Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W sobotę mamy 11 rocznicę ślubu
mangaa, calypso, migotynko trzymam za Was kciuki. Może jednego dnia się rozpakujecie:-) Mi jak odszedł czop około 16 00 to o 23 30 odeszły mi wody. Niunia strasznie szalała, aż byłam zgłosić położnym, że coś jest nie tak. Przed samym odejściem wód kompletna cisza i już później niuni nie czułam.
między skurczami będę dziergać:):):):)
Asiulek lepiej być panikarą niż coś przeoczyć..czekam na wieści co Ci powie gin o łapie mnie skurcxyk i ciągnie w dół. .. moze panikuje ale się boje :(
Uś Ty zdaje się pytałaś o wymiary miednicy. Jestem trochę zdziwiona, że już Ci ją mierzyli, bo miednica rozchodzi się wraz z wiekiem ciąży. Zazwyczaj mierzy się ją tuż przed porodem. Zawsze Ci się jeszcze może rozejść ze 2 – 3 cm. W zeszłym roku miałam mierzoną i mnie tłumaczono to tak: najistotniejszy jest wymiar sprzężnej zwrotnej. Od 17 cm przyjmuje się, że można rodzić sn (ja miałam 16cm-też jestem drobna i mi lekarz powiedział, że jeśli będzie bardzo małe dziecko to możemy spróbować, ale jeśli powyżej 3 kg to od razu cc). Kuba urodził się mały 2850, ale i tak miałam cc, a to ze względu na inne powikłania, za co jestem lekarzom bardzo wdzięczna i mam nadzieję, że drugie dziecko też będzie z cc.
z 2 cm zrobiło się 3,5 cm
My po 14 mamy wizyte :)
Niestety nie mam zbyt dobrych wieści od naszej Nery a więc tak:
Dostałam, ku mojej radości, jednoosobową salę do porodów rodzinnych i juz się rozpakowałam