Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeJul 22nd 2013
     permalink
    Czy któraś z Was miała zapalenie pęcherza i nerek w ciąży? U mnie prawdopodobnie infekcja przeszła na nerki.:sad: Mam dalej brać antybiotyk i umówić się na usg nerek. Najdziwniejsze jest to, ze z posiewu moczu nic nie wyszło, tzn. żadnych bakterii. Nie wiem co o tym myśleć, ale martwię się strasznie o maluszka.
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Asiunia892- ja byłam dwa tyg temu w Mielnie i nie żałuję mimo że w 1 stronę mamy jakieś 5,5 godz. jazdy. Koniecznie weź parasol na plażę, zresztą nikt nie karze leżeć a spacery popołudniowe- oczywiście w b. żółwim tempie były super. Nawet skurcze miałam rzadziej niż w domu, bo na obiadki chodziliśmy :bigsmile: Super odpoczęłam!
    Asiula_6_9_ możesz czkawki nie czuć jeśli dzidziuś jest odwrócony np. pleckami do środka a nuziami do zewnątrz, albo po prostu ma delikatną czkawkę. Czasem to jakby puls tylko trochę wolniej:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Na usg lezal główką do dołu ale buźka do mnie chyba :p
    To może nie czuję tego :p
    Asiunia ja cały czas jestem nad morzem :)
    Parasol parawan i nie jest źle :p
    Chociaż mi jest niewygodnie w żadna stronę leżeć :p
    -- [/url]
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Annie_86- ja przed ciążą miałam częste problemy z nerkami- praktycznie każde przeziębienie zaczynało się od bólu pod żebrem albo na plecach. I mam na to sposób sprawdzony: po prostu wypłukiwałam bakterie z organizmu przez picie ogromnych ilości płynów- dosłownie co 15 min zmuszałam się do wypicia szkl. wody, i na zmianę piłam i siusiałam... Uwierz nerki przestawały boleć. Trzymam kciuki żeby maluszek się pięknie rozwijał:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Dziękuję emi! Mnie w okolicy bioder boli / kłuje. Staram się pic 1,5-2 litry płynów (głównie wody niegazowanej) dziennie, ale już wdrażam Twoja metodę ze szklaneczka co 15 min :smile:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Moja czkawke ma kilka razy dziennie ,
    Mk dobrze wiedziec, w takim razie powinno sie robic badanie i leczyc
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    :(( a ja nic.. bede teraz wyczekiwac czkawki...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorpszyszła
     permalink
    Asiula, ale ja też baaaardzo późno poczułam czkawkę Młodego. Też się już zastanawiałam czy wszystko ok, skoro jej nie czuję/nie odróżniam od normalnego poruszania się. Ale jak tylko pierwszy raz poczułam, to już wiedziałam, że to jest to. Więc spokojnie.

U mnie nadal cisza ;) tylko przed chwilą właśnie potężna czkawka była ;) na razie Synuś jednak nie rusza się mniej niż wcześniej, czyli chyba się nie spieszy do wychodzenia.
    --
  1.  permalink
    Właśnie słyszałam ,że dzieci wyciszają się tuż przed porodem i mniej intensywne są u mnie natomiast od kilku dni faktycznie mała jest mniej intensywna ,ale za to na wieczór bardzo się rozpycha i kopie czasami aż proszę by się uspokoiła i dała jeszcze mamie żyć bo te jej kopniaki już łagodne nie są a mała ma dużo siły hehe :D
    Jeżeli o czkawkę chodzi to moja Niunia wcześniej kilka razy dziennie ją nawet miała i bardzo intensywnie czułam dzisiaj też zdarzyła się rano już jedna czkaweczka :)
    Czasem dzieciątko może ułożyć się w taki sposób ,że za bardzo nie czuć lub można nie odróżnić :)
    U mnie też cisza przyszła Naszym dzieciaczkom za dobrze chyba u Nas i się nie śpieszą :)
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Asiula- z czkawka nie ma reguly....u nas zdarza sie raz na jakis czas, czasem i tydzien jest bez czkawki albo ja zajeta i nie "slysze " jej po prostu :))
    marzy mi sie wyjazd jakis, ale zle nosze jazde samochodem, nie lubie trzesienia...zaraz mam brzuszek spiety, auto dobre, ale wiadomo jakie nasze drogi są:))

Pełna i Pszyszła- trzymam kciuki za Was...fajnie ze spokojnie czekacie na porod- dzieci sa tyle ile potrzeba, to prawda i jak jest wsio ok, to
    mozna jeszcze sie porelaksować
    ja juz za miesiąc....aaale bedzie
    a w czw usg, ciekawa jestem malutkiej choc mam tez duzo spokoju ze jest taka jak powinna :)
    Sefko- czytalam Cie rano- badz dzielna i jeszcze troche poleżakuj.....zobaczysz jaki to ma zbawienny wplyw
    mi umilali czas goscie i telefony....oraz czytanie :)
    --
  2.  permalink
    No czkawki nie czuje :(
    - ja nie czulam wogole czkawki albo wogole niewiedzialam, ze to owa czkawka ;)
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Dorit: Sefko- czytalam Cie rano- badz dzielna i jeszcze troche poleżakuj.....zobaczysz jaki to ma zbawienny wplyw
    mi umilali czas goscie i telefony....oraz czytanie :)

Wiem, wiem - tylko dlatego wytrzymuję, bo to dla mojego Synka wszystko :bigsmile: mnie niestety nie odwiedzają goście, bo czas urlopowy i większość moich znajomych albo pracuje albo wyjechała na wakacje. Dużo śpię teraz. W zasadzie to chyba tak samo jak na początku ciąży. Zbieram chyba siły na ten najważniejszy dzień. Co do czytania, to zaczęłam czytać wątek o laktacji i "Język niemowląt". No i forum oczywiście na bieżąco. Już się chyba uzależniłam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Czy któraś rodzi? Dawno porodu nie było:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpszyszła
     permalink
    Dorit: Pełna i Pszyszła- trzymam kciuki za Was...fajnie ze spokojnie czekacie na porod- dzieci sa tyle ile potrzeba, to prawda i jak jest wsio ok, to mozna jeszcze sie porelaksować

Dokładnie tak. Wychodzę z założenia, że dziecko i organizm wiedzą najlepiej i nie ma co przyspieszać, dopóki z Synusiem wszystko ok.
    Chociaż powoli chyba się przygotowałam już na poród, bo wcześniej (jak pamiętacie) było - a jeszcze wyprasować, a jeszcze dokończyć przeprowadzkę, a jeszcze to i tamto... A teraz już po prostu czekam na mojego Synusia :) na razie cierpliwie, ale co będzie dalej to zobaczymy :P
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: Czy któraś rodzi? Dawno porodu nie było
    no właśnie! :cool:
    choć nie zapowiada się.leniwe dzieciaczki coś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Hanny: Czy któraś rodzi? Dawno porodu nie było

Nie poganiajcie drogie mamusie dzieciaczków.:cool:
    wyskoczą jak im sie znudzi w ciepełku
    choc a propos ciepelka to jakies upały nadciągają...

Stefko, ja tez sie podszkoliłam o laktacji ,BWL, chustach, AZS,pielegnacji niemowlat, kolkach, zaparciach
    i rodzicielstwie bliskosci:swingin:
    wszystko na forum....glowe mam jak sklep i duzo notek- uklon dla Kasi Kiss za ten pomysl zeszyciku
    a i tak wszystko wyjdzie w praktyce...zeby tylko zdrowa córcia była!

Pszyszla a jakie imie synka?
    --
    •  
      CommentAuthoralicjatrzyna
    • CommentTimeJul 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    ja wlasnie wrocilam z IP. pojechalam jednak, bo malo czulam Malego. i wiesci takie, ze znow skrocila sie szyjka od ostatniej wizyty. w tej chwili ma 3 cm, a startowalysmy z 43mm. mam brac zdwojona dawke progesteronu, lezec duzo i 10 sierpnia mam wizyte u mojej ginki. z dodatkowych informacji, synus nadal na dupce siedzi. skurcze sie nie zapisaly, tetno Malego troche skakalo, ale tez wiercil sie tam jak nie wiem. wyszlam wiec troche na pnikare, ale mam to w nosie. najwazniejsze, ze sie uspokoilam troche i wiem ze u Niego wszystko OK!
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    A 3 cm na twoim etapie ciąży to mało?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dorit: glowe mam jak sklep i duzo notek- uklon dla Kasi Kiss za ten pomysl zeszyciku

Witaj w gronie tych skrupulatnie notujących wszytko :hugging:

Alicja i dobrze, że pojechałaś. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze. Zasada "lepiej dmuchać na zimne" jak najbardziej obowiązuje.

Przyszła,PełnaNadziei brawo za opanowanie i cierpliwe czekanie na rozwój akcji. Czekamy razem z Wami :)

Annie, bardzo dobrze, że pijesz dużo wody. Ja myślałam, że wypijam normę te 2 litry, a jednak nie wypijałam. Teraz co robię? Skrupulatnie notuję każdą ilość wypitej wody! Tak, jak nawet to notuję :devil: i obecnie wiem, że wypijam 2,5-3l wody dziennie :bigsmile:
    Annie, a skoro wyniki okej to skąd podejrzenie, że coś się dzieje z nerkami i pęcherzem?
    --
  3.  permalink
    Mk28dni moze i nie za malo te 3cm, ale zwazajac na moja przeszlosc, tak jak napisalam wczesniej dmuchaja na zimne, bo boja sie aby sytuacja sie nie potworzyla, aby z dnia na dzien szyjka po prostu nie zniknela!
    •  
      CommentAuthorwiolka84DE
     permalink
    Dziewczynki mi chyba odchodzi czop sluzowy jest przezroczysty gesty i lepki :shocked:
    -- PRZYSZLE MAMUSIE
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Dorit wezmę z Was przykład i chyba też taki zeszycik założę - później w razie czego będzie z czego ściągać :tongue::wink:

wiolka84: Dziewczynki mi chyba odchodzi czop sluzowy jest przezroczysty gesty i lepki :shocked:

no to jednak może jeden poród się szykuje :wink:

Treść doklejona: 22.07.13 21:38
    A tak z ostatniej chwili to Księżna Kate urodziła chłopca :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Co do Kate to tak myślałam bo kołyska dla ich dziecka była robiona u nas w Polsce i prześcieradełko było w kolorze niebieskim i po tym wywnioskowałam, że będzie chłopak :tooth:
    Ale co tam Księżna, my tu czekamy na nasze dzieciaczki :smile:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dorit: Nie poganiajcie drogie mamusie dzieciaczków.:cool:
    wyskoczą jak im sie znudzi w ciepełku
    choc a propos ciepelka to jakies upały nadciągają...

Dobra, dobra, ale co teraz mało im upałów? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Dziś pełnia więc może lista znowu ruszy :smile:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ewelajna87: kołyska dla ich dziecka była robiona u nas w Polsce i prześcieradełko było w kolorze niebieskim

skąd Wy wiecie takie rzeczy? A mi koleżanka mówiła, że ponoć Harry się już jakiś czas temu wygadał, więc ja myślałam, że to już pewne, że chłopak, a to nie wiedzieli;) Hehe było pytać na "przyszlych mamusiach":fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    :bigsmile: tu są najlepsze informacje.
    Oglądałam kiedyś jakiś reportaż na tvn i pokazywali właśnie tą kołyske :smile:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ewelajna87: Oglądałam kiedyś jakiś reportaż na tvn i pokazywali właśnie tą kołyske

Dobra, dobra;) Przyznaj się, że masz księżną w "przyjaciółkach" ;P
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Nie potwierdzam, nie zaprzeczam :wink:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorPełnaNadziei
     permalink
    Dorit , OneKiss dziękuje :*
    wiolka84 więc chyba jednak jeden poród już będzie :) ale fajnie :) z dnia na dzień coraz bardziej przeżywam i się doczekać nie mogę ,aż u mnie się zacznie o dziwo się nie boję choć sama nie wiem co mnie dokładnie czeka :) :P
    przyszła właśnie z tym sikaniem to jest masakra ciężko zwlec się z łóżka a marsze co godzinę jak piszesz :) ja nie popijam nic w nocy ,a mimo to ciągłe sikanie i to jakie ilości :)
    Powiem Wam coraz bardziej nie mogę się doczekać i staje się niecierpliwa :D ale wiem ,że Córcia sama sobie odpowiedni moment wybierze i nie powinnam jej pośpieszać wiem ,że zatęsknię za tym brzusiem jeszcze.W sumie jak pomyśle ,że to już niebawem to mnie na tęsknotę zbiera ,ale jednak utuliłabym już maleństwo :* Z resztą tak jak Wy wszystkie pragniecie tulić już swoje maleństwa :)
    Miłego wieczorka i spokojnej nocy ode mnie i Julci :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dorit: uklon dla Kasi Kiss za ten pomysl zeszyciku

One Kiss, co to za zeszycik?

Fajnie z tym królewskim dzieciaczkiem :) Ciekawa jestem, jakie imię wybrali :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    OneKiss: Annie, a skoro wyniki okej to skąd podejrzenie, że coś się dzieje z nerkami i pęcherzem?

Kissku, miałam klucia nisko w podbrzuszu i jak mnie ginka zbadała (jednym palcem przez pochwę a druga ręką przez brzuch) to mnie bardzo bolał pęcherz. inne narządy w porządku, macica tez ok. Teraz doszedł ból w okolicach lewego biodra, stwierdziła, ze najprawdopodobniej infekcja przeszła na nerki ale dostałam skierowanie na usg nerek, aby potwierdzić/wykluczyć diagnozę.
    •  
      CommentAuthorpszyszła
     permalink
    Ewelajna87: kołyska dla ich dziecka była robiona u nas w Polsce

Ale z tego co pamiętam, to inicjatywa wyszła od tego stolarza - zrobił i wysłał, nie było tak, że oni zamawiali. Więc być może wyląduje w magazynie razem z tysiącami prezentów z całego świata.
    The_Fragile: One Kiss, co to za zeszycik?

Dołączam do pytania - co za zeszycik?
    Dorit: Pszyszla a jakie imie synka?

Tomasz, Tomek, Tomuś :)

wiolka - trzymamy kciuki :) chociaż sam czop to i tydzień przed porodem może zejść.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The_Fragile: One Kiss, co to za zeszycik?

Zeszycik ma formę arkusza exela oraz plik wordowski :) W exelu porobiłam sobie tematyczne kolumny i tam zapisuję wszystko, co ważne, co warte uwagi i zapamiętania.
    M.in. mam kolumny zatytułowane: Przydatne linki, artykuły, filmiki :), Leki, maści, wszystko dla zdrowia dziecka, Wyprawka "co warto kupić?", Pielęgnacja niemowlaka, kosmetyki. karmienie piersią !!!!!!!!!!!!!!, zakupy dla mnie, ubieranie dziecka. W drugim arkuszu exela zapisuję na bieżąco co kupiłam, ile sztuk czego mam w jakim rozmiarze, żeby mieć pod kontrolą wyprawkę :)

Annie dziękuję za odpowiedź. To teraz czekamy na wynik usg nerek. A powiedz, kiedy idziesz na to usg?

Jest 1:25, a ja nie śpię. Mam tak od kilu dni. Oglądam całymi sezonami seriale i co jakiś czas spaceruję do wc :) woda wchodzi litrami, więc i jakoś musi wychodzić, co nie?! :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
    • CommentTimeJul 23rd 2013
     permalink
    Pszyszla no właśnie nie, ona była zrobiona na ich zamówienie, jeszcze dziennikarka pytała tego stolarza o ten materacyk niebieski czy można się tym zasugerować to tylko się uśmiechnął i powiedział, że nic nie może zdradzić :wink:

Ja od 2 nie śpię :neutral:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorGaggataB
    • CommentTimeJul 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Dzieki dziewczyny za podrzucenie wątku o dzieciach rok po roku. Hanny no bedzie wesoło, ale myśle ze i u ciebie rozrywki ci nie zabraknie. Ja na etapie bety, takze zupełne początki.
    Co do czkawki mój synek miał w brzuchu i teraz tez dość często dostaje. Nawet z nią zasypia:) ale podobno nie wszystkie dzieci maja w brzuchu czkawke, takze jak któraś nie czuje to normalne.
    Jak tak upały? U nas 33C wczoraj we Wroclawiu. Trzymajcie sie ciężarówki:)
    OneKiss gdybyś potrzebowała jakies info do wyprawki służę pomocą. Takze swoją lista gdybyscie dziewczyny chciały. Przez pól roku dużo rzeczy sprawdzalam i przetestowalam:)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Czkawki malucha nie czujesz?

ja też do tej pory nie doświadczyłam czkawki mojej Księżniczki:) albo jestem mało bystra ;p
    Asiunia może razem będziemy rodzić? w tym samym czasie?:crazy::crazy::crazy:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    A no może i tak być :d
    Bo różnica nie duża :p
    Jak się budze to czuje takie jakby mały się trząsł rytmicznie jak leże na bokach ale nie wiem czy to to :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPełnaNadziei
     permalink
    U mnie chyba też powoli czop zaczyna odchodzić... choć wiem ,że może sobie odchodzić i odchodzić... Zobaczymy co się na dniach będzie działo...

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    "żeby mieć pod kontrolą wyprawkę"
    No więc właśnie bardzo dobry pomysł, bo ja wczoraj straciłam kontrolę i okazało się, że mam "milion" bodziaków w rozmiarze 62 :confused:
    Ale poza tym już tak mało rzeczy zostało do kupienia, że odzyskałam spokój ducha :wink:
    U mnie upalnie, ten tydzień cały szykuje się taki, a do mnie przyjaciółka z córkami przyjeżdża, więc będę musiała trochę z nimi polatać po okolicach. A do tego okazało się, że mam dziurawą chłodnicę klimatyzacji w aucie, więc kolejne 8 stów nie nasze :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    PełnaNadziei: U mnie chyba też powoli czop zaczyna odchodzić... choć wiem ,że może sobie odchodzić i odchodzić...

u mnie czop zaczął odchodzić wieczorem 13 września a 14go o północy już byłam na porodówce, bo wody odeszły :) Trzymam kciuki za rozwój akcji ;)
    --
  4.  permalink
    Aha więc może być różnie :) w sumie koleżance przedwczoraj wypadł czop a dzisiaj już tyli swoje dzieciątko :) więc właśnie różnie to bywa :)
    Dziękuje :*
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    GaggataB: OneKiss gdybyś potrzebowała jakies info do wyprawki służę pomocą. Takze swoją lista gdybyscie dziewczyny chciały. Przez pól roku dużo rzeczy sprawdzalam i przetestowalam:)

Super! :) Będę pytać na bieżąco, jak będzie mi się rodził nowy pomysł zakupowy lub jak będę miała wątpliwości. Korzystam z rad mam i dziewczyn na wątku "wyprawkowym".
    Nawet wczoraj się zastanawiałam nad zakupem skarpetek dla maleństwa. Obecnie jestem na etapie kompletowania mebelków :) i mam kilka kartonów ciuszków już zakupionych wcześniej :crazy: Wiem, przesadziłam z tymi ciuszkami! Dlatego od jakiegoś czasu w ogóle nawet ciuszków niemowlęcych nie oglądam :tooth: Ale konczę ten temat, bo zaraz mod się odezwie, że nie na temat piszę :D
    Gatta a może (jak będziesz miała chwilkę), wrzuciłabyś na wątek wyprawkowy swoją listę rzeczy, które okazały się hitem wyprawkowym, idealnym strzałem w dziesiątkę?

Trzymam kciuki, za ładą i wysoką betę!!!!

Ewelajna87: dziennikarka pytała tego stolarza o ten materacyk niebieski czy można się tym zasugerować to tylko się uśmiechnął i powiedział, że nic nie może zdradzić

Tak! Tak! Potwierdzam, też to oglądałam :)

_K_i_n_g_a_: straciłam kontrolę i okazało się, że mam "milion" bodziaków w rozmiarze 62

U mnie to samo! Tylko ja mam mnóstwo pajaców! ale to mnóstwo.. poczekaj zerknę w mój notes ile dokładnie...
    ...
    (kopiuj wklej robię z moich zapisków:
    "pajace - 33 szt. - rozm 56. - 5 szt., rozm.62 - 22 szt.,rozm.68 - 5szt., rozm. 74 - 1szt."

Jak tak wszystko sobie zliczyłam, kazdego pajaca, bodziaka itp. to sama sobie powiedziałam STOP :)

Kinga , uuuuuuuuuuuuuuu klima w aucie musi być, zwłaszcza jak te upały są. Ale z tą klimą trzeba uważać, bo można szybko przeziębienie złapać.
    U nas tez upały. A od soboty jeszcze gorzej ma być :/ eh...

PełnaNadziei: U mnie chyba też powoli czop zaczyna odchodzić...

Oooo ho! Coś się ruszyło :D oby teraz sprawnie poszło.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Widzę że nie tylko mi pelnia dała w kość...snulam sie wczoraj i spać nie mogłam
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witajcie dziewczyny :) uś no nie tylko Tobie dała pełnia w kość bo ja też dziś w nocy nie mogłam spać dopiero nad ranem jak już trzeba było wstawać to wtedy bym spała. Salinos i Asiula jak się dobrze zbierzemy to w 3 możemy razem urodzić:bigsmile: haha ale by było :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Asiunia892: Salinos i Asiula jak się dobrze zbierzemy to w 3 możemy razem urodzić haha ale by było :)

No no, to tak jak my z Karoliną i Stefką, prawda dziewczyny?:cool:

witam sie w skonczonym 35 tygodniu, ale czas leci, poszlam dzis do ukłucia, skorzystałam z przywileju bez kolejkowego
    a co tam...pierwszy raz tak zrobiłam, bo bylam glodna już.:)

Wiola i Pełna- czopy sie ruszyly teraz czekamy na cd...spokojnych i szybkich porodów
    One Kiss- widze ze Twoj zeszycik zrobił furorę:cheer:, zapamietalam sobie jak o nim pisałas :)
    ja tradycyjnie notuje w takim szkolnym zeszycie- bo bede pamietac co gdzie w razie nawału, kolek itp
    wiecie tyle czekałąm na to malenstwo, ze teraz mam chyba trochę hopla :)
    wszystko jest w necie i mam siostre doswiadczoną-ale moze nie bede miala czasu odpalac kompa.
    --
    •  
      CommentAuthorBasita
     permalink
    Dzień doberek Dzuewczyny:)
    Jestem po glukozie, a fuj! tutaj w UK to dają taki drink energetyczny, 1,5 butelki do wypicia. teraz czekam godzinkę na kolejne pobrani krwi.

Szalejecie z wpisami :bigsmile:

PełnaNadziei więc Twoje dzieciątko szykuje się do wyjścia:)
    OneKIssmatko, faktycznie zaszalałaś z ilością pajacy... ja nawet nie mam połowy tej ilości... ale myślę,że muszę jeszcze coś dokupić.
    -- Dziecko to niepowtarzalny dar.. dar życia.. wyjątkowy...
    • CommentAuthormoly123
     permalink
    no to i ja się dopisuje do salinos, asiuli i asiuni ;) kto wie może będziemy wszystkie na raz zdawać relacje z porodówki ;)
    JA też sobie wszystko spisuje w plikach exelowskich łącznie z wyprawką jaką już kupiłam. Wydaje mi się że, potem łatwiej to wszystko ogarnąć będzie można - jeśli wszystko będzie w jednym miejscu, wyraźnie napisane :) , a jak by co to zawsze można wydrukować :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:

a na mnie pełnia zadziałała zbawiennie :tongue: do wc w nocy tylko dwa razy, gdzie normą jest pięć i spałam jak dzieciak. Nawet skurcze się nie pojawiły, dopiero nad ranem :bigsmile: może ja jakaś inna jestem :shocked:

Doritku pewnie, że rodzimy razem :bigsmile: już powiedziałam mojemu Synkowi, że musimy na dwie ciocie jeszcze poczekać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    moly dokładnie, bedziemy się wymieniać spostrzeżeniami :) a ja mam lenia żeby taki spis zrobić :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.