Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

[/url
[/url]kurde dlatego my po porodzie nie chcemy żadnych gości, ani mam, ani teściowych ani ciotek ani wujków.Dlatego rodzimy malucha, zostajemy po porodzie 3 dni u rodziców i jedziemy do domu.Mam nadzieję że ten plan wypali.Chociaż te dwa tygodnie niech dadzą nam spokoju, bo takie rady mnie będą tylko wkurzać i powodować stres
Potem gdzieś przeczytałam, że nie sama bawarka jest cudowna na pobudzenie laktacji, tylko w ogóle mleko powinno się pić.

Gdzieś czytałam, że przy płci żeńskiej mogą się dłużej utrzymywać wymioty, bo jest większy wyrzut hormonów - no mam nadzieje ze nie.. bo ja wymiotowalam 8 do 20 tygodnia a mam syna, wiec jakbym z ewentualna corka miala dluzej to chyba zatrudnie nianie do Maksa na ten okres

Emilka miałaby siostrę, muszę się przyznać, że taki był plan. To najgorsza ciąża pod tym względem. Cała rodzina naturalnie już obstawiła chłopca po moim wyglądzie (w ciąży z Emi też tak obstawiali :P) i...no właśnie nie wiem...konstelacjach gwiazd...
Najważniejsze, żeby wszystko było ok i obym donosiła, rodząc potem bez komplikacji.

No dobrze, ale skoro i położne i pediatrzy mówią, żeby nie leżeć z dzieckiem cały czas przy piersi, bo się przyzwyczai i że brodawki się zmacerują, to coś w tym musi być.

I jeszcze do 37tc dotrwała, nieźle! Jak na bliźniaki to chyba bardzo donoszone :D

Odnośnie mdłości ja nie wymiotowałam ani razu, a ma być dziewczynka
Ale też i nie jest tak,że po MM dzieci cudownie długo śpią i znacznie lepiej przybierają na wadze niż na KP.
żeby nie leżeć z dzieckiem cały czas przy piersi, bo się przyzwyczai i że brodawki się zmacerują, to coś w tym musi być
To naprawdę wielki wyczyn urodzić dwoje naturalnie
żeby zweryfikować fakty to proponuję poczekac kilka miesięcy i wtedy możemy zrobić zestawienie u kogo sprawdziło się "wywalenie hormonów" a u kogo nie
A jak fajnie jest, jak można leżeć z maluchem przy piersi, niuchać go sobie bezkarnie i oglądać ulubiony serial - najlepsze momenty w moim życiu ;)
ja w ciazy z Oktawia twarz mialam gladziutka i piekna wiec obale mit ze dziewczynki zabieraja urode
Nie wiem, która z dziewczyn czeka z określeniem płci do porodu - chyba Yol? też bym tak chciała, mieć taką najprawdziwszą niespodziankę
ale raczej już nie mam wyboru. 
Termin porodu jest jeden - ten, który masz wpisany w kartę ciąży, wyliczony według ostatniej miesiączki :)
W poprzedniej ciąży miałam wpisany w kartę (przez gina prowadzącego, żeby nie było wątpliwości) termin wyliczony z metody, czyli od poczęcia
OM to jedna, ale nie jedyna z dat, na podstawie której można obliczyć PTP.

)
, a na twarz zakładamy maseczkę ochronną (to przy noworodku, potem można zaniechać)

No po prostu inny świat (swoją drogą, to ciekawe, kiedy aktualne zalecenia się zmienią
).Ja się zastanawiam - jak kiedyś dzieci przeżywały jak mm nie było?
Ale jakoś alergii chyba nie było.