Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeMay 23rd 2013
     permalink
    zabiciu może kąpiel pomoże :-*
    --
  1.  permalink
    żabka trzymaj się!!!!!
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Dzień dobry!

Żabko miałam pisać, że trzymam kciuki żeby bobas siedział grzecznie w brzuchu, ale teraz chyba trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i w miarę bezboleśnie :wink:

U mnie dzisiaj noc nieciekawa, budziłam się, piekła mnie prawa, górna część brzucha (ucisk na jakiś nerw), niby nie boli jak leżę na lewym boku, ale dzisiaj w nocy bolało :sad:

Miłego dnia!
    -- ;
  2.  permalink
    Aravals gratulacje!! :flowers:

OneKiss ja takiego detektora nie miałam więc za wiele nie pomogę.
    Ale z Franiem jak chodziła i lekarz własnie badał tak maluszka to często nie dalo się usłyszeć bicia serduszka bo ta łachudra tak się wierciła, a wartości na monitorku były wyświetlone.
    Tyle, że u mnie te pomiary robione były dopiero coś po 20tc robione.
    No ale jak maluszek mniejszy to chyba jeszcze trudniej go zlokalizować.
    -- // //
    • CommentAuthoranutka99
     permalink
    Gratulacje dla rozpakowanej mamusi
    Zabka trzymam kciuki za Ciebie
    Dziewczyny mam pytanie do Was od paru dni strasznie bola mnie kości w palcach u rak, rano nie moge zgiac palcow czy wy tez tak macie a moze macie jakies sposoby na ten bol???.A nie wspomne juz o nogach
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Aravls gratulacje :) i miłego poznawania się :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    Aravls gratulacje!
    anutka99 mnie strasznie bolą palce u rąk,a prawa dłoń boli mnie cała,ale nie mam na to żadnego sposobu,dziś już nie mogłam w nocy wytrzymać i nasmarowałam maścią rozgrzewającą,ale to już była ostateczność.:neutral:
    łło matko lista się kurczy, obym dotrwała do 4.06, bo jeszcze nie wszystko gotowe, a i ja jeszcze uwierzyć nie mogę, że to już blisko.:bigsmile:

Treść doklejona: 23.05.13 11:59
    wczoraj spakowałam torbę do szpitala:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Aravls Wielkie gratulacje :cheer:
    Żabko Trzymam kciuki, aby jak najmniej bolało i wszystko dobrze poszło :thumbup:

Ja też dziś miałam nie za bardzo dobrą noc. Średnio co 2 godz. do WC. O 3 się obudziłam i słyszałam jak jakieś zwierzątko zaatakowało drugie, był taki pisk, że skoczyłam do okna, a potem nie mogłam zasnąć. Może z około 1,5 godz. się męczyłam. A jak budzik zadzwonił, to byłam nieprzytomna.
    --
    • CommentAuthortylkonadzis
    • CommentTimeMay 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    anutka99 ja mam podobnie, z tym że u mnie bolą mnie całe ręce, do tego puchną i drętwieją... A ból jest taki, że w środku nocy kilka razy mnie budzi, często zdarza się też tak, że ledwo mogę nimi ruszać.. Nie wiem jak można łagodzić ten ból, sama chciałabym się dowiedzieć ;)

Gratulacje dla rozpakowanych mamuś ;)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Dziś zrobiłam mały nalot na lidla i kupiłam sobie spodnie dresowe ciążowe i bluzkę ciążową :wink: Spodnie już mam ubrane i super się w nich czuję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    żabko, pewnie to TO!:) powodzenia:) Aravis, gratulacje. WIecie...tak zaglądam na chwiki tutaj i... tak mi dziwnie, że już tu mnie nie ma :)
    --
  3.  permalink
    nightingale_84: Aravals gratulacje!!
    duzo zdrowka wam zycze :)
    --
  4.  permalink
    Witam się i ja.
    Aravals gratulacje!!

Byłam wczoraj u ginka, wyją mi wczoraj pessar :bigsmile: I stwierdził że u mnie się jeszcze nic nie zapowiada :sad: Psychicznie byłam nastawiona, że jak mi go już wyjmie to powie, że to już.
    No więc z okazji wyjęcia pessara mogłam sobie pozwolić na pierwsze od czterech miesięcy przytulanie z M. :swingin::swingin::swingin:
    Widzę, że imię Hania zrobiło się popularne, bo u mnie tez Hania:) Tylko, że moja od dawna główka do dołu.
    --
     permalink
    no to w tym roku szał na Zosie i Hanie:bigsmile:Nie będzie urozmaicenia w grupach przedszkolnych:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    AravIs gratuluję i tu! :flowers:

Żabciu no to trzymamy kciuki - bądź dzielna! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Aravs - gratulacje!!!!!
    Żabko - trzymam kciuki, mam nadzieję, że dzidzia zechce jeszcze posiedzieć troszkę, ale jeżeli nie, to za szybki poród.

A co do cc. To ja właśnie będę miała cesarkę, na którą będę się na termin umawiała. Ja osobiście na cc nastawiałam się od początku ciąży, ale rozumiem dziewczyny, które chcą rodzić naturalnie. I są do tego mega pozytywnie nastawione. Uważam tylko, że żadna kobieta nie powinna czuć się gorsza ze względu na sposób porodu. Najbardziej chyba niebezpieczną sytuacją jest ta, gdzie ktoś tak bardzo chce sn, że nawet jak trzeba wykonać cc, to się upiera, że nie. Bo ryzykuje zdrowiem swoim i dziecka. A słyszałam takie opowieści, że później dziewczyna porozrywana w środku i na zewnątrz, z mega hemoroidami, przyduszonym dzieckiem leży dumna w szpitalu, że jest prawdziwą kobietą, bo dała radę jednak sama urodzić... A nie jak inne panieny (itp). I to jest uważam problem. Że ktoś wciska jakiś kit dziewczynom, nie wiem, czy matki czy babki, czy kto, że da radę za wszelką cenę urodzić sn i to jest prawdziwa miara macierzyństwa. Ja sama się spotkałam w szpitalu z opinią położnej, że teraz to dziewczyny wymyślają już, że kiedyś nawet znieczulenia nie było... I później niektóre będąc w ten sposób nastawione mogą rzeczywiście czuć się gorzej.

A co do karmienia po cc - to ja mam zamiar mimo cc od razu karmić i jestem nastawiona na to całą sobą. I wiem, że się uda. Bo to wszystko jest w głowie.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Onekiss,jaki masz detektor? Ja mialam taki detektor,gdzie byly 2 wejscia,jedno na sluchwki(bylo slychac ladnie wszystko) i drugie na glosnik wlasnie i do nagrywania na komputer i tam nic nigdy nie bylo slychac. A co znikania tetna,to przy takim maluszku,bedzie ono znikac,bo dziecko ma duzo miejsca i sie przemieszcza.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.05.13 12:42</span>
    Ja po obu cc karmilam normalnie. Po pierwszej cc w znieczulenie podpajeczynowkowym dostawili mi dziecko jak tylko mnie zszyli i zawiezli na sale pooperacyjna. Po 2 cc w narkozie trwalo to troche dluzej,bo az odzyskalam kontakt ze swiatem:wink:. Karmie do dzisiaj.
  5.  permalink
    kupowałyście baldachim do łóżeczka?Przydał się on wam do czegoś?Bo ja czytałam gdzieś że to siedlisko kurzu i bakterii i już sama nie wiem....
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ana z nieba mi spadłaś...
    Wiesz może jakie to ułożenie miednicowe typ I ? To oznaczenie po której stronie dziecko ma tułów, czy jak? Bo zastanawiam się gdzie moje Dziecię ma główkę, a tak mam wpisane w wypisie z IP.

Ja baldachimu niet. Tez słyszałam, że siedlisko kurzu.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    anairda1986,do niczego Ci sie baldachim nie przyda(no moze tylko ladnie wyglada). A tak to faktycznie siedlisko kurzu.
    A jeszcze latem pod takim baldachimem to nie chcialabym spac, jak w saunie.
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    gratuluję kolejnej rozpakowanej mamusi!! :))))))))))))))
    Żabko ja podziwiam Twój spokój, że jeszcze masz siłę na kąpiel.. ja to bym pewnie spanikowała i do szpitala pojechała:)))))))))) trzymam kciuki za Was, nawet te od stóp :wink:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja baldachimu też absoluenie nie. Ale w związku z tym, że u nas już teraz jest masa komarów na pewno będę chciała jakoś moskitierę na łóżeczku zainstalować. I myślę, że zrobię to właśnie na takim stelażu od baldachimu.
    -- ,
     permalink
    dziewczyny odebrałam wynik posiewu moczu i nie umiem odczytać, napisane jest: staphylococcus, coagulase neg 8x10^2/ml
    a w innych uwagach: liczba leukocytów w moczu nieodwirowanym:brak/wpw
    czy któraś wie o co chodzi?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    nightingale_84: Ale z Franiem jak chodziła i lekarz własnie badał tak maluszka to często nie dalo się usłyszeć bicia serduszka bo ta łachudra tak się wierciła, a wartości na monitorku były wyświetlone.
    Tyle, że u mnie te pomiary robione były dopiero coś po 20tc robione.
    No ale jak maluszek mniejszy to chyba jeszcze trudniej go zlokalizować.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ja też właśnie tak przypuszczałam, ze mały/mała ucieka mi po prostu. Najważniejsze, że na monitorze tętno było wyswietlone wysokie, więc nie mogłam tego pomylic z moim własnym czy tętnicą jakąś.
    Potrzebowałam się upewnić, ponieważ w moim otoczeniu - z tego co wiem - jedna koleżanka używała takiego detektora.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedź.

montenia: Onekiss,jaki masz detektor? Ja mialam taki detektor,gdzie byly 2 wejscia,jedno na sluchwki(bylo slychac ladnie wszystko) i drugie na glosnik wlasnie i do nagrywania na komputer i tam nic nigdy nie bylo slychac. A co znikania tetna,to przy takim maluszku,bedzie ono znikac,bo dziecko ma duzo miejsca i sie przemieszcza.

Montenio, ja mam Sonoline B. Teraz ja przeczytałam, co napisałaś, obejrzałam go dokładnie i faktycznie u mnie tez jest wejście na słuchawki. Niestety nie było ich w zestawie, ponieważ ma tez głośnik wmontowany w samo urządzenie i to przez te nie do tej pory głos się wydobywał. Tylko szumy i trzaski słyszałam.

Jest tak mało informacji na temat tych detektorów. A jak już kogoś zapytałam to usłyszałam odpowiedź "a po co to kupiłaś? bez sensu pieniądze wydane i teraz się martwisz".
    Dziękuję, że Wy odpowiedziałyście, bez osądzania moich wyborów.
    Zresztą mój niepokój nie wziął się z tego, że bicia serduszka nie usłyszałam, ale zupełnie z czegoś innego. Na pewno nie żałuję, że go kupiłam.
    Teraz już wszystko wróciło do normy.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję nightingale i montenio :kissing::kissing:
    --
     permalink
    a ja dostałam od kuzynki stelaż od baldachimu i moskitierę,bo baldachimu nie chciałam, włąśnie dlatego , że mamy ciepło w sypialni,a baldachim z pewnością utrudniałby jeszcze przepływ powietrza.Ale teraz tak myślę, że stelaż nie będzie pasował, bo mamy zaokrąglone boki łóżeczka i nie wiem czy da się go zamontować-łóżeczko jeszcze w sklepie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluje rozpakowanej mamuni
    Zabka daj znac i trzymaj sie dzielnie :-)
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Hej dziewczyny u mnie też kiepska noc któraś z kolei zresztą, pobudka koło 6 rano :(
    Do tego ból krzyża + promieniowanie na biodro , nawet nie chce mysleć co to będzie w dalszych tygodniach :cry:
    Andzia1508 według mnie to jakaś odmiana gronkowca, ale nie jestem pewna, jeśli chcesz mam znajomą bakteriolog mogę zadzwonić i się dowiedzieć dokładnie :)

No i wklejam listę :
    1. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    2. Yol 01.06.2013
    3. Malinka2905 04.06.2013 (dziewczynka)
    3. Andzia1508 04.06.2013 (dziewczynka)
    4. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    5. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)

6. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    7. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    8. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    9. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    10. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    11. edytak1984 05.07.2013
    12. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    12. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    13. sloneczko32 13.07.2013
    13. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    14. pirat_ 14.07.2013
    15. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    16. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    17. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    18. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    19. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    20. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    21. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    22. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    22. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    23. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    24. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    25. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    26. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    27. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    28. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    29. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    30. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    31. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    32. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    33. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    34. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    35. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    36. Asiunia892 06.10.2013
    37. Mk28dni 07.10.2013
    38. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    39. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    40. Mazepka 29.10.2013
    41. kachaw 30.10.2013
    42. KAROLKA8444 04.11.2013
    43. The_Fragile 07.11.2013
    44. dona79 09.11.2013
    45. Stokosia87 10.11.2013
    45. macek 10.11.2013
    46. Sony85 13.11.2013
    47. Sheam 21.11.2013
    48. biedronka28 05.12.2013
    49. subiektywna7 07.01.2014

Treść doklejona: 23.05.13 13:29
    Ale tu się będzie działo w połowie lipca oj będzie gorąco :)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Tabletki trochę pomogly , boli ale mniej nie mam sily na kąpiel, leżę i czekam w spokoju , bacznie się obserwuję, do 17 nie wstaje , puki mój luby z pracy nie wróci, wtedy pomoże mi się wykąpać i zobaczymy co sie zadzieje, zastanawiam się czy jest sens tak hamować to wszystko tymi lekami ? Czy brać dalej te nospy itp? Bo niunia chyba już chce tu do nas wyjść 😊
    --
     permalink
    stokosia byłabym Ci bardzo wdzięczna, jeśli to nie jest kłopot to bardzo proszę:shamed:
    --
  6.  permalink
    mangaa: Wiesz może jakie to ułożenie miednicowe typ I ? To oznaczenie po której stronie dziecko ma tułów, czy jak? Bo zastanawiam się gdzie moje Dziecię ma główkę, a tak mam wpisane w wypisie z IP.

W ułożeniach miednicowych są 2 typy: Typ I to:
    I: miednicowe zupełne: nogi dziecka zgięte we wszystkich stawach, częścią przodującą są pośladki i stópki; dziecko wygląda wtedy tak, jakby siedziało po turecku, tylko mocno ścieśnione, z wysoko uniesionymi kolanami

TYP II:
    TO miednicowe niezupełne pośladkowe: nóżki są wyprostowane w kolanach i skierowane ku górze (stópki znajdują się obok twarzy), dziecko jest zgięte wpół niczym scyzoryk, a częścią przodującą są pośladki. Dzielą się na:
    a)stópkowe zupełne: obie nóżki malucha znajdują się nad szyjką macicy - przodują zatem dwie stópki
    b)stópkowe niezupełne: jedna nóżka dziecka jest zgięta w kolanie, druga natomiast wchodzi do kanału rodnego - przoduje jedna stópka
    c) położenie kolankowe zupełne i niezupełne (analogicznie jak w przypadku położeń stópkowych).

Myślę że to o to chodzi, bo w położeniu miednicowym nie rozróżniamy typów ustawienia na I i II, tak jak w przypadku ułożeń prawidłowych, czyli gdzie twarzyczka a gdzie plecki.
    -- [/url[/url]
     permalink
    tylko tam jest skrót neg, czyli jakby negatywny, to może dobrze
    ajaj nic nie kumam
    --
  7.  permalink
    Malinka2905: Widzę, że imię Hania zrobiło się popularne, bo u mnie tez Hania:) Tylko, że moja od dawna główka do dołu.

U mnie Haneczka to już miała być w pierwszej ciąży :smile:
    Ale się okazało że jest siusiak więc trzeba było zmienić imię :smile:

OneKiss: Jeszcze raz bardzo dziękuję nightingale i montenio

Nie ma sprawy :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No z drugiej strony Żabko chyba jeszcze 9 dni i Twoja ciąża uznana będzie za donoszoną. Więc może to i już czas dzidzi. Może ona już dojrzała i chce po prostu wyjść. Ja bym chyba pojechała już na IP, bo skoro już masz od tylu dni skurcze, to żeby nie "przedobrzyć" sprawy.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kochane, witamy z domku:)
    Wczoraj wyszłyśmy:) Pierwsza noc bardzo dobrze, nasza Marcelka w ogóle nie płacze (jedynie przy kąpieli pokazuje na co ją stać). Ładnie je, jak się naje, to śpi, więc jak na razie aniołek. Mam nadzieję, że tak zostanie:)
    My jesteśmy w niej zakochani i zamiast spać wtedy kiedy ona, to się w nią wpatrujemy:)
    Dodałam zdjęcie na nasze dzidzie i pod kartę.
    I z góry przepraszam, że nie nadrobię wszystkich postów, ale cały czas trzymam za Was kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Byłam w Lidlu po stanik ciążowy i są w rozmiarach S, M, L, a to co któraś z dziewczyn pisała o rozmiarach od 80/85 to są staniki do karmienia.
    Nie wiem czy nie wyświetli się 2. raz, ale to co pisałam wcześniej chyba gdzies mi wywaliło w kosmos :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Donoszona juz będę w sobotę bo zaczne wtedy 38 tydzień 😊 i mam nadzieję że wytrzymam te 2 dni , poczekam na rozwój akcji bo nie chce wylądować za szybko w szpitalu.. Podwójny stres tylko , ostatnio też skurcze się wyciszyły i potem byly 2 dni spokoju , moze teraz tez tak będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witam mamusie,
    Aravis - gratulacje :clap::clap::clap:
    Żabko - kciuki :thumbup::thumbup:
    -----------------
    Ja się dziś muszę wyżalić!! Spałam pięknie całą noc, a rano obudził mnie tak potworny ból żołądka, że bez pomocy męża nie dałabym rady wstać z łóżka :(( Od razu wiedziałam, że to z głodu. Po śniadaniu przeszło szybciutko.. Mam pytanko - o której godzinie kochane ciężarówki jecie ostatni posiłek. Ja jakoś wieczorem nie mogę nic jeść - wciskam tylko jogurt albo jakiś owoc ok godz przed spaniem. Ogólnie od ok 2 tyg nie mam apetytu. Jem na siłę, dla córeczki. Jedyne co mogę jeść ze smakiem to soczyste owoce, no i piję bez umiaru. Z 3 litrów wody nie schodzę, często jest to nawet więcej. Też tak macie??
    Jestem już na 13 pozycji - nie wiem czy się bać, czy cieszyć :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Andzia napisałam Ci wiadomośc na priv :)
    --
     permalink
    dzięki serdeczne stokosia,ale to znaczy ,że coś jest na rzeczy.Tylko myślałam, że jak jest negatywne, to znaczy, że tego gronkowca nie ma.Mocz pobierałam właśnie w taki sposób jak opisałaś.Oprócz tego badanie ogólne moczu w tym samym dniu wyszło idealnie.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Calypso - ja jem ostatni raz max 3 godz. przed snem. Ale najpej się czuję jak tak 4-5 godzin przed snem coś zjem. Tylko wtedy fakt faktem budzę się rano głodna. Ale wypiję szklankę wody i dalej mogę zasnąć. Niestety jeżeli zjem później, to w nocy budzę się z odruchami wymiotnymi i mi się wszystko do gardła cofa. Wczoraj np. zjadłam o 20 i dziś rano mnie jeszcze szarpało na wymioty. Ale ja mam refliks, to i u mnie inaczej jest. Ale wody też masakrycznie dużo piję.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Calypso77: Mam pytanko - o której godzinie kochane ciężarówki jecie ostatni posiłek.

u mnie to różnie wygląda ale nie kładę się głodna spać.. jak idę spać o 24 to jem przed snem wielkie jabłko... rano zazwyczaj okropnie jestem głodna..
    Calypso77: Jestem już na 13 pozycji - nie wiem czy się bać, czy cieszyć

hehe a pewnie, ze się cieszyć;))))))) ja melduję się na pozycji 33 :))))))) trójeczki górą! ;p
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    witam się czwartkowo

anutka99: Dziewczyny mam pytanie do Was od paru dni strasznie bola mnie kości w palcach u rak, rano nie moge zgiac palcow czy wy tez tak macie a moze macie jakies sposoby na ten bol???.A nie wspomne juz o nogach

mnie też rano bolą palce u rąk, nie mogę nimi ruszać, ale później już przechodzi, chyba trzeba je rozruszać. Tylko, że ja mam reumatyzm, więc nie wiem czy to nie od tego.

Aravs GRATULACJE :clap:
    Żabko trzymaj się, wszystko będzie dobrze :thumbup: jak dzidzia się pcha sama na świat, to chyba wie co robi :tooth: trzymam kciuki :bigsmile:

a ja dzisiaj też zrobiłam rajd po Lidlu. Super ciuchy w super cenach. Zakupiłam dwie bluzki, spodnie i legginsy. Bardzo fajnie leżą no i latem się przydadzą. Szkoda tylko, że rozmarówka była u nas niepełna, chyba już przebrana, mimo że byłam w sklepie o 9. Ja akurat mieszczę się w 36, a tam same 40 do 42. Ale coś tam znalazłam i jestem zadowolona :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    a ja zupełnie zapomniałam o tej promocji w Lidlu.. teraz już pewno nic nie będzie.. poprzebierane że ho ho ;p
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    O dziwo byłam przed godziną i kupiłam białe spodnie ciążowe oraz legginsy :) Jestem zaskoczona. Może jeszcze spróbuj, jeśli nie masz daleko :)
    Jeżeli chodzi o staniki, to zastanawiałabym się mocno. Sztuczne do karmienia naprawdę nie bardzo. Miałam taki z domieszką sztuczności i piersi całe w kropkach, poodparzane brrrr... Zwróćcie uwagę na skład.
    --
  8.  permalink
    salinos: a ja zupełnie zapomniałam o tej promocji w Lidlu.. teraz już pewno nic nie będzie.. poprzebierane że ho ho ;p

U nas w Lidlu jak chcesz coś kupić w najmniejszych rozmiarach, choć i tak wg mnie ta ich rozmiarówka jest trochę dzwina, no ale wracając do sedna, jak chcesz coś zanabyć to mus o 8 trzeba być, potem to nic nie zostaje :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Ale tu się będzie działo w połowie lipca oj będzie gorąco :)
    oj dokładnie :shocked::shocked::shocked::bigsmile:
    Calypso ja zwkle jem porządną kolację ok 18-19 , ok 22 - 23 kładę się spać i jest ok :)
    Żabciu , niezmiennie trzymam za Was kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Anutka, Andzia - sto postów temu pisałyście o drętwieniu dłoni i trudnościach z rozprostowaniem palców. Mam to samo i min. z tego powodu chodzę na masaż kręgosłupa. W ten sposób odezwała mi się cieśń nadgarstka - bardzo częste w ciąży. Fizjoterapeutka odradziła mi silne maści apteczne, nacieram się Amolem, pomaga. Dodatkowo w momencie drętwienia leżąc na lewym boku spuszczam rękę w dół łóżka - bardzo mi to pomaga - ręka dosłownie jakby odtajała. Rozcieram Amolem nadgarstek - ruch naokoło oraz łokieć. Dłoń czasami drętwieje mi tak bardzo że ból promieniuje aż do łokcia, stąd smaruję i tu :) Niestety, całkowicie chyba nam to minie po ciąży.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam kochane :bigsmile:
    Aravals wielkie gratulacje :bigsmile::hugging:
    Żabcio trzymaj się kochana :grouphug:
    Nercia ryba trzymaj się i bądź dzielna, wszystko będzie dobrze :kissing: rehabilitację na prawdę dużo pomagają!! :heartbounce:
    Trzymam kciuki za resztę mamuś, bądźcie dzielne :winkkiss: POZDRAWIAM WAS I CAŁUJE RAZEM Z LESIEM :kissing::kissing::winkkiss:
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Aravals gratulacje!!!
    żabcio trzymaj się na pewno wszystko będzie tak jak powinno być.
    Co do Lidla to też bylam po stanik do karmienia ale jak przyjechałam to były już tylko miseczki B ( B to nawet przed ciążą miałam za mały) no nic trudno.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam cieplutko :*
    montenia: anairda1986,do niczego Ci sie baldachim nie przyda(no moze tylko ladnie wyglada). A tak to faktycznie siedlisko kurzu.
    A jeszcze latem pod takim baldachimem to nie chcialabym spac, jak w saunie.

popieram, zakupilam 2 baldachimy . dla mojej starszej Julii (razem z baldachimem dla mojej mlodszej po urodzeniu ) Julia byla zachwycona wygladem i co mi powiedziala corka po pierwszej nocy ? Mamo -nie da sie pod tym spac ,tam jest duszno i smierdzi ,czy mozesz mi to sciagnac bym spala bez tego ? Z miejsca zdjelam i starszej i malenstwu .Moze i pieknie,bajecznie to wyglada ale juz w zyciu zadnego baldachimu nie kupie .

Gratulacje rozpakowanej mamusi
    :flowers:

kciukaski Zabko za Ciebie :hugging:

Treść doklejona: 23.05.13 18:18
    ojej ja juz na 23 pozycji :crazy:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.