Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    No ja jakos tez lubi tu wchodzic i mimo ze Was nie znam to sie bardzo ekscytuje kazdymi nowymi narodzinami :)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeJul 9th 2013
     permalink
    Bonim, będziesz miała aż trzy pobrania? ja miałam jedno, później piłam 75 ml i po godzinie następne. Da się przeżyć :) Ważne by wynik był dobry :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Mk28dni: Bonim, będziesz miała aż trzy pobrania? ja miałam jedno

ja też miałam 3 :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    migotynka: W sobotę mamy 11 rocznicę ślubu

A my w piątek 10. :bigsmile: Bawimy się w sobotę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Myślałam, że badania masz na NFZ i dlatego chodzisz do tego gina

też,ale do prywatnego gina swoją drogą robię badania,za które płacę.więc wszystko mi jedno...

Migotynko będziemy czekać na wieści z frontu!Powodzenia!

bonim: Ja juz po glukozie

ble na samą myśl mnie trzepie.wszystko przede mną
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    migotynka: - hehehe, zmyłka, juz 2 godziny cisza:wink::bigsmile::bigsmile:
    Zaraz jedziemy:) Zajrzę, jak się już rozkokoszę:)

No koniecznie zdawaj relację. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Migo- trzymam kciuki moze w szpitalu sie Berenika pospieszy :))?
    bomin- ja tez nie lubie tego badania- najwazniejsze zeby dobrze wyszlo

aa rzeczywiscie GBS robia od 36 tyg-bo w sumie mozna zlapac tjeszcze przed porodem;)
    wiec za wczesnie nie ma co...mnie moja ginka na nfz juz goni

pochwale sie Wam ze od wczoraj lepiej...dzis nawet jednego skurczu nie bylo...szok
    a wstawalam, pochodzilam po kuchni, zjadlam na siedząco...uffff, idzie ku dobremu nareszcie

katka- no lezenie jak nietoperz glowa w dol...nie jest najfajniejsze

usciski sloneczne- u nas od jutra deszczowo....
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    cytrynka: mangaa, calypso, migotynko trzymam za Was kciuki. Może jednego dnia się rozpakujecie:-) Mi jak odszedł czop około 16 00 to o 23 30 odeszły mi wody. Niunia strasznie szalała, aż byłam zgłosić położnym, że coś jest nie tak. Przed samym odejściem wód kompletna cisza i już później niuni nie czułam.

My dziś wizyta u Gina, zobaczymy czy coś szyjka ruszyła. Ale staram się nie nastawiać. Dziś termin wg I USG.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Przezylam,ale nie chcialabym drugi raz robic, czuje jak ta slodka masa siedzi mi w zoladku blee
    Jutro wyniki,oby dobre wyszly
    3 pobrania bo 1 na czczo ,2 po godz. 3 po 2 h
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Migotynko trzymam kciuki, żeby się rozkręciło :wink:

Ja też miałam 2 pobrania, przed wypiciem i po 2 godzinach. Samo wypicie nie było złe, gorsze to czekanie i też czułam się taka zaklejona w środku :wink:
    Dorit w sumie masz rację, może jeszcze było za wcześnie, ale na następnej wizycie mu przypomnę o tym GBS.
    Leżcie dziewczyny, ja też jeszcze mam się oszczędzać, ale wczoraj cały dzień spędziliśmy poza domem, u lekarzy, na zakupach i wróciłam masakrycznie zmęczona. A dzisiaj od rana siedzę w kuchni, bo mam mieć gości koło 17. Wczoraj nic nie zdążyłam zrobić i biegam dzisiaj:devil:

Słonecznego dnia życzę:cool:
    -- ;
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Witajcie ze szpitala. Można powiedzieć, że już się rozgościłam:) Na dyżurze jest akurat położna, z którą rodziłam Bruna i o dziwo mnie pamięta:shocked::bigsmile: Ale to miłe:)
    Dostałam, ku mojej radości, jednoosobową salę do porodów rodzinnych i juz się rozpakowałam i czekam na mojego ginka, za chwilkę ma do mnie przyjść i powiedzieć, co dzisiaj będziemy robić. W razie czego jestem na czczo od 7 ( swoją droga burczy mi w brzuchu okrutnie już ), ale być może dzisiaj będę miała próbę OCT. Tak więc czekam.
    Miałam juz jedno KTG, zapis ładny.
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty dziewuszki:)

PS. Wiecie, że wzięłam nawet swoje druciane robótki?? W przerwach między skurczami będę dziergać:):):):)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Super Migosiu :*
    Ja zaraz dzwonię do gina jak ide to łapie mnie skurcxyk i ciągnie w dół. .. moze panikuje ale się boje :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Migosiu, trzymam ogromne kciuki! Zeby się próba ładnie udała :) No i dziergaj, dziergaj ;)

Dorit, leżenie bardzo dużo daje, ja też z poprzednią ciążą skurczową, przeleżana II połowa II trymestru i do 36tyg. I udało się ładnie w 38 urodzić :)

Treść doklejona: 09.07.13 11:46
    Asiula, lepiej sprawdzić i na zimne dmuchać!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Hej mamusie:) zaglądam cały czas, dziś tyle postów, że myślałam, że ktoś urodził.

Widziałam, że ktoś pisał o diecie matek karmiących. Dziewczyny, nie ma czegoś takiego. To są poglądy sprzed 30 lat, że kobieta, która karmi musi uważać na to co je. Teraz są robione badania, które dowodzą, że gaz nie przechodzi do pokarmu, czyli nawet kapuchę można wcinać.
    Pamiętajcie, że po porodzie będziecie osłabione i nie warto dodatkowo obciążać organizmu jakąś dietą. Wiadomo, że trzeba obserwować dziecko i ewentualnie wykluczać pokarmy, które uczulą. Ale nie ma co stosować diety profilaktycznie!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ty zdaje się pytałaś o wymiary miednicy. Jestem trochę zdziwiona, że już Ci ją mierzyli, bo miednica rozchodzi się wraz z wiekiem ciąży. Zazwyczaj mierzy się ją tuż przed porodem. Zawsze Ci się jeszcze może rozejść ze 2 – 3 cm. W zeszłym roku miałam mierzoną i mnie tłumaczono to tak: najistotniejszy jest wymiar sprzężnej zwrotnej. Od 17 cm przyjmuje się, że można rodzić sn (ja miałam 16cm-też jestem drobna i mi lekarz powiedział, że jeśli będzie bardzo małe dziecko to możemy spróbować, ale jeśli powyżej 3 kg to od razu cc). Kuba urodził się mały 2850, ale i tak miałam cc, a to ze względu na inne powikłania, za co jestem lekarzom bardzo wdzięczna i mam nadzieję, że drugie dziecko też będzie z cc.

Dorit mój Kuba też jest z ciąży mocno skurczowej. Od 28 tc leżałam w szpitalu najpierw pod kroplówką z Fenoterolem, potem 8 razy dziennie przyjmowałam Fenoterol w tabletkach i wytrzymaliśmy do 37 tc i również nie ma ani obniżonego ani podwyższonego napięcia mięśniowego. No przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Rozwija się od początku prawidłowo, już biega. No chyba, że to że 10 sekund na du*** usiedzieć nie może można uznać za efekt leków;) Potwierdzam to co katka napisała – poduszka pod pupę i wio;)

Nera, potwierdzam to co dziewczyny piszą. Ja miałam taki zapis jak Twój jak już mi wyciszyli skurcze (a skurcze to ewidentnie sinusoida, takie długie, a nie drgania) i lekarze nazywali to macicą reaktywną. Od tego do porodu to jeszcze długa droga;) Także oszczędzaj się a będzie dobrze Poza tym jestem pewna, że żaden lekarz gdyby widział choć cień możliwości zagrożenia porodem przedwczesnym nie wypuścił by Was do domku – nie ma opcji. Głową mógł by za to odpowiedzieć. Czyli nie jest źle, a małe rozwarcie to już myślę na tym etapie możesz mieć, zwłaszcza żeś wieloródka;)

Migotynka – kciuki, a może siostra czeka aż bracia wrócą, wiesz taka gwiazda, nie będzie wracać do domu bez widowni;)

Ale się rozpisałam, ale teraz rzadko zaglądam, bo mam przedpotopowy internet;) Wpadnę jutro, bo mam wizytę u gina, więc może już płeć będę znać liczę na to.
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    To ciekawe, co piszecie o diecie matki karmiącej, a właściwie jej braku :smile: Ja z tych wszystkożernych i strasznie mnie przerażał rygor, o którym słyszałam, ale chyba zaryzykuję i nie będę się strasznie ograniczać, chyba że Juniorowi coś zaszkodzi - dla niego gotowa jestem o chlebie i wodzie żyć :bigsmile:
    Migotynko - kciuki stale zaciśnięte, tyle Was jest już niecierpliwie wyczekujących, że kciuków brakuje, ale po trochę za każdą trzymamy :wink:
    Asiula, co gin powiedział?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    migotynka: między skurczami będę dziergać:):):):)

rozbrajasz mnie :cool: :bigsmile:

Asiula_6_9_91: o łapie mnie skurcxyk i ciągnie w dół. .. moze panikuje ale się boje :(
    Asiulek lepiej być panikarą niż coś przeoczyć..czekam na wieści co Ci powie gin

Hanny: Uś Ty zdaje się pytałaś o wymiary miednicy. Jestem trochę zdziwiona, że już Ci ją mierzyli, bo miednica rozchodzi się wraz z wiekiem ciąży. Zazwyczaj mierzy się ją tuż przed porodem. Zawsze Ci się jeszcze może rozejść ze 2 – 3 cm. W zeszłym roku miałam mierzoną i mnie tłumaczono to tak: najistotniejszy jest wymiar sprzężnej zwrotnej. Od 17 cm przyjmuje się, że można rodzić sn (ja miałam 16cm-też jestem drobna i mi lekarz powiedział, że jeśli będzie bardzo małe dziecko to możemy spróbować, ale jeśli powyżej 3 kg to od razu cc). Kuba urodził się mały 2850, ale i tak miałam cc, a to ze względu na inne powikłania, za co jestem lekarzom bardzo wdzięczna i mam nadzieję, że drugie dziecko też będzie z cc.

no nie wiem czemu juz mi mierzyła.ale to i tak nie ma na nic wpływu,tak z ciekawości spytałam.Tak jak pisałam musiałabym się bardzo uprzeć by drugi poród był SN.A upierać się nie zamierzam.Myślę że u Ciebie też jest wskazanie tym bardziej ze minął krótki czas od poprzedniego porodu

za wizytę jutrzejszą trzymam kciuki :bigsmile: by dzidzia rozkraczyła nóżki :wink:
    ja idę dziś i liczę na zdradzenie mi tej wielkiej tajemnicy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Mk28dni abyś miała racje i żeby po infekcji wszystko się uspokoiło.
    Dałaś mi super pomysł aby kupić sobie te paski lakmusowe i sprawdzać, bo ja często mam dziwny śluz i już drugi raz potwierdzoną infekcje do leczenia bleee...
    Migotynko trzymam kciuki bardzo mocno, ale Ty szalona kobitka jesteś :D

Dziewczyny czy każda musi mieć mierzoną miednicę bo ja pierwsze słyszę? Jak to się odbywa ?
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    oj, jakoś się przyzwyczaiłam i często do was zaglądam :) ja tam diety nie stosuję żadnej, nawet czekoladę wcinam i młodej nic nie jest. Po kalafiorze nie była zachwycona ale może to przypadek. Minus tego jest taki, że moja waga nie spada skoro nawet czekoladę mogę :shamed:
    jedyne przed czym chcę was przestrzec to herbatki laktacyjne z koprem. Uważajcie, ja piłam a młoda wyła, nie wiedziałam o co chodzi i gin mi dopiero powiedział, że na zachodzie już się od kopru odchodzi i żebym piła rumianek, bo on wiąże gazy w jelitach i teraz jest o niebo lepiej :) co prawda mała często wyje ale z innych powodów niż brzuszek
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: Jak to się odbywa ?

położna mierzy takim specjalnym "cyrklem" metalowym.kolce biodrowe,potem od spojenia łonowego do kości ogonowej i te dwa wklęśnięcia nad pupą
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeJul 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Hmm może powinnam się upomnieć o coś takiego :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    To ja znowu:)

Przed chwilą miałam robioną amnioskopię. Wody mam, jak to opisał mój ginek, lśniące, przejrzyste i czyściutkie.
    No i wiadomość dnia, od wczoraj moje rozwarcie postąpiło i z 2 cm zrobiło się 3,5 cm:shocked::bigsmile::bigsmile:
    Jutro będę miała robioną próbę OCT, która jak to stwierdził ginek , może nawet zakończyć się porodem:shocked:
    Ależ bym chciała. No i zmierzyła mi połozna moją miedniczkę, wyszło 25,26 i 19. Tylko nie podam Wam co konkretnie tyle mierzy, bo nie ogarniam:wink: Powiedziała, że ładne wymiary.
    Na razie tyle z frontu:) Idzie obiad, juz sobie wyobrażam jak się objem:):) Dobrze, że skoczyłam wczoraj do sklepu i mam ze soba troche smakołyków. Jem póki mogę bo od jutra znowu post od rana
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to Migotynko rocznica już na bank w większym składzie. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ciekawy artykuł a propos odżywiania w czasie kp .
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ooo :)
    Super wiesci :)
    My po 14 mamy wizyte :)
    -- [/url]
    • CommentAuthormoly123
     permalink
    Dziewczyny, może trochę głupie pytanie ale gdzie się zaopatrujecie w te papierki lakmusowe ? Bo ja próbowałam w aptece, ale tam mi powiedzieli że, oni takich rzeczy nie sprzedają, wiec musiałam w potrzebie :P zakupić specjalny test do mierzenia ph pochwy ;P Sztuk 2 za 15 zł. Trochę bez sensu, bo papierki na pewno tańsze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Papierki możesz kupić na allegro.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Niestety nie mam zbyt dobrych wieści od naszej Nery a więc tak:
    pamiętacie jak mówiła że musi codziennie wstawiać się na ktg więc dziś poszła,miała bardzo zły zapis malutkiej strasznie spadało tetno,lekarz kazał jej się napić herbaty z cytryną i zobaczy malutka zacznie się ruszać i tętno podskoczy,ogólnie lekarz był bardzo zdziwiony tym że została wypuszczona do domu,miała czekać na kolejne ktg kiedy napisała mi że czop odszedł,lekarz ponowinie wykonał ktg dwukrotnie i Nera zostaje w szpitalu,ponieważ ktg wyszło źle,na chwile obecną nic nie wie co dalej:sad:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No niefajnie :confused:
    Kciuki by udało się powstrzymać Polę.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    migotynka: z 2 cm zrobiło się 3,5 cm

:bigsmile: szalejesz kobieto
    myślę że to kwestia kilkunast/dziesięciu gozin Migotynko :rolling:
    ciągle ściskam mocne kciuki!

Asiula_6_9_91: My po 14 mamy wizyte :)

juz pewnie po,napisz koniecznie co gin powiedział
    my idziemy na 16:30 :cool:

sucharek83: Niestety nie mam zbyt dobrych wieści od naszej Nery a więc tak:

no pięknie,dlatego byłam zdziwiona że ją wypuścili...powinni przypiąć do łózka i trzymac jak najdłuzej :sad:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Migosiu, kciuki kochana za was obie :) ale to już pewnie ostatnie chwile w dwupaczku :D:D:D
    Nera, nie dobrze, ale mam nadzieję, ze w szpitalu zrobią co w ich mocy żeby Pola jednak jeszcze trochę pobyła w brzuszku ....
    dziś wracając z mężem z miasta usłyszeliśmy w radio, że matka pijana urodziła chłopca w 36 tc biedaczek miał ponad 2 promile i waży kilogram a sama zwiała ze szpitala .,... :devil::devil::devil: normalnie nie wiem skąd tacy ludzie się biorą ... :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ja ogólnie nie ogarniam całej tej historii z Nerą. W którym tygodniu jest obecnie bo nie mogę dokopać się informacji? Jestem po porodzie wcześniaczym i wiem jak się dmucha na zimne w takich sytuacjach, nie rozumiem całej tej sytuacji.
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Nera jest chyba w 34tc
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jej nera ;( dlatego dziwilam sie ,ze ja wypuscili.
    Tejsha tragedia z ta patologia
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    migotynka: Dostałam, ku mojej radości, jednoosobową salę do porodów rodzinnych i juz się rozpakowałam

przeczytałam MIgosiu i pierwsza mysl ze juz jestes z Bereniką na rękach:cool:
    pracowita jestes babka w ta robotka drutową, ale to rzeczywiscie odpreza i wycisza
    powodzenia!
    Zmartwilam się Nerą, dzieki sucharku za wiadomości..oby Pola sprawowała sie dobrze
    z tętnem no i udalo sie jeszcze ze 2 tyg choc przetrzymac postep porodu.
    POla jest tydzien starsza od mojej córci.
    U mnie jakis cud- bo od rana mimo tego ze zaczelam sie krecic po domu zero twardnien
    i skurczów....:crazy:, pojechalam nawet do stomatologa, powolutku z auta i do auta..
    nic nie boli...2 tyg lezakowania zrobilo swoje:clap:
    Hannydziekuje za Twoje slowa- macica reaktywna podoba mi sie to okreslenie:)
    bede wygladac info o płci waszych maluchow us i Hanny
    Asiula- mam nadzieje ze gin rozwiał Twoje wątpliwosci!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Powiedzial ze skurczyki są że szyjka 2 cm ale trzyma. Dodatkowo jest jakaś infekcja i to może wzmagac skurcze...
    Mam leżeć i odpoczywać. .
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Asiulka , musisz się stosować do zaleceń i wszystko będzie dobrze :):wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Zatem Asiulka oszczędzaj się :wink:
    Nerka trzymajcie się dzielnie! Chociaż ja byłabym za tym, byś urodziła.. nie wiem czy takie przetrzymywane na siłę jest korzystne :shamed:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiula to leż i się nie ruszaj.jak to mówi mój gin-tryb leżąco-hotelowy :wink: dobrze że szyja trzyma,reszta się unormuje

Przyszłam się pochwalić że spodziewam się córuni :heartsabove:
    mamy już opinię drugiego lekarza(pierwszy raz w szpitalu mi lekarka powiedziala ze między nóżkami płasko),jeszcze za 4tyg zobaczymy co powie trzeci gin

wizyta jak zwykle w pełni zadawalająca.O skurczach porozmawialiśmy dużo bardziej rozsądniej niż z wczorajszym ginem
    narazie nie powinnam się niepokoić,skurcze (a raczej napinania) występują rzadko i są nieszkodliwe bo szyjka trzyma się twardo.Może to być spowodowane blizną która jest jak kawałek plastiku i poprostu drażni,szczególnie właśnie w miejscu cięcia.Magnez mi przepisał bo do tej pory brałam jakiś na własną rękę.
    jestem o niebo spokojniejsza,za to uwielbiam mojego gina właśnie
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Asiu tez sie oszczedzam i efekty widac,mniej mi ta szyjke rozpiera, bedzie dobrze
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Uś - gratuluję!!! Ty masz dwóch chłopców, tak?

Migotynko - kciuki, widać, że coś idzie nareszcie :)))) I fajnie z tą salą - czyli jesteś w szpitalu Twojego gina, nie w Bielańskim?

Mam nadzieję, że z Polą bedzie wszystko dobrze...
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    ja tez dzis po wizycie u gina.pierwszy raz widziałam serduszko:bigsmile:gin mowi ze maly człowiek idealny i wszystko ok:)na szczescie nie przytyłam ani grama,myslałam ze ze 3kg mi wskoczy bo apetyt dopisywał.termin porodu 16-02-2014,proszę o dopisanie do listy:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Uś super !! Będzie księżniczka :*
    No będziemy się oszczędzać :)
    Mam nadzieję, że to pomoże. .
    Póki co cały czas się spina brzuszek..
    Ale zobaczymy... oby puściło po lekach.. dostalam fluomizin. I mam brac nospe 3x 1 tab a w razie potrzeby nawet 3x2 tab. No zobaczymy...:(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Moja ciąża też była na lekach - nospa, czasem nawet forte 3x2 :( i konskich dawkach magnezu. Bałam się bardzo bo faktycznie sa jakies doniesienia, że te leki jak i skurcze moga powodować wzmozone napiecie mięsniowe. Na szczęście Dominik urodził się zdrowy. Gdzieś jeszcze czytałam o wadach wymowy, które powoduje branie nospy w ciąży. No więc mam nadzieję, że i to ominiemy.

Co to sprzetu ktg to ja w ogóle bym się nim nie sugerowała jeśli chodzi o skurcze. Koleżanka z sali miała skurcze (rodziła wcześniej i okreslila je jako te porodoowe) na ktg płaska linia. Położne się nawet trochę z niej smiały, ledwo co odpięły ktg a ona zaczęła rodzić. Ja miałam podobnie cały dzień skurcze, poprosiłam położne o ktg a na ktg NIC nawet w trakcie skurczybyka. No to położyłam się.......za 4 godziny odeszły wody, kolejne ktg - skurczów brak mimo, że je czułam...potem na sali porodowej kolejne ktg skurcze niewiele silniejsze a już pokazywały się regularnie i wysokie (nie pamiętam dokładnie skali ale własnie te max porodowe).
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja właśnie się boję tych nosp...
    Nie bralam żadnej wcześniej :(
    Może póki co brać 2x1 i zobaczę jak będzie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Ty masz dwóch chłopców, tak?

tak,dwóch łobuzów którym marzy się siostra :wink:
    Za gratulacje dziękuję :bigsmile:

Loren: 16-02-2014,

ja rodzona 15.02 :cool:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Uś - gratuluję!!:bigsmile:
    Loren i Tobie również :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    "Idę" edytować liste zatem
    Loren gratulacje, super wiesci
    us gratuluję dziewczyny.:bigsmile:

Asiu kurcze niech pojdą sobie te skurczybyki- to chyba nie jest zarazliwe no nie?:cool: Ty tez lezakujesz teraz...ech
    nospy bym jakos sie nie bala, choc wiadomo ze lepiej bez chemii...ale co zrobic
    wyzej i nana i katka i Hanny pisaly ze dzieci zdrowe sie urodzily, napięcie normalne

słoneczko, jeszcze raz gratki :)
    teraz czekamy na Hanny- czy chlopiec czy panna.:)
    no i kciuki za nasze przedowniczki kochane

1. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    2. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    3. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    4. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    5. pszyszła 21.07.2013 (chłopiec)

6. wiolka84 24.07.2013 (chłopiec)
    7. manka73 27.07.2013 (chłopiec)
    7.PełnaNadziei 27.07.2013 (dziewczynka)
    8. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    9. Mysiorek80 07.08.2013 (dziewczynka)
    10. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    11. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    11. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    12. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)
    13. Stefka_84 27.08.2013 (chłopiec)
    14. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    15. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    16. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    17. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    18. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    19. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    20. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    21. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    22. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    23. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    24. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    25. Asiunia892 06.10.2013
    26. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    27. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    28. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    29. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    30. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    31. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    32. kachaw 30.10.2013
    33. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    34. KAROLKA8444 04.11.2013
    35. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    36. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    37. dona79 09.11.2013
    38. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    39. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    40. Sony85 13.11.2013 ( dziewczynka)
    41. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    42. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    43. biedronka28 05.12.2013
    44. Hanny 10.12.2013
    45. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    45. nana81 12.12.2013
    46. subiektywna7 07.01.2014
    47. _malgosia_ 27.01.2014
    48. Annie_86 01.02.2014
    49. cecylka25 02.02.2014
    50. Loren 16-02-2014,
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mam nadzieję, że Kasia się nie obrazi (katka), że piszę to akurat ja, ale Michalinka ma wzmożone napięcie mięśniowe...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    jestem już 22 :swingin: :swingin: :swingin:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.