Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeJun 27th 2013
     permalink
    uś: nana81: Dostajesz luteinę albo duphaston? Badali Twój poziom prg? Tak z czystej ciekawości pytam.

tak-dostałam na wstępie 4tabl duphastonu naraz,teraz 3x1 i do tego Cerutin

Tak, pisałaś :shamed: Wybacz zaćmienie :cool:
    Cieszę się, że już nie plamisz. Tak trzymać :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJun 28th 2013
     permalink
    Dobry! Ja już na posterunku od godziny.
    Obudził mnie niestety katar i ból gardła. :sad: Do walki z przeziębieniem mam tantum verde, sól morską, amol, vapo-rub, sztyft do nosa, islę, piję herbatę z cytryną i z sokiem malinowym/miodem, jem czosnek... No i będę leżeć w wyrku. Mam nadzieję, że mi szybko pomoże i się wykaraskam przed porodem.
    Jakbyście miały jeszcze jakieś pomysły to poproszę.

Miłego dnia. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Cieszę się, że już nie plamisz. Tak trzymać

no i znowu od rana brunatny śluz.boszzz czy to sie kiedyś skończy?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: no i znowu od rana brunatny śluz.boszzz czy to sie kiedyś skończy?

Może to pozostałość tego, co z Ciebie leciało wydostaje się jeszcze na zewnątrz. U mnie na początku chyba tak było. Oczyściło się wszystko i był już spokój. Brunatny, to nie czerwony.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.06.13 07:22</span>
    Mangaa, zdrowiej!
    Na zatkany nos...inhalacje z soli fizjologicznej, jeśli dysponujesz inhalatorem.
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    mangaa, na tym etapie możesz krople do nosa stosować, jakiś xylometazolin, możesz dawkę mniejszą niż dla dorosłych, taką na przykład dla dzieci od1 do6 r.ż. Mi bardzo pomagały. a jak wierzysz w homeopatię to krople euphorbium
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej dziewuszki:)
    Maanguś współczuję, bo ja z tym samym ustrojstwem się obudziłam, nos cały za tkany, gardło szczypie, kaszel i kichanie co chwila, że też diabli nadali tuz przed porodem:bigsmile: Raczę się czosnkiem, ale jakby mi przyszło teraz rodzic, to moja biedna dzidzia czuła by tylko czosnek ode mnie :angry:

Lecę zaraz do szkoły z Olafem, jak wrócę pozaglądam do Was:)
    Miłego piątku:wink:
    --
  1.  permalink
    mangaa: piję herbatę z cytryną i z sokiem malinowym/miodem,

Manga, najlepiej posmaruj sobie kanapkę miodem bo w ciepłej wodzie traci swoje właściwośi.
    A tak na kanapeczce złagodzi ból gardła.
    No i syropek z cebuli sobie zrób, działa cuda :smile:
    -- // //
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Dziewczyny na końcówce zdrówka wam życzę, pewnie te zmiany pogody wychodzą. Ja już z mężem nie możemy się doczekać rozwiązania. Czekamy i czekamy. Życzę miłego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    uś trzymaj się kobieto dzielnie!
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    współczuję dziewczyny przeziębienia tak na końcówce .... :confused: mam nadzieję, że do porodu nie będzie po nim śladu już :wink:
    miłego dnia , i kciuki za dziewczyny na czołówce :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    salinos: uś trzymaj się kobieto dzielnie!

już sie nie trzymam,rozpadlam sie na kawaki.
    a oni nawet chyba mi nie zrobili badania progesteronu.zaraz jak skończą sie przyjęcia pójdę spytać czy na to wpadli.jak narazie chodzą po omacku i zgaduja.
    --
    •  
      CommentAuthorpszyszła
     permalink
    Zdrówka wszystkim psikającym :)

Ja zaraz idę na nowe mieszkanie nieco posprzątać. Wiem, że wiele nie wolno, ale co zrobić jak chcę jak najszybciej się przenieść ;) Wczoraj rozmawiałam o tym z koleżanką ze szkoły rodzenia i ona do mnie w pewnym momencie "Ale kobieto, Ty pamiętaj, że jesteś w 9. miesiącu ciąży i nie przesadzaj". I wiecie co - wtedy do mnie dotarło - to już dziewiąty miesiąc :shocked::shocked::shocked: a dopiero był sam początek ;) jeszcze do mnie do końca nie dociera, że to już niemal końcówka. Ale tym bardziej chcę tam posprzątać, żeby Małemu przygotować pokój, przenieść tam jego ciuszki i "przyrządy" i w końcu do walizki zapakować tylko to co do szpitala a nie wszystkie jego rzeczy.

Miłego dzionka dziewczynki :)

PS. Widzę, że wszystkie suwaczki się "zatrzymują" na początku 8. miesiąca :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    uś: już sie nie trzymam,rozpadlam sie na kawaki.
    a oni nawet chyba mi nie zrobili badania progesteronu.zaraz jak skończą sie przyjęcia pójdę spytać czy na to wpadli.jak narazie chodzą po omacku i zgaduja.

Uśku nie daj się! zrób wszystko by zrobili badania a potem leki, bo tak na czuja to też niedobrze cokolwiek brać...
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    salinos: zrób wszystko by zrobili badania a potem leki, bo tak na czuja to też niedobrze cokolwiek brać...

oni od 4 dni pchają we mnie duphaston,bez żadnych efektów.błądzą widzę,tylko domysły snują
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Uś musisz tam się dowiedzieć co i jak.. w końcu to Twoje zdrowie i Maluszka :*
    Manga powiem Ci że czesto się spotykam z tym że kobietki chwilę przed porodem łapie przeziębienie
    Może to jakiś objaw :d
    Ale poki co niech Emilka siedzi u mamy :)
    -- [/url]
  2.  permalink
    Dziewczynki pierwszy raz zrobiłam filmik:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Zobaczcie co Was czeka:bigsmile:
    http://www.youtube.com/watch?v=v2G3ix6eo9g&feature=youtu.be
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    DominiczkaA: http://www.youtube.com/watch?v=v2G3ix6eo9g&feature=youtu.be

Piękne...zbeczałam sie.....
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    nana81: Brunatny, to nie czerwony.

us piszesz ze bez efektow, wiesz organizm musi miec czas by zareagowac, choc rozumiem Twoje nerwy- to nie jest tak ze lek zadziala hop siup ;)
    brunatny moze wlasnie oznaczac resztki jak pisze nana...koncoweczka, bedzie dobrze zobaczysz
    ciekawe czy zrobili ten progesteron??
    mangoo, MIgosiu zdrowia! na pewno lezenie w cieple pomaga
    ja b wierze w ograniczenie w przeziebieniu cukru i nabiału
    oraz kasze jaglana ktora “wyciaga” wilgoc z org i stan zapalny leczy
    a czosnek dziala skurczowo wiec na waszym etapie to chyba dobrze ?:)

przyszla- nie szalej lepiej :) niech mezu czy kto tam jest pod reka sie tym zajmie..
    ja dzis mialam wielkie wyjscie na badania lab, blisko domu, po 3 dniach zamkniecia wreszcie spacerek
    czulam sie swietnie, nic sie nie spinalo, ale bede dalej lezakowac poki co.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Uś nie daj się... Wypytaj o badanie progesteronu i ogólnie o plany wobec Ciebie.
    No i nie łam się, będzie dobrze! :hugging:

Migosiu to chyba ta zmiana pogody tak podziałała. :/ Kuruj się i dużo zdrówka dla Ciebie.:*

Dzięki dziewczyny :D
    Miodku dodaję do letniej herbaty bo właśnie słyszałam, że może tracić właściwości.
    Zrobię sobie inhalacje pod ręcznikiem niedługo, zobaczymy czy coś mi pomoże.
    Mam nadzieję, że poradzę sobie z tym w przeciągu 2-3 dni.
    Mój tata też przeziębiony, żal mi go bardzo bo on ma ogólnie problemy z odkrztuszaniem i oddychaniem w związku z chorobą podstawową, a teraz to już w ogóle... :(
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeJun 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Dorit: brunatny moze wlasnie oznaczac resztki jak pisze nana...koncoweczka, bedzie dobrze zobaczysz

tylko ze u mnie on od początku jest brunatny,czyli ciągle taki sam,bez zmian

Dorit: choc rozumiem Twoje nerwy- to nie jest tak ze lek zadziala hop siup ;)

4 dni,powinno sie zatrzymać.
    najgorzej ze dzieci tez to strasznie przezywają,dlatego mi tak trudno :cry:

mangaa: Uś nie daj się... Wypytaj o badanie progesteronu i ogólnie o plany wobec Ciebie.
    No i nie łam się, będzie dobrze!

wypytam,najpozniej na wizycie.
    juz sie zalamalam...ale podniose sie
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dominiczko przepiękne !! http://www.twojegify.pl/gify/1514.gif
    A ja dzis 32 tydzień :bigsmile: lichutko się czuje od wczoraj ,mam nadzieje,że znów nie polece rodzic 29 czerwca hehe ,nie mam nawet torby spakowanej ,do wyprawki dokupic jeszcze musze :boogie:
    już tylko 2 zdjęcia brzuszka na moim kalendarzu pozostały i ostatnie zdjęcie to maleńka po wyjściu z brzuszka :heartsabove: nie moge sie doczekać , życzę milego dzionka kobitki :*
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Dominiczka film przecudowny,strasznie się wzruszyłam:cry::cry::cry::cry:
    Migosiu jak tam u Ciebie?
    trzymam kciuki za czołówkę
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    DominiczkaA: Dziewczynki pierwszy raz zrobiłam filmik
    przepraszam dziewczyny ale muszę....Dominiko cudowne nagranie,świetna pamiątka..ja tez taki chce:smile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dominiczka - mega wzruszający filmik.

U mnie od wczoraj żadnych skurczy, mały się rusza pięknie. Rozmawiałam dziś z lekarzem co dalej (z nadzieją, że może wrócę jednak do domu). Nadzieje okazały się płonne... Lekarz stwierdził, że wypuszczenie mnie to dla nich za dużo papierologii a mogę wrócić przecież do nich za 2 dni. Więc zostaję, a jeżeli nic wcześniej się nie rozkręci to w czwartek cc. Dziś jak przyjdzie do mnie m. to idę zasuwać po schodach. Położniczy na 6 piętrze więc chodzenia będzie :bigsmile:
    Dziś trochę plamię po wczorajszej amnioskopii. Ale na brunatno, więc nie jest źle.
    Doszpitala chyba się przeprowadze, bo w sumie 2 tyg.leżenia to rzeczy tyle trzeba nabrać... nawet tyle par majtek nie spakowałam.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Uś - trzymaj się dzielnie i walcz.
    Mangaa, Migosiu - dacie radę - a sio przeziębienie :)
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    dziewczyny dziękuje za gratulacje :bigsmile: i jednoczesnie gratuluje mamuskom które zaraz po mnie się rozpakowały, a pozostałym zycze "gładkiego" porodu.
    Widzę, że lista porządnie ruszyła i niedługo lipcowe mamusie przytula swoje maleństwa :smile: - powodzenia

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMartaa0284
     permalink
    DominiczkaA

popłakałam się na tym filmie ze wzruszenia, moja córa też będzie Amelia :).
    -- Mama dwójki :)
  3.  permalink
    Martaa to gratuluje świetnego wyboru:):) A i filmik osobiście mnie też wzrusza...grunt to dobranie odpowiedniej muzyki która wprawi w nastrój
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera szczerze powiedziawszy to po Twoich niedawnych doświadczeniach torbę miałabym spakowaną 10 razy... wraz z planem podrzucenia gdzieś dziewczyn w razie "W".
    Nie, że Cię straszę, że coś się stanie, ale nawet w bezproblemowo przebiegającej ciąży chyba jest zalecenie by od 8 miesiąca torba była na posterunku. Dla samego psychicznego spokoju chyba warto.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nero uwazaj na siebie, co sie dzieje?
    Ja teraz grzecznie lezakuję, jestem zaraz za Toba tydzien, chyba tez czas pomyslec o torbie, bo kto wie?:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mangaa: Nera szczerze powiedziawszy to po Twoich niedawnych doświadczeniach torbę miałabym spakowaną 10 razy

też się troszeczke stresuje słońce ,ale nie zawsze kochana finanse pozwalaja na to każdemu by hop siup i wszystko bylo,ostatnio mam problemy ,nie możemy wyjśc na prosto z finansami. Zdaje sobie sprawe z tego ,że jestem w takiej a nie innej sytuacji ,ale uwierz ,że celowo sobie nie bimbam z zakupami.Piżama ,podklady,ubranka,pieluchy tetrowe i podpaski leżą w pogotowiu .w sumie zostały do kupienia kosmetyki maluszka,"kali pomagali",pampresy,z 5 pieluch tetrowych jeszcze i posciel dla maluszka .troszeczkę okazja wózka nam plany pokrzyżowała ,ale tysiac zl a 1600zl to róznica wiec go zakupilismy poprostu miesiac wczesniej.Od maja mam 4x wiecej wydatkow ,ale juz od pażdziernika naszczeście wszystko się unormuje :wink: A mam jeszcze dwoje dzieci ktore musze ubrać no i starsza do szkoly od wrzesnia ,takze wydatków mi nie brak hehe :boogie:
    Dorit: Nero uwazaj na siebie, co sie dzieje?

nie potrafie tego opisac,nie moge miejsca sobie znalesc ,a ze skurcze mnie lapia to tak poprostu bede miala i juz ,jak to powiedzial lekarz z CZMP -mam nie zwracac uwagi na skurcze,dobre co?? ale spokojnie -co piątek mam wizyte u ginekologa,szyjka zamknieta,jest jakies tam rozwarcie ale to moja 3 ciąża wiec może tak sobie być9zlowa mojego lekarza), w domku nic nie robie ,jedyne co to poszłam po galaretki kolorowe i czeka mnie tort do zrobienia,ale zrobie w formie sernika na zimno by w pieczenie się nie bawic bo nie ustoje.Jutro wielki dzien -urodziny mojej córki,rocznica ślubu rodziców, imieniny taty mojego i mojego Piotra :tooth:
    miłego wieczoru kochane :grouphug: uciekam dokończyć tort :winkkiss:
    --
  4.  permalink
    a ja nie pamietam meila na google wiec nie obejrze filmiku :(
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dziękuje dziewczyny za gratulacje :-* przepraszam że więcej nie pisałam :-* mały jest kochany opis porodu i zdjęcie pod kartą ja już w domu m ze mną
    --
  5.  permalink
    słoneczko wejdź jeszcze raz odblokowałam
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    PełnaNadziei: Witajcie dziewczyny z mężem zajęliśmy się sprzedażą art.dziecięcych przez internet prosto od producenta w bardzo atrakcyjnych cenach i chciałabym zachęcić Was do zakupów jeżeli możecie rozreklamujcie dalej nazwę Sklepu kinder świat
    Zapraszamy do odwiedzania i zakupów w Naszym sklepie. Pozdrawiamy :)

Zamierzasz to wklejac na kazdym watku? :neutral: nie wystarczy juz bazarek? wiesz co by bylo gdyby kazdy sklep internetowy reklamowal sie na 28dni w taki sposob? bylby jeden wielki bałagan....
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kobitki, brzuchol mnie ciągnie w dól coraz bardziej, tak od pół godziny:) Może to dzisiaj, tak na rozpoczęcie wakacji? :bigsmile::bigsmile:
    Będę Was informować:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Powodzenia, oby to było to :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Dominiczka sliczny film az mi lezki polecialy :cry:
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    Migosiu czekamy na dalsze wieści :) , mocno kibicuję rozkręceniu akcji :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Migotynko być może. Tak więc relacjonuj w miarę możliwości!:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie czy ktorejs z was dretwiala reka badz rece w nocy? Mi strasznie puchnie I dretwieje lewa reka.Budze sie z okropnym bolem zdretwiala I spuchnieta reka Musze wstac I chodzic po pokoju aby krazenie wrocilo.
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Wzięłam nospę, ale przed chwilą znów mnie zakurczyło:shocked: ale na razie tak króciutko, więc to pewnie zapowiedź dopiero:tongue:
    Jejaa, rodziłam 2 razy a już nie pamiętam, jak to było:shocked:
    Spakowałam juz Bruna ( wyjeżdża jutro) i kończe pakować Olafa na obóz ( jedzie w niedzielę), wzięłam się już dziś za to, bo jak by małż zaczął ich pakować...:wink:
    Dzięki za kciuki:):):)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Migotynko, moze to juz to! Trzymam kciuki, zadbalas o chlopakow!

Mnie na wieczor tez meczą skurcze, niebolesne ale jednak, mijają na leżąco...nospa wzieta i lezy przy lozku
    u nas jeszcze za wczesnie na to i licze ze przejdą, dzis w ciagu dnia bylo calkiem ok
    troche nawet wstalam, podreptalam po miezkaniu i moze to byl błąd
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Migotynko życzę, aby to było to, niech się rozkręci na wakacje, a młodszy syn też gdzieś na kolonie jedzie czy do rodziny, bo moja córka jest o rok młodsza, a nie wyobrażam sobie że gdzieś sama pojedzie, wciąż mi się taka mała wydaje, nigdzie na dłużej bez nas nie była, u babci na noc to tak, ale nie wiem czy dała by radę
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    FullMoon: Dziewczyny mam pytanie czy ktorejs z was dretwiala reka badz rece w nocy? Mi strasznie puchnie I dretwieje lewa reka.Budze sie z okropnym bolem zdretwiala I spuchnieta reka Musze wstac I chodzic po pokoju aby krazenie wrocilo.
    ja radzę iśc do lekarza z tymi dolegliwościami szczególnie w ciąży.Powiem ci że Ja bedac w ciąży miałam dokładnie to samo drętwiały mi dwie dłonie a w nocy tak mnie bolały że aż ten ból przechodził na kosci w dłoniach i nie mogłam znalesc sobie miejsca śpiąc.Nie chciałam tak bardzo się denerwować przez to i w końcu powiedziałam dość i poszłam do lekarza-ortopedy okazało się że mam"zespół cieśni nadgarstka"u mnie spowodowane długą pracą przy komputerze,dostałam witaminy i rozpiske ćwiczen na nagarstki i szczerze powiem że po jakimś czasie pomoglo:smile:Czasem jeszcze odczuwam drętwienie nocą ale to raczej sporadycznie,ale za nie długo wracam do pracy wiec bedac w PL zechce jeszcze raz do niego się zgłosic!Może masz niedobór witamin w organizmie,warto skonsultować się:wink:powodzenia i zdrówka zycze:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
    • CommentTimeJun 29th 2013
     permalink
    Dominiczka super filmik, bardzo wzruszający, szczególnie moment pojawienia się dzieciątka na usg :wink:

ja cos spać nie mogę, najpierw ból głowy, potem dziąsła...i no i dziąsła mnie do teraz bolą..buuuuuuuuu:(((((
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeJun 29th 2013 zmieniony
     permalink
    witam się porannie.:-)
    fullmoon zgadzam się z przedmowczynia.może to być zespół ciesni nadg.
    ulga jest w nocy jak opuscisz rękę niżej?
    warto się skonsultować z fijoterapeuta.pokaże zestaw ćwiczeń.
    mam opracowany taki zestaw.mogę podeslac .ale najlepiej"na żywo"jak ktoś pokaże.
    ciekawe jak Migotynka iKamila.
    usciski dla dzasti i us.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hej dziewuszki.
    Nera - jak dostaniesz mocnych skurczy i będziesz musiałam jechać na IP i tam posiedzieć kilka dni to też będziesz musiała mieć ze sobą jakieś rzeczy, tylko wtedy czas stracisz niepotrzebnie na pakowanie, alebo co gorsza chłop będzie musiał Cię spakować. Więc nie chodzi o to co masz już kupione a czego jeszcze nie, tylko o to, żeby się przygotować na obecną chwilę na nagły pobyt w szpitalu. Ja ze sobą nie mam torby dla maluszka, tylko dla siebie. A siebie spakowałam z tego co było w domu, a jak coś dokupowałam to sobie dokładłam.

Migoniu - no kochana trzymam kciuki, żeby to było to :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJun 29th 2013
     permalink
    dżasti: tylko wtedy czas stracisz niepotrzebnie na pakowanie, alebo co gorsza chłop będzie musiał Cię spakować.

wszystko kochana leży czyste i pachnące w szafce ,nic tylko włożyć w torbe i gotowe a więc chyba tyle to da rade ?:wink::tooth:
    Migotynko ,jeśli jeszcze nie urodzilaś to może dziś nastanie ten dzień :bigsmile: Lekkuśnego porodu niunia :*
    I pomyśleć ,że 3 lata temu tego dnia leżałam w szpitalu i rodzilam moją Gabrysie .Rodzice zachwycieni byli z prezentu jaki im podarowalam na rocznice ślubu i w imieniny taty :wink:
    Dziś przyjeżdża wózeczek :cheer: nie mogę się doczekać .miłego dzionka wszystkim:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej dziewuszki:) My dalej w dwupaczku, noc w miarę spokojna. Bolał mnie rzuszek i krzyż, tak jak na @ , raz mniej raz bardziej, ale kompletnie nic z tego nie wynikło.
    Po nospie na leżąco było w miarę przyzwoicie.
    Teraz też boli mnie krzyz i mam bardzo dużo śluzu
    :confused: Mąż jedzie z Młodym na trening na 12 a po, odwozi go do mojej mamy ( 100 km) więc, Młoda ma zakaz wychodzenia z brzuszka dzisiaj do 19:bigsmile::bigsmile: bo wtedy dopiero wróci do domku, w przeciwnym wypadku będę musiała sama grzać na porodówkę:bigsmile::shocked:
    Ale czuję się tak niewyraźnie, jak naprawdę miało by się coś zacząć wkrótce:confused:
    Dzięki za kciuki dziewczyny i miłego dnia :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.