Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeSep 4th 2013
     permalink
    Kissku notatki 1wsza klasa :D :crazy::clap:
    -- [/url]
  1.  permalink
    Kissku :whorship:
    Jestem pelna podziwu!!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    No i masakra nie ma jeszcze wyniku będzie dopiero po 19 lub jutro. :devil: Za to miałam zachciankę na ciasto ze śliwkami i właśnie się piecze:boogie::boogie:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kiss, jesteś niesamowita :bigsmile:
    Chylę czoła :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kiss, no i zafundowałaś nam lekcję szkoły rodzenia jak talala :)
    Dzięki :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    OneKiss: Tego śluzu może być tak dużo, ze wkładki nie wystarczą, trzeba będzie skorzystać z podpasek.
    Kolor i gęstość śluzu (wodnisty, lekko mętny) może sprawić, że mozna go pomylić z wodami płodowymi.

Dokładnie cos takiego miałam z Emilią :wink:
    Czekam na kolejny odcinek :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    :shamed:

Mówiłam, ze ja z tych "piszących" jestem :D

Polecam się :) Mam jeszcze zapiski dot. skurczy przepowiadających, opadającego brzucha, o słabszych ruchach płodu, o szyjce macicy i wilczym apetycie, o ustawieniu się dziecka częścią przodującą do kanału rodnego :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Onekiss szacun. :whorship: Ty chyba kujonka byłaś w szkole co:thumbup:
    A ja urodziłam bez lewatywy. Ale u mnie np. jakieś dwa dni przed porodem wystąpiły biegunki, tak jakby właśnie jelita się chciały oczyścić...zresztą powiem Wam, że pojęcia nie mam czy przy porodzie coś mi się wymskło, bo rodziłam w wannie z wodą po cycki filtrowaną non stop... ale pamiętam, że małą zaraz po urodzeniu się skupkała :tooth: bo położna jej dupcię wycierała... także mam nadzieję, że tym razem też mnie samo przeczyści i już:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Kujonka to nie! Ale w notowaniu dobra byłam, ale mam i wprawę bo ukończyłam kilka fakultetów :D

Jak Wam się przydadzą moje zapiski, to cieszę się bardzo! :) Zawsze to może być punkt wyjścia do podyskutowania, bo może ktoś coś wie więcej lub inaczej :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    A tam Twoje fakultety :cheer:
    super notatki Kissku, ja też z tych npotatkowych, zawsze na studiach wszyscy wiedzieli że Kaśka ma kompletne notatki i przed egzaminami kserowali na potęgę
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kiss, a przepisujesz to w komputer? bo jeśli tak, to wysyłaj wszystko, każdą lekcję, szczególnie 4 pierwsze tematy !!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    OneKiss: Mówiłam, ze ja z tych "piszących" jestem :D

a ja serio czekam na kolejny odcinek :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    I ja :crazy:
    Ciekawe jak tam Mamuśki z podium :d?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Madlen witam Cie serdecznie :bigsmile:
    musisz odszukac listę (pewnie dwie str wcześniej) i się dopisać w odpowiednią pozycję :bigsmile:

Kissku wale pokłony :crazy:

mi pewnie zrobią lewatywę przed CC,boje sie jej cholernie.chyba bardziej niz samego cięcia
    przy pierwszym cięciu nie zrobili bo przyjechałam po odejściu wód

Treść doklejona: 04.09.13 17:12
    Asiula_6_9_91: Ciekawe jak tam Mamuśki z podium :d?
    właśnie coś sie Markos nie odzywa :cool:
    a basita kiedy miała mieć wywoływany?

Treść doklejona: 04.09.13 17:18
    a juz wiem ze Basita dzis miała sie polozyc w szpitalu i wywołanie albo dzis albo jutro

Treść doklejona: 04.09.13 17:21
    aha to nie mój brzuszek :tongue:
    wynaleziony w sieci :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Witam !;) dzis mialam dwie wizyty, u endokrynologa i ginekologa. TSH w normiez dzidziusiem tez wszystko dobrze ;) dzis mialam badana przeziernosc karkowa, okazalo sie, ze wszystko jest w normie. Dostalam rowniez przesliczne zdjecie, alena razie nie moge dodac, bo pisze z komorki. Jestem ogromnie szczesliwa, ze dzidzia jest zdrowa.;)) pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie i rowniez te juz rozpakowane !;)
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Volvic świetne wieści, oby tak dalej :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeSep 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Mam wyniki krzywej cukrowej :bigsmile:
    pierwszy wynik 68
    po godzinie 126
    po dwóch godzinach 129

Czyli chyba nie ma cukrzycy:boogie:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: pierwszy wynik 68
    po godzinie 126
    po dwóch godzinach 129

ja miałam na czczo 74 a po 2h 73
    z tego co wiem to norma jest chyba do 140 wiec gratuluje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    kissku jesli to nie problem to i ja poprosze notatki dot. skurczy przepowiadajacych, opadajacym brzuszku, ruchach plodu i szyjce macicy.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink

Dzięki.Sprawdzałam normy pierwsza jest do 110,po godzinie nie może przekraczać 180 a po dwóch 140 :bigsmile:

Strasznie się bałam bo w mojej rodzinie i babcia i śp.tato mieli cukrzycę, więc jestem obciążona.A przy drugiej ciąży ponoć łatwiej o nią niż w pierwszej. Najważniejsze że przynajmniej to jest ok :boogie:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Hecate wstaw suwaczek nie wiem w jakim tc jesteś
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: a po dwóch 140

o to to.o tym myślałam :wink:
    no i ładnie ze taki wynik Ci wyszedł,faktycznie obciążenie genetyczne masz spore.widać dobrze twój organizm radzi sobie z cukrem :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _K_i_n_g_a_: znaczy się większe niż mężczyźni??? :rolling: domyślam się, że chodziło o polskie kobiety, ale strasznie mnie to rozbawiło :wink:

Haha, Kinga miała rację, chodziło mi o Polki :))))))) Się mi słówko ominęło, wybaczcie :) Też się nieźle uśmiałam jak to teraz przeczytałam.

Kissku, kobiety też są dziwne - u nas na szkole rodzenia panowie reagowali b. normalnie (ale średnia wieku to była bliżej 40ki...). Natomiast była jedna para, i pan i pani, pan już dzieciaty z poprzedniego związku i jak była mowa o waginach, macicach, śluzie, czopach czy prostagladynach w NASIENIU! :devil: to chichotali jak za przeproszeniem debile albo robili głupie miny. Ludzie mocno powyżej 30ki. Ciekawa jestem jak dziecko będą kiedyś uświadamiać.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Ciekawa jestem jak dziecko będą kiedyś uświadamiać.
    nie będą :wink:
    z filmów się uswiadomi :tongue:
    --
  2.  permalink
    salinos: kissku jesli to nie problem to i ja poprosze notatki dot. skurczy przepowiadajacych, opadajacym brzuszku, ruchach plodu i szyjce macicy.

Kissku, ja tymi samymi tematami co Salinos jestem zainteresowana :smile:
    Choć jeśli masz to na karteczkach tylko i sama dla siebie nie robisz tych notatek na kompie to nie zabieraj sobie czasu na pisanie :smile:

Jutro wizyta!!!
    Już się nie mogę doczekać!!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    NIght powodzenia na wizycie, jutro będziecie donoszeni i doczekałaś się bezpiecznego momentu, dzieć duży więc niech się dzieje wola Boga:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMuffina25
     permalink
    Witajcie mamusie, potrzebuje małej rady od was doświadczonych, czy któraś z was wie kiedy należy zgłosić sie do szpitala przy dodatnim GBS? Wiem że na pewno przy odejściu wód, a co jeśli chodzi o czop śluzowy? bo przecież on też zabezpiecza dziecka przed bakteriami. Będę wdzięczna za każdą wypowiedz w tym temacie bo zaczynam panikować.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Jeśli się mylę to niech dziewczyny mnie poprawią, ale przy dodatnim gbs przy porodzie dają antybiotyk, wcześniej nie, a czop może odejść nawet na kilka dni lub tydz przed porodem, więc myślę że ci nic prędzej nie podadzą, a jak wody odejdą to i tak trzeba od razu jechać do szpitala
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeSep 5th 2013
     permalink
    Witam się z rana. Dziś obchodzimy studniówkę :crazy: może teraz przestanie mi się dłużyć:tongue:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hecate teraz już z górki !!
    My 14.06 mieliśmy studniówkę i od tego czas pędzi nieubłaganie :p
    A Tobie to w ogóle bo bliźniaki to chyba będzie cc co ? I wtedy trochę szybciej jest :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Witam mamusie,ja mam miec gbs za 2 tyg, a czop troszke odszedl 3 tyg temu.
    Gratulije studniowki, postow naskrobalyscie ze łoooo
    Ja jestem za lewatywa,wiekszy komfort przy porodziei oo,bo ciezko pojsc siusiu a dopiero co to drugie :-)
    Ja juz jestem po pierwszym zastrzyku clexane, mama mi robila,a ja histeryczka prawie mdlalam hihi
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Hej haj heloł :bigsmile:
    Witamy się na ostatniej prostej - w 9 miesiącu :swingin:
    Muffina, na SR mówiły położne, że przy dodatnim GBS od razu do szpitala jak zaczną odchodzć wody, nawet jeśli będą czyste i będzie ich mało, jeśli GBS jest ujemny, to można jeszcze poczekać na regularne skurcze.
    Frag, czyli jednak nie zaćmienie :wink: Ufff :wink:
    Dobra, do tej pory nie poganiałam, ale jakoś mi dziwnie na tym 13 miejscu, więc czołóweczko - do dzieła :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Syyynu.. słyszysz ? :D do dzieła :devil::devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Dzień dobry w ten piękny poranek :) jak tam się spało ? coś cisza, nic nie wiadomo o kobietkach z podium, mam nadzieję, że szczęśliwie tulą swoje Skarby :) ale im zazdroszczę ;)
    Night powodzenia na wizycie :) i czekamy n wieści.
    Mam pytanko w ile ubranek zaopatrzyłyście się na rozmiar 56? bo mam dużo ale na 62..

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.09.13 09:29</span>
    1. Markos82 24.08.2013 (chłopiec)
    2. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    3. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    4. Basita 15.09.2013 (chłopiec)
    5. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    6. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    7. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    8. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    9. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    10. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    11. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)
    12. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    13. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    14. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    15. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    16. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    17. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    18. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    19. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    20. KAROLKA8444 04.11.2013
    21. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    22. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    23. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    24. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    24. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    25. Sony85 13.11.2013 ( dziewczynka)
    26. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    27. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    28. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    29. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    30.Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    31. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    32. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    33. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    33. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    34. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    34. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    35. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    36. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    37. _malgosia_ 27.01.2014
    38. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    39. Annie_86 01.02.2014
    40. cecylka25 02.02.2014
    41. Muriah 04.02.2014
    42. Poziomkauk 14.02.2014
    43. Bananowiec 15.02.2014
    44. Loren 16.02.2014
    45. karolajnas 02.03.2014
    46. myszaasia 03.03.2014
    47. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    48. zanettt86 11.03.2014
    49. Volvic 12.03.2014
    50. ally 1381 20.03.2014
    51. GaggataB 22.03.2014
    52. Kami87 23.03.2014
    53. Gaja00 27.03.2014
    53. BrunetkaElegance 27.03.2014
    54. dziewczyna600 03.04.2014
    55. nulla 08.04.2014
    56. Libra1610 16.04.2014
    57. agi_s 27.04.2014
    --
  3.  permalink
    Już po wizycie i jestem leeko podłamana :sad:
    Choć lekko to chyba mało powiedziane bo jak wyszłam od lekarki to sobie w aucie pobeczałam.
    Szyjka dalej długa na 1,5cm, główka jeszcze lużno się rusza, oznak zbliżającego się porodu brak.
    I ja wiem że mam jeszcze 3 tygodnie i nie powinnam się martwić ale..
    Hanka waży już 3400g!! Czyli w 2 tygodnie przybrała 400g!
    Jak tak dalej pójdzie to mnie skierują na CC :cry:
    Lekarka powioedziała, że przy mojej budowej i figurze szacunkowe 3800 to już będzie podstawa do wypisania skierowania..
    Nie dość że ogólnie mam kiepskie ostatnio samopoczucie to jeszcze tu mi dowalili :cry:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Night no to witaj w klubie..:*
    Chociaż jak mój lekarz mówi : Kilka mocniejszych skurczy i bez żadnej zapowiedzi wyląduje na porodówce :)
    Tak się pocieszam :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    nightingale_84: że przy mojej budowej i figurze

NIght a co lekarka miała na myśli? bo mi mój lekarz nic nie mówił o CC a mój mały też jest bardzo duży;/
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się z rana
    Madlen ja mam sporo 56 bo powiem szczerze, że moja nawet w 56 się topiła na początku a urodziła się 3200gr i 52cm, a twój maluszek jak się plasuje w centylach ??
    Asiula zmieniłaś avatar i cie nie poznała, myślę co to za babeczka syna popędza a to ty
    A ja wczoraj wieczorem najadłam się strachu kładę się spać i nagle poczułam że mi mokro idę a tam na majtkach spora plama i zaraz pierwsza myśl że to wody ciekną, zwłaszcza że poczułam to jak już leżałam, zaraz schiza. Śluz taki właśnie wodnisty, mam nadzieję że to śluz, w nocy co się budziłam do toalety to sprawdzałam co to jest i idę dziś kupić papierki do badania wód, a jak nie będzie w aptekach to zamówię na allegro
    Jak one się dokładnie nazywają, bo chcę znaleźć na allegro ale nie wiem pod jaką nazwą szukać
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    kachaw: Asiula zmieniłaś avatar i cie nie poznała, myślę co to za babeczka syna popędza a to ty

miałam tak samo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kachaw - papierki lakmusowe :)
    Ja też się miałam zaopatrzyć ale praktycznie w żadnej aptece tego nie ma.. a tak zwlekałam na allegro i masz ci o :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    czy jak kupię takie zwykłe to będzie okey, bo ponoć jak się sączą wody to papierek zabarwi się na odcienie niebieskiego
    papierki lakmusowe
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Kachaw szczerze mówiąc nie wiem, miałam mała mierzoną na połówkowym w 20 tyg 5 dniu i było 390 g, teraz na wizycie nie była sprawdzana a następna wizyta dopiero 20 września :/ muszę się upomnieć o mierzenie. Mam nadzieję że nie będzie klockiem po tacie ;) ja to kruszyna byłam 2800 tylko.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Madllen mój miał 390 gram w 22 tc więc Twoja Niunia troszkę większa, więc pewnie średniaczek taki 3200-3400 będzie, chociaż każde dziecko rośnie swoim tempem :)
    Ale to i tak dla takiego Malucha chyba się przyda trochę ubranek w rozmiarze 56, tym bardziej, ze co firma to inna rozmiarówka..
    -- [/url]
  4.  permalink
    Asiula_6_9_91: Chociaż jak mój lekarz mówi : Kilka mocniejszych skurczy i bez żadnej zapowiedzi wyląduje na porodówce :)

No moja mi tylko poradzila jedno "no to teraz męża zaprzęgamy do roboty i seksik, seksik, seksik"
    Akurat Łukasz dziś na rozprawę poźno poszedł wieć go zdażyłam wykorzystać :bigsmile:

Asiunia892: NIght a co lekarka miała na myśli? bo mi mój lekarz nic nie mówił o CC a mój mały też jest bardzo duży;

Wiesz co, no ja jestem niezbyt wysoka i raczej szczupła, więc może temu.
    Bo normalnie CC robią jak szacunkowa waga wynosi 4200g, pewnie w razie czego jeszcze zrobią mi dokładne pomiary macicy no ale taka opcja się niestety pojawiła :sad:
    Ty Asiu masz jeszcze troszkę czasy, może dziecię przystopuje z koksowaniem :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeSep 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Hahahahahahha :D No tak 3xS :D Seks, sprzątanie i schody :D

Dziewczyny, a jeśli chodzi o masaż sutków to jak go wykonywać i od kiedy można ?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Kinga u nas połozna mówila tak samo odnośnie odejścia wód i poczekania na regularne skurcze :) Of kors jak wody czyste i wszytko jest w porządku.

Asiula, ale Twój synek ma jeszcze czas na narodziny :) Ja nie wiem, że taka tendencja jest tu na forum, że jak ukończony 37tc to już rodzić trzeba, jak najszybciej. Dziecko ma czas. Gdzieś z tyłu głowy trzeba mieć zakodowane, że ciążą przenoszona to dopiero po 42tc jest :) więc jeszcze czas! a teraz najważniejszy jest ten spokój i relaks z dobrą książką, komedią, z dziewczynami na forum, ale nie nakręcać jedna drugiej, że to już rodzić wypada, bo listę trzeba zwalniać :devil: :bigsmile:
    Wasz Adaś ma czas :) A każdy dzień w brzuszku dłużej to dla Niego lepiej.
    Ale też rozumiem to podekscytowanie na końcówce, ze już się chce przytulić dzieciątko, że wszystko boli, ze ciężko itp.

Night przytulam :hugging: Może jednak cc nie będzie, skoro tak bardzo tego nie chcesz. Nie ma co na zapas się denerwować :*

Ja mam duzo ubranek na rozm. 56 i już nie kupuję więcej :) bo nie wiem czy nawet połowę z nich ubiorę Anielince. Zależy jaka duża się urodzi.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kissku :kissing:
    Ja to wszystko wiem, ale chęć żeby go przytulić i wycałować już mieć przy sobie jest tak wieeeeeeeeeelka :heartbounce:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    One Kiss fajna notatka :) Czekam na więcej :)
    Ja wczoraj miałam wizytę nie jestem zbyt zadowolona, pomijając że USG trwało 5 minut doktor nic nie powiedział to moja Kruszynka jest mniejsza niż powinna być o jakiś tydzień i waży 1463g...
    Muszę się cofnąć z postami bo ostatnio pisałyście ile wasze Szkraby ważą...
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Stokrosia ale to ładna waga na 31 tc :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    nightingale_84: Ty Asiu masz jeszcze troszkę czasy, może dziecię przystopuje z koksowaniem :smile:

oby Night bo już się boję jak pojadę na wizytę i mi powie ile mój malutki klocek waży :P hehe:tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.