Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorkarobella
    • CommentTimeJun 25th 2013
     permalink
    Fragile gratuluje synka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Frag Gratuluję Synka! :)
    Już dopisuję do listy

1. Emkaf 19.06.2013 (chlopiec)
    2. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    3. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    4. edytak1984 05.07.2013 (chłopiec)
    5. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    5. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)

6. sloneczko32 13.07.2013 (dziewczynka)
    6. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    7. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    8. Tylkonadzis 16.07.2013 (chlopiec)
    9. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    10. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    11. pszyszła 21.07.2013 (chłopiec)
    12. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    13. riddance 27.07.2013 (chłopiec, chłopiec)
    13. manka73 27.07.2013 (chłopiec)
    14. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    15. Mysiorek80 07.08.2013 (dziewczynka)
    16. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    17. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    17. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    18. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    19. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    20. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    21. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    22. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    23. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    24. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    25. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    26. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    27. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    28. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    29. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    30. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    31. Asiunia892 06.10.2013
    32. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    33. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    34. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    35. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    36. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    37. Mazepka 29.10.2013
    38. kachaw 30.10.2013
    39. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    40. KAROLKA8444 04.11.2013
    41. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    42. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    43. dona79 09.11.2013
    44. Stokosia87 10.11.2013
    44. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    45. Sony85 13.11.2013 ( dziewczynka)
    46. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    47. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    48. biedronka28 05.12.2013
    49. Hanny 10.12.2013
    50. uś 12.12.2013
    50. nana81 12.12.2013
    51. subiektywna7 07.01.2014
    52. _malgosia_ 27.01.2014
    53. Annie_86 01.02.2014
    54. cecylka25 02.02.2014
    55. Loren ( czekamy na datę)
    --
    -- [/url][/url]
  1.  permalink
    Gratki Frag :)
    --
  2.  permalink
    Gratuluję Ptysia Frag! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Info spod karty ew3ame
    "Ewelina napisala, ze ma rozwarcie 3-4cm :) przenosza ja na porodowke:)"

no to kciuki! :)
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeJun 25th 2013 zmieniony
     permalink
    isiula , no to miałaś szczęście :wink:
    Migosia i kompletna cisza u ciebie ? aż uwierzyć nie mogę ,,, oby szybciutko się zaczęło i rach ciach poszło :bigsmile:
    Kurczę ale lista śmignęła , niewiarygodne :shocked: Migotynka na 2, Dżasti i Manga w piątce , jejku :shocked:
    no i my chyba przeskoczymy bo termin cc mamy na 15 lipca,,,
    dziś po wizycie : niestety Kuba uparty, dalej na dupci siedzi i widać ani myśli się obracać,,, także na 15 lipca mam się wstawić w szpitalu, no chyba, że wcześniej zacznie się coś dziać ….
    waży ok 2600 , i am coraz mniej miejsca, ale nie dało się dokładnie zmierzyć główki bo tak ją wypchnął, ze ta głowica od usg tylko w małym stopni dotykała powierzchni brzucha tak było twardo… po kości udowej wiek ciąży na 37 tydzień, ginek mówi, ze przybiera prawidłowo,,, wszystkie przepływy również prawidłowe, serduszko ok. wody ok, i nic złego się nie dzieje, no szyjka znowu trochę skrócona….

Fragile zatem gratuluję drugiego chłopca :wink:
    Evcia , mocno kciuki trzymam , ale ci zazdroszczę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Gratuluję mamusiom, które już tulą w ramionach swoje pociechy i trzymam kciuki za kolejne szczęśliwe rozwiązania! :smile:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Tejshunia ale uparcioszek ten Twój Synuś, no ale jeszcze jakieś szanse są... Może sprawi niespodziankę.
    Najważniejsze, że ma się dobrze. :D
    --
  3.  permalink
    Ewelajna87: Ewelina napisala, ze ma rozwarcie 3-4cm :) przenosza ja na porodowke:)"

kurde, ewelina chyba dzisiaj będzie tuliła Arturka:) Jeeejku,niewiarygodne:)

My nadal leżymy, dziś po usg, ale nic dalej nie wiem.Mają taki młyn w szpitalu, ze nie przyjmują już pacjentek.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    tejshamojej kumpeli odwrócił się tydzień przed porodem, tylko że odwrotnie z główki na dupkę;) Ale widać są akrobaci, którzy mimo że miejsca mało to dają radę;)
    Jezus, jeszcze bardziej się utwierdzam, że u mnie w brzuchu jednak dziewczynka (kiedyś ceri pisała, że bóle głowy wskazują na dziewczynkę) dzien bez czekolady to dzień stracony, a zawsze byłam mięsożerna:tooth: ze wszystkich czekolad najlepiej lubiłam schabowy;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, mnie w obu ciążach łupał łeb strasznie :(

Tejsha, życzę Ci, zeby się jeszcze obrócił! Podobno są ćwiczenia, dzięki którym można wspomóc to "obracanie" ;)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Frag, gratuluje synka!
    Hanny, ja w obydwu ciążach z dziewczynkami miałam wstręt do miesa(pozostal do teraz i rzadko jadam mieso). W pierwszej ciąży miała trochę ciągoty na słodkie, a w drugiej słodycze mogly nie istnieć. Za to zjadałam się ogorkami kiszonymi i sokiem z nich.
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Hanny: dzien bez czekolady to dzień stracony, a zawsze byłam mięsożerna ze wszystkich czekolad najlepiej lubiłam schabowy;)

Hanny, jakbym o sobie czytała :wink: Zobaczymy czy się sprawdzi z tą dziewczynką, Ty pewnie już niedługo się dowiesz :smile:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    szanse są zawsze:) , ale szczerze już za bardzo na to nie liczę ... oczywiście to będzie sprawdzone jeszcze, ale powoli na to cc się nastawiać zaczynam... będzie co ma być :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Nie, no śmieję się generalnie to mi wsio ryba;) Oby zdrowe:) Tak w pierwszej ciąży to trochę chciałam "starszego brata" (bo sama o takim zawsze marzyłam) a w drugiej to mi wisi, aby zdrowe i co najmniej do grudnia w brzuchu zdecydowało się siedzieć;)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Frag, gratulacje ogromne :bigsmile:
    Niewielka różnica wieku między chłopakami. Fajnie, że rodzeństwo będzie jednej płci. Zawsze będą mogli mieć w sobie wsparcie w typowo męskich tematach :wink: U nas trochę większa różnica, ale właśnie z tego powodu chyba cieszyłabym się szczególnie z dziewusi. Emilia miałaby siostrę, której ja nigdy nie miałam. I na odwrót :)Chociaż płeć to sprawa drugiego albo i trzeciego planu w tym całym przedsięwzięciu, podobnie jak kilogramy, choć jedno i drugie zajmuje nas w mniejszym i większym stopniu podczas oczekiwania.
    U mnie słodycze odpadały w ciąży z córą, teraz też jakoś niespecjalnie mnie ciągnie, mogłoby ich nie być właściwie. Za schabowym i wszelkimi kwasotami zapłakałabym się. To dwa smaki dominujące w dziewuszkowej ciąży i teraz :cool: Z Pawłem nie miałam szczególnych preferencji.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, dokładnie moje myśli! Tzn. może nie chcę do grudnia w ciązy chodzić, ale wiesz :))
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wczytałam się w listę i przeszła mi przez głowę taka myśl, która z nas się pierwsza rozpakuje:devil: Będziremy rodzić w podobnym czasie tak naprawdę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Frag a jednak drugi synus, gratuluje :wink:W domu bedziesz traktowana jak prawdziwa krolowa :bigsmile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Z Hanny macie chyba tylko kilka dni od siebie, co?

Regi, oby ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nana81: która z nas się pierwsza rozpakuje

ja zamawiam ostatnia;P
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    The_Fragile: Tak,co do męskiego byliśmy jednogłośni - do Eryka dołączy Olaf
    :bigsmile:

- Frag, gratuluję Ptysia Olafa:) Dokładnie u nas tak było, chciałam dwóch synów no i mam, a pierworodny musiał być Olaf i basta:wink:
    A jako jedyna kobieta w domu ( do niedawna:)) muszę Ci powiedzieć, że to zajebiście fajna sprawa:shocked:
    Chłopaki są kochane:):) Ciekawe jaki będzie Twój Olaf? Mój jest strasznym pieszczochem i przytulakiem. Uwielbia obdarowywać mnie całusami znienacka. Bruno to już inna para kaloszy, mało wylewny:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Migotynka, ostatnio jak wrzucałaś zdjęcia chłopaków to mojemu lubemu pokazałam i mówię, że to Olaf, a ten "nooo, widzisz, mówiłem ci, że to fajne imię" :DDDDD Krasnal jest taki przytulak i pieszczoch, mogę mieć takich dwóch ;))))
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Z Hanny macie chyba tylko kilka dni od siebie, co?

Podałam na listę termin z metody 12.12. (taki sam jak Uś i chyba o dwa dni różnicy z Hanny), z OM wychodzi 6.12., biorąc pod uwagę wcześniejsze doświadczenia (Paweł dwa tygodnie przed terminem, Emilka prawie trzy)...może być w listopadzie kumulacja, podobna do lipcowej :P Chociaż, jeśli się szczególnie uprzemy i zmówimy, możemy blokować listę czekając na grudzień :devil::devil::devil: M nastawia się na koniec listopada, jakby to on miał się szczególnie nastawiać :devil: Gorzej jak to nastawienie zaprzeda także i mnie, a rzeczywistość tym razem nas zaskoczy :cool:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.06.13 21:50</span>
    Zazdroszczę imieniowego kompromisu. U nas ostatnio ciężko było.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: może być w listopadzie kumulacja,

może czasem być bo ją planowana CC będę mieć chyba końcem listopada lub początek grudnia :bigsmile:
    dziękuję dziewczyny za wsparcie.
    Frag gratuluję synusia!jak to cudnie czytać taka radość.ją tez mam dwóch synów.fajnie jest :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Czyli jesteś bezproblemowa pasujesz do jednego i drugiego planu :cool:
    Jak sytuacja z wieczora?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    u mnie też Pewnie będzie cc. Przynajmiej mocno na to liczę;) i na to jakoś nie wpadłam, że Pewnie przed terminem
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Frag - gratulację synka!!!
    Tejshuniu - Super, że z dzidzią wszytsko dobrze. Już kawał chłopiska z Kubusia. A termin na 15 lipca mówisz... mój mąż chciał strasznie, żeby nasz się tego dnia urodził. (Pasowałoby do nazwiska, drugiego imienia i ulicy na jakiej mieszkamy :tooth:). Ale na szczęście to się nie zdarzy, bo co za dużo to niezdrowo.
    Ew - kochana trzymam kciuki!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Info spod karty Eweliny

Napisala:
    zero postepow za pol h przebija mi wody ze wzgledu ze to porod wywolywany jestem przykuta do lozka potem dadza mi kroplowke z oksy czyli calkowicie sztuczny porod nie mam jak pomoc sobie z bolami ech mowi sie trudno
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Ewelina trzymaj sie dzielnie!
    Ja wrocilam ze szpitala- skurcze co 4m ale tylko 20s dlugie, coraz bardziej bolesniejsze. Mam sie zrelaksowac i wrocic. Czekamy

Treść doklejona: 26.06.13 01:34
    Dzisiaj urodziny ema:)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeJun 26th 2013
     permalink
    Ewelajna87 - trzymam kciuki no i życzę rozwinięcia akcji:)

Emkaf - mam nadzieje, że już jesteś w szpitalu :tongue: No to Em będzie miał prezencik, piękny. Sto lat dla Ema:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJun 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Uś, a wypuszczą Ciebie, czy jeszcze leżysz?

Dziewczyny, czy jeśli łożysko jest na tylnej ścianie to może od tego położenia (nie wiem, może nacisku na jakiś nerw) boleć kręgosłup? Czy któraś tak miała? Idę na masaż, ale boli mnie okrutnie :( Nie czuję tylko jak leżę, a jak siedzę i chodzę to boli :(
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Fragile, nie wiem czy od łożyska, raczej myślę, że to zbieg okolicznośći bo ja też mam na tylnej ścianie i momentami umieram tak mnie kręgosłup boli.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gingerka, a też lędźwiowy?
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    tak lędźwiowy, aż promieniuje momentami do lewej nogi.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hmm, to podobnie, może to faktycznie od położenia? Ech, pójdę na masaż, może chociaż to ciut pomoże. Facet się tylko ciężarnymi zajmuje, więc może zna jakieś triki ;)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A łożysko na tylnej ścianie to nie jest przypadkiem ułożenie prawidłowe? Bo ja miałam łożyszko na przedniej i to był problem. Miałam całą masę różnych zakazów i nakazów, aby łożysko z tej przedniej ściany zeszło.

Ew już pewnie tuli Atrurka. Swoją drogą dziwię się, że jak jest zatrucie ciążowe (czy inne komplikacje) i jest konieczność urodzenia dziecka to nie robią cc tylko poród sztucznie wywołują. W PL też tak jest? Bo z tych koleżanek, które musiały szybciej urodzić (z różnych względów) to wszystkie miały cc.

Mnie brzuch - dół macicy cały czas boli. Jak leżę mniej, ale jak wstanę, to tak jakby od ciężaru małego. Nie mgę chodzić, przy każdym ruchu ból.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    dżasti: A łożysko na tylnej ścianie to nie jest przypadkiem ułożenie prawidłowe? Bo ja miałam łożyszko na przedniej i to był problem. Miałam całą masę różnych zakazów i nakazów, aby łożysko z tej przedniej ściany zeszło.

Łożysko na przedniej ścianie to też jest ułożenie prawidłowe. Problemem jest łożysko przodujące, a to co innego.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    dżasti: ja miałam łożyszko na przedniej i to był problem

Dżasti, tak jak Ci Hydro odpisała :) Ja z Krasnalem miałam na przedniej i kręgosłup mnie nie bolał. Teraz na tylnej i boli. Albo przypadek (może to, że ciąża po ciąży, więc spore obciążenie), albo może faktycznie coś w tym jest?
    --
    •  
      CommentAuthorpszyszła
     permalink
    dżasti: Mnie brzuch - dół macicy cały czas boli. Jak leżę mniej, ale jak wstanę, to tak jakby od ciężaru małego. Nie mgę chodzić, przy każdym ruchu ból.

Oj, jakby o sobie czytała... Sama nie wiem czy to ból macicy czy miednicy czy czego, ale jak tylko wstanę i chcę kawałek przejść to masakra :cry: a chciałabym jeszcze dziś na jakieś zakupy wyskoczyć - muszę trochę wyposażenia do kuchni kupić ;) jakieś sztućce, narzędzia, solniczki itd. ;) bo chcemy jak najszybciej się przeprowadzić a na razie niewiele tego mamy ;)

Miłego dnia dziewczyny, czekamy na info o kolejnych rozpakowanych :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Fragilku gratuluje ptysia
    Ja mam lozysko z przodu a bol tez mam,ale na tym odcinku mam dyskopatie,bol promieniuje na noge,jak wstaje to mnie wygina,oprocz tego caly mmoj kregoslup ma zwyrodnienia

Treść doklejona: 26.06.13 08:15
    Dzasti a jakie zakazy i przykazy masz,mnie nic nie mowili

Ja na dodatek mam uczucie rozpierania szyjki i pochwy :/
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Frag ja w obydwu ciążach miałam na tylniej ścianie i kręgosłup mnnie nie bolał.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Frag leze oczywiście ciągle grzecznie.póki krwawienie nie ustąpi to mnie nie puszcza.
    dziś badał mnie ordynator,ciągle wydzielina sluzowo krwista.ciągle tez nie znam przyczyny
    możliwe że to łożysko przodujace,gdzieś kawałkiem może nachodzic na szyjke bo faktycznie jest dość nisko.ale na tym etapie są duże szansę na przesunięcie bo wraz że wzrostem macicy ono sie przesuwa
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Leż kobieto :kissing: i niech się podniesie!!!!!
    Moje łożyska wszystkie z przedniej ściany. Czasem właśnie na początku ciąży potrafi być nisko i wtedy są nakazy i zakazy. Łożysko na przedniej ścianie jest normą.

Szefowa Emilia zarządziła pobudkę przed siódmą :devil: I co tego, że mam l4 :confused:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    bonim: Dzasti a jakie zakazy i przykazy masz,mnie nic nie mowili

Miałam totalny zakaz serduch. A nakaz to pamiętam, że miałam spać na brzuchu tak długo jak tylko dałam radę - ale to raczej z tyłozgięcia macicy, a nie z łożyska.
    Ale to było w początkowych tygodniach ciąży (do któregoś nastego tygodnia), kiedy to łożysko dopieroco się kształtowało. Teraz to nawet nie wiem jakie mam. Ja w takie kwestie w ogóle nie wnikam. Jak mi lekarz nie mówi, że jest coś nie tak, to ja się nie zagłębiam.

uś: leze oczywiście ciągle grzecznie.póki krwawienie nie ustąpi to mnie nie puszcza

Uś trzymajcie się tam i oby krwawienie jak najszybciej ustało!!!
    -- ,
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Uś trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Dziewczyny które wczoraj zaczęły rodzić mam nadzieje że już dzidzie macie po przy sobie. Co do łożyska to wiem że prawidłowo to jest jak jest na tylnej ścianie.
    --
  4.  permalink
    Ja podczas okresu mialam zawsze bole krzyzowe a przy porodzie zero..
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    EMKAF dziś urodziła! "Danio przyszedł na świat dziś o 6.46 siłami natury. Dokładnie w urodziny swojego taty" ZACYTOWAŁAM NAJPIĘKNIEJSZY SMS Z OSTATNICH CZASÓW:) Emeczko, GRATULACJE OGROMNE!!!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dzasti,to widocznie miałas lozysko przodujące bądź znajdujące się blisko ujścia szyjki macicy. Z reguly lozysko unosi się,ze nie zaslania szyjki (choć czasem przoduje do końca ciąży).
    Ja w pierwszej ciąży miałam na przedniej scianie, w drugiej na tylnej.
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Emkaf GRATULACJE :cheer::clap::flowers:

wchodzę, żeby zobaczyc co tam u Was a tu takie newsy :rolling: no to teraz na pewno lista już ruszy jak szalona :tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.