Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeAug 9th 2013
     permalink
    _K_i_n_g_a_: że zagrożenie zarażeniem jest tylko przy PN, ale może to nieprawda?

"GBS mogą przeniknąć przez nieuszkodzone błony płodowe, a planowe cięcie cesarskie (CC) nie zapobiega przeniesieniu zakażenia od matki do płodu. Mimo iż istnieje ryzyko transmisji zakażenia w czasie CC wykonywanego przed rozpoczęciem się porodu i przy zachowanej ciągłości błon płodowych, jest ono bardzo małe. Dlatego też ryzyko związane z profilaktycznym stosowaniem antybiotyków może przewyższać oczekiwane korzyści"
    http://www.mp.pl/artykuly/13888
    cóż wyglada na to ze ten antybiotyk nie jest taki bezpieczny, ale staram sie o tym nie myslec.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dorit: cóż wyglada na to ze ten antybiotyk nie jest taki bezpieczny, ale staram sie o tym nie myslec.

o jest i kolejna schiza :cool: hahaha
    ojć ciężko nie myśleć o tych wszystkich złych rzeczach...

OneKiss pozytywna laseczko :bigsmile:
    az miło się Ciebie czyta :bigsmile:
    trzymamy kciuki,trzymamy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    dziewczyny teraz ja melduje się z szpitalnego łóżka. z maluszkiem wszystko dobrze. po badaniu szyjka zamknięta ale skrócona. jestem teraz podpieta pod kroplówkę z magnezem, potem znów KTG i mam leżeć i się oszczędzać. a mój mały też dziś bardzo się wierci i kopie. Może to przez ta kroplówkę
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Hej Dziewczyny,

ja jeszcze 2w1 ;) Ale boli mnie @ podbrzusze i plecy więc może coś powoli się zaczyna, oby :)
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeAug 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Hej dziewczynki :)
    Trzymam kciuki za mamusie w szpitalach wracajcie szybko do domków
    oraz za mamusie na końcówce bo jakoś tak spokojnie i cicho się zrobiło.

Ja wczoraj wieczorem i przez pół nocy pierwszy raz miałam "dziwne coś" nawet nie wiem jak to nazwać dziecko pobudzone jak nigdy, czułam ją dosłownie wszędzie, oraz napinanie brzucha i sama nie wiem czy od ruchów czy to może jakieś pierwsze skurcze. Dziś trochę lepiej, ale sama nie wiem co o tym myśleć możliwe że w tym czasie ruchy są bardziej intensywne i sprawiające dyskomfort?

Treść doklejona: 09.08.13 14:20
    Witaj Emi_787 :)

Wklejam aby nam się nigdzie nie zgubiła

1. Mysiorek80 07.08.2013 (dziewczynka)
    2. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    3. kkasia4 11.08.2013 (chłopiec)
    4. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka)
    4. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    5. Nera86 23.08.2013 (dziewczynka)

6. Markos82 24.08.2013 (chłopiec)
    7. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    8. Karolinka 29.08.2013 (chłopiec)
    9. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    10. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec)
    11. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    12. Basita 15.09.2013 (chłopiec)
    13. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    14. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    15. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    16. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    17. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    18. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    19. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)
    20. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    21. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    22. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    23. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    24. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    25. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    26. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    27. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    28. KAROLKA8444 04.11.2013
    29. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    30. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    31. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    32. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    32. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    33. Sony85 13.11.2013 ( dziewczynka)
    34. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    35. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    36. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    37. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    38. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    39. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    40. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    40. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    41. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    41. Koalka 14.12.1013
    42. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    43. _malgosia_ 27.01.2014
    44. Annie_86 01.02.2014
    45. cecylka25 02.02.2014
    46. Muriah 04.02.2014
    47. Poziomkauk 14.02.2014
    48. Loren 16.02.2014
    49. karolajnas 02.03.2014
    50. myszaasia 03.03.2014
    51. zanettt86 11.03.2014
    52. Volvic 12.03.2014
    53. nulla 08.04.2014
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Wspolczuje dziewczyny szpitala :( ja tez mam te wypinki,boje sie jakdiabli tym bardziej,ze mam syna w domu, leze i sie oszczedzam, a czy to nie sa skurcze braxtona h?
    Trzymajcie sie jakos :grouphug:
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Bonimku mogą być BH, ja miałam takie dokładnie w tym samym czasie co Ty. Lekarz zalecił mi branie nospy, dużą dawkę magnezu i leżenie co najmniej do 36 tyg. Po lekach i kilku dniach leżenia twardnienia odpuściły więc pozwalałam sobie na więcej ale jednak uważałam.
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeAug 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Asiunia, One Kiss - trzymajcie się dziewczyny i szybkiego powrotu ze szpitala życzę!
    .
    A ja dziś po wizycie. Maleństwo spało ułożone głową w dół więc miałam super widok na śliczniutką buziulkę i rączkę przy buźce ;-). Nóżki zacisnęło i pupki nie pokazało, może na następnej wizycie, za 4,5 tyg (połówkowe!), ośmieli się i ujawni płeć ;-).
    Moje wyniki ok. Martwię się tylko, że od początku ciąży nie przybrałam na wadze a wręcz trochę straciłam, ale pracuję nad odżywianiem.
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    _K_i_n_g_a_: Hanny, a Ty dostałaś antybiotyk mimo CC?

Tak, ponoć wtedy najbezpieczniej, bo ciach, ciach szybko, więc antybiotyk nie zdąży jeszcze do organizmu dziecka wpłynąć, ale różne są opinie;) A poza tym u mnie nie wiadomo było czy będzie cc. Wyszło nagle.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Mi właśnie lekarz powiedziała, że to twardnienie brzucha 10 razy na dobę to norma i wtedy nie ma co się martwić, jeżeli są częstsze, to wtedy gtrzeba kontrolować czy przy nich nie skraca się szyjka, mi powiedział, że zawsze można podjechać na IP.
    Powiem szczerze, że też czasem mam problem z odróżnieniem wypinki od braxtona i się martwię, ale skoro po wizycie jest okey to muszę być dobrej myśli
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Annie_86: Martwię się tylko, że od początku ciąży nie przybrałam na wadze a wręcz trochę straciłam, ale pracuję nad odżywianiem.

e tam,ja dopiero teraz ruszyłam i mam 1kg na plusie ;)
    fajnie że dzidzie se pooglądałaś :wink:

kachaw: Powiem szczerze, że też czasem mam problem z odróżnieniem wypinki od braxtona i się martwię, ale skoro po wizycie jest okey to muszę być dobrej myśli

ja mam problem z odróżnieniem skurczu od twardnienia
    bo mój gin podczas badania ostatniego zaobserwował ze macica mi twardnieje ale nie jest jak kamień tylko jak nienapompowana piłka.I nie chce też tak ciagle jej naciskać czy się napompowała czy tylko lekko spięty jest brzuch
    wkurze mnie takie wsłuchiwanie się w siebie,myślę że im więcej o tym myślę i kontroluję tym więcej skurczów jest
    --
  1.  permalink
    Martwię się tylko, że od początku ciąży nie przybrałam na wadze a wręcz trochę straciłam, ale pracuję nad odżywianiem.
    - ja tez nie przybieralam wogole, lecz wrecz schudlam, ale od polowy ruszylo, moze dlatego przestalam wymiotowac :devil:, waga koncowa +14
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Annie_86: Martwię się tylko, że od początku ciąży nie przybrałam na wadze a wręcz trochę straciłam, ale pracuję nad odżywianiem.

Jeśli dziecko rośnie, to nie ma co się martwić ;) Ja przez pierwszą połowę ciąży schudłam 10kg, a w drugiej mi to wróciło i wyszłam na 0 ;) A teraz, po porodzie mam -20kg bez diet i ćwiczeń :>
    --
    •  
      CommentAuthorGaggataB
    • CommentTimeAug 10th 2013
     permalink
    kachaw ja przy pierwszym dziecku lecialas na nospie i magnezie od 6 miesiąca gina chciała mnie na zwolnienie wysłać bo miałam tak twardy brzuch, ale powtarzała mi ciagle ze to norma u szczuplych dziewczyn, wiec tez zależy jaka masz budowę. Ja mam teraz inny problem bo prawdopodobnie porozchodzily mi sie mięśnie w okolicach linea negra:( i idzie to w kierunku przepukliny. Takze uważajcie dziewczyny na siebie - nie nosić, nie dźwigać i jak sie napina leżeć:)
    Acha i dopisuje sie do listy termin na 22.03.2013
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Witam się w sobotę :) Nareszcie chłodniej, co za ulga !

Emi_787, GaggataB - gratulacje !!! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeAug 10th 2013 zmieniony
     permalink
    uś: o jest i kolejna schiza hahaha
    us Ty zlośliwcze...ale ten moj antybiotyk ( fakt koniecznosci podania)jest pewnikiem a nie prognozą ..wiec sama rozumiesz wagę"schizy", ale pocieszam sie ze tysiace kobiet to przechodziło
    przypomnialam sobie ze u nas beda jeszcze przeciwciała, bo jestem rh ujemna
    Anna na pewno troszke jeszcze przybierzecie na wadze. Ja tez mialam takie mysli ze niewiele przybieram( teraz mam plus 7kg w koncowce).
    Ale otoczenie i lekarki z ktorymi mialam kontakt tez mnie nekrecały pod tym wzgledem
    bo za kazdym razem slyszalam ze maly brzuszek i ze ja za szczupła,...ale szczupaki widac tak mają
    apetyt dopisuje i jem często, dbam o to by sie dobrze odzywiac i miec z czego chudnąc podczas karmienia
    jak piszecie minus 20 po ciązy to ze mnie by został patyczek 30 kilogramowy
    Gagata- gratulacje!
    U mnie poki co cisza, wczoraj skurczowo gdy wiecej chodziłam, czy siedziałam, musze polegiwac, jeszcze nie poganiam małej do wyjscia:tongue:, nawet ciezko bylo mi obiad dokonczyc, ustac w kuchni, oddycham sobie i staram sie rozluzniac taki skurczyk
    aaale burza u nas w nocy, waliło calkiem blisko i córcia podstakiwała mi na te grzmoty, ja tez nie lubie hałasu
    --
  2.  permalink
    Ania ja w ciąży z Franiem zaczęłam tyć dopiero jakoś po połowie a i tak na końcówce dobiłam TYLKO DO 6kg. A jestem dosyć szczupła więc i brzuszek malusi było :smile:

Kurcze a ja po tym Fenoterolu czuję się kiepsko.
    Biorę tylko 1/2 tabletki a ręce mi chodzą strasznie :sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Witajcie w ten cudny deszczowy poranek :-). Juz tesknilam za deszczem i normalnym powietrzem :-)
    Co do skurczy czy wypinek to chyba ok 10 nalicze ale nie jeden po drugim wiec nie panikuje,szyjke mies temu mialam 32 mm i ujscie zewnetrzne wchodzi na palec ,a na ostatniej wizycie gin juz nie mierzyl tylko sprawdzil palpacyjnie i mowi,ze nic wiecej sie nie dzieje. Mysle ,ze moze to braxton nas dopada,mimo to od dawna jestem na nospie i magnezie.
    Co do wagi to na poczatku schudlam bo 16 tyg pawikowalam, teraz od wagi wyjsciowej mam2 kg na + i tez przez statni dnipanikowaam,ze za malo, bo 3 tyg temu bylo 3 kg na + i nagle kg mniej.
    Mloda nagle o tydz za mala,na poczatku 30 tyg waga 1293 g , brzuszek malutki.

Treść doklejona: 10.08.13 09:34
    A zamiast fenoterolu nie moze byc nospa 3x1?
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: A zamiast fenoterolu nie moze byc nospa 3x1?

Nie,nie.to zupełnie inny skład jest.nie ma porównania między nospa bez recepty a fenoterolem który przepisuje sie w zagrażających przypadkach.
    Dorit: us Ty zlośliwcze...ale ten moj antybiotyk ( fakt koniecznosci podania)jest pewnikiem a nie prognozą ..wiec sama rozumiesz wagę"schizy", ale pocieszam sie ze tysiace kobiet to przechodziło
    przypomnialam sobie ze u nas beda jeszcze przeciwciała, bo jestem rh ujemna

no ja rozumiem :wink: dobra schiza nie jest zła hehe.każda z nas ma jakaś :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    cześć dziewczyny podczytuje Was regularnie i mocno kibicuje...
    Tez jestem w ciązy w 30 tygodniu. Na plusie mam dopiero 4 kg i zapytałam o to lekarza czy czasem nie za mało....lekarz powiedział, ze jego kg nie interesują...najwazniejsze jest aby dziecko dobrze sie rozwijało i rosło...powiedzial, że to my kobiety liczymy te kilogramy i schizujemy, a calkowicie niepotrzebnie...
    Więc głowa do góry...i nie liczmy tych kg i nie porównujmy sie z innymi dziewczynami....po prostu cieszmy się z tego co mamy :)
    pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Eliz pocieszylas nas :-)
    Tyle ,ze ja teraz schizuje ze mloda o tydz zaa mala:-)
    We wtorekide po l4 mooze zerknimy ile malaprzybala
    Us czyli fenterol duzo silniejszy,tylko te objawy ciezkie..
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    bonim nie ma co schizować.. malutka po prostu jest drobniejsza...i na pewno nadrobi jeszcze:). najważniejsze ze zdrowa:)
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    GaggataB - ja też mam rozejście kresy białej bo tak to się fachowo nazywa. Niestety bardzo dużo dziewczyn to ma, najprościej to zaobserwować przy podnoszeniu się z pozycji leżącej - z mięśni brzucha tworzy się taki charakterystyczny stożek. Wiesz Gagatta, słyszałam że to może być wskazaniem do cesarki ale oczywiście ilu lekarzy tyle opinii. Jedno jest pewne - trzeba być ostrożnym bo łatwo o przepuklinę.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Dorit: za kazdym razem slyszalam ze maly brzuszek i ze ja za szczupła

Brrrr..., Dorit, lepiej tak niż przywalić kilkadziesiąt kg. Jeśli mała rośnie dobrze, olej takie gadanie. Nam też zawsze wszyscy wmawiają, że taki mały brzuch mam. Olać i się cieszyć pięknymi, ciążowymi kształtami :bigsmile:

bonim: fenterol duzo silniejszy,tylko te objawy ciezkie..

Fenoterol zupełnie inaczej działa niż nospa. Ważne, że pomaga :cool: Objawy po jakimś czasie stają się do zniesienia.

Dostałam namiar na dobrego naczyniowca i kuzynka, która sama miała kłopot z żylakami w ciąży, wygania mnie do niego. Chyba faktycznie się przejadę, bo szkoda nóg, a na żyłach trzeba się chyba znać. Nie chciałabym dostać się w ręce kogoś, kto rozłoży ręce i narobi tym samym większych strat. Wspomniany lekarz wyprowadził nieźle jedną babkę w mojej rodzinie. Miała paskudne zmiany i do tego zakrzepicę. Teraz chodzi bez bólu. Dziś trochę lepiej, ale wczoraj nogi mnie naprawdę bolały :shocked: Możliwe, że się przejęłam, a możliwe także, trzeba było odpoczynku po prostu.
    Tylko ze względu na nogi zauważam plusy obniżki temperatury. Brrrr zimno :confused: Wolałabym, żeby lato wróciło. Cały rok będziemy marznąć.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Eliz21 witaj i takie podejście lekarza jest super!zdrowe
    cenie moja ginke ale pod tym wzgl.ochrzaniam ją by mnie nie straszyla niepotrzebnie.
    Najpierw się martwimy waga wg usg a potem czy dziecko dobrze przybiera po urodzeniu.
    Ale to może jest nie takie zle bo oznacza że nie ma poważniejszych klopotow i życzę nam wszystkim
    tylko takich zmartwień.
    Wszystko będzie dobrze!
    Mysiorek.babel.,i Ewelajna jestem myślami przy Was.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziewczyny a mialyscie kiedys takie uczucie jakby naciagniecie mięśnia? Tyle,ze macicy? Nie wiem jak to opisac ale z lewej strony pod żebrami , tak jakby z brzegu macicy mam taki ból-ciągniecie
  3.  permalink
    Nana jak dostałaś namiary do dobrego naczyniowca to koniecznie sie przejdz.
    Już mniej niż polowa ciązy ostało ale jednak dla nóg będzie to ten gorszy okres.
    A jeszcze jak lekarz ma dobre opinie to warto go odwiedzić, na pewno pomoże.

nana81: Objawy po jakimś czasie stają się do zniesienia.

Taaa, dziś mi się już tylko ręcę trzęsą :smile:
    W sumie dobrze że wzięłam te leki bo nawet mimo ich zażywania brzuch mi twardnie i bóle @owe miałam ze 2 już dziś, ale jednak siła ich jest bez porównania mniejsza w stosunku do tych co miałam jeszcze 2 dni temu.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Hej dziewczyny!

Dorit dzięki za pamięć :wink: U mnie po czwartkowych bólach nagle od wczoraj cisza. Tylko ten śluz mam nadal gęsty i brunatny... No ale nic czekam cierpliwie, mąż ma wolny weekend to będziemy się relaksować :wink: Teraz piekę, piorę, później spacer i takie tam :bigsmile:

Aha ostatnio tak sobie myślałam, że jeszcze jakieś 2-3 miesiące temu myślałam, że nie dotrwam do terminu przez skurcze i skracającą się szyjkę. A tu zanosi się na to, że nawet w terminie nie urodzę :wink: Także życzę wszystkim skurczowym tego samego, donoszenia ciąży!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Na tv styl o karmieniu piersia teraz leci
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nightingale_84: jednak siła ich jest bez porównania mniejsza w stosunku do tych co miałam jeszcze 2 dni temu.
    no i takie wieści chcę czytać!Wspaniale że feno działa :bigsmile:
    bonim: Na tv styl o karmieniu piersia teraz leci

hahaha gościu z płatkami wchrzaniał hahahahahaha :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Z tymi platkami to przegiecie :-)
    Kiedys byl program o facecie ktoremu wacus nie brykal,kiedys dossal sie do karmiacej zony i dostal takiej podniety ze stalo sie to jego fetyszem:devil:
    •  
      CommentAuthorkkasia4
     permalink
    Dziewczyny zwalniam liste ,o 6-25 urodzilam synka ,porod naturalny trwał 6 godzin ,mały dostał 10 punktow .
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Gratulacje Kasia !!
    Odpoczywajcie razem :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluje :-). Wszystkiego dobrego dla Was:flowers:
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Kasia jeszcze raz gratuluję! :flowers:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Bąblasku a Ty kiedy sie szykujesz? :-)
  4.  permalink
    Kasia gratulacje :flowers:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Kasia gratulacje !!! :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kkasia4: Dziewczyny zwalniam liste ,o 6-25 urodzilam synka ,porod naturalny trwał 6 godzin ,mały dostał 10 punktow .

wow gratuluję! :flowers:
    cudownie tak urodzić przed terminem,bez tego czekania uciążliwego :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Kasiu Gratulacje!!!! :)

A ja dziękuję za wszystkie kciuki! Przydały się, bo już jestem w domku :swingin:
    Moje cukry opanowane!!! Dokładnych wyników nie mam, bo będą na wypisie ze szpitala, który odbierzemy w poniedziałek, ale z tego co lekarz mówił, że jest dobrze, nie ma tragedii :crazy: Zwariowałam ze szczęścia!
    Dokładnie będę wiedzieć co i jak, gdy odbiorę wypis i zadzwonię do mojej ginki.
    Lekarz, który dziś miał dyżur, wspomniał tylko, że mam trzymać nadal dietę bezcukrową. Nie wspominał nic o poradni i glukometrze, a już tym bardziej o lekach i insulinie! :cheer:
    Cieszy mnie to ogromnie.
    Ale dokładnie będę wiedzieć, co mam robić, jak już porozmawiam z moją lekarką.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    O a pod moim suwaczkiem jest napisane że moja Misia waży teraz ok 400gramów.uff czyli to wcale nic dziwnego ze na usg wyszło 400-450g

Treść doklejona: 10.08.13 15:01
    OneKiss: już jestem w domku

o jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
    extra!!!!!!Strasznie się cieszę!
    i najwazniejsze ze nie musisz nic dodatkowo robić,że ta dietka wystarczy!!!!
    Kissku cudowne wiadomości!!! :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    nightingale_84: Taaa, dziś mi się już tylko ręcę trzęsą :smile:

Taaaak, a kto tam wie, co Ty dziś robiłaś :cool:
    Dobrze, że wzięłaś leki.

nightingale_84: Już mniej niż polowa ciązy ostało ale jednak dla nóg będzie to ten gorszy okres.

I tego trochę się obawiam. Będzie co prawda chłodniej, a to też nie bez znaczenia. Jednak nie chciałabym, by zrobiło się coś gorszego, czego po ciąży nie da się naprawić. Jakoś mi lepiej, kiedy sobie pomyślę, że jest światełko w tunelu :wink:

<strong>OneKiss</strong> świetne wiadomości :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Uś taaaaaaaaaaaaaaaaak! cudowne wieści :hugging:

A co do wagi Twojej Kamilki, jest wszystko bardzo ładnie. Nie ma powodów do obaw :)

Nana :*
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Bąblasku a Ty kiedy sie szykujesz? :-)

Bonim ja jestem gotowa, tylko małej coś się nie spieszy :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się sobotnio, dziś takie ciśnienie że tylko spać mi się chce
    Kkasia gratuluję synka.
    Kissku super że już w domu, teraz dietka i będzie wsio okey, źle jest gdy nie wiadomo że jest cukrzyca lub podejrzenie cukrzycy, ty wiesz co masz robić, więc będzie miodzio.
    A ja dziś czuję się fatalnie, mam tak wysoko brzuch, że jak siedzę to nie mogę oddychać, zjadłam dziś u mamy talerz rosołu z gotowanym indykiem i tak mnie żołądek rozbolał(mega skurcze żołądka), że myślałam że umrę. Musiałam wziąć nospe i piję teraz miętę, więc poluzowało mi się. Najlepsze jest to że moja mama robi chyba najchudszy rosół na świecie, bo zdejmuje z drobiu skórę, robi na indyku i pływających oczek w rosole jest tyle co kot napłakał.
    Powiem szczerze, że czasem czuję się jak kaleka, ani buta zapiąć, jak coś podnoszę z podłogi to stękam jak stara baba :bigsmile:
    a tu jeszcze 2.5 m-ca zostało, no to sobie ponarzekałam i mi lepiej :bigsmile:
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: Powiem szczerze, że czasem czuję się jak kaleka, ani buta zapiąć, jak coś podnoszę z podłogi to stękam jak stara baba

Nie jesteś sama. Ja sporo niżej, a dziś takimi samymi słowami raczyłam M :confused:

Zaczęłam pić pokrzywę - to cudowna rzecz :wink: Niby wydawało mi się, że opuchnięta nie jestem, ale dziś widzę, że po piciu herbatki wyglądam właściwie jak przed ciążą. To na pewno także zasługa odpoczynku, ale stopy, nogi, ręce...widzę różnicę i jestem zdumiona :wink: Poza tym smak mnie zadziwił. Smakuje mi :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Hej Dziewczyny,

Zwalniam listę :)
    Dziś o 7:40 przyszła na świat moja Córeczka, z wagą 3730 kg i długością 55 cm :) Jest prześliczna :) Wraz z Jej pierwszym krzykiem plakalismy z mężem bez opamietania :)
    Poród ciężki, zakończył się cc.

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe Mamusie :)
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluje kolejnej mamuni :flowers:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no to sie posypaly Mamusie:)
    Gratuluje
    u mnie od rana do wieczora mdlosci, przez to ciagle mam parcie na jedzenie
    non stop jem i jem i jem i jem... zapycham sie owocami i warzywami zeby nie bylo:)

ogladam wlasnie sekrety chirurgi i mowie do Igora ' mamusia jest piekna 'w odpowiedzi uslyszalam 'nie' yhy fajowo:)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ewelajna87: Zwalniam listę :)
    Dziś o 7:40 przyszła na świat moja Córeczka, z wagą 3730 kg i długością 55 cm

kurka gratuluje :cheer:
    ale sie wszystkie zmówiłyście :crazy:

nana81: Poza tym smak mnie zadziwił. Smakuje mi

prawda?całkiem niezły smak ma.expresową masz czy w liściach?

gienia83: ogladam wlasnie sekrety chirurgi i mowie do Igora ' mamusia jest piekna 'w odpowiedzi uslyszalam 'nie' yhy fajowo:)
    ale szczery hahahahaha

kachaw: dziś takie ciśnienie że tylko spać mi się chce

yhyyyyy,masakrycznie jest
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.