Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeAug 17th 2013
     permalink
    uś: na jakim etapie est twoja siostra?

A ja już myślałam, że to yolka do nas wraca, że taka odważna z trójką młodych;) Próbowałam rozszyfrować skrót, ale nie dało się:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ja też przeszukałam swoją kartę ciązy i nie wiem, co za skrót.
    Może lekarz się pomylił w oznaczeniu?

koalka: co do pracy to na razie uważam że jak tylko ktoś nie ma przeciwskazan medycznych i sam chce to warto do niej chodzić bo przynajmiej pypcia w domu sie nie dostanie

To ja mogę siedzieć w domu i żadnego pypcia nie dostaję :) Kocham być w domku. Posprzątać, poprać, ugotować obiadek, ciacho zrobić. W domu czysto, pachnie ciastem, ja zrelaksowana, mam czas na książkę, posłuchanie ulubionej muzyki, obejrzenie filmu, spacer z Morisem. Relaks i spokój. A pensja co miesiąc na koncie. No żyć - nie umierać! :-)
    Ale ja też od zawsze domatorką byłam.
    Mam znajomych, zawsze ktoś wpadnie na kawkę, czy my wyskoczymy na grilla do kogoś czy na spacer wspólny, więc kontaktu z ludźmi też mi nie brakuje.
    Celebruję każdy dzień, który spędzam wspólnie z córą i nie mam najmniejszych wyrzutów sumienia, że do pracy nie chodzę. To jest mój czas :) Mój i Córy!
    --
  1.  permalink
    Ja siedzialam od poczatku ciazy w domu (praca na produkcji w fabryce) i bardzo sie cieszylam ze juz nie musze tam chodzic i zapinkalac:D
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Hej Dziewczny, wszystkim życzę spokojnych tygodni :) Czasem tu zaglądam i po cichutku Wam kibicuję :)
    Ja od prawie początku na L4 - sami mnie w firmie wygonili bo moja praca dużo delegacyjna była a w ciązy wiadomo-nie mogli :) Więc wygodniej było im zrobić zastępstwo :)
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Gratuluje rozpakowanym mamusią :) Mnie ostatnio bardzo bolą plecy i kręgosłup normalnie wyje z bólu. Macie jakiś sposób na te dolegliwość ?? :cry:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Hecate możemy pobeczeć razem :) mnie w nocy dopadł taki ból dłoni - cieśń - że myślałam że łóżko pogryzę. Łaziłam w nocy po domu jak lew po klatce, brrrrr.
    Dopóki chodziłam na masaż wszystko było pod kontrolą, od 3 tygodni nie chodzę i wszystko wraca.
    Może warto by ktoś doświadczony cię wymasował? ale jakiś fizjoterapeuta który wie co można w ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Mk28dni: Dopóki chodziłam na masaż wszystko było pod kontrolą, od 3 tygodni nie chodzę i wszystko wraca.

współczuje ci tego bólu bo miałam to samo w poprzedniej ciąży,ale robiłam w domu ćwiczenia nadgarstka zlecone przez lekarza i przeszło
    po długiej przerwie wróciłam do pracy i mam nadzieję że to cholerstwo mnie nie dopadnie...
    wiem jakie to męczące szczególnie w ciaży,więc jak masz możliwość może wróc na masaże..po co się męczyć
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    OneKiss: To ja mogę siedzieć w domu i żadnego pypcia nie dostaję :) Kocham być w domku. Posprzątać, poprać, ugotować obiadek, ciacho zrobić. W domu czysto, pachnie ciastem, ja zrelaksowana

Taaaak :wink:
    Ciąża to akurat taki szczególny czas. Warto się zatrzymać - jeśli to możliwe oczywiście.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Podejrzewam że bóle pleców to normalne w ciąży,ale ja mam dzisiaj coś w stylu tak spięte mięśnie tylko z jednej strony że chodzę wygięta a ból promieniuję do nogi:(Mialam tak czasami przed ciąża radziłam sobie ketanolem albo diclac a teraz co mogę zrobić?Leżę plackiem i praiwie wyje z bólu.Mam maść diclozaja i lampe solux???Pomóżcie PROSZĘ
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Masakra przy córce nie bolały mnie tak plecy. Może to przez to że bliźniaki teraz. Normalnie przez 4 miesiące bede wyć :cry:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    A ja powiem szczerze, że nie chciałam zostać w domu jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Jak w 7tc powiedziałam dyrektorowi, to poinformował mnie że zrozumie jeśli pójdę na L4 pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i czasami zdarzają się sytuacje nieprzewidziane, dzieci bywają agresywne, mają atak.
    Ale ja pracowałam do końca roku szkolnego, koniec 5 m-ca moi współpracownicy tak mi pomagali, abym nie była narażona na niebezpieczeństwa, nie dźwigała, mogła odpocząć, posiedzieć i porysować czy powycinać z dziećmi spokojnymi, nawet nauczanie indywidualne dostałam u chłopca spokojnego, bardzo fajnego.
    Ale na koniec roku szkolnego powiedziałam dyrektorowi, że we wrześniu nie wracam, idę na L4, ale powiem szczerze, że z jednej strony fajnie bo odpocznę, ale z drugiej już tesknię za ludźmi z pracy i dzieciakami, uwielbiam swoją pracę.
    Potrzebuję kontaktu z ludźmi, w domu fajnie jest być trochę, te dwa m-ce wakacji mi wystarczą, ale nie wracam szybciej niż cay roczny macierzyński plus 6 tyg za urlop który mi się należy, bo dobro dziecka najważniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Dzisiaj z sentymentem cofnęłam się do2151 strony i jeszcze raz przeżywałam swój poród ;) Ależ emocje uff:crazy: chcialabym to przeżyć chociaż raz jeszcze :jumping:
    --
  2.  permalink
    ja to samo z kręgosłupem. Wczoraj leciałam na apapie, bo tak mnie ręka bolała, że nie mogłam ani siedzieć ani leżeć. Chwile posiedzę na wersalce przed kompem i czuję każdy kręg. Masakra jakaś. A to dopiero połowa :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeAug 18th 2013
     permalink
    Witam w groniebolacych pleców, mnie odcinek krzyzowy i piersiowy nie daje zyc, nawet w nocy przewracanie z boku na bok powoduje taki bol ,ze sie budze :/

Treść doklejona: 18.08.13 08:00
    Dziewczyny a bralyscie furagin albo urofuraginum po 30 tc?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja w ogóle furaginu nie brałam :(

O dziwo w tej ciąży mnie plecy nie bolą w ogóle - jak w poprzedniej było ciężko tak teraz nie jest tak źle - a brzuch ogromny, jak w dniu porodu Krasnala...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No to mieteaz troche mniej bola niz w ciazy z synem,bo wtedy zeby wtac z lozka musialam spasc na cztery łapy,dojsc do sciany i po scianie siepodnosic,taki ucisk mialam. A bz czopka nie moglam chodzic-koszmar.
    Ten urofurag, ma w ulotce zeby nie brac w 1 trym i W okresie donoszonej ciąży (od 38 tygodnia) i porodu, ze względu na ryzyko niedokrwistości hemolitycznej u noworodka
    Czyli chyba moge?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    To chyba tak. Ja zawsze jak mam wątpliwości to idę do naszej apteki, bo farmaceutki często lepiej się znają niż lekarze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Wzielam, czuje dyskomfoort,teraz powinno byc lepej. Do 38 tc jeszcze mam troche czasu
    a Ty jak sie czujes? Lepiej?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No trochę masz ;) Ja już lepiej, dzięki. Przeszło wczoraj wieczorem, ale co sie strachu najadłam to moje...

Wczoraj z pomocą mężula pozamienialiśmy szafki Krasnala i Ptysia, popraliśmy już część rzeczy, teraz tylko prasowanie + spakowanie toreb do szpitala i mogę leżeć do góry brzuchem. Albo do boku brzuchem ;)))
    --
  3.  permalink
    Żabka Ja też jakiś czas temu to samo zrobiłam:):bigsmile:Fajnie przypomnieć sobie jak to było na świeżo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeAug 18th 2013 zmieniony
     permalink
    bonim ja jak byłam z tą moją infekcją u internisty, bo mój gin był wtedy na urlopie, to ona szukała w książce leków i powiedziała, że furaginu na pewno nie można brać w III trymestrze, nie wiem jak z tym drugim lekiem, o którym piszesz.
    Dziewczyny spróbujcie spać wysoko na dwóch poduszkach, ja się budziłam z takim bólem pleców, że nie mogłam wytrzymać, odkąd śpię wysoko w nocy mam spokój, a w dzień jak siedzę pod plecy podkładam dwie poduszki i też jest ok. Kręgosłup mnie boli tylko jak coś dłużej robię lub stoję, np: gotuję, odkurzam czy prasuję, muszę co jakiś czas robić przerwy
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    ja furagin brałam jakoś w 9tc,nakaz gina bo wyłam z bólu
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Zabciu to wracaj do nas !! :)
    My dziś zaczynamy 9 miesiąc !! Huraaa !!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiula_6_9_91: My dziś zaczynamy 9 miesiąc !! Huraaa !!

gratuluje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Dzień doberek mamuśki:bigsmile:

Supeeer.....a pamiętam jak śledziłam ten wątek i byłaś w podobnym tyg. co ja teraz:wink:kurcze jak ten czas szybko leci i już za mies.bedziesz tulić swego Adaśka:smile:

Treść doklejona: 18.08.13 10:53
    A ja dziś czuję się zarąbiście bo ranek przywitałam bez tych cholernych nudności....tfu,tfu..żeby nie zapeszyć bo mogą wstręciuchy powrócić:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja po nd jak zamowie reszte rzeczy tez spakuje torbe.
    Co do furaginu to w l trym nie wolno,ja juz bralam w ll
    Nawet nospa jest niedozwolona. No nic ,wzielam bo podobno sama infekcja gorsza. Mam nadzieje, ze bedzie ok
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Na pewno bedzie ok !!:)
    Racja lepiej mieć spakowana torbę ;)
    Dziewczyny ile pampersów zabrać do szpitala ?
    Z 25 szt starczy ? Zawsze w sumie mąż może dowieźć :d a nie będę nosić tzn. Ciagać :p torby pampersów
    -- [/url]
  4.  permalink
    Asiu ja wzięłam cala paczkę.
    Noworodek potrafi zrobić kupę za kupa, w ciągu dnia nawet z 10..
    A 3 dni pewnie w szpitalu posiedzisz.
    Z Frankiem to chyba ledwie 5 mi zostało na powrót do domu :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink

Strasznie zazdroszczę, że to już 9 miesiąc!
    juuuupi! to już z chwilkę będziesz tulić synka :D

Co do bólów pleców to ja miewam je również, ale tylko jak leżę na plecach lub siedząc obciążam prawy bok. Unikam tego i ból się nie pojawia. Śpię na prawym lub lewym boku i jest okej. A jak mam zgagę to obowiązkowo na lewym boku, wtedy zgaga nie jest tak uciążliwa! serio! sprawdzone osobiście przeze mnie :wink:

Nihgt długo Cię nie było! Co u Ciebie? jak urlop? Spacerujesz sobie troszkę? Objawy po tym leku na eF ustąpiły?
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Dziewczyny, życzę wam powodzenia! I troszkę zazdroszczę tego cudownego oczekiwania:smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Cześć dziewczyny :* to ja kolejna dołącze do narzekania. Kurka jak mnie dziś boli pachwina, ruszyć się nie mogę :( jak miałam wstać z łóżka to się podnieść nie mogłam i prawie ryczałam :/ wrrr
    Asiula gratuluję 9 miesiąca, teraz już spokojnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Asiula_6_9_91: Dziewczyny ile pampersów zabrać do szpitala ?
    Z 25 szt starczy ?

Spokojnie :) Ja siedziałam tydzień i wykorzystałam jedną małą paczuszkę + kilka z nowej, którą dowiózł mąż.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Czyli zobaczę ile mi zostanie miejsca jak coś mąż dowiezie :p
    Wezmę z 30 to na jeden dzień mi starczyć powinno :p tzn nie mi a tej Małej Dupce :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jezuu ile ja bym dala zeby juz byc na takim etapie jak wy tzn powyzej 30tyg haha
    wiem wiem powinnam sie cieszyc poczatkiem ciazy tuz to takie urocze hahaha dobre:P
    mialam taka ochote na kopytka = wlasnie je jem i zastanawiam sie co jest silniejsze, chec zjedzenia czy chec ich wypuszczenia ...
    zwariuje:)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Witam się niedzielnie!
    Fragile, nie przerażaj mnie! Już się pakujesz? Jeszcze z trzy razy będziesz prała ubranka :devil: No chyba, że pakujesz w próżnię :wink:
    Dopiero co ogarnęłam szafę mojej królewny i naszą, został książę. Nie zamierzam w szmatach siedzieć całą ciążę. Nie, nie...Mikołaja będę obgarniać na pewno po 30tygodniu :cool:
    Kupowałyście pieluchy już tetrowe? Jeszcze się co prawda nie rozglądałam, ale może macie jakieś sprawdzone internetowe sklepy. Myślę, o czymś we wzorki i kolorowym. Podzielcie się wiedzą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Asiula gratulacje 9 miesiaca! Ja tez biore pake baby dream, i pare pampkow;)
    One Kiss- zawstydzasz mnie moja droga komplementami, naprawde :shamed:
    a ja juz starsza pani jestem, jedna ze starszych z forumowiczek ;)
    a własnie!! Sto lat i samych radosci z macierzynstwa i nie tylko Kasiu w dniu Twoich urodzin

koalka- gratuluje mamusiu dziewczynki
    jakos salinos dawno nie bylo? chyba w szpitalu jeszcze prawda?
    bonim a czemu chcesz cos brac na pecherz? moze nie doczytałam ale wyszly jakies leukocyty w moczu czy posiew pozytywny?
    jak profilaktycznie chyba nie ma co...najwyszej zurawinka oraz duzo pic, leki skonsultuj koniecznie z lekarzem.

Nano- napisze w watku wyprawkowym
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Nana, ja kupiłam na Allegro, naprawdę się opłaca, porównałam ceny :) ogólnie ja to jestem stara Allegrowiczka i póki co dobrze na tym wychodzę :)
    A jeśli mogę zgrzeszyć wątkowo, bo powinnam pytać na wyprawkach, ale ja chcę poblablać z Wami :) Czy kupujecie ubranka w rozmiarze 56 czy od razu 62?
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Moja córcia szykuje sie niecałe 3 kg, moze ciut więcej, wiec 56 mam troche , ale i tez sporo 62, jakby co mozna zawinac rekaw czy nogawke a potem bedzie dobre.:)
    --
    •  
      CommentAuthoranairda1986
     permalink
    Mój syn miał przy urodzeniu 2900 gram i teraz mając miesiąc i 19 dni od wczoraj nosi już śpiochy w rozmiarze 62. Niektóre 56 body jeszcze wchodzą na niego...
    ale już za niedługo podejrzewam że przeniesiemy się na 62.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    To chyba zostanę tak jak mam - dosłownie kilka 56 i reszta 62, najwyżej mała będzie wyglądać jak siedem nieszczęść :)
    Nie wiem skąd mam tyle ubranek na 68, coś mi się w głowie pokotkowało.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Fragile, nie przerażaj mnie! Już się pakujesz? Jeszcze z trzy razy będziesz prała ubranka :devil: No chyba, że pakujesz w próżnię

Co Ty! W poprzedniej ciąży w 30 tyg prałam/prasowałam i zgodnie z tym, co nam w szpitalu i na szkole rodzenia mówiono - ciuszki "przesiąkały" domem i kolonizowały bakterie domowe i zwierzakowe ;) Także już sobie spokojnie będą czekać na Ptysia :)

nana81: Kupowałyście pieluchy już tetrowe? Jeszcze się co prawda nie rozglądałam, ale może macie jakieś sprawdzone internetowe sklepy. Myślę, o czymś we wzorki i kolorowym. Podzielcie się wiedzą :wink:

Ja kupowałam flanelki we wzorki u r_p77 - baaaardzo zadowolona, super mięciutkie. No i zwykłe tetrówki.

Mk, na 56 mamy po 5 śpioszków i 5 bodziaków, a cała reszta Krasnalowa, czyli 62.
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Cześć dziewczyny:bigsmile:

Gratuluję wszystkim rozpakowanym i nowym mamusiom

Dziękuję wszystkim za gratulacje:kissing:
    Imię dla małej w sumie wybrała nam położna... Jak się dowiedziała na porodówce, że nie możemy się zdecydować między Łucją a Anastazją to powiedziała, że Anastazje częto sie rodzą i ona nas przekona żeby była Łucja :wink: Nie lubię jak ktoś decyduje za mnie, a ona nas sprytnie podeszła, mnie zapytała po porodzie, które imię wybrałam, męża wtedy przy mnie nie było, ja byłam na etapie, że jest mi wszystko jedno i powiedziałam, że mąż decyduje. Pobiegła do niego na korytarz, powiedziała, że wybrałam Łucja i czy on akceptuje. Inne położne się śmiały, że znowu jakiemuś dziecku imię wybrała :tongue: Ostatecznie stwierdziliśmy, że Łucja idealnie pasuje do naszej córeczki :bigsmile:

Jeśli chodzi o sam poród to o 2:30 przebudziłam się na siusiu, usiadłam na łóżku, poczułam coś takiego w brzuchu jakby mi się coś przesunęło w dół. Jak wstałam to chlusnęła woda. Pobiegłam do łazienki sprawdzić, czy to wody odeszły, czy nie zdążyłam na kibelek :devil: Po drodze zostawiłam mega kałuże, więc uznałam, że to chyba wody. W IP byliśmy o 3. Razem ze mną 3 inne rodzące. Aha wysiadając z samochodu poszła kolejna porcja wód, a w IP następna. Zostałam przyjęta z 2-3 cm rozwarcia. Ponieważ wszystkie sale porodowe były zajęte trafiłam do naszej Asiuni na salę. Zostałam podpięta pod KTG i miałam czekać. Koło 6 zabrali mnie na porodówkę, znów KTG na godzinę, bo przecież każdy oddział musi zrobić swoje :confused: To było najgorsze, bo strasznie źle znosiłam skurcze leżąc na łóżku. Koło 7 wrócił mój mąż (wcześniej pojechał, bo nie mógł przebywać ze mną na innym oddziale). O 8 miałam rozwarcie na 6 cm. Położna kazała mężowi, żeby stymulował moje brodawki :devil: Pół godziny później weszłam do wanny co było ogromnym ukojeniem, bo ja odczuwałam skurcze krzyżowe, pomagało chodzenie, kołysanie się, piłka mnie lekko drażniła... O 9 miałam pełne rozwarcie. O 9:44 mała była już z nami :bigsmile:
    Wszystkim zainteresowanym mogę polecić szpital Raszei w Poznaniu :wink: Świetna opieka, wszyscy baaaardzo mili, gdyby nie nacięcie krocza to poród byłby całkowicie naturalny. Niestety nie dało się tego uniknąć. Mąż mnie bardzo wspierał, w czasie ciąży straszył, że zemdleje, będzie panikował, a on motywował podczas parcia i bardzo chętnie przecinał pępowinę :shocked:
    :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    MK ja mam pół na pół :bigsmile:
    ale moja Misia beedzie ok 10dni przed terminem więc nie przykoksuje
    Bąbelasku pięknie się to u was potoczyło,az milo sie czyta.jeszcze raz gratuluję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    bąbelasek: mnie bardzo wspierał, w czasie ciąży straszył, że zemdleje, będzie panikował

Bąbelasku, taki fajny, pozytywny opis :))) Jeszcze raz gratuluję!

A co do mdlenia - przypomniało mi się jak nasza położna powiedziała, że w ciągu 25 lat pracy na porodówce ani razu nie widziała ani nie słyszała o mdlejącym tacie - nie podczas sn (przy cc podobno się zdarzało). Chyba wtedy "zwierz" w naszych facetach bierze górę ;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt mam nadzieje ze sobie jakos dajesz radę z bólem
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    zanettt86: U mnie okazało się że to rwa kulszowa:

O kurczę, współczuję... Ja tak miałam na początku ciąży, pomogło odstawienie ćwiczeń, bo chyba po prostu przeforsowałam się. Życzę Ci, zeby szybko przeszło, wiem jak to boli :(
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    U mnie okazało się że to rwa kulszowa:(Wczoraj wyłam z bólu dzis troszkę lepiej,lekarz zalecił apap (ale i tak nie biorę bo nie pomaga)i naświetlanie lampą solux mam nadzieję że to pomoże.Gienia ja dzis nam ochotę na sałatkę jarzynową :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    anairda1986: Mój syn miał przy urodzeniu 2900 gram i teraz mając miesiąc i 19 dni od wczoraj nosi już śpiochy w rozmiarze 62
    [quote=anairda1986]
    oo to szybko wyrosł,a wysoki sie urodzil?:)ładnie przybiera na wadze chlopak!
    zanett wspolczuje rwy...
    ja dzis jakas rozbita jestem, słaba, duszno mi ciągle, bole jak na @ coraz bardziej dokuczliwe...ale wyciszylo sie teraz
    kurcze stresuje mnie czas wyczekiwania, choc staram sie wyszukiwac sobie zajecia- takie objawy sie pokazuja i wyciszają, nawet nie wychodzilam z domu
    choc pogoda boska
    mam nadzieje ze moj maz tez mężnie zniesie akcję, choc w razie cc powiedzial mi wprost ze wypisuje sie, nie mam mu za zle
    --
  5.  permalink
    Dorit no własnie urodził sie mały bo miał 51cm. Teraz waży 4500gram i maz go mierzył i ma56cm. Te 56 bez pampersa sa idealne ale juz z pampersem nie chcą sie dopiac i kilka dni temu na noc zostawiłam mu rozpięty po środku pajac;-) Aż sie poplakalam wczoraj jak okazało sie ze trzeba wyjąc z drugiej szafki w komodzie rzeczy na 62. Rośnie ten nasz syn;-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Moja córka urodziła się 52cm i 3200 gr i powiem szczerze, że trochę je ponosiła, wszystko zależy jakiej firmy są ubranka, wiadomo że next i h&m mają większą rozmiarówkę, niektóre firmy mniejszą
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.