Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeMay 29th 2013
     permalink
    Witaj Roddance!!!
    Jak cudownie, że czekasz na dwóch chłopaczków. Bliźniaki to moje marzenie. Może następnym razem uda się np. mieć dwie dziewczynki...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no mi taz sie marzyly blizniaki :)
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Ja liczę, że na wózek będziemy czekać właśnie koło 4-6 tygodni, dlatego chcę już go zamówić, żeby najpóźniej na połowę lipca był (termin na 10.08, no ale wolę mieć wcześniej). Teściowa chce nam dać/dołożyć się do wózka, ale ona ma swoje przesądy i mojemu mężowi suszy głowę, żeby wszystko kupować po porodzie, a wózek to już absolutna konieczność po rozwiązaniu, a nie przed :wink: Na szczęście on bardziej rozważny i popiera mnie, bo przecież nie będziemy czekać kilku tygodni żeby dziecko na spacer zabrać :tongue:
    Jak kupiliśmy ten fotelik to przerażony pytał mnie gdzie go schowamy :bigsmile:
    Za to moja mama szaleje z zakupami i tylko dzwoni żeby zdać relację co nowego kupiła :cool:
    -- ;
  1.  permalink
    czekam na synków,
    - super, gratuluje :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja czasami jak czytam, czy słucham moich koleżanek to aż mnie zazdrość bierze, że się tak rodziny ochoczo dokładają. U mnie mama a i prawda, pokupowała jakiś bodzików, sweterków, spodni dla małego. Ale to same drobiazgi. Te wszystkie grubsze rzeczy to nam zostają. Tylko dostaniemy jeszcze huśtwako-leżaczek i matę edukacyjną. Ale to chyba trochę wymuszone, bo się pytałam mamy i siostry czy coś będą kupowały i powiedziałam czego będziemy potrzebować. Ale tak, żeby ktoś sam z siebie to nie ma chętnych. Nie wspomnę o mojej teściowej, która nic absolutnie nie kupiła i omija temat z daleka.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Witam riddance :bigsmile:

A ja poproszę o wpisanie mnie na listę na 10.12.2013

nana czyatłam, że źle się czujesz:sad: ja też jakoś gorzej znoszę tą ciążę. Ciągle mnie coś pobolewa brzuch, mdli mnie i okropnie boli mnie głowa. Z Kubą w ciąży nigdy nie bolała mnie głowa, a na początku to w ogóle mogłam góry przenosić. No cóż, każda ciąża inna:wink: Mam taką cichą nadzieję, że skoro ta się tak paskudnie zaczyna to może końcówka będzie lepsza niż ta poprzednia ciąża (wtedy od 28tc byłam leżąca;)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ja też mam pełno rzeczy po córce, pełno ubranek od sąsiadki, fajnie bo dużo zaoszczędzę, kupię może jakiś fajny kocyk i kilka innych dupereli.
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    1. Yol 01.06.2013
    2. Malinka2905 04.06.2013 (dziewczynka)
    2. Andzia1508 04.06.2013 (dziewczynka)
    3. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    4. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    5. blubis 18.06.2013 (chłopiec)

6. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    7. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    8. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    9. edytak1984 05.07.2013 (chłopiec)
    10. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    10. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    11. sloneczko32 13.07.2013 (dziewczynka)
    11. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    12. pirat_ 14.07.2013
    13. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    14. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    15. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    16. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    17. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    18. riddance 27.07.2013 (chłopiec, chłopiec)
    19. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    20. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    21. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    21. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    22. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    23. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    24. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    25. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    26. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    27. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    28. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    29. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    30. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    31. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    32. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    33. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    34. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    35. Asiunia892 06.10.2013
    36. Mk28dni 07.10.2013
    37. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    38. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    39. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    40. Mazepka 29.10.2013
    41. kachaw 30.10.2013
    42. KAROLKA8444 04.11.2013
    43. The_Fragile 07.11.2013
    44. dona79 09.11.2013
    45. Stokosia87 10.11.2013
    45. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    46. Sony85 13.11.2013
    47. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    48. biedronka28 05.12.2013
    49. Hanny 10.12.2013
    50. subiektywna7 07.01.2014
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Dżasti powiem Ci, że to duże odciążenie finansowe i jestem bardzo wdzięczna za tą pomoc. Tylko powiem Ci, że moja mama podchodzi do tego tak, że dzwoni i pyta co kupić, a przy większych zakupach mówi, że da pieniądze a my kupimy co wybierzemy. Teściowa znowu poinformowała nas, że kupuje wózek, że wybrała i będzie to po porodzie, więc musiałam grzecznie jej powiedzieć, że wózek wybierzemy sami, a mąż dostał zadanie przekazania, że jeśli chce kupić wnuczce prezent w postaci wózka to może przekazać nam kwotę jaką uważa za odpowiednią. Chodzi o to, że nie chcę wymuszać na rodzinie jakichś tam ogromnych kwot, bo wiadomo, że to nie są tanie rzeczy...
    -- ;
  2.  permalink
    mi tylko drobiazgi zostały do kupienia wanienke musze kupic
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny podzielcie się doświadczeniem - czy uczucie delikatnego kłucia, czasami pulsowania w pochwie w 22 tygodniu mogę uznać za normalne? nie trwa to cały dzień, pojawia się np. raz czy dwa razy dziennie od chwili do kilku minut, nie jest to ciągłe kłucie tylko takie puk, cisza pare sekund, puk :) Wizyta 06.06. Co wy na to? Miałyście/macie tak?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    <strong>Hanny</strong> w poprzednich ciążach byłam mocno skurczowa i leżąca od 22 i 27tc, więc nie spodziewam się cudów. Wtedy dałam radę, teraz też dam. Byle maluszek chciał być z nami. Po usg gin stwierdził, że dzidzia ma się dobrze. Wielkość się zgadza, pecherzyk nienaruszony, szyjka uformowana, kosmowka w jakimś dołku i bez cech odklejenia. No nie ma się do czego przyczepić, mimo to strach jest.
    Nie pocieszy Cię to pewnie, ale też mam mdłości.
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Mk28dni: Dziewczyny podzielcie się doświadczeniem - czy uczucie delikatnego kłucia, czasami pulsowania w pochwie w 22 tygodniu mogę uznać za normalne? nie trwa to cały dzień, pojawia się np. raz czy dwa razy dziennie od chwili do kilku minut, nie jest to ciągłe kłucie tylko takie puk, cisza pare sekund, puk :) Wizyta 06.06. Co wy na to? Miałyście/macie tak?

miałam podobnie na tym etapie i póżniej również od czasu do czasu pojawiało sie delikatne kłucie/pulsowanie - wg mojej dr to normalne, wiec nie ma co sie martwić
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    bąbelasek: Teściowa znowu poinformowała nas, że kupuje wózek, że wybrała i będzie to po porodzie, więc musiałam grzecznie jej powiedzieć, że wózek wybierzemy sami, a mąż dostał zadanie przekazania, że jeśli chce kupić wnuczce prezent w postaci wózka to może przekazać nam kwotę jaką uważa za odpowiednią

No ja też sobie nie wyobrażam, żeby ktoś wózek za mnie wybierał. Ale niektórzy takie zapędy mają. I właśnie trzeba im to wyperswadować. Tylko upewnijcie się, że już nie zamówiła:confused:
    -- ,
  3.  permalink
    rzeczywiście koszty wyprawkowe są spore...Nam moja mama dała 300zł do łóżeczka, a teście dokładają sie do wózka. Teściowa podobno nakupowała ubranek ale mi nie pokazała bo boi się zapeszyć, więc pewnie za niedługo nam je da. Do tego pozałatwiała sporo maści, balsamów, Oilatum i całych higienicznych rzeczy.

Śmiać mi się chce jak widzę jak młode mamy kupują 5-8 kocyków (przecież dziecko z tego nie skorzysta), albo pojemniki,które ogrzewają mokre chusteczki...

Ja do wyprawki podchodzę minimalistycznie, kupiłam póki co dwa komplety ubranek dla małego, a od znajomych i rodziny podostawaliśmy kilka reklamówek ubranek, że całą komodę ich mam.
    Pozostało nam sporo dokupić: wózek, troszkę nowych ubranek, kilka par skarpetek i mniejsze rzeczy. Nie kupujemy za w czasu leżaczka-bujaczka i maty edukacyjnej, bo i tak wyprawka już teraz sporo kosztuje, dlatego rozkładamy to w czasie. Wszystko na spokojnie i z głową, bez popadania w paranoje i zakupoholizm, bo w końcu większość modnych gadżetów są dla nas rodziców, a dziecku to obojętne.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorZebra82
    • CommentTimeMay 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Dżasti nie zamówiła, bo wg. niej niczego nie kupuje się przed porodem:bigsmile: Na domiar złego raczy mnie historiami swoich znajomych jak to może się źle skończyć... Także ja z nią raczej nie wchodzę w tematy wyprawkowe, ale wydaje mi się, że mojemu mężowi suszy głowę :confused:

Ja mam podobnie Ana kupuję to co niezbędne, a reszta jakby coś wyjdzie w praniu bądź z wiekiem dziecka.
    -- ;
  4.  permalink
    Hanny: mdli mnie i okropnie boli mnie głowa. Z Kubą w ciąży nigdy nie bolała mnie głowa, a na początku to w ogóle mogłam góry przenosić.

Jest teoria, że takie bóle głowy w pierwszym trymestrze częściej występują jeśli maluch jest dziewczynką :smile: I to podobno nie jest tylko zabobon, ale rzeczywiście jest w tym sporo prawdy- ma to związek z hormonami.
    W każdym razie ja pierwszy trymestr ciąży z Ewunią wspominam jako jeden wielki ból głowy :confused: Z Krzysiem mnie nie bolała
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    cerisecerise: bóle głowy w pierwszym trymestrze częściej występują jeśli maluch jest dziewczynką
    hehe, okaże się;) Z Kubą właśnie najbardziej na to zwróciłam uwagę, że nigdy, ale to centralnie ani jednego dnia nie bolała mnie głowa i chłop jak dąb:wink:
    nana kurcze, ja szczerze mówiąc bardzo sobie wbiłam do głowy to, że ta ciąża będzie inna i że leżeć nie będę:wink: Jakoś tak zupełnie inaczej do niej podchodzę, bardziej na luzie, nie wsłuchuję się, nie doszukuję. Może dlatego, że po prostu nie mam na to czasu przy Kubie stawiającym pierwsze kroki i nabijającym pierwsze guzy:wink: a jak będzie - czas pokaże. W każdym razie w tej ciąży od razu łykam magnez:wink:
    --
  5.  permalink
    Mnie w sumie nikt z rodziny nic nie dal. Siostra kupila przewijak. Wozek i lozeczko (razem z wkladem), kocyki, pieluchy i chusteczki kupowalismy sami. Od kolezanki pokupowalam ubranka wiec tego kupowac nie musialam, poza paroma spiochami czy pajacami, ale na spokojnie. Tesciowa co jakis czas kupuje jakis ciuszek :)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    meganr1, dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję że to nic poważnego, nie chciałabym przyspieszać wizyty. Z jednej strony to zrozumiałe że kłuje bo się rozciąga lub jest przekrwione a z drugiej już mam w głowie wizję skracającej się szyjki. Jeśli któraś z was czuła takie kłucie i było to normalne to uspokójcie mnie :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nana81 mam nadzieję, że uspokoisz się już niedługo :D

Co do wyprawki to my wszystko sami musieliśmy kupować, niczego nie dostaliśmy (to pewnie my będziemy później przekazywać). Cholernie dużo pieniędzy poszło, ale mamy świadomość, że prawie wszystko wykorzystamy przy kolejnym potomku. Rodzice kiedyś nam zaproponowali, że dołożą się połowę do wózka, no ale kupiliśmy, nic nie wspominają, więc my też nie będziemy rozpoczynać tematu. Tak samo teściowie z łóżeczkiem.
    Fajnie by było, ale w sumie nie nastawiamy się na nic. :wink:
    Z rzeczy wyprawkowych czekamy na szafę jeszcze i torbę do wózka. Cała reszta jest. :D:D:D

Mk28dni
    potwierdzam, kłucia szyjki będą się zdarzać co jakiś czas i jest to zupełnie normalne :)

Riddance witam! :bigsmile:

A ja dziś padam, wróciłam niedawno z biura, jestem wykończona. Milka do tego daje mi po żebrach coraz bardziej ale w jej wykonaniu zniosę wszystko.
    Dobrej nocy!
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nana ciesze sie ze wszystko dobrze i ze Cie przebadali w szpitalu, ostroznosci nigdy dosyc!
    Witamy mamusię blizniaków :)
    Co do zakupow, ja tez staram sie jak najmniej kupowac, rodzina wspomaga nas symbolicznie ciuszkami, siostra lozeczkiem i wózkiem ( to juz cos) tak malych dzieci w rodzinie juz nie ma, wiec raczej ubranek nie mam po kim dostawac
    myslalam ze wpadne w szal kupowania- ale tez jestem raczej minimalistką zakupową i tylko to co niezbędne...
    ciuszki są, obedziemy sie na razie bez butli, podgrzewaczy, sterylizatorow, kupy kosmetykow, ( niani elektronicznej,otulaczy na lozeczko, baldachimow ;), bucikow dla niechodzącego niemowlaczka ( choc przyznam ze sa slodkie;)

ciekawe jak tam Yol:bigsmile:?

Treść doklejona: 29.05.13 22:49
    Mango podziwiam ze pracujesz jeszcze! Ja za miesiac planuję odpocząć.
    Ostatnie dwa miesiące, moze dwa i poł chce juz miec tylko dla nas.:cool:
    choc uwielbiam swoją pracę i niełatwo mi zrezygnowac ;)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    cerisecerise: bóle głowy w pierwszym trymestrze częściej występują jeśli maluch jest dziewczynką

Ja tam żadnych bóli głowy nie miałam i spodziewam się dziewczynki :wink:

Mk28dni Też miałam takie kłucia w szyjce.

My też sporo dostaliśmy używanych rzeczy. Mam całą szafę ubranek do 2 lat. Łóżeczko, przewijak, kocyki, zabawki, karuzela do łóżeczka, ach dużo tego.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    anairda1986: Ja do wyprawki podchodzę minimalistycznie

ja również :)

cerisecerise: Jest teoria, że takie bóle głowy w pierwszym trymestrze częściej występują jeśli maluch jest dziewczynką

u mnie się teoria nie sprawdziła.. ja z kolei nie mogłam patrzeć na mięso ani go zjeść.. miałam okropne mdłości i wymioty w I trymestrze:)
    będzie córcia:wink:

co do pomocy ze strony rodziny to nie moge narzekać.. ciocia pożyczyła mi sporo ciuszków po córci, teście skombinowali łóżeczko, chcieli kupić materac (ale powiedziałam, że mam upatrzony juz konkretny, więc powiedzieli, że dadzą pieniądze na materac).. co do wózka teście mają się zrzucić z rodzicami po połowie.. oczywiście ja na nic nie naciskam, niczego nie sugeruję..to są ich propozycje, chęć pomocy swoim dzieciom :) zobaczymy jak to wyjdzie wszystko w praktyce :)))))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dorit, szczerze to już mi się cholernie nie chce. :wink: Lubię swoją pracę, jestem na swoim, ale myślami jestem już mocno przy Małej.
    Jednak u mnie taka specyfika zawodu - po porodzie też będę w jakimś tam stopniu pracować, muszę dokończyć rozpoczęte projekty. Na szczęście mnóstwo spraw mogę załatwiać zdalnie, a od czasu do czasu Małe pojedzie ze mną do biura jak będzie trzeba, czy mąż zostanie, damy radę. :wink:
    Oby tylko nie było jakiegoś nawału kontrolnego, ale w wakacje urzędnicy raczej urlopują się, na to liczę :tooth:.
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    U mnie cisza.
    Mowie Wam dziewczyny, tak szybko to moje dziecie chyba z pozycji lidera listy nie bedzie chcialo zrezygnowac.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Ja też spodziewam się dziewczynki, nie miałam bóli głowy, nie było mdłości, ale dla mnie też mięso mogłoby nie istnieć... Tylko nabiał :bigsmile:

My ciuszków po dzieciach w rodzinie nie dostaliśmy, mimo, że trochę ich było. No ale tak to bywa...
    -- ;
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mnie głowa wyjątkowo bolała w i trym ciąży z synem :wink: Fakt, wymiotowałam więcej i mdliło bardziej z Emilią, teraz jeszcze gorzej pod tym względem, a mam synusiowe przeczucia. Właśnie, miałyście coś takiego? W ciąży z synem cały czas, gdy myślałam o dziecku pojawiał się "on" z córką czułam dziewczynkę. Dwa razy się sprawdziło :shocked: Działaliśmy co prawda dziewczynkowo (aby Emilia miała siostrę do pary), samopoczucie także podobne do ciąży z córą, ale kiedy pomyślę, zawsze jakoś tak w rodzaju męskim :cool: Mam nadzieję, że będzie mi dane cieszyć się tym dzieckiem bez względu na płeć. Dzięki za ciepłe słowa.
    Jeżeli chodzi o wózki zgadzam się z Wami w 100%. Nie wyobrażam sobie kupna karocy bez wypróbowania. Nie zdałabym się na czyjś wybór. Jednak moja szwagierka zleciła tę sprawę znajomej. Nawet nie widziała wózka akceptując wybór. Dla mnie to nie do pojęcia chociaż i tak więcej nosiliśmy w chuście.
    Yol, masz rację :bigsmile: Liderem w końcu nie zostaje się od tak :wink:
    --
  6.  permalink
    nana81: Właśnie, miałyście coś takiego?

Jak zaszłam w ciążę z Ewunią, to wiedziałam, że to dziewczynka. I nie to,że jakoś bardzo chciałam córeczkę- zawsze jakoś bardziej marzyłam o synku :wink: Ale po prostu miałam przekonanie, że to dziewczynka i trafiało mnie, jak mój mąż mówił "Poczekamy na USG połówkowe, to zobaczymy" :devil: Bo co poczekamy zobaczymy, jak ja wiedziałam, że to dziewczynka :devil:
    Za to jak zaszłam w kolejną ciążę, to myślałam o maluchu jako o kolejnej dziewczynce, aż do dnia USG w 12tc. Moja mama była z nami, zapytała się lekarza, czy widać płeć, ten kiwnął głową, a ja z mamą równocześnie "Chłopiec, prawda?" :smile: Nie wiem czemu nagle w sekundzie mi się odwidziało, ale znowu było przekonanie, że dobrze czuję :smile:
    A moja opowiadała mi, jak w ciąży poszła do sklepu, zobaczyła sukieneczki dla dziewczynek, więc stanęła w kolejce i zaczęła się zastanawiać jaki rozmiar będzie dobry na lato. Nie czy będzie jej sukienka potrzebna, tylko jaki rozmiar się przyda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeMay 30th 2013
     permalink
    No i Boże Ciało u nas się przpięknie zapowiada. Słońce świecie już od rana:bigsmile:
    Ja dostałam od koleżanki 3 reklamówki ubrank po jej synku (to znaczy pożyczyła mi), ale okazało się, że ona je ma od swojej siostry, która ma je po swoich 2 synach. Jak je zaczęłam przeglądać, to wszystkie były tak przechodzine i już poplamione, że prawie nic z tego nie wybrałam. Tylko kilka par spodni i jakiś sweterek.
    Ja też przed porodem nie chcę kupować nic "na zapas". Ubranka mam do rozm. 62. Wszystko co można kupić miesiąć, półtora po porodzie dokupię po prostu.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Nana81 ja też miałam to przeczucie, w pierwszej ciąży wiedziałam, że będzie chłopak i jest a teraz od samego początku cały czas myślałam "on" i nawet nie zastanawiałam się nad imionami dla dziewczynki ;) I będzie Filip :)

Co do wyprawki to my w pierwszej ciąży kupowaliśmy wszystko sami. Od moich rodziców i teściowej nawet nie wymagałam, żeby się dokładali bo nieciekawie stali z finansami. Zresztą wszystko musi być tak jak ja chcę ;) Teściowa na początku wyskoczyła, że kupi wózek ale jak jej powiedziałam, że takiego co ona wymyśliła to ja się nigdy w życiu nie zgodzę i jak chce to może się dołożyć do naszego wyboru to się wypięła. Później tylko krytykowała nasz wybór ale jak się przespacerowała z Jasiem to stwierdziła, że świetnie się jeździ :devil: I znowu wyszło na moje ;) Teraz mam wszystko, zmagazynowane u taty na strychu, a jeszcze przyjaciółka mi przywiezie bodziaki i spodenki po synku :) Fakt wtedy kasy trochę wydaliśmy i to kupując, tylko rzeczy potrzebne, bez zbędnych gadżetów ale przy założeniu, że będzie dla drugiego dziecka to średnia jest całkiem dobra ;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMay 30th 2013 zmieniony
     permalink
    U nas leje już od nocy... :confused:

Ja od początku czułam, że będzie dziewczynka. Nie działaliśmy jakoś specjalnie, były problemy z zajściem w ciążę, chciałam po prostu zafasolkować. Zdarzył się dla nas cud w tym cyklu.
    Ale powiem Wam, że sama nie widziałam się nigdy jako mama dwójki czy trójki chłopców, co innego moja mama. Chcemy mieć trójkę i idealnie byłoby gdyby były np 2 siostrzyczki i jeden synuś.
    A paradoks jest taki, że sama mam dwóch starszych braci... Jednak zawsze marzyłam o siostrze. Może podświadomie tego samego chcę dla swojej córeczki. No i też widziałam jak dwóch dorastających facetów może dać po tyłku w okresie dojrzewania.:wink:
    --
  7.  permalink
    kurde a mnie się dzisiejszej nocy babcia śniła,była chora i wymiotowała...Tak strasznie płakałam bo przez moją mamę spóźniłam sie do ginekologa..Bo robiła obiad, wszystko na biegu, a my przecież na 18 miałyśmy iść do niego...Że aż w śnie w histerie wpadłam:confused: Nigdy w życiu mi się babcia nie śniła...

U nas jak się śni babcia to zazwyczaj zwiastuje jakieś nieszczeście (tak moja mama uważa)..

Teraz dzwonię do mamy a telefon wyłączony:angry:

grrrr!!!!
    -- [/url[/url]
  8.  permalink
    Ja tez jakos tak czulam ze chlopak. Imion dla dziewczynki nawet nie bralismy pod uwage jakos:)
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    U nas dziadkowie sporo nam pomagają przy wyprawce, a to chyba dlatego, że maluszek był już strasznie wyczekiwany - to pierwszy wnuczek zarowno dla moich rodziców jak i dla teściów. Rodzice męża oddali nam pieniądze, które wydaliśmy na wózek, poza tym teściowa ostatnio wpadła w szał :-) kupowania ciuszków, pieluszek - na moją prośbe kupuje wieksze rozmiary, bo na pierwsze 3 miesiące po porodzie mam tego sporo ... Moi z kolei kupili bardzo dobrą pościel i koc, poza tym pomogą w organizacji chrzcin. My z mężem nie upominamy się o nic, rodzice sami proponują :-), co oczywiscie przyjmujemy z wdzięcznością.
    Co do pozostałych rzeczy wszystko kupowaliśmy sami - wśród znajomych i w rodzinie nie ma jeszcze małych dzieci albo są to zamierzchłe czasy i ciuszki dawno rozdane ... ale z mężem myslimy o rodzeństwie dla synka (oczywiście za jakiś czas) - więc sprzety/ubranka na pewno jeszcze sie przydadzą.
    Ostatnio kuzynka męża dowiedziała sie, ze jest w 6 tyg. ciąży i juz zaczeła sie mnie wypytywać czy coś dostanie po naszym małym - na razie jakoś tak szkoda mi myslec o rozdaniu/pożyczeniu tych rzeczy, ale moze za kilka miesiecy mi sie odmieni i chetniej sie nimi podziele jak juz nasz maluch wyrośnie z nich.

Treść doklejona: 30.05.13 09:48
    anairda1986 mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i sen z babcia tym razem nie bedzie proroczy
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ana- w ciazy sny sa u mnie i u wielu kobiet jakies zwariowane , pokrecone...jeszcze wczesniej, mama pmoze chce pospac
    nie stresuj sie proszę :)

ja od poczatku mialam przeczucie ze chlopak...moze dlatego ze sie opiekowalam malym chrzesniakiem i mam wprawe przy chlopcach ;)
    okazalo sie ze dziewczyna i super! jestem przeszczesliwa :) jaka by nie byla plec jest cudnie byc przyszla mamą.
    Dlugo staralismy sie i udalo sie cudem, stad nie jestem wybredna....no i ze wzgledu na wiek nie wiem czy bedzie rodzenstwo- nie mamy jeszcze decyzji w tym temacie.
    Nie mialam jakos czesto bolu glowy w ciazy, wrecz przeciwnie migreny sprzed ciazy minely mi :) no i ładnie wyglądam, wiec przesady ze "córeczka odbiera urodę' rzeczywiscie jest glupotą:)
    Udanego Swięta!:cheer:
    --
  9.  permalink
    wiem wiem, sny mam masakryczne w ciąży, śnią mi się takie głupoty czasem że zastanawiam sie skąd to się bierze...niemniej się z lekka wystraszyłam bo chciałam mamie opowiedzieć sen a tu "abonent ma wyłączony telefon.."...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witajcie :)
    dokładnie Ana , sny w ciąży strasznie pokręcone , zamiast śnić się słodkości u mnie jakieś makabry ;/ ale nie ma co się przejmować nimi, najlepiej zapomnieć jak najszybciej i nie zaprzątać sobie głowy .... :wink:
    miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam Was Świątecznie.
    Już stałam w butach, miałam iść z córką sypać kwiatki i jak zaczęło lać, to w tył zwrot i zostałyśmy w domu, to byłaby masakra.
    Co do bóli głowy, to mnie w ciąży z córką nie bolała głowa, teraz bolała mnie już kilkanaście razy. Nie mogłam patrzeć na mięso, na sam zapach mięsa rwało mnie, teraz mięso uwielbiam, nawet kluski i pierogi z mięsem, które kiedyś mogły dla mnie nie istnieć, teraz uwielbiam i jem z chęcią, ale nie wiem czy ma to związek z płcią, raczej nie, chyba bardziej chodzi o potrzeby organizmu.
    Ja nie mam przeczuć, moja mama mówi że może chłopak, mąż też ale może to ich pobożne życzenia, mi jest obojętnie kogo Bóg dał to będzie.
    Ja snów raczej nie miewam, a jeśli są to takie zwyczajne, nie mam drastycznych, ale może jak nadejdą lęki przed porodem to się pojawią.
    Pozdrawiam serdecznie
    --
    •  
      CommentAuthormadziik1983
     permalink
    Ja wymiotowalam non stop, ale nie mdlilo mnie do niczego, wrecz lubilam wszystko. Na poczatku bardzo mi smakowaly pomidory i kiwi a pozniej okropna i niezdrowa coca-cola... ktora musialam pozucic pozniej ze wzg. na cukrzuce ;)
    P.S.
    U mnie tez leje odkad otworzylam oko..
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    I ja się witam w ten piękny, słoneczny, świąteczny dzień ! :)
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    anairda1986: Śmiać mi się chce jak widzę jak młode mamy kupują 5-8 kocyków (przecież dziecko z tego nie skorzysta), albo pojemniki,które ogrzewają mokre chusteczki...

Szczerze? Nie spotkałam jeszcze takiej mamy (trochę mam jest wśród mojej rodziny i znajomych). No chyba, że w gazetach o życiu prywatnym celebrytów :wink:
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    hej dziewczyny!
    ja też trochę wcześniej zwolnię listę, ponieważ idę w poniedziałek do szpitala (cholestaza) a koło czwartku wywołają mi poród, więc do piątku powinnam urodzić :cool:
    już się doczekać nie mogę :tongue:
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Kasiu a cholestaza jest związana z wątrobą?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kasiek no to mocne kciukole za Was. :))
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Kasiek trzymam kciuki :smile:
    Dorit u mnie podobnie z tą urodą, lekarz drugi raz potwierdził, że dziewczynka, ja też czułam od początku, że dziewczynka, nawet mi się śniła córeczka, no i wyglądam ładnie. Cera super, ogólnie wszyscy mówią, że ciąża mi służy do tego stopnia, że w pracy koleżanki mi wmawiały, że na pewno będzie chłopak, bo za dobrze wyglądam :wink:

U nas ciepło, ale nie ma słońca. Miłego dnia :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Kasiek w takim razie kciuki za Was :bigsmile:
    a ja mimo, że będzie chłopczyk cerę mam tak straszną , że hej:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    dzięki dziewczyny :)

salinos, tak, wątroba nie daje rady.
    --
  10.  permalink
    u nas padalo rano jak szlam do kosciola ale moje dziecko szlo dzielnie a na procesje przestalo padac i sypala ladnie kwiatki
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Ja po wizycie w szpitalu.
    Nic nie wiadomo. Kazali wrocic za tydzien.
    Zadnego KTG ani usg nie zrobili.

Typowa irlandzka sluzba zdrowia...............:devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.