Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dzisiaj będę dzwoniła do gina, bo w nocy skurcze były bardzo bolesne i muszę go zapytać co robić w takiej sytuacji. Czy nadal brać buscopan czy od razu jechać na IP? Torba już spakowana, więc gdyby coś to mogę jechać, chociaż nie lubię szpitali i wolałabym leżeć w domku. Tylko w szpitalu Mały byłby pod kontrolą. 

na pewno wszystko będzie dobrze 

)
Moja szyjka ma już teraz 2 cm, w ciąży z Emilia też szybciutko tyle miała. Spokojnie
Tk, jak już ktoras pisała, prócz centymetrów szyjki i skurczy bardzo ważna jest Twoja głowa. Na pewno zadzwoń do gina. Uspokoisz się i będziesz wiedziała, co robić. Żeby skurcze się wyciszyly trzeba trochę odlezakowac.
Poza tym ok ;) Przygotowujemy się do wyjazdu. Pewnie ruszymy za tydzień, ale dwoje dzieci, brzuch i maż to dla mnie sporo pracy 

Na 3 cim mierzył wszystko też, sprawdzał drugi raz serce i inne organy :)
Lekarz mówi że Mały bedzie :) na dziś 1460 gram
Stefko, na pocieszenie Moja szyjka ma już teraz 2 cm, w ciąży z Emilia też szybciutko tyle miała.

). Pozwolenie mamy, ale na niezbyt daleki wyjazd (chodzi głównie o drogę) i bez szaleństw (czyt. leżaczek, książka, cóż innego można robić nad morzem z dwójką dzieci
).
Choć z Emilią, zanim się zaczęły akcje w 27t w usg szyjka miała 20mm, potem 13 i miękła. Póki była twarda nikt nie panikował. Wszyscy lekarze wspominali, że krótka jest, ale trzyma, zatem nie mają zastrzeżeń.

o rozwarciu nic nie mówił, więc wnioskuję, że szyjka jest zamknięta.
po tym co napisałyście czuję się już lepiej. Telefon do gina też mnie trochę uspokoił. 

Mi szyjkę gin badał najpierw na fotelu a później przez usg ginekologiczne. Stąd wiedział jakiej jest długości.

Choć z Emilią, zanim się zaczęły akcje w 27t w usg szyjka miała 20mm, potem 13 i miękła. Póki była twarda nikt nie panikował. Wszyscy lekarze wspominali, że krótka jest, ale trzyma, zatem nie mają zastrzeżeń.
Stefka, oj długie te twoje skurcze... Z tego co pisały wcześniej dziewczyny to przepowiadające są raczej u dołu brzucha a porodowe u dołu, a także często od góry i promieniują na cały kręgosłup. Moje skurcze są właśnie te dolne- jak się za dużo nachodzę. Ale raczej po ok 1 do 1,5 min.
--
) no i czuję takie napieranie Małego. W ogole powiedzal cu o takiej mozliwosci czy nie wspokmnial o tym?

Nera- jak ktg,? ja wierze mocno ze uda nam sie spoko donosic nasze dziewczyny!!!

dobrze,ze juz blizej niz dalej .
sprzęt pokazał 68 % -ja zaś mialam uczucie ,ze za moment jajeczko zniose
Stefka nie możesz przecie się wyrywać przed szereg. Rodzimy razem z Dorit ;)
No właśnie, mam nadzieję, że mój Synek nie pozmienia naszych planów :)) Grzecznie leżę, więc postaram się dotrwać :P
Stefko- jak dziś sie masz??
przeraziłam się. Jeżeli Witek ma ochotę szybciej wyjść, to niech chociaż poczeka do tego 37 tygodnia. Noc dzisiaj była lepsza, bo nie było takich skurczy jak ostatnio, no i pospałam trochę dłużej. 

[/url]
[/url]
Dziewczyny jak Wasze relacje z szkoły rodzenia ?
ale już ciotek i kuzynek niekoniecznie), nie przejmować się zbytnio praniem, sprzątaniem itd. Ja najbardziej polubiłam jej słowa - drogie mamy, na samym początku przyjmijcie zasadę - "dziecko śpi to i ja śpię (lub chociaż próbuję) a nie gotuję, sprzątam, prasuję". Mam zamiar się tego trzymać, przynajmniej póki mąż będzie ze mną w domu :)