Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJul 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Migosiu kciuki. :D :thumbup: Ale fajnie, będzie relacja LIVE :D

nana81: Mangaa, nie rozumiem teorii o zamkniętej szyjce i niemożności urodzenia sn. Przychodzi pora i wszystko się zaczyna, czasem toczy się w takim tempie, że ciężko do szpitala zdążyć :wink:

Nana nie pisałam o niemożności urodzenia sn..., tylko pytałam czy przy takiej szyjce (nie chodzi tylko o zamknięcie szyjki ale to że jest niezgładzona jeszcze, nie w osi - no nieporodowa) zdarzyło się którejś urodzić dosyć szybko (w tym przypadku do poniedziałku). Szukam po prostu pozytywnych historii by się zmobilizować do odpowiedniego nastawienia.
    Gin ocenił, że mi się nie uda. 3pkt w skali bishopa, poza tym nie mam skurczów i zbyt wielu twardnień. Wg Gina nie urodzę do poniedziałku, a on nie pozwoli mi z tymi wodami wrócić do domu. :confused: Inna sprawa, że on się już w moim przypadku z oceną sytuacji mylił nie raz :wink: - np że Mała się nie obróci już (a obróciła) albo że nie doczekam terminu 3 tygodnie temu gadał, albo że będzie bardzo duża (w dniu terminu ponad 4kg) więc liczę na to, że i tym razem nie będzie miał racji. :wink:

Za chwilę zabieram się za kolejne już sprzątanie. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeJul 10th 2013
     permalink
    Dzięki dziewczynki:hugging: Położne narobiły zapachu kanapkami z ogórkiem zielonym, alez mi zaburczalo w brzuchu, zjadlabym konia z kopytami teraz:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorviolet_flower
     permalink
    migotynko - trzymam mocno kciuki. Mało pisze na tym wątku, ale od kilku dni co chwilę zaglądam, zobaczyć czy czasem nie urodziłaś!:smile: Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mangaa, faktycznie może niezbyt uważnie czytałam :shamed: jednak wszystko się może zdarzyć. Mnie także przepowiadano, że z Emilią spokojnie tydzień pochodzę.Chociaż nie chodziło tutaj o szyjkę. Kilka godzin po tej rozmowie córa była na świecie. Ludzki organizm wymyka się często książkowym teoriom :wink:
    Kibicuję Wam mocno :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    mangaa: Szukam po prostu pozytywnych historii by się zmobilizować do odpowiedniego nastawienia.
    Manga, ja dwa dni przed porodem byłam u gina. Po ocenie mojej szyjki prorokowała, że urodzę najwcześniej za dwa tygodnie i już dawała skierowanie do szpitala, jakby po dwóch tygodniach nic się nie ruszyło. No i 2 dni później urodziłam (4 godziny na porodówce) - bez większych problemów :) A jeszcze dwa dni przed porodem musiałam położyć się do łóżka, bo się przeziębiłam i w ogóle byłam już załamana, że się nie ruszam i na pewno nie urodzę w terminie. :)))
    Tak więc, jak będzie miało coś ruszyć, to ruszy. Trzymam kciuki. :)

Za Migotynkę również :)))

Ależ ja lubię ten wątek...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Ajajaj, powoli mnie dźgać zaczyna, a Mloda ma nerwa, bo ma tak wysokie tętno i kopie mnie okrutnie po pęcherzu. Zaraz sie posiusiam. Moze czuje juz ze chcą ją z jej kryjówki wygonic:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki Mamuśki :bigsmile:
    Nie tracę więc nadziei i mam zamiar udowodnić po raz kolejny, że nie miał racji. :updown:
    Przyznam się, że jak się nie bałam samego porodu (choć wiadomo lekki lęk przed nieznanym miesza się z podekscytowaniem) tak jak cholera boję się wywoływania. :(:shamed:
    Z objawów to dziś cd czopa (tym razem sporo).

Calypso ma dziś chyba wizytę - ciekawe jak u niej sytuacja wygląda. :D

Migosiu no moja mnie tak wczoraj skopała podczas USG i nie dała wód pomierzyć. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    migosiu, relacje na gorąco ;) aż sama czuję się podekscytowana :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Skurcze między 80 a 100, czekamy aż zechcą sie wyregulowac. Bolą skubance. Ciekawe, kiedy nie dam rady tel trzymac:wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Migoniu - no oby się zaczęło. A z tym ogórkiem zielonym to i mi smaka narobiłaś!!!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    No to Migotynko niebawem będziesz tuliła Maleństwo ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  1.  permalink
    Migosiu trzymam kciuki za szybki i w miarę bez bolesny poród :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Zapis tętna znacznie się zawęził. Odpięli mi na razie oxy i leci glukoza. Jesli po jedzonku tętno sie nie poprawi byc moze będą indukować albo Cc:cry::sad: podejrzewaja ze łożysko nie wyrabia.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    migotynka: Skurcze między 80 a 100, czekamy aż zechcą sie wyregulowac. Bolą skubance. Ciekawe, kiedy nie dam rady tel trzymac:wink:

Jeszcze trzymasz, jest całkiem ok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kciuki żeby się poprawiło tętno Małej.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Migosiu, jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki kochana.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    katka_81: Trzymam kciuki kochana.

Trzymam i ja...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    No niestety przy oxy często tętno szaleje. Niech nie podaja oxy,a pozwola na swobodny porod. Tetno na pewno się ustabilizuje.
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Ojoj...nie widziałam ostatniego wpisu :confused:
    Z tego powodu właśnie oksy przeraża mnie najbardziej :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Juz lepiej po glukozie, chyba byla głodna Niuńka. Znow mnie kopie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpszyszła
     permalink
    Migosia - trzymam kciuki!

Ja w poniedziałek byłam na wizycie, obejrzeliśmy Młodego na USG, waga wyszła ok. 3100g. Mam nadzieję, że za wiele już nie urośnie, bo ja drobna jestem ;) Zaskoczona byłam, że nie miałam badania - żadnego sprawdzania szyjki ani nic. Za tydzień w czwartek mam przyjść na kolejną wizytę i wtedy ktg przed wizytą. Mam nadzieję, że doczekam :) bo jak dla mnie Mały ma kilka dni mniej niż wskazuje termin z miesiączki.

Miłego dzionka dziewczyny, idę spróbować wyjść na jakiś spacer, póki dziś brak upału (mam zakaz wychodzenia przy skwarze) i może jeszcze jakieś małe zakupy. I trzymam kciuki za czołówkę :)
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    cholera ale emocje :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Aa :)
    Migoś czekamy !!!
    Przyszła super wieści z wizyty :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Alez tu sie dzieje ;)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Migotynko - trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Migotynko jestem pod wrażeniem tej relacji na bieżąco!! :bigsmile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Co tu się dzieje!!!
    Migotynko trzymam kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie :smile:
    Mangaa oby samo się rozkręciło, trzymam kciuki za kolejną pomyłkę lekarza :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    bąbelasku hehehe Migot rodzi na forum :crazy:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No migotko, porod na żywo :-). Kciukam
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziewczyny zerknijcie na wynik. Jutro mam gina,a chcialabym wiedziec czy mniej wiecej jest ok :-)

Test na tolerancje glukozy (krzywa cukrowa),
    Na czczo 72
    Po godz 134
    Po dwoch 93
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    kurcze, ja mieszkam w Szwecji i tutaj jeszcze nie zrobili mi badania na glukoze, za tydzien mam wizyte, jestem ciekawa czy zrobia, bo tutaj robi sie badania bez umawiania sie.... a zaczynam sie tym denerwowac.
    Ktoras orientuje sie do ktorego tygodnia ciazy pierwsze takie badanie sie robi ?
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Migosiu trzymam kciuki mocno za ciebie:bigsmile:
  2.  permalink
    Bonim, jak najbardziej OK :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Migotynka:thumbup: dziewczyny, ale oni jej oksy podłączyli nie by koniecznie wywoływać poród tylko by sprawdzić czy łożysko wyrabia, bo często nie wyrabia już pod koniec ciąży, a że czasem rozpoczyna się poród;P Przecież migotynka pisała, że na siłę jej wyciągać nie będą. Czasem trzeba sprawdzić te cholerne łożysko. U mnie prawdopodobnie łożysko właśnie nie wyrabiało dlatego miałam cc.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Girlorboy najlepiej zrobić tak do 28tyg. Wtedy zazwyczaj ujawnia się cukrzyca.

Dzięki za kciuki Bąbelasku:)
    Posprzątałam, pobiegałam po schodach - na szczęście mam aż trzy piętra bo jest piwnica :wink:, teraz gotuję obiad, później pranie i chyba umyję okna :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Prawie 100 postów od wczoraj na mnie czekało, byłam pewna, ze dzieciaczki się hurtem posypały. :wink: Ale jest relacja na żywo od Migosi, ależ emocje, trzymam mocno kciuki za szybki poród! :smile:
    ,
    U mnie chyba kończy się pierwszy trymestr, bo dopadł mnie ostatnio mega apetyt i znów jestem w swoim żywiole, pełna energii oraz dobrego samopoczucia. :smile: Przed chwila pochłonęłam dwa świeżutkie, domowej roboty hamburgery :smile: oto moje powitanie mięska w diecie.:wink:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    mangaa: Girlorboy najlepiej zrobić tak do 28tyg. Wtedy zazwyczaj ujawnia się cukrzyca.

tak tez myslalam, w pzryszlym tyg bede w 28 ale jeszcze nieskonczonym , wiec jezeli zrobia mi te badania to bedzie tak na STYK. dziekuje za odpowiedz :)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Migosia się nie odzywała może już rodzi:shocked:albo jest już po:confused:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja też już czuwam. I patrzę co rusz, czy są jakieś wieści.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Girl tak jak manga pisze,powinni chyba zrbic
    Kuleczka dzieki
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Bonim jest ok, ale uważaj na słodkości bo norma po godz jest do 140 jesteś bliziutko.
    Migosiu ależ wprowadzilas emocje , normalnie aż moja mała przeżywa razem ze mną :D
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Migosiu , ale akcja , jej jesteś szalona babka :D trzymam kciuki kochana :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Mam wieści od Migoni!
    Nasza Migonia jest już mamusią!!!!!!!!! Berenika waży 3150 g., długość 55 cm, 10 pkt. Jest śliczna, ma czarną czuprynkę. Migonia miała cc, szybka decyzja była, bo lekarzowi nie podobało się coś. Malutka była mocno owinięta pępowiną, dwa razy główka i ramiona.
    Kochana gratuluję Ci z całego serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::clap::clap::clap::clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    gratulacje :threesome:
    --
  3.  permalink
    Gratulacje Migotynko!:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    No juz jestem bez brzucha. Ordynator po zapisie podjal decyzje o szybkim Cc i dzięki Bogu. Mala byla owinięta calusiwnka pępowiną i moglo sie to źle akonczyc. Ale czas swiętować. Berenika wazy 3150, 55 cm dluga i 10 pkt. Jest piękna, taka delikatniusia i ma mega czarną długą czuprynę. Ryczalam jak glupia jak mi dali ja so pocalowania.
    S
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Migosiu GRATULUJE!!!!:flowers::flowers::flowers::flowers:
  4.  permalink
    gratuluję! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    GRATULUJĘ. Cudne wieści ;)
    --
  5.  permalink
    No, to teraz można wrócić do obowiązków :P Gratuluje Migosiu :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.