Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeJun 11th 2013
     permalink
    mysiamm - będziesz rodzić w Opolu?
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    a gdzie sie podzial wpis Nery?
    sama go usunela?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Też się nad tym zastanawiałam.
    Jolka, zazdroszczę kondycji :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziewczyny ja po wizycie u gina, wsio okey, pomiary dobre, narządy też i waga 316,5 gram to dobra waga chyba nie?? szyjka długa i zamknięta, córka widziała dzidolka na usg podobało jej się.
    Wyniki krwi i moczu też mam okey, następna wizyta 11 lipca, akurat jak wrócimy z urlopu
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Jaki wpis? Co pisała?

The Fragile, ja nie ze Śląska i dla mnie ule to domy dla pszczół :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hej. i ja wreszcie niesmialo dołaczam sie do waszego grona.dzisiaj mialam wizyte u gina i narazie widac pecherzyk,poza ty wszystko ok:bigsmile:nastepna wizyta za miesiąc:bigsmile:
    bardzo proszę o dopisanie mnie do listy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Jak te ciasteczka apetycznie wyglądają! Pochłonęłabym z chęcią!
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeJun 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Witajcie! :smile: Od jakiegoś czasu podczytuje ten wątek i postanowiłam się przedstawić: Ania, 27 lat. Podczas dzisiejszej wizyty u ginekologa poznałam mojego małego Skarbka z mocno bijącym serduszkiem, niesamowity i wzruszający widok :smile: Wg USG początek 7-go tygodnia, co zgadza się z wyliczeniami wg ostatniej miesiączki. Przewidywany termin porodu 01.02.2014, mam nadzieje, ze wszystko się dobrze ułoży. Następna wizyta u gin 11.07. Proszę o dopisanie mnie do listy, dzięki :wink:
    Pozdrawiam wszystkie mamusie!
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A co Nera napisała? Rozumiem, że wszystko z małą ok jak na razie?

OneKiss: The Fragile, ja nie ze Śląska i dla mnie ule to domy dla pszczół :bigsmile:

Uff, czyli nie tylko ja żyję w nieświadomości. Pokazałam je mężowi i powiedział, że musimy coś takiego zjeść :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witajcie Loren i Annie
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: No wiesz, to tak pieszczotliwie miało być
    no i było hehe :bigsmile: ten diabelek przecież uśmiech ma i jest przyjazny,taki cwaniak :devil:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.06.13 19:04</span>
    Witajcie dziewczyny i gratuluję :-) napewno ktoś was wkrótce dopisze do listy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dajcie spokój, zaczęłam nawet szukać foremek do uli :DDDD Patrzyłam na przepis i jakieś mega skomplikowane to-to nie jest, ale w ciąży to raczej nie spróbuję, bo spiryt do środka wchodzi...

A u mnie się zaczyna nareszcie apetyt. Nudności przeszły i stety-niestety chce mi się jeść. Dużo jeść :(
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Fragile to jest tak proste w robocie, że jak na allegro wpiszesz sobie foremki do uli to na nich jest też przepis, ja je raz robiłam ale one są tak pierońsko słodkie, że zjadłam 3 i wymiękłam, ale nie powiem pyszne są.
    Każdy region ma jakieś specjały, ja nigdy nie jadłam rogali marcińskich, a pewnie by mi smakowały bo uwielbiam marcepan, nie jadłam sękacza, ale takiego prawdziwego, bo to co u nas w tesco jest to się pewnie nie umywa,
    --
  1.  permalink
    Witam nowe kolezanki :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    na temat 300 wczesniejszych postow nie bede sie wypowiadac ,
    Mam tylko dwa pytania(do garstki dziewczyn)
    1Jak mozna napisac ,ze sie udaje nie wiedzac tak naprawde nic?
    2.Czy Wy jestescie po medycynie by wystawiac mi diagnoze?? Czy ja do ktorej kolwiek kiedys napisalam ,ze udaje?ze chce zwrocic na siebie uwage ?ze nie dba o siebie i dziecko ?? Jestescie naprawde nie mile

Dziekuje tym co kierowali w moja strone cieple slowa:grouphug:

a oto dalsze moje wymyslanie o szpitalu i ciag dalszy opowiesci z palca wyssanych a wiec -obecnie bede brala juz Fentoerol 3×1 i Isoptin 3×1 do konca ciazy,za pare dni kolejne badanie ktg dla kontroli.od 5 h jestesmy juz w domu .Myslalam ,ze koniec emocji ale jeszcze niepokoj trwa bo brzuch znow zaczal sie stawiac,mam nadzieje ,ze nie wroce dzis na oddzial, Spokojnej nocki :*
    --
  2.  permalink
    Powodzenia Nera :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    madziik1983: madziik1983

dziekuje :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kachaw: ja nigdy nie jadłam rogali marcińskich

Kacha, są mmmm, bardzo, bardzo pyszne! Dobrze, że w Poznaniu nie mieszkam, bo bym miała dupsko jak stąd na księżyc ;)

Nera86: Czy Wy jestescie po medycynie by wystawiac mi diagnoze??

Nera, dziewczyny wszystkie pisały Ci, żebyś jechała do szpitala (właśnie dlatego, że po medycynie nie jesteśmy, a objawy które miałaś były cholernie niepokojące), a Ty z uporem maniaka twierdziłaś, że spoko, luz i nie masz co z dziećmi zrobić. W końcu tam trafiłaś? I dobrze, że jednak pojechałaś? Czasem warto posłuchać dziewczyn, ja też nie raz skorzystałam z tych rad.

Ale nie powiem - cieszę się, że Polę "wstrzymali".
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    kachaw: ja nigdy nie jadłam rogali marcińskich, a pewnie by mi smakowały bo uwielbiam marcepan

Kacha, składnikiem rogali świętomarcińskich nie jest marcepan tylko w głównej mierze biały mak i bakalie, ale są pyszne :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    kachaw: ja je raz robiłam ale one są tak pierońsko słodkie, że zjadłam 3 i wymiękłam, ale nie powiem pyszne są.

To zależy chyba od przepisu, ja jadłam wielokrotnie i nie były pierońsko słodkie, za to zawsze cholernie alkoholowe. Czasami przesadnie. :D
    Więc Frag w ciąży obchodzimy się smakiem. :wink:
    Też nie jadłam rogali marcińskich. :(

Witam nowe mamusie!

Nera odpoczywaj dużo. Mam nadzieję, że Mała posiedzi jeszcze długo.
    W tym co napisały dziewczyny jest dużo prawdy, po prostu dziwnie to wszystko z boku wygląda. Nie sądzę abyś chciała źle dla dziecka, ale na pewno momentami piszesz tak, jakby brakowało Ci elementarnej wyobraźni. I jak na matkę dwójki dzieci to wydaje się podejrzane, dlatego niektóre dziewczyny sądzą, że udajesz.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nera86: Fentoerol 3×1 i Isoptin 3×1

bardzo dobry zestaw,powinien cię wyciszyć.choć mi isoptin nie hamował pikawy po fenoterolu:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Dawno powinno to nastąpić.
    Dobrze, że dalej mimo wszystko w dwupaku.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Słuchajcie, a żeby zrobić te ule to wystarczy jedna foremka? Ta foremka jest do wycinania ciasta, nie do pieczenia... Dobrze rozumiem? Bo się napaliłam na kupno i produkcję :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ogólnie to chyba jedna wystarczy jak sama robisz. No i nie piecze się.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    od 5 h jestesmy juz w domu .Myslalam ,ze koniec emocji ale jeszcze niepokoj trwa bo brzuch znow zaczal sie stawiac,mam nadzieje ,ze nie wroce dzis na oddzial, Spokojnej nocki :*
    Ciesze sie Nera ze juz akcja sie uspokoila i masz leki, teraz dbaj o siebie
    zgadzam sie ze slowami mangi, ze z boku bylo to bardzo dziwne zachowanie i moglo wygladac podejrzanie
    ale przyznam ze ja tez nie zawsze zachowuje sie racjonalnie- choc jestem duzo starsza od Ciebie
    uczymy sie na bledach i cale zycie- najwazniejsze ze z Polą jest ok.

Sprobuje dopisac nowe mamusie-LOren na razie bez daty..

1. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    2. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    3. gumisiowa 26.06.2013 (chłopiec)
    4. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    5. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)

6. edytak1984 05.07.2013 (chłopiec)
    7. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    7. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    8. sloneczko32 13.07.2013 (dziewczynka)
    8. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    9. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    10. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    11. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    12. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    13. pszyszła 21.07.2013 (chłopiec)
    14. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    15. riddance 27.07.2013 (chłopiec, chłopiec)
    15. manka73 27.07.2013 (chłopiec)
    16. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    17. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    18. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    18. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    19. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    20. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    21. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    22. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    23. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    24. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    25. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    26. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    27. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    28. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    29. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    30. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    31. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    32. Asiunia892 06.10.2013
    33. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    34. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    35. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    36. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    37. karobella 24.10.2013
    38. Mazepka 29.10.2013
    39. kachaw 30.10.2013
    40. gingerka_ 02.11.2013
    41. KAROLKA8444 04.11.2013
    42. The_Fragile 07.11.2013
    43. dona79 09.11.2013
    44. Stokosia87 10.11.2013
    44. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    45. Sony85 13.11.2013 ( dziewczynka)
    46. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    47. biedronka28 05.12.2013
    48. Hanny 10.12.2013
    49. uś 12.12.2013
    49. nana81 12.12.2013
    50. subiektywna7 07.01.2014
    51. _malgosia_ 27.01.2014
    52.Annie_86 01.02.2014
    53. cecylka25 02.02.2014
    54.Loren ( czekamy na date)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    bąbelasku, wystarczy jedna foremka, ale wtedy dłużej idzie lepienie, bo ich się nie piecze, ja w zestawie kupiłam 3 duża, średnia i mała, ja miałam przepis właśnie z tych foremek, dla mnie były słodkie, aż za bardzo
    Gdzieś dziewczyny pisały, że w smaku te rogale marcińskie trochę marcepan przypominają (nadzienie), ale może źle zrozumiałam
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    Witam nowe mamusie :) :) :)

Nera dbaj o siebie, to teraz najważniejsze.
    Dziewczyny a wiadomo co u Migotynki ? bo pisała że zaczęły jej się skurcze a dalej wieści brak to może po tej No-spie wszystko ucichło
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    hmmm rogale świętomarcińskie uwielbiam (chociaż jestem z Łodzi, ale da się je u nas kupić :p) natomiast skutecznie zniechęciło mnie do nich TO:
    kcal w rogalu

A o tych ulach oczywiście pierwszy raz słyszę, ale chętnie bym zjadła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    1200kcal jeden rogal?? o Boże jak dobrze że mieszkam na południu Polski i nie wiem jak smakują :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    The_Fragile: a Ty z uporem maniaka twierdziłaś, że spoko, luz i nie masz co z dziećmi zrobić. W końcu tam trafiłaś?

pisalam,ze nie mam co z dziecmi zrobic i ze poczekam jeszcze troszke bo brzuch miekki,jak sie tylko postawil -ubralam sie i pojechalam,tak jak pisalam Wam ,ze gdyby sie pojawilo to sie zbieram do szpitala.(moja mama stracila prace(uroki prywaciarzy) ale wazne ,ze zatrzymali wszystko choc boli mnie serduszko troszke ,ze takim kosztem bo na rynku pracy jest bardzo ciezko,i raczej mama juz do porodu bedzie przy mnie )
    Znow zapewne bedziecie mi dogdyzaly ale jesli chodzi o skurcze to "taka moja natura "( opinie lekarzy) i za kazdym razem lekarze istformuja mnie jakie objawy sa dla mnie niepokojace i kiedy sie zglaszac ,dlatego tez nie lece z kazdym skurczem na OCP bo musialabym tam siedziec od 16tygodnia ciazy codziennie .

uś: choć mi isoptin nie hamował pikawy po fenoterolu:devil:

mam nadzieje,ze mnie sie uda :sad

jejciu ,jak sobie przypomne uczucie kiedy to lezalam na fotelu ,do tego pod ktg i uslyszalam -musimy Pania przewiesc do CZMP bo nie mamy tu warunkow na odebranie tak wczesnego porodu :shocked: : nie chce juz w zyciu tego doswiadczyc :cry: Teraz musze nadrobic 2,5kg ktore stracilam w jeden dzien :angry:

Treść doklejona: 11.06.13 20:45
    spokojnej nocki wszystkim :grouphug: mam nadzieje ,ze nie przeskocze listy w szybkim tepie:whorship:
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Dziewczyny czytam i się uśmiecham że moje ule wzbudziły tyle emocji i wrzawą dyskusję
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    mangaa: Nie sądzę abyś chciała źle dla dziecka, ale na pewno momentami piszesz tak, jakby brakowało Ci elementarnej wyobraźni.

Ooo, Manga, ubrałaś w słowa to, czego ja nie potrafiłam :)

Nera86: mam nadzieje ,ze nie przeskocze listy w szybkim tepie:whorship:

Nera, ja też mam taką nadzieję - niech Pola wytrwa do magicznego 38tc!
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Witajcie Loren, Annie :bigsmile:
    a my po wizycie , Mały trochę przykoksował, dwa tyg. temu ważył 1850 , dziś 2270 :bigsmile: rośnie skubaniec mały,.
    niestety ułożenie w dalszym ciągu podłużne miednicowe :confused: , i wg. gina raczej już tak pozostanie, brzuch coraz częściej mi twardnieje, dziecko coraz większe wiec i szanse coraz mniejsze ,,,, ale wszystko może się zdarzyć, szyjka skrócona ,.,., powoli na wszelki wypadek przygotowujemy się do cc. tak żebym na 38 tc, miała gotowe już wszystkie badanie plus konsultacja anestezjologiczna ... :wink:
    Nera dobrze, ze wróciłaś i że z Polcią ok, mam nadzieję, ze przy tych lekach uda się opanować skurcze .... i spokojnie dotrwasz do terminu :)
    --
  3.  permalink
    Nera trzymam kciuki. Ja z powodu skurczy w szpitalu byłam 5 razy w tym dwa razy po trzy tygodnie. Od 28 tc brałam fenoterol w tabletkach a w szpitalu miałam przez 10 dni kroplówkę. I udało mi się dotrwać do 38 tc:-) Też mi lekarze mówili, że taka moja uroda a teraz się cieszę, że z "każdym" skurczem jeździłam do szpitala bo dzięki temu niunia urodziła się w terminie. Także na pewno wszystko będzie ok.
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Ja już znalazłam na allegro foremkę do tych uli, ale właśnie tylko jedną. Nie wiem czy małą, czy średnią, bo ja nigdy tego nie jadłam, ani nie widziałam, ale uwielbiam słodycze i chętnie bym zrobiła :wink: Muszę poszukać przepisu i zdecyduję czy kupić, czy szukać dalej :bigsmile:

A rogale to ja jem raz w roku, bo wtedy smakują najlepiej i wg mnie taki ich urok :wink: A że są pyszne to czasami na jednym się nie kończy :cool: Aha i cena odstrasza, bo jeden wychodzi tak około 8-9 zł (zależy od wagi). Kachaw jak będziesz miała okazję to koniecznie spróbuj :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Brrr i to walenie serca po fenoterolu...
    mam nadzieję w tej ciąży nie doświadczyć ;-)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.06.13 21:08</span>
    bąbelasek: Kachaw jak będziesz miała okazję to koniecznie spróbuj
    tez nigdy nie jadlam ale jeśli piszecie że mają bakalie to nie żałuję,bo nienawidzę rodzynek :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    kachaw: Dziewczyny ja po wizycie u gina, wsio okey, pomiary dobre, narządy też i waga 316,5 gram to dobra waga chyba nie?? szyjka długa i zamknięta, córka widziała dzidolka na usg podobało jej się.

- Kasiu, cieszę się, że dzidzia zdrowa:)

Loren , Annie_86 gratulujemy i witamy na forum:)

karobella: Dziewczyny a wiadomo co u Migotynki ? bo pisała że zaczęły jej się skurcze a dalej wieści brak to może po tej No-spie wszystko ucichło

- Karobelko, dziękuję, jestem jeszcze w dwupaku:)
    Skurcze odpuściły po jakiś 2 godzinkach, po nospie. Czuję je dzisiaj cały dzień, ale juz nie tak regularnie jak rano. Oprócz tego jakieś chyba przeziębienie mnie bierze, albo alergia, gdyz nos mam zapchany, drapie mnie w gardle i w ogóle taka osłabiona się czuję:(

tejsha: a my po wizycie , Mały trochę przykoksował, dwa tyg. temu ważył 1850 , dziś 2270 :bigsmile: rośnie skubaniec mały,.

- Tejsha, super, że Kubus tak ładnie rośnie. Oby i moja mała Pszczoła przybrała jeszcze:) No a z tym ułożeniem, to mimo wszystko mam nadzieję, że może jeszcze się przekopyrtnie:):)
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    Migotynko cieszę się że dzidzia jeszcze w brzuszku :) . Kurcze jak to przeziębienie to oby się więcej nie rozkręciło i minęło do porodu .
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera86: (moja mama stracila prace(uroki prywaciarzy)

Nera... Ty jak coś napiszesz...
    Ci "prywaciarze", w szczególności małe i średnie przedsiębiorstwa generują prawie połowę PKB i zatrudniają ok 70% ludzi w Polsce. Więc realne uroki prywaciarzy są takie, że dzięki nim w ogóle nasze państwo funkcjonuje. Trochę szacunku.

Treść doklejona: 11.06.13 21:57
    Migosiu dobrze, że skurcze osłabły, kuruj się! :) Mnie tez dziś coś gardło nawala. :/

Tejshunia cieszę się, że mały przymasował i że wszystko gra. :D
    Może jeszcze się obróci, kciukam za to. :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    uś: mają bakalie to nie żałuję,bo nienawidzę rodzynek

to tak jak ja :bigsmile: ale w rogalach mi nie przeszkadzają :wink:
    Tejsha trzymam kciuki za zmianę pozycji dzidziusia, będę miała większą nadzieję, że moja mała ma jeszcze kilka tygodni na fikołka:wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Mk28dni będę rodzić w Strzelcach Opolskich.

Witam nowe mamusie.

Nera cieszę się że dzidzia jeszcze w brzuszku.

Migotynko cieszę się że jednak skurcze się wyciszyly. Chodź ciąża już donoszona i nie ma się o co bać :wink:

Ja miałam robione usg i mała waży już 3405g.

A ule wyglądają apetycznie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mysia 3400g to pięknie :D
    Jutro ciąg dalszy diagnostyki i decyzja, co?
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Pytalam się lekarki ktora robila mi usg czy coś wie na mój temat i mówiła że po robią badania krwi i prawdopodobnie dostanę kroplowke naskurczowa żeby sprawdzić pracę łożyska, ale to się okaże po obchodzie.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mangaa: Nera... Ty jak coś napiszesz...

mangaa ,daruj sobie te komentarze,szacunek dla kogos kto nie potrafil zrozumiec sytuacji musu wziecia wolnego?? smieszna jestes!

cytrynka251: Od 28 tc brałam fenoterol w tabletkach

dobrze sie kochana czulas po tym leku?? mnie teraz wieczorem dopadla dilerka rak i nog i nie wiem kurcze po ktorym ..hmmmm
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Nera86: mangaa ,daruj sobie te komentarze,szacunek dla kogos kto nie potrafil zrozumiec sytuacji musu wziecia wolnego?? smieszna jestes!

Nera, taka propozycja dla Ciebie...
    Jak wszystkie wiemy jesteś zagrożona przedwczesnym porodem, do którego to podchodziłaś dość lekko jeszcze nie tak dawno.
    Stres i nerwy to na pewno nie są Twoi sprzymierzeńcy, więc chyba nie warto tu przesiadywać i wypisywać rzeczy hmmm.... kontrowersyjnych(?)
    Póki emocje jednej i drugiej strony nie opadną, to odbiór Twojej osoby będzie taki a nie inny, zwłaszcza,że Ty sama dolewasz oliwy do ognia.
    --
  4.  permalink
    Nera można się przyzwyczaić. Na początku było kiepsko. Ręce się trzęsły, puls grubo ponad 100 w szpitalu miałam nawet 140 momentami. Ale to skuteczny lek i często jest tak, że nie tylko pomaga ciąże donosić ale czasami muszą poród wywoływać. Z tym, że ja brałam połóweczki, pod koniec 8 co trzy godziny i troszkę się dziwię, że musisz brać po całej ale skoro lekarz tak zalecił. Ja musiałam brać też w nocy także przyzwyczajałam się do uroków macierzyństwa i wstawania w nocy:-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera sprawiasz wrażenie tak wielkiej ignorantki, że pozostaje mi tylko przychylić się do prośby Jaheiry.
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjecie do grona przyszłych mamuś :wink:
    Czy któraś z Was brała w trakcie ciąży preparat Centrum Materna plus DHA? Przepisała mi go gin, ale jak zobaczyłam w domu skład, to wydaje mi się zbyt bogaty, zwłaszcza ilość jodu razi po oczach (133% dziennego zapotrzebowania):shocked: Staram się odżywiać zdrowo i nie wiem czy przypadkiem nie zaszkodzę dziecku przyjmując dodatkowo tak duże dawki witamin. Czy może bardziej zaszkodzę nie biorąc? W piątek mam telefoniczna konsultację z gin w sprawie wyników badan, wiec podpytam o ten preparat dla pewności. A jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie?
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Annie_86: Czy któraś z Was brała w trakcie ciąży preparat Centrum Materna plus DHA? Przepisała mi go gin, ale jak zobaczyłam w domu skład, to wydaje mi się zbyt bogaty, zwłaszcza ilość jodu razi po oczach (133% dziennego zapotrzebowania)

- Aniu, ja brałam Falvit mama, tam mam 100% ZDS - więc troszkę mniej. Wydaje mi się jednak, że generalnie o ile lekarz nie zaleci, to o ile wyniki badań wychodzą dobre, to nie ma co przesadzać z suplementami. Ja przez pierwsze 3 msce praktycznie tylko kwas foliowy, magnez i żelazo brałam. Witaminy później zaczęłam łykać.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Teraz raczej zaleca się zdrową dietę niż "sztuczne" witaminy-zwłaszcza jeśli wyniki badań są ok :wink: Nie wiem na ile to prawda, ale podobno dzieci często właśnie od tych dobroci bardzo koksują z wagą, więc nie ma co przesadzać, zwłaszcza jak komuś zależy na porodzie sn :tongue:

No i 6tc to dla mnie wcześnie na takie witaminy...przecież dziecko na tym etapie nie stwarza tak dużo dodatkowego zapotrzebowania.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.