Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeSep 6th 2013
     permalink
    Cieszę się, że są dla Was one czytelne. korzystajcie :) oby tak pięknie było u każdej z nas :) I pamiętajcie, poród zaczyna się w głowie. Ja co dzien wizualizuję sobie w myślach, lekki , szybko, piękny poród i szybko powrót do formy oraz piękne, zdrowe dzieciątko :) Potęga podświadomości :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kissku:heart::heartsabove::heartsabove::rainbow::rainbow:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Oj tak potęga podświadomości ponoć wiele może :smile:
    ASIULA TY DZIŚ ŚWIĘTUJESZ...W takim razie życzenia na tzw. czasie...lekkiego porodu, pięknych cudownych chwil z maluchem i samych radości.
    --
  1.  permalink
    Ja od tygodnia zaczełam używać Biooil,narazie jestem zadowolona bo fajnie się wchłania i nawilża tyle że drogie trochę oby dobrze działało.

.
    Ja też używam bio oil, ale coś czuję że mimo to rozstępy mnie nie ominą bo mam strasznie cieniutką skórę. Tymbardziej że na brzuszku widać już pajączki, ale póki co nie przejmuję się tym. Jak się pojawią to jakoś to przeżyję :tongue:
    .
    Kissku świetne notatki :wink:
    I mam takie samo podejście, jak na razie niczego się nie boję ( zobaczymy jak to się zmieni na końcówce ) i wręcz nie mogę doczekać się tej pięknej chwili, kiedy to ujrzę synka :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeSep 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Mariaked Jeśli dostałaś nystatynę to masz prawdopodobnie grzybka, więc na szczęście nie tak poważne jak bakteria, która może porządnie namieszać.

biedronko ale porobiły ci się na brzuchu pajączki czy uwidoczniły żyłki, bo ja mam cały podżyłkowany brzuch, to normalne, na razie rozstępów nie mam, ale te zdradliwe cholery mogą się pojawiła na dzień przed porode a nawet na kilka dni po porodzie, więc nie świętuję a bacznie smaruję, ja mam akurat olej ze słodkich migdałów, super natłuszcza i to tak że jak wieczorem się posmaruję to rano mam jeszcze taką natłuszczoną skórę

Treść doklejona: 06.09.13 21:02
    Ps Asiula ja teź składam życzenia, dużo zdrowia, spełnienia marzeń sto lat
    --
  2.  permalink
    mariaekad: I MAM PYTANKO czy sądzicie, że lactovaginal powinnam zacząć brać po wybraniu nystatyny???? Obie są dopochwowe obie mam po jednej dziennie.

Maria, ja też miałam przepisaną Nystatynę i probiotyk właśnie, tyle że Iladian.
    I mi lekarka kazała brać na zmianę, jeden dzień Nystatyna, kolejny Iladia i tak przez 2-3 tygodnie.
    A Amoteks też brałam, na bardzo liczne bakterie w moczu.

Asiula dużo miłości i spełn ienia marzeń :kissing:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    dziewczyny zdecydowalam sie podjechac na izbe przyjec no i zostaje. szyjka ok ale macica ewidentnie sie stawia, za czesto. zrobi mi ktg i zobaczymy,albo leki na podtrzymanie albo wypis. babka jak tylko zobaczyla moj brzuch powiedziala ze zostaje. dobrz ze znowu siebie posluchalam.... przpraszam za brak pl liter ale pisze na tym szpitalnym wynalazku :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk o raju...mam nadzieję że jednak zechcą jeszcze powtrzymać choć chwilę poród!trzymam kciuki i pisz na bieżąco
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Mk, to faktycznie bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś. Trzymaj się. Na pewno tam już jesteś spokojniejsza, bo jesteś pod dobrą opieką.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mk zaciskam kciuki, żeby jeszcze chwilkę przetrzymali ale w sumie tragedii w razie czego nie ma, ale bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś na IP :)
    Dawaj nam znać co i jak :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mku trzymaj sie kochana,pisz jak tylko sie da :grouphug:
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja jutro zaczynam 3 trymestr i zaczynam się bać że nie zdążę z zakupami
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Mk, trzymaj się dzielna kobieto! Zaciskam kciuki za wyciszenie macicy.
    Ja Amotaks dostałam na GBS.
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
    • CommentTimeSep 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Mk to jednak dobrze słuchać siebie, tak jak piszesz. 3mamy kciuki i dawaj znać w miarę na bieżąco jak dasz radę co u Ciebie :*
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Mk trzymam kciuki aby uspokoili brzuszek trzymaj się jeszcze 1.5 tygodnia będzie dobrze
    A ja mam do Was pytanie czy wy też macie taką wrażliwą skórę wokół pępka, nie boli mnie brzuch tylko jak przejadę palcem po skórze to aż boli, nie wiem o co chodzi i tylko tak na dwa centymetry wokół pępka dalej już skóra nie boli
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Kacha, ja mam tak ze skórą pod biustem. Każdy stanik na dłuższą metę mi przeszkadza, wydaje mi się, że w tym miejscu skóra się najbardziej rozciągnęła i to dlatego...
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    MK trzymajcie się dzielnie!!! Bardzo dobrze, że pojechałaś na IP.
    Asiula STO LAT!!!!!!!!! SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL!!! :grouphug::rainbow::rainbow:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Zrobili mi ktg,usg,ekg :)

Dostałam isopin czy jakoś tak i salbutamol. Skurcze wyszły na ktg jak talala a ja średnio je czułam. Toz to szok :/
    Nawet dobrze się czuje póki co po tej kroplowie tylko ten wenflon, brrrrr....
    Jestem w szoku, tak bym sobie gdybala czy to wypinka czy twardnienie czy skurcz i w końcu zaczelabym rodzic.jakie to wszystko jest kruche,jak łatwo się pomylić...:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
    • CommentTimeSep 7th 2013
     permalink
    to ja sie wtrace szybciutko :D
    co do smarowania tez smarowalam sie bio oil a mam cale nogi, boczki i dol brzucha w rozstepach :D
    zrezygnowalam z niego, bo najwyrazniej taki byl moj los i smaruje sie balsamem nawilzajaco ujedrniajacym. tak wiec jak ktos ma miec rozstepy to i tak je dostanie niestety
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Witam się szpitalno-sobotnio :) noc bez minuty snu. Łóżko nie te,dźwięki nie te. No i rogala nie ma :(
    Skurcze niby wyciszone ale przed chwila przypadkiem zauwazylam ze brzuch jest twardy a ja nic nie czułam.
    Jestem jakimś przypadkiem z kosmosu chyba...
    Dziś 07.09 a ja mam termin na 07.10. Możemy robić zakłady ile wytrzymam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk wytrzymaj wytrzymaj. Jeszcze troche,w sumie to razem wytrzymajmy :-)
    Mnie dzis znowu klucia w szyjce wqrzaja,do tego te zółte uplawy-czy to moze byc zwykla wydzieina? Bo 2 gin nic mi na to nie dalo :/

Treść doklejona: 07.09.13 07:30
    Dziewczyny a Wy co bralyscie na żółte upławy?
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Witam się sobotnio i zaraz lecę z rodzinką na bieg Solidarności we Wrocławiu :bigsmile: Sama bym pobiegała ale jakoś raczej nic z tego nie wyjdzie, więc zostaje mi kibicować córce i mężowi :bigsmile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Cześć dziewczyny :* pomocyyy ja nie mogę się w ogóle ruszać, siedzieć czy leżeć to ok, ale jak mam wstać to po prostu masakrra. cała prawa noga, biodro, plecy mnie bolą, straszne to jest :(
    girlorboy: cale nogi, boczki i dol brzucha w rozstepach

to tak jak ja :D
    Mk28dni: Możemy robić zakłady ile wytrzymam ;)

Ty głupolku ;D wytrzymasz jeszcze minimum te 1,5/2 tygodnie mówię Ci :) jesteś za mną na liście i chcesz mnie wyprzedzić?! nie ma mocnych ;)
    a tak na poważnie to mam nadzieję że na prawdę jeszcze troszkę chociaż przetrzymasz.
    bonim: Dziewczyny a Wy co bralyscie na żółte upławy?

Bonimku ja na takie żółto troszkę zielone brałam pimafucin dopochwowo, i to była grzybica z którą męczę się całą ciąże i tak nawraca;/
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kachaw no niby odetchnęłam bo jednak grzybki w ciąży standardowa przypadłość, ale że nie miałam objawów???:shocked:
    night no ja chyba zdecyduję się jeden po drugim bo na prawdę 3x dziennie Luteina dowcipnie ta nystatyna i jak jeszcze bym tam pchała lactovaginal :shocked:...Więc stwierdziłam, że wyleczę potem będę odbudowywać florę bakteryjną.
    MK trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka abyście razem jeszcze chwilę wytrzymali.
    K I N G A a cóż to jest GBS???????a te cały amotaks to jakaś masakra. Nie dość, że proszek kobylasty to smak kojarzy mi się z rzygami
    :sad::sad:...masakra
    MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ spadam ogarniać sobotnio domek :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeSep 7th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzieki asiu
    a co do boli to tez tak mam,koszmar
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Asiula, ściskam urodzinowo :flowers:
    Mk, nie martw się. Niejedna kobieta nie czuje skurczy. Na pewno nie jesteś pierwsza ani ostatnia. Leżenie i leki pomogą. Współczuję wrażeń polekowych (widzę, że bierzesz isoptin). Niedługo się przyzwyczaisz. Trzymaj się dzielnie.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Wiesz Nana nie miałam żadnych akcji po tym leku choć uprzedzali mnie ze może być niefajnie.mialam kroplowke 12 h,teraz mnie odlaczyli no i zobaczymy jak dalej. Spinki od czasu do czasu są.
    Bonim to jest na bank infekcja. Brałam pimafucin i clotrimazol globki,niestety to nawraca.
    Trochę się dziwie ze z twoimi objawami nie lezysz w szpitalu tj. ja. Nie proponowali ci?
    Mała waży 2450. Przykoksowala 100 gr w 10 dni. Nie wiem czy to mało czy normalnie,hm...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się sobotnio
    Mk nie wiem ile wytrzymasz jestem kiepska w zakładach, ale będę z tobą odliczać każdy dzień, aż do 37tc, a potem niech się dzieje wola Boga, a szyjkę jak badali to jak ona wygląda bo to też ma znaczenie.
    Pamiętacie Ewę z Anglii która ti jakiś czas temu urodziła chyba ma nick ewe3ame, może źle napisałam, miała mega skurcze, nie dostawała chyba leków, leżała i dotrzymała do terminu, więc Mk będzie dobrze, jeszcze ci tak skurcze wyciszą, że zobaczysz urodzisz w 40tc
    Salinos tobie też kibicuję i każdy dzień skreślam w kalendarzu, jeszcze kilka dni i maluch będzie bezpieczny
    Ja jak rozmawiałam z ginem to pytałam o ten magnez czy mogę zwiększyć dawkę bo mam dosyć silny 555mg i pozwolił brać dwa razy dziennie i pić wodę z magnezem, ale powiedział żeby odstawić magnez jak ciąża będzie donoszona, bo potem macica nie chce pracować i skurcze są słabsze
    pozdrawiam, u nas dziś piękna pogoda, ma być 28 stopni, trzeba jeszcze połapać słoneczka i będę robić po niedzieli pranie dzieciowe bo też ma być super pogoda i pranie szybko wyschnie na dworze
    mariaekad gbs to paciorkowiec, na którego wymaz pobiera się z pochwy po 35 tc bo jego obecność może być groźna dla malucha przy porodzie naturalnym, może wywołać u dziecka zapalenie płuc, dlatego gdy wiadomo że matka ma ten paciorkowiec to przy porodzie dostaje antybiotyk i w ten sposób chroni się dziecko
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mk dobrze, że spinki mniejsze :)
    My dziś też się wybierzemy na plażę miejską a co :d
    Poodpoczywamy sobie :)
    Miłego pięknego dnia :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Asiunia892: [/quote]
    Hmmm to może zmienie na coś innego po dwóch ostatnich ciążach mam kilka rozstępów na brzuchu ale są one malutkie wcześniej się zwykła oliwką smarowałam hmmm
    [quote=Mk28dni]

Ja też obstawiam jeszcze 1,5-2 tygodnie :bigsmile:
    [quote=mariaekad][/quote]
    Ja też właśnie nadrabiam i idę sprzątać domek :bigsmile: może jeszcze placek drożdzowy na śliwkach upichcę

Wstawiłam dziewczyny zdjęcie na brzuszkach mojego dziwacznego brzucha,koleżanki mnie straszą hihi że jak taki mały to chłopiec hihi bo mam koleżanke która ma termin tak jak mariaekad to ładnie ją wysadziło i jest pewna że dziewczynkę będzie mieć

Treść doklejona: 07.09.13 10:06
    Hmmm jak się cytuje ??? Bo coś mi nie wyszło
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Żanett no troszkę mnie wysadziło wstawię koło środy zdjęcie AKTUALNE ale U NAS BĘDZIE SYNEK :wink: TAKŻE CHYBA ZNACZENIA BRZUSIO NIE MA :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk kumpela tak miala i dostala macmiror komplex , mam te globulki i wezme je ,bo ten dyskomfort i mysl ,ze infekcja spowoduje pekniecie pecherza i infekcje dziecka przy porodziedodaje mi stracha. Podobno po tym leku infekcja mija na dlugo, to jest na grzyby i bakterie, a żólte uplawy i klucie w szyjce to jakies bakterie, juz ponad tydz jak nie dwa z tym chodze, cos mnie zaswedzi,,zagryzie'' nie rozumiem dlaczego i jeden i drugi czeka do 37 tyg na pobranie gbs i mowia,ze wtedy jak cos wyjdzie to zapisza. Wczesniej nystatyne i gynalgin bralam caly czas. A tu gdzie blizej porodu to nic mi nie dali. KOlezanka w 9 mies dostala macmiror i w koncu wszystko przeszlo
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Salinos tobie też kibicuję i każdy dzień skreślam w kalendarzu, jeszcze kilka dni i maluch będzie bezpieczny

dziękuję:grouphug:

MK no to odliczamy razem czas do porodu :)))))))
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    MK ty biedna nasza....znów leki pchają.Mam nadzieję ze skutecznie wyciszą Ci skurcze i urodzisz dopiero za 2-3tyg
    też tłoczyli mi w żyły salbutamol,czułam sie po nim dobrze,chyba lepiej niz po fenoterolu
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    :) szyjka się trzyma póki co.
    Gbs oczywiście wyszedł mi pozytywny, a co! Bonim czym innym leczy się grzybka a czym innym bakterie. Leki na grzyba nie wylecza ci paciorkowca o ile go masz.
    Us a ile dawnek dostałas? Bo u mnie po tej jednej to chyba nadal za duzo tych twardnien
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk ten lek jest na grzyby i bakterie. Mam żółte uplawy,pieczenie czasem swedzenie,czuje dyskomfort a zaden gin nic mi nie zapisal. Boje sie ,ze infekcja mi namiesza,a czekac dwa tyg na wizyte i wymaz to strach,bo jak sie zacznie poród?
    Lek Macmiror Complex 500 zawieradwie substancje czynne: nifuratel i nystatynę.
    Nystatyna jest antybiotykiem o działaniu przeciwgrzybicznym, działającym przede wszystkim na grzyby z rodzaju Candida spp.. Zastosowanie nifuratelu i nystatyny w jednym leku powoduje, że lek Macmiror Complex 500 jest skuteczny w leczeniu zakażeń pochwy i sromu wywołanych grzybami z rodzaju Candida spp., rzęsistkiem pochwowym (Trichomonas vaginalis) i bakteriami.
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: Gbs oczywiście wyszedł mi pozytywny, a co!
    no pięknie :confused:
    Mk28dni: :) szyjka się trzyma póki co.
    uf to jest bardzo dobra wiadomość!
    Mk28dni: Us a ile dawnek dostałas? Bo u mnie po tej jednej to chyba nadal za duzo tych twardnien
    nie pytaj :confused: ja to wogóle kosmiczny przypadek byłam :neutral: nie sugeruj sie mna,u Ciebie na pewno będzie inaczej.Ja byłam w ciąży patologicznej a nie fizjologicznej (bliźniaczej) i skurcze ustały dopiero po 6tyg tłoczenia kroplówki w żyły.krwi już w żyłach chyba niewiele miałam,sam salbutamol :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    bonim ja powiem szczerze, że bałabym się sama brać leki, nawet jeśli już kiedyś je brałaś, ale to ja nawet nie brałam większej dawki magnezu bez konsultacji z ginem.
    Mk daj brzuszkowi czas aby leki mogły zadziałać
    co do wielkości, kształtu brzucha to bujdy, ja mam duży brzuch a siedzi w nim chłopak, jak byłam w ciąży z córką to strasznie mnie na kwaśne ciągnęło, jak kupowałam na targu porzeczki to starsze Panie mówiły oj syn będzie po kwaśne Pani jada, a tu doopa bo córka była, wielkość brzucha to predyspozycje genetyczne
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kachaw,no niby tez sie boje,ale wiele dziewczyn to stosuje ,osobiscie moja kolezanka w ciązy, wszedzie pisza ,ze infekcja jest gorsza niz globulki. Na dodatek ostatnio jeden gin zrobil wymaz bo mialam uplawy,a drugi w tym samym czasie nic nie widzial. Nie wspolzyjemy i nie mam pojecia skad mi to wszystko nawraca. Ostatnio pozwolilam sobie na kąpiele,bo w wannie mam ulge przy bólach kregoslupa,niestety zawsze po lezeniu w wodzie mialam infekcje-ale plecy tak bola,ze musialam sie odprezyc i odciazyc kregoslup.

Treść doklejona: 07.09.13 11:28
    Mk a dają cos na gbs? Czy jeszcze?
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Witam weekendowo :) po ciezkiej nocy, bolacym brzuszku z nerwow nastal piekny dzien :) lecimy zaraz na male zakupy dla naszej corci, jak dobrze pojdzie to wrocimy z nosidelkiem. Chociaz patrzac na wybrednosc mojego M watpie w takie zakonczenie :(
    Mk trzymaj sie mocno! Dobrze ze pojechalas do tego szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Witajcie Dziewczyny :)
    Miałam nadzieję po wizycie wpaść do Was i dopisać płeć mojego dziecka na listę. Natomiast zamiast płci dowiedziałam się, że póki co mam cały czas łożysko przodujące. Całkowicie zakrywa ujście. Wiem, że jestem w 19 tygodniu i jeszcze wszystko może się zmienić, ale zaczynam się martwić. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, zwłaszcza, że nawet nie jestem w grupie ryzyka. Czy któraś z Was miała może taki sam problem? Bardzo boję się, że w końcu wyląduję w szpitalu, a mój synuś jeszcze nawet nie ma roku. Jestem przerażona wizją rozstania z nim.
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Muriah: Czy któraś z Was miała może taki sam problem? Bardzo boję się, że w końcu wyląduję w szpitalu, a mój synuś jeszcze nawet nie ma roku. Jestem przerażona wizją rozstania z nim.

co prawda u mnie nie było całkowitego zakrycia ujścia tylko częsciowe (leżałam w szpitalu z plamieniem w 16tc) ale łożysko pięknie migrowało i teraz jest w samym dnie macicy.
    Myślę że na tym etapie,jeśli będziesz prowadzić w miarę oszczędny tryb życia (wiem ze przy dziecku ciężko,ale może da sie zorganizować pomoc?) to łożysko ma szanse podnieśc się do góry
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Dziękuję za pocieszenie. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie, z wyjątkiem plamień. Nie wiedziałam, że łożysko aż tak bardzo może się podnieść.

A co do opieki nad dzieckiem, to wprawdzie każdy z rodziny pomaga mi jak może, ale wiadomo, że codzienna opieka nad dzieckiem i tak jest wymagająca. Pocieszam się, że synek niebawem będzie chodził i spadnie zapotrzebowanie na przenoszenie.
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    BONIM, ASIUNIA . ja przed wczoraj wieczorem zauwazylam zolto- zielony kisiel doslownie ( sory za oblesne okreslenie :P) jak glut z nosa podczas choroby. To grzybica??????
    Mialam kiedys grzybice i uplawy byly brazowe i mnie swedzialo a teraz zadnych objawow tylko ten sluz. Macie jakies inne objawy !?
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Girl jak na początku jak miałam grzybice na początku to też nie miałam żadnych innych objawów prócz mnóstwo upławów , teraz męczy mnie swędzenie i pieczenie ale nie wiem czy to czasami nie pozostałość po stosowaniu luteiny.
    girlorboy: jak glut z nosa podczas choroby

moja ciotka się zawsze śmieje że to wygląda jak smarki :P :P :P hehe
    więc pewnie obstawiam że to grzybica. Ja mam od początku ciąży, biorę globulki jest chwila spokoju, zaraz nawraca i tak w kółko :(
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Bonim przy gbs robią od razu antybiogram bo nie każdy antybiotyk radzi sobie z określonym paciorkowcem. Określają typ i stopień wrazliwosci. Ja bym nie brała tego leku na własna rękę.
    U mnie żółte glutki to infekcja.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria to czekama na twoje foto :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    U mnie zielonkawe i żóltawe to inf.bakteryjna. tak mialam przed ciaza
    Teraz mam żólte ,swedzi ,szczypie.
    Mk to czekac z tym swinstwem 2 tyg? Ten wymaz bedzie pod kontem gbs,a jak teraz ta infekcja spowoduje wczesniejszy poród?

Zarówno przed i po, jak i w trakcie ciąży każda anomalia w wyglądzie, konsystencji i zapachu wydzieliny jest sygnałem do wzmożonej obserwacji i kontroli lekarskiej. Szczególnie, gdy śluz zmienia barwę na brązową, różową, żółto-zieloną, pojawiają się w nim grudki
    nieprzyjemne swędzenie i zaczerwienienie. Może to świadczyć o grzybicy pochwy, rzęsistkowicy, a nawet waginozie bakteryjnej, częstym schorzeniu w ciąży.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    MK trzymaj się i pisz nam na bieżąco, co u Was! :)

Nam na szkole rodzenia położna mówiła, ze rodząca ma GBS dodatni dostaje 2 gramy ampicyliny i ważne, że jak wiemy, ze GBS dodatni, a odejdą wody to pędem do szpitala jechać.

Dziewczyny ja też mam pytanie. Jak wiecie moją ginkę zaniepokoiło coś w mojej wydzielinie, przepisała dopochwowo Clotrimazolum. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę (znaczy się, wsadziłam tam gdzie trzeba :devil:) i po zaaplikowaniu pojawiło się takie jakby pieczenie, szczypanie, ale delikatne. Czy to normalne? Po prostu reakcja organizmu na ciało obce czy na rozpuszczającą się tabletkę?
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Kissku wydaję mi się że może to być reakcja na globulkę, ja też jak stosowałam pierwszy raz to miałam takie uczucie. ale nie jestem pewna kochana
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.