Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

teraz jest dopiero trochę lepiej.
oczywiście najbardziej spłakałam się na liście do Mamusi. Listy do Babci i do Dziadka przygotuję i dam je moim rodzicom. Myślę, że się ucieszą 
Ten list do babci - świetny, delikatnie wspomniane "babciu, nie strasz mamy starymi i nieaktualnymi radami"

Kurczę, Stefka, mam nadzieję, że Ci przejdą, na pewno nie jest to przyjemne :( Jeszcze 2 tygodnie i ciąża donoszona - trzymam kciuki!
mam nadzieję, że mój Synek zechce jeszcze posiedzieć w brzuszku.

Dużo radości sprawia mi wieczorna zabawa z Tatusiem. Lubię kiedy jesteśmy wszyscy razem, a TATA przykłada rękę i próbuje wyczuć moja obecność. Często robię Mu wtedy psikusy i siedzę cicho w kąciku, żeby sobie pomyślał, że mnie tam nie ma. A kiedy On już prawie rezygnuje i chce zabrać rękę to ja wtedy „bęc”, stukam do Niego z całych sił.
O, to znamy bardzo dobrze ;) mój brzuch może brykać ile wlezie, ale jak tylko tata przyłoży rękę to nagle "nikago doma" ;)- mielismy tak samo ;)

[/url
[/url]salinos: Dużo radości sprawia mi wieczorna zabawa z Tatusiem. Lubię kiedy jesteśmy wszyscy razem, a TATA przykłada rękę i próbuje wyczuć moja obecność. Często robię Mu wtedy psikusy i siedzę cicho w kąciku, żeby sobie pomyślał, że mnie tam nie ma. A kiedy On już prawie rezygnuje i chce zabrać rękę to ja wtedy „bęc”, stukam do Niego z całych sił.

To do mnie niepodobne. Dodam, że wynik po niemal półtorarocznym karmieniu piersią 

Stefka, współczuję stresów. Pamiętam dokładnie takie samo odliczanie. Zastanawiałam się ile dni do wizyty mi zostało i czy dotrwam w domu, czy w szpitalu. Byłam w sporo niższej ciąży. U Ciebie już bliżej jak dalej. Trzymaj się dzielnie

Jedną i drugą. Syn urodził się w 39tc, córka niby w pierwszym dniu 38tc, chociaż położne twierdziły, że mogła jeszcze posiedzieć, bo była cała w takiej białej mazi, która rzekomo sugeruje, że dziecię pojawiło się na świecie nieco wcześniej.

Ja mam pytanie czy są tu jakieś mamy wegetarianki ?
Ja od jakiegoś czasu mam wstręt do mięsa...

Drób chyba nie ma zbyt wiele żelaza, czy się mylę?
DonosiłamJedną i drugą.
mam nadzieję, że ja też dotrwam do bezpiecznego momentu a może nawet do terminu 

była cała w takiej białej mazi, która rzekomo sugeruje, że dziecię pojawiło się na świecie nieco wcześniej.
Był zdziwiony, bo wyszło mu dokładnie to samo z kółeczka, co mnie z metody. Wpisał tak wyznaczony przez nas termin w kartę ciaży bez żadnych zastrzeżeń. Tygodnie ciąży jednak liczone były od OM i stąd chyba całe zamieszanie. Dziwiło mnie to, że mimo iż mam PTP na 27.11. od 7.11. dostaję zielone światło, przypieczętowane ściągnięciem pessara 9.11. W kilka godzin po odobrączkowaniu urodziła się Emilka, po ekspresowej akcji. Nie odjęli nam punktów, ale pierwsze, co stwierdziły położne po tym, jak wszyscy lekko ochłonęliśmy, to właśnie, że nieco wcześnie się pojawiła. To z kolei potwierdza tylko racjonalne wyliczanie PTP od poczęcia, jeśli tylko to jest możliwe.