Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Baaaardzo mało było właśnie ćwiczeń oddechowych -
Nasza polozna powiedziala ze oddechy to indywidualna sprawa i nie uczyla nas.
Pszyszła, oddychania nie nauczysz się (a raczej nie zmienisz techniki) w kilka godzin - podczas porodu przyzwyczajenie bierze górą i oddychasz często tak jak umiesz. Także na SR odchodzi się powoli od tych "kursów oddychania".
Należało by już teraz to załatwiać czy potem?

W drugiej sa dwutygodniowe i chyba spytam kiedy tam sie zacznie.. tyle ze to nie moj szpital...:(

czyżby historia się powtórzyła i polece w ciągu 4 dni na porodóweczkę ? hmm
.Przemyłam okna,założyłam nową firaneczkę ,nagly atak sprzątania mnie ogarnąl czyżby historia się powtórzyła i polece w ciągu 4 dni na porodóweczkę ? hmm
--

szyjka nadal skrócona i miękka - czyli nadal porodowa. Zmierzył jeszcze raz Malucha i waży 2500g. Mam nadal leżeć i brać buscopan, zwłaszcza na noc. Plamię trochę ale to przez szyjkę. Kolejna wizyta - o ile nic się nie zacznie dziać - w przyszły piątek. Moje skurcze są bardzo efektywne i przez to, że są tak silne to mają duży wpływ na szyjkę. Powtórzył się tylko, że byłoby dobrze, żebym jeszcze te dwa tygodnie "przetrzymała" ciążę, bo wtedy zaczniemy 37 tydzień i powinno już być lepiej. Wiem, że Maluszek powinien posiedzieć jak najdłużej i dlatego się martwię, że pcha się na świat. Będę grzecznie leżała, od jutro Mąż ma urlop, piętro niżej mieszkają teście, więc pomoc mam z każdej strony.

A może jeszcze pobytuje tam, gdzie mu najlepiej:)
A tak niedawno sama zaczynałam gdzieś z 50 pozycji a teraz już 14

Stefka- trzymam kciuki, wytrzymaj jeszcze dwa tygodnie a potem dzieć jak zdecyduje to wyjdzieA może jeszcze pobytuje tam, gdzie mu najlepiej:)
no taką mam nadzieję, gdzie on będzie miał lepiej niż w brzuszku u mamusi :)
Stefka i odpoczywaj Słońce :)
Bedzie dobrze :)
Mały jest spory :)
Stefka, jeśli dostałąś od lekarza tylko Buscopana to tak żle nie jest
Myślę, że lakraz wierzy że dotrwasz do tego 38tc
Jak coś się będzie działo, to wtedy pewnie będzie działał jak oczywiście będzie jeszcze można. 

Powiem szczerze, że dziwi mnie Twoje podejście Nero, my tu piszemy dbaj o siebie, leż i pachnij, aby Pola jak najdłużej posiedziała w brzuchu a ty okna myjesz i firany wieszasz ?? dla mnie szok, czasami mam wrażenie że nam bardziej zależy abyś donosiła ciąże nić Tobie
oszczedzam sie caly czas ! nie uprawiam sexu od pol roku , nie gotuje,nie sprzatam,nie robie zakupów,nie rozwieszam prania,nie ja wkładam dzieci do wanny,biedne nawet ani razu na basenie nie były ani w ZOO a wiec prosze,nie pisz tak ze mi nie zalezy bo siedze za przeproszeniem z du.. od samego początku ciązy . jesteś w 25 tyg ciąży -masz juz kochana całą wyprawkę ? Bo mnie jeszcze połowy brakuje co powinnam już dawno mieć zakupione .to moja trzecia ciąża ,nie jestem debilką .Przemyłam okna i powiesilam nową firanke ,czy to aż tak coś zlego ?? Ja rozumiem ,że kazda zyczy mi naj naj i ja tez wole by Pola jeszcze posiedziała w brzuchu jak najduzej mimo ,ze czuje sie do bani ,no ale nie przesadzajmy-to tylko umyte jedno okno i firaneczka. Bralam mase leków,nic nie robilam a i tak coraz gorzej . Dla wiadomości po umyciu okna (płynem do szyb i ręcznikiem papierowym ) poszlam do ginekologa .dopiero co wrocilam.Szyjka stoi w miejscu .Lubię Was i prosze dziewczyny -nie mowcie ,ze mi nie zalezy bo sie ztrasznie martwie ,a Wy tępicie mnie jakbym conajmniej 5kg ziemniaków z rynku przyniosła.
witam sie jako przyszla mamusia trzeciego dzidziusia :) jesli mozna prosze o dopisanie do listy termin porodu 3 marzec 2014
Ale co tam, trochę się poobijam a prasowanko nie ucieknie:)
to może któraś z mamuś wrzuci spis ( o ile to odpowiednie forum, i nikomu to nie będzie przeszkadzać
)
od 30 tygodni nie bylam nawet na spacerze w parku ,wiecznie tylko dom,jest lato a ja w czterech ścianach ,super wakacje mają moje córki ? dlatego jak możesz wogóle tak napisac .Ja bym nie śmiala oszczedzam sie caly czas ! nie uprawiam sexu od pol roku
Tylko z grubsza, że szkoła bezpłatna, tematy i o porodzie i o pielęgnacji, ćwiczenia i dużo próbek i butelki też mam 
Przemyłam okna,założyłam nową firaneczkę ,nagly atak sprzątania mnie ogarnąl- no to troche przegiecie.. a ze wakacje?? Beda i nastepne. Dzieci wyslij do dziadkow albo na kolonie (niewiem w jakim sa wieku). A co do parku to chyba lepiej bylo wyjsc z dziecmi na plac zabaw i na lawaczce z ksiazka posiedziec niz myc okna. Ja zdrowo przechodzilam ciaze ale od okna i firanek stalam daleko.

od 30 tygodni nie bylam nawet na spacerze w parku ,wiecznie tylko dom,jest lato a ja w czterech ścianach

bardzo polecam szkole rodzenia
[/url
[/url]

[/url
[/url]