Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeSep 5th 2013
     permalink
    Ja trafiłam w sklepie na te staniki :)
    Pani super dobrała i zostawiliśmy mały luzik i musiałam mieć 70j bo ja mam mało w obwodzie a duże piersi..
    Denerwowało mnie jak przymierzałam szybciej i mi wciskali np.80h a obwód cały lata.. skoro wiem, że przed ciąża miałam 70h..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    agi500wtn: mariaekad, chodzisz z tą bakterią już jakiś czas, więc te kilka dni Cię nie zbawi

Bardzo nieodpowiedzialne podejście :devil::devil:

Mk28dni: Ja zawsze miałam problem z doborem rozstawu miseczek, nigdy nie kupowałam biustonoszy przez neta poza tymi bawełnianymi

Ja nie kupuję przez neta...stanik dobrze dobrany to stanik zmierzony...a 3 razy wolę pójść do sklepu niż bawić się w odsyłanie :wink::wink:

Ale ja mam duży biust i może dlatego uważam, że biustonosze należy mierzyć-jak komuś się udaje kupić przez neta to zazdroszczę bo raz dwa i po sprawie :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    A propos staników, to czy będąc w ciąży śpicie w nich, czy w jakichś specjalnych, czy w ogóle bez??
    Mariaeked jutro dopiero piątek, więc miałabyś 3 dni na leczenie, ja bym wysłała jednak kogoś po receptę.
    Ja dziś po usg genetycznym, wszystko jest prawidłowe :whorship: a tak przeżywałam. jeszcze za parę dni wyniki z krwi.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Akurat alles naprawdę fajnie przez net się sprawdza. Też nie dowierzałam. Mk, zawsze można zadzwonić i się dopytać, a może akurat jest jakiś sklep z produktami tej firmy w Twojej okolicy. Mogłabyś podejść i obejrzeć, jak to wygląda.

Asiula 70 H :crazy: Nie mogłabyś się podzielić? :tooth: Teraz mam 70E i bardzo mi się to podoba :rolling: Muszę się cieszyć, póki jest czym :jumping: Ze starszakami dobijałam co najwyżej do 70D.

Treść doklejona: 05.09.13 20:00
    ally1381: A propos staników, to czy będąc w ciąży śpicie w nich, czy w jakichś specjalnych, czy w ogóle bez??

W ciąży śpię bez, ale po porodzie i podczas karmienia zawsze w :devil:
    Gratuluję wieści :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ja śpię w bezszwowym. Mam takie balony że jak leżę to opadają mi bezwładnie na bok hahahaha. Boję się że się rozciągną, wolę je trzymać w ryzach :))
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Bananowiec, jak masz wybór staników do karmienia w sklepach stacjonarnych to zazdroszczę, ja niby nie mieszkam w małym miasteczku Opole 100tyś mieszkańców, ale u nas wyboru nie ma, mierzyłam nawet kilka alles mama ale powiem szczerze że były zwykłe bawełniane, brzydkie (taki zwykły mam) chciałam choć jeden elegancki, tam w sklepie który linkowały dziewczyny na wyprawkowym wątku przesyłka jest gratis, jak coś odeślę i najwyżej zapłacę za przesyłkę, cóż zrobić.
    Myślę że jak ktoś mieszka w W-wie, Krakowie czy Wrocku będzie miał ułatwione zadanie
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    kachaw, są w Rzemieślniku na górze w sklepie Margaret i w Baby Blue, ale mają mocno przesadzone ceny.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    ally1381

Ja śpię bez:bigsmile: Zawsze tak spałam i nie wyobrażam sobie spać w staniku bo to jednak uciska :smile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    kachaw: Bananowiec, jak masz wybór staników do karmienia w sklepach stacjonarnych to zazdroszczę

Do karmienia jeszcze nie szukałam :bigsmile: Ale generalnie faktycznie mam sklep, w którym dostanę coś na moje balony :rolling: Tylko, że właśnie w necie często wybór jest większy dlatego w sumie zazdroszczę tym dziewczynom, które kupują przez neta..no i ceny często lepsze :wink::wink:

A śpię bez stanika..no ale w ciąży jeszcze biust mi nie urósł jedynie zrobił się bardziej nabrzmiały :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIĘKI DZIEWCZYNY wybieram opcję jutrzejszej wyprawy do mojej Kliniki. Nie wytrzymam psychicznie, ze świadomością, że mam tam jakąś bakterię, która może być groźna dla mojego synka. Skoro już o nie wiem. Zrobię sobie przy okazji wszystkie dodatkowe badania jakie zostały mi do wizyty. Mam daleko ale jak już pojadę to przynajmniej weekend będzie dla mnie spokojny.
    ally1381 SUPER WIADOMOŚCI!!! Ja miałam USG genetyczne dokładnie tydzień temu, tez było Ok no i dowiedzieliśmy się, że czekamy na synka:smile:
    Co do biustonoszy to ja byłam tak wnerwiona że po porodzie muszę spać w staniku, że szok...no nie spodziewałam się, że tak będzie mi to przeszkadzać...ale nie dało się bez
    :neutral: za to po tym jak już przestałam karmić i zaczęłam spać bez to dziwnie się czułam...:confused: no nie dogodzi.
    Ale kupować wolę na "żywo"
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Mk w rzemieślniku jeszcze nie byłam pójdę tam a w baby blue jak byłam to były trzy modele alles, nic więcej może jak trafiłam były przebrane, ale mierzyłam trzy modele, nie zachwyciły mnie takie zwykłe bawełniane taki to ja mam z eqzotika za 40 zł
    Ja nie oczekuję cudów ale np coś takiego by mnie urządziło
    taki

taki

taki
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kachaw u nas (nie miasto, a miasteczko kilkutysięczne) jest co prawda wybór w tych normalnych allesach, ale karmniki prawie wyłącznie bawełniane, białe. Ewentualnie beżowo - białe z bardziej eleganckich. Nie ma wyboru. W lovemum kupowałam juz wiele razy i zawsze byłam zadowolona.

A dziś kupiłam taki komplet :bigsmile: Co prawda M czarować nie będę jeszcze długo, ale w takiej bieliźnie czuję się wyjątkowo :cool:

http://www.alles.pl/static_cache/collectionList/v/1/v1thv7pd2hcifafm2wpp5hja78xnjp.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Maria (mogę tak?) dobra decyzja :)
    Ja to nawet o płeć nie pytałam, mierzył te wszystkie parametry, zdjęcia cykał, a ja w stresie, czy wszystko ok. Jednak M zagaił kiedy można płeć poznać, dr na to w 20 tyg. ha haha. za 2 tyg mam wizytę u swojej lekarki, może wtedy??
    Gdzieś przeczytałam, że biust lepiej wygląda jak jest w staniku nawet w nocy, ale u mnie to nic wielkiego :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nana :D :crazy::crazy:
    fiu fiu fiu :D Piękna bielizna !!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    ally pewnie, że możesz:smile: no i dzięki. Dla malucha wszystko...
    U nas na genetycznym to nie było wątpliwości...mały tak się ustawił, że gin bezproblemowo go zmierzył z każdej możliwej strony. No a jak zapytaliśmy o płeć to gin nam pokazał i wszyscy troje na trzy cztery: chłopak...no nie dało się ukryć... Pokazał mały się w pełnej krasie. Gin mówi, że 90 % ale oczywiście potwierdzi w 21 tyg na połówkowym :smile:
    nana bielizna rewelacja...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Szkoda, że moje ciało już nieco :devil: odbiega wyglądem od figury tej pani na fotce :devil::devil::devil::wink: Hmmmm...co mi pozostało? Przynajmniej bieliznę ładną założę :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Jestem po kolejnych zajęciach ze szkoły rodzenia. Swietne położne SR prowadzą. Rewelacja! Teraz juz wiem dlaczego ten szpital dostawał nagrody "rodzic po ludzku".
    Rodząca jest na pierwszym miejscu.
    Dziś omawialiśmy poród i był ten gościu z banku krwi. Powiem Wam że koleś rewelacja! Nie namawiał na swój bank, ale mówił konkretnie, nie ściemniał, nie nawijał bawełny na uszy. Mówił, że nie musimy decydowac się na jego bank, ale chce aby nasza świadomość "tego biznesu" była większa. mówił na co zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy, na co w zestawie pobraniowym.
    Super.
    Dzis juz padam ze zmęczenia, ja dopiero do domu weszłam, ale jutro przepiszę moje notatki, będę je sobie opracowywać to Wam wkleję.
    Naprawdę jestesmy zadowoleni z dzisiejszych zajęć.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nana :D myślę, że ta pani to jest tak wyretuszowana, że wiesz :D:D

Kissku no to i my czekamy na notatki :*
    Super, ze trafiłaś na taki szpital :cool:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Asiula przeliczylam i wyszło 36 stron A5 brudnopisu notatek! :shocked:
    Jutro rano przy kawce będę sobie opracowywać, to wrzucę Wam :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    :shocked::shocked::shocked:
    Ty Kochana z komputerem powinnaś tam jeździć :P:P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    OneKiss: wyszło 36 stron A5 brudnopisu notatek!
    zwariowała! :shocked: Kissku ze Ci się chce :wink:

Nana chyba nie myślisz że M przejdzie obojętnie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Nieeee nie potrafię tak szybko pisać na laptopie :) Dlugopis i zeszyt to najlepsze na brudnopis, bo ja piszę wtedy jak "kura pazurem", jednocześnie zadając pytania i ten brudnopis to serio brudnopis jest :) Koślawe litery, strzałki, odnośniki, kropki, gwiazdki itp :D
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nana bielizna piękna, tylko pamiętaj schowaj ją na 6 tyg po porodzie głęboko w szafie, bo mąż będzie z językiem do pasa chodził :swingin:
    Kissku teraz to ty będziesz musiała posadzić cały las a nie tylko kilka drzew, 36 stron?? :shocked: myślę że moris będzie kopał dziury, a mąż sadził, ty będzie nóżką ziemię ugniatać.
    ja już nie kupuję białej bielizny, może jakaś woda twarda, ale moja biała bielizna robi się szybko szara i wtedy jak takie ramiączko wystaje z dekoltu to wygląda to ohydnie, dlatego teraz kupuję cielisty kolor i jest super bo pasuje idealnie pod białe przeźroczyste bluzki, wygląda naturalnie
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    uś: zwariowała! Kissku ze Ci się chce

To jest silniejsze ode mnie! Ja MUSZĘ :wink:
    A tak na serio, to ja lubię wiedzieć, co mnie czeka, a pani fajnie to omawiała na zasadzie jak to jest w szpitalu, co ja będę rodzić :)
    Strach jest większy przed nieznanym, a jak wiem co mniej więcej może być, to ten strach oswajam i on nie ma władzy nade mną. Stąd pewnie mój spokój i opanowanie i nienakręcanie się negatywnie :bigsmile:

Treść doklejona: 05.09.13 21:57
    kachaw: Kissku teraz to ty będziesz musiała posadzić cały las a nie tylko kilka drzew, 36 stron?? myślę że moris będzie kopał dziury, a mąż sadził, ty będzie nóżką ziemię ugniatać.

:swingin: ha ha ha ha ! a co tam! Posadzi się! :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    A Anielinka będzie latać w kaloszach z konewką i podlewać drzewka :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    kissku a w ktorym szpitalu bedziesz rodzic,?
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Salinos, w Sulechowie.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    nawet nie wiem gdzie to jest :shamed::shamed::shamed: rozumiem, że tam jest praktykowane "rodzić po ludzku"?
    u nas w szkole rodzenia pięknie wszystko opowiadają i omawiają a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej :(((((( a niby stawiają rodzącą na 1 miejscu :((((

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.09.13 22:44</span>
    aaaaaaaaaaaaaaa dziękuję za notatki, są cudne!
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Salinos, województwo lubuskie :)
    Wiesz, ja nie jedną hospitalizację w tym szpitalu mam za sobą ( na oddziale ginekologicznym, na patologii ciąży). Położne naprawdę są fajne, ludzkie takie.
    Nie wiem jak się okaże później. Bo nie rodziłam jeszcze. Ale jestem dobrej myśli :)

salinos: tam jest praktykowane "rodzić po ludzku"?

Uzyskali takie nagrody czy certyfikaty, nie wiem jak to się nazywa. Przetestuję i na pewno zdam relację :)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Markos, Martaa, coś u was rusza? :)
    Jeszcze wy dwie i Mk wskakuje na 10 pozycję jupiiiiiiii :)))
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Na tvn style właśnie zaczął się program o ekstremalnych porodach - w domu :tooth: Będzie się działo :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Bananku, a ja nie oglądam takich programów. Nie chcę tych obrazów w mojej głowie :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Hihihi no ja pewnie jak będę na Twoim etapie to pewnie też zaprzestanę oglądania :wink::wink: Na razie daję radę i oswajam męża :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ja oglądałam "Porodówkę" na TLC, ale to jak w ciąży nie byłam :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    a ja już nawet tego nie oglądam bo jak tam się pojawiają jakieś komplikacje lub coś się dzieje z maluszkiem to się stresuję że u mnie też tak może być thu, thu odpukać w niemalowane i to mnie stresuję wolę nie myśleć o takich głupotach
    I jeszcze tylko dodam że kiedyś byłam mega wielbicielką horrorów uwielbiałam ring itp, ale jak zaszłam w ciążę z Ninką przestałam oglądać, od tej pory oglądam tylko dwa typy takich filmów Obcy - uwielbiam i szczęki i wszystkie o rekinach nawet te klasy D, jakoś taki poziom strachu mi odpowiada
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeSep 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Ojjj, ja też kocham horrory. Znaczy się lubię się bać :) Ale czasem to się tak bałam już po skończonym filmie, że drogę do łazienki w nocy, mąż mi oświetlał :) Szedł pierwszy i zapalał światła :) WIem, serca nie mam, że Go tak budziłam :)
    A i kocham seriale, co zapewne wiecie. Dużo seriali w tej ciąży oglądam seriami całymi. A najlepszy serial horror? "American Horror Story" POLECAM! Pierwszą serię wciągnęłam w tej ciąży, ale po pierwszym odcinku drugiej serii odpuściłam oglądanie. Ale wrócę do niego po porodzie [jak będę miała czas] :P
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
    • CommentTimeSep 6th 2013
     permalink
    KIssku dziekuję twoje notatki są świetne i w taki ludzki prosty sposób wszystko w nich jest
    wyłuskujesz takie najwazniejsze szczególiki których nigdzie wiecej nie ma
    podziwiam i czekam na nastepne :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    mariaekad: no i dowiedzieliśmy się, że czekamy na synka:smile:

Serio? W 13 tyg? To nam nie chciał do 20 tyg powiedzieć, bo na genetycznym mówienie o płci to jest dokładnie 50-50.

OneKiss: Mówił, że nie musimy decydowac się na jego bank, ale chce aby nasza świadomość "tego biznesu" była większa.

Kissku, a z jakiego banku? My mieliśmy na SR faceta z Instytutu Onkologicznego i dużo rzeczy, także kiepskich powiedział nam o bankach krwi.

Treść doklejona: 06.09.13 07:43
    OneKiss: A najlepszy serial horror? "American Horror Story" POLECAM!

O tak, pierwszy sezon był niezły, bałam się jak diabli :D
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: Nana chyba nie myślisz że M przejdzie obojętnie :tongue:

Obojętnie..hmm...może nie, ale te sprawy zawieszone do odwołania. Mamy wprawę :devil: Przetestowaliśmy w poprzednich ciążach. Najtrudniej było za pierwszym razem :tongue:

kachaw: Nana bielizna piękna, tylko pamiętaj schowaj ją na 6 tyg po porodzie głęboko w szafie, bo mąż będzie z językiem do pasa chodził :swingin:

Oj, odbijemy sobie wtedy :bigsmile: O ile dzieci pozwolą :devil::wink:

kachaw: ja już nie kupuję białej bielizny, może jakaś woda twarda, ale moja biała bielizna robi się szybko szara i wtedy jak takie ramiączko wystaje z dekoltu to wygląda to ohydnie, dlatego teraz kupuję cielisty kolor i jest super bo pasuje idealnie pod białe przeźroczyste bluzki, wygląda naturalnie

Też tak mam. Przestałam kupować cieliste i zaczęłam kombinować z jasnymi wzorkami w różnych jasnych kolorkach :wink:

OneKiss: To jest silniejsze ode mnie! Ja MUSZĘ :wink:

I dobrze, przynajmniej skorzystam :bigsmile::devil:

OneKiss: A tak na serio, to ja lubię wiedzieć, co mnie czeka, a pani fajnie to omawiała na zasadzie jak to jest w szpitalu, co ja będę rodzić :)
    Strach jest większy przed nieznanym, a jak wiem co mniej więcej może być, to ten strach oswajam i on nie ma władzy nade mną. Stąd pewnie mój spokój i opanowanie i nienakręcanie się negatywnie :bigsmile:

Słuszne podejście. Przy Pawle czułam lęk przed nieznanym, przy Emilce bałam się tylko komplikacji, zresztą nie było czasu, żeby się zdenerwować :wink: Teraz też odczuwam lęk, jak sobie pomyślę, co może się wydarzyć!!!! Głupie i staram się zagłuszać te wszystkie myśli. Mam ogromną nadzieję, że znów nie będzie czasu na nerwy :)))

bananowiec: Na tvn style właśnie zaczął się program o ekstremalnych porodach - w domu

A co w nich takiego eksperymentalnego? Domowe narodziny są piękne :heartbounce:

No i witam się w 28tygodniu :wink: Mógłby być już 38 :devil::wink: Im bliżej, tym bardziej niecierpliwa się robię :shades:

Treść doklejona: 06.09.13 07:55
    Z M oglądamy wspólnie...wszystkie romanse :cool: "Przeminęło z wiatrem" bym znów obejrzała :wink: :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The Fragile to obejrzyj pierwszy odcinek drugiej serii! wymiękłam po pierwszych kilkunastu minutach :)

Dziewczyny, wrzuciłam na wątek "banki krwi" swoje notatki.
    Może będziecie chciały rzucić okiem.

The Fragile, nam też mówił dużo o tym jak banki oszukują klientów i na co zwracać uwagę, aby nie dać się naciągnąć. Nie jest tak kolorowo jak podają ulotki poszczególnych banków. Mi podobało się to, że mówił własnie otwarcie co jest na NIE i nie reklamował swojego banku, nie wymieniał jego nazwy co drugie słowo.
    Dokładnie wszystko opisałam na wątku o bankach krwi :D

Nana, ja kocham "Przeminęło z wiatrem" :) A powiedzenie Scarlett jest moim mottem życiowym :) W przypadku problemów "nieważne to jest dziś, pomyślę o tym jutro" :wink:
    No i witamy w kolejnym tygodniu :)
    Moim małym celem teraz jest tydzień 33 i wtedy będę się cieszyć i wiwatować :D
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witam się piątkowo :* już prawie kolejny tydzień za nami... jak to leci szybciutko. Dziś nockę miałam w miarę przespaną, ale troszkę bolesną bo dawały o sobie znać krzyże i biodro. Dźwig by się przydał rano żeby wstać z łóżka:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No Asiunia i jeszcze tydzień i będzie spokojnie :)
    My dziś też pospaliśmy w końcu :)
    Ojj tak Kissku skorzystamy na pewno z Twoich notatek :*
    Markos, Marta, Basita jak tam ??
    Miłego dnia :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    No właśnie nic nie wiadomo co tam u czołówki słychać :)
    Racja Asiu jeszcze tydzień i będę w bezpiecznej strefie :bigsmile: haha
    --
  1.  permalink
    A u nas nocka kiepska:(( dokladńie co 2 godz. Chodziłam siusiu. W rezultacie nie pospalam, a rano trzeba było wstać odprowadzić Karolinke do przedszkola.
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Tez nie pospałam, co 2 godziny siku + przebudzenie za kazdą zmiana boku :/ + o 6 rano wstaje zrobic mezowi sniadanie.
    Ale nie ma tego zlego! Na zapas i tak sie nie da wyspac, a przynajmniej zaczynamy sie przystosowywac do wstawania w nocy :P
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    czekamy na dziewczynkę :)))))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny jak ja mam dosyć wrrrrrrr!!! od 2-giej w nocy miałam non stop twardnienie brzucha, był jak kamień. Wzięłam nospę która średnio pomogła. Czasami czułam rozlewanie po brzuchu, czyli tak jak książkowo opisywane są skurcze. Czekałam do rana by jechać na IP. Wykąpałam się, ogoliłam i NIC !!! cisza!!! Czy to były jelita, czy to były skurcze. Jestem wściekła, po prostu wściekła. Jeśli nie będzie spinek za dnia to pewnie znowu będą w nocy aż w końcu urodzę bez ostrzeżenia, bo jestem w tym dobra :devil:
    Ależ mam nerwa. Co tu robić. Moja lekarka dzisiaj nie przyjmuje także zostaje mi szpital jakby co.
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Małgosiu to ja zaktualizuję listę, a Ty jeśli możesz to ją usuń bo moderator prosił by była tylko jedna lista na stronie żebyśmy nie miały problemów :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mk, a może to własnie te skurcze przepowiadające? Macica ćwiczy.
    Kiedy masz wizytę u gina?
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Mk bidulku to się namęczyłaś w nocy :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.