Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Uś i jak wyłaził? Pare razy na dzien czy jak? Czy raz na pare dni?
Za to jak wesoło :D
pytam bo szykuje sie na porod aktywny ale wyobrazam sobie ze bo moze sciąc z nóg i nie ma sie ochoty na aktywnosci.
noDziewczyny może głupie pytanie - apropo leżenia - leżałyście cały dzień plackiem? czy na zasadzie - porobić coś lekkiego w domu i hop, odpocząć? Nie mogę już znieść spania na lewym boku, czasami przewracam się na prawy i czuję się jak w niebie, ale to tak na chwilę, grzecznie wracam na lewy :/

nasza kruszynka ma już 7tyg.wczoraj na wizycie się poryczałam ze szczęścia a mój mąż oszalał
dziewuszki proszę o dopisanie mnie do waszej listy z terminem na 17.03.2014 na płec dzidzi jeszcze poczekamy
Skorzystałam z kreatora i pojawiły się pytania.
Brakuje mi jasnych stwierdzeń w gotowcu.

A jak ze szpitalem? Ma dobrą opinię?
Nie ma możliwości rodzenia w wybranej przez siebie pozycji - leżysz, leżysz albo leżysz
Z ochroną krocza wtedy jest trudniej jak wiadomo, a poza tym trzeb czuwać, żeby nie usłyszeć "muszę panią naciąć, czy pani się zgadza?" i zanim udzielisz odp. ciach
Skóra do skóry też jest hmmm...na papierze, bo pod byle pretekstem zabiorą Ci dziecko i już go nie dostaniesz, a wiadomo, jaki człowiek jest oszołomiony. Dlatego takie sprawy chciałabym mieć na papierze, nawet jakby mieli tego nie czytać przed porodem. Może wywiążą się jakieś konstruktywne rozmowy i cokolwiek sie zmieni. Nawet gdyby miało to nastąpić już po moim porodzie. Jak mówię źle nie jest, ale niewiele wysiłku kosztowałoby to, by było naprawdę super. Od. połozniczy jest zupełnie nowy, ale ku mpojemu zdziwieniu nie ma na porodówce części do porodu aktywnego
Pytałam o to mojego gin...twierdzi, że to od niego nie zależało...No ale przecież musza ze sobą rozmawiać o potrzebach oddziału, zapotrzebowaniu i takich tam. Nie mogę odżałować, że utopili tyle kasy i nic właściwie się nie zmieniło 

Nie ma możliwości rodzenia w wybranej przez siebie pozycji - leżysz, leżysz albo leżysz![]()
a tymbardziej pewnie jak im pokaże plan porodu to powiedzą że wymyślam...skoro przy porodzie jestesmy...czy odrazu po urodzeniu trzeba mowic czy szczepimy czy nie?Podpisujesz oświadczenie przy przyjęciu do szpitala. Ja podpisywałam w sumie już jak mnie mieli obserwowali tak na wszelki wypadek. Potem okazało się, że zaraz potem dziewczyny się urodziły.
), odchodzą wody, zaraz pojawiają sie skurcze, bardzo czesto i regularnie. Gdy dojeżdżałam do szpitala za pierwszym razem 5, za drugim 6cm rozwarcia. Od razu na porodówkę. Zamieszanie, pytania o pesel i takie tam
Rodzimy, wyjeżdżamy, bądź wychodzimy 

) i w tym amoku ciągłej gonitwy juz nie myślę o tym, by jakkolwiek to miało wyglądać, a mogłoby.
Pamiętam, jak mi było "dobrze"
, kiedy M pojechał po teściową do opieki nad starszym(mieszkają bliziutko) i miałam święty spokój. Zamknęłam oczy i czułam, że rodzę, że dzieje się coś waznego. Nie wiem, czy mnie zrozumiecie. To było coś wspaniałego. Mogłam słyszeć siebie i miałam wrażenie, że jestem panią tej sytuacji. Nikt mnie nie popędzał, nie musiałam nic tłumaczyć, podawać peselu, odpowiadać na pytanie o zawód 
W szpitalu to istny miks i zero czegokolwiek, skrępowanie zwyczajami i procedurami...Podpisujesz oświadczenie przy przyjęciu do szpitala.

I co wpisać :p?

ostre klucia.nie są to chyba skurcze ale jakby malutka mi śwrowała główką.b meczace to i nie moge spać mimo zmęczenia
A w karcie nii mam nic :p

jednak bedzie miala SYNA, a nie CORKE tak jak myslala przez cala ciaze