Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorZebra82
    • CommentTimeMay 22nd 2013
     permalink
    Stefka_84: biorę chela mag b6, taki polecono mi w aptece

ja też biorę chela mag b6 i sobie chwalę, a metodę sprawdzania czy to skurcz czy dzidzia mam tą samą co dżasti, macam boki, bo przy wypinaniu dziecka zawsze mam miękkie :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeMay 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Bonim - gratuję córci :bigsmile: Super wiadomość!!!!
    Ja też już po wizycie. Lekarz całkiem możliwy. Będziemy umawiać się z nim na cc. Oczywiście zbadał mnie i ku mojemu zdziwieniu wg jego obliczeń mój synek ma teraz 1900 gram (a 2 tyg. temu u mojego gina miał 1803 g) i ma malutki brzuszek. Ale jego aparatura nie dorównuje tej u mojego gina, który jest certyfikowanym genetycznym, więc się absolutnie nie mam zamiaru przejmować. Gadał coś, że jest to jeszcze w normie, bo gdyby był jeszcze mniejszy ten brzuszek to mogłoby to oznaczać zatrzymanie rozwoju wewnątrzmacicznego. Ok. ja rozumiem, że mu takie myśli po głowie przechodzą, ale po co stresować pacjętkę? Za tydzień wizyta u mojego gina prowadzącego i zobaczę co wtedy on powie. Do tego czasu nie mam zamiaru się przejmować.
    A Maksiu jest w pozycji główkowej.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    bąbelasek: metodę sprawdzania czy to skurcz czy dzidzia mam tą samą co dżasti, macam boki, bo przy wypinaniu dziecka zawsze mam miękkie :wink:

ja też zawsze sprawdzam jak się mały wypina ale i tak chyba wtedy cały brzuchol mam twardy jak skała, z tą różnicą, że trwa to o wiele krócej niż przy normalnym napinaniu się
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Bonimku - gratuluję córci :wink:
    Dżasti - tak trzymaj - nie masz się czym stresować :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnieG
     permalink
    Dziewczyny,

Czy na USG połówkowym robi się też od razu USG szyjki macicy w standardzie? Czy żeby ew. wykryć skracającą szyjkę, to lekarz gin. podczas zwykłego badania widzi i tylko jeśli uzna za potrzebne, wysyła na USG szyjki?

Dzięki.
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    <strong>Manga </strong> o to fajnie , będę o Tobie i twojej malutkiej myślała we wtorek , mam nadzieję, że będzie niespodzianka dla nas obu i nasze dzieciaczki już będą nietoperzami :cool: :bigsmile:
    <strong>Bonim</strong> ooo jak super , gratuluję panienki zatem :bigsmile::clap::clap:
    a ja wczoraj zamówiłam wreszcie wszystkie pierdołeczki dla dzidziusia , butelki, pampersy, smoczki i tego typu rzeczy , zostało zatem łóżeczko i wózek :wink:
    <strong>Dżastuś </strong> i tak trzymać kochana , niczym się nie martw , na pewno jest dobrze , a wiesz jak jest z tymi różnicami w pomiarach u różnych lekarzy na różnym sprzęcie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny jestem rozanielona,mam syna a jak usłyszałam i zobaczyłam pipule to odpłynełam,moje sny sie sprawdziły :D wrzucam fotki na brzuszki i prosze o wpisanie w liste mojej dzieuszki :)
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Dzasti takie podejście mi się podoba :thumbup: u mnie gin na początku jak mialam usg dopochwowe to mi przez usg mierzyl a juz od 20 tygodnia sprawdzal na fotelu i usg od tamtej pory bylo tylko po brzuszku , ale każdy lekarz ma swoje sposoby :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Montenia, ona nie pamięta, twierdzi, że nie, ale wg mnie była- ma 25lat. Zastanawiałam się czy jeżeli byłaby taka sytuacja czy faktycznie zaleca się szczepienie.
    --
  1.  permalink
    ja tez pierwsze usg mialam dopochwowe a takto przez brzuszek
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Żabka, dzięki, że pytasz ale rozwarcie zerowe, humor podły. Byłam dziś na ktg i najpierw mały się nie ruszał, przyszła położna, która zresztą prowadziła sr i mówi do mnie "Pani Małgosiu, jeszcze go trochę potrzymamy bo on jest za spokojny. Jak lekarz to zobaczy to będzie chciał Panią zostawić" i poszła. A wtedy ten jak na zawołanie kopal po całym brzuchu.... No ale poszłam na badanie i nie dość, żelekarz zbadal mnie tak dość mocno to stwierdził że rozwarcia nie ma. :( no i skomentował oczywiście że jak on ma sprawdzić jak mu uciekam. A ja przywyklam do mojego delikatnego ginka... Chyba pora się przestawić. W sumie to to ktg mu się też średnio podobało ale stwierdził, że może mały spał. Jakas wyszłam rozbita. Niby mam się stawić w pon ale ta moja z SR powiedziała mi, że jeśli będę miała jakieś obawy to w piątek mogę przyjść już.
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Gosiu - na pewno jest Ci ciężko, ale dasz radę. Ja bym na Twoim miejscu poszła w piątek na następne KTG. Lepiej wszystko kontrolować. Będzie dobrze - już niedługo Kajtek będzie z Wami :)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Musisz wytrzymać te ostatnie dni , zawsze końcówka jest najgorsza , bądź dzielna i myśl pozytywnie!:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Calypso77: ja bym na Twoim miejscu poszła w piątek na następne KTG. Lepiej wszystko kontrolować.

zrobiłabym tak samo :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Bonim gratuluję Córeczki ! :bigsmile:

Gosiu położna dobrze mówiła, jeśli coś choć trochę Cię będzie niepokoić w piątek idź ponownie na KTG. Bo po tej wizycie dzisiejszej jak piszesz - podły nastrój, więc i człowiek stresuje się bardziej.

Dżasti dobrze, że z Ginem ustalone :D A Dzidzia zapewne mniejsza bo sprzęt inny. Jestem przekonana, że Twój Gin Cię uspokoi. :)

Tejsha też będę o Was ciepło myśleć we wtorek! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Jesteście Kochane, już się powoli ogarniam. Najgorzej, że kobieta to tak przeżywa... A w szpitalu jak to w szpitalu- po prostu kolejny przypadek. Mały mi 2 dni tak się rusza dopiero od 16:00. Pewnie będzie po mamusi meteopatą. Ja miałam dziś ciśnienie 100/60. :) może faktycznie pójdę w piątek - w końcu mam do tego pełne prawo. :) tylko jak sobie pomyślę o badaniu to brrr... Ale czego się nie robi dla Maleństwa!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.05.13 21:51</span>
    i ma malutki brzuszek

Ciągle to słyszę, też się nie przejmuję!!!
    zobaczyłam pipule to odpłynełam

Gratki Kochana!
    bądź dzielna i myśl pozytywnie

Obiecuję!!
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ile tu się działo :-)
    gratuluje nowej pipki :-)
    gosiu już niedługo a ja też bym na twoim miejscu w piątek poszła tak dla spokoju ducha :-)
    dzasti pomiarami się nie martw a tak wogóle podziwiam za podejście :-)
    ja mecze się z zakwasami najgorsze są na wysokości przepony masakra jakas ledwo z łóżka do kibelka doszlam a na obiad czekałam aż m przyszedł z pracy bo bałam się schodów bo kuchnia na parterze.
    --
  2.  permalink
    bonim: dziewczyny jestem rozanielona,mam syna a jak usłyszałam i zobaczyłam pipule to odpłynełam,moje sny sie sprawdziły :D wrzucam fotki na brzuszki i prosze o wpisanie w liste mojej dzieuszki :)
    --

Bonim, gratuluję.
    Doskonale rozumiem ta radość, też mam synka i bardzo liczyłam na córcie tym razem.
    I tak jest :smile: ael mimo iż pipkę widzialam to dalej nie mogę w to uwierzyć :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ew - bo ja chyba nie miałabym się już sił stresować. Jakoś podświadomie wiem, że z małym jest wszystko ok. Po prostu to czuję.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ja tylko na chwileczke chcialam zyczyc Wszystkim spokojnej nocy :grouphug: i zdrowiutkich malenstw :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Już jestem po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze. Tętno 150, waga 2967g. Szyjka długa ponad 4 cm. Ilość wód w normie. Co do wyników mam dalej stosować dietę wątrobową i powtórzyć Alat, morfologię i mocz. Za 2 tygodnie kolejna wizyta. wtedy zdecydujemy co dalej. Prawdopodobnie w 38 tc do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    właśnie do mnie dotarło że już niedługo będę donoszona :-D a wtedy niech się dzieje wola nieba czyli w końcu wstane z łóżka :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mysiamm: waga 2967g
    Bardzo sie ciesze,ze kolejne pozytywne wiesci i kruszyna zdrowa , Spora dziewuszka :thumbup: Moja pierwsza cora urodzona idealnie w terminie wazyla 2560g ,jejcia ale ja rodze calineczki :tooth:

Treść doklejona: 22.05.13 22:48
    ew3ame :thumbup:
    a ja niedotrwam chyba :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mysiamm no to super, że wszystko ok i Gin nie wysyła Cię do szpitala :thumbup:

Ja sobie chyba sama zlecę ten ALAT i ASPAT dla świętego spokoju teraz przed wizytą.
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    zapowiada się na dużą dziewczynkę. Moja waga urodzeniowa to 3850g :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    do juterka slonca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    A teraz będzie najwięcej przybierać , moja w tydzień ponad 300g przybrała, także szykuje ci się córcia kolo 4kg, ;) super że jeszcze nie czas na szpital :bigsmile: spokojnej nocy :bigsmile: ciekawi mnie czy nasza kobitka z 1 miejsca się nie rozpakowana :cheer:nic się nie odzywa...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeMay 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    A ja dalej w skowronkach:rainbow:
    Mam pytanko ,w środku nad spojeniem łonowymmam taki uklucia,jakby pecherz,a dopieo skonczylam furagin,bore urinal i jem zurawne, czy to pecherz sie odzywa czy macica tak kluje?
    Dziekujemy za gratki:-)
    • CommentAuthoredytak1984
    • CommentTimeMay 23rd 2013
     permalink
    Cześć dziewczyny w nowym dniu. Ja od ponad tygodnia nie mogę rano spać i pobudka o 6 albo nawet przed. Bonim zapytaj się lekarza. może dzidziuś cię kopie.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    We wtorek ide do gina to zapytam,wczoraj z wrazenia zapomnialam:-) kopniaki to racej nie sa,inaczej czuc,moze jutro zrobie badanie moczu
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Witamy się 😊 u nas noc straszna .. Cały czas bolał mnie brzuch i prężyłam się jak na @.. A od pól godziny mialam już 3 bardzo silne skucze , trzymaly po kilka sekund.. Wzielam no spe forte , za pól godz pora na leki - zobaczymy, do tego dziwnie mnie trzęsie zimno i kręci w jelitach.. Niunia chce chyba mamie pokrzyżować plany bo mialam zamiar jechać jutro na uczelnie i napisać egzaminy z 3 przedmiotów i 1w sobotę ale ona ma chyba inne plany :shocked::shocked: czekam teraz na śniadanko do lóżka i nie mam zamiaru dzisiaj wstawać ,może przejdzie, chociaż do końca tygodnia chciałabym jeszcze pobyć w 2-paku :swingin:
    A jak u was nocka ? Jak się czujecie ? :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No zabka,cos sie chyba ruszy:-) moze uda sie prztrzymac
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Żabka to trzmymamy kciuki żeby jeszcze udało ci się pozdawać egzaminy i wtedy spokojnie skupić się na maluszku.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    I my się witamy :)
    My dziś spaliśmy jak zabici :D Mały oczywiście jak mam ułożyła się do spania, zaczął się wyginać w każdą stronę :D
    Tak się zastanawiam, jak jest ułożony, bo czuje go już od kiedy mi wywalił brzuchol, w pionie :D
    Więc albo się rozsiadł na dupce, albo już główką w dół :D
    Żabcia trzymam kciuki, żebyś przetrzymała Malutką do niedzieli chociaż :D:D
    Miłego dnia :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Bonim - ja bym powiedziała że to albo infekcja wraca i będzie trzeba jakoś inaczej na nią zadziałać albo macica się rozciąga i stąd takie uczucie :wink: zrób wyniki koniecznie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dzien dobry,za mna ciezkawa skurczowa noc ,ale teraz juz spokoj :wink: tylko trudnosci z oddychaniem .
    Jestem ciekawa co z pierwsza 5 na liscie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja tez jestem ciekawa :) a u mnie doszly do tego wszystkiego mokre majty :tooth: zalewa mnie normalnie :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    U mnie tez dzis kiepska noc... brzuch mnie pobolewa okresowo i ogolnie jakos kiepsko sie czuje. Chociaz i tak watpie zeby dzidzius mial zamiar wyjsc na dniach. Ot, po prostu koncowka ciazy ze wszystkimi swoimi urokami. Chyba szybko miejsca na liscie nie zwolnie.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Yol bądź dobrej myśli,może coś ruszy. Trzymam kciuki:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    dzień doberek mamuśki! moja jest ułozona pupcią w dół (pupa w mojej kości łonowej), bo na każdej wizycie lekarz to potwierdza i ja czuję ruchy na dole jak mała mnie po pipce smyra, ostatnio zastanawiałam się czy to aby nie mąż mnie tam gilga :)))))) ale on już spał jak zabity :)))))))hehehe
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
  3.  permalink
    Jolka już niedługo i zobaczysz tą swoją niespodziankę :bigsmile:

Ja dziś po wizycie u ginki.
    Wyniki rewelacyjne, szyjka mega długa, lekarka stwierdziła, że jeszcze takiej długiej chyba nie widziała!
    4,92cm!
    Hanka dalej tyłkiem w dół..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    u mnie główką w dół ,ale ginka mowi ,ze dzidzia jeszcze zmienia pozycje w ciagu dnia
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    nightingale Hanki chyba tak mają, że lubią siedzieć w brzuchu na dupce, moja tez Hania i tez nie zamierza zmienić pozycji.:bigsmile:
    Żabka221 u mnie też jakoś więcej śluzu, za każdym razem jak wstaję z pozycji leżącej czy siedzącej to czuję jak mnie zalewa.Zastanawiam się w ogóle czy umiałabym odróżnić śluz od sączących się wód,bo czasem bywa wodnisty.
    Jeszcze raz o c.c -bo taka się dyskusja jakaś zrodziła,a w sumie zaczęło się od mojej wypowiedzi. Ja wcale nie powiedziałam, że będę czuć się niespełnioną czy wręcz gorszą matką,tylko, że jest takie dziwne uczucie,bo to c.c takie zaplanowane na konkretny dzień (no chyba, że się wcześniej samo rozkręci albo mała się jednak zdoła odwrócić, ale przy wadze 3600 g i coraz bardziej wyeksploatowanych wodach to chyba mało realne). Nie uważam, że c.c jest gorszą wersją porodu i też nic takiego nie napisałam, w mojej rodzinie akurat większość kobiet rodziła przez c.c i jest o.k.,a lęk towarzyszył by mi zarówno przy naturalnym jak i operacyjnym porodzie,martwię się tylko o to, że z karmieniem może być problem, ale też nie nastawiam się, że będzie źle.Bardzo mi na tym zależy i na pewno nie będę się poddawać.Także może niepotrzebnie się wypowiedziałam w tym temacie:neutral:

Treść doklejona: 23.05.13 10:54
    a co do przespanej nocy, ja się dziś budziłam co pół godziny, trudno mi już leżeć na boku,a na plecach to już w ogóle 5 min. i zmiana pozycji.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mój był główką w dol już od połowy ciąży :-)
    część dziewczyny
    za mną dobra noc kilka skurczy jedna wizyta w łazience a tak całe 9 godzin snu :-)
    widzę że wy mialyscie gorszą noc :-*
    zabiciu kciuki żeby mała jeszcze powiedziała
    kciuki za pierwszą piątkę
    nercia uważaj na siebie i dużo odpoczywaj
    nadal męczą mnie zakwasy na wysokości przepony...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny, czy któraś z Was używa detektora tętna płodu maluszka?

Mam pytanie: Ja uzywam takiego, co ma wyświetlacz i głośnik (wiadomo). Sytuacja wygląda tak, na monitorze wysokość tętna oscyluje w granicach 140-160 uderzeń, ale niestety przez głośniki nie udało mi się wychwycić tego magicznego odgłosu. Dodam jeszcze, że namierzam tętno w granicach 150-160 na chwilkę i zaraz "mi ucieka". Mam takie wrażenie, że maluszek się po prostu przemieszcza. Ucieka mi. I o ile monitor wychwyci uderzenia serduszka, to żeby usłyszeć przez głośnik rytmiczne pulsowanie jest niemożliwe - ja tak sobie to tłumaczę.
    Powiedzcie, czy to ma sens, o czym ja piszę?
    Czy sama liczba na monitorze świadczy, ze jest wszystko dobrze?
    Dodam, że jestem dopiero w 14 tc.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Spieszę donieść, że Aravls urodziła dziś rano!
    Sama napisze zapewne więcej, jak wróci do pełni sił.
    Gratulacje!!!
    -- Mama M & N & W
  4.  permalink
    I ja się witam:) Nasz mały też siedział na dupce cały czas, a w 30 tygodniu na wizycie okazało się że już nietoperzuje.

Za tydzień mamy wizytę, ciekawa jestem jaką pozycję przyjął.

Co do cięcia, to ja uważam że wyznaczenie terminu operacji jest fajne. Ja lubię wiedzieć na czym stoję, nie czekać na rozpoczęcie porodu, bo nie wiadomo kiedy on się zacznie etc..
    i tyle widzę pozytywnych aspektów cięcia (jak dla mnie):) Tak czy siak, póki co nie myślę o tym, bo przecież do porodu zostało mnóóóóóóóóóóstwo czasu, prawda?:cool::tongue:

Treść doklejona: 23.05.13 11:05
    Aravls gratki!!!!!:) oj lista się kurczy:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witamy się i my :) juz po badaniach dzisiaj , a teraz zajadamy bezy ,,, :shocked: tak mnie naszło jak przechodziłam koło cukierni ,... w ogóle pożeram te słodycze ostatnio jak opętana jakaś :confused:
    trzymam kciuki za dziewczyny z pierwszej piąteczki :):wink:

<strong>Aravls</strong> gratulacje :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Gratulacje,ja chyba będę następną, chyba się zaczyna:shamed::shamed::shocked::shocked: wzielam jeszcze no spe i paracetamol ale skurcze coraz mocniejsze , a ból brzucha jak przy bardzo bolesnej i mocnej miesiaczce :whorship: do tego bardzo mi zimno i zaczynam mieć stracha :boogie: idę zaraz jeszcze spróbować kąpieli i polewania pleców gorąca wodą bo zaczynają się bole z krzyża :shades: nie wierze że to może być już :shocked:
    jeszcze raz gratulacje dla rozpakowanej :clap:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Żabka , trzymaj się :shocked: o matko pewnie masz stresa ,,,, może jednak to jeszcze nie to .... powodzenia :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.