Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

,chyba sie juz do nich przyzwyczailam
Ciekawe,czy doczekam swojego miejsca na liscie czy tez przeskocze kilka pozycji
Ja mam od 5 rano skurcze, co prawda nieregularne i słabe, ale mam nadzieję z nabiorą na sile;) jedziemy teraz na zakupy:)- to Cie widze energia rozpiera he he

bo u nich to różnie bywa :) trzymaj się i pisz jak cos się będzie działo 
jak to mój lekarz powiedział -jeszcze tydzień i można firanki wieszać
chociaż wiem że już jest bezpiecznie to i tak wolę żeby niunia zaczekala aż zaczniemy 38
Stopy mam tak spuchnięte, że wczoraj do koleżanki pojechałam w kapciach domowych...mojego męża.W żadne inne nie mogę stopy zmieścić,a jak tu w poniedziałek do szkoły rodzenia iść?Mojej znajomej dietetyczka powiedziała, że taka opuchlizna bierze się właśnie z odwodnienia organizmu,wtedy też bolą stawy i palce u rąk (tak jak u mnie)A wiem, że mało piję, no więc od dwóch dni piję i piję i siusiam i siusiam,a stopy jak były grubachne tak są nadal.No zobaczymy. W poniedziałek chcę się umówić na wizytę u ginki,bo zaplanowaną mam na 29 maja,a jakoś boję się ,że nie dotrwam. Ostatnio po krótkich bardzo spacerach a nawet w czasie spacerowania, strasznie ciągnie mnie podbrzusze,a potem mam skurcze przepowiadające,trwa to do godziny, brzuch twardy i ból a raczej dyskomfort jak na okres,tak mi się dwa razy w ciągu ostatnich trzech dni zdarzyło.Także już nie wychodzę na zakupy, bo to bez sensu - nie jestem w stanie dojść do domu bez odpoczynku na siedząco,a poza tym moje stopy!Spacerują po ogródku, delikatnie się gimnastykuję i to mi musi wystarczyć. Z ginką spróbuję umówić się jeszcze na poniedziałek albo czwartek,no i ciekawa jestem czy moja mała się odwróciła główką w dół, bo sama nie wiem, kręci się ciągle jak szalona
ja juz z 2 miesiące temu kupilam 3 pary balerin większych o ponad rozmiar , byly akurat na przecenie więc nie szkoda mi bylo zupelnie kasy bo za 3 pary dalam ok.60 zl , także akurat na ten sezon wystarczyly mi do hasania
ja wczoraj tak mialam ze myślałam ze wystrzele , stopy jak slon
mialam kupić krem chodzący ale stwierdziłam że już za późno bo lada moment się rozpakuje
i mam nadzieję opuchlizna i celulit wodny pójdą w zapomnienie
nabawiłam się chyba jakiejś depresji przedporodowej, drugi dzien płacze bez powodu a w środku aż mnie z nerwów trzęsie, w lusterko już nie patrze i mam wszystkich na okolo dosyc
jakieś napięcie, gorzej jak przed @
nie wiem jak temu zaradzić 
może to te tabletki na wstrzymanie skurczy tak działają ?bo tu organizm by chcial już urodzić a tu tabletki zatrzymują cala akcje i jest wariacja w mojej psychice , bo sama już nie wie "co się dzieje" próbuje sobie to jakoś wytłumaczyć jakos ten moj kiepski stan psychiczny i to jedyne co wymyśliłam ...
Ponoć te bakterie, które są w mleku mamy są nie do zdarcia przez gotowanie i są odpowiednie tylko dla jednego dzieciaczka.
Natomiast jeśli chodzi o ostatnią część zdania, to trochę dziwne w kontekście np. banków mleka kobiecego...(bo wynika z tego, że mleko danej kobiety może być szkodliwe dla innego niż jej dziecko- chyba, że ja czegoś nie rozumiem).

arvals piszesz ze mialas tak czesto skurcze...ale slabe jeszcze, mysle sobie ze ja juz bym sie pewno
wybrala do szpitala...ze nie bede umiala odroznic tych wlasciwych od przepowiadajacych :)
Dziewczyny co do tych planów, że będziecie non stop z dzieckiem to nie zawsze tak jest, moja jak miała niecały m-c wylądowała na patologii noworodka i nie mogłam z nią nocować, więc od razu mąż kupił laktator, bo w nocy ściągałam mleko.Są sytuacje różne wasze wizyty u lekarzy, może będziecie chciały pojechać gdzieś na zakupy, a nawet wyskoczyć na dwie, trzy godziny z koleżanką na kawę, to co nie pójdziecie, bo do piątego m-ca będziecie siedzieć w domu bo karmicie, wiadomo zawsze mąż lub babcia może dać mm, ale ja nie chciałam, jak wiedziałam że wychodzić będę to odciągałam pokarm, nawet dzień wcześniej i do lodówki, a jak mąż był z córką i zaczynał się ryk to siup moje mleczko podgrzać w kąpieli wodnej i młoda była nakarmionakażdy zdecyduje jak uważa
Akirko czyli jak ja mam laktator po mojej córce, to nie może być już dla drugiego maluszka
[/quote][quote=azniee]Natomiast jeśli chodzi o ostatnią część zdania, to trochę dziwne w kontekście np. banków mleka kobiecego...(bo wynika z tego, że mleko danej kobiety może być szkodliwe dla innego niż jej dziecko- chyba, że ja czegoś nie rozumiem).

ja mam 2 latkaktory, reczny avetu który się nei sprawdził wcale i pozycyxzłam go szwagierce(momo ze nie akceptuje takich praktyk bo uważam to za zbyt osobiste ale nie umiałam odmówić bo byalw potrzebie) i elektryczy medeli(swing) dzięki któremu rozkęciłam laktacje tak z emogłam kamić 9 miesiący w tym 5 wyłącznie, gdyby nie on zrezygnowałabym po kilku dniach prób. A ten avetu otrzymałam spowrotem i zostawiłm, mzoe uzyje przy kolejnym dziecku, wyparze milion razy i watpie ze by jakiekolwiek bakterie zaatakowaly dziecko