Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeMay 27th 2013
     permalink
    <strong>Aguszka81 </strong> fajna gromadka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Żabko :flowers:
    Gosiu /oby wszystko przebieglo pozytywnie :hugging:
    ja dalej czuje sie fatalnie ,weszlam na chwilke zobaczyc czy sie nowe dzidziusie na swiecie pojawily <3
    Dobrej nocki :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Gosia - powodzenia!

U mnie cisza.... chyba dzidzius nie ma ochoty zebysmy szybko zwolnili miejsce na liscie...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Gosiu, przy braku wód różne cuda na usg wychodzą. Moja Amelka nie miała wód od 12tc i różne rzeczy wychodziły nam po drodze, łącznie z wadą serca i problemami z nerkami. Jest zdrowa. Brak wód sprawia że nie ma kontrastu. Jakby co to lekarze będą przygotowani żeby pomóc.
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    U mnie pomiary tylko na usg przesiewowych. Teraz było ostatnie. Wcześniej ginekolog na każdej wizycie robił szybkie usg, ale bez pomiarów. Od 2-3 wizyt nie robił usg tylko badanie na fotelu i w sumie od tego czasu chodzę na wizyty co 3 tygodnie.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeMay 28th 2013
     permalink
    Gosiu dobze ze juz jestes pod fachowa opieką! To juz lada chwila na pewno i
    trzymam mocno kciuki!
    Yol- rowniez, jak najkrotszego oczekiwania!

Mangaa, madzik, bąbelasek- dziekuje za Wasze odpowiedzi, nie chcialabym zlapac schizy
    pod tytulem "czy dziecko dobrze rosnie" ( i teraz i po urodzeniu jak pisze wyzej a), bo brzuszek przybiera, ja tez nieco...a na poprzednich
    usg prenatalnych wszystko bylo dobrze, wiekszosc z nas rodzi spore dzieci, jak juz pare osob pisalo
    kiedys byly trudniejsze czasy, nie bylo witamin, kobiety pracowaly do konca ciązy i dzieciaki
    przynajmniej mojego pokolenia ( lata 70 te) rodzily sie duzo mniejsze.:)i to bylo ok!
    u mnei na kazdej wizycie sprawdzana jest szyjka, tetno malutkiej, czasem szyjka w usg, widac córci ulozenie
    ale bez pomiarow, bede spokojnie czekac.:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Witam się z Wami wtorkowo, u mnie okropna pogoda za oknem ale w sercu same słońce, bo mała rozświetla moje życie :*
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
  1.  permalink
    i ja się witam:)

zjedliśmy z małym śniadanie a za chwilę idziemy dalej drzemać:) U nas w domu tak zimno że mąż przywiózł wczoraj z pracy dwie farelki, więc się dogrzewamy...:)

Mangaa powodzenia na dzisiejszej wizycie!!!:wink:
    -- [/url[/url]
  2.  permalink
    a ja sie witam w pochmurny i deszczowy dzionek
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeMay 28th 2013 zmieniony
     permalink
    witamy się i my :) zimno , deszczowo i pochmurno :confused:
    mamy dziś wizytę u ginka :wink:
    Manguś , kciuki za nietoperzowanko naszych uparciuchów i powodzenia na wizycie :wink:
    miłego dnia dziewczyny:kissing:
    --
  3.  permalink
    tejs powodzenia na wizycie ja mam 18 czerwca ostatnia juz
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Witam Was kochane. a jeszcze nie zdążyłam nadrobić wczorajszych i dziesiejszych wpisów, tylko na szybko napiszę jak o wizycie.Maks waży 2200 gram. Czyli tyle ile się spodziewałam. Ale lekarz mówi, że jest raczej długi. Brzuszek rzeczywiście ciut mniejszy niż główka, tak jak cały czas, ale jest jak najbardziej w normie. Szyjka się trochę skróciła - 21 mm, ale jak na szyjkę po konizacji to się trzyma. Mam teraz zacząć mieć ciut więcej aktywności fizycznej, żeby przypadkiem zakrzepicy nie było (która się u kobiet w ciąży zdarza). No i zero podróży dalekich. Mam liczyć ruchy i wizyta za 2 tyg już z KTG.
    Zobaczcie, lekarz a lekarz. Tydzień temu tamten stwierdził jakieś dziwne rzeczy i że Maks waży 1900 gram. A ja widziałam jak on "dokładnie" mierzy mu obwód brzucha, więc wiedziałam, że waga normalnie przyrasta. I pwedział, że dzieć jak najbradziej ok.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzień dobry mamy :-)
    witam się z pochmurnego i deszczowe bolton ale ja mam super nastrój bo przyszła paczka z reszta wyprawki której nie mogłam dokupić i ciocia mi kupiła :-) więc leze w łóżku i glaszcze rożek i czuje się spokojna bo wszystko już mam ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hej, dzięki za kciukasy. :smile:
    Tejshunia trzymam kciuki i za Was - powodzenia! :bigsmile:

Moja dalej siedzi na dupce na 100% - USG to tylko formalność. Nawet wiem gdzie ma główkę :bigsmile:, ostatnio wpycha się nią pod moje prawe żebro i tak rozpycha i przesuwa..., a ja sobie Ją po tej wypukłości głaszczę :bigsmile:. Natomiast kopnięcia odczuwam nisko, w pęcherz - dziś w nocy mnie nieźle skopała, chodziłam co chwilę siku. :wink:
    Także nie spodziewam się przełomu w tej kwestii. Jestem za to ciekawa jak urosła moja pannica i czy ilość wód jest OK. Po południu odbieram też wyniki badania moczu, mam nadzieję, że już się wszystko ustabilizowało.
    A oprócz tego mam dziś stresik związany z pracą. W ogóle czerwiec zapowiada się hardcorowo, dużo spraw do ogarnięcia - mam nadzieję, że nie urodzę jakoś w biurze, hiehie. :tooth:

Dżasti super wieści :D Maksiu ma idealną wagę :D
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Dżasti , no i super że się nie denerwowałaś po poprzedniej wizycie , :bigsmile: Max będzie ślicznym zdrowym chłopcem :wink:
    --
  4.  permalink
    Maks - piekne imie :cool:
    --
  5.  permalink
    Dżasti rzeczywiście co lekarz to lekarz...Super że z malutkim okej, to zdrowy i silny chłopak:) Ja już 3 tydzień łykam przeciwzakrzepowo Acard.

Ja dzisiaj podobnie jak mangaa odbieram dziś wyniki moczu (znaczy czekam aż się pojawią na stronie) bo po kuracji Furaginą jestem..ciekawe
    :confused:

i czekam na piątkową wizytę...ehhh
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witam mamusie,
    Nie było mnie 4 dni, a tu tylke do nadrobienia :shocked::shocked::shocked: Odwiedziłm babcie i dziadka w Kanadzie i rodziców męża. Super się bawiliśmy i ku mojemu zaskoczeniu, podróż przebiegła bezstresowo i bez narzekania z ojej strony. Czułam i czuję się tak dobrze, że mogłabym chyba cały czas chodzić w ciąży :))
    -------
    Żabko - ogromnie gratuluję.
    Gosiu - trzymam kciuki - na pewno wszystko będzie dobrze.
    Ew3ame - nie daj się - wypoczywaj. Dobrze, że byłaś u lekarza.
    -------------
    Co do nas, to ostatnio brzuszek tak mi zaczął rosnąć, że sama codziennie zauważam różnicę - aż się boję pomyśleć, co będzie dalej :))
    W czwartek mam wizytę, więc się okaze ile Mała przykoksowała. Trochę się boję, bo jeśli do końca ciąży będzie ponad 4kg, to raczej czeka mnie cesarka, bo mimo że jestem wysoka, to do swojego wzrostu mam raczej wąskie biodra i cienkie kości :((
    Mangaa - powodzenia :)
    --
  6.  permalink
    Mangaa czyli mówisz, że ciczenia na niewiele się zdały jeśli chodzi o umiejscowienie dzidzi?
    Szkoda, bo już miałam pytać co to za ćwiczenia.
    Moja też dalej na tyłku siedzi :confused:

A u mnie od 3 dni, mdłości!
    W 23tc mdłości!
    Do tego zarwoty glowy, świetnie.. teraz to ja góry powinnam przenosić a nie leżeć w łożku i stękać :sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    calypso może mała jednak będzie poniżej tych 4kg tego ci życzę
    mi też ostatnio brzuszek zaczął rosnąć z dnia na dzień...
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    nightingale_84: Moja też dalej na tyłku siedzi

jeszcze ma spokojnie czas na to zeby sie odwrocic glowa w dol...

Mdlosci wspolczuje... faktycznie dziwnie ze dopiero teraz Cie zlapaly...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Gosiu-mocno trzymam kciuki, by było wszystko dobrze!
    Dziewczyny - pamiętacie, że ja też przejmowałam się wymiarami brzuszka, bo wychodził mniejszy o 3 tyg od reszty pomiarów. Ginka mówiła, że jest ok i po porodzie okazało się, że miała rację, bo z Marcelinką wszystko dobrze. Najważniejsze, że Wasze dzieci przybierają odpowiednio na wadze.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Night możesz wykonywać te ćwiczenia jeśli Gin Ci pozwala ćwiczyć. Są proste, a działają ponoć na takiej zasadzie, że siła grawitacji pomaga Dziecku przybrać pozycję fizjologiczną do porodu.
    Twoja ma jeszcze dużo czasu ale możesz jej już pomagać się obrócić. Zresztą ma tam naprawdę dużo miejsca więc skuteczność na pewno będzie większa.
    Ja robiłam te LINK

Ciekawe co u Gosi...
    --
  7.  permalink
    yol: jeszcze ma spokojnie czas na to zeby sie odwrocic glowa w dol...

Jolka, a ty co tu jeszcze robisz?
    Na porodówke! :wink:

mangaa: Ja robiłam te LINK

Dzięki Mangaa :smile:
    Wiem, że mam czas więc na razie ćwiczenia odpuszczę ale tak czy siak muszę zadbać o prawidłową swoją postawę tak jak ta babka pokazała, bo ja rzeczuwiście tak koślawo siedzę :confused:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    nightingale_84: miałam pytać co to za ćwiczenia.

Ja robiłam ćwiczenia opisane tutaj i pomiędzy 30 a 33 tc dziecko się odwróciło.
    Leżałam też często przed snem z poduszkami pod pupą, żeby biodra były wyżej - podobno wtedy łatwiej się bąblowi przekręcić :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    nightingale_84 - badałaś ostatnio cukier? mdłości lubią się pokazać na tym etapie jeśli cukier podskoczył
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    night witaj w klubie, u mnie od 2 dni mdłości!!!! no i moja mała non stop siedzi na tyłu, ale się nie przejmuję, bo ma czas na odwrócnie się przecie:))))))))
    ja cukier badałam 2 tyg temu na czczo- 79 :) ale obawiam się, że u mnie te mdłości to może przez tarczyce... ostatnio gin mocno mi dawkę zwiększył..

Calypso moja kumpela, szczuplutka, chudziutka, same kości i do tego wąska w biodrach.. rodzina i znajomi mówili, że nie ma szans na poród naturalny a ona miała najlżejszy poród siłami natury.. skurczy to w ogóle nie czuła do 8 cm rozwarcia :)))))))))
  8.  permalink
    Dziękuję czajniczku w razie czego i to spróbuję :smile:

Mk28dni: nightingale_84 - badałaś ostatnio cukier? mdłości lubią się pokazać na tym etapie jeśli cukier podskoczył

Otstanio to nie, jakieś 1,5 miesiaca temu miała cukier robiony i byl na dolnej granicy..
    Za 3 tygodnie idę na krzywą cukrową.. choć czuję że jak mnie te mdłości nie odpuszczą to kilka razy będę do tego badania podchodzić :confused:

Treść doklejona: 28.05.13 14:01
    salinos: ja cukier badałam 2 tyg temu na czczo- 79 :)

U mnie było 71..
    -- // //
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Widzicie, jak to niesprawiedliwie się te dzieci układają. Jak się dziś dowiedziałam, mój mały główką w dół już od 10 tygodni siedzi i czeka, jak to lekarz określił, zwarty i gotowy, a ja i tak będę miała cc. A niektóre muszą ćwiczenia, jakieś wygibasy, wykonywć, żeby dzidziuleńka się odwróciła, żeby można było naturalnie rodzić.
    Mój też będzie raczej dużym dzieckiem. Tak jak napisałam lekarz mówi, że może być długi. Ale u nas w rodzinie, to jakieś same wielkoludy się rodziły. Ja co prawda 3300 ważyłam, ale mój m. 4500. Do tego moje kuzynostwo i rodzeństwo mojej mamy - wszyscy ponad 4 kg, kilka osób to nawet powyżej 5 kg:shocked: Więc jak to idzie genetycznie to będzie hard core:devil:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    dżasti, skoro Twoje maleństwo jest prawidłowo ułożone główką w dół to dlaczego będziesz miała cesarkę?
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    dziewczyny w przyszłym tygodniu mam wizytę prywatną u ginka na której powinno być już widać serducho. Mam przynieść wyniki badań morfologia, mocz, glukoza, igg w kierunku toxoplazmozy. Powiedzie proszę, czy warto umówić się dodatkowo do ginekologa na NFZ, żeby badania były refundowane. Póki co to nie jest jakiś strasznie duży koszt, ale nie wiem ile jeszcze takich badań kontrolnych mnie czeka. A wiadomo, każdy grosz się liczy.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    salinos:
    Calypso moja kumpela, szczuplutka, chudziutka, same kości i do tego wąska w biodrach.. rodzina i znajomi mówili, że nie ma szans na poród naturalny a ona miała najlżejszy poród siłami natury.. skurczy to w ogóle nie czuła do 8 cm rozwarcia :)))))))))
    [quote=salinos]

Oj Sali - bardzo bym chciała rodzić naturalnie, ale moja ginka dla bezpieczeńswta dziecka sugeruje cc, ale tylko jeśli mała będzie powyżej 4kg, więc mam nadzieję że aż tak nie uroścnie :)
    --
  9.  permalink
    _malgosia_: Powiedzie proszę, czy warto umówić się dodatkowo do ginekologa na NFZ, żeby badania były refundowane. Póki co to nie jest jakiś strasznie duży koszt, ale nie wiem ile jeszcze takich badań kontrolnych mnie czeka. A wiadomo, każdy grosz się liczy.

takich badań jest jeszcze sporo i przez całą ciażę czekają cię standardowe badania mocz, morfologia (robione co 2 miesiące- ja bynajmniej tak miałam)....oprócz tych co wymieniłaś jest jeszcze grupa krwi, HIV, obciążenie glukozą, i kilka innych (robi się je raz ale koszt jest spory). Jeśli masz możliwość to wybierz się do ginka na NFZ.Ja wszystkie badania robię na własny koszt, bo wątpię że ginekolog z mojej przychodni dawałby mi co rusz skierowania na morfologie, mocz i glukoze skoro nie u niego się leczę i to nie on prowadzi moją ciążę.

Taka mentalność, skoro wydajemy 100zł na wizyty prywatne to niby dlaczego ma nas nie być stać na podstawowe badania...
    -- [/url[/url]
  10.  permalink
    _malgosia_: Póki co to nie jest jakiś strasznie duży koszt, ale nie wiem ile jeszcze takich badań kontrolnych mnie czeka.
    anairda1986:
    takich badań jest jeszcze sporo i przez całą ciażę czekają cię standardowe badania mocz, morfologia (robione co 2 miesiące- ja bynajmniej tak miałam)

Ja np Małgosiu miałam w pierwszej ciąży i w tej też w sumie takie badania kontrolne jak mnocz i morfologię co miesiąc.
    Przed każdą wizytą, do tego tak jak Anairda pisze, są jeszcze inne dodtakowe które robi się w zależności od tygopdnia ciąży.
    W sumie się tego sporo uzbiera.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Małgosiu ja też proponuje iść do lekarza na NFZ dojdzie Ci jeszcze dużo badań ciążowych które jednorazowo kosztują nawet koło 200-250 zł zależy jak lekarz Ci to rozłoży :)

Dziewczyny ja od dziś zamierzam brać witaminki FALVIT MAMA, ale oczywiście weszłam do domu czytam skład i jedna tabletka zawiera aż 99,6% dziennego spożycia witaminy A - czy to nie za dużo ???
    Przecież podobno ta witamina w ciąży jest szkodliwa...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja sobie wpisuję kwoty wizyt i badań pod kartą i do tej pory wyszło mi 3000 zł (odkąd zaszłam w ciążę) więc nie wiem, czy to taki mały koszt...

salinos: dżasti, skoro Twoje maleństwo jest prawidłowo ułożone główką w dół to dlaczego będziesz miała cesarkę?

Z przyczyn całkiem innych niż ułożenie dziecka. Mogę napisać, że z przyczyn medyczno - psychologicznych.Dla mnie to są wskazania medyczne - dla lekarzy niekoniecznie, więc cc będzie z przyczyn psychologicznych.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    stokosia87, ja bralam te witaminy w ciazy i jezeli chodzi o wyniki badan to lekarz bardzo mnie chwalil ze sa takie jakbym nie byla w ciazy, ale nie wiem czy nadmiar witaminy A wychodzi w wynikach badan, nie znam sie :tooth:
    tak tylko napomknełam, ze chyba nie ma sie czym martwic, bo nic zlego lekarz u mnie nie zauwazyl. no i byly to jedyne witaminy po ktorych nie mialam biegunki najgorszej na swiecie nikomu nie zycze!!
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Stokosia - ja od 2 m-cy też biorę Falvit mama i podobnie jak Girlorboy mam takie wyniki badań jakbym w ciąży nie była. Wcześniej brałam Febibion 2 i wyników też nie miałam złych. Ale teraz to lekarz aż się zdziwił. Pewnie zbieg okoliczności. Ale tak czy siak mi służą widać!!!
    -- ,
  11.  permalink
    Bez kitu!
    Ja biorę Falvit Mama na przemiennie z Matruellą Pharmaton (bo te zawierają DHA)
    I wyniki też mam rewelacyjne :smile:
    Choć ja stawiam że to wiosna i więcej pyszności na talerzu :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dzięki za odpowiedz :)
    Ja ogolnie mam wyniki dobre ale jak każą to będę brać...
    Dzasti ja mówie o koszcie jednorazowym za pierwsze badania labolatoryjne :) bo później to co miesiąc przeważnie morfologia i mocz to koło 20zł :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No ja badań nie miałam co miesiąc, ale jak miałam nie był tylko sam mocz i morfologia, tylko jeszcze jakie inne - już nie pamiętam jakie. Ale to średnio 70 zł płaciłam. A robiłam w szpitalu, nie w jakimś prywatnym labo. Raz, czy dwa to nawet 150 zł zapłaciłam.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ją chodzę do 2 lekarzy.prywatnie i na nfz badania zazwyczaj mam na fundusz.te hormonalne.posiew moczu oraz przeciwciała nie są tanie.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ja też chodzę prywatnie do gina i wiadomo na początku tych badań jest sporo, ale teraz co m-c płacę tylko 15zł za mocz i morfologię, no do tego 70zł za wizytę i w tym jest już usg, za cytologię wziął 30zł więc nie jest źle, u nas jest bardzo trudno dostać się na gina na NFZ, więc dałam sobie spokój i chodzę do swojego, zaufanego, który pracuje w szpitalu, więc jest fajny.
    Mogę do niego zadzwonić z każdą pierdołą, jak nie może odebrać to za chwilkę sam oddzwania,
    Jedynie co dobre to skierował mnie na badania prenatalne, więc nie musiałam za nie płacić, a to są nie małe koszty.
    Ja dziś senna jak cholera, moje dziecko też śpi bo cicho w brzuchu, tylko raz mnie gdzieś pyknęło
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kochane, moje Dziecię fiknęło!
    Milka jest główką do dołu! :bigsmile:
    Normalnie radocha niesamowita!
    Czyli to co czuję pod żebrami to wypinanie pupci :D:D:D a na dole boksuje mnie rączusiami.
    Nie wiem czy ćwiczenia coś dały, ale może jej pomogły przybrać pozycję fizjologiczną? Kto wie, kto wie?… W każdym razie będę je polecać dalej…:)
    Wymiary Milki OK – główka 34t2d; brzuś 34t0d; kość udowa 32t6d, waga 2248g (czyli absolutna średnia, ani za dużo ani za mało) :DDD
    Ostatnio przybiera średnio 150g/ tydzień.

Natomiast ja muszę się wybrać do nefrologa na szczegółowe USG, w moczu mam jeszcze więcej krwinek czerwonych, na szczęście bez białka i bakteriozy. Gin zrobił mi od razu USG nerek i mam zastój w prawej. Ale że to nie jego dziedzina to skierował mnie do nefrologa.
    No i ciśnienie oczywiście mi tam szalone wyszło (jak na mnie) – 140/80, ale to efekt białego kitla na bank. Zawsze tam mam wyższe.
    A, no i dawkę żelaza mam zwiększoną, pogarszają mi się wyniki krwi cały czas. Mam nadzieję, że zatrzymamy tendencję spadkową.
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    nightingale_84: Jolka, a ty co tu jeszcze robisz?
    Na porodówke!

chcialabym...

Dzis spedzilam 5 godzin na lazeniu po centrum handlowym, moze cos sie ruszy...
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    mangaa to super, że mała fiknęła :wink: Jak wcześniej pisałaś, że pod żebrami głaszczesz główkę to sobie pomyślałam, czy czasem nie mylisz jej z pupcią. Moja niunia właśnie tak wypina pupę :wink:
    Wczoraj tak się wypinała, że miałam potworną zgagę i strasznie nieprzyjemny ucisk na wątrobę. Dziś już jest lepiej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Manguś - jeszcze raz super, że malutka się obróciła!!!! Teraz możesz już ze spokojem szykować się na naturalny poród!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ano! Szykujemy się szykujemy, cieszę się, bo nie mam żadnych przeciwskazań by rodzić naturalnie, Dzidzia rozwija się prawidłowo, możemy próbować. :bigsmile:
    Mam nadzieję, że dam radę...
    --
  12.  permalink
    Czyli jak widać po twoim przykładzie manga ze fiknąć można i później:-) super! Ile malutka teraz wazy? Jejku ja sie strasznie boję piątku. Bo ostatnie pomiary wyszło ze mały do tylu coś z koscia udowa i brzuchem. Ale to podobno normalne. No i ta waga. Juz ciąży mi ta ciąża psychicznie. Dobrze ze fizycznie śmigam mimo mojej wagi jak sarna.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mała waży 2248g, mam wpisany percentyl 51,7%, więc absolutna średnia.

Ana głowa do góry, Twój mały jest po prostu z tych mniejszych, ważne że przyrasta i to też mój Ginek mi powiedział. Trzymam już za Was kciuki ale jestem pewna, że się uspokoisz. :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.