Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeAug 31st 2013
     permalink
    Mk już tu pisałyśmy że od pełnym jelit też może twardnieć brzuch, ja tak mam, już wiem kiedy muszę się załatwić i też boli trochę jak na okres, a czasem tak zarzyna że nie sposób wytrzymać. Najgorsze jest to że nie czuję jak kiedyś parcia na odbyt, bo to było by oczywiste, tylko na wargi sromowe, czuję jakbym miała nabrzmiałe i takie uczucie jakby spuchnięte (pierwszym razem jak takie coś odczułam nawet zadzwoniłam do gina, bo byłam przerażona, ale po wypróżnieniu przeszło).
    Ja oprócz zaparć mam też zatwardzenie :sad:
    Dorit trzymam kciuki abyś dziś już tuliła malucha.

Ja też nie mogę powiedzieć dobrego słowa o oksy, miałam indukcję, jak już wspominałam, podłączyli mi oksy o 6 rano a urodziłam o 22, od 14 miałam regularne skurcze, ale postępu w rozwieraniu szyjki brak, zaczynałam z 3cm rozwarcia. Nie pozwolili nic jeść (ostatni posiłek wieczorem, potem lewatywa), bo wiadomo na wypadek gdyby trzeba było robić cc, ratowałam się biszkoptami, które po kryjomu jadłam jak nikt nie widział, pić mogłam, co chwila podpięta pod ktg, więc jak się leży bóle jeszcze większe, nie mogłam rodzić na kucaka, na stojąco bo musieli cały czas monitorować małą. Pod koniec nie miałam już na nic siły, ale jakoś dałam radę, chyba jak już usłyszałam może Pani przeć to takiego kopa dostałam, że dałam radę.
    Na sali, już po wszystkim chciałam do toalety, zapytałam czy mogę, usłyszałam tak i jak wracałam to tak mi się błogo i przyjemnie zrobiło, mówię wam cudowne uczucie, okazało się że zemdlałam, zaraz zbiegły się chyba z trzy położne, zaprowadziły mnie do łózka, były nieźle wystraszone, pytały po co wstawałam, przecież musiałam iść się załatwić. Przyniosły mi słodką herbatę i zabrały Mała na całą noc, abym mogła się wyspać i odpocząć, bo nie miałam nawet sił aby ręką ruszyć.
    Teraz jak na to spojrzę z perspektywy tych lat i mojego doświadczenia, widzę, że jak ktoś rodzi na czczo tyle godzin, i spala tyle kalorii to nie może mieć siły na nic.

Treść doklejona: 31.08.13 11:10
    Alicja tak taką przytulankę z bijącym sercem podlinkowałam ją na poprzedniej stronie, oczywiście model wybierze córka, są różne owca, piesek misio, jeżyk
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeAug 31st 2013 zmieniony
     permalink
    Ja zemdalam na pare sek jak urodzilam,polozyli malego na brzuch,wzili moja reke na niego a ja dplynelam. Tez bylam bezjedzenia od dnia poprzednisgo i tez nie mialam sil na nic,bylam jakby pijana, niestety nie pomogli przy dziecku,caly czas mialam go przy cycu,malo spal i sie darl, jeszcze sobie wymyslili wazenie przed karmieniem,po, przed zmiana pieluchy i po,a ze wisial przy cycu to jezdzilam calą noc na to wazenie. Spotkalyscie sie ztakim cyrkiem? U nas podobno wybiurczo tak zlecają. Po 2 dniach męczarni na pordowce, po 10 dniach w szpitalu,w domu zasypialam na siedząco karmiac malego. Ciagle mialam omamy sluchowe,zepłacze, wieczorami nie bylam w staniee go kąpac-robila to moja mama. Cale noce i dnie mial kolki.. tak koszmarnie wspominam poród,ze mam nadziejeze teraz bedzie 100% lepiej. Oby pojechac ze skurczami i bron Boze na wywolanie

Mk mnie taki bol zlapal,myslalam,ze wyrostek.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Salinos, ja zanim sama zaszłam w ciążę i zaczęłam podczytywać tematy ciążowo-porodowe, myślałam, że oksy to normalka, że każdej podają i że jest dobra, bo przyspiesza akcję porodową! Dopiero jak się wczytałam, opisy porodów, skutki podawania oksy dotarło do mnie, że nie jest tak jak się wydaje.

Mk, tak, tak. Brzuch był twardy jak skała. Cały dzień tak się męczyłam, pojawiał się kłujący ból jakby w jajnikach i wieczorem było apogeum bólowe, ledwo doszłam do łazienki i później wszystko przeszło jak ręką odjął.
    Też w dzień ratowałam się Nospą. Wzięłam nospę i starałam się usnąć.

Kasiu, Bonimku Wasze historie pokazują jakim wysiłkiem dla kobiety jest poród. Teraz tak sobie myślę, że duży komfort dają dobre położne, fajny personel, aby własnie nie być kolejną babką na taśmie rodzących, ale żeby czuć się bezpiecznie i pod dobrą opieką, że ludzie, którzy nas otaczają wiedzą, co robią i nic nie grozi nam i dziecku naszemu.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ok, więc łykam tabsa i nie panikuję. Mruczy mi coś w tych jelitach jakby mały tygrys tam siedział. Tak patrzę na to zdjęcie które wkleiłaś Kissku i aż od samego patrzenia boli, co te małe pasożyty wyrabiają nam z tymi brzuchami :) O, za to że nazwałam córę pasożytem dostałam właśnie kopa w wątrobę.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Niestety tak ciezko trafic na dobry zespol. Jednak wierze,ze tym razem poród nie bedzietaką męką. A wysilek po takich przejsciach jest ogromny..

Kachaw ja wczoraj przy zalatwianiu,mialam parcie jakby na wargi,takie spuchniete byly,balam sie ze rodze hehe
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Właśnie weszłam zobaczyć czy ktoś w końcu rodzi i może dobrze trafiłam :wink:
    Dorit trzymam kciuki!!!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mk28dni: Tak patrzę na to zdjęcie które wkleiłaś Kissku i aż od samego patrzenia boli, co te małe pasożyty wyrabiają nam z tymi brzuchami :)

:bigsmile:

Ja na naszą mówię OBCY :) Bo kiedyś namiętnie oglądałam 'Archiwum X' i dla mnie - mimo, ze to już 7 miesiąc ciąży leci - to takie nieprawdopodobne, że tam w środku brzucha jest drugi człowiek! Ma ręce, nogi, głowę. Kopie, odpycha rękami, porusza się, ŻYJE! to tak jakbym obcego nosiła w brzuchu, była Jego (w tym przypadku JEJ) żywicielem :devil:
    Wiem, matka nie powinna tak pisać, ale co poradzić, że naszej córci matka wariatka się trafiła :))))
    Ale to takie nieprawdopodobne, nierealne, a jednak to moja córa! Krew z krwi! :) CUD!

Dorit!!!!!!!!!!! Trzymaj się Kochana! :* Nie ma minuty, żebym o Tobie nie myślała, a przeżywam jakby to moje własne dziecię miało się narodzić.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    No widzisz bonim już się miałam kiedyś was tu zapytać o to parcie na wargi,bo też czasem ma wrażenie że dziecko wypadnie, ale mi głupio było o takich intymnych rzeczach pisać, ale stwierdziłam, że jak ma to komuś pomóc to sr.m na konwenanse.
    Ja ostatnio nie chciałam zjeść ciasta, którym mnie częstowano, bo już mam trochę kg na plusie i wszyscy mówią dla synka, a ja nie dostanie gnom, bo matka tyje na potęgę i wiecie jak dostałam serię w żebra, to się wszyscy śmiali.
    A jak sobie szykuję jedzenie w kuchni to jakby czuł że to dla niego i wariuje w brzuchu i jeszcze mu grożę, że jak mnie jeszcze raz kopnie to mu te girki wycałuję po porodzie, ale sobie z tego nic nie robi drań jeden, beszczelny
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    OneKiss: Dorit!!!!!!!!!!! Trzymaj się Kochana! :* Nie ma minuty, żebym o Tobie nie myślała, a przeżywam jakby to moje własne dziecię miało się narodzić.
    też jestem podekscytowana :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Napisałam się i zeżarło ;/

OneKiss: Salinos, ja zanim sama zaszłam w ciążę i zaczęłam podczytywać tematy ciążowo-porodowe, myślałam, że oksy to normalka, że każdej podają i że jest dobra, bo przyspiesza akcję porodową! Dopiero jak się wczytałam, opisy porodów, skutki podawania oksy dotarło do mnie, że nie jest tak jak się wydaje.

Awaryjne wyjście z sytuacji, jak CC. Awaryjne, bo natura nas lepiej wymyśliła. Problem w tym, że awaryjne wyjście odbiera dziś kobietom ich naturalne kompetencje.
    Zamiast mrożących krew w żyłach historii, nie wiem po raz który, polecam Irenkę Chołuj i jej książkę a także wiele innych pozycji np.M. Odenta "Odordzone narodziny" :wink:
    One, zdaje się , że większość zakupów zrobiona :wink: Teraz siąść wygodnie, nogi do góry i czytać uspokajacze :wink:

Dorit, mnie także cierpnie, ale nie ma co się w tych doniesieniach z patologii kopać. Działaj, działaj! Nie będzie źle, endorfinki złagodzą nieco ból. Życzę byś już dzis wieczorem tuliła córcię :kissing: Sobota to świetny dzień na narodziny :winkkiss:

Markos, dlaczego wywołują Wasz poród?

Pomocy!!! Ręce się trzęsą jak u alkoholika przy odstawieniu, serce wali... Znów musiałam odleżeć. Zawsze mam takie objawy, kiedy łykam fenoterol z ispotinem (2x1). Bez niego jest zupełnie ok. Najważniejsze, że po chwili od łyknięcia brzuch jest spokojny :wink: Czuję, kiedy przychodzi pora na kolejną dawkę.

Treść doklejona: 31.08.13 12:36
    Dobre, na dobranockę się nadaje :wink: Polecam.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Wazne ze brzusio spokojny choc dzialan po tym leku nie zazdroszcze.
    Mnie wlasnie tak ukuło jakby w jajniku ,kilkarazy,ze az mnie zapowietrzylo,szyjka tez daje znaki , w dodatku jestem spiaca od tej pogody. Te klucia mnie martwią
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    OneKiss: Ja na naszą mówię OBCY :) Bo kiedyś namiętnie oglądałam 'Archiwum X' i dla mnie - mimo, ze to już 7 miesiąc ciąży leci - to takie nieprawdopodobne, że tam w środku brzucha jest drugi człowiek! Ma ręce, nogi, głowę. Kopie, odpycha rękami, porusza się, ŻYJE! to tak jakbym obcego nosiła w brzuchu, była Jego (w tym przypadku JEJ) żywicielem :devil:

Hihi, Kissku, my mówimy Obcy ze względu na serię Alien/Obcy, której jesteśmy fanami z mężem :DDD Czasem aż dziwnie tak jak mały się szamocze, takie nierealne, że cośtam sobie siedzi. Niby druga ciąża, a nadal mnie to mocno dziwi ;)
    BTW _ fajne to zdjęcie!

kachaw: już się miałam kiedyś was tu zapytać o to parcie na wargi,bo też czasem ma wrażenie że dziecko wypadnie,

Haha, uff, widzę, że nie ja jedyna :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ale jesteśmy pipki grochowe, jakbyśmy się w tej kwestii dogadały kilka tyg lub m-cy temu to byłoby jasne a czaiłyśmy się jak głupie
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: pipki grochowe,

Dobrze, że nic nie jem, bo monitora bym nie doczyściła :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja przeczytałam, że jesteśmy "pipki gotowe". Pora na okulary ;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Pora na okulary ;)
    najwyższa :tooth:

nana81: Pomocy!!! Ręce się trzęsą jak u alkoholika przy odstawieniu, serce wali...

biedna :sad: ja nie miałam takich sensacji,a brałam 4x1 bez isoptinu
    mam nadzieje e sie uspokoi
    no i najwazniejsze ze brzuś mięciutki

Treść doklejona: 31.08.13 13:09
    Ojjjj czuje że Dorit sie kurczy skoro już nie zdaje relacji :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Hej dziewczyny:)

Rzadko się ostatnio udzielam, ale czytam dość często. Trzymam kciuki za dziewczyny na końcówce:)

Wiem, że nikt tu nie jest upoważniony do interpretacji wyników, ale większość z Was robiła obciążenie glukozą 75g, więc jakieś tak doświadczenie macie;)
    glukoza na czczo - 77,00 mg/dl
    glukoza po 1 godzinie - 142,00 mg/dl
    glukoza po 2 godzinach - 107,00 mg/dl

Chyba ok co?
    --
  1.  permalink
    Dorita co ty tak cicho?
    Może jednak już coś się rozkęciło.

Ehh Nana czyli jednak się trzęsawka pojawia.
    Ale powiem ci że też tak miałam czasmi bez jakichkolwiek objawówó a czasmi to normlanie czułam, że jak mówię to się jąkam..

Dziewczyny, help!
    Pierwszy raz w życiu mam zapracia :sad:
    Nie wiem czy to czasem wina leków nie jest.
    Tzn chodzę do kibelka w sumie codziennie ale wizyta zajmuje mi 15-20min!
    No chyba zwariuję!
    Co można jeść/pić/lykać żeby jakoś sobie pomóc? :sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    night ja w zeszłym roku brałam polecony przez gina colon c (to jakaś tam babka w składzie plus bakterie kwasu mlekowego). Działą rewelacyjnie i tak na spokojnie (pierwsze efekty na drugi dzień), a nie przeczyszczająco, a uwierz mi już mi czopki glicerolowe i ten słynny syrop co dają ciężarnym na zaparcia też nie pomagał, bo brałam też Tardyferon (żelazo) i leżałam plackiem a to sprzyja zaparciom;P No i fenoterol też sprzyja zaparciom;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nightingale_84: Pierwszy raz w życiu mam zapracia :sad:
    Nie wiem czy to czasem wina leków nie jest.
    Tzn chodzę do kibelka w sumie codziennie ale wizyta zajmuje mi 15-20min!
    No chyba zwariuję!
    Co można jeść/pić/lykać żeby jakoś sobie pomóc? :sad:

Odpowiada Ci zaprawiona w bojach - na noc grejfrut czerwony, rano woda z cytryną/miodem, w ciągu dnia jabłko i sok z buraków. To mi polecała ostatnio ginka, bo nawet cholerne czopki glicerynowe nie działały. I takie kombo na razie działa. W ostateczności jem jabłko i popijam kefirem/maślanką...
    --
  2.  permalink
    Oo dziękuję kochane za rady!
    Dziś spróbuję to jabłko i maślankę bo akurat mam w domu, a już dziś rano miałam spory spacer i teraz nie mam siły się ruszyć.

Hanny no własnie czytałam w ulotce fenoterolu że to jedna z "przyjemności" po przyjmowaniu. Na szczescie wśrodę już ostatnia tabletka.
    Moze samo przejdzie.
    Ale tak czy siak poprobuje te domowe sposoby bo się wykończę!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Dzięki za miłe powitanie :cheer:

OneKiss zdecydowanie skrót bananku od bananowca mi odpowiada :wink:

Tyle postów nowych, że myślałam że, się czołówka rozpakowała a to tylko weekend :wink:

Na szybkie uziemienie drętwienia rąk lub nóg polecam pomasować/po naciskać łokieć lub posmyrać się tak mocniej pod kolanem...dużo szybciej przechodzą mrówki :) mąż mi sprzedał tą info..oczywiście nie uwierzyłam :devil: ale okazało się, że musiałam mu przyznać rację :swingin:

Niestety dzisiaj w nocy doznałam mega silnych skurczy żołądka...bolało strasznie od miejsca zaraz za mostkiem tak maksymalnie do pępka...miałam takie skurcze już przed ciążą..oczywiście wizyta w toalecie+apap i na szczęście przeszło ale teraz się boję o bobofruta-szaleństwo!

Dziewczyny z czołówki jak się dzisiaj nie rozpoakujecie to może jutro....taki prezent dla waszych dzieciaczków na 1 września z okazji nowego roku szkolnego :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    bananowiec: Na szybkie uziemienie drętwienia rąk lub nóg polecam pomasować/po naciskać łokieć lub posmyrać się tak mocniej pod kolanem.

O? To i ja wypróbuję - nie znałam tego!

I ja też gratuluję, bo coś przeoczyłam :DDD
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Dorit, trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie rozwiązanie.

Znam już płeć naszego maleństwa, będziemy mieli córeczkę Jagodę :)
    Pozwalam sobie uzupełnić listę :)

1. Markos82 24.08.2013 (chłopiec)
    2. Dorit 28.08.2013 (dziewczynka)
    3. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    4. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec)
    5. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)

6. Basita 15.09.2013 (chłopiec)
    7. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    8. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    9. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    10. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    11. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    12. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    13. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)
    14. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    15. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    16. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    17. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    18. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    19. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    20. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    21. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    22. KAROLKA8444 04.11.2013
    23. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    24. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    25. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    26. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    26. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    27. Sony85 13.11.2013 ( dziewczynka)
    28. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    29. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    30. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    31. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    32.Lopeziątko 6.12.2013 ( chłopiec)
    33. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    34. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    35. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    35. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    36. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    36. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    37. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    38. _malgosia_ 27.01.2014
    39. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    40. Annie_86 01.02.2014
    41. cecylka25 02.02.2014
    42. Muriah 04.02.2014
    43. Poziomkauk 14.02.2014
    44. Loren 16.02.2014
    45. karolajnas 02.03.2014
    46. myszaasia 03.03.2014
    47. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    48. zanettt86 11.03.2014
    49. Volvic 12.03.2014
    50. ally 1381 20.03.2014
    51. GaggataB 22.03.2014
    52. Kami87 23.03.2014
    53. Gaja00 27.03.2014
    54. nulla 08.04.2014
    55. agi_s 27.04.2014
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Widzę że dzisiaj to taki skurczowo-jelitowy dzień jest nie tylko u mnie...
    Kachaw - a z czym tu się kryć. Gdzie indziej wymienisz doświadczenia na temat śluzu, zaprać, wycieków z piersi, hemoroidów i innych obrzydliwości :)))) I to jest właśnie TO. Przecież z własnym mężem o tym nie pogadasz, chociaż mi się czasami zdarza, wytrzymuje max 3 zdania i patrzy na mnie jak na ufo :)
    Hanny a nie masz obok wyniku norm?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluje córci
    Mk a nie klucia wykonczą,masz tez az tak często? Mam jakby w prawym jajniku takie nagle uklucie z 3 sek. Mija by po chwili dziabnac z nienacka.

Treść doklejona: 31.08.13 15:18
    Moj nawet nie chce slyszec o wyciekach i innych dolegliwosciach :-)
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Bonimku, nie, ja ich nie mam często, nie mam ich też codziennie. Jeśli się zdarzają to kilka i później długa przerwa. Wczoraj i dziś (odpukać) nie miałam. Ale za to twardnienia owszem, dzisiaj sporo.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja na codzien tez nie mam,az dzis masakra taki niespodziewsany silny kuj kuj, twardnieniaz tez mam. Ciekawe ile wytrzymamy
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Wytrzymamy do końca :) a przynajmniej do końca 36 tc, później można już powiedzieć uffff :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No oby oby mku :-)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    agi500wtn: Znam już płeć naszego maleństwa, będziemy mieli córeczkę Jagodę :)

gratuluje córci :bigsmile: dlaczego mnie to nie dziwi :tongue: to stanowczo dziewczynkowy czas :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    uś: gratuluje córci :bigsmile: dlaczego mnie to nie dziwi :tongue: to stanowczo dziewczynkowy czas :wink:

Dziękuję :) Jakoś od początku czułam, że będzie córeczka :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Duzo dziewczynek :-). To dobrze -wojny nie bedzie

Treść doklejona: 31.08.13 16:11
    Chociaz chlopcow tez troche :-)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: Chociaz chlopcow tez troche :-)
    --
    ale stanowczo baby rządzą :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    uś: ale stanowczo baby rządzą :bigsmile:

Wreszcie, bo przez ostatnie lata zdecydowanie chłopcy byli w dominacji ;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    agi500wtn: Wreszcie, bo przez ostatnie lata zdecydowanie chłopcy byli w dominacji ;)

o tak.jak byłam w ciąży z bliźniakami to same chłopaki wkoło się rodziły
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Kissku leżałam w Toruniu na Bielanach na Patologii 2. Warunki masakryczne. tylko 1 łazienka na cały oddział, w której znajdują się 2 prysznice i 2 toalety. Jedzenie tragiczne, zresztą ostatnio był art w gazecie jak karmią nas na patologii ciąży w Toruniu.
    Dodam tylko, że jest jeszcze patologia 1, gdzie jest standard nieporównywalny z 2, ale na 1 trafia się po znajomości :((((( ja takich nie miałam.
    Z oksy trzeba uważać, bo tętno dziecka może szaleć po nim i wtedy jesteśmy zmuszane do cc. A wiadomo, że każda się zgodzi na cc gdy spada tętno dziecka. Wtedy nikt się nie zastanawia, że to od oksy.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.08.13 17:51</span>
    łaaaaaaaaaał teraz spojrzałam na listę, witam nowe przyszłe mamusie :)))))))))))))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    To my się wyłamujemy...U NAS BĘDZIE CHŁOPIEC DOMINIK :smile::smile:
    Bananku witaj ja też świeża no Forum, ale liczę, że mamusie przyjmą nas i razem jakoś będziemy się wspierać...chociaż my dopiero na początku drogi :wink:
    Współczuję doświadczeń szpitalnych podczas pobytów. Ja w 1 ciąży leżałam na patologii w 18 tyg. ale w szpitalu o mega dobrym standardzie. Pielęgniarki co kilka godz. przychodziły sprawdzały czy ok. Nie daj ból zapomnieć podać leku.
    Później tam też rodziłam, opieka podobna...WRĘCZ REWELACYJNA. Moim zdaniem wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi, w tym przypadku chyba położnych.
    Trzymam kciuki za koleżankę
    DORIT
    --
  3.  permalink
    ale mam dziś fatalny dzień. Obudził mnie potworny ból w dole podbrzusza. Nie mogłam wstać z łóżka. Na 90% mam załatwiony pęcherz. Piecze strasznie gdy chodzę i przy siusianiu. Na IP nie mam po co iść bo jest weekend i każą leżeć. Brałam już apap, nospe, teraz urosept. Nie ma to jak dobrze rozpoczęty weekend :((
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    Jej dziewczyny ale naskrobałyście :wink:

Witam nowe mamusie, dużo zdrówka dla Was i maluszków :*

Dorit trzymam kciuki, trzymaj się dzielnie :* !! :wink: A może już tulisz swoje maleństwo ?
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Dorit, kciuki zaciśnięte!
    Witam nowe Przyszłe Mamusie :smile:
    A ma któraś info od Asiuli? Nie widać jej od wczoraj...
    Hanny, nie wiem jak po 1 godzinie, bo nie miałam takiego pobrania, ale na czczo i po 2 godzinach masz wyniki ok.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Widze,ze wszystkich cos łapie,jak nie kluje to szczypie.
    Mnie dalej co chwile ;/
    Dorit moze juz tuli dzidzie :-) :-)
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Witam się dziewczyny po powrocie ze szpitala. Niestety nadal w dwupaku, ale badania na szczęście dobre, GBS we wstępnej hodowli ujemne, przepływy super a Piotruś waży prognozowo 3200:bigsmile: W sumie został jakiś tydzień to może do 3,5 kg dociągnie:bigsmile:
    No ale myślę że dzisiaj męża troszkę poszarpię i postaramy się coś popędzić żeby listy nie blokować.
    Dorit, jak akcja???
    Jak byłam przez te 3 dni na Polnej w Poznaniu to był taki wysyp porodów, że doliczyli się 45 na dobę:shocked: Taka masówka, że nawet zastanawiam się czy tam rodzić a już na pewno przed wyjazdem zadzwonię czy mają miejsca bo niektóre dziewczyny na korytarzu prawie rodziły albo na innych oddziałach bo miejsca nie bylo na porodówce.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Subiektywnawspółczucia, może powinnaś mimo wszystko to sprawdzić po weekendzie.
    KAROBELLA, KINGA DZIĘKI za przyjęcie :smile:
    Emi ILE NA DOBĘ???????:shocked::shocked: toż to masówka jak nic. A nie ma innego szpitala gdzieś blisko?
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    _K_i_n_g_a_: A ma któraś info od Asiuli? Nie widać jej od wczoraj...

właśnie sama się zastanawiam co z Asią, jak któraś bedzie coś wiedziała to dajcie znać :) Mam jednak nadzieję że nic złego się nie dzieje, a Asia odpoczywa po przeżyciach w szpitalu
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    mariaekad - szpitale w Poznaniu są inne ale też w dwóch innych mieli komplet i Lutycka i Św, Rodziny odsyłała na POlną. Na Polnej rodzi się 8% dzieci rodzących się w Polsce w ogóle czyli jakieś 10 tys rocznie:shocked: dlatego taka masówka, ale mają neonatologię na najwyższym swiatowym poziomie więc jakby miało być coś nie tak z dzidziusiem to i tam go tam przewożą. I to mnie trochę przekonuje aby tam rodzić. Jednak trzeba się nastawić na to, że nikt się nie będzie rozczulał nad porodem bez komplikacji i trzeba sobie radzić w miarę możliwości samemu albo z mężem i położną.
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Witam sie z nowymi mamai
    moja malutka dzis cicho siedziała ale za to ja cały dzien na pełnych obrotach
    sałatki na zimę robiłam i jestem padnieta
    ale za to mała zaczyna swe harce co sprawie mi radoche i spokój ducha
    miłej nocki ide lulać :) i czekam z jutrzejszymi gratulacjami mam nadzieje bo licze ze jesli czołówka milczy to coś jest na rzeczy :)
    --
  4.  permalink
    Witam Dziewczyny :-)
    Pragnę juz tutaj do Was dolączyć ( do tej pory byłam na clo leki ułatwiające zajście w ciąże ) Po naszych półrocznych staraniach w czerwcu zastosowałam aromek i zatrzyk ovitrelle i sie udało..
    Urodzi się nam dzidziuś 27.03.2014 :-)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    BrunetkaElegance gratuluję :bigsmile:
    ja dzięki CLO mam bliźniaki 7-letnie :tongue:

Treść doklejona: 31.08.13 22:14
    A Dorit bankowo sie rozpakowuje,albo już rozpakowana :crazy:
    od rana żadnych wieści ,to niemożliwe więc
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Witamy nowa mamusie :-)
    A dorit trzyma nas w napieciu :-) :-)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.