Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeSep 6th 2013
     permalink
    Kissku mogą, ale co, tak często? Wizyta dopiero w czwartek. Siedzę i czekam na spinki i NIC !
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Spokojnie jak się uspokoiło to były tylko skurcze przepowiadające :))))) Przy porodowych nasila się i częstotliwość i siła bólu ;p także ten teges, bez nerw proszę:bigsmile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeSep 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Mk często tzn co ile czułaś te skurcze? Ile trwały?
    Teraz się wszystko wyciszyło, co już świadczy o ich nieregularności, więc to przemawia za tym, że to Twoja macica ćwiczy, a te skurcze mowią Twojej córci, że już niech się szykuje. To znaki też dla dziecka, że coś się będzie zmieniać. Już jakby Ją przygotowują na szykujące się zmiany.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kissku, twardnień było po kila w ciągu godziny. Na pewno więcej niż książkowe 10 w ciągu nocy i na pewno więcej niż 4 w ciągu godziny. Trwały około minuty. Czasami wydawało mi się że brzuch jest cały czas twardy, tylko wiesz, nad ranem byłam już nieprzytomna i to było tak na pół jawie pół śnie. Wiecie, gdyby to był czas porodu to ja bym siedziała grzecznie i nie panikowała, ale rzecz w tym że na poród jest jeszcze za wcześnie i cały szkopuł w tym by do niego nie dopuścić, a więc te skurcze nie mogą się rozkręcić jeśli miałyby być zatrzymane lekami.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk ja od 2 budzilam sie z twardy brzuchem,do tego koszmary mialam i od wczoraj sie ,,oczyszczam'' jest mi niedobrze,mala uciska pecherz,jak siadam to czuje ja w kroczu,pachwiny nie przestaja bolec-tylko w bezruchu,jestem senna i boje sie,ze to juz tuz tuz :(
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Witam sie i ja. Ostatnio nie mogę spać w nocy :sad: za to w dzień to non stop bym spała. Moze dlatego ze Moj m ma druga zmianę a strasznie sie rozpycha.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mk, trudno mi powiedziec, co ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Nie wiem, ale jak by to było dziś u mnie i byłabym na twoim etapie, to bym się poobserowała przez weekend i zapisywałam każdy skurcz, ile trwał i co ile był.
    Mała się rusza?
    Jak są ruchy Małej odczuwalne to bym ten weekend spokojnie liczyła skurcze i obserwowała siebie.
    Jeśli ruchy Małej by mnie zaniepokoiły, zadzwoniłabym do ginki. Pewnie kazałby podjechać do szpitala lub do siebie.
    Jeśli bym się nie dodzwoniła, a ruchy Małej by mnie niepokoiły podczas tych skurczy i po tych skurczach, pojechałabym do szpitala.
    tak bym chyba ja zrobiła.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Hecate ja tez tak mam w dzienz tym spaniem. Tylko co pozniej w nocyrobic:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorBasita
     permalink
    URODZIŁAM W NOCY Z WTORKU NA ŚRODĘ o 4.50 KACPEREK 3.4kg.
    Szybki poród! jestem już w domu:)
    -- Dziecko to niepowtarzalny dar.. dar życia.. wyjątkowy...
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluje :flowers: a cos wiecej o porodzie? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Basita gratulacje :crazy:

Bonim, Mk
    mam nadzieję, że nic się nie rozkręci, a dziewczyny jeszcze posiedzą w brzuszkach :wink::wink:

_malgosia_ gratuluję córeczki :flowers: Ja zawsze chciałam chłopca, ale im bliżej wizyty tym bardziej czuję, że będzie córka :cool::cool:

A ja mam świra bo jeszcze nie czuję ruchów...wizyta za tydzień a ja się martwię pomimo czytania tych wszystkich mądrości, żeby czekać na 20 tydz :devil: W końcu chciałabym mieć jakiś namacalny kontakt z Bobofrutem :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    OneKiss: bym się poobserowała przez weekend i zapisywałam każdy skurcz, ile trwał i co ile był.

To dobry pomysł. A z notowaniem to nie wątpię :bigsmile::devil: Przepraszam -musiałam :devil::shamed::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Wiecie, gdyby to był czas porodu to ja bym siedziała grzecznie i nie panikowała, ale rzecz w tym że na poród jest jeszcze za wcześnie i cały szkopuł w tym by do niego nie dopuścić, a więc te skurcze nie mogą się rozkręcić jeśli miałyby być zatrzymane lekami.

MK Wiem co czujesz, bo od 31 tc groził mi przedwczesny poród. Nerwy nic nie pomogą, jedynie zaszkodzą. Na Twoim etapie ciąży wypisano mnie ze szpitala i powiedzano, że dziecko dojrzałe i jak rozpocznie się poród to już nie będą go hamować..hamowali do ukończonego 35 tc.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Z ruchami roznie jest,jedne czuja wczesniej inne pozniej :-)
    Oby nic sie nie rozkrecilo,oby
  1.  permalink
    Basita gratulacje! :flowers:
    Super, że juz sobie z syneczkiem możecie odpoczywać w domciu!!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Basita gratuluję
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Ja mam też różne rewelacje, bóle brzucha jak na okres, czasem silniejsze czasem lżejsze do tego od 2 dni nieregularne skurcze bolesne, ale staram się trzymać jakoś bo już nic nie mogę zrobić.. lekarz powiedział, że w każdej chwili mogę urodzić.. wiadomo, że wolałabym donosić do 38 tc, dlatego niech się dzieje wola Nieba. Dodatkowo gin powiedział, że teraz już żadna nospa nie powstrzyma wychodzącej główki :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Salions do konca 35 bralas lutine?
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Asiunia wykreślisz z listy Basitę??
    Małgonia wykasuj listę co by była jedna na stronie
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Basita Gratuluję!!!! :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.09.13 11:30</span>
    Salions do konca 35 bralas lutine?

dokładnie tak :) 35 i 2 dni.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    nana81: To dobry pomysł. A z notowaniem to nie wątpię Przepraszam -musiałam

Aleeeeeeeeeeeeee śmieszne! :devil: :bigsmile:

Basista gratuluję! :) Jednak samoloty latały i doleciałas do szpitala :)
    bardzo się cieszę i czekamy na więcej szczegółów, no i zdjęcie nowego mieszkańca naszego globu :D

Treść doklejona: 06.09.13 11:32
    Salinos ja nadal pracuję nad opracowaniem notatek dot. porodu. Kojarzę, że pisałaś, że chcesz się na nie jeszcze załapać, wiec wiesz.... ściskaj nogi, juz prawie kończę :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mnie gin kazal odstawic,ale jak rano nie wzielam,to tak mnie spinało,ze wzielam. I chyba tydz.pobiore
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mk nie wątpię, że się denerwujesz i wcale Ci się nie dziwię. Dobrze napisała salinos o porodowych skurczach. Ból, regularność i skracające się odstępy to na pewno powód do reagowania. Wygląda na to, że macica ćwiczy, niemal książkowo i bardzo dobrze. Dla porównania mogę Ci napisać, jak się zachowuje moja przyjaciółka :wink: Mam momenty, ze skurcze są i na pewno jest ich sporo w godzinie, myślę, że nawet ok 10. Jednak nie są zbyt długie (ok. pół min) i nie sa regularne, nie przybierają na sile. Miałam tak w każdej ciąży, dlatego nie panikuję i nie jadę nigdzie. Gdyby, któraś z trzech wymienionych wyżej cech, wystąpiła, gnałabym na IP. Nie jest to przyjemna sytuacja właśnie przez niepewność, która się co chwilę pojawia, ale nie rodzę jak widać :wink: U mnie to patologiczne, nie powinno tak być, dlatego leki i inne gadżety, ale na pewno na Twoim etapie to jak najbardziej normalne, o ile nie nabiera tempa i nie powtarza sie zbyt często.

Treść doklejona: 06.09.13 11:38
    Działaj, działaj Kissku :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    bonim: pachwiny nie przestaja bolec-tylko w bezruchu

Oj znam to, najbardziej przy chodzeniu oraz staniu na jednej nodze :D
    Ale myślę że to przez to że dziecko coraz niżej i uciska

Basita: URODZIŁAM W NOCY

GRATULACJE !! :)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    kachaw: Asiunia wykreślisz z listy Basitę??

już poprawiłam listę :)
    co do luteiny to mi gin kazał brać do końca tego tygodnia i też odstawić :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Gratki dla nowej mamusi :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    stokosia87: staniu na jednej nodze :D

dokładnie, ściąganie spodni to nie lada wyczyn :P po prostu muszę na siedząco bo jak próbuje stanąć na jednej nodze to jest masakra...
    a tak w ogóle to BASITA gratuluję :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    salinos: Ja mam też różne rewelacje, bóle brzucha jak na okres, czasem silniejsze czasem lżejsze do tego od 2 dni nieregularne skurcze bolesne, ale staram się trzymać jakoś bo już nic nie mogę zrobić.. lekarz powiedział, że w każdej chwili mogę urodzić.. wiadomo, że wolałabym donosić do 38 tc, dlatego niech się dzieje wola Nieba. Dodatkowo gin powiedział, że teraz już żadna nospa nie powstrzyma wychodzącej główki :)

Trzymaj się salinos. Wszak na kolejny odcinek netSR musisz się załapać!!!! Już i tak pięknie wytrzymałyście.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Już i tak pięknie wytrzymałyście.

Leżę cały czas w łóżku aż mi się biodra w łóżko wciskają i bolą :))))))) ale dla mojej Kochanej Księżniczki zrobię wszystko!! :wink:
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Chyba dodałam komus eee -przepraszam - nowy tablet. ..
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Basita

Gratuluje !!!!!!!!:clap:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Bardzo wam dziękuję za porady i wymianę doświadczeń :) nie wiem co bym bez was zrobiła :hugging:
    Poobserwuję się, pozapisuję. Może faktycznie to już ten czas kiedy i tak by mi nie wstrzymywali na siłę porodu...
    A jeśli coś będzie nie tak, wsiadam w auto i wio.

Jeszcze pytanko techniczne. W jakie torby się pakujecie? zapakowałam się w torbę na kółkach i wcale nie narzekam na luzy w środku :) Chyba nie wzbudzę śmiechu? :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja mam torbę na kółkach i to nie najmniejszą ale podklady i pampersy zajmują pół torby :p
    BASITA GRATULACJE !!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ja jeszcze nie wpakowałam pampersów i ubranek małej a już mam pełno :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    U nas pampersy dają, nie trzeba pakować. a ubranka zawsze mąż może z fotelikiem przywieźć w dzien wyjścia ze szpitala :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mk28dni: zapakowałam się w torbę na kółkach i wcale nie narzekam na luzy w środku :)

Lepiej w torbe na kółkach niż milion reklamówek :wink:
    Mam zamiar wziąć największą torbę, jaką mam w domu. Nie mam złudzeń :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mk28dni: Jeszcze pytanko techniczne. W jakie torby się pakujecie? zapakowałam się w torbę na kółkach i wcale nie narzekam na luzy w środku :) Chyba nie wzbudzę śmiechu? :)

Ja też o takiej dużej, podróżnej, na kółkach myślałam :) ale jak się okazało, że większość rzeczy dają w szpitalu, to myslę, ze w małą podróżną się zmieszczę :D
    Chyba, że "w praniu" wyjdzie, że łatwiej wszystko wpakować będzie w większą i nawet jakby miała jeszcze luz, to wszystko w jednym miejscu będzie, a nie, ze woda osobno, przegryzki osobno itp.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    ja sie spakowalam w ogromna torbe podrozna na kolkach i ledwo w nia wszystko zmiescilam.
  2.  permalink
    Ja się spakowałam w taka mala walizke na kółkach.
    Ale dla męża i dla Hani (pampki i mokre chusteczki + ubranko na wyjście) do drugiej torby.
    Bo przeciez te popdachy gignat zajmuja tyle miejsca ze juz nic poza nimi nie włazi!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kissku, fajnie że dają pampersiaki, u mnie pewnie jednego dadzą a później martw się mamo.
    Ubranka po porodzie też dostaniesz?
    Czyli torba na kółkach to żadne "halo" :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Pampery dają, wkłady też...normalnie przestaję czytać i uciekam :shades: Po co sobie humor psuć :smoking:
    Kiss, jestem ciekawa Twojej relacji z porodu.
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Witam w piątek :) już zdążyłam od rana po urzędach pojeździć i na ryneczek skoczyć, teraz odpoczywam.
    Od kiedy moze "cwiczyc" macica? Mi tez twardnieje brzuch, wczoraj to sie przestraszylam, zero skurczu czy bolu ale twardy brzuch jak kamien :| biore od jakiegos czasu na to luteine, magnez i nospe ale nie pomaga za bardzo. Nie wiem "molestowac" lekarke o wczesniejsza wizyte czy nie. Niby z szyjka sie wtedy nie skracala ani nic z tych rzeczy..
    No i gratulacje dla swierzej mamusi :) duzo zdrowka dla was obojga :)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Madllen, pamiętam że ja w 25 tygodniu dzwoniłam do lekarki z tym samym pytaniem i kazała mi przyjechać mówiąc że to za wcześnie na spinania.
    Ale ja to ogólnie w tym temacie nie jestem zbyt dobra :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Kiss, jestem ciekawa Twojej relacji z porodu.
    Relacja będzie szczegółowa bo Kissek będzie notowac między skurczami :tooth:

Basita ogromne gratulacje! :flowers: fajnie ze pogoda lotnicza dopisała i wszystko przebiegło pomyślnie :bigsmile:

Nana popatrz,jeszcze chwila i wskoczymy w pierwszą trzydziestkę :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Witam się skromnie! Oczywiście podczytuję Was od dłuższego czasu, ale tyle się dzieje, że nie nadążam, więc pozostałam tylko "przyczajonym czytelnikiem" ;-)
    Dziś wychodzę z ukrycia bo mam zapytanie :)
    Czy któraś z Was używała kremu przeciw rozstępom Elancyl? Mam dylemat po zamówiłam go przez internet ma takie opakowanie z zieloną etykietą i kobietą na niej, kosztował ok. 130 zł za 500 ml. A dziś wyszukałam jeszcze Elancyl firmy Galenic, też w zielonym opakowaniu tylko bez żadnej kobiety na nim i jego cena to ok. 80 zł za 150 ml. Więc znacząca różnica cenowa, a co za tym idzie ciekawe czy skuteczność też. Czy któraś z Was może mi coś powiedzieć na temat tych dwóch preparatów, może stosowałyście? Nie wiem, czy zamawiać teraz jeszcze ten drugi, czy ten co kupiłam będzie dobry...

--
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Mk a u Ciebie co to bylo? Mi lekarka powiedziala tylko na poprzedniej wizycie ze w sumie nie powinno tak byc, mam duzo lezac i brac leki. A jak spytalam czy to skurcze to mi powiedziala ze mozliwe.. I tyle :| nie wiem czy do innego lekarza nie isc..
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    hopefully no niestety nie pomogę-używam oliwki z Babydream :wink:
    witam cie ciepło :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    hopefully witamy :wink:

hopefully: krem przeciw rozstępom Elancyl
    niestety nie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    hopefully: Czy któraś z Was używała kremu przeciw rozstępom Elancyl?

Ja mam ten z kobietą za ok 130 zł za 500 ml, ale jest rewelacyjny! Miałam go w pierwszej ciąży i ani śladu rozstępu. W drugiej zaczęły mi pojawiać się czerwone kreseczki, od razu zamówiłam i smaruję i teraz ani śladu. To jeden z najlepszych kosmetyków jakie miałam;)
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Musze sobie zakupic ten krem, bo narazie u mnie tylko oliwka i zwykly krem nawilzajacy:) i NARAZIE rozstepow brak:):)
    Bananowcu my w podobnym terminie jestesmy:):):)
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.