Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMay 16th 2013
     permalink
    anairda1986:
    duże te plamienia są? Może czymś podrażniłaś?Jakąś globulką z wieczora czy jak się myłaś rano....

jak narazie to taka plama z 2cm brazowa (zero odcienia krwi),nie mam globulek ,a prysznic bralam wczoraj ,nawet jeszcze nic z wysilkiem zwiazanego nie robilam ,wczoraj mnie troche meczyly skurcze ,w nocy mala strasznie niespokojna do 5 rano a teraz cisza zupelna
    --
  1.  permalink
    Nera86: jak narazie to taka plama z 2cm brazowa (zero odcienia krwi),nie mam globulek ,a prysznic bralam wczoraj ,nawet jeszcze nic z wysilkiem zwiazanego nie robilam ,wczoraj mnie troche meczyly skurcze ,w nocy mala strasznie niespokojna do 5 rano a teraz cisza zupelna

obserwuj co się dzieje a w razie co jedź do przychodni.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    anairda1986: obserwuj co się dzieje a w razie co jedź do przychodni.

lepiej niech minie bo do godziny 18 codziennie jestem sama z dwojka dzieci :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera jeśli wystąpią jakieś skurcze lub twardnienia lub będzie ta wydzielina podbarwiona krwią to ja bym mykała na IP.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Witajcie Kobietki! Dzisiaj muszę się Wam wyżalić, bo mi jakoś smutno... mam pryszcz na pryszczu, ( a ja nigdy problenmów z cerą nie miałam) że aż wstydzę się wyjść z domu, bo mieszkam na osiedlu, gdzie pełno osób w oknach siedzi i wypatruje kto idzie, dokąd idzie, po co idzie... nie wiedziałabym o tym gdyby nie sąsiadka, która zaczepiła ostatnio Męża i zapytała czy ja przypadkiem aby w ciąży nie jestem, bo widziała nas przez okno o 7 rano jak gdzieś szliśmy ( a my na morfologię i mocz śmigaliśmy;p).....ehhh dzisiaj mam wizytę, trzymajcie za nas kciuki, pozdrawiam Was w ten upalny dzień :) i jakby, któraś była uprzejma i napisała co można w ciazy stosować na te pryszcze to byłabym mega wdzięczna :)
    Nana Gratulacje!!! ♥
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMay 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Wlasnie mam skurcz ,dzieciaszki to piekny dar ale jak ma sie juz dwie w domu i siedzi cale dnie z nimi a 3 ciaza zagrozona to niefajnie :( chyba bede musiala kogos z pracy sciagnac no bo co innego ehh . Mala przy skurczu zaczela sie gwaltownie ruszac to dobrze czy zle? smieszne pytania ale ja naprawde spokojnie obie ciaze przeszlam,z pierwsza zalalam sie krwia w 8 tygodniu a takto nic podobnego miejsca nie mialo .

Treść doklejona: 16.05.13 12:06
    cos mi nie tak ,mykam polezec bezczynnie ,moze sie uciszy wszystko,
    milego dzionka ,dbajcie o siebie :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Dziękuję Wam za tak ciepłe przyjęcie :flowers::flowers::flowers:
    Nie spodziewałam się :shamed:
    Mam nadzieję, że zostanę z Wami aż do porodu. Mimo zaliczonej wizyty, dobrego usg i pomyślnych wyników stres mnie nie opuszcza i jakoś nie umiem się cieszyć, mam wrażenie, że jak zacznę czar pryśnie... Wiem, że to głupie, ale nie umiem sobie tego przetłumaczyć :confused:

<strong>Nera</strong> trzymaj się. Moim zdaniem każde plamienie trzeba sprawdzić. Często się okazuje, że to właśnie pęknięte naczynko itp., ale bez tej wiedzy cały czas się stresujesz.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.05.13 12:14</span>
    W jakim wieku masz dzieciaczki?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Nera, ale jak się plamienia rozkęcą to już nie leż spokoknie tylko dawaj na IP.
    Mój dzieć to bez kitu będzie piłkarzem. On mnie potrafi cały dzień kopać z przerwą na spanie. Ale mało śpi!!! Ja nie wiem czy to takie normalne takie mega harce. Jakby mu się nudziło w tym brzuchu, albo chciał się na siłę wydostać przez pępek.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Witam się i ja:wink:

Ale mnie rozbawiłyście, szczególnie, że od ostatniej wizyty mamy zakaz:cry: Teraz się nie zdziwię jak w nocy mi się ten balkon przyśni, bo też mam sny erotyczne, budzi mnie orgazm, twardy brzuch, ostatnio nawet sama się wystraszyłam... No ale nic, czekam na następną wizytę i po cichu liczę na to, że zakaz zostanie zniesiony :wink:

Nera ja też bym chyba jechała na IP to sprawdzić. A nie masz jakieś sąsiadki, z którą mogłabyś córeczki na trochę zostawić?
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMartaa0284
     permalink
    Co do skurczy łydek dzisiaj jest już kolejny raz, kiedy w nocy obudziłam się z mega bólem. To coś okropnego, najlepiej jak się nie ruszam i zaciskając zęby czekam na ustąpienie bólu. W dodatku niedawno uderzyłam się nogą w futrynę drzwi, kolano mnie pobolewa przy obciążeniu a nawet gdy jest długo w jednej pozycji, w nocy oczywiście też musi o sobie dać znać :devil:

Co do rozstępów. Zauważyłam jakiś czas dwie malutkie czerwone jakby poszarpane linie pod lewą piersią. Smaruje je Perfecta Mama i na razie zero nowych.
    -- Mama dwójki :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Salinos, lacze sie z Toba w bolu... Od 3 miesiecy mam masakre na twarzy, a nie skore... Wygladam tragicznie, a w pierwszej ciazy mialam tak cudna cere. Pytalam dermatolog i niestety musze sie przemeczyc, bo lekow nie wolno. Jedyne co to plyn micelarny, unikac wody i mydla i dobre kremy na buzie...

Nana - no to jeszcze raz gratuluje :) Niech stres mija, u mnie powoli minal ;)))))
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nero życzę żeby przszły te plamienia !
    W razie czego jedz do szpitala a dziewczynki na trochę do jakiejś koleżanki
    koniecznie.lepiej być ostrozna .
    Babel.. Zazdroszczę balkonu mi brak czasu póki co ale marży mi sie ukwiecony :-)
    salinos mnie też krepowalo jak ludzie patrzyli ale to naturalne że tak reagują.przecież to taka.zmiana.teraz paraduje dumnie z 6cio miesięcznym bankiem który zaczął się odznaczac dumna że wreszcie będę mama.
    :cool::rainbow::
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    The Fragile dzięki :) razem będzie nam ciut raźniej z tymi pryszczolami... oczywiście jak pojadę do mamy to zacznie się dziwić: "a co Ci tam wyskoczyło na twarzy? ";p
    niestety u mnie z dnia na dzień coraz ich więcej, i więcej....ale niech córeczka zdrowo rośnie :)))))wszystko dla Niej zniosę ;p

Dorit u mnie tez jest wyczekany Skarb :* i mimo, że jestem najszczęśliwsza w świecie to boję się niektórych spojrzeń z otoczenia...
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    dzien dobry kochane :-)
    dawno mnie tu nie bylo bo jakos brak czasu a dzis mam okazje bo maly spi na dworze wiec pisze z kom :-)
    musze wam powiedziec, ze strasznie sie martwie gdyz przyszedl do mnie list odnosnie badan przesiewowych noworodkow i niestety wyniki badan mojego synka sa niejasne i musimy je powtorzyc :'( normalnie taki strach mnie ogarnia ze szok :'(
    gratulacje dla wszystkich juz rozpakowanych :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    witaj Ange,
    póki nie powtórzycie badań to się nie denerwuj... wszystko będzie dobrze, zobaczysz!
    mam pytanie odnośnie porodu, czy do porodu trzeba mieć jakąś koszulkę typu tshirt czy długą koszulę nocną, czy szpital daje coś do porodu jak to wygląda mniej więcej?
  2.  permalink
    Salinos najlepiej poczytac na stronie internetowej szpitala, jesli taka ma, a jak nie to sie dowiedz telefonicznie :)ja mialam do porodu taka jak do karmienia, u nas nikt nie dawal szpitalnej :/
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Ja w szpitalu dostalam super sexi biala koszule taka amerykanska;-) w swoja przebralam sie jak doszlam do siebie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    nana81: W jakim wieku masz dzieciaczki?

Julia 7lat i Gabi 3latka

bąbelasek:
    Nera ja też bym chyba jechała na IP to sprawdzić. A nie masz jakieś sąsiadki, z którą mogłabyś córeczki na trochę zostawić?
    --

u mnie sami studenci w budynku ,a wiec z pomocna kiepskawo ,ale jakby co to nawet mojego sciagne,narazie nic mu nie pisalam bo to jego pierwsze dziecko i bardzo to wszystko przezywa
    Ange: niestety wyniki badan mojego synka sa niejasne
    napewno bede wszystko ok :hugging: poki co mysl pozytywnie i sie nie zamartwiaj choc rozumiem Twoje obawy bo sama jestem mama
    bąbelasek: ...
    dżasti: ...

jak narazie skurcze ustaly ,mala hasa na maxa ,raz zwymiotowalam kwasem :shocked: (chyba to od zgagi meczacej ostatnio)
    Dorit: Nero życzę żeby przszły te plamienia !

dziekuje :hugging: staram sie byc pozytywnych mysli i nie panikowac

Treść doklejona: 16.05.13 14:11
    Ange: Ja w szpitalu dostalam super sexi biala koszule taka amerykanska;-)

czyzby taka z rozpierdakiem do brzucha ?:thumbup:
    --
  3.  permalink
    Ja dostałam taką seksi koszulkę w tą sobotę...i szlafroczek...

doczytałam właśnie na forum gdzie laski się wypowiadają o szpitalu gdzie będę rodzić że majtek mieć nie można...W sumie tam gdzie miałam przez 3 lata praktyki też mówiło i zachęcało się pacjentki do wietrzenia krocza. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką tych ceratowych majtek, wolę 100 procentową bawełnę i dokupię kilka par.
    Dobrze wiedzieć takie informacje, tak samo dają podkłady i podpaski bez ograniczeń,pampersy też dają na początek, ale trzeba mieć własne ubranka,krem do dupci,mokre chusteczki.ZZO jest darmowe i dostępne dla każdej pacjentki.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    U mnie w szpitalu wszystko można mieć swoje, ale można też otrzymać ze szpitala w razie potrzeby.
    Majtki można, jakie się chce - siateczkowe czy bawełniane. Ja biorę siateczkowe jednorazowe - będą przewiewne.
    Koszulkę do porodu biorę swoją, choć wiem, że też mogą dać jak ktoś chce.
    --
  4.  permalink
    do mnie właśnie te siateczkowe nie przemawiają, dlatego biorę 100 proc bawełna.Koszulę do porodu biorę swoją, prócz dwie czy 3 inne na pobyt na oddziale, ale jak to będzie tak na prawdę to się okaże na miejscu.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    nera mogę cię pocieszyć że mi mówili że brązowe płomienie nie jest groźne mi zdarza się prawie co rano po nocy ze skurczami... ale to angielskie podejście i dla spokoju ducha pojechalabym na ip. mój mały też zawsze walczy ze skurczami wydaje mi się że po prostu stresuje się że domek mu się kurczy i faluje
    mi na cere pomogła kąpiel z naparem z rumianku i mąka ziemniaczaną a jako piling uzylam płatów owsianych na chwilę do cieplej wody w ponczoszce a potem energicznie popierać ciało robie tak raz w tygodniu i jest o niebo lepiej
    mały szaleje znów odbija się od żeber i próbuje wypchnąć główkę na zewnątrz chyba chce już wyjść mój odkrywca ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    salinos: bo mieszkam na osiedlu, gdzie pełno osób w oknach siedzi i wypatruje kto idzie, dokąd idzie, po co idzie...

normalnie monitoring osiedlowy :wink: jak ja nie lubię takich ludzi... :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame: nera mogę cię pocieszyć że mi mówili że brązowe płomienie nie jest groźne mi zdarza się prawie co rano po nocy ze skurczami.

dziekuje za podzielenie sie ta wiedza,jak narazie plamienia malutkie,skurcze ustaly ,a mala poszla lulu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Anairda-nie wiem gdzie rodzisz ;) ale widziałam że z Łodzi jesteś,ja rodziłam w madurowiczu i mogłam mieć po porodzie siateczkowe tylko do badania trzeba było ściągać ;)
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    W szpitalu Rydygiera ganiaja by nie zakladac tylko jak kaczka biegac ,z pierwszym dzieckiem mowilam "jak mozna tak chodzic! niech sami sobie tak biegaja " ,z nastepna ciaza i obecna moje zdanie na ten temat sie odmienilo -poprostu nic nie goi rany tak doplyw powietrza ,a zatem i teraz bede tuptac jak kaczuszka mimo tego,ze rodze tym razem w CZMP :thumbup:
    --
  5.  permalink
    Mnie takze przed oczy rzucila sie mega scena balkonowa he he
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziewczyny co bralyscie na bakterie w moczu? Mnie gin zapisal urosept,biore od wczoraj, jak nie bylam w ciazy a mialam podobny problem to bralam furagin i szybko przechodzilo. Po za bolem-ciagnieciem w krzyzu nie mam pieczenia ani swedzenia.
  6.  permalink
    mam pytanie odnośnie porodu, czy do porodu trzeba mieć jakąś koszulkę typu tshirt czy długą koszulę nocną, czy szpital daje coś do porodu jak to wygląda mniej więcej?
    - w gliwicach to mozna bylo dostac koszule ale taka szpitalna, gruba i zawiazywana z tylu, wiec wolalam miec swoja. Podklady, podpaski i papmki trzeba bylo miec swoje, ale mysle ze jak ktos na szybciora bedzie to dostanie ;)
    Majteczki mialam siateczkowe i nie narzekam :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.05.13 16:28</span>
    Dziewczyny co bralyscie na bakterie w moczu?
    - ja furagin bralam
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Czyli jest dozwolony w ciązy? :-) jak zalecil gin brac? Na pewno szybciej leczy niz ziolowy urosept
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    plus duzo pić i podjadać żurawinę lub pić naturalny sok z żurawiny (nie chodzi mi o syrop z biedronki gdzie jest 3% syropuz żurawiny ale solidny naturalny sok)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Furagin, z tego co pamiętam, odpada w I trym, ale mogę coś kręcić.

Wietrzenie się po porodzie jest świetnym rozwiązaniem, niezastąpionym nawet, ale nie w momencie,kiedy macie na sali trzy inne kobiety, do których co chwile przychodzą goście, a Wy musicie wstać do toalety :devil::devil::devil: To upokarzające w moim odczuciu i nieludzkie zakazać majtek w takich warunkach. Nie przejmowałam się tym zakazem, ale nie przeginałam. Siatkowane jednorazówki polecam. Naprawdę są przewiewne. To dobry zakup.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.05.13 16:49</span>
    <strong>Nera</strong> nie jest źle. Siedmioletnia juz naprawdę sporo pomoże.
    Dobrze, że lepiej się czujesz. No i jest pi 18-tej :wink:
    --
  7.  permalink
    bonim: Mnie gin zapisal urosept,biore od wczoraj, jak nie bylam w ciazy a mialam podobny problem to bralam furagin i szybko przechodzilo.

mnie wczoraj wyszły znowu bakterie w moczu i leukocyty. Biorę FURAGIN i mam brać jeszcze małą dawkę wit C.

Ginekolożka powiedziała że przez 7 dni mam go brać 3x1, zrobić 3 dniową przerwę i powtórzyć badanie moczu.

Treść doklejona: 16.05.13 17:15
    nana81:
    Wietrzenie się po porodzie jest świetnym rozwiązaniem, niezastąpionym nawet, ale nie w momencie,kiedy macie na sali trzy inne kobiety, do których co chwile przychodzą goście, a Wy musicie wstać do toalety :devil::devil::devil: To upokarzające w moim odczuciu i nieludzkie zakazać majtek w takich warunkach. Nie przejmowałam się tym zakazem, ale nie przeginałam. Siatkowane jednorazówki polecam. Naprawdę są przewiewne. To dobry zakup.

zgadzam się, dlatego sale moim zdaniem powinny być maks 2 osobowe a ilość osób jakie powinny przychodzić w odwiedziny to jedna do każdej pacjentki.
    Im więcej osób tym większy zaduch, a zrobić takiej pacjentce zastrzyk, czy zmienić podkład przy np. 5 osobach odwiedzających jest masakrą.No cóż, nasze polskie szpitale w większości to nie Leśna Góra.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A czy urofuraginum lek bez recepty moze byc? Wyslalabym m do apteki bo troche mnie wqrza ten bol w krzyzu,w podbrzuszu tez pobolewa
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A po cesarce też siateczkowe skoro nie trzeba wietrzyć krocza? Czy lepiej jakieś bawełniane odsłaniające szef?
    -- ,
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    anairda1986: No cóż, nasze polskie szpitale w większości to nie Leśna Góra.

Dobre :wink: Trochę przez łzy, ale się uśmiałam.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.05.13 17:47</span>
    A tak naprawdę to nie ma znaczenia, ile osób na to patrzy. Ja nie opanowałam sztuki poruszania się z poporodowym krwawieniem i ligniną między nogami :shocked: Kto wie, może gdybym ćwiczyła... :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dzasti ja z doświadczenia już polecam Ci jednak siateczkowe
    ja wzięłam tez bawełniane , takie niskie i szczerze nie dałam rady ich nosić, strasznie drażniły w ranę, natomiast siateczkowe elegancko podciągasz wysoko, sa delikatne a dodatkowo rana się przez nie wietrzy, poza tym te gatki są tanie jak barszcz więc jak nie jesteś pewna to kup z dwie sztuki a w szpitalu zobaczysz co Ci lepiej przypasuje
    --
  8.  permalink
    Tez po CC polecam siateczkowe. Ja nosze je do dzis codziennie.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Też właśnie tak zakładałam, że nawet jak się nie przedadzą, to kasy na nich nie stracę:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Anairda masz rację, chociaż powiem Ci , że w naszym szpitalu sale są 3 osobowe , a liczba odwiedzających (nakazana) to właśnie jedna osoba
    No i u nas zmiany podkładów czy mycie pacjentki- zawsze wypraszano odwiedzających

No i jeszcze kwestia jakiegoś rozumu pacjentek czy odwiedzających , bo jeśli pozwolisz na tabun ludzi u Ciebie to i inni tak robią
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No ja właśnie nie cierpię odwiedzin w szpitalu. Jak leżałam po zabiegu, w koszuli, bez majtek z założonym tylko opatrunkiem i non stop do kobiet w pokoju przychodziły hordy ludzi w tym przecież też facetów to czułam się okropnie. Do tego koszula zakrwawiona i weź wstań i idź np do łazienki.Albo przekręć się na drugi bok, jak tuż po zabiegu byłam w szpitalnej kosztuli, która ledwo na stojąco tyłek mi zakrywała. Dlatego ja zabroniłam wtedy komukolwiek mnie odwiedzać, tylko mąż przychodził. Ale też nie siedział ze mną non stop.
    A po porodzie do tego jeszcze jest dziecko, zmęczenie i chce się mieć na prawdę spokój. A i karmienia nie wyobrażam sobie jak ktoś na sali będzie.
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dżasti z karmieniem to Ci się odmieni- tak mi się wydaje... wtedy jakoś piersi traktuje się nieco inaczej niż przed porodem...
    na porodowce wszystkie latają z wywalonymi cycuchami wiec dla nikogo to żadna nowość :)
    a co zrobisz jak Ci się dziecko z głodu będzie darło w niebogłosy a na sali u kogoś będzie gość? :) wystawisz cyca i tyle, zapewniam Cię :) poza tym dziecko tez tak Cie otula , że tego cycka aż tak nie widać, a jak jeszcze masz fajną koszulę do karmienia to już w ogóle :)
    Przypomniało mi się jak akurat do mnie przyszło więcej osób w jednym czasie więc wchodzili pojedynczo, no i na czas kiedy wszedł teść akurat mała baaardzo chciała cyca, a dla mnie już naturalnym było go wystawić i jej dać- teściu mi się speszył, ucałował w czoło i on już idzie , bo nie będzie nam przeszkadzał :bigsmile:
    a przecież wcześniej w życiu bym cycka ot tak nie pokazała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wszystko ma swoje plusy i minusy. Mamy sporą rodzinę i chyba jest taki rytuał babski, że po narodzinach kobietki się odwiedzają. Nawet nie wiem, czym to wytłumaczyć. Przez nasz pokój zawsze przewijało się sporo gości. W 90% były to kobiety. Bardzo mi pomogły. Nie musiałam myśleć o przewijaniu, zawsze miał mi kto pomóc dostać się pod prysznic (ja z tych, co po porodzie ledwo na nogach się trzymają), poprawić wyrko, podać coś z przepastnej torby itp. Tylko, że za każdym razem braliśmy salę pobytu rodzinnego i byłam sama. Cenię sobie do dziś te decyzje. To taki intymny czas, przeznaczony dla bliskich. Nie ma w nim miejsca na obcych. Tak już jakoś mam.
    A do karmienia w miejscach publicznych człowiek naprawdę się przyzwyczaja. Trzeba chyba na własnej skórze się przekonać, że faktycznie nie ma to nic wspólnego z wystawianiem swojej nagości. Bez problemu można nabyć sposobów dyskretnego operowania cycem :)
    Siatkowane majty także nosiłam jeszcze sporo po powrocie do domu. Nie wiem, czy czasem nie do momentu ustania krwawienia.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dzieki :-)
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Bonim, ja jeszcze polecam jeść suszoną żurawinę profilaktycznie. Ja jem całą ciążę, razem z płatkami i jogurtem na śniadanie i mocz mam idealny. A skłonności do infekcji pęcherza miałam zawsze bardzo duże.
    U mnie w szpitalu max. 3 łóżka na sali i jedna osoba odwiedzająca. Ale i tak mam nadzieję, że do oględzin lekarskich czy innych zabiegów gości się wyprasza. Tak w ogóle, to ja jak bywam u kogoś w odwiedzinach w szpitalu, to zawsze wychodzę jak wchodzi personel i coś robi przy pacjentach.
    Idę zaraz jeść ananasa, bo ponoć skurcze wywołuje ;) AA i mama mi powiedziała dziś, że brzuszek mi opadł :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja żałowałam, ze nie zakazałam odwiedzania siebie, będąc jeszcze w ciąży. Jeśli bym kiedyś po raz drugi miała rodzić , to tak zrobię- zapowiem już w 3.m-cu. Jak przyszli teściowie, to po paru minutach ich zachwytów nad małą błagałam D. wzrokiem, żeby ich wyprosił, bo byłam umęczona, niewyspana, zakrwawiona i ledwo-chodząca. Poza tym miałam karmić małą, czego w życiu bym nie zrobiła przy nikim poza D. i może moją mamą, a tym bardziej przy facecie. Mężowie (ojcowie) na sali mi nie przeszkadzali, ale inne osoby...porażka. Zwłaszcza jak przyjechała jakaś szwagierka do "sąsiadki"- taka, która na pewno o dzieciach jeszcze nawet nie myślała :wink: i patrzyła się na mnie jak na potwora (popękane naczynka w I dobie po porodzie i zapuchnięcie :bigsmile: ), wręcz nie mogła wzroku oderwać :tongue:
    Ja bym chętnie zainwestowała w prywatną salę, ale nikt nam nie powiedział, o takiej możliwości, chyba były zajęte, a to mały szpital :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja polecam prenatal urocare , od kiedy mialam te nieszczęsne kolki lykam tabletkę co drugi dzień i nic się nie dzieje,mocz tez rewelacyjny , pilam też sok żurawinowy i jadłam suszone owoce no i dużo wody :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Może i mi się odmieni z tym karmieniem, Tego teraz nie wiem. Ale wiem, że mnie póki co zawsze krępowało, jak jakaś koleżanka przy mnie zaczynałą karmić. Nie wiedziałam co ze sobą zrobić. I może z czasem ja też będę traktowała piersi jak butelkę a nie jak intymną część mojego ciała, ale tuż po porodzie chyba jeszcze nie będę miała tego "we krwi". Na pewno moich gości przy karmieniu "wyproszę".
    -- ,
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    No tak-jak pisałam wyżej-nie wszystkim się zmienia :wink:
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja właśnie mam z brzuch trampolinę, mały rozpycha się. Dziewczyny co do karmienia piersią to mnie również krępuje jak kobieta karmi w miejscu publicznym.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.