Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kurde dlatego my po porodzie nie chcemy żadnych gości, ani mam, ani teściowych ani ciotek ani wujków.Dlatego rodzimy malucha, zostajemy po porodzie 3 dni u rodziców i jedziemy do domu.Mam nadzieję że ten plan wypali.Chociaż te dwa tygodnie niech dadzą nam spokoju, bo takie rady mnie będą tylko wkurzać i powodować stres
Potem gdzieś przeczytałam, że nie sama bawarka jest cudowna na pobudzenie laktacji, tylko w ogóle mleko powinno się pić.
Gdzieś czytałam, że przy płci żeńskiej mogą się dłużej utrzymywać wymioty, bo jest większy wyrzut hormonów - no mam nadzieje ze nie.. bo ja wymiotowalam 8 do 20 tygodnia a mam syna, wiec jakbym z ewentualna corka miala dluzej to chyba zatrudnie nianie do Maksa na ten okres
No dobrze, ale skoro i położne i pediatrzy mówią, żeby nie leżeć z dzieckiem cały czas przy piersi, bo się przyzwyczai i że brodawki się zmacerują, to coś w tym musi być.
I jeszcze do 37tc dotrwała, nieźle! Jak na bliźniaki to chyba bardzo donoszone :D
Odnośnie mdłości ja nie wymiotowałam ani razu, a ma być dziewczynka
Ale też i nie jest tak,że po MM dzieci cudownie długo śpią i znacznie lepiej przybierają na wadze niż na KP.
żeby nie leżeć z dzieckiem cały czas przy piersi, bo się przyzwyczai i że brodawki się zmacerują, to coś w tym musi być
To naprawdę wielki wyczyn urodzić dwoje naturalnie
żeby zweryfikować fakty to proponuję poczekac kilka miesięcy i wtedy możemy zrobić zestawienie u kogo sprawdziło się "wywalenie hormonów" a u kogo nie
A jak fajnie jest, jak można leżeć z maluchem przy piersi, niuchać go sobie bezkarnie i oglądać ulubiony serial - najlepsze momenty w moim życiu ;)
ja w ciazy z Oktawia twarz mialam gladziutka i piekna wiec obale mit ze dziewczynki zabieraja urode
Nie wiem, która z dziewczyn czeka z określeniem płci do porodu - chyba Yol? też bym tak chciała, mieć taką najprawdziwszą niespodziankę
Termin porodu jest jeden - ten, który masz wpisany w kartę ciąży, wyliczony według ostatniej miesiączki :)
Ja się zastanawiam - jak kiedyś dzieci przeżywały jak mm nie było?
Ale jakoś alergii chyba nie było.