Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ana, wiem, że Tobie dodatkowe kilogramy nie przeszkadzają, wręcz są pożądane, więc tym bardziej zazdroszczę
o nie, ja zazdrościć nie będę;) mam jednego lobuza w domu i nie mam kiedy usiąść;) moja ciążą moze trwać 2 lata! Bo już wiem, że w brzuchu dzieci najgrzeczniejsze;)
ale Wam zazdroszcze ze sie lenicie i odpovzywacie.. ja od porodu to ciagle w pogotowiu i jest co robic.. nie mma czasu nawet rozprostowac kregoslupa.. nie powiem juz o odpoczynku :o to jest hardcore :D
Ja jestem na plusie 10 kg. Tak chyba w normie. No liczę na to, że przez ten miesiąc nie przybędzie mi raptem jeszcze 8 kg. Więc liczę, że więcej niż 12-13 kg to w sumie nie przybędzie. Ale widzę, że biodra mi się poszerzyły.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo nie ma między nami sporu. Nie rozumiem po prostu, jakim prawem szpital może odmówić wydania (co za słowo) dziecka. Dla mnie to bezprawie. Znajdź podstawę prawną, nie będę dyskutować.
Tak czy inaczej przecież w dzisiejszych czasach nie wyobrażam sobie żeby w wyprawce dla dziecka nie ująć fotelika samochodowego.
równie dobrze może wezwać Policję...
Przepisy prawa jasno mówią,że rodzice są zobowiązani do zapewnienia opieki dziecku.
Tak więc, jeśli ktoś odbiera mamę i dziecko bez fotelika i wózka, to naprawdę trudno mi sobie wyobrazić,że kobieta tuż po porodzie niesie dziecko na rękach. No bo przecież tatuś tego nie zrobi. No chyba,że znajdzie dodatkową rękę na torby...
Nawet jeśli ktoś mieszka blisko, to i tak nikt dziecka na rękach nie niesie do domu, tylko wiezie je w wózku.
Chyba się nieco zapędziłaś
A kto niesie fotelik z dzieckiem? Jak widać dla zorganizwanego mężczyzny nie jest konieczna 'trzecia' ręka
Nie wszyscy powożą wózeczkami. Wózek i fotelik to naprawdę nie są jedyne sposoby na przetransportowanie dziecka :)
Samowola niektórych szpitali jest zadziwiająca. Nie tylko w sprawie fotelików.
teraz to 13tc,a ja już sporadycznie zauważam że sie spina.wizyta za 2tyg.czy wydaje wam sie że magnez i nospa może póki co pomoc?
Jaheira: równie dobrze może wezwać Policję...
Chyba się nieco zapędziłaś
Policja kontroluje kwestię fotelików naprawdę wnikliwie i nie sądzę, by rodzice z dzieckiem na rękach daleko zajechali.
Hanny, Frag Wy już tak serio o tych bryczkach?' :P