Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeAug 14th 2013
     permalink
    OneKiss, ojtam ojtam, najwyżej chłopak będzie w pięknym różu pomykał ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    The_Fragile
    moja znajoma do bodajze 8 miesiaca byla pewna ze chlopak a okazalo sie ze dziewczynka wiec mysle ze nie ma roznicy.:tongue:
    Ja w AT robilam specjalne USG organow w 20tc za ktore musialam zaplacic prawie 130euro.Wtedy lekarz powiedzial ze na 99.9% dziewczynka,pozniej przy kolejnych usg jak pytalam sie czy mogla byc pomylka z plcia to powiedzieli ze jesli robilam to badanie to nie ma mozliwosci.Mysle ze to zalezy od sprzetu lekarza i jego samego podejscia.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  1.  permalink
    OneKiss: No to pięknie! Teraz to piszesz, jak ja w róż z ciuszkami poszłam?!

Kissku, ja mojego Synka ubieralam w rozowe body :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Quelle: Mysle ze to zalezy od sprzetu lekarza i jego samego podejscia.

A to też możliwe. Nasz lekarz mówił, że jak nie widzi dokładnie to nam nie powie, żeby nie robić zamieszania. Natomiast u nas w jednym i drugim przypadku chłopaki tak pokazywali swoje klejnoty, że... no nie ma innej opcji, nawet lekarz powiedział, że dziewczynki to z tego nie będzie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeAug 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Kuleczko :hugging:

Moja ginka w 17tc powiedziała, że dziewuszka tak na 70%.
    No ale my liczyliśmy, że może jeszcze jajka wyrosną :crazy:
    A teraz potwierdziła, że dziewczynka :-) więc dokupiłam kilka ciuszków typowo dziewuszkowych :) Mimo, ze ja na usg nic a nic nie widziałam, co by potwierdziło płeć. Nie rozkładała nóżek tak, jak widziałam nie raz, na tym forum, jak dzieciaczki potrafiły się prezentować.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    OneKiss: Mimo, ze ja na usg nic a nic nie widziałam, co by potwierdziło płeć.

u mnie rozkladala i ginka pokazywala ale ja tam nic nie widzialam i wierzylam na slowo.U mnie dwa razy sprawdzili plec i pozniej juz nawet sie nie pytalam.Stwierdzilismy rowniez ze jak urodzi sie chlopak to bedziemy kochac jak swoje:bigsmile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Nasz lekarz mówił, że jak nie widzi dokładnie to nam nie powie, żeby nie robić zamieszania.

Mój ma taki sam zwyczaj :wink:
    OneKiss: A teraz potwierdziła, że dziewczynka :-) więc dokupiłam kilka ciuszków typowo dziewuszkowych :)

Pamiętam, jak z Emilią w ciąży miałam obawy przed kupowaniem typowych różów :wink: Jednak w 34tc dostaliśmy taką fotkę...jakby nie przez usg, a normalnie była robiona :wink: Bardzo dokładnie dla laika nawet było widać przy sondzie 3d :wink:
    Teraz też nie ma szans, że jajka odpadną :devil::bigsmile:
    Co prawda znam przypadki zdziwienia po porodzie :) Z Pawłęm był chrzczony chłopiec, który do ostatniej chwili był dziewczynką :)

Frag, no dokładnie o to chodzi i jeszcze dom do tego. Miejsce, w którym czuję się bezpiecznie i u siebie ze wszystkimi, znanymi zarazkami! :wink:
    Tak myślę, że chyba porozmawiam na ten temat z moim ginem, choć niczego się po tym nie spodziewam.
    Co do wyjazdu do szpitala. Przyznam, że trochę boję się masówki. U nas tego raczej nie ma. Szpital mały, nie ma zamieszania (no, poza przypadkiem przyjazdu rodzącej z niemal pełnym rozwarciem :P), poza tym znam cały personel i wiem, czego po kim mogę się spodziewać. Poza tym M... O ile ja ewentualnie mogłabym się zbunkrować w Bydzi (choć nie wiem, co ze szkołą Pawła w tym czasie i w ogóle dzieci mają lepszą opiekę tu, gdzie mieszkamy), o tyle w jego przypadku to niemożliwe. Jak się zacznie, on na pewno nie zdąży dojechać. No, chyba że ten poród będzie trwał dłużej, ale przy trzecim raczej się to rzadko zdarza (po moich dwóch ekspresach mogłoby to świadczyć o jakiś kłopotach, a tego doprawdy bym nie chciała, brrr...). Mam prawo sądzić, że nie miałabym szans na jego obecność, a tego nie dopuszczamy oboje.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    girlorboy: moja znajoma jest w 37 tyg i dwa dni temu dowiedziala sie , ze jednak bedzie miala SYNA, a nie CORKE tak jak myslala przez cala ciaze

OMG :shocked: ze to sie zdaza jeszcze :shocked:
    a moze miała tylko przepisowe 3 usg w ciazy
    mi trzech ginów potwierdziło wiec moze sie nie mylą wszyscy naraz :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    uś: a moze miała tylko przepisowe 3 usg w ciazy

niee bo ciaza zagrozona wiec co chwile do lekarza biegala, jeszcze z cisnieniem problemy, wskazania na cesarke i jakies tam inne ceregiele ...
    mowila ze przez jeden dzien siedziala i nic docieralo to do niej dopiero nastepnego dnia wogole zaczela z kimkolwiek o tym rozmawiac w takim szoku byla :tooth:
    --
  2.  permalink
    uś: girlorboy: moja znajoma jest w 37 tyg i dwa dni temu dowiedziala sie , ze jednak bedzie miala SYNA, a nie CORKE tak jak myslala przez cala ciaze

ja bardzo chciałam znać płeć, ale lekarz powiedział wyraźnie, żeby go za słowo nie trzymać- na jego oko dziewczynka. Dlatego w poniedziałek (20t) idę na 3D. Zastanawiam się, czy wówczas będę miała 100% potwierdzenie płci? i czy w 20 tygodniu widać dobrze maleństwo?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Quelle: twierdzilismy rowniez ze jak urodzi sie chlopak to bedziemy kochac jak swoje:bigsmile:

Quelle - świetne!

nana81: Jak się zacznie, on na pewno nie zdąży dojechać. No, chyba że ten poród będzie trwał dłużej

Nana, no raczej na długi poród to faktycznie nie masz się co nastawiać... Moja przyjaciółka swoje trzecie urodziła w godzinę, druga trzecie w domu, bo nie zdążyli wyjść do szpitala ;)))) O? a może w domu jednak urodzisz? Daleko macie do szpitala?

subiektywna7: Zastanawiam się, czy wówczas będę miała 100% potwierdzenie płci?

Na 100% to będzie po porodzie ;))) Ale faktycznie na połówkowym widać malucha najlepiej/najładniej. Warto sobie zażyczyć filmik ;)
    --
  3.  permalink
    The_Fragile: Na 100% to będzie po porodzie ;))

O to, to :D Ja sie wlasnie tak dowiedzialam :P miala byc corcia, jest synus :) a ja od samego poczatku ciazy mialam przeczucie, ze synka bede miala.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: a może w domu jednak urodzisz? Daleko macie do szpitala?

Ale z kim? Okolice Bydgoszczy, a właściwie całe województwo kujawsko - pomorskie to jakaś czarna dziura na mapie kraju, jeśli o domowe narodziny chodzi.
    Co prawda M wczoraj proponował, że on może poród przyjąć bez problemu :devil::cool: Taaak, ma doświadczenie, ale ze zwierzęcymi narodzinami. Tego nie można mu odmówić :wink:
    Do szpitala mamy ok 20 min. Tylko wiesz, przy 2h czas dojazdu ma zupełnie inny wymiar :cool:

kuleczka_69: Ja sie wlasnie tak dowiedzialam :P miala byc corcia, jest synus :) a ja od samego poczatku ciazy mialam przeczucie, ze synka bede miala.

Matczyne przeczucie jest czymś niesamowitym :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Gaja, gratuluję !!! :)
    --
  4.  permalink
    nana81: Matczyne przeczucie jest czymś niesamowitym

O tak :) Maz chcial corcie,no, ale psikusa mu zrobilismy :P
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ja tez mialam takie pomysly jak Frag, bys Nana sie przeprowadzila gdzies blisko szpitala
    moze ktos nawet mieszkanie, czy dom udostepni na porod- ktos znajomy...jak szalec to szalec
    doula z ktora rozmawialam rodzila 4 te dziecko wlasnie w domu z dwiema poloznymi, ale blisko szpital miała.
    Byla b zadowolona.:)
    Nana na pewno cos wymyslisz, tak by to byl wyjatkowy dzien-przywitania Twojego dziecko na swiecie.
    B mi sie podoba ta akcja rodzic po ludzku, to ze powoli zmienia sie myslenie i podejscie swiata medycznego do porodow
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dorit: to ze powoli zmienia sie myslenie i podejscie swiata medycznego do porodow

ojjjjjjjjjj baaaaaaaardzooooooooooo powoli :cool:

zanettt86: boję się świadomości że może być trzeci chłopak :|
    sie będzie kochać tak czy inaczej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Cześć dziewczyny :) mój też ewidentnie świeci jajkami więc nie ma innej opcji żeby nie był to facet :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Ale z kim?

Nana, miałam na myśli to, że jeśli Ci się tak szybko potoczy to może urodzisz w domu zanim zdążycie wyjść ;) Chociaż tego chyba nie życzę, bo to mógłby być stres. Ta koleżanka, która w domu trzecie urodziła zero stresu, za to nie powiem - jej mąż mało zawału nie dostał odbierając poród w oczekiwaniu na przyjazd karetki...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    zanettt86: ryczała na cały oddział bo miała być córka wyszedł syn i lamentowała jak ona chłopca ubierze w różowe ciuszki i będzie jeździć czerwonym wózkiem :

Ej no, a faceci w średnim wieku podobno myślą o czerwonych Porsche i innych ;))) Także czerwony wózek jak znalazł na początek życia :D Ale wyobrażam sobie szok rodziców.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    zanettt86: lamentowała jak ona chłopca ubierze w różowe ciuszki i będzie jeździć czerwonym wózkiem :)

Hej! Mój Mikołaj ma już czerwoną chustę i czerwony wózek się zapowiada, fotelik zresztą też :bigsmile: Chustę odziedziczył po siostrze, ale resztę planujemy kupić właśnie w takiej kolorystyce :wink: Zresztą nie wyobrażam sobie, czym innym jako Mikołaj miałby się przemieszczać :cool:

The_Fragile: faceci w średnim wieku podobno myślą o czerwonych Porsche i innych ;)))

Mój w średnim wieku :wink: Ostatnio kupiłam mu czerwoną koszulkę, ale nie wiem, czy to się liczy :cool:

Dorit, dzięki :kissing: W domu raczej nie mam szans, ale na pewno sporo z M przegadamy. Co dwie głowy to nie jedna :twosome:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Nana, miałam na myśli to, że jeśli Ci się tak szybko potoczy to może urodzisz w domu zanim zdążycie wyjść ;) Chociaż tego chyba nie życzę, bo to mógłby być stres. Ta koleżanka, która w domu trzecie urodziła zero stresu, za to nie powiem - jej mąż mało zawału nie dostał odbierając poród w oczekiwaniu na przyjazd karetki...
    --

Znam takie historie. Karetki i jej personelu to strach się bać. Zwykle oni bardziej przerażeni niż mama i tata razem wzięci :wink:
    Nie zdecydowałabym się na coś takiego świadomie.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    U mnie z drugimi jak byłam w ciąży lekarz powiedział że dziewczynka ja juz taka szczęśliwa bo pierwszy chłopak ale na kolejnym usg dorosły jajeczka i jest chłopak choć powiem że miała być z niego dziewczyna wrażliwy i bardzo uczuciowy jest ja poza tym w ciąży brzuch jak na dziewczynę apetyty też bo tylko na słodkie mi się miało.Jak go rodziłam obok na sali urodziła kobieta i ryczała na cały oddział bo miała być córka wyszedł syn i lamentowała jak ona chłopca ubierze w różowe ciuszki i będzie jeździć czerwonym wózkiem :) Ja dwójkę pierwszych rodziłam w małym szpitalu więc teraz boję się tej masówki na Polnej,myślę o Raszei jeszcze trochę czasu mi jeszcze zostało do namysłu :) Ta ciąże planowaliśmy tak aby wyszła córka ale moglismy przedobrzyć bo miałam dziwny ten cykl śluz płodny w 14 dc a wzrost dopiero w 17 dc więc co z tego wyszło hmmm się okażę ale szczerze boję się świadomości że może być trzeci chłopak :|
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Ostatnio kupiłam mu czerwoną koszulkę, ale nie wiem, czy to się liczy :cool:

Liczy się, co Ty!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Wiadomo że będę kochać i najważniejsze by zdrowe było :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Także czerwony wózek jak znalazł na początek życia :D

Moje bliźniaki też czerwonym jeździli.Świadomie bo od 17tc wiedziałam ze to chłopcy :cool:
    miałam niebieskowstręt :devil:

Treść doklejona: 14.08.13 13:28
    Na polsat Cafe leci program o wcześniakach.
    Myślę że powinna obejrzeć go każda przyszła mama
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    zanettt86: Jak go rodziłam obok na sali urodziła kobieta i ryczała na cały oddział bo miała być córka wyszedł syn i lamentowała jak ona chłopca ubierze w różowe ciuszki i będzie jeździć czerwonym wózkiem :)

dojrzalosc niektorych mam mnie powala naprawde, rzeczywiscie powazne nieszczescie...zdrowy syn...ale co tam ciuszki i wózeczki
    sa number one :devil:, normalnie tragedia...ale miec taką matke:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dziewczyny zastanawiam się czy któraś stosowała żel położniczy ?
    Polecają go nam na SR.. jestem sceptycznie nastawiona ale może się mylę bo nie zmam nikogo kto by go stosował...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiula_6_9_91: żel położniczy

nie znam
    z czym to sie je?
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Witam się, leżenia dzień kolejny, bleee. Wzięłam się za obrabianie kocyka na szydełku, jejku jak ja dawno szydełka w ręku nie miałam a kiedyś różne cuda robiłam :confused:

Moja teściowa kiedyś stwierdziła, że jak się obudziłam po narkozie i jej powiedzieli, że ma syna to cytuję "poczułam się jakby mi dali znowu narkozę" :neutral: Tak bardzo chciała córkę a tu lipa, mój mąż jest jedynakiem.

Jak byłam z Jasiem w ciąży to też ciągle gadała, żeby była dziewczynka i znowu zonk ;) Teraz jak zaszłam w ciąże to jedyną zawiedzioną z faktu, że będzie drugi chłopiec jest oczywiście teściowa ;) Nie ma szczęścia w narodzie ;)

Asiula_6_9_91: Dziewczyny zastanawiam się czy któraś stosowała żel położniczy ?
    a co to i po co to?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Żel porodowy natalis podobno przyspiesza poród o 30%..
    Ciężko mi wierzyć w te wyliczenia matematyczne..
    Przecież nie ma dwóch takich porodów, takich samych kobiet i dzieci..
    Ale może się mylę dlatego czekam na jakieś opinię mam :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Tvn style powtorka o karmieniu piersia
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    a to mnie temat nie dotyczy
    faktycznie ciążko uwierzyc
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    bonim: Tvn style powtorka o karmieniu piersia

Ja polecam wszystkie filmy dokumentalne z cyklu "7 kobiet". Dotykają różnej tematyki, są ciekawie zrealizowane, fajnie się ogląda :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    To rozne te historie sa na tv styl? To o wczesniakach to tez na tym bylo?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Bonimku ja oglądałam tą serię na tvn style :)
    ale wiem, że na YT można znaleźć wszystkie odcinki.

Ten jest bardzo fajny!

"7 kobiet - CIĄŻA"

Są jeszcze:
    7 kobiet - Dieta, Małżeństwo, Miłość, Alkohol, Karmienie piersią.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: To o wczesniakach to tez na tym bylo?

o wcześniakach było na Polsat Cafe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Żel położniczy ma chyba rozwierać szyjkę, chyba że coś poplątałam, ale jakiś czas temu dziewczyny pisały, że kosztuje 200zł a ponoć skuteczność żadna
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Jezuuuuuuuu, a ja się czuje jak w I trymestrze, normalnie ŚPIĘ na siedząco!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: Żel położniczy ma chyba rozwierać szyjkę, chyba że coś poplątałam, ale jakiś czas temu dziewczyny pisały, że kosztuje 200zł a ponoć skuteczność żadna

aaaaaaaaaaaa teraz coś kojarzę.leżąc na patologi w 30tc z bliźniakami to ciężarne po terminie były masowo nakłaniane do kupna tego żelu.ale o skuteczności nie jestem w stanie nic powiedziec
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Kissku dziś jest chyba jakieś dziwne ciśnienie bo ja po prostu siedzę przeglądam internet i przysypiam...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiunia892: siedzę przeglądam internet i przysypiam...

dokładnie
    a tu jeszcze internet sie kończy i już nie ma czego przeglądać :confused:
    wkurza mnie ta nuda
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Aha dzieki dziewczyny :-)
    Mnie nuda tez oslabia,caly czas tylko mysle czy wszystko bedzie oki, w poludnie przy wkladaniu luteiny znowu mialam br skrzepik, nie jest to tak jak u kandy jak wątrubka wiec mam nadzieje, ze jest ok, tylko szyjke mam taką tkliwą jak w okres
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Może być, że to pogoda, ciśnienie... Nie wiem sama. Ale dobrze, że ja kocham spać, więc "w to mi graj" :wink:
    Tylko potrzebuję mega hiper turbo mobilizacji, żeby tyłek ruszyć i coś w domu porobić.
    Ogarnęłam jadalnię, chciałam jeszcze sypialnię, ale już nie mam sił i motywacja gdzieś uleciała :wink:

Bonimku, a może lepiej przejdź na luteinę podjęzykową, żeby "tam" nie gmerać sobie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ten żel ma niby dac poślizg dziecku :d
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Dzis zmontowalismy z M łozeczko i takie to miłe je widziec :)najwyzszy czas byl ( lozeczko po siostrzencach)
    dzien zakupowy, poleciałam kupic jeszcze dodatkowe podpaski, butelke z dziubkiem do picia
    i naladowalam baterie do aparatu, wzielam ten przegryzki do walizku, precelki, paluszki, troche slodyczy, a co :)
    gniazduje jakby to mialo byc zaraz a ja moge tez jeszcze przechodzic 3 tygodnie
    troche prasowania, spacer po lesie i padam na nos:) a tymczasem córeczka zaczyna wieczorne harce i swidrowanie głowką, brr
    chyba czuje ze łozeczko gotowe:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dorit super, że łóżeczko skręcone :) Wiem, jak moze cieszyć ten widok :)
    U mnie tez już skręcone, a ile ja jeszcze mam do terminu :shamed: No, ale po prostu musieliśmy je zobaczyć :D
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Dziewczyny już mogę sie oficjalnie pochalić że bedziemy mieć córcie, robilismy wczoraj 4d i na początku nie chciala wspolpracowac i sie pokazać ale w koncu sie przełamała i wiemy
    wiedomo nigdy nie jest to 100% acz kolwiek nic porócz pipki nie było :)
    foto u mnie w karcie
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    OneKiss: Bonimku, a może lepiej przejdź na luteinę podjęzykową, żeby "tam" nie gmerać sobie

Pomyślałam dokładnie to samo....
    Dziewczyny, a co tak pusto na Brzuszkach od jakiegoś czasu? Girlorboy dawno nie było, nie wspominając np. o Fragile, Uś, Asiuli czy OneKiss :wink:

Treść doklejona: 14.08.13 21:15
    Koalka, gratuluję córci :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    To od tej luteiny tez mozna plamic? Bo po tej pod jezyk to mi niedobrze bylo
    Gratuluje corci :-)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.