Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoryolka32
    • CommentTimeMay 25th 2013
     permalink
    U mnie cisza.. :-((
    Brzuch troche sie spina ale takie male skurcze to prawie ze nie skurcze.
    Troche cos tam pobolewa ale mysle ze to jeszcze dluuuugo potrwa zanim sie rozpakuje.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Kandy pieluszki Bella podobno są bardzo lubiane przez lekarzy ortopedów, bo są szersze i lepiej kształtują bioderka, ale mniej lubiane przez mamy, bo dzieciaczki częściej je przesikują. Ale skoro u Ciebie nie ma takiego problemu to masz idealne pieluszki :smile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja już w łóżku ciężki dzień i nie mam totalnie siły, juz wieczornych leków nie bralam :shocked: ciekawa jestem tej nocy, czekam na skurcze bo pewnie lada moment sie zaczną bo leki zawsze bralam o 21 , także już pora . Zobaczymy jak organizm zareaguje .. Dobrej nocy :-*
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    zabiciu trzymam kciuki za szybką i wmiare bezbolesna akcje porodowa no i to samo tyczy się czolowki :-)
    u mnie dzień spokojniejszy kilka skurczy ale nie zadajmy gwiazdki z nieba po jednym dni brania tabletek ;-) mój m kochany sam pojechał na szkole rodzenia nagrał mi ją telefonem i nawet oddychania uczył uwielbiam go zawsze o mnie myśli mimo że po nocce taki zmęczony był
    dobranoc dziewczyny oby to była dobra noc dla wszystkich :-*
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Dziewczyny, ja jestem... Czytam Was ale w telefonie i tak strasznie nie lubię z niego pisać... Co do rwy nie pomogę... Ja miałam bóle kręgosłupa ale od przesunietej miednicy. I o dziwo przeszły gdzieś w 7 miesiącu juz do końca.
    melduję się w dwupaku dalej. Póki co twardnieje mi od kilku dni dołem brzuch i ćmi @-owo. Ale typowych skurczybykow chyba (?!) nie mam. Jedyne co to wydaje mi się, że Młody coraz niżej siedzi. Za to stopy to na górze chwilami jakby pod żebra i żołądek wkładał.
    Pieluchy to mam kilka huggisow, pampki normalne i Premium care. Ale co się przyda-tego nie wie nikt... Chusteczki nawilżone za to położna polecała nam baby dream te tłuste.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.05.13 00:09</span>
    Zabka, Ew3ame, trzymam za Was kciuki. Oby jeszcze spokojnie było...
    --
  1.  permalink
    U mnie tez cisza. Skurcze sa jak siedze i stoje a jak sie poloze to juz nie. Wiec macica sobie tylko cwiczy. Trzymam kciuki za pozostałą czolowke. Dobranoc milych snow.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeMay 26th 2013
     permalink
    U mnie noc fatalna, calą spalam na czujce i czekalam czy coś się zadzieje.. A wtedy kiedy spalam to snilo mi się że jeżdżę po szpitalach:shocked: masakra :shocked: od ok. 5:00 nie śpię i pojawily się w miarę mocne skurcze co 10 minut.. Czekam czy staną się częstsze.. I czy dzidzia zechce dzisiaj wyjść :D
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    W takim razie powodzenia Żabko :smile: Oby poszło szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Zabko. no to wszystkiego dobrego dla was;) badz dzielna. trzymam za was kciuki ;*:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMay 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzien dobry GlitterKiss.com - Custom Glitter Graphics Generators and more..
    Mam 400postow do nadrobienia hhoohohoho :thumbup: zaraz poczytam, a poki co chcialam Wam zyczyc udanego dzionka szczegolnie w tym dzisiejszym dniu bo przeciez jestesmy mamusiami :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    O tak :) :*
    Żabciu trzymam kciuki :)
    Może będziesz miała podwójne święto :)
    Miłego dnia :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No Żabko powodzenia, jeśli to już to mocne kciuki :thumbup:
    --
  2.  permalink
    Zabko trzynam kciuki ;) :*

babelasek - tak dla Adasia Bella Happy sa idealne a pampersy mu przeciekaja i sa jakies niefajne dla mnie...

Ewa trzymaj sie i nie daj sie tam yylko kaz im sie przyjac na oddzial jak bedzie sie cos dziac i nie pozwol die z kwotkiem odeslac do domu!! :*

ja dzis piersze swoje swieto Mamy mam hehe faaajnie ;-)

Sciskamy z Adasiem Was goraco! :-*
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Wszystkiego naj naj tym już obecnym i przyszłym mamusiom:flowers:
    Mi dziś w nocy zapodziała się poduszka, którą wkłądam między nogi i obudziłam się z potwornym bólem lewego biodra. Nie wiem dlaczego akurat tylko lewe zawsze mnie boli. Śpię na przemian na dwóch boczkach.
    Ja na razie kupiłam Pampki 1 te zielone. Czytałam, że są lepsze od tych białych. Ale tylko małą paczkę, taką do szpitala. Później będziemy sprawdzać. Akurat pieluszek uważam, że nie ma co na zapas kupować. Zawsze m. poleci do sklepu i kupi.
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wszystkiego najlepszego kochane z okazji Naszego WSPANIAŁEGO Święta!!! :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    a u mnie po prawie 5 godz skurczy juz nawet co 5 -10 min , nagle cisza :shocked: a już się momentami zwijałam i krzyczałam z bólu, teraz pojawiają się słabsze ale bardzo nieregularne i w większych odstępach.. pozostaje czekać :thumbup:
    Wszystkiego dobrego mamusie :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witamy się i my w Dzień Mamy, ja też składam najlepsze życzenia obecnym i przyszłym mamusiom :flowers::flowers::flowers:
    ja tez dzisiaj z okropnym bólem kręgosłupa :cry: tak mi dziś było niewygodnie w nocy jakoś :confused:
    dżasti
    Ja na razie kupiłam Pampki 1 te zielone. Czytałam, że są lepsze od tych białych. Ale tylko małą paczkę, taką do szpitala. Później będziemy sprawdzać. Akurat pieluszek uważam, że nie ma co na zapas kupować. Zawsze m. poleci do sklepu i kupi.
    ja póki co też tylko jedna paczka nieduża Pampersów , zobaczymy jak się sprawdzą , lepiej nie szaleć na początku z zapasami , bo wiadomo skóra dziecka może różnie zareagować , a dokupić można przecież bez problemu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Żabko, tylko nie przeczekaj zbyt długo. Bo Ty już te skurcze wstrzymywane masz od jakiegoś czasu. Ja bym już pojechała do szpitala. Niech sprawdzą stan wód itp.
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Żabciu kochana trzymam mocno kciuki za poród!! :thumbup: aby się rozwinęło raz a porządnie :thumbup::swingin:
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Wszystkiego najlepszego Kochane Mamusie!!! Żabko, myślę że dzisiaj zwolnisz listę:smile: Jak skurcze się wyregulują do max co 7 min to lepiej "śmigaj" na porodówkę. Mocno trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    wiem , właśnie czekam na regularne takie co 6-7 min i wtedy pojadę ;)) myśle ,że jeszcze dzisiaj się doczekam i będzie prezent na dzień mamy ;)najcudowniejszy :rainbow: nie chce siedzieć w szpitalu i czekać bo to męczy , jak się akcja taka prawdziwa zacznie w domu to wtedy pojadę , mam około 40 min drogi bo jadę jednak do innego szpitala (nie tego co ostatnio leżałam)i bym chciała dojechać tak z 5cm rozwarciem i skurczami co 4-5 min ;) Żeby być tam na gotowe praktycznie,bo w domu to i sobie pojęcze , pokręce itp a w szpitalu jednak trzeba się hamować trochę ;)) chociaż pewnie i tak cały oddział mnie usłyszy :swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    myśle ,że jeszcze dzisiaj się doczekam i będzie prezent na dzień mamy ;)najcudowniejszy
    <strong>Żabka </strong> najcudowniejszy prezent , ale ci zazdroszczę :bigsmile: informuj na bieżąco :wink:
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Wszystkiego najpiekniejszego dla wszystkich MAMUSIEK :-)

Mam pyt. odnośnie wyniku GBS, czy któraś z Was miała coś takiego:

- paciorkowców b-hemolizujących nie wyhodowano ... i tu rozumiem ze nie mam paciorkowca,
    ale
    - flora fizjologiczna zróżnicowana ... czyli coś jednak jest ??? - czy powinnam zrobić dodatkowy wymaz na bakterie/grzyby? Wizyte u dr mam dopiero za tydzien, a na wyniki wymazów czeka się u mnie tydzien ... Stresuje sie, zeby jakieś bakterie/grzyby nie zaszkodziły mojemu maluszkowi przy porodzie ...
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
    • CommentTimeMay 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Wszystkim mamom wszystkiego najlepszego :flowers: Dziś nasze święto :bigsmile:

Wy tak wszyscy ostrożnie kupiliście pieluszki. A ja nawet o tym nie pomyślałam, że mogą dziecko uczulić czy coś tam i nakupiłam tyle paczek :confused: Obecnie mam 455szt. Pampersów New Baby 2. Oby Tylko dzidzi dobrze leżały :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Mysiam, wow ale masz zapas !!!!
    Na poczatku dzidzius zuzywa mnostwo pieluszek, mniejmy tylko nadzieje ze Ci z jednego rozmiaru tak szybko nie wyrosnie.
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Kochane wszystkiego naj naj z okazji naszego swieta :bigsmile:
    Musze sie z wami podzielic wesola nowina!! po powtornym przeprowadzeniu badan przesiewowych mojego synka okazalo sie, ze jest zdrowy :bigsmile: jak otrzymalam list to, az poplakalam sie ze szczescia!!
    Zycze wam moje kochane aby wasze dzieciaczki urodzily sie silne i zdrowe!!! buziaki dla was

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.05.13 15:41</span>
    Zabka to trzymam kciuki, zeby to bylo dzis :*
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Od godziny skurcze co 6-7min , idę się kąpać i jedziemy do szpitala..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to Żabciu powodzenia! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    zabiciu kciuki zacisniete :-)
    życzę wam szczęśliwego dnia mamy dla tych które już są i tych które niedługo będą ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Żabko powodzenia, życzę ci szczęśliwego rozwiązania już niedługo utulisz swojego maluszka
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Żabka szybkiego i lekkiego porodu!
    -- ;
  3.  permalink
    Żabko - lekkich i owocnych skurczy!
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Żabko - kciuki zaciśnięte.
    Daj znać koniecznie jak tam dziś!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Zabko - trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Żabciu , no to coś mi się wydaje że piękny prezent dostaniesz na dzień mamy :rainbow:: kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Żabciu kciuki zaciśnięte żeby szybko poszło :)
    Czekamy na radosną nowinę :*
    -- [/url]
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    żabko powodzenia !!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mysiamm :D My kupiliśmy pampersy premium care 78 szt sami :D ale jedziemy do domu, a mój tata co :D? Wyciąga z bagażnika 4 kartony pieluszek :D
    2x rozmiar 2 czyli małych mamy 400 szt i 300 rozmiaru 3 z Dady :D bo wszyscy mówią że dobre :D więc on kupił :D bo promocja była :D No nic :D podziękowaliśmy i teraz liczę, że naszej dupce podpasują :D
    Wtedy na pewno będę wdzięczna za odciążenie finansowe :D ale jak nie to się sprzeda może :P
    -- [/url]
  4.  permalink
    ale jak nie to się sprzeda może
    - tablica.pl i wszystko mozna :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    My jeszcze w domu ;)skurcze caly czas co 6-7min , dzwoniłam do Gina i kazal czekac jak skurcze będą dluzsze i silniejsze , jak zaczną na mocy nabierać to mam przyjechać, a tu kurcze caly czas takie same , stanela akcja w miejscu .. Aż jestem zla bo od 3 godz to samo
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Zabka lepiej w domu czekac niz w szpitalu.
    Trzymam kciuki.
    --
  5.  permalink
    żabka powodzenia!!!:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Wiem wlasnie dlatego jestem bardzo cierpliwa :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Spokojnie pieluchy idą na początku jak woda...jeśli tylko nie będzie uczulenia to zużyjecie je raz dwa...ja paczke pampers new born (43 sztuki) zużyłam w ciągu 4 dni w szpitalu :D, a że byliśmy tam dłużej to mąż musiał przywieźć drugą paczkę :) a później kupowaliśmy już pieluchy na zapas w promocjach :) np teraz kupiliśmy 300 pampków active baby w prokocji w tesco :)
    --
  6.  permalink
    jak zaczną na mocy nabierać to mam przyjechać
    - no moja kolezanka nie zdarzyla, odeszly jej wody i zanim sie spakowala zeby wyjsc to juz glowka wyszla he he i chcac niechcac maz porod odebral w domu ;)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No właśnie też o takich akcjach słyszałam. Bo u każdego w momencie, kiedy akcja zaczyna się rozkręcać, inaczej już biegnie. U jednych powoli wszystko idzie, a u innych raz dwa i dziecko wychodzi. Ja to chyb juź bym pojechała, szczególnie, że jeszcze tyle kilosów...
    -- ,
  7.  permalink
    Wszystkim mamusiom wszystkiego naj naj
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Żabka, Ty chyba już pojechałaś, co nie??? Bo sama zaczynam się stresować!!
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Żaka na pewno w szpitalu już.
    Madzik nie straszproszę, ta koleżanka pewno kolejne dziecko rodziła.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Jeszcze nie , ale zaraz jadę, wody mi jeszcze nie odeszly ;) jakoś dziwnie jestem spokojna i robię to co mi intuicja podpowiada :) jadę jednak tam gdzie bylam bo tam jest mój gin i akurat dzisiaj ma dyżur do 9 :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.