Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeJun 21st 2013
     permalink
    nightingale_84: krzyknłą "Klekle" czyli klocki po czym pobiegł do pokoju i przynisół kilka klocuszków

mnie też rozczuliło:)
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Dorit super, że po usg wszystko dobrze :)) niech dzidzia rośnie w brzuszku mamusi :D my też jesteśmy już po ostatnim usg i u nas też wszystko dobrze. Mój synek waży 1866g, pani dr powiedziała, że mały jest dorodny :P najważniejsze, że nasze dzidzie są zdrowiutkie.

A jak znosicie dzisiejszy upał? Ja czuję się fatalnie a na dodatek musiałam jechac jeszcze do szkoły. Udało mi się wysiedziec tylko dwie godzinki i uciekłam do domu. Jeszcze jutro cały dzień mnie czeka :(

miłego wieczoru :*
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Ana, siatkowane też są w różnych rozmiarach i przede wszystkim mają delikatne gumeczki, które nie uciskaja. Długo jeszcze po porodzie ich używałam. Bawełniane to nie to jednak.
    Frag, widać różne jesteśmy:) Mnie latanie z gołym tylkiem z wkładem między nogami rozwaliloby totalnie.
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    a wiecie, ja chodziłam po porodzie w króciutkich przewiewnych spodenkach od piżamy po szpitalu (upały były takie jak dziś) a nocą się rozbierałam i wietrzyłam krocze wentylatorem :) Polecam tę metodę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzwonili z wynikami nie są już na granicy górna granica to 40 a ja mam 60 mówią że nadal to za mało żeby mnie leczyć... mam liczyć ruchy małego i jeżeli będzie za spokojny odrazu jechać do szpitala to zrobią ktg zdenerwowalam się i na domiar mojej głupoty poczytalam o tej chorobie wątroby i jej skutkach i teraz panikuje wewnętrznie... kolejne badanie dopiero w środę
    dorit super że po usg taka szczęśliwa jesteś
    gratuluje dziewczynki coś ostatnio się posypały ;-)
    nera dobrze że szyjka się zamknęła i że córeczki się ciesza a młodsza no cóż każde dziecko ma czasem takie humorki
    mnie zawsze caluję w brzuszek synek szwagierki i jak pytam się gdzie jest arturek to pokazuje na brzuszek a ma ledwo półtora roku mały cwaniak :-)
    gdyby nie te wyniki było by ok a tak strasznie się denerwuje a jak nie zauwaze że się nie rusza w nocy... a co do chodzenia bez majtek nigdy w życiu nie wyobrażam sobie tego w domu to co innego...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Nera to super wieści, że szyjka się zamknęła , dbaj o siebie i będzie dobrze :)
    Dorit u ciebie też super wieści :wink:
    evcia , spokojnie kochana , kurczę szkoda że takie stresy musisz przechodzić na końcówce ... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No naprawdę Ewa nie zazdroszczę. .. każda z nas by była zdenerwowana w Twojej sytuacji.. nie znam się na tych wynikach ale może skoro nie chcą leczyć to to jakieś lekkie nadwyżki nad norma ?
    Trzymam kciuki za Was :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    martwi mnie że dopiero za tydzień znów sprawdzą a jeżeli szybciej mocno podskoczy...
    --
    • CommentAuthoranutka99
    • CommentTimeJun 22nd 2013
     permalink
    Witam sie sobotnie zapowiada sie dalej sliczny dzionek. Nocka okropna ktras z rzedu mala nie daje pospac a nie mowiac juz o spaniu na boku.Co sie poloze na prawy lub lewy to ona zaczyna swirowac. A lezenie na plecach to juz mnie krgoslup boli. Moj kochany mezus kupil mi wczoraj basenik i wlasnie pompuje na ogrodzie, bedziemy sie pluskac. Zycze milej soboty
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ew spróbuj się nie martwić (łatwo powiedzieć) ale nasza Mysiamm miała wyższe wyniki i jest OK. Po prostu trzeba się obserwować kochana... Wierzę, że będzie dobrze.

Dziewczyny ja dziś urodzinowo
    i najpiękniejszy prezent dostałam
    CIĄŻĘ DONOSZONĄ :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Manga wszystkiego najlepszego :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Karobella gratuluje córeczki ))))
    Dorit wspaniałe wieści, że z dzidzią wszystko gra i buczy:))))))
    Nerka równie piękne wieści o zamkniętej szyjce, życzę całym serduchem byś donosiła ciąże do końca:)))))
    Mangaa - 100lat, 100 lat!!!!!!!:wink:
    Ewka - tyle już przeszłaś kobieto, tyle skurczy Ciebie męczyło a popatrz tylko jak daleko już dobrnęłaś :))) myslę, że do końca już będzie wszystko jak należy i tego również życzę całym sercem :wink:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Manga, wszystkiego najlepszego :flowers:
    Teraz szczęśliwego rozwiązania jeszcze :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    The_Fragile: Nie zakładałam gatek, latałam jak pingwin, ale już dwie doby po porodzie pięknie się goiło (a ja mam problemy z gojeniem się ran, także byłam w niezłym szoku)

mam identyczny problem i po porodzie również nie zakladalam gatek (nawet w domu) i efekt niesamowity ,jednej z kobiet zrobił sie jakiś ropień,ciekawe czy to zbieg okoliczności czy urok majteczek
    salinos: Nerka równie piękne wieści o zamkniętej szyjce, życzę całym serduchem byś donosiła ciąże do końca:)))))

lekarz powiedzial,ze zapowiada sie na donoszenie do terminu niunia takze jestem happy bo pzecież gotowe dziecko do wyjścia na świat jest od 37 tyg.ciązy ,a wiec natura po coś taki czas stworzyla :wink: balabym sie urodzić wcześniej

Dorit super wieści ! /Nasze maleństwa może się wagowo urodza podobnie bo moja w 30 tyg również ważyla ok 1500g :thumbup:

a mnie chyba upaly slużą bo jakoś lepiej się czuje niż w te chlodne dni,fakt trudności z oddychaniem,krzyż i stopy lekko puchną ale ogolnie tak mi lepiej,i malutka w brzuszku "śmieszniejsza" ,i skurcze nie są silne jak jeszcze pare dni temu :bigsmile: ,i skóra na brzuchu juz tak nie swędzi ,ogólnie czuje sie o niebo lepiej .A od 3 dni praktycznie przesypiam cale nocki (wstaje tylko 3 x na siusiu):cheer: milego dzionka kochane
    --
  1.  permalink
    Ale Wy tez dzidzie 3macie, nikt nie rodzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzięki dziewczyny za wsparcie :-* martwię się na pewno bardziej bo tu tak wszystko olewaja i nie chce żeby przez ich lekkie podejście coś stało się małemu... całą noc spalam jak mysz pod miotla bo ubzduralo mi się że jak będę spać to on przestanie się ruszać a ja nie będę o tym wiedzieć... oby do środy może wyniki już tak zostaną no i mój m się strasznie martwi bo od zawsze się bal że dostanę krwotoku a to jeden ze skutków ubocznych tej cholrrnej choroby co musiała się na koniec mi jeszcze przypaletac ech... bynajmniej pogoda ok i jutro wstaje z łóżka trochę pochodzić w końcu :-)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeJun 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny ja też przed porodem nie wyobrażałam sobie jak można chodzić z tym podkładem między nogami i bez majtek. Ale można i teraz nie wyobrażam sobie mieć do tyłka przyklejonego tego podkladu i na to gatki, tym bardziej leżąc w łóżku. Na początku dosłownie lała sie ze mnie krew i musiałabym co 5 minut latać do łazienki i zmieniać te podpaski. Raz tylko założyłam gatki jak poszłam z małą na usg.
    Same zobaczycie ze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)

Mangaa wszystkiego najlepszego! !
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Mangaa STO LAT i gratulacje ciazy donoszonej!:)

Treść doklejona: 22.06.13 11:31
    O a ja dzisiaj mam termin wg OM :) Moze moze to dzisiaj :)?
    Po masazu poszly olbrzymie i przebarwione na brunatno kawalki 'korka' (nie lubie tego okreslenia CZOP), trwa to w sumie drugi dzien. Mam nadzieje, ze nie pochode dlugo i niedlugo bede tulic tego szkrabulca:)
    --
  2.  permalink
    anairda1986, jesli chcesz kupic sobie gatki siateczkowe to polecam wielorazowe z BabyOno, maja duze rozmiary (wiem, bo ja tez mam troche za duzo tu i owdzie) i sa bardzo wygodne.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej kochane:)
    Emkaf - życzę Ci moja droga szybkiego "odkorkowania" bo ja już robię wysiadkę w ten upał :devil:
    Ew3ame - uważaj na siebie, ale z pewnością wszystko jest ok i donosisz spokojnie dzidziusia a juz niedługo będziesz tulić Maleństwo:bigsmile:
    Manguś gratuluję donoszonej ciąży i STO LAT :):):)
    Nercia - fantastyczna wiadomość, więc teraz odpoczywaj i uważaj na siebie:wink:

A u mnie dziewuszki cisza, null. Mam jakieś pojedyncze skurczybyki i bolesne są już dość:shocked:, ale rozwarcie lekarz określił na 1 palec, szyjka poniżej 2 cm i miękka i ... póki co nic tego nie wynika. Także na mnie chyba nie liczcie póki co w zwalnianiu listy:wink:
    Miłego upalnego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    A czy to nie dzisiejszej nocy będzie pelnia?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    manga wszystkiego najlepszego :* z tego wszystkiego zapomnialam ci zyczen zlozyc :)
    no musze przestac o tym myslec :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    uś: A czy to nie dzisiejszej nocy będzie pelnia?

- dzisiaj, dzisiaj, no zobaczymy, czy na którąś podziała:wink:

- Dziewczynki, pytanko, otóż mam takie dziwne skurcze, tzn. jak mi spina brzuch od góry ku dołowi, to przy okazji ( kiedy skurczybyk jest już niziutko) odbiera mi władzę w nogach, mam takie mega odrętwienie dolnych kończyn i to tak piekielnie boli :devil: Nie pamiętam niestety jak to było z chłopakami, ale wydają mi się one nowością:shocked: No i czy może cos wywróżyły u Was rychłego ( albo nie:) :confused:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Manguś . 100 lat i gratuluję ciąży donoszonej :wink::flowers::flowers::flowers:
    a ja u siebie zaobserwowałam więcej tego śluzu na wkładce , ostatnim czasy mam go na prawdę sporo , czasem to poleci tyle na raz, że od razy wkładkę trzeba zmienić... gdzieś czytałam, ze to objaw zbliżającego się porodu ? muszę we wtorek ginkowi zgłosić...
    miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    migotynko brzmi to jak calkiem powazny skurcz :) moze cos sie juz rozkreca :)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witam dziewczęta,
    Nie mam czasu za dużo pisać, bo jestem w trakcie przeprowadzki (nadal), ale podczytuję Was z telefonu :))))
    Mangaa - sto lat, sto lat!!!! I gratuluję donoszonej ciąży :)))
    My też dziś zaczynamy 38 tc i też jesteśmy już w ciąży donoszonej :)))
    Zaczynam dzisiaj pić herbatkę z liści malin :)))
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    migotynka: kiedy skurczybyk jest już niziutko) odbiera mi władzę w nogach, mam takie mega odrętwienie dolnych kończyn i to tak piekielnie boli

ja nie doświadczyłam to nie wiem,ale brzmi bardzo poważnie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Calypso i Mangaaa Gratuluję donoszonej ciąży :))))))))
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witamy Was kochane :bigsmile: która rodzi??? jak się czujecie w te upały??
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Mango wszystkiego najpiekniejszego w dniu urodzin
    szybkiego wydostania sie Mili na swiat.:):flowers:
    gratuluje ciazy donoszonej Tobie i Cally- pamietam jak dzis jak
    zdawalyscie relacje z usg polowkowych, a ja jeszcze trzesłam
    portkami w 1 trymestrze :beard:

Ewo- wszystko bedzie dobrze- wierze w to mocno, teraz cierpliwosci

dzis pieke ciasto z rabarbaru, ale wieczorem jak sie troche ochlodzi
    juz w srode ma byc juz 18 stopni :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Migotynko - może to po prostu skurcz, już nie przepowiadający. A Ty może już jako weteranka, nastawiasz się na coś konkretnego, na jakiś większy ból i nie czujesz tego tak jak pierworódka by czuła. (czyt. panikowała i jechała na IP, umierała z bólu i postawiła na nogi całą rodzine...) Może rzeczywiście coś się zaczyna rozkręcać?

A ja dzisiaj miałam sen, że urodziłam i mam taką 4 dniową córeczkę (:shocked:) i zorientowałam się, że ja ją tylko chyba 2 razy karmiłam, a w nocy to na pewno nie. I taką ją śpiącą do piersi przystawiłam i się bałam czy oby nie jest za słaba na ciągnięcie już. I miałam takie wyrzuty sumienia. Bałam się, że nie tyle, że ona śpi, co jest słaba i nieprzytomna. No masakra sen. Obudziłam się roztrzęsiona cała!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dorit: juz w srode ma byc juz 18 stopni

:sad: mnie to tak nie cieszy,za zimno :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzasti wspolczuje takiego snu masakra jakie realne one sa czasem.... u mnie jest ledwo 17 stopni jak dla mnie za zimno wole cieplo nawet w ciazy tyle ze ze mnie jaszczorka po prostu uwielbiam sie wygrzewac :)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Mangaa 100 lat :flowers:
    Ew3ame ja zrobiłam ten sam błąd i po czytałam za dużo w necie i cały dzień ryczalam. Ja jestem ciagle na diecie watrobowej w szpitalu też. 60 to nie jest tak dużo, ale trzeba to kontrolować. Ja robiłam badania co 2 tygodnie.

Miałam dziś oct. Skurcze pojawiły się po 20-30 min.od podania kroplowki. Zapis był bardzo ładny. Caly czas skorcze co 3min. po 127. Bólu jednak nie odczuwalam, jedynie ciągnięcie i klucie w dół. Po odlaczeniu kroplowki po godz. zrobiono mi ktg i zapis też był ładny. Nawet czułam nasilają się ból, ale nie mocny. Mam nadzieje że do jutra same się zacznie. Kolo mnie za ścianą rodziła inna dziewczyna strasznie krzyczała. Jak urodziła dziecko to się aż poryczalam. Bardzo mnie to zestresowalo, trochę wzruszyło i strasznie jej zazdroscilam. Trochę mnie to podlamalo, że inne rodzą a ja nie :-( ale już jest ok.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mysiam to juz ostatnie dni na pewno niedlugo juz urodzisz :* glowa do gory dzieki ze napisalas ze 60 to nie tak zle bo sie strasznie martwilam a na diecie jestem od kad wyniki byly na granicy
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    ew3ame: strasznie martwilam a na diecie jestem od kad wyniki byly na granicy

kochana, ja na końcu miałam wyniki dwukrotnie wyższe i zobacz - wszystko się skończyło szczęśliwie :)

cholestaza nie wpływa aż tak na malca jak na nas... ja do tej pory mam plamy watrobowe i milion czerwonych kropek na ciele, które też wychodzą od wątroby.
    jedyne co to ta żółć może zanieczyszczać wody dlatego kazali ci obserwować ruchy, ja tez musiałam.
    ale jesteś już prawie donoszona wiec naprawdę spokojnie :smile:

i czekam na kolejne dzieciaczki :cool:

Treść doklejona: 22.06.13 17:28
    mangaa: Dziewczyny ja dziś urodzinowo

Najlepszego i spokojnego porodu :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mysiamm to napewno bardzo przykre co Cie w ostatnich dniach spotyka.Ale wiedz że jesteśmy z Tobą myslami każdego dnia i mocno ściskamy kciuki.Twoi bliscy też napewno Cię wspierają.Jeszcze tylko chwilka....
    a ja zaciskam kciuki by ta pełnia Cię ruszyła :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Może maluszek czeka na NOC ŚWIĘTOJAŃSKĄ :rainbow:
    --
  3.  permalink
    Mysiamm trzymaj sie.Każda na końcówce juz by chciała tulić maleństwo.Ja dzisiaj zakupiłam kartę do modemu i bede miała dostęp do internetu w szpitalu. Bede wiedziała co u was:-)Manga,całypso nic tylko można rodzic dziewczyny:-) ewe3ame jeszcze chwila moment i będziesz tulić arturka:-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki mamuśki za życzenia i w ogóle :hugging:

Calypso gratuluję Ci również donoszonej ! :flowers:
    Też za chwilę zaparzam po raz pierwszy herbatkę z liści malin ;) Smacznego.

Mysiamm mocne kciuki, na pewno już niedługo kochana. Myślę sobie, że skoro nie czułaś tak tego to może będziesz miała mało bolesny poród - tego Ci życzę. A co! przecież zdarzają się takie. :)

Migosiu może faktycznie jest tak jak pisze Dżasti. Trzymam mocno kciuki no bo jesteś już mega blisko.
    Zresztą za pozostałe dziewczyny z piątki Emkaf, megan i kamilcie też nieustannne :thumbup:
    Może pełnia spowoduje jakiś wysyp tutaj...
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    kasiek80 - zwróciłam uwagę na twój wpis o czerwonych kropkach - możesz napisać coś więcej? ja mam od jakiś 2 tygodni takie mega malutkie kropeczki, głównie na nogach. Miałam kiedyś coś takiego po Duphastonie ale znikło, teraz się utrzymuje. Coś jak takie mini maluśkie piegi. Aspat, Alat jest ok, badałam w środę... Mam kamienie w woreczku więc uważam na wątrobę.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ciekawe czy ktos sie przez pelnie rozpakuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Moze mamy czekaja az sie zrobi troche chlodniej? :)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Dorit: Moze mamy czekaja az sie zrobi troche chlodniej? :)

albo ich dzieci :))))))):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    Mk28dni: Coś jak takie mini maluśkie piegi

takie czerwone piegi właśnie, ja w ogóle myślałam że z tego robią się pieprzyki i nawet emowatemu mówiłam że będę cała w pieprzach a to się okazuje że to od wątroby się robią.
    i znikają ponoć jak już się wyreguluje praca watroby... no to czekam...

ale jak próby masz w normie to może coś innego???
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    u mnie będzie ciężko je odkryć bo ja i tak cala w piegach :-D
    --
  4.  permalink
    dzięki Manga:wink:

mój dzieć to z tych leniwych więc pewnie przenoszę;P byłam w pt na wizycie u gina (od jakiś dwóch tygodni pojawiają mi się bóle miesiączkowe itp.) i myślałam, że chociaż powie że mam jakieś mikro rozwarcie ale NICCCCCCC....szyjka tylko skrócona na 1 cm, ale ciągle odgięta do tyłu...w niczym nie pomaga sprzątanie, spacery..we wt mam kolejną wizytę i dowiem się dalej co i jak.. martwię się tylko moimi stopami i łydkami...puchną jak szalone...no i niemiłosiernie się pocę..Wy też??

pozdrawiam ciepło:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam kochane :winkkiss:
    najlepsze zyczenia mangaa :flowers::flowers::flowers::flowers:
    kciukasy za pierwszą piąteczke :thumbup:

a ja dzis korzystając z okazji lepszego samopoczucia znow pomalowalam swój brzuszek :tooth:
    kolorowych senkow :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Moje starsze dzisiaj u kolezanki na noc. My : kolacja z mega curry, kino z zombie, potem cieplutka kapiel, serducho. Plus pelna= mieszanka porodowkowa:))))
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    już północ a mnie do spania daleko :shocked:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.