Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLopeziatko
    • CommentTimeSep 9th 2013
     permalink
    Dziewczyny no i ja zaliczam się do grona babek na fenoterolu. Od wczoraj zażywam dawkę 6x1/2 tab. Z wziązku z tym mam do Was pytanie: czy to jest normalne że dzieć jest bardziej aktywny po tabletkach. Ja na razie (odpukać w niemalowane) nie mam żadnych objawów ubocznych. Natomiast na ulotce przeczytałam, że może zwiększyć tętno u płodu. Martwię się tym.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Kupiłam sobie dziś magnez, bo skurcze mnie łapią i powieka zaczyna drżeć...dziewczyny jak myślicie ??????wydaje mi się, że mogę brać magnez w ciąży bez specjalnych telefonów do gina???

Pewnie, że możesz łykać magnez. W szpitalu podawali mi magnezin 500, 3x1. Jest najlepszy! i cenowo ok. W domu łykam 2x1 :))))))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Lopeziatko, ja nie dostrzegam różnicy.
    --
  1.  permalink
    Lopeziatko: Z wziązku z tym mam do Was pytanie: czy to jest normalne że dzieć jest bardziej aktywny po tabletkach.

Ja nic takiego nie zaobserwowałam.
    -- // //
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dziewczyny a co to ten fenoterol?? Na co się go dostaje?
    Salinos kupiłam dziś blumag jedyny, bo wystarczy łyknąć jedną tabletkę i zaspokaja dzienną dawkę. Mam nadzieję, że drętwienia nóg się skończą brzusio odpocznie a ja mniej się stresować będę:smile:
    --
    • CommentAuthora_net_a
     permalink
    Hej dziewczyny, nigdy się tu nie udzielałam, ale czytam z sentymentem :)) a chciałabym odpowiedzieć na pytanie Mk28dni - ja miałam kontrolę TSH i ft4 miesiąc po porodzie, a następnie drugi raz 3 miesiące po porodzie (i wtedy też TSH miała badane moja córka).
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Dziewczyny a co to ten fenoterol?? Na co się go dostaje?
    to lek który hamuje nadczynną macicę.nadczynność objawia sie skurczami odczuwanymi jako twardnienie brzuszka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dzięki. Ta wiadomość na pewno mi się przyda.
    Dziewczyny mam pytanie dot serów pleśniowych. Mój gin mówi, że wolno jeść ale tylko te z mleka pasteryzowanego. No i ok. Jakoś przed ciążą ochoty nie miałam ale w ciąży to mam nie tylko ochotę ale nawet chcicę :shamed: na ser pleśniowy. Upodobałam sobie Cambozolę. Za cholerę nie mogę znaleźć z jakiego mleka jest zrobiona??? Później doczytałam, że w Polsce można dostać tylko sery robione z mleka pasteryzowanego???
    JAKIE SĄ WASZE DOŚWIADCZENIA? MOŻNA jeść sery czy nie?
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    a_net_a - dziękuję ci bardzo za odpowiedź. Cenna uwaga - by zbadać też tarczycę dziecku. mam nadzieję że nie przekażę małej "pamiątki" po mamie w postaci niedoczyyności. Wystarczy że ją truje innymi lekami :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: JAKIE SĄ WASZE DOŚWIADCZENIA? MOŻNA jeść sery czy nie?
    można ale tak jak mówi Twój gin-z pasteryzowanego
    tu masz rozpisane dokładniej:
    sery pleśniowe
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mariaekd - można z pasteryzowanego albo po prostu podgrzane - bakterie o które chodzi giną w temp powyżej 60 stopni.

Mk - ja mam niedoczynność i Hashi i pytałam endo przy poprzedniej ciąży jak to jest. Tak więc tarczycę badasz po porodzie jak w ciąży - co miesiąc, chyba, że lekarz Ci powie inaczej (u mnie podczas karmienia piersią nic się nie działo, nic nie rozjechało, więc miałam co 2-3 miesiące wizytę). A w Polsce są obowiązkowe badania u dzieci od razu po porodzie jeśli chodzi o tarczycę. Jak coś się dzieje to powtórka jest w ciągu pierwszego roku. Plus taka ciekawostka - chłopcy mają minimalną szansę na "odziedziczenie" wad tarczycy po mamie, dziewczynki większą.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Normalnie czuje się tu jak glupek..
    Leże cały dzień dopiero przyszedł lekarz powiedział że na ktg tetno było w normie i dobranoc..
    Spytałam o przyczynę a on że to mógł być incydent jednorazowy i tyle...:devil:
    A jak nie ? Ja się tak przejmuję :((
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    uś, The fragile dzięki. To może teraz będę jadła podgrzewane :)
    Asiula jeśli czujesz normalnie ruchy małego to wydaje mi się, że nie ma powodu do zmartwień. Jesteś w szpitalu, pod dobrą opieką. W każdej chwili można działać. Może wsłuchaj się w brzuszek... jeśli stwierdzisz, że coś jest nie halo zawsze masz prawo zawołać pielęgniarką bądź lekarza.
    Chociaż wiem, że ciężko w takich chwilach o spokój.
    --
  2.  permalink
    Asiula_6_9_91: Spytałam o przyczynę a on że to mógł być incydent jednorazowy i tyle...

Wiesz co skoro lekarz tak powiedział to mu zaufaj.
    Jesteś w szpitalu, z dobrą opieką, na pewno będą kontrolować co jakiś czas tętno małego więc się nie stresuj tak bardzo.
    Wiem, że łatwo się mówi ale tak będzie najlepiej dla synusia :smile:
    Trzymaj się dzielnie Asiu!
    -- // //
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Asiula_6_9_91: Normalnie czuje się tu jak glupek..
    Leże cały dzień dopiero przyszedł lekarz powiedział że na ktg tetno było w normie i dobranoc..
    Spytałam o przyczynę a on że to mógł być incydent jednorazowy i tyle...:devil:

Tulę Was mocno :hugging: Każde stwierdzenie lekarza możesz skwitować Twoim "a jak nie?". Żeby nie było, też bym miała takie myśli. Tylko dokąd Cię to zaprowadzi? Lekarze prowadzący bardzo często dmuchają na zimne i dobrze. Całkiem możliwe, że to to była jednorazowa przygoda. Pamiętasz, zawsze piszemy sobie tutaj, że lepiej jechac na IP 5 razy za dużo niż raz za mało. Musisz się teraz wziąć w garść dla Adasia i dla Waszej rodzinki. Jeszcze chwilka i dostaniesz najwspanialsza nagrodę za Twój wysiłek. Staraj się myśleć pozytywnie. Powtarzaj sobie to, co powiedział lekarz (zapis był dobry!!!) i staraj się zbierać siły na chwilę Waszego spotkania, bo to przecież niedługo :wink:

Potwierdzam, to co pisała Fragile o dzieciaczkach tarczycowych mam. Moja chrześniaczka jest takim właśnie dzieckiem (mama ma hashi). Ma 6 lat i 2 starsze oraz jedną młodszą siostrę :devil::bigsmile: Niestety u najstarszej już stwierdzono (ma obecnie 13 lat) niedoczynność albo nadczynność (zabijcie nie znam sie na tym i zawsze mylę). U młodszej (8lat) były robione badania i jest ok. Mama mojeje chrześnicy zamierza ją skontrolować, bo podpada jej ostatnio ospałość córki. Ogólnie kuzynka musi trzymac rękę na pulsie i bardzo tego pilnuje.
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeSep 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Aby nie zaginęła :cool:
    Gieniu dodałam Cię do listy :)

1. Martaa0284 05.09.2013 (dziewczynka)
    2. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    3. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    4. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    5. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)

6. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    7. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    8. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    9. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)
    10. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    11. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    12. girlorboy 11.10.2013 (dziewczynka)
    13. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    14. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    15. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    16. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    17. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    18. KAROLKA8444 04.11.2013
    19. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    20. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    21. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    22. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    22. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    23. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    24. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    25. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    26. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    27. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    28. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    29. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    30. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    30. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    31. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    31. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    32. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    33. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    34. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    35. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    36. Annie_86 01.02.2014
    37. cecylka25 02.02.2014
    38. Muriah 04.02.2014
    39. Poziomkauk 14.02.2014
    40. Bananowiec 15.02.2014
    41. Loren 16.02.2014
    42. karolajnas 02.03.2014
    43. myszaasia 03.03.2014
    44. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    45. zanettt86 11.03.2014
    46. Volvic 12.03.2014
    47. ally 1381 20.03.2014
    48. GaggataB 22.03.2014
    49. Kami87 23.03.2014
    50. Gaja00 27.03.2014
    50. BrunetkaElegance 27.03.2014
    51. dziewczyna600 03.04.2014
    52. gienia83 07.04.2014
    53. nulla 08.04.2014
    54. Libra1610 16.04.2014
    55. agi_s 27.04.2014
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    O ja już 31 matko jak to leci. A ja umieram z powodu bólu pleców i kręgosłupa juz całe 2 tyg. Mam nadzieje ze tak nie bedzie przez następne 96 dni bo wyję do księżyca. Może któraś z was ma jakiś dobry sposób na takie dolegliwości ??
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Hej dziewczyny my właśnie po wizycie u ginekologa,usg prenatalne ok:)Lekarz mówi spojrzy miedzy nogi co tam widać ja na to dobrze jak by nie było nic widać...patrzy patrzy mówi no nic narazie nie widzę...choć hmmm jednak coś tu jest pokazał kropkę na ekranie no na 75% chłopak...możliwe że łechtaczka jest tak spuchnięta od moich hormonów nie raz niby zdarzało mu się zmieniać ale ja już w takie bajki to nie wierze,Muszę przyzwyczaić się z myślą że będę mama trzech muszkieterów.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Zanettt - na zaś gratuluję, chłopaki są fajne :)))) A już trzech muszkieterów mieć w domu - hoho :))))

Hecate, dobry masażysta od ciężarnych - dzięki temu mnie przeszła rwa kulszowa :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Hecata masaż i lampa solux.
    Chłopakami fajne tylko jak ma się już dwóch chciało by się dziewczynkę.
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Asiulek trzymaj się, tak jak Nana napisała, już niedługo dostaniesz taką nagrodę, że wszystkie nieprzyjemne przeżycia odejdą w zapomnienie :wink:
    Zanettt banalne, ale jakże prawdziwe: najważniejsze, żeby zdrowe było :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Zanettt86 a może będzie jeszcze dziewczynka?
    Moja koleżanka miała dwóch chłopaków i do połowy ciąży była przekonana że trzecie dzieciątko to też będzie chłopiec a jednak nie - po 20tc okazało się że będzie córunia :smile:
    Ale wiem o czym mówisz... Jak się ma dwóch chłopców to nic dziwnego że myśli się o dziewczynce.
    Chociaż co by nie było - i tak będzie najukochańsze na świecie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Witajcie dziewuchy:)

Po tygodniowej nie obecności wpadam do was a tu do nadrobienia 800 postów:shocked:niezle produkujecie:bigsmile:

Gratuluje wszystkim mamusiom które tulą już swoje dzieciaczki:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Lopeziatko: czy to jest normalne że dzieć jest bardziej aktywny po tabletkach.

normalne, ja nie raz zgłaszałam to w szpitalu i tak mi mówili. Podnosi się tętno i mamy i dzidzi.

zanett a ja dzis z kolezanka rozmawialam, ze jesli bede w 3 ciazy to tez chce chłopa;) troche Ci zazdroszcze trzech muszkieterow;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: choć hmmm jednak coś tu jest pokazał kropkę na ekranie no na 75% chłopak...możliwe że łechtaczka jest tak spuchnięta od moich hormonów nie raz niby zdarzało mu się zmieniać ale ja już w takie bajki to nie wierze,
    no to ja ci powiem ze w 16tc lekarz pokazał mi na ekranie "brodawke" jak to okreslił,obstawiał że to jajka.Ja sie miesiąc później okazało były to spuchnięte wargi sromowe,co kolejnych 2 ginów potwierdziło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, ja tak jak Hanny, mogłabym trzech chłopaków mieć :) I czwartego męża (a raczej pierwszego ;)).
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Hej dziewczyny!
    Na liście jestem już 2, choć sie nie udzielam, to podczytuje co u Was:bigsmile:

Na dzis wypada mój termin porodu, a tu ni widu ni slychu, by moja córcia zechciała się z nami przywitać :wink:
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Hanny, Frag, ale z Was cwaniary :devil::bigsmile: Rozszyfrowałam Was! Same po prostu chcecie zając pozycje rodzinnych księżniczek!:devil::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Wiadomo ważne żeby zdrowe dziewczyny i to jest podstawa!!!
    Nie nastawiam się już bo nastawiałam sie i trochę jestem hmmm jak to nazwać rozczarowana ??Może źle to określiłam ale wiecie o co chodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Jejj..ja to chyba nie mam już szans na chłopca :cool: Wszystkie ciężarne w moim kręgu spodziewają się synków, więc biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo u mnie musi być dziewczynka :tooth: No ale jak wiadomo zdrówko najważniejsze :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Tak jak u mnie dziewczyny mają
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 10th 2013
     permalink
    Haha, Nana ktoś mnie musi na rękach nosić ;))))

A tak na serio to mam jedno zadanie przed sobą - moje chłopaki MUSZĄ umieć gotować.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Frag moj maz umie gotowac ... wiec juz jeden umie drugi niech sie nauczy i przekaza to mojej corce w brzuchu .. o! haha pofantazjowalam to ide sie polozyc:P
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Asiula jak tam po nocce?
    Ja jakoś powoli zaczynam się oswajać z myślą, że odwyk cukrowy mnie czeka :cry:
    Najważniejsze, że byłam wczoraj u gina, mała zdrowa, waży 1250g i jak będę przestrzegała diety to nie powinno być komplikacji.
    Tyle, że moja waga bez diety od 1,5 miesiąca stoi w miejscu co mnie już martwiło. Lekarza jednak nie martwi.
    Dzisiaj idę zapisać się do poradni diabetologicznej. Zobaczymy jaki jadłospis mi ułożą. Od początku ciąży przytyłam 3,5kg i myślę, że jak jeszcze schudnę do będzie to niebezpieczne.
    Jakoś pechowo się ten III trymestr zaczyna.
    Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamuśki.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Luba: Ja jakoś powoli zaczynam się oswajać z myślą, że odwyk cukrowy mnie czeka

eeeeeeee tam, wszystko jest do przejścia :)))))) ja mam taki odwyk od kilku miesięcy - jestem na diecie cukrzycowej i wolę to niż insulinę ;p
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeSep 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Sialalala a u mnie infekcja jak talalala :)))
    Wczoraj pierwszy raz w życiu bakterie w moczu - dostałam saszetkę, a dziś piękny żółty śluz czyli znowu jakieś coś. Do tego dodajmy skurcze i mamy pyszną potrawę pt. "Szpitala C.D." :) Skończyłam dziś 36 tydzień jupii.
    Czasami włącza mi się myślenie jak ja truję tą moją małą - tu Luteina, tu Duphaston, tu tarczycowe, tu przeciwskurczowe, tu globulki, tu na mocz... Zaczynam czuć odpowiedzialność za jej zdrowie. Zazdroszczę tym które tak beztrosko i zdrowo przechodzą ciążę bez leków. Ach....
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Mk28dni: Skończyłam dziś 36 tydzień jupii.

:flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:

Mk28dni: Czasami włącza mi się myślenie jak ja truję tą moją małą - tu Luteina, tu Duphaston, tu tarczycowe, tu przeciwskurczowe

Ty Jej nie trujesz tylko dbasz o Nią, by jak najdłużej rozwijała się w brzuszku :)))
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Mk-gratulacje skonczonego 36 tyg,moze bakterie ( w posiewie czy zwyklym badaniu?) i sluz to z drog rodnych?
    zawsze bralam na to poprawke, co na to lekarz? moze obedzie sie bez szpitala.
    Trzymam kcuki za Asiule i dziewzyny z czołówki.:)
    Agose i Marte
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    salinos ja nigdy na żadnej diecie nie wytrzymałam dłużej niż pół dnia :bigsmile:
    Jedynie ciąża motywuje mnie do przestrzegania ograniczeń żywieniowych.
    Wiadomo, że dla dobra dzidzi wytrzymam te 2,5 miesiąca. Dla niej wszystko!!
    Ale ponarzekać swoje muszę :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Witam sie wtorkowo. Nie martwcie sie bo ja też właśnie zaczynam brać "Furagini" 3x2 z vit. C bo bakterie w moczu miałam i teraz pewnie zaraz bede mieć jakieś bakterie w pochwie:devil: chociaż nie wierzę w te robione leki a mój gin się upiera przy takich globulkach :sad: Tylko one nic kurcze nie dają bo jestem na nich od około 2 miesięcy :devil: chyba przy końcu zmienię lekarza. Niech ten mi tylko wypisze kartę na becikowe.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Cześć dziewczyny :* ja znów witam się po ciężkiej nocce, nie dość że nie przespanej to jeszcze bolesnej :( ja już sama nie wiem czy to mały się wypina i tak boli, czy to są skurcze, nie umiem jakoś tego odróżnić ;/ kurcze
    Mk28 gratuluję skończonego 36 tygodnia :wink:

Treść doklejona: 10.09.13 09:46
    a i jeszcze męczą mnie te upławy wodniste i podrażnienie po luteiie, nie mogę się tego pozbyć. swędzi i piecze w cholere...
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dorit, bardzo możliwe, choć przy siusianiu rano czułam taki dziwny dyskomfort. Rany, stara jestem, sypię się :)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Mk28dni: Rany, stara jestem, sypię się :)

głupol!! młoda mamusia a ta piszę że się sypie :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    ZANETT NO NO :smile: mówisz, że chłopaka obstawiasz...
    A ja już na 44 wskoczyłam łał:shocked:
    Mk28 możemy podać sobie ręce. MARZY MI SIĘ CIĄŻA JEDYNIE NA KWASIE FOLIOWYM... a ja tylko na lekach jadę...jeszcze chyba tylko w tyłek nic nie wsadzam :shamed::shamed: tak to i kłucie, i łykanie, i wsadzanie dowcipne (szkoda że nie to co trzeba :bigsmile:)...i tak cały dzień. Gorzej niż stara babcia. Apteki zbijają na nas fortunę.
    Ja jestem na diecie w sumie cukrzycowej... czasem zrobię wyłam... ale to czasem...Mimo wszystko mam dość duży apetyt i normalnie tyję... chociaż fajnie by było, żeby tyć tyle tylko co dzidź urośnie...ehhhh...
    --
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    Hanny dzięki za odpowiedź. Ja żeby się upewnic zadzwoniłam do lekarki i potwierdziła to co ty pisałaś. Fenoterol powoduje wzrost tętna u malucha i może powodować zwiększoną aktywność. Mam nadzieję, że maluch się przyzwyczai do leków bo aż serce mi się kroi jak pomyślę że może się po nich źle czuć.
    Mk28dni - ja też mam wyrzuty sumienia jak pomyślę ile leków muszę brać w ciązy i jak to oddziaływuje na malucha. Nie dośc że luteina od poczatku ciązy do tego codziennie zastrzyki Clexane, leki na astme oskrzelową (zdiagnozowane w ciązy) a teraz fenoterol. Aż się boję że mój synuś będzie jak Pudzian po strydach
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    No chłopak jak Pudzian to jeszcze jeszcze, ale Pudzian w różowej kiecce to już gorzej :))))
    Wrześniówki, co macie na wyjście dzieciaków do domu? kombinezony chyba nie bardzo bo dosyć ciepło jest. Chyba że coś polarowego?
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Mk ja mam uszykowany zestaw, body z długim, półśpiochy kaftanik, czapę i taki kombinezonik ale polarkowy, mam nadzieję że to wystarczy...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Mk28dni: Wrześniówki, co macie na wyjście dzieciaków do domu? kombinezony chyba nie bardzo bo dosyć ciepło jest. Chyba że coś polarowego?

Ja rodziłam końcem sierpnia u.r. i miałam właśnie polarkowe, ciepłe kombinezony-pajacyki (dwa cieńsze, jeden nieco grubszy) :) sprawdziły się bo na kombinezon faktycznie za ciepło.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mk opitole Cie, ok? Gdyby nie te leki - np. Tarczycowe czy przeciwgrzybicze czy przeciwbakteryjne to mogloby sie zle skonczyc albo dla ciazy, albo dla zdrowia dziecka. A takimi lekami sie pomaga, a nie szkodzi.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Lopeziatko: Mam nadzieję, że maluch się przyzwyczai do leków bo aż serce mi się kroi jak pomyślę że może się po nich źle czuć.
    Mk28dni - ja też mam wyrzuty sumienia jak pomyślę ile leków muszę brać w ciązy i jak to oddziaływuje na malucha.

Pomyślcie sobie, co by było z maluchem, gdybyście leków nie brały :confused:

Mk, jeszcze chwilka :wink:

Asiula, jak tam?

Frag, wygląda na to, że jesteś całkiem niezłym materiałem na teściówkę :thumbup::bigsmile:

My od wczoraj zrobiliśmy się wrażliwsi i bardziej kurczliwi.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.