Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormysiamm
    • CommentTimeMay 6th 2013
     permalink
    85darcys trzymam kciuki :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Oby się rozkręciło :swingin::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Ojej... Mam być 3?????????????????????????????????????????????????????????/
    A tak serio to Dziewczynom Gratuluję!!!!!!!! Kandy, Mamusia, Karko! i trzymam kciuki za Darcys. Ja na ostatnich nogach, strasznie dużo śpię... :( Dziś np do 11:00- i dalej bym spała ale mam jakieś tam obowiązki. Wczoraj podsypiałam cały dzień... a co to będzie jak Maleństwo zapłacze? Mama będzie spać??? :(
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    darcys, powodzenia.
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Powodzenia dziewczyny :) Trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    gosia na pewno jak maleństwo zaplacze to ty już będziesz przy nim :-) to dodatkowe kilo i ciążą tak cię męczą ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam :)
    kciuki za kolejne czekajace na rozwiazanie mamusie
    ojejciu jestem juz 31 :shocked: ale wydaje mi sie ,ze polegne jeszcze w lipcu ,coraz gorzej sie czuje,nawet bardziej niz z poprzednia corka urodzona grubo 3 tyg.wczesniej :sad: Dzis mam dzien lezakowania .Bylam w poradni odebrac wyniki badan glukozy ok ale kurcze w wyniku morfologi mam ciezar wlasciwy zanizony (nie wiem co to oznacza,pierwszy raz mam taki wynik)hmmm :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame -super waga maluszka :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    no Gosiu szykuj sie bo ja urodzilam z czwartej pozycji... ale Maluszek ma jeszcze czas to niech posiedzi ile potrzebuje... Daria powodzenia!
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Darcys trzymam kciuki :)
    Nercia chodzi o ciężar właściwy moczu ?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula_6_9_91: Nercia chodzi o ciężar właściwy moczu ?

tak ,pierwszy raz mi nie taki wyszedl,na norme 1,015 - 1,030 wyszedl mi 1,010 w dol
    --
  1.  permalink
    nera ja też mam taki sam wynik jak u ciebie. Myślę że to nic niepokojącego jest...sporo tych odczynników spadło mi w ostatniej morfologii, ale nieznacznie. Sądzę że to nic niepokojącego, ot zmiany w ciąży.
    -- [/url[/url]
  2.  permalink
    Nera86: tak ,pierwszy raz mi nie taki wyszedl,na norme 1,015 - 1,030 wyszedl mi 1,010 w dol

to nic strasznego:wink: pewie dużo piłaś ostatnio i mocz się "rozwodnił":wink: gdy się pije zbyt mało mocz jest "cięższy":wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dziekuje Wam za odpowiedz -juz sie przestraszylam ,ze znow mnie polozy do szpitala podczas kontroli :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Darcys - kciuki :thumbup:
    Ew3ame - Ty przecież jesteś bardzo wysoka i Twój mąż chyba też, więc pewnie synek będzie długi. Może stąd ta waga :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny, mam pytanie co do ktg. byłam dzisiaj na ip i brak jest epizodów wysokiej zmienności. Poza tym wynik powiedział, że ok i że do kontroli. Lekarza mam w środę dopiero i tak szukam co to może być.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Witam się po długim weekendzie.
    Na początek wklejam listę, bo sytuacja jest bardzo dynamiczna, mam nadzieję, że nic nie pokręciłam:
    1. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    2. lilijeczka 05.05.2013 (chłopiec)
    3. aravls 15.05.2013
    4. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    5. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    6. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    7. Yol 01.06.2013
    8. Malinka2905 04.06.2013 (dziewczynka)
    9. Kama77 9.06.2013 (dziewczynka)
    10. olaolaolaola 11.06.2013
    11. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    12. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    13. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    14. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    15. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    16. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    17. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    18. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    19. edytak1984 05.07.2013
    20. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    20. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    21. sloneczko32 13.07.2013
    21. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    22. pirat_ 14.07.2013
    23. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    24. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    25. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    26. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    27. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    28. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    29. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    30. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    30. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    31. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    32. Stefka_84 27.08.2013
    33. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    34. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    35. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    36. Dorit 10.09.2013 (dziewczynka)
    37. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    38. Alicjatrzyna 26.09.2013
    39. nightingale_84 27.09.2013
    40. Moly123 30.09.2013
    41. Aguncia 04.10.2013
    42. Asiunia892 06.10.2013
    43. Mk28dni 07.10.2013
    44. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    45. Bonim 13.10.2013
    46. Mazepka 29.10.2013
    47. KAROLKA8444 4.11.2013
    48. dona79 09.11.2013
    49. Stokosia87 10.11.2013
    49. macek 10.11.2013
    50. Sony85 13.11.2013
    51. Sheam 21.11.2013
    52. biedronka28 05.12.2013

A ja już trzecia, nieźle! Czuję się wyśmienicie, tryskam humorem i energią, nic mi nie dolega, wygląda na to, że jeszcze trochę pobędę w ciąży.
    W piątek oglądaliśmy z mężem 2 oddziały porodowe, nie napawa to wielkim optymizmem, ale chyba zostaniemy przy naszym pierwszym wyborze i Pomorskim Centrum Traumatologii, bo tam personel jakoś frontem do klienta i mają opinie, że mniej ingerują w przebieg porodu. Nieśmiało pytałam o możliwość rodzenia (parcia) w pozycji innej niż na plecach, bo mam bóle stawu krzyżowo-biodrowego i położna kazała mi się nie martwić, że znajdzie się dobra pozycja, bo łóżko się da dostosować.
    Staram się być dobrej myśli, choć pokój porodowy był daleki od przytulnego wnętrza, sprawiał wrażenie gabinetu dentystycznego :wink:
    Chyba niepotrzebnie zawczasu oglądałam sobie takie wnętrza.
    Pozostaje mi być dobrej myśli, mąż i doula będą mnie wspierać.
    Dziś zabrałam się za jakieś domowe porządki po najeździe gości, zamierzam też wyposażyć zamrażarkę w jakieś gotowe obiady, zrobiłam w tym celu zakupy hurtowe, jakbym miała wyżywić pułk wojsk, po czym radośnie wtargałam je na 1 piętro, na 4 raty :swingin:
    Kciuki rodzącym, dobrego dnia wszystkim!
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile:

Jeszcze raz gratuluję ostatnio rozpakowanym mamusiom, bo nie pamiętam już której gratulowałam, a której nie :wink:
    Darcys trzymam kciuki :thumbup:

Dzisiaj byłam na wizycie. Mam spaprany humor, bo okazało się, że po ostatnim tygodniu twardnień brzucha i jeszcze gorszym weekendzie mam skróconą szyjkę. Lekarz kazał leżeć, oszczędzać się, zakaz seksu :cry: Trochę jestem zdenerwowana, bo w sumie cały poprzedni tydzień raczej leżałam, nawet spacerów sobie odmawiałam, żeby spokojnie dotrwać do dzisiejszej wizyty, a tu ta szyjka jednak skrócona :sad:

W środę chcieliśmy jechać do moich rodziców, bo w niedzielę mam komunię chrześniaka (podróż 400 km), ale zastanawiam się, czy to nie za duże ryzyko...

Aha test obciążenia glukozą (75 ml) wyszedł mi po 2 godzinach 140 mg, dokładnie na granicy. Lekarz stwierdził, że w normie, czy któraś tak miała?
    Ogólnie wyniki krwi i moczu mam nieciekawe, ale najbardziej martwi mnie ta szyjka.
    -- ;
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Aravls gratuluję miejsca na podium :bigsmile:
    Fajnie, że tak dobrze się czujesz na końcówce... Życzyłabym sobie tego. Aaa, wrzucaj brzusia, pamiętam że ten Twój brzdąc tez się niżej lokował, jak u mnie. Jestem ciekawa, jeśli to nie problem, jak teraz wyglądacie.
    Co do porodówki to nam wszyscy znajomi pukają po głowie, że będziemy jechać 45 minut do szpitala... w dodatku zwykły szpital, nie jakiś ekskluzywny dom porodowy.
    Nie mają tam jakichś cudownych sal jak z Twojego linka ale wiem, również z relacji naszej forumowej koleżanki, że naprawdę podchodzą po ludzku -> jedna sala w ogóle nie posiada łóżka, tylko materac, drabinki, linę... :D
    Więc najważniejsze, że masz zapewnienie, że będziesz mogła przybierać dowolną pozycję podczas II fazy.
    Mam nadzieję, że te ostatnie dni w dwupaku miną Ci lekko i przyjemnie.

Bąbelasku ja co prawda II wynik miałam niski, ale pierwszy na granicy i w poradni nie kazali mi nic z tym robić.
    Mogę ewentualnie powtórzyć badanie pomiędzy 31 a 33 tyg. ciąży. Ale chyba sobie daruję. Może po prostu ogranicz węglowodany proste?
    A w moczu co wyszło źle?
    Krew też mam spapraną, dostałam żelazo, jutro poprawiam badanie - zobaczymy czy coś się polepszyło. Dostałaś jakieś suple?
    Co do wyjazdu to przy problemach z szyjką zastanowiłabym się dwa razy.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Darcys powodzenia!

bąbelasku- ja bym sobie chyba darowala taka dluga podroz autem
    i taka 1,5 godz juz mnie zaczyna męczyc

Nera ciezar wlasciwy zmienia sie zaleznie od ilosci wypitych plynow
    zaupelnie sie nim nie przejmuj
    tez odebralam wyniki bad moczu i są ok.

Dzis zauwazyłam dalszy ciag kreski na brzuchu, tym razem juz schodzi nizej ponizej pępka :cool:
    co ciekawe schodzi krzywo b w prawą stronę, i tak malutka sie uklada prawostronnie,
    zaczelam sie zastanawiac ze moze w lewej czesci macicy cos jest nie tak? ( zrosty?)
    ale wyszloby przeciez na usg....macie tez tak ze dziecko preferuje jakas strone?
    zapytam teraz ginki na wizycie
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Moja mała wcześniej preferowała prawą stronę , teraz już jest za duża żeby lokować się tylko w jednym "kącie" ale i tak ją bardziej na prawo ciągnie :bigsmile:
    Co do tej podróży trochę daleko ale zawsze można sobie rozłożyć siedzenie , wziąć poduszkę i leżeć , to chyba nic strasznego , bez gwałtownych skrętów i hamowań przy normalnej pogodzie (bez upałów) powinno być ok :wink:
    --
  3.  permalink
    bąbelasku ja 100 km na komunie bym pojechała, ale 400 przy skróconej szyjce bym odpuściła.

Polskie drogi są jakie są, my wczoraj 3 godziny jechaliśmy na trasie Sulejów a Łódź, a powinniśmy w godzinkę już być w Łodzi...na autostradzie zrobił się taki korek że jechaliśmy może z 5 km na godzinę.Do tego nasze polskie drogi są dziurawe i nie wiem jak tobie, ale jak mną trzęsie pół drogi to dziwnię się czuję.Trzymam ten brzuchol bo mi chce odpaść.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mój uwielbia prawą stronę aż z m się smiejemy że tą stronę będę miała bardziej rizciagnieta :-D
    wagą małego się nie będę przejmować i trzymać się optymistycznej wersji że jest długi i chudy ;-) w końcu ja i m byliśmy dludzy i chudzi :-P
    chciałabym już przytulić mojego ukochanego atrurka :-) ale już 23 miejsce więc niedługo ;-)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Darcys trzymam kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Mangaa w moczu mi wyszły liczne bakterie i leukocytów więcej. Wyczytałam, że to może oznaczać jakąś infekcję czy zapalenie dróg moczowych, ale jeszcze myślę, że tak mogło wyjść po infekcji, którą miałam po stosowaniu Luteiny dopochwowo. Krew też mam większość poniżej normy, hgb mi wzrosła z 10,3 do 10,9 po stosowaniu żelaza, więc nadal bez rewelacji.

Co do podróży to ponad połowę trasy mamy autostradą, później dwupasmówka, a ostatnie ok. 100 km normalne, ale zakładam, że rozłożyłabym fotel i w sumie leżała i robilibyśmy częste postoje. No i oczywiście tylko mąż by prowadził :wink: Ale to jutro będę decydować, zobaczymy jak dzisiaj, bo przez weekend już nie miałam leków i zastanawiam się czy to miało jakiś wpływ. Teraz już mam i mam brać zwiększoną dawkę magnezu.

Dzięki za odpowiedzi, jesteście kochane :hugging:
    -- ;
  4.  permalink
    Aha test obciążenia glukozą (75 ml) wyszedł mi po 2 godzinach 140 mg, dokładnie na granicy. Lekarz stwierdził, że w normie, czy któraś tak miała?
    - mnie wyszlo ponad 200... i dieta do konca ciazy a maly zdrow jak ryba
    400 km bym sobie odpuscila ;)
    Maks mial 3630 ale 57 cm, wiec nie byl grubaskiem :)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
    • CommentTimeMay 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Dorit: macie tez tak ze dziecko preferuje jakas strone?

Dorit - moja Emilka cały czas od ok 10 tyg siedzi sobie po lewej stronie i ja też mam wyraźną kreskę, która również jest leciutko "wygięta", tylko właśnie na lewą stronę. W moim przypadku, to małej tak wygodnie po lewej, bo ja od początku ciąży staram się spać tylko na lewym boku i to może być powodem jej upodobań. Jak się położę na chwilę na prawy bok, to mała tak mnie kopie i boksuje, że się nie da wytrzymać :wink::wink::wink: Już mnie to spanie na lewego denerwuje, bo czasem budzi mnie ból biodra po tej stronie, no ale cóz - czego się nie robi dla maleństwa ;;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    bąbelasek: Mangaa w moczu mi wyszły liczne bakterie i leukocytów więcej. Wyczytałam, że to może oznaczać jakąś infekcję czy zapalenie dróg moczowych, ale jeszcze myślę, że tak mogło wyjść po infekcji, którą miałam po stosowaniu Luteiny dopochwowo.

Hmmm, a lekarz nie zlecił Ci posiewu? Jeśli nie, to ja bym chyba wykonała prywatnie, tak na wszelki wypadek.
    Nie jestem ekspertem ale czy skracająca się szyjka nie może być efektem stanu zapalnego?
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Mangoo- zdrowia! wspolczuje tego zatrucia, kiedys czesto przechodzilam i pomagały smecta i odgazowana cola
    dobrze ze juz lepiej, teraz ryz z jablkiem gotowanym, zawsze mi dobrze robil na zoladek

dziekuje Wam za odzew co co strony, bo juz zaczelam sie lekko wkrecac, ale tylko lekko :)
    Callypso pamietam jak pisalas ze pilnujesz tego lewego boku, ja tez spie od paru tyg na lewym
    ale mała i tak jest po prawej...czasem o zgrozo budze sie na brzuchu lekko, ale z podgieta ktoras noga
    wiec nie tak całkiem na brzuchu spię ;)
    --
  5.  permalink
    mangaa czytałam że masz jutro usg:) ciekawe jak twoja mała:) Ja usg mam w piątek...4 tygodnie nie podglądałam maleńkiego.

3 mam kciuki!!!ciekawe ile twoja mała waży:)

Treść doklejona: 06.05.13 16:22
    PS: Ja śpię na prawym i lewym boku, staram się za to nie leżeć na plecach, a jeśli już to pod kątem żeby któryś z boków był zawsze wyżej...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bąbelasek: ale zastanawiam się, czy to nie za duże ryzyko...

kochana, ja bym sobie odpuściła. Ja miałam zawsze tak, ze w aucie częściej mi brzuch twardniał - niezależne od tego czy autostrada czy nie... czy leżałam czy siedziałam. Zawsze są jakiś drgania, wstrząsy. Jesteś dopiero w 27tc, tym bardziej bym nie ryzykowała. Co zrobisz, jeśli Ci się szyjka zacznie rozwierać? Przy skracającej się szyjce wystarczy parę dni i może być klapa. Szczerze? To nie wiem, nad czym Ty się zastanawiasz... Tu chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki Dorit, wcinam bobo-kaszki ryżowe, Heh, słodkie to ustrojstwo ale zjadliwe... :wink:

Ana dziękuję, jutro badanie i USG - będziemy podglądać Milkę. :)
    Po tej niedzielnej akcji trochę martwię się czy wszystko OK. Przez większość dnia zbyt wiele nie piłam, więc trochę się odwodniłam, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziło to w żadnym stopniu Małej i wszystko jest OK. Powiem Ginowi, może w końcu zmierzy mi ilość wód łaskawca. :wink:
    --
  6.  permalink
    Nie wiem czy już oglądałyście ale na tvn style jest program: OBSESJA KARMIENIA PIERSIĄ.

Po obejrzeniu tego jestem zniesmaczona i przerażona, szczególnie 8 latką ssącą pierś. Jeszcze zniosę widok 5 latka, ale karmienie 8 latki już nie potrafię i osobiście uważam to za patologię.

obejrzyjcie polecam...http://tvnplayer.pl/programy-online/obsesja-karmienia-piersia-odcinki,917/odcinek,13047.html
    -- [/url[/url]
  7.  permalink
    katka_81: kochana, ja bym sobie odpuściła. Ja miałam zawsze tak, ze w aucie częściej mi brzuch twardniał - niezależne od tego czy autostrada czy nie... czy leżałam czy siedziałam. Zawsze są jakiś drgania, wstrząsy. Jesteś dopiero w 27tc, tym bardziej bym nie ryzykowała. Co zrobisz, jeśli Ci się szyjka zacznie rozwierać? Przy skracającej się szyjce wystarczy parę dni i może być klapa. Szczerze? To nie wiem, nad czym Ty się zastanawiasz... Tu chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka.

Kasia dobrze pisze:smile: ja co prawda problemów z szyjką w ciąży nie miałam (w ogóle moja ciąża była bezproblemowa/bezobjawowa), a w ostatnią dłuższą podróż wybrałam się ponad 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu (10 dni przed faktycznym porodem) i tylko żałowałam. Bo przez całą drogę bardzo twardniał mi brzuch i dodatkowo bolał jak na okres. W pewnym momencie to się bałam, że urodzę w samochodzie...a dystans to był połowę krótszy-200 km...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anairda1986: Po obejrzeniu tego jestem zniesmaczona i przerażona, szczególnie 8 latką ssącą pierś.

o fuj, dla mnie osobiście to obrzydliwe [właśnie oglądam] i nie wiem czy to też wpływu złego na tą dziewczynkę nie ma............ :confused:
    pomijając fakt, że przecież ona już dawno z tych cycków pokarmu nie czerpie tylko ciumka, żeby ciumkać
    o bleee :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Miałam problemy szyjkowe, twardnienia brzucha czasem co 5 minut nawet także wiem co to znaczy...i będąc na Twoim miejscu w życiu nie wybrałabym się w tak odległą trasę gdybym nie musiała w 27 tc...myślalabym nad tym dopiero po 34,35 tc. Nie wiem jak krótką masz szyjkę...ja na Twoim etapie miałam 3,2 cm także bajka była choć 2 tygodnie wcześniej miala ponad 4 cm w 32 tc już była ledwie wyczuwalna a w 34 tc już było rozwarcie na palec pare dni później na dwa palce także ten tego......wystarczy parę dni do kolosalnej zmiany....Oczywiście zrobisz jak zechcesz...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  8.  permalink
    Teorka oglądajac te dziewczynkę miałam wrażenie ze bardzo dziecinna jest. Zachowanie 5latki nie 8.Moim zdaniem matka zrobiła jej ogromna krzywde.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no dziecinna i taka jakaś hmmmm dziwna ?
    kurcze na prawdę mnie to obrzydziło, bez kitu

te bliźniaki to normalne bo przecież dopiero 2 latka miały [swoją drogą żal mi ich było jak w nocy płakały bidulki :sad:], ten 4-ro letni chłopczyk też jeszcze mnie tak nie ruszał ale ta dziewucha to po prostu brrrrr
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Dziewczyny, piszę z komórki, więc tylko krótko się odniosę do tematu podróżowania.
    Warto pamiętać, że pasy bezpieczeństwa działają prawidłowo tylko wtedy, gdy pasażer jest w pozycji siedzącej. Dlatego byłabym ostrożna w sugerowaniu jazdy na leżąco.
    Oczywiście wiem, że w Polsce wolno kobiecie w ciąży jechać bez zapiętych pasów, ale to przedkładanie wygody nad bezpieczeństwo.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Dzięki dziewczyny jeszcze raz. Wcześniej się wahałam, ale już podjęłam decyzję. Macie rację nie warto ryzykować. Trochę mi szkoda, bo pobyłabym u rodziców, ale na to jeszcze przyjdzie czas:wink: Dobrze, że zawsze można tu zajrzeć i otrzymać wsparcie... W końcu co tyle głów to nie jedna
    -- ;
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Cześć kobitki. Kilka ładnych dni mnie nie było, ale nadrobiłam :)
    Najważniejsze to gratulacje dla rozpakowanych mamuś. Wg ostatniej listy jestem już na 20 miejscu. Szok. Ja dzisiaj byłam na badaniech krwi, moczu - jutro odbiorę wyniki i jutro o 9 rano wizyta u gina. Zobaczymy ile ten brzdąc waży.
    Mąż pokoik maluje, zostaje jeszcze tapeta i będzie już skręcać mebelki. Oczywiście moje dylematy z kolorem farmy zakończyły się tak, że i tak nie jestem zadowolona do końca, bo kolor jest za ciemny...
    -- ,
  9.  permalink
    kurde dziewczyny...po godzinie 16 tak mi spadło samopoczucie, że jęczę cały wieczór, popłakałam się bo masła nie było, bo nie mam wody mineralnej, po prostu mózg mi wyparował.

a do tego Filip wieczorem mało aktywny...

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!1:angry::shocked:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Anairda - no brak masła to zaiste poważny powód do płaczu. Rozumiem Cię doskonale:bigsmile:
    -- ,
  10.  permalink
    dżasti mój mąż się śmieje ze mnie do tej pory.Mówię ci masakra, nie poznaję samej siebie...

mam nadzieję że jak jutro nadejdzie nowy dzień to będzie lepiej.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja przymierzam moje ubrania.. mam totalną załamkę.. wyglądam jak słoń.. brzuch taki otłuszczony :(
    Nie wiem czemu nie mogę mieć krągłej piłeczki :(:( No czemu no :(:(
    Chyba coś wisi dziś w powietrzu :D:P
    -- [/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamus :-) szybko poszla lista :-)
    trzymam kciuki za pozostale mamunie :-*
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    I ja się witam powizytowo. Porodowa jeszcze nie jestem, szyjka zamknięta i ma 2,5cm. Dzidzia też nieporodowa, bo nie chce mi rosnąć:( Teraz waży ok. 2800 gr, czyli przez prawie 3 tyg przybrała tylko 400gr, a to dolna granica normy. Brzuszek wypadał na 35tc:( przy główce na 39tc. Ginka mówi, że mam się nie martwić, bo jest dużo wód jak na ten tydzień, ale od jutra mam jeździć na KTG do szpitala. Łożysko też pracuje jak należy.
    Z jednej strony chciałabym, żeby jeszcze siedziała w brzuchu i rosła, ale z drugiej, to boję się, że coś jej tam nie odpowiada, skoro mało przybiera.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No co TY Kochana nie przejmuj się, na pewno masz maluśką córcię po prostu :) Będzie drobniutka księżniczka :)
    Ma trochę czasu jeszcze więc zawsze może urosnąć przez 3 tyg np. 400 g i by było 3200 czyli chyba całkiem dobrze co :)
    A ona pewnie po prostu już dba o talię :D:D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    A to musi być od razu 4000 g dziecka?
    Miki urodził się o czasie, zdrowy, z wagą 2800 - i nie doszukiwałam się ukrytych wad, itd. - po prostu taka jego uroda. Zresztą nadal jest szparagiem :wink:
    Weźcie się dziewczyny więcej cieszcie tym stanem, a mniej martwcie wszystkim :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Akirka jak główka większa od brzuszka to podobno bardzo dobrze. A jak dzidzia mała to i łatiwej urodzić będzie, choć przez 2 tyg może teraz jeszcze ładnie przytyć.
    Asiula - Ty się ciesz, że masz ładny brzusio tylko na dole. Odkąd mi piersi zaczęły na brzuchu leżeć miło nmi nie jest:shocked:
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.