Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeMay 13th 2013
     permalink
    Niektórzy mają cholerne szczęście z tym tyciem w ciąży ;) ja niestety nie i +19 :swingin: ale jakoś się nie martwię :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMay 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Marta ja absolutnie nie mam problemu z tym, że się odniosłaś do wypowiedzi Asiuli. :wink: Bo należy jej się wsparcie, sama jest w trudnej sytuacji w związku z tym, co się wydarzyło, wszystkie jesteśmy tym poruszone i na pewno chciałaś dobrze... Mi bardziej chodzi o to w jaki sposób, by sobie tutaj już nie dokładać. :wink: Mnie mocno poruszyło to, co napisałaś. Może jestem przewrażliwiona, ale tak to odbieram, dlatego napisałam to, co napisałam.

Tejsha tak tak, schudłam 5kg na początku, a po 20 tyg. zaczęłam odrabiać i wyszłam z 1kg na plus póki co. A moja Córa do drobinek nie należy wg Gina więc chyba nie ma większej korelacji pomiędzy tyciem mamy a masowaniem dziecka. ;)

Żabciu to zależy od wagi wyjściowej i też tego jak łapiemy wodę. Ja tam u Ciebie nie widziałam jakichś mega zbędnych kilogramów. :wink: Wszystko w brzuchoo poszło, może trochę wody podłapałaś do tego i stąd taki wynik.
    --
  1.  permalink
    Kochane z doswiadczenia powiem wam, że z tą wagą dziecka na USG to baaardiz różnie.

Mój miał takie prognozy: 30.04 - 2620 g , 1.05 - 2900g., 3.05 - 2800 g , a po 2 h sie urodził z wagą 2490g.

Właśnie przyszła waga do domu i od dziś bede go wazyc i mierzyć jak tam postepy :-)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    i jak to się dzieję , że jedne kobiety tyją tak dużo ,a inne prawie nic? niezła zagadka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Kandyzowana: Kandyzowana

Z nieba mi spadlas kochana :cheer: glupio mi ale niestety mam skleroze :shamed: kiedy to slonce mi radzilas isc na 3D kierujac sie wizyta USG z Adasiem ? w 28 tyg to bylo ? wybacz ,ze kolejny raz pytam ale naprawde mam licha pamiec :cry:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    AgaMama - wielkie gratulacje
    Mk, Dorit - już skumałam:bigsmile: Nie doczytałam chyba wpisu Dorit o tym, że ja specjalistką od bóli jestem:tooth:
    Ja jedynie taki piekący ból w dole brzucha miałam jak mi się więzadła rozciągały. Ale to promieniowało do pachwiny. Trwało to tak myślę do 22 tc. A może faktycznie masz kolkę po prostu, bo jeżeli chwilę pochodzisz to Cię łapie, to tak się kolka objawia. Najważniejsze, żeby takiego piekącego bólu z boków brzucha (na dole) nie było jak się ręce do góry podnosi, albo jak się przeciąga. Bo to wtedy lekarz mówił jest oznaką niskiego poziomu potasu, co dla łożyska jest niedobre.
    Jak się teraz Mk czujesz?
    -- ,
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    witam wszystkie mamusie!Rozpakowanym gratuluję!Niech maluszki zdrowo rosną.Ja już na 8 pozycji:shocked::shocked::shocked:Jak ten czas leci!
    Któraś z dziewczyn pytała o sposób na spuchnięte stopy,otóż mi też strasznie puchną,no masakra jakaś,pani doktor odradziła mi picie pokrzywy ( nie wiem dlaczego),więc właściwie nie wiem co mam z tym robić, czy w ogóle coś robić czy poczekać.Może dziś na SR zapytam położnej jeśli będzie ku temu okazja.Zaopatrzyłam się natomiast w krem Perfecta mama z Dax Cosmetics chłodzący na opuchnięte i zmęczone nogi- obrzęk oczywiście nie zniknie po użyciu, ale bardzo przyjemnie chłodzi i nogi stają się lżejsze.Po posmarowaniu stóp wieczorem,kiedy wręcz pieką łatwiej jest mi zasnąć, także naprawdę polecam.Powiedzcie mi dziewczyny ,czy któraś może wyhodowała to co najmniej przyjemne a mianowicie hemoroidy?:shamed:Ja się doczekałam i zastanawiam się czy tak zostawić narazie,nie jest jakoś bardzo uciążliwe,ale czasem daje we znaki,czy może smarować czymś.Zadzwonić do ginki czy czekać na wizytę (ale wizyta to raczej już ostatnia przed porodem i to dopiero 29 maja)Wtedy tez jeśli się mała nie odwróciła jeszcze to dostanę skierowanie na cc.Ale ponieważ coraz bardziej się boję, że nie dotrwam do tej wizyty, bez żadnych oznak rozpoczynającego się porodu, to chyba zadzwonię i umówię się na wcześniejszy termin.O matko ,ale się rozpisałam, zaczynam świrować chyba:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Nercia ja byłam w 27 tyg i to było najlepsze USG 4D ;) potem juz młody u mnie sie przyklejał do kregosłupa i nie bylo wyraznego obrazu.. ale to wszystko zalezy od dzidzi.. takze kochana mozesz spokojnie sie na 4D szykowac :-)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Mam nadzieję że to woda , w sumie zawsze od wizyty do wizyty mialam + 3kg-3,5kg a od kiedy pije pokrzywe to juz tylko +2, także przyniosła wyraźny rezultat , no i juz nie jestem taka opuchnieta jak pączuś ;) chociaż pomimo że od tygodnia jestem przybita do lóżka to i tak zdarza mi się,że nie widać mi kostek:shocked: także boję się pomyśleć co by było gdybym była na nogach :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Kandyzowana: Nercia ja byłam w 27 tyg i to było najlepsze USG 4D ;) potem juz młody u mnie sie przyklejał do kregosłupa i nie bylo wyraznego obrazu.. ale to wszystko zalezy od dzidzi.. takze kochana mozesz spokojnie sie na 4D szykowac :-)

:crazy::crazy::crazy: a zatem czas zamowic wizyte :cheer: dziekuje za odpowiedz :hugging: wybaczcie za moje podekscytowanie ale to moje pierwsze 3D a tym bardziej wyjatkowe bo na poprzednim wogole sie nie pokazala wiec jest nutka nadziei ,ze tym razem buziolka zobacze :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Andzia1508: pani doktor odradziła mi picie pokrzywy ( nie wiem dlaczego),więc właściwie nie wiem co mam z tym robić, czy w ogóle coś robić czy poczekać.

Właśnie chciałam pisać odnośnie picia pokrzywy na końcówce:) Andzia - ona usuwa zbędną wodę z organizmu i nie pozwala na zatrzymywanie się jej. A jak Tobie puchną stopy, to najprawdopodobniej to właśnie woda się zatrzymuje. Spróbuj pić, mi naprawdę pomogła, bo odkąd piję, to przestałam przybierać na wadze po 1kg tygodniowo;) (piję od ponad tygodnia i waga ani drgnęła, więc myślę, że po prostu przestała się ta woda magazynować). Nie puchną mi już dłonie i chyba mniej spuchnięta na twarzy jestem.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera my byliśmy w 26 tygodniu i tez super było widać.
    A ostatnio jak chcieliśmy podejrzeć zakrywała się niestety rączkami i nóżkami, może za 2 tygodnie jeszcze coś pokaże...
    --
    •  
      CommentAuthorMartaa0284
     permalink
    tejsha: i jak to się dzieję , że jedne kobiety tyją tak dużo ,a inne prawie nic? niezła zagadka

Ja co rozmawiam z babkami w pracy to jak na razie słyszałam, że one to max 7-9 kilo przytyły podczas całej ciąży, więc ja czasami wole przemilczeć swój temat. Mi kiedyś gin powiedział, że max ilość kg uzyskanych w ciąży zależne jest od BMI kobiety sprzed ciąży, dlatego nie każda ma taką samą normę. Jeśli ktoś miał niedowagę to lepiej żeby w ciąży przybrał na wadze, osoby z otyłością przed ciążą powinny sie pilnować.

Ja zauważyłam że jak pilnuje co jem to waga rośnie wolniej.

Treść doklejona: 13.05.13 12:13
    Andzia1508:
    Któraś z dziewczyn pytała o sposób na spuchnięte stopy,otóż mi też strasznie puchną,no masakra jakaś,pani doktor odradziła mi picie pokrzywy ( nie wiem dlaczego),więc właściwie nie wiem co mam z tym robić, czy w ogóle coś robić czy poczekać.Może dziś na SR zapytam położnej jeśli będzie ku temu okazja.Zaopatrzyłam się natomiast w krem Perfecta mama z Dax Cosmetics chłodzący na opuchnięte i zmęczone nogi- obrzęk oczywiście nie zniknie po użyciu, ale bardzo przyjemnie chłodzi i nogi stają się lżejsze.

Ja sobie właśnie ten krem zakupiłam-szukałam koniecznie z mentolem, w celu chłodzenia. Jego konsystencja, zapach bardzo mi odpowiadają. A co najważniejsze ten "mrozik", który czuje po nałożeniu. Od razu lepiej się czuje, nawet psychicznie na mnie działa. Teraz jak robi się cieplej moje kostki i stopy puchną a ten krem jest dla mnie mega ukojeniem :wink:
    -- Mama dwójki :)
  3.  permalink
    Witam się i ja poniedziałkowo.
    Gratuluje rozpakowanym mamusiom. Jestem już w pierwszej piątce:swingin:
    Troszeczkę się stresuję ale i już nie mogę się doczekać:jumping:
    Ja muszę się pochwalić 17 kg na plusie, ale zaczynałam na granicy niedowagi.
    Woda w organizmie mniej mi się zbierała jak ograniczyłam sól. Ale jedzenie bez soli troszkę mi nie smakuje. Troszkę zaczęłam solić i znowu jestem opuchnięta.
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    A ja juz czwarta na liscie... :shocked:

Wczorajszy wieczor i noc paskudna - bole , twardnienie brzucha itd...

A on rana juz spokoj...
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki...

kiedy zaczęłyście wszystko składać (łożeczko, meble) i wypierać ciuszki i układać wszystko?
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Yol- może zaczyna się coś dziać :):)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.05.13 13:11</span>
    Ana- jesteś na dobrym etapie żeby zacząć to robić :):)
    --
  5.  permalink
    Żabka221: Ana- jesteś na dobrym etapie żeby zacząć to robić :):)

bo kurde my w sobotę kupiliśmy łóżeczko i mąż uparł się by wszystko poskładać i aż mnie strach i panika ogarnęła...że to już? Że to może za wcześnie...
    jakoś wydaje mi się że mamy czas, że jeszcze duuużo czasu do końca ciąży, nie zmieniłam swojego toku myślenia, jedynie patrzę na ten suwaczek u dołu i chyba dochodzi do mnie powoli że to MÓJ SUWACZEK i MOJA CIĄŻA..

DZIĘKI za odp żabciu:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Anairda, my zaczeliśmy gdzieś tak 2 tyg. temu. A że to trwa długo (malowanie) to mebelki jeszcze skręcone nie są. I ja szczerze mówiąc ciut już się denerwuję, bo nie chcę z tym czekać na ostatnią chwilę. Potem pranie, prasowanie i układanie ciuszków w szafie. Myślę, że u Ciebie to wcale nie za wcześnie, żeby się za to zabrać.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Witam się poniedziałkowo :bigsmile:
    Gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym mamusiom :clap:

Wcześniej już pisałam, ale może w natłoku nowych postów umknęło - czy mogłabym prosić o dopisanie przy moim nicku chłopca? W telefonie niestety ciężko mi skopiować listę :tooth:

Dobrze wiedzieć, kiedy zacząć zabierać się za składanie łóżeczka. My na razie mamy tylko ciuszki i to jeszcze nie wszystkie. A łóżeczko i wózek chcemy kupować na początku lipca. Mam nadzieję, że się będę jeszcze dobrze wtedy dobrze czuła.
    Nie mogę się już doczekać, kiedy pokoik małego będzie już gotowy i zostanie nam tylko czekanie na naszego maluszka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anairda, my na trzy miesiace przed porodem... Dobrze zrobilismy, bo lozeczko zdazylo "wywietrzec"... Pranie i prasowanie ok. 33 tyg, lezalo sobie spokojnie i czekalo, a ja juz do konca ciazy sobie leniuchowalam...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    My dosyć szybko poskładaliśmy i ubraliśmy łóżeczko bo chcieliśmy zobaczyć jak będzie wyglądał kącik Milki.:D A zaczynam prać wszystko za 2-3 tygodnie jak szafa będzie. ;)
    Łóżeczko ponownie ubierzemy jakoś tuż przed porodem.
    Wszystko mam już uporządkowane, poprzestawiane w pokoju. Od tego piątku przez cały weekend było intensywnie. Ale teraz nie wyobrażam sobie, że miałabym z tym dłużej czekać, jednak strasznie się męczę.

Stefka już poprawiam listę, umknęło mi, przepraszam. :)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Malinka2905: Ja muszę się pochwalić 17 kg na plusie, ale zaczynałam na granicy niedowagi.

Ja też startowałam z prawie niedowagą, a dziś mamy już 13 na plusie, a do końca jeszcze troszkę, więc na pewno przykoksujemy porządnie :wink:
    Ja się jednak tym nie martwię, nie czuję i nie widzę tej wagi na sobie. Sama się dziwię, że tak dużo już ważę i naprawdę nie wiem, gdzie te kilogramy siedzą - oprócz brzuszka :smile:
    My dziś mamy wizytę u ginki o 11 naszego czasu - taką standardową. Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Ostatnio moja mała budzi mnie codziennie o 4:30 rano - jedzie z koksem na dwie strony. Z lewej boksuje, a z prawej strony brzuchola kopie (a raczej wypycha nóżki albo kolana). Czasem mam wrażenie, że mi brzuch rozerwie, no i robi to dość szybko przez ok 20 min. Mam nadzieję że nie jest jej jakoś niewygodnie, bo te przeciągania są naprawdę konkretne. Ja wtedy trochę panikuję, że skoro tak szaleje, to może jest niedotleniona...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Calypso, mam tak samo. Jakby się mały w środku rozpychał po prostu. I z jednej i z drugiej strony kopie, uściska, przekręca się. A będzie coraz bardziej intensywnie...
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    A ja jakieś 3 tygodnie temu kupiłam wszystko, a wczoraj mąż dokończył prasowanie ciuszków dla Małej. Wózek już przygotowany, ale łóżeczko jeszcze spakowane. Planuje tak za jakieś 2 tygodnie rozłożyć i przygotować. Brakuje mi jeszcze tylko wanienki. Ogólnie wszystko już gotowe:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    To ja jeszcze muszę dokupić ciuszki na 56, bo tak się skupiałam by nie kupować za małych, że ostatnio odkryłam, iż prawie wszystko mam na 62... ;)
    Chciałam wyprać i spakować ciuchy dla Małej do szpitala a tu zonk - jeno 3 bodziaki z krótkim rękawem na 56, jakiś rampers i sukienka jedna. :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dżasti dzięki za odpowiedź, od razu podniosłam ręce do góry by sprawdzić objaw o którym piszesz :) Już wszystko jest ok, dzisiaj nie poczułam tego ani razu. Mam wrażenie że zbyt dużo chodziłam. Jestem z tych, co nie potrafią usiedzieć na pupie :) Czasami mam wrażenie że za bardzo wsłuchuję się w brzuch i później takie pytania wydają się głupie, ale musicie mi wybaczyć, na pewno jeszcze nie raz spanikuję :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Zazdroszczę Wam tych przygotowań :wink: Przypomniało mi się, jak szykowałam wszystko na narodziny Emilki. Z synem byłam jakaś przesądna i bałam się cokolwiek organizować. Potem z wielkim brzuchem na raty, w trudzie działałam. Lepiej się cieszyć niż działać niemal pod przymusem, kiedy już wszystko chcę odpocząć :cool:
    --
  6.  permalink
    ja znowu ciuszków i ubranek w rozmiarze 56 i 62 mam sporo...do tego podobno moja teściowa nakupowała ubranek że szok...

muszę dokupić kilka kompletów: na wyjscie ze szpitala, na spacerki i jeszcze ze 3 pary skarpetek.
    dokładnie zobaczę co mam i po dokupuje jak zacznę wypierać wszystko.Dzisiaj jadę do Biedronki po te dziecięce rzeczy.Bo pościel kupiliśmy w piątek.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    mangaa dziękuję bardzo za dopisanie :rolling:
    nie przepraszaj, nic się nie stało, tu tyle postów w ciągu minuty przybywa, że czasami nie sposób wszystko doczytać i co nie co umyka :tooth:

na przyszłość postaram się być bardziej samodzielna, ale na razie piszę z telefonu co wiąże się z brakiem możliwości między innymi kopiowania :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    mangaa: To ja jeszcze muszę dokupić ciuszki na 56, bo tak się skupiałam by nie kupować za małych, że ostatnio odkryłam, iż prawie wszystko mam na 62... ;)

Ja miałam tak samo. Chyba pod wpływem teściowej głównie, bo mi nagadała, że nie mam tyle kupować 56. A właśnie przy praniu zorientowałam się, że mam tylko parę sztuk i wtedy jeszcze doszła informacja, że mała będzie raczej z tych drobnych. Więc musiałam dość dużo rzeczy pokupować (głównie pajace i body).
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Gratuluję rozpakowanym mamusiom. Jestem już na szóstym miejscu, ale listę trzeba zmienić, bo olaola, urodziła 11 maja...
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    A wszystko dobrze z nią i dzidzią?
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Pogoda faktycznie senna
    wracam do domu i idę spać:-) my lozeczko niebawem odbierzemy od siostry.
    Jeszcze do kupienia wanienka .przewijak,stojak pod wanienke,fotelik,pościel kupimy na zime.teraz powloczki na kocyk.
    Wózek już jest do odswiezenia gdy będzie ładną pogoda,też od rodziny.:-)
    Troche tego jest do kupienia.
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Wszystko w porządku. Maluszek ma jedynie żółtaczkę.Waży 2695g, czyli nieźle.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Agamama gratuluję serdecznie!!!!!
    Calypso77 ja już nie mogę się doczekać takich kopniaków porządnych:)))))))))) i przeciągania córeczki w brzuszku:)))))))
    pozdrawiam wszystkie mamuśki :*
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to gratulacje dla Olaolaolaola ! :D

1. aravls 15.05.2013
    2. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    3. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    4. Yol 01.06.2013
    5. Malinka2905 04.06.2013 (dziewczynka)

6. Kama77 9.06.2013 (dziewczynka)
    7. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    8. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    9. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    10. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    11. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    12. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    13. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    14. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    15. edytak1984 05.07.2013
    16. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    16. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    17. sloneczko32 13.07.2013
    17. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    18. pirat_ 14.07.2013
    19. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    20. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    21. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    22. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    23. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    24. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    25. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    26. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    26. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    27. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    28. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    29. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    30. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    31. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    32. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    33. Dorit 10.09.2013 (dziewczynka)
    34. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    35. Alicjatrzyna 26.09.2013
    36. nightingale_84 27.09.2013
    37. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    38. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    39. Aguncia 04.10.2013
    40. Asiunia892 06.10.2013
    41. Mk28dni 07.10.2013
    42. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    43. Bonim 13.10.2013
    44. Mazepka 29.10.2013
    45. kachaw 30.10.2013
    46. KAROLKA8444 04.11.2013
    47. The_Fragile 07.11.2013
    48. dona79 09.11.2013
    49. Stokosia87 10.11.2013
    50. macek 10.11.2013
    51. Sony85 13.11.2013
    52. Sheam 21.11.2013
    53. biedronka28 05.12.2013
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    gratuluję rozpakowanym mamusiom!!!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mam już 19 miejsce oby do pierwszej 10 :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ojej ja na miejscu 27 :shocked: no to piekniusio sie misiaczki rodzic zaczely :thumbup:

Treść doklejona: 13.05.13 17:16
    normalnie za 2 dni mam ciazowa studniowke hehe :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Ale Lipiec zdecydowanie rządzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    meganr1 data porodu przewidywana w moje urodziny

a sloneczko32 i Calypso77 w moje imieniny ,jak tak popatrzec na te daty to niezly kalendarz wydarzen by powstal :tooth:
    --
  7.  permalink
    Ja około 30 tc uprałam ubranka, które w większości dostałam od rodzinki. A wózek i łóżeczko, materacyk kupiłam w 33 tc i od tego czasu wszystko jest rozłożone i się wietrzy. Cieszę się że nie czekałam do ostatniej chwili i rozpakowałam wózek i materacyk bo strasznie śmierdziały.

Calypso77 ja też mam tak mam z kopniakami, jak mnie Niunia długo nie uszczęśliwia kopniakami to się martwię, a jak kopie mocniej to też się martwię czy wszystko ok. Nagrałam też kilka filmików komórką jak mi brzuch skakał, żeby mieć na pamiątkę :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Malinka2905: Cieszę się że nie czekałam do ostatniej chwili i rozpakowałam wózek i materacyk bo strasznie śmierdziały.

to prawda,niektore wozki bardzo intensywnie "pachna" nowoscia ,ja przy zakupie jedo rowniez mialam wietrzonko.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    A ja wyprałam wszystkie możliwe elementy w wózku i teraz ładnie pachnie "Dzidziusiem".
    Mi się dziś dość często napina brzuch i zastanawiam się czy liczyć odstępy, ale chyba te porodowe napinania są silniejsze i bolesne?
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Jakby się mały w środku rozpychał po prostu. I z jednej i z drugiej strony kopie, uściska, przekręca się. A będzie coraz bardziej intensywnie...
    Calypso, Dżasti mam identycznie , czasami aż nawet zaboli :confused: boję się wiedzieć co będzie potem ...

a my za wszystko zabieramy sie po 28 maja, będzie malowanie, zamawianie łóżeczka, wózka, łącznie z tymi wszystkimi niezbędnymi pierdółkami ....intny misz masz dobrze, że chociasz: wszystko mam zaplanowane i wybrane :cool: dzieki temu czuję się spokojna :wink:

i ja muszę dokupić kilka rzeczy w rozm 56 bo malutko tego mam ....

ale ta lista się zmienia ostatnio , kurcze już awansowałam na 22 miejsce :shocked: nie do wiary :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    akirka na początku nie muszą być wcale mocne może już się cos zaczyna :-)
    odwiedziły mnie dziś szwagierki a że jednej po prostu nie znoszę bo zawsze mi dogryza to mi się brzuszek teraz stawia jej zdaniem to moja wina że mam problemy że skurczami bo ja wogóle nie jestem stworzona do rodzenia dzieci taki chorowitek... gdybym miała broń użyła bym jej bez namysłu nie cierpię jedzy...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    moja córka urodziła się z wagą 3200 i miała 52cm i powiem szczerze, że w rozm. 56 topiła się w śpiochach czy pajacach wystarczyło że machnnęła dwa razy nogami i już dwie girki były w jednej nogawce, musiałam jej dodatkowo wkładać skarpety, jej ten rozm starczyła na długo, więc jeśli komuś prognozują dziecko 3200, 3500 to ten rozm starczy na trochę
    Ja też senna cały dzień, piję już drugą kawę, a jeszcze córka chce iść na rower, więc muszę się zebrać i iść, bo mąż przyjdzie późnym wieczorem
    pozdrawiam poniedziałkowo
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ewa, ta Twoja szwagierka to naprawdę z kosmosu. Jak czytam co ona za teorie ma, to głowa boli! Nie przejmuj się nią, widać, że zawiść przez nią przemawia!
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Akirka może się cosik powoli zaczyna? :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.