Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Szczerze mówiąc,lepiej się ogarniam niż z jednym :))
Ja od wczoraj znów ciężko w pracy. Wczoraj ledwo wyrabiałam, musiałam dużo mówić na stojąco i w pewnym momencie strasznie spiął mi się brzuś, zaczęłam ciężko oddychać - musiałam sobie klapnąć. Później byłam zmęczona jakbym przebieżkę zrobiła... Coraz częściej mam te twardnienia, zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć tego jakoś liczyć, zapisywać by mieć pod kontrolą.
--
anairda mi alergolog zabroniła brać leki antyhistaminowe takie jak np zyrtec, mam wziewne i jak się duszę to biorę ventolin a tak mam słabsze flixonase i dysk flixotide.
Jak lało przez kilka dni to się czułam super, dziś nie pada i od razu to odczuwam, ale i tak w tej ciąży alergia mnie oszczędziła, w tamtej ciąży męczyłam się już od lutego a teraz tylko od czasu do czasu gorzej się czuję.
Mojej Amelce resztka wód odpłynęła prawdopodobnie w 13tc, chlusnęło ze mnie i od razu pojechałam do szpitala - wcześniej było małowodzie, od tego incydentu bezwodzie. U mnie było na tyle wcześnie, że nie dało się nic robić, tylko obserwować, jedyne co, to miałam regularnie badane crp i dostałam od razu antybiotyk, żeby nie dopuścić do zakażenia wewnątrzmacicznego. Wiele razy to już pisałam, ale wiem ile dają takie historie w tak trudnej, a nawet dramatycznej sytuacji - Amelka jest zdrowa, wszelkie problemy wynikające z bezwodzia udało nam się pokonać, została jeszcze szpotawa stópka, ale to nic takiego przy tym, co jej groziło. Co do powstrzymywania porodu - tak jak standardowo wycisza się ewentualne skurcze, ale cały czas się monitoruje stan dziecka i to, czy rośnie i rozwija się prawidłowo. Jeśli pojawia się zahamowanie wzrostu, wtedy się taką ciążę rozwiązuje szybko, żeby mogło spokojnie dorosnąć sobie w inkubatorze. Co lekarze robią w takich sytuacjach, na ile da się zapobiec akcji porodowej?
Potwierdzę, może też się zasklepić kiedy np. dziurą się zetknie ze ściankami macicy. U mnie coś takiego się wydarzyło w 27tc (od 15tc bezwodzie, aż tu nagle w 27tc okazało się, że worek się zapełnia, czyli pewnie się zatkał otwór). i z czasem worek owodoniowy moze sie,,zrosnac,,.
Dziewczyny, czy wiecie coś na temat odpływania/sączenia wód na wczesnym etapie ciąży? Siostra mojego D. trafiła do szpitala, jest gdzieś 24-25tc i właśnie ten problem-pisze, ze w każdej chwili może się zacząć poród, ale nie wiemy co tam dokładniej się dzieje, nie chcemy dzwonić i jej wypytywać teraz Co lekarze robią w takich sytuacjach, na ile da się zapobiec akcji porodowej? Strasznie się martwimy, sami mamy niedawne doświadczenia z zagrożeniem ciąży, z tym, że u nas były inne problemy i już po 30tc...
Czuła się świetnie, chyba jeszcze nie była na zwolnieniu (przynajmniej jeszcze miesiąc temu pracowała), za tydzień nasze wesele i nawet nie brała pod uwagę, że jej nie będzie...
--
Bo poki co ani z Twojej strony ani ze strony ŻADNEJ psiapsiolki Kandy nie padlo konkretne wsparcie, oprocz tego slodkiego pierdzenia.
PIsałyśmy ostatnio o czkawce maluchów. Czy dla Was to też jest takie uciążliwe? Bo kopniaki, to kopniaki a to odczuwam jakbym sama miała czkawkę - w sensie męczące.