Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeJun 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Ana, wiem, że Tobie dodatkowe kilogramy nie przeszkadzają, wręcz są pożądane, więc tym bardziej zazdroszczę :bigsmile:
    A co do ubranek, to zobaczymy jak będzie z moimi, mam ich trochę ze Smyka właśnie...
    Asiu, przecen jeszcze wielkich nie ma, w Cocodrillo mają się zacząć za ok. tydzień.
    Nera, Ty lepiej "wilka z lasu nie wywołuj", rozumiem, że Ci ciężko, ale jeszcze trochę wytrzymaj :wink:
    --
  1.  permalink
    _K_i_n_g_a_: Ana, wiem, że Tobie dodatkowe kilogramy nie przeszkadzają, wręcz są pożądane, więc tym bardziej zazdroszczę

kinga u mnie właśnie jest na odwrót..bo ja ważę dużo za dużo i każdy dodatkowy kilogram to wieksze ryzyko dla mnie i dla małego...doceniam to że nie narzucam wagi, a będę się odchudzać po porodzie, by nie zrobić krzywdy dziecku, jeśli kiedykolwiek by udało się zajść w następną ciaże.
    -- [/url[/url]
  2.  permalink
    ale Wam zazdroszcze ze sie lenicie i odpovzywacie.. ja od porodu to ciagle w pogotowiu i jest co robic.. nie mma czasu nawet rozprostowac kregoslupa.. nie powiem juz o odpoczynku :o to jest hardcore :D
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeJun 3rd 2013
     permalink
    Ach to przepraszam, źle zrozumiałam :shamed:
    W takim razie będziemy się razem odchudzać tylko ja trochę później :wink:
    --
  3.  permalink
    kandyzowana za miesiąc większość z nas z tej pierwszej 15 nastki będzie tak zaganiana jak TY:) Każda dołączy do ciebie i te które są w 12 tygodniu będa zazdrościły nam rozpakowanym, że trzymamy dzieci w ramionach, a znowu ta większość z nas będzie chciała te dzieciaczki włożyć z powrotem do brzucha:bigsmile:

taka kolej rzeczy:wink:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja rodzilam w Bydgoszczy i przy wychodzeniu musialam miec fotelik. Ale byli tez rodzice,gdzie wracali np.pieszo badz komunikacja i mieli ze soba wozek lub takie miekkie nisidlo wkladane do wozka. Pierwsze dziecko rodzilam w Anglii i bez fotelika nie wypyscili z oddzialy. Jesli jechalo sie taksowka,to taksowkarze maja foteliki obowiazkowo w bagaznikach i wyjuma w razie potrzeby.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    o nie, ja zazdrościć nie będę;) mam jednego lobuza w domu i nie mam kiedy usiąść;) moja ciążą moze trwać 2 lata! Bo już wiem, że w brzuchu dzieci najgrzeczniejsze;)
    --
  4.  permalink
    Hanny: o nie, ja zazdrościć nie będę;) mam jednego lobuza w domu i nie mam kiedy usiąść;) moja ciążą moze trwać 2 lata! Bo już wiem, że w brzuchu dzieci najgrzeczniejsze;)

no fakt, nie pomyślałam o tych które już są mamuśkami:)zwracam honor:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja jestem na plusie 10 kg. Tak chyba w normie. No liczę na to, że przez ten miesiąc nie przybędzie mi raptem jeszcze 8 kg. Więc liczę, że więcej niż 12-13 kg to w sumie nie przybędzie. Ale widzę, że biodra mi się poszerzyły. Nie mam na biodrach tłuszczu, a jednak rzeczy sprzed ciąży na tyłek mi nie wchodzą. Mam nadzieję, że się "zejdą" jakoś te biodra.
    Ja w smyku też upatrzyłam sobie kilka ubranek, takich ciut większych, ale też czekam na przeceny, bo one jednak tam dużo kosztują.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kandyzowana: ale Wam zazdroszcze ze sie lenicie i odpovzywacie.. ja od porodu to ciagle w pogotowiu i jest co robic.. nie mma czasu nawet rozprostowac kregoslupa.. nie powiem juz o odpoczynku :o to jest hardcore :D

- hehe, Kandy zobaczysz, jak będziesz miała trójkę :fingersear::fingersear: To jest dopiero czad:):)
    Chociaż muszę przyznać, że kiedyś już gdzieś pisałam, ale im więcej dzieci się ma, tym lepsza organizacja i poczucie czasu:)
    dżasti: Ja jestem na plusie 10 kg. Tak chyba w normie. No liczę na to, że przez ten miesiąc nie przybędzie mi raptem jeszcze 8 kg. Więc liczę, że więcej niż 12-13 kg to w sumie nie przybędzie. Ale widzę, że biodra mi się poszerzyły.

- No to ja mam już 17 kg:) ale chyba mi nie dane mniej, bo z chłopakami miałam bardzo zbliżoną wagę:):devil:
    A biodra, uda, przedramiona... lepiej nic nie powiem:angry::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Nano, nie widziałaś dzieci wożonych w samochodzie na rękach lub siedzących totalnie luzem? Mieszkam w Poznaniu, widziałam taki obraz wielokrotnie. Piszesz o odpowiedzialności rodzica za dziecko - niestety, są rodzice, którzy nie podchodzą poważnie do swoich obowiązków. Dziecko samo się nie ochroni. Nie wiem, w jakiej formie szpital "wymagał" fotelika, być może było to przesadne, ale powtarzam, może choć u kogoś spowoduje to coś pozytywnego.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja mam przyklad z otoczenia,gdzie babcia dziecka wiozla dziecko w samochodzie tylko w rozku!,bo jak stwierdzila,dziecku bylo niewygodnie w foteliku :shocked:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kandyzowana: ale Wam zazdroszcze ze sie lenicie i odpovzywacie..

Kandy przypomnij sobie, jak jeszcze niedawno tak bardzo chciałaś już tulić Adasia :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Moja koleżanka przyjechała do mnie z dwumiesięcznym dzieckiem...włożonym do gondoli od wózka:neutral: Jechała tak 25km w jedną stronę...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No ja też widziałam obrazki, gdzie dziecko siedziało w foteliku bez zapiętych pasów. A dlaczego? Bo nie lubi, bo się wierci i marudzi. No kurza twarz. Jazda samochodem to nie ma być rozrywka, czy przyjemność. To ma być przejechanie z punktu a do punktu B w bezpieczny sposób. I tak jak my wtedy w karty nie gramy, tak też dziecko, no niestety, musi się przyzwyczaić. A że marudzi. No po marudzi raz, drugi, piąty, dziesiąty a za dwudziestym będzie grzecznie i cicho siedzieć, bo będzie wiedziało, że nic tym nie wskóra.
    -- ,
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo nie ma między nami sporu. Nie rozumiem po prostu, jakim prawem szpital może odmówić wydania (co za słowo) dziecka. Dla mnie to bezprawie. Znajdź podstawę prawną, nie będę dyskutować.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dziewczyny ja was przepraszam że tak dopiero co sie przywitalam a już was atakuje pytaniami ale jest tu was na tyle duzo że może ktoś pomoże.
    chodzi o spinanie sie macicy,takie bezbolesne skurcze.
    w poprzedniej ciąży miałam z tym ogromny problem,ponieważ była to ciąża bliźniacza,od połowy byłam na fenoterolu,potem oddział i dopiero w 34tc wyciszyl mnie salbutamol w kroplowce.
    teraz to 13tc,a ja już sporadycznie zauważam że sie spina.wizyta za 2tyg.czy wydaje wam sie że magnez i nospa może póki co pomoc?
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Mi się wydaje że fotelik jest wymagany przy wypisie ze względów bezpieczeństwa, nawet idąc pieszo i niosąc dziecko na rękach możesz się potknąć, przewrócić i nieszczęście murowane, a w foteliku zawsze bezpieczniej i wydaje mi się że dobrze robią wypuszczają dziecko w bezpiecznym foteliku. Tak czy inaczej przecież w dzisiejszych czasach nie wyobrażam sobie żeby w wyprawce dla dziecka nie ująć fotelika samochodowego. Może nie jest to mały wydatek, ale przecież nie będziemy przeliczać na pieniądze bezpieczeństwa naszych maluchów.
    -- ;;;;
  5.  permalink
    Kandy - gratuluje Adasioiw miesiecznicy :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    nana81: Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo nie ma między nami sporu. Nie rozumiem po prostu, jakim prawem szpital może odmówić wydania (co za słowo) dziecka. Dla mnie to bezprawie. Znajdź podstawę prawną, nie będę dyskutować.

Nana, równie dobrze może wezwać Policję...
    Więc pytanie co dla lekkomyślnego rodzica lepsze? Postraszenie,że nie wróci z dzieckiem, jeśli nie będzie fotelika, czy wezwanie Policji albo innych służb?
    Przepisy prawa jasno mówią,że rodzice są zobowiązani do zapewnienia opieki dziecku. Obowiązkiem każdego z nas jest reakcja, gdy rodzice nie wywiązują się z tego obowiązku(jedną z form jest np.zatrzymanie obywatelskie)

Moim zdaniem nie można co się doszukiwać w każdym nakazie, bezprawnego działania. Bo wbrew pozorom "w tym szaleństwie jest metoda".
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja bym jeszcze zadała jedno pytanie- ile kobiet wraca pieszo po porodzie ze szpitala?
    Nawet jeśli ktoś mieszka blisko, to i tak nikt dziecka na rękach nie niesie do domu, tylko wiezie je w wózku.

Tak więc, jeśli ktoś odbiera mamę i dziecko bez fotelika i wózka, to naprawdę trudno mi sobie wyobrazić,że kobieta tuż po porodzie niesie dziecko na rękach. No bo przecież tatuś tego nie zrobi. No chyba,że znajdzie dodatkową rękę na torby...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Jest jeszcze sytuacja, że ktoś korzysta z komunikacji publicznej i może chcieć przewieźć dziecko w wózku.
    A piszemy cały czas o sytuacji gdzie szpital nie chce "wydać" dziecka bez fotelika samochodowego.

Anecia84: Tak czy inaczej przecież w dzisiejszych czasach nie wyobrażam sobie żeby w wyprawce dla dziecka nie ująć fotelika samochodowego.

A ja akurat sobie wyobrażam. Jeśli ktoś nie jest zmotoryzowany (porusza się komunikacją publiczną np) to dlaczego ma niby kupować fotelik samochodowy, na jedno/dwa wyjścia?
    Może dla takiej osoby ważniejsze będzie zainwestowanie tej kasy z fotelika w wózek o zwiększonych parametrach bezpieczeństwa?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mangaa, ale właśnie napisałam,że albo wózek, albo fotelik...
    Jeśli ktoś przychodzi po dziecko bez jednego czy drugiego, to naprawdę nie uwierzę,że będzie spacerował po ulicy z noworodkiem na rękach.
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    A mi chodzi o to, że czasem warto widzieć nie tylko osaczający nas "system", ale również dobre intencje.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Jaheira ok, ale dyskusja tyczyła się tego, że w niektórych szpitalach trzeba przyjść z fotelikiem samochodowym właśnie. A to już jest mocne ograniczanie w moim odczuciu.
    Poza tym na rękach, hmmm... też sobie wyobrażam ale w bardzo okrojonych przypadkach (tu się zgadzam) :wink:
    Choć my np na początku rozważaliśmy szpital, który mieści się w odległości jakichś 200m od mieszkania teściów. Dlaczego niby nie miałabym przenieść Dziecka ja czy tatuś do nich na rękach, czy w chuście? A gdyby szpital narzucał mi rozwiązanie by przyjść z fotelikiem to gdybym nie była osobą zmotoryzowaną dla mnie byłby to absurdalny wydatek.
    Oczywiście mnie bezpośrednio taka sytuacja nie dotyczy - tak czy siak potrzebujemy fotelik no ale przecież nie każdy żyje tak jak my.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Jaheira: równie dobrze może wezwać Policję...

Chyba się nieco zapędziłaś :wink:

Jaheira: Przepisy prawa jasno mówią,że rodzice są zobowiązani do zapewnienia opieki dziecku.

Oczywiście. Rodzice, nie szpital.

Jaheira: Tak więc, jeśli ktoś odbiera mamę i dziecko bez fotelika i wózka, to naprawdę trudno mi sobie wyobrazić,że kobieta tuż po porodzie niesie dziecko na rękach. No bo przecież tatuś tego nie zrobi. No chyba,że znajdzie dodatkową rękę na torby...

A kto niesie fotelik z dzieckiem? :wink: Jak widać dla zorganizwanego mężczyzny nie jest konieczna 'trzecia' ręka :wink:

Jaheira: Nawet jeśli ktoś mieszka blisko, to i tak nikt dziecka na rękach nie niesie do domu, tylko wiezie je w wózku.

Nie wszyscy powożą wózeczkami. Wózek i fotelik to naprawdę nie są jedyne sposoby na przetransportowanie dziecka :)

Zupełnie nie chodzi w tej chwili o bezpieczeństwo, ale prawo. Szpital nie ma możliwości egzekwowania od nas posiadania czegokolwiek.
    Brombap, dobre intencje nie objawiają się na niewydaniu dziecka O_O To bezprawie.
    Pracuję w instytucji państwowej i po prostu wiem, że jeśli prawo wyraźnie nie mówi mi, że mogę czegoś wymagać od ludzi, to nie wolno mi tego. Samowola niektórych szpitali jest zadziwiająca. Nie tylko w sprawie fotelików.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    nana81: Chyba się nieco zapędziłaś :wink:

Dlaczego tak uważasz?
    Tak, jak wcześniej napisałam, obowiązkiem każdego z nas jest reagowanie, gdy dziecku dzieje się krzywda.
    nana81: A kto niesie fotelik z dzieckiem? :wink: Jak widać dla zorganizwanego mężczyzny nie jest konieczna 'trzecia' ręka :wink:

Szpitale zazwyczaj mają swoje parkingi, które ciągle są bliżej, niż najbliższe mieszkania "koło" szpitala.
    nana81: Nie wszyscy powożą wózeczkami. Wózek i fotelik to naprawdę nie są jedyne sposoby na przetransportowanie dziecka :)

Nana, ja wiem,że jesteś miłośniczką chusty, ale nie przekonasz mnie,że przy pierwszym dziecku, rodzice wybierają chustę, jako metodę przetransportowania dziecka. Znasz takie osoby?
    nana81: Samowola niektórych szpitali jest zadziwiająca. Nie tylko w sprawie fotelików.

A w jakiej jeszcze sprawie? I czy to aby na pewno samowola? Czy zdajesz sobie sprawę z tego,że gdyby nie ta "samowola", to całkiem sporo dzieci podróżowałoby bez fotelika?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    uś: teraz to 13tc,a ja już sporadycznie zauważam że sie spina.wizyta za 2tyg.czy wydaje wam sie że magnez i nospa może póki co pomoc?

Od tego jesteśny żeby atakować pytaniami :))) Uś mi się zaczął spinać w 16 tc. Lekarz kazał brać nospę, magnez jeść dużo nabiały, aby było dużo wapnia dostarczonego do organizmu oraz dużo wypoczywać. Praktycznie leżeć. Nic innego lekarz Ci nie poradzi, bo nic innego na stawianie się brzucha nie ma. Ewentualnie luteina. Dużo wypoczywaj i się nie stresuj!!!

Treść doklejona: 03.06.13 20:13
    Dziewczyny dostałam smsa od Andzia1508.
    "Jestem już w szpitalu, po badaniu. Przewidywana waga małej 3900 g. Ze względu na ten katar dostałam antybiotyk. CC jutro, ale ostateczną decyzję podejmnie anestezjolog. Także proszę o kciuki".

Trzymam kciuki Andzia!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Andzia bądź dzielna, kciuki odpalone! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dzasti jesteś moim aniołem :-) o nabiale nie wiedziałam,będę pamiętać.
    poprzednio lykalam fenoterol na skurcze,ale nie dał rady.pociesza mnie fakt że jesteś już w tak zaawansowanej ciąży mimo skurczy.a powiedz czy nadal je miewasz?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Andzia trzymamy kciuki :**
    Dziewczyny, a będą przy temacie szpitali, to wiem, że w niektórych trzeba mieć swoje ubranka w innych nie.. Ale skąd wiedzieć czy brać czy nie ?
    Zadzwonić szybciej do szpitala ? czy lepiej brać na zaś :D?
    -- [/url]
  6.  permalink
    Wiesz.. mi po porodzie i tak ubrali w ich ubranka (mimo ze mialam moje ze soba na porodowce) wiec zawsze mozna doniesc :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Asiula - zadzwoń i się zorientuj ;) Szkoda miejsca w torbie, żeby brać na zaś :wink:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  7.  permalink
    nana81: Jaheira: równie dobrze może wezwać Policję...

Chyba się nieco zapędziłaś :wink:

A ja właśnie myślę,że gdyby była informacja, że w przypadku kiedy zajdzie podejrzenie, że rodzice chcą przewieźć dziecko bez fotelika, szpital może poinformować policję, byłaby lepsza. Bo do tego ma prawo, a to nie tylko "straszak". I rzeczywiście i sformułowanie, i sam pomysł "niewydania" dziecka są średnio trafione, choć sama idea dbania o bezpieczeństwo jest fajna.
    Natomiast inna kwestia, to że samo posiadanie fotelika to nie wszystko. I chodzi mi tutaj o po pierwsze nieprawidłowe montowanie fotelików (znam przypadki montowania fotelików 0-9 przodem do kierunku jazdy, żeby dziecku (noworodkowi) "się nie nudziło". Po drugie- o "supermarketowe" foteliki,kupowane tylko po to, "żeby mandatu nie zarobić".
    Fajnie,że szpital widzi potrzebę zwiększania świadomości rodziców na temat bezpiecznego sposobu przewożenia dziecka. Natomiast jak widać, robiąc to w sposób nie do końca trafiony, wzbudza bardziej dyskusję na temat samego pomysłu/sformułowania, a nie sedna problemu.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Uś - kilka razy się zdarzyło jeszcze. Ale są dziewczyny na forum, którym często stawia się brzuch i też od dość wczesnego etapu ciąży. I też brały magnez i nospę i leżały. Musisz wypoczywać. Po prostu.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Asiula na stronie internetowej naszego szpitala jest lista tego co należy ze sobą wziąć. Może też coś takiego macie na stronie www szpitala?
    Jest napisane, że można ubierać dziecko w swoje ubrania, ale tez bez problemu dostaniemy szpitalne jak chcemy.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mi poprzednio stawiał sie co 5-7 min Dzasti :-( dlatego chyba popadam już w paranoje
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No właśnie nie ma :D w sumie to mamy dużo czasu, ale się zaczęłam zastanawiać :D
    Pewnie jak pójdziemy do szkoły rodzenia przy tym szpitalu w którym chce rodzić to będą mówić co i jak :D
    Po za tym zaczynam być mega marudząca :D wszystko mnie boli.. Piersi bardzo zaczynają boleć, a po za tym mam tańczące biodro, które czasami wyskakuje z panewki i zaczyna mnie boleć..;/ tak jak jakaś kość po złamaniu na zmianę pogody i tylko chodzę i smęcę :P:P A no i spaaaać mogę cały czas :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Asiula ta nasza lista jest właśnie na stronie szkoły rodzenia przyszpitalnej.
    Oraz no pewnie, że na SR dowiecie się wszystkiego. My dostaliśmy własnie te wydruki z netu.:))
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    W szpitalu gdzie ja będę rodzić ubierają dziecko zaraz po urodzeniu w szpitalne ubranka. Na drugi dzień jak biorą dziecko do kąpieli to każą naszykować ubranko już swoje. Ale jeśli nie masz to ubiorą w szpitalne :wink:
    Przeważnie na stronach internetowych szpitala jest lista co zabrać do szpitala. U nas na stronie www szpitala nic nie pisze o foteliku, ale słyszałam, że też nie wydają bez.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się poniedziałkowo
    Jak rodziłam córkę 5 lat temu, to w szpitalu były ubranka dla maluchów, ale powiem szczerze, że dla jakiś chyba co ważą przy urodzeniu z 6 kilo, bo były wielkie, porozciągane i np z zepsutymi napkami, więc mąż od razu na drugi dzień przywiózł kilka ubranek, które potem zabierał do prania do domu.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, dzięki za uspokojenie, miałyście rację - Montenia, czapki z głów :) Faktycznie maluch spał, teraz dla świętego spokoju jeszcze raz zmierzyłam - 145, odkładam w spokoju aż do usg ;)

nana81: Policja kontroluje kwestię fotelików naprawdę wnikliwie i nie sądzę, by rodzice z dzieckiem na rękach daleko zajechali.

Uwierz mi, nie bardzo. Moja szwagierka już kilka razy jeździła z noworodkiem/niemowlakiem bez fotelika (w gondoli, luzem) po Warszawie. Bezmyślność to mało powiedziane, niestety nikt jej nie złapał. I aż trudno mi uwierzyć, że w dzisiejszych czasach zdarzają się takie osoby.

nana81: Hanny, Frag Wy już tak serio o tych bryczkach?' :P

Nooo, Nana, na Jedo czekałam 3,5 miesiąca... Na razie się rozglądam, ale do sierpnia chcę mieć już w domu :) Chciałabym, żeby Krasnal Drugi był chustowy w odróżnieniu od starszego brata, ale moje pragnienia sobie, a życie sobie ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No właśnie na stronie nic nie ma :D
    Ale nic :D poczekam i dowiem się na SR :D mój Robert stwierdził, że pójdziemy dopiero jakoś w połowie sierpnia na weekendowy kurs, bo szybciej to on wszystko zapomni :D
    Więc będziemy na świeżo :P:P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Asiula, jeśli chodzi o ubranka to zadzwoń - każdy szpital ma swoje wytyczne. W naszym kazali przywieźć swoje, skolonizowane domowymi bakteriami, żeby dziecko "chłonęło" te nasze, a nie szpitalne (bardziej niebezpieczne).
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    Witam wszystkie dziewczyny ,od kilku dni czytam wasze forum i zastanawiam sie kiedy będzie najlepszy moment na to by sie dołączyć ..w sobote tydzień temu ujrzałam 2kreseczki na teście ciążowym ,,byłam kilka razy na bhcg i rośnie ....( dokładne dane na moim wykresie) pierwsze sg i wizyte u ginekologa mam dopiero 10czerwca więc jeszcze troszkę będę musiała poczekać by naprawdę do mnie dotarło że jestem w ciąży...bo objawów takowych nie mam,,,martwie sie bo byłam przeziębiona,w zasadzie to nawet jeszcze troszke jestem i wyszło mi że mam chlamydie pneumoniae IgA dodatnią.....troszke zestresowana jestem choć wiem że to nie wskazane ....liczę że przyjmiecie mnie do waszego grona :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    - ja pytałam na tym forum o to samo i był to 15-16 tc. Któregoś dnia zwróciłam na to uwagę i wyliczyłam że brzuch stwardniał mi około 6razy. Nie czekałam i skontaktowałam się z lekarzem, kazał przyjechać. Skontrolował wszystko bardzo dokładnie i nic niepokojącego nie znalazł. Zdarzyło się tak raz. W kolejnych dniach twardnienie pojawiło się może z 3 razy. Teraz wydaje mi się że to dzidziol wystawiał dupkę lub główkę. Lekarz powidział że jeśli będzie się to powtarzać w większej ilości mam brać magnez. Oczywiście jeśli skurcze byłyby regularne, bolesne i z towarzyszącymi im innymi niefajnymi objawami to dzwonić.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny, co znaczy, ze "brzuch się stawia"?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    One, taki twardy się robi jakby się spinał przy brzuszkach. Mnie się stawiał przez prawie całą Krasnalową ciążę :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Andzia trzymamy kciuki :** powodzenia jutro :bigsmile:

cecylka25 , witamy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The_Fragile: One, taki twardy się robi jakby się spinał przy brzuszkach.

"Brzuch się stawia" = twardnieje.
    Teraz już rozumiem. Dziękuję :kissing:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.