Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
może jednak unikniesz CC.
niech sobie siedzą, rosną zdrowo
Najlepiej przez te 100 dni.
Następnego dnia gin wszedł na moją salę i przeżył szok
Stwierdził, że byłam ostatnia osobą, którą by się spodziewał spotkać rozpakowaną tamtego dnia
Jestem kaleką po wczorajszej kanapowej drzemce. Padłam po połozeniu dzieci spać. Myślałam, że obejrzę sobie tv i odleciałam. Spałam może dwie, trzy godziny...wystarczyło. Normalnie koniec. Zawsze musi byc coś. 

Ale jak bym miała rodzić naturalnie to bym panikoła i to bardzo no nie znam tego i szczerze mnie to przeraża
na podstawie tych szacunków lekarze podejmują decyzję

Asiunia, mi też lekarka sama o tym nie powiedziała, bo u nas za wcześnie na wyrokowanie, ale ja słyszałam o tej granicy 4kg. więc sama ją w końcu zapytałam słysząc na każdej wizycie, że duże dziecko.

Naprawdę tak uważasz? :)spójrz:
A w ogóle to powiem Wam, że lakraka mi opowiadała, że wczoraj u niej była jedna pacjentka nad ranem, szyjke miała już zgładzoną ale też w sumie skurczy nie miała, choc poród był już bliski.. wieczorem urodziła
A co najbardziej szokujące! Wiecie z jakim rozwarciem przyjechała na porodówkę?!...... 9cm!!!
O 20 byli na miejscy o 21:20 już tuliła maleństwo!
Swoją drogą wytzymać w domu tak długo!!
Kissku cholero!
Teraz zamiast myć okna będę czytać notatki!
Zawsze do usług 
Mnie chyba brzuch opadl, fotke zrobie jutro rano to porownacie. Ciagnie mnie w krzyzu a pachwiny juz dawno tak nie bolaly,jak stara babcia chodze, we wt gin mowil ,ze mala juz nisko ma glowke, jak siedze to czuje ja przy szyjce
Dziewczyny, które rodziły, jak to u Was wyglądało?
Od którego momentu pojechałyście na IP? Ile rodziłyście? Jak postępowało rozwarcie?
A może własnie dlatego warto w domku byc, to wtedy szybciej idzie?
Od którego momentu pojechałyście na IP? Ile rodziłyście? Jak postępowało rozwarcie?
Dziewczyny, które rodziły, jak to u Was wyglądało?Od którego momentu pojechałyście na IP? Ile rodziłyście? Jak postępowało rozwarcie?
najważniejsze, że nie nakręcam się negatywnie ani na jednej ani na drugi poród (biorąc pod uwagę, co mnie będzie dotyczyło – ból, nacinanie, rana, itp).
To jest rzecz obarczona błędem pomiaru, oprócz wagi jest cała masa innych czynników mających wpływ na zdrowie malca.

NanaDzięki!

no laski Cię po piętach będą całować

dajesz mi nadzieję kochana
O tej główce u wieloródki czytałam w kilku miejscach, więc w sumie dziwi mnie zdziwienie mojego gina, choć on też potwierdzał główkowe info, gdy pytałam 
Jak odszukam konkretnie to wrzucę odpowiedni fragment, cobyś nie musiała wierzyć forumowym wieściom 

O 20 byli na miejscy o 21:20 już tuliła maleństwo!
Swoją drogą wytzymać w domu tak długo!!
Nie obraziłabym sie teraz, gdybym wpadła z 9cm rozwarciem 

Mam obawy, że M bedzie nas gnał zbyt wcześnie...A na podstwie czego innego jeszcze? Serio pytam, bo z czymkolwiek innym się nie zetknęłam. Tzn. wiem, że ważna jest wielkość główki dziecka i miednicy rodzącej, ale poza tym co więcej?
)! Na pocieszenie kupiłam sobie koszulę do karmienia i komplet bielizny z allesa. M opieszały, musiałam sama się dowartościować :P w tym momencie odeszły wody i pojawił się mały grymas na mojej twarzy i 19:28 małą za 1 parciem wyskoczyła..

Nie mam powoli w co się zapakować. Piersi to najfajniejsza sprawa w ciaży 

Te eleganckie staniki do karmienia kupię po nawale i polecam tak zrobić, bo nie wiesz, na czym stanie ostatecznie. I tak na poczatku będziecie w domku, więc bawełniany karmnik starczy spokojnie. Alles bardzo szybko realizuje zamówienia. Kupujesz przez net, mierząc sie wcześniej wg wskazówek i masz następnego dnia a najpóźniej na drugi dzień.