Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeSep 3rd 2013
     permalink
    Kasiu no pięknie Dominik rośnie :) Super, że wszystko dobrze!
    Nana to już po! Szybko poszło i teraz bezpiecznie można czekać 37tc :)
    Asiula otrzyj łzy bekso! :) Zazdroszczę etapu, ze już masz torbę spakowaną i czekasz :) Oby szybko się zaczęło, żebyś mogła Małego Adasia tulić już do cycka :)

Witam nową mamusię! :)

A my dopiero co wróciliśmy ze szkoly rodzenia :) Super było i fajnie, że się jednak zdecydowaliśmy :D
    Of kors zeszyt i długopis miałam, byłam jedyną dziewczyną, co notowała :/ Dziwne, że żadna nie pisała nic. Przez 2 godziny zajęć wyszło 6 stron notatek :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: Uś już poprawiłam, tak skopiowałam i nawet nie zauważyłam , d

dziękuję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Uś bo to tak jest że pomiary są orientacyjne.
    Kissku ty tak nie szalej z tymi notatkami, bo przez Ciebie wszystkie drzewa wytną tyle tych zeszytów zapiszesz :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Łzy otarte, mąż zabrał do sklepu żeby coś mi kupić na urodziny :D a tu dupa, za gruba jestem do wszystkiego i wyglądam jak tłuścioch :D
    Stwierdziłam po za tym, że na 2 tyg nie opłaca mi się nic kupować, a chociaż trochę ten brzuch spadnie :P:P
    Kissku a co takiego ciekawego się dowiedziałaś ? Bo w sumie niektóre dziewczyny ciekawe rzeczy przekazują z SR, których nie da się wyczytać z książki :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Asiula bo się nie jeździ na zakupy w 9 m-cu ciąży, ja nic nie mierzę, nie chcę sobie psuć humoru, a na pierwsze zakupy po ciążowe pojechałam jak Ninka miała 3 m-ce wcześniej nawet nie miałam odwagi.
    A mąż niech cię zabierze do fajnej restauracji, kup sobie jakąś fajną biżuterię lub dobry kosmetyk, to można zawsze, nawet jak się ma kilkanaście kg na plusie
    Ja np mam ich już 12 :smoking:
    --
  1.  permalink
    Kasia super, że synek zdrowo rośnie a szyjka ładnie trzyma :smile:

Kissku ty to jesteś szalona z tymi notatatkami! :wink:
    Ja to pamietam, że w ciązy sobie kupowałam gazetke co miesiac M jak Mama i zostawialam co ciekawsze artykuly.. nigdy do nich nie wrociłam i wszytsko na makulaturze wyladowało :wink:

no dlatego tą wage to trzeba brac tak z przymrużeniem oka.
    Bo potem to wwyhcodza rózne cuda, że niby dziecię w 2 dni przybrało 150g :wink:

Asia ja ostatnio się pobeczałam... w kościele na specjalnym błogosławieństwie dla kobiet w ciąży.
    Głowa do góry, już mniej niż więcej :wink:

U mnie dziś pierwsza nocka bez tabletek!!!!!! :shocked:
    Rano wziełąm ostatnia połóweczke!! i trochę jestem przerażona!!
    Aczkolwiek tak jak wspominalam czuje ze turlac sie bede jeszcze 3 tygodnie :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeSep 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Asiula co Ty gadasz? :) Jesteś śliczna i fajnie wygladasz :*

Kasiu, ja chyba wezmę udział w akcji i zasadzę kilka własnych drzew w ramach rekompensaty :)))))))))))

Asiula ogólnie tak, babka nie powiedziała nic nowego, czego ja bym wcześniej nie wyczytała :) Ja nie dość, że z tych piszących jestem, to jeszcze z tych czytających :) Ale ona jest ze szpitala, w którym ja chcę rodzić i bardziej interesowało mnie, co mówi pod kątem tego, jak oni w tym szpitalu podchodzą do rodzącej i do porodu.
    Podobało mi się, że szpital zdobył 1 miejsce w konkursie "rodzić po ludzku", później mieli 2 miejsce.
    Opowiadała kiedy powinno coś niepokoić, gdy jesteśmy w ostatnich tygodniach ciąży. Opowiadała o symptomach zbliżającego się porodu, Mówiła, kiedy gnać na IP natychmiast, kiedy pojawić się w oddziale, nie przechodząc prze IP, tylko podejść na oddział do położnych i one już nas zbadają i sprawdzą co i jak (np. jeśli wydaje nam się, że wody płodowe wyciekają). I takie tam :) Fajne rzeczy. Pytałam męża czy się nie zanudził, na co odpowiedział, że nie, bo teraz wie, co i jak i będzie wiedział jak mnie uspokajać, jakbym zaczęła za bardzo panikować :) czyli słuchał co mówiła położna :D
    Ogólne wrażenia bardzo fajne. Poród to naturalna rzecz, nie ma się czego bać, ale mieć świadomość co się dzieje z naszym ciałem i jak sobie pomóc i jak dziecku pomóc przede wszystkim! A ja lubię wiedzieć, fajnie mówiła, jak nadchodzi TEN czas, to dziecko wydziela hormony, które stymulują pracę przysadki mózgowej matki i wydziela się oksytocyna, należy pamiętać, aby się nie stresować wtedy, spróbować rozluźnić, ponieważ stres osłabia działanie naszej naturalnej oksytocyny i wszystko się może wyciszać. Na spokojnie (na tyle ile się da!). Nasz spokój i brak nerwów ma większe znaczenie niż kiedykolwiek mi się wydawało, że ma :)
    Tak bardzo bezpiecznie się czułam jak Ona opowiadała. Dziwne, ale tak miałam. Że nie my pierwsze i nie ostatnie :) Bardzo mi się podoba indywidualne podejście do rodzącej. Naprawdę nie ma co się bać! :)
    Zobaczymy co będe mowić jak będę na końcówce :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeSep 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Hoho :D kiedy to było 12 kg :D ja mam prawie 20 kg.. Każdy mnie pociesza że nie widać -> JASNE!
    Mi to nawet jakoś mocno nie popsuło humoru, bo przed ciążą schudłam 36 kg i wtedy dopiero wyglądałam jak słoń :D teraz liczę, że będę ewentualnie walczyć z jakąś dyszką nadbagażu :P:P Ale po prostu jak coś jest na babeczkę bez brzucha, to ja wyglądałam jak w namiocie :P:P aż mi się śmiać chciało :P a w szafie kryzys, bo wszystko mi się opatrzyło :P
    Mąż właśnie potem wpadł na pomysł jakiegoś pierścionka, że prezent urodzinowy i za urodzenie Małego, ale jakoś :P szkoda mi na to kasy, myślę że wyjdzie tyle wydatków, że te pare stów może być potrzebne na ważniejsze sprawy :D także :D babie nie dogodzisz :P:P

Hahaha :D ja też jak byłam na SR miałam wrażenie, że tak jestem super spokojna itp :P a po tej wizycie w tym szpitalu... ble.. odwidziało mi się.. :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    dziewczyny w ekspresie reporterów na TVP 2 będzie zaraz reportaż o kobiecie w ciąży, coś chyba źle zrobili w szpitalu. jak któraś chce zerknąć to piszę
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Asiula_6_9_91: Łzy otarte, mąż zabrał do sklepu żeby coś mi kupić na urodziny :D a tu dupa, za gruba jestem do wszystkiego i wyglądam jak tłuścioch :D

Asiula, poczekaj do porodu. Olej ciuchy :devil: W końcu możesz coś pięknego dostać, jako pamiątkę na całe życie na urodziny i z okazji wejścia w nowa rolę w życiu :wink: Po narodzinach Pawła dostałam od M złoty pierścionek, a po narodzinach Emilki bransoletkę i każdego dnia przypominam sobie te cudowne chwile :wink:

Asiula_6_9_91: Mąż właśnie potem wpadł na pomysł jakiegoś pierścionka, że prezent urodzinowy i za urodzenie Małego, ale jakoś :P szkoda mi na to kasy, myślę że wyjdzie tyle wydatków, że te pare stów może być potrzebne na ważniejsze sprawy :D także :D babie nie dogodzisz :P:P

Dopiero teraz doczytałam dalej...normalka :shamed: Oj tam, oj tam, wydatki będą zawsze, a taka okazja zdarza się raz :wink: Nie psuj chłopaka :devil:

A co do humorów, hmmm...bądź księżniczka póki możesz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja tam myślę, że on i tak popędzi po coś do jubilera aleee :D już zaznaczyłam, że teraz mam zapuchnięte palce :P
    I że możemy coś wybrać za jakiś czas, bo szkoda żeby leżał za duży :P:P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kiss, fajna ta szkoła rodzenia :wink: Ciesze sie, że jesteś zadowolona. Czekam na kolejną relację :wink:
    A mnie tak lekko się zrobiło. Czuję, że wizja szpitala się oddala :wink:

Treść doklejona: 03.09.13 22:00
    Asiula_6_9_91: Ja tam myślę, że on i tak popędzi po coś do jubilera aleee :D już zaznaczyłam, że teraz mam zapuchnięte palce :P
    I że możemy coś wybrać za jakiś czas, bo szkoda żeby leżał za duży :P:P
    --

Oj Ty, brzydalu
    ! A jak nie pobiegnie, bo postanowi sie podporządkować? :devil:
    a duży pierścionek zawsze można zmniejszyć :devil::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hahaha :D on nie z tych :D
    Już sobie ubździł ten pierścień :P Chociaż muszę z nim się przejść i w razie wu opytać niepostrzeżenie o plany :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    jestem po wizycie. ja juz nie mam szyjki. jest zgladzona i porod moze sie zaczac w kazdej chwili.:shamed:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Salinos o tym też dziś była mowa u mnie na SR :) Jak się czujesz? Zdenerwowana czy spokojnie czekasz na rozwój wydarzeń?
    A jak córcia po wizycie? Ustawiona prawidłowo? Gotowa? :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeSep 4th 2013
     permalink
    Niech jeszcze wytrzyma Niunia 5 dni :*
    My dziś tragiczna noc. .
    Żołądek mnie boli jak cholera, czuje się jakbym miała grupę zoladkowa a ani nie mogę zwymiotować ani się zalatwic :( piję mięte i umieram :(((
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kachaw: Maluch waży 1946 gr, we wszystkich wymiarach wyszedł 32tc, dostałam L4 i tyle

Kachaw, hihi, to tak jak nasz Ptysiek!! Tylko Twój starszy :D

OneKiss: Of kors zeszyt i długopis miałam, byłam jedyną dziewczyną, co notowała :/ Dziwne, że żadna nie pisała nic.

Kissku, ja miałam tak samo - nikt na obu szkołach nic nie notował, ja byłam jedyna. A potem dostawałam maile "eeej, podzielisz sie, bo widziałam, że Ty wszystko notowałaś". Notatki były bardzo przydatne, jeszcze do nich wracałam wiele razy :)

Treść doklejona: 04.09.13 06:57
    Asiula, ale to żołądek, czy coś się zaczyna dziać? Współczuję Ci :(
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Hej dziewczyny,wczoraj nie pisalam bo mi strasznie smutno, moja mała znow w tyle, wazy 2030 g ,jest w dolnej granicy centyla. Do polówwowego rosła idealnie:cry:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nie no myślę, że raczej żołądek się stawia.. Mały też się tym denerwuje bo nerwowo kopie..
    Może być, że to jakaś jelitowka.. masakra..
    Bonimku nie przejmuj się!!! Ta waga jest taka mniej więcej... ważne, że rośnie:)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jak jelitowka to wspolczuje, Asiu niby rosnie ,ale mało , dostalam zstrzyki clexan :cry:
  2.  permalink
    bonim: moja mała znow w tyle, wazy 2030 g ,jest w dolnej granicy centyla. Do polówwowego rosła idealnie

nasz w 33 miał 1971 gram, w 36 2400 a urodził się w 37 z wagą 2900 więc widzisz jak to jest z pomiarami.

Pamiętam jak dziś jak pisałam tutaj na forum że Filip mały, że hipotrofia...a urodził się spory chłopak.Z resztą wg ginekolog która odbierała poród gdyby ważył ponad 3 kg siłami natury bym go nie urodziła.

Treść doklejona: 04.09.13 07:25
    bonim: dostalam zstrzyki clexan

ja też dostałam clexane, mąż zdązył mi zrobić 2 zastrzyki a miałam ich wybrać 20, bo dwa dni po wyjściu ze szpitala urodziłam :)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Wiec moze faktycznie waga bdzie ladniejsza,chociaz usg do prenatanych patrzyl,wiec chyba az tak sie ne myli.
    A te zastrzyki mnie przerazają, na widok strzykawek słabne :cry: normalnie mam dosc,dlaczego tak maloo wazy,jem zdrowo,nie pale..:neutral:
  3.  permalink
    bonim: normalnie mam dosc,dlaczego tak maloo wazy,jem zdrowo,nie pale..

bonim czasami tak bywa że dziecko mniej waży, ale to nie oznacza że jest słabsze niż inne dzieci. Ja jestem przy kości, powinnam utyć 20 albo więcej kilogramów a w ciąży przytyłam 3.5 kg.Nigdy nie paliłam, piłam okazyjnie a w ciąży to wiadomo że nic. Na dodatek całą ciążę AFI miałam niskie, piłam hektolitry wody i mały wcale mały się nie urodził. Usg fałszuje obraz, albo zaniża albo zawyża.

Dasz radę z tą Clexaną. Mi położna w szpitalu robiła nią zastrzyki w ramię, to miałam siniaki wielkości śliwki, poszłam do domu, mąż poinstruowany przeze mnie zaczął mi robić, to nawet ani jednego siniaka nie było :) Tym bardziej że Clexana to gotowy zastrzyk, fakt że do przyjemnych nie należy, bo czuć rozpieranie. Trzeba pomasować to miejsce po wkłuciu żeby się szybciej rozeszło.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Bonimku, nie stresuj sie tak, głowa do góry! Rośnie Wam filigranowa panienka :wink: Sprawdziłam, Emilka w 34 tygodniu miała 1904g, usg robione na świetnym sprzęcie i przez prawdziwego speca. Księżniczka urodziła się z wagą 3000g i teraz wcale nie należy do tych najmniejszych :wink: Długa i szczuplutka po prostu.

Laski, u nas cisza :bigsmile: Na spokojnie ogarnę dziś trochę chałupkę, bo M w pracy i nie za bardzo ma czas. Wstawiłam pranie, czuję, że wracam do życia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ogolnie zczynam sie bać,jakies lęki mnie ogarnęly,zeby chociaz do 2900 dopakowala, syn wazyl 3200. Moze taka uroda moich dzieciaczkow.
    A z tym porodem po paru zastrzykach to zbieg okolicznosci?

Treść doklejona: 04.09.13 07:45
    Dzieki dziewczyny,troche mi lepiej ,jak Was czytam :wink:
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    bonim: syn wazyl 3200. Moze taka uroda moich dzieciaczkow

To tym bardziej. Znalazłam poszczególne pomiary i były nieco "spóźnione" i rozjechane, ale owu w 21dc tez chyba miała tu coś do rzeczy. Nikt nas nie niepokoił tym, że coś jest nie tak.
    BPD 82,67 mm 33t i 3d
    HC 315, 58 mm 35t i 3d
    AC 272, 81 mm 31 i 3d
    FL 61, 69 mm 32t
    EFW 1904g
    --
  4.  permalink
    bonim: A z tym porodem po paru zastrzykach to zbieg okolicznosci?

Myślę że tak.Po prostu Filip zadecydował że wyjdzie, w dzień wypisu badano mnie i wszystko było zamknięte na 4 spusty. U nas było podejrzenie hipotrofii, w szpitalu robiono mi usg za każdym razem była inna waga. Dostałam właśnie Clexane i Medargin. No i oba opakowania leżą w szafce i się kurzą.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    U mnie
    Bpd. 8.19cm 32t 6d
    HC 28,37cm 31t 1d
    AC 28,22cm 32t 2 d
    FL 6,58 cm 33,6
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witam się z rana :* u nas dziś w końcu troszkę przespana noc i te upławy wodnite dziś ich też nie miałam.
    Bonimku u mnie jak byłam u innych ginów to waga też się różniła dużo więc się nie przejmuj kochana :*
    Nana cieszę się że wszystko się uspokoiło i że możesz w końcu normalnie zacząć funkcjonować ;)
    Asiulku współczuje, to jest chyba najgorsze jak jest nie dobrze a nie można wymiotować, a może zjadłaś coś i to temu?!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A ten medargin na co jest?
  5.  permalink
    medargin to taki suplement. Przez kilka miesięcy brałam ACARD na rozrzedzenie krwi ze względu na niską wagę małego ale ona za bardzo rozrzedza krew (i może być to niebezpieczne podczas porodu) i w 36 tygodniu ginekolog przepisała mi Medargin, zawiera Arginine która także rozszerza naczynia krwionośne, ale już nie tak bardzo jak Acard.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No ja tez bralam acard,ale widze,ze acadowe dzidzie sa małe, acard mam juz odstawiony
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Bonim Twoja owu też nie była książkowa z tego, co widzę. Wymiary córy, trzymają się w kupie :wink: Będziesz miała okruszynkę...nasz Mikołaj pewnie będzie facetem...większym niż Emi...Paweł szybko zmienił mi sie w bobasa, Emilia była takim prawdziwym maleństwem...Pamiętam, jak mnie rozczulała - drobineczka :heartbounce: Fajne są takie delikatne babeczki :wink: Rozmarzyłam się...:shades:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Asiu u nas dzs tez przespana noc :-)
    Nana,owulki pozne,tyle ze do 20 tc nie bylo roznic,a pozniej sie zaczelo. Moze faktycznie chudzinka,ja do tlustych nie naleze. No nic musze sie ogarnąc bo zalamana jestem. Boje sie zastrzykow buuu
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    bonim: Boje sie zastrzykow buuu

Ej! Urodziłaś syna, to i zastrzyki Cię nie przerosną :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ciekawe kto sie odwazy robic hihi bo ja na pewno nie :devil:
  6.  permalink
    bonim: Ciekawe kto sie odwazy robic hihi bo ja na pewno nie

męża zmuś :D
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    On jeszcze wiekszy cykor :-)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nana cieszę sie ze sie wszystko uspokoiło :bigsmile:
    teraz oby do 38tc!
    uważaj na siebie

Bonimku ja też mam takie rozbieżne pomiary i to dzien po dniu
    w poniedziałek 714g i lekko powyżej 10 centyla i wczoraj ok 870-970g i w samym środku normy
    olać.póki nikogo nic nie niepokoi to sie nie martw
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Witam was dziewczynki w środowy poranek,dzieciaczki w szkole a ja idę się byczyć przed tv bo nic mi się nie chce :neutral: Miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Witam się i ja z samego ranka.
    Dziewczyny tą wagą malucha chyba nie ma co się tak bardzo przejmować. U nas od 30 tyg było podejrzenie hypotrofii.Jadłam zdrowo, nie piłam, nie paliłam nigdy...no wzór. A Mała była mała ale bez przesady urodziła się 2740, i długa na 49 cm. Więc no drobna. Nie wszystkie dzieci muszą mieć wagę 3500. Dopóki na USG jest dobrze, przepływy w normie i lekarz tam nic niepokojącego nie widzi, to wydaje mi się, że po prostu macie małe dzieci. Zresztą może warto zobaczyć na siebie. Może wcale nie jesteście jakieś mega wielkie i wyrośnięte :wink:
    JESZCZE O CLEXANIE to ja poproszę o szczegółowy opis robienia zastrzyku w ramię, bo w brzuch już się jakoś boję :neutral: tym bardziej, że mąż mi robi te zastrzyki więc przyda się instruktarz
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Cześć laseczki. Ja mam jeszcze mały dołek po wczorajszej wizycie. Po 12 zadzwonię po wyniki krzywej cukrzycowej.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Kissku wczoraj byłam zdenerwowana ale dzisiaj juz spokojnie do tego podchodzę. Pewnych rzeczy nie przeskoczę, pozostało mi tylko czekanie na nasz WIELKI CUD :) Malutka pcha się na świat, główka nisko w kanale rodnym, aż lekarz się zdziwił wczoraj.Ona główką napiera na szyjkę mocno stąd te problemy szyjkowe u mnie. Moje marzenie to donosić jeszcze z tydzień, żeby była donoszona :)
    Bonimku głowa do góry!! co lekarz to inaczej mierzy, sama na sobie się przekonałam..jakbym miała im we wszystko wierzyć to bym oszalała, bo znaczyłoby, że moja nie rośnie a wręcz maleje w brzuszku..
  7.  permalink
    mariaekad: JESZCZE O CLEXANIE to ja poproszę o szczegółowy opis robienia zastrzyku w ramię, bo w brzuch już się jakoś boję :neutral: tym bardziej, że mąż mi robi te zastrzyki więc przyda się instruktarz

Najpierw miejsce wkłucia dezynfekujesz spirytusem, chwilę czekasz aż wyparuje. Jeśli jesteś praworęczna to lewą ręką bierzesz fałd skóry żeby ci się zrobiła taka górka, (kciukiem i palcem wskazującym) prawą ręką wbijasz igłę pod kątem 90 stopni. Myślę że warto poszukać instrukcji na google, bo jednak bez pokazania to ciężko wytłumaczyć.
    Naciskasz na tłok i powoli wstrzykujesz, czuć takie nieprzyjemne rozpieranie, chociaż to też zależy od umiejętności zrobienia zastrzyku. Im wolniej tym lepiej i ból jest mniejszy.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    ja clexane robie cały czas przy żebrach, pomiędzy cycuszkami a brzuszkiem zbieram fałdek skóry, bo tylko tam daję radę ;p kiedys próbowałam w nogę ale moja psychika nie wytrzymała..
  8.  permalink
    Asiula współczuje! Może po miecie przejdzie.
    Bonim nie smutaj sie, może jeszcze Malutka pogoni z waga.
    Anna super, ze już spokojniej:))

Karolinka pierwszy dzien w przedszkolu:)) strasznie sie cieszyła. W samochodzie mówiła "przedszkolu nadchodze!":)) wydaje mi sie, ze brzuszek mi trochę opadł. Dziś rano tez na wkładce zauważyłam jakby galaretke, czyżby czoło zaczął powolutku odchodzić???? Aaaaa boje sie trochę!!!!
  9.  permalink
    salinos: ja clexane robie cały czas przy żebrach, pomiędzy cycuszkami a brzuszkiem zbieram fałdek skóry, bo tylko tam daję radę ;p kiedys próbowałam w nogę ale moja psychika nie wytrzymała..

No ja nie mogłam się przemóc robić ani pod żebrami, ani w brzuch dlatego męża naumiałam. Z resztą on nawet czopki małemu wkłada, bo ja jakoś nie mogę się przemóc, a przecież jestem położną. Z resztą do swojego dziecka to inaczej się podchodzi.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Anairda nie powinno być problemu. Mąż robi więc powinien dać sobie radę.
    Salinos ale to musi strasznie boleć :sad: ja jak mi mąż robił właśnie w taki cienki fałd skóry, że tak powiem to bolało jak cholera a jak brał trochę tłuszczu z brzuszka to spoko. Ja bym w życiu sobie sama tego zastrzyku nie zrobiła... za żadne skarby świata.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Po 12 zadzwonię po wyniki krzywej cukrzycowej.
    napisz koniecznie jak Ci wyszła.i nie dołkuj się już.nie plamisz więc póki co łożysko nie przeszkadza :smile:
    salinos: Moje marzenie to donosić jeszcze z tydzień, żeby była donoszona :)
    i za to trzymam ogromne kciuki!

ja se chyba kawe strzele,fatalnie sie czuje.sennosc mnie morzy
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, to ja jeszcze cos od siebie dodam. Nasz gin, ktory nam zwykle robil usg mowil, ze nalezy pamietac, ze waga z usg jest zawsze, ale to zawsze waga tylko szacunkowa. Ze moze sie roznic o pol kg w jedna lub druga. I dlatego mamy sie waga zupenie nie przejmowac, chyba, ze on sam powie, ze cos jest nie tak. A w 31 tyg poszlismy do innego gina, ktory mnie nastraszyl, bo maly wazy 1900 (czyli 3 tyg wczesniej niz Wy) i ze niedobrze, ze za duzy i w ogole.

Natomiast moja gin powiedziala ''wyluzuj kobieto, jedne dzieci rodza sie wieksze, inne mniejsze, my na to - oprocz genetyki - wplywu nie mamy zadnego''.

Aha, z ciekawostek - wiecie, ze kobiety i tak rodza najwieksze dzieci w Europie?!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.