aż tyle w jeden dzień :peace: Z torbą czekam do wtorkowej wizyty, zobaczę co gin mi powie i jak coś to wtedy się spakuję gdyby coś go niepokoiło , ale ja mam nadzieję że nasza Oleńka posiedzi jeszcze 3 tygodnie :boogie: Już z nią rozmawiałam na ten temat ,że do dnia mamy ma się nigdzie nie wybierać :tooth:
    Ew -trzymaj się i bierz leki rozkurczowe :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Co do picia alkoholu to ja nie pytam o picie normalnego tylko bezalkoholowego piwa a to duza roznica. A oceniane kogos ze nie dorósl do opowiedzialnosci to juz przesada. Dlugo nie bylo mnie na tym watku wlasnie przez krytykowanie i czepianie jadna drugiej. To ze przed ciaza uwielbialam napic sie piwa, ze teraz czasem mam ochote na ten smak to nie znaczy ,ze nie jestem opowiedzialna.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Bonim ale Bąbelaskowi chodziło o picie piwa normalnego z procentami. Na karmi to i ja sobie raz pozwoliłam :>

Treść doklejona: 04.05.13 10:21
    A konkretnie to na pół :) bo jakoś mi nie podeszło.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Emocje niesamowite - KANDY gratulacje...
    Bonim rozumiem Cię bo i ja byłam piwoszką i tez czasem brak mi tego smaczku :)
    Myśle ze jesli bardzo masz ochote to nie odmawiaj sobie jakiegos bezalkoholowego...

Pogoda mnie dobija pochmurno i deszczowo aż nic sie nie chce tylko spać :(
    P.S. Zmieniajac temat : Czy Wam tez tak szybko rosna pazurki ? ja nie poznaje swoich lapek mam takie dlugie i twarde nioch nioch :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Stokosia mi w ciąży i włosy rosły jak dzikie :shocked::bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Kandy!! Gratulacje serdecznie! Adas przepiekny czarnulek, i jakie ma ładne usta! :)
    Odpoczywaj teraz kochana i wracaj do formy.
    Ale fajnie ze juz malenstwo z Wami, a tesciowie Cie odwiedzają? w zastepstwie męza
    szkoda ze musi pracowac teraz.

Co do piwa to ja pare razy kupilam sobie karmi, z okazji roznych imprez
    by nie bylo mi smutno patrzec jak inni piją winko, ktore uwielbiam.
    Sciskam was i uciekam od kompa- wreszcie sie ładnie zrobiło na swiecie i cieplo.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Witam :smile:

U nas nareszcie pogoda się poprawia, aż chce się żyć :cool:

Bonim ja nie napisałam, że jesteś nieodpowiedzialna tylko, że uważam, że picie alkoholu w ciąży jest nieodpowiedzialne. Też lubię napić się piwa czy wina i też jak mąż pije i czuję zapach to mam mega ochotę, ale osobiście uważam, że to co nie działa na dorosłego człowieka lub działa w minimalnym stopniu, na takie kilku, kilkunastocentymetrowego brzdąca, u którego dopiero wszystko jest w fazie kształtowania się ma ogromny wpływ.
    To jakie decyzje podejmujemy w ciąży to nasza indywidualna sprawa, odbiją się tylko i wyłącznie na nas i na naszych dzieciach... Wyraziłam swoje zdanie, jeśli się z nim ktoś nie zgadza to takie prawo każdego człowieka.
    -- ;
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.