Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoremi1212
    • CommentTimeJul 4th 2013
     permalink
    Witam w ten piękny dzień:bigsmile: Mój dzieć mnie wczoraj nastraszył swoją spokojnością ale dzisiaj już OK.
    Hejka, Niezalogowana, Naprawdę pędzikiem wróciłaś na listę. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze bo i tak łatwo nie będzie z maleństwem i brzuszkiem. Mój M. jest ze stycznia a jego brat urodził się tego samego roku w grudniu, a potem w następnym grudniu był kolejny brat, więc byli prawie troje w jednym wieku i super się chowali:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Migotynko no kumam czaczę. Sytuacja zagmatwana.
    Ja swojemu Ginkowi powiedziałam od razu, że nie rodzę u niego, choc jak coś się działo to jechałam tam do niego, na KTG też weźmie mnie o siebie. No ale u mnie nie występuje ten wątek znajomości itd. I u mnie jest tak, że on jako prowadzący decyduje kiedy mnie skierować na wywołanie do szpitala w którym chcę rodzić.
    Może powiedz temu prowadzącemu, że przemyśleliście sprawę i że postanowiliście rodzić na Bielanach. Wobec tego może Cię tam po prostu skierować na wywołanie porodu jak już uzna to za stosowne.
    Będziesz też się wtedy bardziej komfortowo czuła bo z głowy będzie.

Wow, Niezalogowana, ekspresowo! Witaj! :D Spokojnej ciąży!

Mnie dziewczyny przywitał rano mega skurcz...
    ale nie macicy a łydki... Trwał chyba 20 minut i mam dość. Może mój organizm zgłupiał i nie wie co trzeba kurczyć :tooth:
    Do tego katar mi powrócił, a przy tych upałach jakie u nas już panują to nieciekawie.
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny, mam właśnie jakieś skurcze i trochę plamię. Nie będę czekać jadę na IP. Mam nadzieję, że bedzie w porządku. A tak się boję :sad:
    -- [/url]
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Niezalogowana, na skurcze to zdecydowanie za wcześnie. Trzymajcie się tam dzielnie!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochana spokojnie,
    Czekamy na same pozytywne wieści !!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Niezalogowana, a karmisz piersią? Bo karmienie może wywolac skurcze macicy.
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Niezalogowana widze po twoim suwaczku ze jestesmy w tym samym okresie ciązy:)ja nie mam jeszcze terminu bo wizyta u gina dopiero we wtorek ale chyba bedziemy miec taki sam termin:)piekna data:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Niezalogowana - ale numer! Super, trzymam za Was mocno kciuki!

Migotynko - Mangaa dobrze Ci poradziła, można w sumie tak przecież powiedzieć. A jak na ktg dzisiaj?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeJul 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Niezalogowana - kciuki kochana zacisnięte.

The_Fragile: Migotynko - Mangaa dobrze Ci poradziła, można w sumie tak przecież powiedzieć. A jak na ktg dzisiaj?

- no własnie tak zrobimy z tym moim ginkiem, powiem mu na najbliższej wizycie. Dzięki dziewuszki:kissing:

Dopiero wróciłam, makabra ile tam dzisiaj było babeczek. Byłam 8 w kolejce:shocked: W międzyczasie pogotowie przywiozło jedną z pełnym rozwarciem i skurczami co 2 minuty, tak więc bidula już rodziła i wszyscy słyszeli jak lekarka woła, że główke widać:shocked: Szybko ją powieźli na porodówkę, także zanim mnie podpięli to o na już pewnie urodziła. Ależ jej zazdrościłam:tongue:
    Zapis bardzo ładny, zero skurczy, tylko spinanie brzucha, bo Młoda strasznie się wierciła. Lekarz, który analizował zapis powiedział mi, że do 10 dni po terminie jeździ się na ktg. Czyli jeśli do następnego wtorku nie urodzę, to położą mnie na porodówce już i będą wywoływać.
    Jednak mój dół mnie nie opuścił. Jak mnie położna podpięła, to po jej wyjściu tak się poryczałam i nie mogłam się powstrzymać:sad: Wyszłam z zapisu z zapuchniętymi oczyskami:sad: Mój małż mówi, że to może właśnie coś się w końcu rozkręci skoro taka hormonalna burza mnie dopadła, oby:confused:
    A więc, na razie listy nie zwolnię i kropka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Stres Migotynko, na pewno stres :( Ale mam nadzieję, ze te wypłakane łzy poruszą Twoją córcię i się dziewczyna postara ;)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochana Migosiu..
    Nie dziwię Ci się zupełnie...
    Na pewno chciałabyś mieć Niunie po tej stronie brzuszka :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dziewuszki, właśnie się przebierałam i zdejmowałam stanik i wypływa mi siara, niemalże strumieniem:shocked: Tylko ssak w brzuchu nadal:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jezu, przeczytałam z tych emocji, ze Ci wody wypłynęły strumieniem :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    The_Fragile: Jezu, przeczytałam z tych emocji, ze Ci wody wypłynęły strumieniem :shocked:

- Frag, humorek mi poprawiłaś, :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ty mi tez, bo jak przeczytałam, że siara to zaczęłam się śmiać z własnej głupoty :D
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: martwię się, bo obie ciąże były mocno skurczowe od 22 i 27t.Obie na lekach. Nie chciałabym, by teraz zaczęło się już tak wcześnie.

Eh chyba obie będziemy iść do przodu w stresie
    moja ciąża też skurczowa i już teraz odczuwam jakieś skurcze,na szczęście nieregularne.
    Pogadam z moim ginem we wtorek,może mnie uświadomi jeszcze,a może to już czas na fenoterol ;/ choć chyba nie bo nie są regularne...kilka razy dziennie
    a te skurcze przy chodzeniu czy zmianie pozycji to też się liczą?ja codzień budzę się z twardym brzuchem,ale włąsnie wtedy gdy budzę się leżąc na wznak

Migotynko no burza hormonalna też moze o czymś swiadczyć,mam nadzieje ze to pójdzie już pędzikiem :whorship:

The_Fragile: przeczytałam z tych emocji, ze Ci wody wypłynęły strumieniem
    no zeby Frag to wykrakała! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    O tak tak !
    Oby to byly prorocze słowa Frag :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Niezalogowana- wiadomosc dnia, trzymam mocno kciuki i na pewno lekarz
    podpowie co z karmieniem, jesli nadal karmisz Lenkę

Nana, uś- oby sie wyciszyly te skurczybyki,
    uś: a te skurcze przy chodzeniu czy zmianie pozycji to też się liczą?

no wlasnie nie mam jasnosci też, mne dopada twardnienie brzuszka, skurcz niebolesny i trzyma do minuty, poltorej
    przy zmianie pozycji, jak malutka mocniej kopnie, jak wstaje no i jak cos robie, podnosze nie daj Boze, czy nawet kroje chleb
    nie jest to regularne jak leze puszcza
    teraz przejechalam z mezem, polegujac na tylnym siedzeniu przez cale miasto i jest ok, zero twardnien
    zalatwilam formalnosci w pracy...uf, nawet po schodach w kadrach musialam sie wspiąc ale tez powoli,
    co bylo przygodą po tym tyg lezakowania ;)

Migosiu- moze cos w tym jest ze teramin porodu zamiast liczyc od OM lekarze powinni od daty owu...( jesli monitoring byl)
    i daty zblizonej poczęcia, to przy takim cyklu jak u Ciebie to 2 tygi pozniej ....ale rozumiem stres
    ja juz tez bym sie denerwowala, w karcie ciazy sobie zmienilam date na 10 wrzesnia by sie nie stresowac
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dorit: teramin porodu zamiast liczyc od OM lekarze powinni od daty owu...( jesli monitoring byl)

Ej, to tak nie robią? Ja miałam owu spóźnioną o 8 dni i o tyle mam przesuniety termin porodu (wg. obserwacji, lekarka zaznaczyła to w karcie ciąży). Czyli mój nie jest wg. OM.

Migotynko, a Ty miałaś później owu?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    The_Fragile:
    Migotynko, a Ty miałaś później owu?

- Wg mnie to ona była tak jak jest zaznaczone na wykresie:shocked: I termin wypadał na 1 lipca własnie. Udostępniłam wykresy, zerknij może swoim oczkiem, cio?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Migo, jak będę przy kompie to zerknę, bo z koma mi się nie wyświetla wykres :( Sprawdziłam teraz na karcie ciązy, że u mnie owu była 22dc, czyli aż o 12 dni przesunięta, nie o 8.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kurcze, a może u mnie była 13 października, czyli 6 dni później. Termin by wychodził na 6 lipca? Ale nieeee, chyba jednak 15dc? :confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Migo, a zadaj pytanie ekspertowi w międzyczasie. Moja ginka jest bardzo "za" obserwacją i to ona mówiła, że to o tyle ważne, że data porodu może się zmienić.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    haha tak samo przeczytałam Frag :D

Niezalogowana trzymajcie się!

Migosiu w sumie to patrząc na test ciążowy i wartość betki to faktycznie owu gdzieś pomiędzy 15-17dc.

Współczuję Wam tych skurczyków dziewczyny nie będące na końcówce.
    Jakie to jest popieprzone, że ja się ich doczekać nie mogę, a u innej stają się zmorą :(

Ja mam tu na liście wpisaną datę wg owu.
    Wg USG data porodu wychodzi mi jeszcze wcześniej bo na 9.07 i mój Gin powiedział, że powinnam urodzić pomiędzy 9 a 14 (data wg OM).
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    migotynka: Ale nieeee, chyba jednak 15dc?

Mi też by pasowało w tym 15dc właśnie Migotynko

Dorit: Nana, uś- oby sie wyciszyly te skurczybyki,

te które mają mieć nie mają i odwrotnie...

Dorit: no wlasnie nie mam jasnosci też, mne dopada twardnienie brzuszka, skurcz niebolesny i trzyma do minuty, poltorej
    przy zmianie pozycji, jak malutka mocniej kopnie, jak wstaje no i jak cos robie, podnosze nie daj Boze, czy nawet kroje chleb
    nie jest to regularne jak leze puszcza

no własnie,popytam gina we wtorek czy to też się liczy...

mangaa: tak samo przeczytałam Frag :D
    dziewczyny może to proroctwo :bigsmile:

mangaa: Współczuję Wam tych skurczyków dziewczyny nie będące na końcówce.
    Jakie to jest popieprzone, że ja się ich doczekać nie mogę, a u innej stają się zmorą :(
    potrafią doprowadzić do łez :neutral:
    chętnie oddam którejś.Czy chce ktoś je sobie zabrac ode mnie?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No jaaa, daj mi. Mi by się przydały by szyjkę zgładzić. :wink:

A ja znalazłam na wkładce maluteńki kawalątek przezroczystego śluzo-gluta, ale podejrzewam, że to nie żaden czop tylko pozostałość po wczorajszej akcji aplikowania prostaglandyn. :wink:
    --
  2.  permalink
    Hej Wam. Właśnie wróciliśmy. Jak przyjechałam na IP. Od razu kazali mi iść na badanie usg. Żeby sprawdzić czy kruszynce nic nie ma. Co się okazało, mojemu maluszkowi przestało bić serduszko... :cry: Jak zobaczyłam to na usg momentalnie łzy mi popłyneły. Jest mi strasznie przykro bo mimo, że nie było to planowane. Bardzo się cieszyłam... :sad:

Dużo zdrowia dla Was i waszych kochanych dzieciaczków.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Niezalogowana, strasznie mi przykro :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Przykro mi kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    oj byłoby fajnie gdyby tak się dało, że te które mają skurcze na początku ciąży mogły oddać je tym , które na końcówce są i u których skurczy ni huhu :wink:
    szkoda że nie możliwe :confused:
    Niezalogowana, przykro mi kochana :cry:
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    Niezalogowana bardzo mi przykro :( , współczuje :*
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Niezalogowana, przykro mi bardzo....
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Uhhh Kochanie...
    Przykro mi...
    :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Niezalogowana....przytulam...ale przykro, kurcze...:cry:

Co do wykresu Migosiu to mialas zaznaczone niebieska kreska owu- jak po monitoringu wiec
    myslalam ze to pewnik....stad moze to przesuniecie w czasie
    ja mam wpisana date wg Om..musze o tym pogadac z ginką
    ( wolalam wczesniejszy termin podac) ale daje sobie zakladke 2 tyg po.:)
    moja dziewczynka jest wg usg wymiarowo na termin wg Om...wiec sama nie wiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Niezalogowana0: maluszkowi przestało bić serduszko...

jejku tak strasznie mi przykro...nie znajduję słów pocieszenia....
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Bardzo mi przykro! Trzymaj się!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Niezalogowana, ściskam:(
    Migotynko, kiedy był dzień szczytu sluzu? Biorąc pod uwagę te datę wyliczysz dokładniej. Mała była maleńka może faktycznie do poczęcia doszło trochę później. Nie trać głowy. Masz jeszcze trochę czasu. To , że nie rodzisz teraz, nie znaczy, że do wieczora się nie zacznie :) Uszy do góry!
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    nana81: Migotynko, kiedy był dzień szczytu sluzu? Biorąc pod uwagę te datę wyliczysz dokładniej. Mała była maleńka może faktycznie do poczęcia doszło trochę później. Nie trać głowy. Masz jeszcze trochę czasu. To , że nie rodzisz teraz, nie znaczy, że do wieczora się nie zacznie :) Uszy do góry!
    --

- :kissing::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    A jak się wylicza planowo datę porodu biorąc pod uwagę szczyt śluzu?
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Migotynko- ja podobnie jak Ty cykl rozpoczęłam 24- tyle że listopada, ale ustaliliśmy z profesorem, po analizie wykresu tempki, że będę podawała datę rozpoczęcia cyklu -1 grudnia, bo wtedy można datę porodu obliczyć bez dodatkowych tłumaczeń że cykle miałam długie i kiedy był skok temperatury. Zerknęłam na Twój wykres i wydaje mi się, że trochę za wcześnie zaznaczyłaś owu. Jak dla mnie to Twój termin jest dzisiaj albo jutro, więc proszę nie zaciskać nóg tylko swobodnie rozłożyć (co by mąż podziałał:bigsmile:) a maleńkiej się nie dziwię- gdzie jej będzie lepiej?:cool:

Niezalogowana- serdecznie Ci współczuję.
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Niezalogowana - współczuję, bardzo mi przykro :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Migotynko, zerknęłam - faktycznie ciężko określić, bo śluzu nie miałaś codziennie wpisanego, a temperatury takie lekko w górę, ale też mi się wydaje, że mogła być i kilka dni później - tak jak Emi napisała.

Zerknę zaraz do swojej ksiażeczki i napiszę co wg niej wychodzi ;)

Treść doklejona: 04.07.13 18:02
    Jak patrzę na przykładowe wykresy z ksiażki Rotzera to masz dobrze wyznaczoną lutealną. I beta też by na to wskazywała, bo 10 dni po spokojnie może być taka beta.

Ale tu faktycznie porada eksperta by się przydała - ja jestem w trakcie nauki...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    OneKiss, wg Rotzera: od dnia szczytu odejmujesz siedem dni i dodajesz 9 miesięcy.
    Można go także obliczyć na podstawie pierwszej wyższej temperatury.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.07.13 18:32</span>
    "Najbardziej optymalny czas poczęcia to ostatnie dni z "S". które oznaczają czas największej płodności lub tuż po nim. Trzy dni najbardziej optymalne to dzień szczytu, dzień przed nim i dzień po nim. Te dni najcześciej znajdują się tuż przed wzrostem temperatury, ale mogą również pokrywać się z pierwszymi dniami wyższej temperatury. Termin porodu najlepiej obliczyć na podstawie dnia szczytu lub ostatniego dni niższej temperatury (przypuszczalny dzień poczęcia), od tego dnia odejmuje się siedem dni i dodaje 9 mieś. Rozwój dziecka od poczęcia do jego urodzenia się trwa ok 266 dni (plus, minus 10 dni)."
    Sztuka planowania rodziny, str. 66
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    tejsha: oj byłoby fajnie gdyby tak się dało, że te które mają skurcze na początku ciąży mogły oddać je tym , które na końcówce są i u których skurczy ni huhu :wink:
    szkoda że nie możliwe :confused:

ja chetnie oddałabym skurcze całej czołówce z listy bo męczą mnie nimiłosiernie :angry: jutro ginekolog ,a więc ciekawe czy jakieś niechciane postępy znów się pojawiły

Niezalogowana0: maluszkowi przestało bić serduszko..

to strasznie przykre :sad:

dzis oglądalam interwencje ,aj pobeczałam się jak dzidzia :neutral: nie chce pisac o takich niemilych rzeczach,ale może któras również oglądała .Coś strasznego .Nie wyobrażam sobie byc na miejscu tej pani czy chociażby na miejscu Niezalogowanej ...to takie przykre
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Witam sie dziewczynki. a ja tak patrze na ta liste i widze, ze chlopcy lipcowi wczesniej wyskoczyli. to dziewczynki tak sie trzymaja. moze kochana Migoniu cos w tym jest, ze mala tak sobie siedzi u Ciebie.
    My wstepnie wychodzimy w sobote. o dziwo po cc czuje sie bardzo dobrze. nawet polozne i lekarze pod wrazeniem. oby tak dalej. Uczymy sie z Maksiem siebie nawzajem a raczej tego dlaczego placzemy.
    Tak bylo do przewidzenia lista ruszyla z kopyta. wszystkim na koncowce zycze takiej radosci i szczescia jakie my z m. teraz przezywamy:)
    -- ,
  3.  permalink
    Niezalogowana kochana tak mi przykro...miałam gratulować właśnie bo dopiero przeczytałam a tu taka tragedia trzymaj się tule mocno:sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dżasti cudnie czytać, że tak dobrze się czujesz i że juz wkrótce będziecie wszyscy w domku :)

Nano, bardzo Ci dziękuję :) Wg tego mój termin wypada na 08.11.2013. czyli wcześniej niż wg OM i USG :D
    --
    •  
      CommentAuthorriddance
     permalink
    Cześć dziewczyny. Można mnie już skreślić z listy, bo już jestem rozpakowana. Urodziłam 27.06. moich kochanych chłopców - Maksymiliana i Aleksandra. 30.06. byliśmy już w domku i teraz zaczynamy się poznawać, ale generalnie chłopcy są bardzo spokojni i nie ma z nimi za dużo problemów. :)
    Maksymilian 2600g 49cm 9pkt
    Aleksander 2100g 48cm 9pkt
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    riddance: Maksymilian 2600g 49cm 9pkt
    Aleksander 2100g 48cm 9pkt

przepiękne imiona:))))) gratuluj mamusi rozpakowanej ;p

wszystkim mamusiom życzę spokojnej nocy, karaluchy pod poduchy, Anioł pod koc:)))))))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJul 5th 2013
     permalink
    Riddance, powodzenia i gratulacje! Faktycznie, imiona piękne!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.