Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ale ostatnio sporo nowych mamusiek nam się ujawniło :)
    Super.
    Karobella witam gorąco mimo pierońskiego zimna na zewnątrz :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeJun 5th 2013
     permalink
    dzięki dziewczyny poprawilyscie mi humor od razu czuje się lepiej a żeby poczuć się jeszcze lepiej właśnie wcinam lody :-D a co tam w ciąży jestem a nic nie zaspokoilo by mojego smaka na lody truskawkowe ;-) mały szaleje dziś w brzuchu niedługo wizyta u poloznej z rozmiaru brzucha powie mi ile mniej więcej waży ten mój skarb a rodzina niech spada na szczaw mam swoją małą nową rodzinę czyli m psa kota i arturka w brzuchu :-)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    ew3ame: a rodzina niech spada na szczaw mam swoją małą nową rodzinę czyli m psa kota i arturka w brzuchu :-)
    --
    no i bardzo dobrze :) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej kochane, z rutynowej wizyty u ginka, u ktorego mam w szpitalu rodzic, okazało się, ze podejrzewa hipotrofie. Tak musiałam szybko pojechac do szpitala i byc moze trafie na patologie. Jestem teraz po ktg- zapis ładny. Czekam na lekarza. Dziewuszki trzymajcie za nas kciuki, juz jestem tym zmęczona, ze co nowy lekarz to inna opinia i co chwila jakies niepokoje:-((( :cry::cry:
    --
  2.  permalink
    migotynka: Hej kochane, z rutynowej wizyty u ginka, u ktorego mam w szpitalu rodzic, okazało się, ze podejrzewa hipotrofie. Tak musiałam szybko pojechac do szpitala i byc moze trafie na patologie. Jestem teraz po ktg- zapis ładny. Czekam na lekarza. Dziewuszki trzymajcie za nas kciuki, juz jestem tym zmęczona, ze co nowy lekarz to inna opinia i co chwila jakies niepokoje:-(((

migotynko ale czemu hipotrofie podejrzewają? Waga jest za mała?

teraz to już z górki kochana, a na patologii zajmą się wami należycie. Będzie dobrze.Mocno ściskam!!!
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Trzymaj się kochana. Trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zapis jest ładny i to już przemawia za Wami.
    --
  3.  permalink
    migotynko trzymam mocno!!! :*
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
    • CommentTimeJun 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam mamuśki,
    Ew3ame - brak mi słów, bo najbliższa rdzinka powinna Cię teraz wspierać, szczególnie że musisz leżeć i masz zagrożoną ciążę. No coż, ważne że jesteś szczęśliwa z mężem i on Cię wspiera. A do rozwiązania już nie daleko.
    Ja dziś też mam trochę gorszy dzień. Czas nie stoi w miejscu, a ja nie mogę nawet pokoiku dla małej urządzać, bo jeszcze się nie przeprowadziliśmy do nowego domku, mimo że już dawno kupiony :cry::cry:, bo tamta rodzina nie ma się gdzie podziać. Już nam nawet płacą karę za to, że nie dotrzymali terminu. Po 10 czerwca mają się dopiero wyprowadzić :neutral:
    Niby wszystko już mamy kupione, poprane, poprasowane i w próżniowych workach spakowane, to jest jednak nadal jakiś stres. Żebyśmy chociaż sypialnię zdążyli urządzić, bo mała będzie przez 2-3 m-ce spała w małym łóżeczku z nami w sypialni, a dopiero później sama w swoim pokoiku. Ale wiecie jak to jest - syndrom wicia gniazda mnie juz nakręca, a tu nic nie mogę robić. Chociaż przydaje się ta energia teraz w pakowaniu rzeczy przed przeprowadzką. Echhh - no cóż - jeszcze tylko tydzień i mam nadzieję - zacznioemy działać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    migotynko dobrze ze jestes pod baczym okiem lekarza moze to po prostu zly pomiar byl ale lepiej to sprawdzic :*
    calypso wspolczuje ze przeprowadzka sie ociaga wiem sama po sobie jak mnie nosi zeby cos robic a ty wiesz ze mozesz ale przez nich stoi wszystko w miejscu no i gratuluje zakupienia domu u nas szybko to nie nastapi ale marze sobie o tym skrycie :P
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Trzymamy za Was kciuki Migotynko ...
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    migotynko trzymaj się ;*
    Kciuki za was dziewczyny ;**
    Dodałam zdjęcia Niuni na Dzidziach , buziaki:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Migoniu - trzymaj się kochana. Choć chyba wcześniejsi lekarze powiedzieliby, że mało rośnie. .
    -- ,
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Migotynka trzymaj się, będzie dobrze!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Migotynka - trzymaj się.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej, no i jestem na patologii. Dzisiaj i tak nikt mi nic nie powie, więc nie wiem jak długo tutaj zostanę. Na Ip babeczka mi powiedziała jedynie, ze kilka dni mnie poobserwują, później mogą mi zrobic próbe porodową i o ile będzie ok to urodze wcześniej. Mówie Wam szlag mnie trafia na to wszystko. Co lekerz to inna opinia. Mala na dzien dzisiejszy wazy ok2250. Boje sie, zeby do terminu nie chcieli mnie tu trzymac...

Treść doklejona: 05.06.13 16:27
    No i przede wszystkim dziękuję, że jestescie ze mną.:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Migotynko nie martw się. Ważne że jesteś pod dobrą opieką. Może okaże się, że to błąd w pomiarze. Za 5 dni będziesz miała ciążę donoszoną i mała może się urodzić. Głowa do góry :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Witajcie dzisiaj
    tyle postow ze nie nadazam czytac
    Migotynko- trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok, najwazniejsze ze jestes pod kontrolą i oby to sie okazal blad w pomiarze!
    Nana- gratuluję maluszka i ciesze sie ze wszystko ok, na plec jeszcze za wczesnie by ocenic ( u mnie bylo za wczesnie, dowiedzialam sie na polowkowym)
    Kasiek - trzymam kciuki za jutro i pamietam :)
    dzis bylam u ginki , malutka glową w dól co mnie niezmiernie cieszy, mam lekka infekcje i zapisane 3 globulki z pimafucinu, na razie zakaz serduszkowania
    szyjka dluga i zamknieta, cisnienie dobre, waga plus 7 kilo od wyjsciowej, plyn owodniowy w normie, wymiary corci na 28 t,
    brzuszek nie dal sie zmierzyc ...nie wiem jaka waga- lekarka troche mnie postraszyla ze nisko macica i maly brzuszek, ale jak wymiary na wiek ciazy powinno byc ok. nie stresuje sie juz.Dokladne badanie za 2 tyg (28-32tc.)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Migotynko, moja mala miala hipotrofie. Urodzila sie z waga 2880g w 42tc. Wszystko z nia jest w porzadku,jest zdrowa, troche drobniejsza niz rowiesnicy,ale zdrowa i energii ma co niemiara :wink: Spokojnie ,lekami mala podtucza :wink:
    Meganr, ktg z reguly trwa 30-45 minut, a tetno moze byc w granicach 110-160( w ,,spoczynku,,), ale moze przy ruchach skakac nawet do 200.
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    montenia: Meganr, ktg z reguly trwa 30-45 minut, a tetno moze byc w granicach 110-160( w ,,spoczynku,,), ale moze przy ruchach skakac nawet do 200.

dzięki montenia uspokoił mnie Twój wpis :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny dopiszcie do listy że zostanę mamą dziewczynki :) Los daje nam jeszcze jedną szansę :) Jestem po badaniach serduszka w Łodzi, wstawaliśmy o 4 rano ale było warto, malutka jest zdrowiutka. Kolejne badanie w 30 tc, czyli tydzień wcześniej niż urodziłam w poprzedniej ciąży. Tym razem dociągniemy do końca, musimy ! :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Mój urodził się w 39 tc z wagą 2650 g rownież zdrowiutki! podejrzewam, że w 36 tc raczej na pewno nie ważył tyle co Twoje dzieciątko Migotynko pewnie dobijał dopiero do 2 kg :) dodam, że nigdy na wizytach nie padło słowo hipotrofia. Zawsze było, że malutki ale nigdy, że coś jest nie tak z tym. Będzie dobrze:) Dodam jeszcze, że Dominik teraz jest większy niz rówieśnicy :smile:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dziewczyny, jestescie kochane. Dziękuję za słowa otuchy. Kurka, musi być dobrze i koniec:cool:
    --
  4.  permalink
    Migotynko, na pewno wszystko jest oki :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Migotynko -i ja Cie wspieram slonce!!
    a ja dostalam takich skurczy niedawno ,ze odechcialo mi sie chyba porodu :shocked: ledwo dalam rade oddychac,nie wiem czy z wrazenia wszystko zapominam ,jak to z tym oddychaniem bylo podczas skurczy ,ustami czy nosem ,plytkie wdechy czy glebokie ,juz sie poglubilam :shamed: a po skurczach niemilosiernie zimno ze az mna dygocze :sad: a moze powoli mi sie zaczyna a ja o niczym nie wiem ,nieee no chyba poznam ze to czas,a mala tak ruchliwa sie zrobila ze nie do opisania .
    dbajcie o siebie ,zajrze wieczorkiem jak troche lepiej mi bedzie :grouphug:

Treść doklejona: 05.06.13 19:29
    chyba zrobilam blad nie zapisujac sie do szkoly rodzenia :neutral: myslalam ,ze po dwoch porodach dam rade ehh
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeJun 5th 2013 zmieniony
     permalink
    migotynka: Dziewczyny, jestescie kochane. Dziękuję za słowa otuchy. Kurka, musi być dobrze i koniec

jestem pewna, ze będzie i tylko niepotrzebnie ci stracha napędzili :wink:

Nercia a kiedy masz następną wizytę? powiedz koniecznie o tym lekarzowi ...
    a gdyby sie powtórzyło to może warto na IP jechać ?
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    To ja czynię swoją powinność z listą :bigsmile:

1. Yol 01.06.2013
    2. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    3. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    4. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    5. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)

6. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    7. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    8. edytak1984 05.07.2013 (chłopiec)
    9. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    9. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    10. sloneczko32 13.07.2013 (dziewczynka)
    10. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    11. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    12. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    13. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    14. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    15. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    16. riddance 27.07.2013 (chłopiec, chłopiec)
    16. manka73 27.07.2013 (chłopiec)
    17. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    18. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    19. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    19. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    20. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    21. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    22. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    23. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    24. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    25. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    26. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    27. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    28. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    29. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    30. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    31. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    32. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    33. Asiunia892 06.10.2013
    34. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    35. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    36. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    37. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    38. karobella 24.10.2013
    39. Mazepka 29.10.2013
    40. kachaw 30.10.2013
    41. gingerka_ 02.11.2013
    42. KAROLKA8444 04.11.2013
    43. The_Fragile 07.11.2013
    44. dona79 09.11.2013
    45. Stokosia87 10.11.2013
    45. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    46. Sony85 13.11.2013
    47. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    48. biedronka28 05.12.2013
    49. Hanny 10.12.2013
    50. uś 12.12.2013
    50. nana81 12.12.2013
    51. subiektywna7 07.01.2014
    52. _malgosia_ 27.01.2014
    53. cecylka25 02.02.2014

Witam kolejne mamusie :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Migotynko to tak łatwo pisać spokojnie, wiem. Ale naprawdę spokojnie, wpisy Hopelight i Montenii mam nadzieję dały Ci dużo wiary w to, że będzie i że jest dobrze :) Pamiętaj, że to zawsze tylko pomiary. Może będziesz mieć po prostu drobniejsze dziecko i tyle, za to zupełnie zdrowe :) trzymam kciuki, żeby Cię szybko do domu wypuścili :bigsmile: Dodam, że synek mojej koleżanki urodził się dokładnie w terminie z wagą 2800 i nikt nigdy koleżance nie mówił o żadnej hipotrofii. Karolek ma się świetnie, zaczął chodzić, a nawet biegać przed skończeniem roku :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Nera, co Ty ciągle z tym porodem-w 28tc? :shocked: Czy z suwaczkiem coś nie tak?:wink:
    --
  5.  permalink
    migotynka: Mala na dzien dzisiejszy wazy ok2250.

Migotynko, Ewunia wg USG robionego tuż przed porodem, 35w6d, czyli praktycznie jak u Ciebie- miała identyczną wagę. I nikt nie mówił o hipotrofii! Owszem, mniej więcej od połowy ciąży lekarze mówili, że będzie drobna, ale nie było powodów do niepokoju.
    Urodziła się chyba 2h po tym USG, z wagą 200g większą :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, mój Krasnal Drugi się chyba przestraszył, że za kilka dni miałam zamiar użyć mini-ustrojstwa do słuchania tętna i dzisiaj równo mnie skopał na zajęciach dla ciężarnych :)))) Oł jes, cudne uczucie, a jednak wcześniej niż u Krasnala poczułam :))))))

Migotynko, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze było, niech Cię tam obadają, ostukają i wypuszczą! Też mi przyszło do głowy, że jak na ten tydzień taka waga to wcale nie jest mało Migotynko.
    --
  6.  permalink
    a po skurczach niemilosiernie zimno ze az mna dygocze
    - mialam tak przy porodzie...
    a jednak wcześniej niż u Krasnala poczułam :))))))
    - no tak sie na ogol mowi ze w drugiej ciazy szybciej ruchy sie czuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    dzisiaj równo mnie skopał na zajęciach dla ciężarnych :)))) Oł jes, cudne uczucie,

Kurczę a ja tak czekam i czekam na te kopniaczki, a na razie tylko przewrotki i bulgotki :-))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teraz jakoś łatwiej mi było je zidentyfikować - od dwóch dni bulgotało, a dzisiaj już były kopniaki :) W pierwszej ciąży dopiero w 19 poczułam :) Haha, dopiero - tak, tydzień później ;)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    <strong>Frag</strong> no gratuluję!!!!! Nareszcie :bigsmile: Ciekawe, kiedy moje dziecię się uaktywni. Na razie wygląda na bardzo spokojne, więc może nie zaskoczyć zbyt wcześnie :cool:
    <strong>Nera</strong>, nie chcę ani straszyć, ani stresować Was, ale na takie skurcze jest na pewno za wcześnie. Nie myślałaś o tym, żeby zadzwonić chociaż do swojego lekarza? U mnie tak silne pojawiły się na tydzień przed porodem. Wcześniej po prostu były regularne i słabsze. Przytkały mnie dokładnie tak, jak piszesz. Też miałam wątpliwości co do moich, porodowych umiejętności, ale tydzień później dobrze nam poszło. Twoja dzidzia jest jeszcze maleńka, nie powinna jeszcze się do nas wybierać. Martwię się o Was.
    Właśnie wracamy z wizyty. Dziś byłam u mojego gina prowadzącego. Pogadaliśmy sobie. Lubię go za te wszystkie, obszerne wyjaśnienia. Pełen luz - taka wizyta po dokładnym, wczorajszym usg :wink: Zostawił nas na l4 i wyjaśnił skąd mój ból. Wiecie, że wszystko wskazuje na korzonki :shocked: Podobno z wyższych partii kręgosłupa ból może promieniować do brzucha. Na szczęście nie stanowi zagrożenia dla dziecięcia :wink: Wszystko z nami ok. Szyjka twarda i zamknięta, maluch żywy i zdrowy. Następna wizyta za 4 tygodnie. Mam nadzieję, że wtedy będzie już ciepło :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nera- trzymaj sie kochana, za wczesnie jeszcze na wychodzenie córeczki! co do oddychania poczytaj koniecznie w necie i na pewno sa filmiki na tubie.
    oddech na fali skurczu powinien byc nie za glaboki, wdech nosem wydech przez usta, na szczycie skurczu przyspieszony, warto cwiczyc na sucho zanim jeszcze dopadnie skurcz- teorie znam ale nie mialam jeszcze solidnych skurczów
    o tu znalazlam fajny material http://chomikuj.pl/Cinek1122/Ci*c4*85*c5*bca/Oddychanie,1473632238.doc
    oddychaj jak najczesniej z brzucha, przeponowo, mi juz to weszlo w nawyk powoli

Frag- moge zapytac gdzie na cwiczenia chodzisz? Tez sie wybieram, bo bede miec troche wiecej czasu.:)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Już jestem po wizycie. Szyjka miękka, skrócona i zamknięta. Prawidłowa ilość wód. Tętno dzidzi 120, waga 3450.
    Tak jak podejrzewałam w poniedziałek do szpitala. Tam porobią mi badania pod kątem cholestazy i prawdopodobnie będą wywoływać poród. Nie jest to o czym marzyłam. Wolałabym aby poród sam się rozkręcił w domu, ale dzidzia najważniejsza. Przynajmniej będzie wszystko pod kontrolą, a tak w domu to bym była w stresie czy wszystko gra.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny
    no i po wizycie mały urósł pięknie ma już ponoć około 3 kg co mnie cieszy i stresuje na raz :-D niestety podejrzewają że mam niewydolność wątroby więc byłam na badaniach w szpitalu jutro powinny być wyniki to się czegoś dowiem... mały dziś szaleju się najadł i cały dzień się wypina rzuca i wierci :-) martwię się jutrzejszymi wynikami... ale tak ok za tydzień polozna przyjdzie do mnie do domu omówić porod i mój plan porodu cieszę się bo ja z tych dociekliwych jestem i im więcej wiem tym jestem spokojniejsza ;-)
    nera uważaj na siebie mi takie skurcze jak opisujesz rozwieraly i skracaly szyjke... i też żałośnie oddychalam podczas nich jeden co umiem to rozróżniać mięśnia na skurczu bo zawsze tak robiłam żeby radzić sobie z bolesnymi @
    migotynko niech cię przepadają a mala pewnie po prostu będzie drobniejsza :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Nerka wypoczywaj dużo, dzidzia jeszcze ma czas na przyjście na świat...
    Ewka trzymam kciukasy za Was co by jutro wszystkie wyniczki wyszły ładnie, pieknie!
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Ew - super, że ładnie rośniecie. Trzymam kciuki za dobre wyniki.
    Nera - nie daj się skurczom :)
    --
  7.  permalink
    Dziewczyny a ja mam z rana pytanie.
    Dziś drugi dzień z rzędu na wkładce zauważyłam takie białe grudki i już sobie zaczynam wkręcać że mi czop zaczyna wypadać :confused:
    Infecji raczej żadnje nie mam, przynajmniej ja jej nie zauważam, bo swedzenia czy pieczenia brak.
    Miała z Was może tak któras?
    Może znowu przesadzam ale nie przypominam sobie żebym z Franiem miała podobnie :confused:
    -- // //
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeJun 6th 2013
     permalink
    Witam się na początku 36 tc. POgoda w końcu zrobiła swoje i jestem chora. Czerwone gardło, powiększone migdałki, katar, kaszel, ból głowy. Czy wiecie dziewczyny co można na gardło do ssania w ciąży brać? W ogóle co oprócz herbaty (nie mam miodu) i czosnku można?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    przy infekcji mogą ale nie muszą być żadne obawy więc może lepiej żeby gin ocenił co tam się dzieje

dzień dobry dziewczyny :-)
    pogoda pochmurna ale ciepło :-)
    boję się wyników m już w pracy a ja spróbuje jeszcze pospać :-)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeJun 6th 2013 zmieniony
     permalink
    <strong>Dżasti</strong>, kiedyś pani z apteki sprzedała mi neo angin dla dzieci. Pomogło.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.06.13 08:20</span>
    nightingale_84: Dziś drugi dzień z rzędu na wkładce zauważyłam takie białe grudki i już sobie zaczynam wkręcać że mi czop zaczyna wypadać :confused:
    Infecji raczej żadnje nie mam, przynajmniej ja jej nie zauważam, bo swedzenia czy pieczenia brak.
    Miała z Was może tak któras?

Typowy śluz charakterystyczny dla fazy progesteronowej? Bierzesz luteinę?
    Myślę, że nie musisz się stresować. U mnie teraz to inna bajka (jestem na lutce), ale z Emilią cały czas miałam mleczny, rwący, gęsty śluz. Dużo tego było.
    --
  8.  permalink
    dżasti: Czy wiecie dziewczyny co można na gardło do ssania w ciąży brać?

Dżasti, do ssania to tylko ISLA może być.
    Możesz też pić siemie lniane, żeby gardło nawilżyć, no i płukanie wodą z solą.
    Zrób sobie też syrop z cebulki.
    A jak będzie gorzej to możesz też zaopatrzyć się w PRENALEN, to syrop dla kobiet w ciąży właśnie na wszelkie przeziębienia, zresztą oni chyba też coś do ssania mają.

Treść doklejona: 06.06.13 08:23
    nana81: Typowy śluz charakterystyczny dla fazy progesteronowej? Bierzesz luteinę?

Nie, nie.
    Lutke brałam tylko 7 tygodni, między 9 a 16 tc, od tego czasu już nie.
    Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie.
    Ale w sumie żadnych skurczy nie mam, nawet o dziwo teraz mi się brzuch nie spina.
    Tak więc może rzeczywiście to taki etap.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJun 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzien dobry :* wczorajszy wieczor do milych nie nalezal ale za to wymordowana skurczami przespalam cala noc wstajac do wc az dwa razy -nooormalnie szok :)
    tejsha: Nercia a kiedy masz następną wizytę?

wizyte mam w poniedzialek na godz 14
    azniee: Nera, co Ty ciągle z tym porodem-w 28tc? :shocked:

juz Ci tlumacze -moja macica nie wspolgra dobrze z lozyskiem,najchetniej by go wydalila (mialam skurcze porodowe juz w 16 tygodniu) lekarze oczywiscie wszystko zatrzymali w tydzien czasu i kazali mi byc przygotowana juz od lipca mimo ,ze termin na 23 sierpnia ,druga corke urodzilam niecaly miesiac wczesniej,szyjke mam krociutka bo na ok 2,5cm , a wiec roznie to bywa(dodam ,ze to opinia 3 ginekologow,nie wyssana z palca przez moje widzi mi sie) -stad moje obawy o to slonce i caly czas nadmieniam .
    Dorit: Nera- trzymaj sie kochana, za wczesnie jeszcze na wychodzenie córeczki!

Wiem,wiem - zaciskam nogi i poleguje cale dnie :*
    nana81: nie chcę ani straszyć, ani stresować Was, ale na takie skurcze jest na pewno za wcześnie.

wiem bo podobne(tylko,ze lzejsze lapaly mnie w poprzedniej ciazy kilka dni przed porodem gdzie o tym nie wiedzialam,z tym,ze wtedy czop wylecial mi 10 dni przed a wiec jestem dobrej mysli ,ze donosze chociazby do sierpnia,nie wspolzyje,nie chodze po schodach,unikam spacerow,nie robie zakupow ,mysle ,ze sie uda choc przeciez to nie zalezne ode mnie,co ma byc to bedzie.
    ew3ame: nera uważaj na siebie mi takie skurcze jak opisujesz rozwieraly i skracaly szyjke

mam to w podswiadomosci caly czas stad te moje kosmate mysli ,ze a moze to juz niedlugo :sad:

Treść doklejona: 06.06.13 08:27
    nightingale_84: Dziś drugi dzień z rzędu na wkładce zauważyłam takie białe grudki i już sobie zaczynam wkręcać że mi czop zaczyna wypadać :confused:

czop wyglada zupelnie inaczej ,moze masz niewielka infekcje ( mnie tez nic nie bolalo,szczypalo itp ,sluz byl nie gladki i okazalo sie ,ze jednak bakteryjki sie przypaletaly ,ale w ciazy to zupelnie normalne -tzn bynajmniej ja standardowo co ciaza to infekcja musi byc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nightingale_84:
    Dżasti, do ssania to tylko ISLA może być.
    no na pewno NIE TYLKO. Mi lekarz pisał septolete. Na pewno jeszcze inne można
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    milego dzionka wszystkim :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    <strong>Nera</strong> jednak właśnie przy świadomości, jaką macie Ty i lekarze nie da się tego wyciszyć? Trzeba zrobić wszystko, żeby się uspokoiło. Przy pewnym zaawansowaniu problemu, że tak powiem, sam oszczędny tryb życia i nospa nie przynoszą efektów niestety.
    Mam nadzieję, że do lipca spokojnie się nam dokulasz.
    --
  9.  permalink
    Milego dnia Mamusie!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nercia odpoczywaj :*
    Dzasti zdrowiej Kochana :* Ja brałam w ciąży Laryng up i do psiakania Septolux i to mi wszystko lekarz przepisał i zaręczał, że bezpieczne :)
    Może daj do herbaty troche syropu malinowego albo coś :D zawsze trochę osłoni gardełko :D:D
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.