Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Nercia napisała że ma skurcze na ktg od 20% do 45% i jeden miała 65%
Musi być 

Brzuch jak kamień, krzyż zaczyna tez boleć.

dziewczyny ale spokojnie... aby urodzić, musi być regularna akcja skurczowa. Mnie przed porodem też KTG zapisywało skurcze nawet na 80 ale nie były one regularne, więc jak to określali lekarze, byłam nieporodowa.
Oby tylko te skurcze nie broiły w tej szyjce. Trzymam kciuki Nera.

Cieszę się, że trafiłaś na mądrego gina i jesteś spokojniejsza
Oczywiście trzymam kciuki 

Trzymam mocno kciuki za Was!

ale jest jakiś postęp. Miałam wczoraj 4 skurcze, silne skubańce, co 20 minut trwające ok 20 sek każdy. Poszłam pod prysznic i się wyciszyły . A więc udałam się spać. No, ale teraz jak wstałam, zauważyłam na wkładce poważny kawał
beżowo- żółtego gluta, więc może to wreszcie jakiś czop mi schodzi. Akcji więc nie ma ale zawsze to jakieś nowości się dzieją, więc może samo się rozkręci bez indukcji:):) Jejka, tak bym chciała

Jadę przed 8 na ktg, więc lecę popełnić jakieś śniadanko 

W życiu bym nie powiedziała, że tak długo turlać się będę

Obudził mnie ból maupowy i w krzyżu, dosyć silny- mialam tak dzien przed godzina "W" ':)

chodzi mi o dietę matki karmiącej. Z racji ogólnie rozpowszechnianych "dziwnych" teorii o braku czasu na cokolwiek po porodzie
chciałabym sobie już teraz zapełnić nieco zamrażalnik jakimś jedzonkiem, którym będę się mogła raczyć, gdy Tomek się już pojawi na świecie. Mężowi to mniej więcej wiem co mogę zrobić i zamrozić, ale co dla siebie? Doradzicie coś lub skierujecie we właściwe miejsce?
jakoś tak spokojniejsza się zrobiłam.
) i przejrzeć ostatecznie walizkę do porodu. Codziennie załatwiam więc z Młodym, żeby jeszcze kilka-kilkanaście dni posiedział :) Czy więc serduchowanie byłoby teraz dobrym pomysłem? Czy też raczej mogłoby już mieć działanie wywołujące? Bo ostatnio jakoś bardziej mi się nastrój pojawia, poza tym jeszcze chciałabym skorzystać przed porodem, może i też porozciągać się tam nieco
ale nie chciałabym przyspieszać...Manga a dlaczego bierzesz nospe? Mnie lekarz w ciazy z synem kazal odstawic w 36 tc i juz nie brac zeby macica zaczela cwiczyc do porodu. Teraz sa inne zalecenia? Biore nospe 2x1 plus magnez mslalam,ze tez bede musialaostawic w 36
No, ale teraz jak wstałam, zauważyłam na wkładce poważny kawałbeżowo- żółtego gluta
Oby tak dalej 
nana81- jesli moge spytac-to czy Twoje dzieci mialy podwyzszone napiecie miesniowe?
czytalam ze ciąza skurczowa sprzyja temu- przeciez nasze maluszki chyba czują te akcje?