Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mangaa, nie rozumiem teorii o zamkniętej szyjce i niemożności urodzenia sn. Przychodzi pora i wszystko się zaczyna, czasem toczy się w takim tempie, że ciężko do szpitala zdążyć
Inna sprawa, że on się już w moim przypadku z oceną sytuacji mylił nie raz
- np że Mała się nie obróci już (a obróciła) albo że nie doczekam terminu 3 tygodnie temu gadał, albo że będzie bardzo duża (w dniu terminu ponad 4kg) więc liczę na to, że i tym razem nie będzie miał racji. 
jednak wszystko się może zdarzyć. Mnie także przepowiadano, że z Emilią spokojnie tydzień pochodzę.Chociaż nie chodziło tutaj o szyjkę. Kilka godzin po tej rozmowie córa była na świecie. Ludzki organizm wymyka się często książkowym teoriom

Szukam po prostu pozytywnych historii by się zmobilizować do odpowiedniego nastawienia.Manga, ja dwa dni przed porodem byłam u gina. Po ocenie mojej szyjki prorokowała, że urodzę najwcześniej za dwa tygodnie i już dawała skierowanie do szpitala, jakby po dwóch tygodniach nic się nie ruszyło. No i 2 dni później urodziłam (4 godziny na porodówce) - bez większych problemów :) A jeszcze dwa dni przed porodem musiałam położyć się do łóżka, bo się przeziębiłam i w ogóle byłam już załamana, że się nie ruszam i na pewno nie urodzę w terminie. :)))

Skurcze między 80 a 100, czekamy aż zechcą sie wyregulowac. Bolą skubance. Ciekawe, kiedy nie dam rady tel trzymac

Ale jest relacja na żywo od Migosi, ależ emocje, trzymam mocno kciuki za szybki poród! 
Przed chwila pochłonęłam dwa świeżutkie, domowej roboty hamburgery
oto moje powitanie mięska w diecie.
albo jest już po