Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeAug 29th 2013
     permalink
    Na moje migreny lekarz pozwolił mi brać dwie tabletki paracetamolu, może to być Apap lub Panadol, oba środki są tylko na paracetamolu. Lekarz powiedział, że silny ból głowy też nie jest dobry dla dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Gaja to teraz rozumiem te wszystkie koligacje rodzinne :thumbup:
    a może na ból głowy pomogłaby ci kawa, u mnie jeśli jest ból głowy (ale ja mam od ciśnienia) pomaga kawa, zresztą niektóre leki mają w swoim składzie kofeinę, chyba apap ekstra
    w ciąży bezpiecznie można brać tylko paracetamol, innych nie wolno
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    dziewczyny dzięki za rady:wink:
    mnie tak łapie ból od rana do południa a dziś już nie wytrzymywałam i wziełam 1 paracet bo więcej niż 1 boję się braći,zrobiłam zimne okłady na czoło i pomalu puściło.Mam nadzieje że to tymczasowy ból bo przed ciążą nigdy nie narzekałam na bół głowy:(Jak nie ustąpi to pójdę do swego lekarza jak wrócimy do siebie

Mk28dni: Ja pomagałam sobie nacieraniem Amolem a głowa potrafiła mnie boleć naprawdę konkretnie.--

że ja nie pomyślałam o amolu a mam go nawet,fajnie że mi przypomniałaś:thumbup:

kachaw: a może na ból głowy pomogłaby ci kawa, u mnie jeśli jest ból głowy (ale ja mam od ciśnienia) pomaga kawa,

kasiu ja zawsze pije rano małą kawe i na ból głowy nie działa a umnie z ciśnieniem jest ok!
    gdzies kiedyś czytałam że w początkowych tygodniach ciąży mogą doskwierać bóle głowy więc myślę że mnie dopadła ta dolegliwość:(
    w ciąży z córką nic mi nie dolegało a teraz wiem co to znaczy nudności,wymioty,sennosc i ból głowy....no i co jeszcze mnie czeka:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Gaja to życzę, aby przeszły negatywne objawy wraz ze skończeniem I trymestru :bigsmile:
    będzie dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Gaja, mnie bóle głowy męczyły mocno w II trymestrze, oby Tobie odpuściły szybciej...
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Kasiu też na to licze:wink:
    DZIĘKI:smile:
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    _K_i_n_g_a_: mnie bóle głowy męczyły mocno w II trymestrze

to tak ja i mnie, z tym że wydaję mi się, że akurat u mnie było to związane ze spadkiem hemoglobiny a jak żelazo mi poleciało to zaczęłam łykać witaminki dla kobiet w ciąży i żelazo i po tym było lepiej :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Kuleczko dziekuje za przypomnienie bo od 2 dni zaniechalam masazu sutków :)
    jak tu dziewczyny pisaly fajnie "ruchem dojącym":tongue:
    acha i dostalam od douli linka
    o tym co mozna stosowac, wiesiolek jeszcze jest ok.:)
    no i spokoj i jeszcze raz spokoj, adrenalina "kłoci sie" z oksytocyną
    Gaja wspolczuje bolu...mialam pare migren w ciazy, w sumie apap nie pomogl za bardzo, odpoczywalam i amol na skronie
    dobrej nocy- malutka fika :) a ja zmeczona juz aktywnosciami zmykam spac
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Dorit a Ty rodzis z doula:)? bardzo mnie ciekawi taki wybór gdyz sama nie zdecydowałabym się na niego. Może też dlatego, że nie do końca wiem jak to wygląda ale obca kobieta przy moim porodzie, która nie pomaga fizycznie podczas porodu jakoś do mnie nie przemawia. Oczywiscie szanuje zdanie innych po prostu ja osobiście nie zdecydowałabym się na to :) Teraz gdy jestem po porodzie myślę, że wyprosiłabym taka Panią szybciej niż bym się spodziewała, a może w sumie przeciwnie byłabym zaskoczona tym jak jest pomocna. Już się tego w każdy bądź razie nie dowiem.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja miałam 3 oksytocyny i chodziłam na czterech z bólu

Treść doklejona: 29.08.13 21:44
    dziewczyny czy opłaca sie kupowac rozmiar 62 czy lepiej 68? chodzi mi o ubranka wierzchnie.jak sweterki czy spodenki? chciałabym zeby na troche starczyły a rodze planowo w pażdzierniku wiec pod spód bedzie cos a te na wierzch mogą byc 68 czy za duze na takie dziecko pow.miesiąca? bo 62 od 0-3 mies
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Bonim, moja dopiero teraz zaczyna nosić bluzki i sweterki 68 i są jeszcze trochę za duże. Jako noworodek czy 1 miesięczniak by się w nich utopiła. A Marcelina jest długa, bo jak ją mierzyłam ostatnio to wyszło mi 67cm.
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Poza tym Kasiu z tego, co pisałaś to szykuje Ci się drobna córcia, więc lepiej 62 na początek - tak myślę.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    hmmm a sweterki duzo sie roznią 62-68 pod wzgledem szerokosci czy dl rękawkow? moze faktycznie 62,przydaloby sie 64 ;p jest fajna wyprzedarz w c&a i siedze i wrzucam do koszyka :) tylko zastanawiam sie nad rozmiarami
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeAug 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Dorit: Kuleczko dziekuje za przypomnienie bo od 2 dni zaniechalam masazu sutków :)jak tu dziewczyny pisaly fajnie "ruchem dojącym"

Ja masowalam jakos tak jakbym fal w radiu na pokretle szukala hihi, powiem CI, ze u mnie to w mmig zadzialalo, bo 4-5h pozniej juz na porodowce lezalam:P

Co do oxy, podpisuje sie rekmi i nogami, bol po tym jest cholerny. Podali mi ja, bo Mati nie chcial sie wstawic do kanalu.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Faktycznie fajna wyprzedaż, może się skuszę na coś chociaż moim zdaniem c&a to porażka. Ładne ubrania ale jakościowo masakra. Przynajmniej ja się parę razy zawiodłam. Pajace i bodziaki po czwartym praniu wyglądały jak znoszone po innym dziecku....ale dziewczyny z forum niektore mowily ze są zadowolone;) może ja na jakieś felerne trafiłam:tongue::wink:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja zamawiam :) dzieki za porady :threesome:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :*
    W takim razie nie ma żartów, na wizycie poniedziałkowej koniecznie muszę o tym gince powiedzieć. ZObaczymy jak ta moja szyjka.
    Poprzednio nie wiem ile miała, tak jak pisałam, nie dopytywałam o cm ginkę. Wystarczyły mi słowa, że jest zamknięta, twarda i w porządku.

Dorit, Markos i pozostała trójeczka z pierwszej piątki kciuki zaciskam! :*
    --
  1.  permalink
    Ja mam sporo ciuszkow z c&a i jestem zadowolona :)
    Kissku, sprawdz, mi szyjka nie dawala zadnychznakow, ze sie skraca ;/ od 25 tyg lezalam placuchem ;/ z 10mm szyjka :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    My się meldujemy ze szpitala od 18 mały się nie ruszał i o 20 pojechaliśmy. ..
    Nie chciałam zostać to mnie zjechali jak psa.. i leże tu zaryczana bo chce do męża a Mały oczywiście po badaniu skacze jak szalony..
    Jest mi tak tu smutno łzy same lecą. .
    Jeszcze na usg mowil że jest chudy fl krótka i brzuszek mały i w ogóle się odechciewa.. :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Asiula, trzymaj się kochana :kissing:
    Akurat rozmiar brzuszka nie ma tutaj nic do rzeczy, a krótka fl świadczy o drobniejszym bąblu (a Wasz zdaje się do gigantów nie należy). Nie słuchaj takich głupot. Otrzyj łzy, idź spać, a jutro pewnie Was wypuszczą.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ojej Asia niepotrzebnie Cie tam stresują
    nana ma całkowitą rację, nie martw się, postaraj przespać a jutro wszystko już będzie dobrze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Jutro mieliśmy załatwiać sprawy w urzędzie. Mąż wziął wolne a tu takie coś. .
    Oby jutro wypuścili bo nir wytrzymam tu dłużej.
    Babki naburmuszone jak 150 bo ktg miałam a one chcą spać bo na ginekologii leże..
    Ten lekarz mnie tak wystraszył. . No boję się cholernie o zdrowie małego. . Jeszcze tekst co on taki chudy i czy lekarz nic na to nie mówił. . A i łożysko już 3 stopnia..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    OneKiss: Wystarczyły mi słowa, że jest zamknięta, twarda i w porządku.

przypomniałaś mi moje wizyty, kiedy to ginek również mówił mi te słowa , a ja zawsze "a ileeee ma"?
    no umarłabym jakbym nie pytała :bigsmile: bo przecież musiałam mieć wszystko pod kontrolą, bo wiesz może by nie zauwazył ,że się skraca czy coś :cool:

Treść doklejona: 29.08.13 23:16
    Asia w szpitalu jesteś więc to ich problem , że są naburmuszone, to nie wczasy pod gruszą...
    A lekarz nie zna przebiegu Twojej ciąży wiec niech tam za wiele nie mędrkuje po kilku minutach badania
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeAug 30th 2013
     permalink
    A moze maly pospal dluzej? Pamietasz jak pare dni temu panikowalam,bo zawsze od rana mam disco a tego dnia do 12 cisza? Ruszalam brzuchem i plakalam, nagle krolewna wstala. Co do rozmiaru to moja tez do tyłu,rozne czesci ciala tez na rozny tydz. Tez sie boje. Miesiac nie bylam na usg az sie bojed czy podrosla.
    Wspolczuje slonko bo tez bym lezala i wyla-niednawidze szpitali :( panikuje jak glupia.
    Dawaj znac co u Ciebie,mam nadzieje,ze noc minela w miare spokojnie :grouphug:
  2.  permalink
    Asiu nic się nie martw, dzis na pewno cię wypuszcza skoro Adaś szaleje.
    A z pomiarami wiesz jak jest.. Glowa do góry!
    Wrócisz do domku i małego podkoksujesz w razie czego :smile:
    A jak szyjka? I to rzeczywisce czop odchodził?
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nic nie powiedziała co do szyjki..
    Jakas babka chrapala wiec noc tragedia..
    Nawet minuty dłużej tu nie chce byc teraz w godzine byly 42 ruchy więc chce do domu. ..

Treść doklejona: 30.08.13 07:52
    No wlasnie nie wiem jak koksowac go skoro ja mam 19 kg na plusie...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Asiula, to właściwie czemu Cię zatrzymali? W którym szpitalu leżysz?
    Współczuję Ci, też nie cierpię szpitali, ale nie denerwuj się Słońce, bo to Adasiowi nie pomaga. Przytulam mocno i trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu.
    U mojego Szkraba też FL mniejsza niż reszta, ale skoro ginka powiedziała, że ok to staram się nie przejmować.
    Buziaki dla Ciebie i Adasia :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    19 na plusie i maly chudy? Nieee,przeciez Twoj gin nic nied mowil ,ze maly.
    To co ja mam powiedziec jak jeszcze mies temu mialam 3 kg na plusie i gin powiedzial ze mala za mala?
    Asiu moze chu... sprawdzili,a dwa to nie musi byc grubaskiem. Dlatego ja balam sie jechac na ip zeby jakis konowal nic nied wymyslil,tak naprawde nie wszyscy lekarze maja extra wiedze. A usg i tak nigdy nie powie w 100 %
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Chciałam nieśmiało dołączyć do grona PRZYSZŁYCH MAMUŚ:smile:
    Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i dopiszecie do swego grona i dopiszecie do listy. Swego czasu często wchodziłam na ten wątek i po cichu marzyłam aby znaleźć się w Waszym gronie... marzenia się spełniają :)

Krótko o mnie. Mama 8 latki i małego 12 tyg szkraba w brzuchu. Na cud nowego życia czekaliśmy aż 3,5 roku. Doświadczyliśmy niepłodności wtórnej. W chwili kiedy zrezygnowaliśmy i chcieliśmy odpocząć zaszłam w ciąże. Niestety w 6 tyg maluszek odszedł. Po miesiącu zaszłam w kolejną ciążę. Według wczorajszego USG maluch ma już 6,6 cm jest zdrowy i zapewne będzie to synek. Termin według USG na 7 marca 2014r.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bonim: 19 na plusie i maly chudy? Nieee,przeciez Twoj gin nic nied mowil ,ze maly.
    To co ja mam powiedziec jak jeszcze mies temu mialam 3 kg na plusie i gin powiedzial ze mala za mala?

dziewczyny ale kilogramy mamy nabyte w ciąży nie mają nic wspólnego z wagą maluszka.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A nie jest tak,ze jak wiecej jemy to dziecko ma wiecej do ściagania? Mnie tesciwa wyzwala,ze zasuszam małą,tym sposobem w mies napakowalam 3 kg razem 6 kg , z nadzieją,ze teraz nie zasuszam malutkiej.:shocked:
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
    • CommentTimeAug 30th 2013 zmieniony
     permalink
    Cześć dziewczyny :) nie miałam wczoraj już sił pisać, wróciłąm wypompowana z tego Poznania. u lakarza nie dowiedziałam się zbyt wiele tylko tyle że szyjka krótka ( nie wiem ile cm :D ) ale mówił że ja tak mam, ale że spokojnie że wszystko zamknięte, wagi też mi nie podał tylko patrzył na jakieś przepływy i mówił że wszystko w jak najlepszym porządku. pytałam mu się o to podrażnienie po luteinie i mówił Bonimku że może być tak że będzie skóra pękała bo to podrażnia. ale mówił że jeszcze 1,5 tyg mam brać . a i jeszcze pytałąm o ten wymaz GBS i mówił że można robić od 34 tyg tylko że on ma ważność 4 tyg i jak nie będzie porodu do tego czasu to po prostu wynik będzie nie ważny. Więc mi zrobi za 3 tyg będę wtedy w 37 tygodniu. i do tego czasu mam wytrzymać a potem mogę rodzić :P
    a i jeszcze powiedział mi że widać że wszystko ok bo mama aż promienieję :D hehe
    katka_81: dziewczyny ale kilogramy mamy nabyte w ciąży nie mają nic wspólnego z wagą maluszka.

Katka w 100% się z Tobą zgadzam! jedno z drugim nie ma większego powiązania. nie trzeba prawie w ogóle przytyć a maleństwo ze spokojem może mieć 4 kg, albo odwrotnie babka przytyje 25 kh a maleństwo ma niecałe 3 kg. nie ma pomiędzy tym zależności
    Asiula_6_9_91: Nie chciałam zostać to mnie zjechali jak psa.. i leże tu zaryczana bo chce do męża a Mały oczywiście po badaniu skacze jak szalony..

Asiulku dasz radę!! 3 mamy za Ciebie kciuki :* :* :* pamiętasz co mi pisałaś dla malucha wszystko!
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Nasze rosnące kilogramy nie mają nic wspólnego z tym, że dziecko dużo przybiera. Ja mam 2 kg na minusie, a Mała na ostatnim badaniu (25tc) miała 834g, więc całkiem w normie jak na ten tydzień.

Asiula, moja Mała też ma dni mniejszej ruchliwości, ale nie chcę tu porównywać do Twojego Adasia, bo moja dużo mniejsza i ja mogę tego tak dobrze jeszcze nie odczuwać. Były całe dni, że czułam dwa, trzy ruchy i to dopiero wieczorem, a cały dzień cisza. Wczoraj przykładowo cisza była w dzień (tak od 12:00 do 17:00 i od 20:00 do 24:00 -pewnie spała). W ogóle zauważyłam, że im więcej ja się ruszam tym Mała dłużej później spokojniejsza.
    Najważniejsze, że teraz naliczyłaś ponad 40 ruchów w godzinę. Ja nigdy do takiej liczby nie doliczyłam :)
    Na pewno dziś Cię wypuszczą.
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    i jeszcze Wam się pochwalę :D miałam dziś wyniki egzaminu zawodowego na asystentkę stomatologiczną i....... ZDAŁAM :crazy: radość w cholerę :swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Asiu, Twój chudy, nasz za duży, niektórym nie dogodzisz ;))) Trzymaj sie a jakby co to zawsze się na własne żądanie możesz wypisać. Rozumiem Cię wyjątkowo, ja nienawidzę szpitali i po kilku godzinach mam ochotę spitalać, żeby nie wiem jak miło było...
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    to Wam napiszę, Asiulka pisała mi smsa że wraca do domu :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    OneKiss: Nasze rosnące kilogramy nie mają nic wspólnego z tym, że dziecko dużo przybiera

O to to, właśnie to w środę od ginki usłyszałam - że ma pacjentki ważące setkę, a dzidzioch malutki i ma pacjentki-chudzinki, a dziecko jest duże i szerokie ;)) Bo się przeraziłam, że już 13 na plusie, a jeszcze 10 tyg. Sprawdziła mój wzrost, BMI przed ciążą i powiedziała, że mogę max 20 przybrać. Także nie ma co się denerwować.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Asiu, no pięknie wieści z rana nam przynosisz :) Bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko dobrze, mamusia promienna, szczęśliwa :) I egzamin zdany!!!! Brawo!
    Matkoooo, Ty już egzamin zdałaś dziś, a ja dopiero co się obudziłam.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Asiunia, wielkie gratulacje!

Treść doklejona: 30.08.13 09:23
    OneKiss: Ty już egzamin zdałaś dziś, a ja dopiero co się obudziłam.

Kissku, ale Ci dobrze ;) Ja już po spacerze, mały zasnął na drzemkę, a ja piekę trzecią porcję muffinek i szykuję brownie...
    --
  3.  permalink
    Bonimku tak jak dziewczyny piszą nasze kg a kg malucha to się nie przekłada.
    Ja w ciązy z Franiem przytyłam tylko 6kg a Franek do małych nie należał, urodził się z wagą 3,5kg..

Asia tówj ma nieco mniejsze wymiary FL a moja FL ma o 2tygodnie i 3 dni za duże!!
    Ot taki szkrab się trafił :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Czyli jednak luteina..
    A co do gbs pytalam kumpele i u nas nie wymagaja :/ ale zapytam o to.
    To ja sie objadam zeby mlodą podtuczyc a tu nie ma nic wspolnego z jej wagą hihi
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The_Fragile: Ja już po spacerze, mały zasnął na drzemkę, a ja piekę trzecią porcję muffinek i szykuję brownie.

:shocked: Poważnie? Jeszcze przecież 10:00 nie ma :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluje egzajinu :-) :-)
    Super ze asia wraca do domku,nie potrzebnie ja w nocy stresowali
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    katka_81: dziewczyny ale kilogramy mamy nabyte w ciąży nie mają nic wspólnego z wagą maluszka.

tu chyba bardziej o poczucie winy chodzi
    jak się przybrało w miare to się kobieta nie martwi że z jej winy maluch mały
    Asiunia892: to Wam napiszę, Asiulka pisała mi smsa że wraca do domu :)

noooooooooooo i wspaniale!
    czyli nic złego się nie dzieje,bo na pewno by ją zatrzymali
    The_Fragile: Asiu, Twój chudy, nasz za duży, niektórym nie dogodzisz ;)))
    się tak lubią czepiac brzucha wszyscy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się dziewczyny z rana, zaraz uciekam do pracy się pokazać ostatni raz, a potem już do porodu odpoczynek w domu.
    Asiu nie martw się, w szpitalach jest różna polityka u nas też zatrzymują na obserwację na 3 dni, normalnie porażka, jak się zapytałam swojego gina czemu tak robią, powiedział, że na IP tylko badają ginekologicznie i badają tętno a wszystkie inne badania to na oddziale, ale powiedział, że mogę się wypisać na właśnie żądanie nawet po dwóch godz, np po ktg jak jest wsio okey, a gdyby się coś działa za dzień lub dwa to normalnie przyjechać znowu i nie mają prawa nie przyjąć czy nawet pisnąć.
    Asiu nie wszystkie dzieci muszą być gigantami, moja córka urodzona w 41tc ważyła 3200gr, gdyby się urodziła w 38tc pewnie by nie miała 3 kg.
    mariaekad witaj mamusiu, życzę spokojnej ciąży i znajdź listę na poprzedniej stronie i dopisz swoje dane, każda sama aktualizuje listę.
    A ja od wczoraj mam wrażenie żę brzuch jest niżej, tylko teraz nie wiem czy przypadkiem nie przez to że młody inaczej się ułożył, zawsze kopał mnie po żebrach a od wczoraj gdzieś na wysokości pępka po lewej stronie i jeszcze od wczoraj mam bardzo tkliwy brzuch właśnie dookoła pępka, jak kicham to mnie tam boli, jak się w nocy obracam z boku na bok to też (nie cały brzuch tylko taki dwucentymetrowy okrąg wokół pępka) a jeszcze dwa dni temu tak nie miałam.
    Dobrze że we wtorek wizyta, podpytam męża, ale wrzuciłam zdjęcia na galerii, może podpowiecie czy widać czy brzuch opadł czy się zmienił, bo mi trudno samej sprawdzić a mój mąż G widzi
    Ps fragile chyba ci się syndrom gniazda włączył co??
    a jeśli chodzi o kilogramy, to też uważąm że to sprawa indywidualnej, ale jak się babeczka naczyta jakiś głupich artykułów, że nie powinna w ciąży przytyć więcej niż 10kg, to jak przytyje np 16kg to ma wyrzuty sumienia i nawet się wstydzi powiedzie, bo ludzie pomyślą że żre na potęgę, a prawda taka że dla nóg i kręgosłupa ciężko z tymi kg :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiunia egzaninu gratuluję!Wspaniałę wieści :bigsmile:
    u gina też pozytywnie,az chce się czytać takie niusy :wink:

The_Fragile: Ja już po spacerze, mały zasnął na drzemkę, a ja piekę trzecią porcję muffinek i szykuję brownie...
    aleś Ty obrotna :shocked:

ja już po glukozie
    tzn po pobraniu na czczo i wypiciu tego ochydztwa
    na 10 jade na drugie pobranie
    fuj jak mi niedobrze
    już prawie zapomniałam jak to jest jak muli :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Kasiu, czy to luteina to Ci dopiero lekarz powie, jedna może mieć od luteiny takie objawy, druga od infekcji, więc na pewno porozmawiaj z ginem. Oby to "tylko" od lutki było :wink:
    Asiunia gratulacje zdanego egzaminu! Od razu widać, że nastrój lepszy, oby ostatnie smutki były naprawdę ostatnimi :smile:
    Dziewczyny, ale ta końcówka września do połowy października to też się ciekawie zapowiada, sporo nas jest, będziemy się rozpakowywać jedna za drugą :bigsmile:
    bonim: u nas nie wymagaja

Kasiu, domagaj się tego wymazu, dla swojego i Zuzi dobra.
    Asiula, super, że wracasz do domku!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Doooriiiittt!!!Melduj nam sie tu!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mnie po glukozie kazali siadac i nie wolno bylo jechac do domu,zeby nie spalac. Pamietam jak mnie mulilo,balam sie zeby nied puscic pawika :-)
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    uś: Doooriiiittt!!!Melduj nam sie tu!!!!!!!!

no właśnie gdzie jest Dorit?!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.