Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
na podstawie tych szacunków lekarze podejmują decyzję
Asiunia, mi też lekarka sama o tym nie powiedziała, bo u nas za wcześnie na wyrokowanie, ale ja słyszałam o tej granicy 4kg. więc sama ją w końcu zapytałam słysząc na każdej wizycie, że duże dziecko.
spójrz: Naprawdę tak uważasz? :)
A w ogóle to powiem Wam, że lakraka mi opowiadała, że wczoraj u niej była jedna pacjentka nad ranem, szyjke miała już zgładzoną ale też w sumie skurczy nie miała, choc poród był już bliski.. wieczorem urodziła
A co najbardziej szokujące! Wiecie z jakim rozwarciem przyjechała na porodówkę?!...... 9cm!!!
O 20 byli na miejscy o 21:20 już tuliła maleństwo!
Swoją drogą wytzymać w domu tak długo!!
Kissku cholero!
Teraz zamiast myć okna będę czytać notatki!
Mnie chyba brzuch opadl, fotke zrobie jutro rano to porownacie. Ciagnie mnie w krzyzu a pachwiny juz dawno tak nie bolaly,jak stara babcia chodze, we wt gin mowil ,ze mala juz nisko ma glowke, jak siedze to czuje ja przy szyjce
Dziewczyny, które rodziły, jak to u Was wyglądało?
Od którego momentu pojechałyście na IP? Ile rodziłyście? Jak postępowało rozwarcie?
A może własnie dlatego warto w domku byc, to wtedy szybciej idzie?
Od którego momentu pojechałyście na IP? Ile rodziłyście? Jak postępowało rozwarcie?
Dziewczyny, które rodziły, jak to u Was wyglądało?Od którego momentu pojechałyście na IP? Ile rodziłyście? Jak postępowało rozwarcie?
najważniejsze, że nie nakręcam się negatywnie ani na jednej ani na drugi poród (biorąc pod uwagę, co mnie będzie dotyczyło – ból, nacinanie, rana, itp).
To jest rzecz obarczona błędem pomiaru, oprócz wagi jest cała masa innych czynników mających wpływ na zdrowie malca.
Nana Dzięki!
no laski Cię po piętach będą całować
dajesz mi nadzieję kochana
O 20 byli na miejscy o 21:20 już tuliła maleństwo!
Swoją drogą wytzymać w domu tak długo!!
A na podstwie czego innego jeszcze? Serio pytam, bo z czymkolwiek innym się nie zetknęłam. Tzn. wiem, że ważna jest wielkość główki dziecka i miednicy rodzącej, ale poza tym co więcej?
w tym momencie odeszły wody i pojawił się mały grymas na mojej twarzy i 19:28 małą za 1 parciem wyskoczyła..