Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthor_malgosia_
    • CommentTimeSep 12th 2013
     permalink
    a ja z innej beczki, od tygodnia mam jazdę na pierogi w każdej postaci, ale ile można jeść na mieście; dzisiaj się zmobilizowałam i zrobiłam na obiad pyszne pierogi ruskie :DD
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    mariaekad Mąż też by chętnie pogrzebał sobie hahahahahhahahahaha :)))))))) ale po porodzie sobie ten teges :)))))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeSep 12th 2013 zmieniony
     permalink
    Kiss- piękne notatki. Wzruszyłam się normalnie jak je czytałam, bo to wszystko już przeżyłam;)
    Mam tylko uwagę co do tego by nie pić wody w 2 czy 3 dobie - wg mnie to bzdura po 1.dlatego, że jak się karmi piersią, to baaaardzo wzmaga się pragnienie, dosłownie w ciągu sekundy trzeba się czegoś napić, a po 2. nie wydaje mi się, żeby to nie picie miało rzeczywiście pomóc. Nawał każda kobieta musi przeżyć, całe szczęście, że trwa on tylko parę dni.

Trzeba zachowac spokoj, nie drzeć się, bo w końcu przyszlysmy tu urodzic nasze dziecko a nie na jakas rzeź ;]

Też tak mówiłam i dziwiłam się po co kobiety wydzierają się w czasie porodu, przecież tracą energię! Jak przyszło co do czego, to tak się darłam, że nawet nie wiedziałam, że tak umiem. Tego się nie da opanować!

wielogodzinny płacz dziecka z powodu kolek, bo mamy nie wiedzialy, zeby nie jesc kapusty i cebuli jak karmia piersia,

Akurat w dobrych SR, gdzie pracują położne, które mają współczesną wiedzę, powiedzą, że kapusta i cebula zjedzona przez mamę nie ma NIC wspólnego z kolkami u dzieci..
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Kissku Twoje notatki to ja sobie w worda wkleję, bo teraz nie chcę czytać i przeżywać, a potem nie znajdę!
    dziękuję :kissing: :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Ja też do takiego samego wniosku doszłam że sobie wkleje w worda i czytać te twoje notaki Kisku jak bym była na SR
    jesteś mega
    a teraz mam jeszcze pytanie z innej beczki
    od czasu do czasu czuje takie palenie, mocne ciepło pod prawą piersią, takie uczucie jak czasami plecy są przeciążone i takie ciepło z tego miejsca promieniuje
    i nie wiem czy tylko ja jestem takim ewenementem czy wy też tak macie
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    _malgosia_: i zrobiłam na obiad pyszne pierogi ruskie :DD
    ja se wczoraj zrobiła.miał byc obiad na 2 dni.....i na tym "mial" sie skończyło :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Do szkoły rodzenia nawet nie pomyślałam żeby się zapisać, bo wydaje mi się to zbędne, ale notatki chętnie poczytam z ciekawości :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeSep 12th 2013 zmieniony
     permalink
    akirka: nie wydaje mi się, żeby to nie picie miało rzeczywiście pomóc. Nawał każda kobieta musi przeżyć, całe szczęście, że trwa on tylko parę dni.

Akirko, połozna nie mówiła, że ograniczenie wody w 2 dobie po porodzie uchroni nas przed nawałem, ale że sprawi, że trochę będzie mniejszy, nie tak intensywny.
    Może wcześniej znów nie do końca jasno się wyraziłam.

Fajnie, że Wam się przydadza notatki :) Korzystajcie!

My dziś wybralismy położną do porodu, porozmawialiśmy z Nią i odezwiemy się do Niej jak będę w 35tc :)
    --
  1.  permalink
    kissku potwierdzam slowa dziewczyn- jestes wielka z tymi twoimi notatkami!!!:))

a ja w koncu trafilam dzis wieczor na IP. glowa bolala niemilosirnie, podjechalam do apteki skontrolowac cisnienid, a tam 130/80.przy moim wiecznym 90/60, to wydalo mi sie wysokie.do trgo ta glowa. dlatego pojechalismy. zrobilj ktg-ok, cisnienie kilka razy mierzyli i wyszla im srednia 110/80. kazali duzo odpocztwac i przeciwbolowe przepisali jak by bardzo ta glowa dokuczala.no i od dzis codxiennie cisnienie kontrolowac. dobrze ze we wtorek wizyta u mojej ginki! uciekam spac, bo glowa dokucza ale na razie wytrzymuje bez proszkow.
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    alicjo wspolczuje tego bolu glowy, ja ratowalam sie apapem sporadycznie jak nie moglam wytrzymac, dobrze ze sprawdzilas cisnienie!
    One kiss, Twoje notatki sa swietne! podziwiam, jak Ty zdazylas to napisac? przyznaj ze nagrywasz na telefon i spisujesz, no nie?:)
    Te rady dla mezow doskonale, zaluje ze nie znałam ich i nie dalam do przeczytania mezowi! Wazne by nie radzic i nie poprawiac....wrr
    b ciekawe z calowaniem i czuleniem sie by wzmoc oksy i skurcze

co do tzw. Rehabilitacji krocza i wywiadu o ktorym pisze Nana, to w ostatnich wysokich obcasach jest artykul o tej samej poloznej z Zelaznej i metodach stosowanych, kto wie moze sie wybiore, bo na razie mam stracha nawet sie tam mocniej dotknąc, przerazaja mnie nieco szwy.
    Trzymam nieustajaco kciukasy za Agosę!:)
    I gratulacje dla Marty! :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam się w kolejnym tygodniu :wink:

Elyanna: ... tak, a potem byly odparzenia na pupie, wielogodzinny płacz dziecka z powodu kolek, bo mamy nie wiedzialy, zeby nie jesc kapusty i cebuli jak karmia piersia, choroby dzieci, wysypki itd.

Nie wszystkie rady mam, czy teściowych, a nawet babć są do kosza, chociaż z dietą matki karmiącej już dzisiaj jest nieco inna sytuacja :wink: Nie warto się zamykać. Lepiej założyć filtr i wyłapywać ciekawe sprawy. W końcu jeśli te kobiety wychowały załóżmy kilkoro dzieci (moja teściowa np. siedmioro :wink:, o wnukach nie wspomnę), to mają zwykle większe doświadczenie od nas i można stracić zamykając się:wink:

OneKiss: "organizuje poród" chodziło o to, że dyktuje rytm oddychania, pokazuje jakim rytmem oddychać, wskazuje odpowiednią pozycję na dany moment itd :) Może źle to wszystko określiłam. złych słów użyłam.

Też tak myślę :wink: Jednak od razu włączyła mi się lampka :devil::wink:

O ograniczeniu płynów też słyszałam.

Dorit, słyszałaś tę rozmowę zatem :wink: Też odwiedziłabym tę panią, gdybym miała taką możliwość. Mimo, że mnie zdziwiły te nowe zalecenia, jej tłumaczenia przekonują.

Wczoraj M poza zasięgiem (musi zmienić tel. i to czym prędzej, ma stare złomiszcze :devil:) ja z dziećmi sama w domu i oczywiście wtedy zaczęło się coś kręcić. Ból w krzyżu z kłującym bólem w dole brzucha...sama nie wiedziałam czy brzuch twardnieje przy tym, czy nie. Miałam coś takiego z Emilią przy porodzie i przyznam, że się wystraszyłam. Zwiększyłam fenoterol, zgodnie z zaleceniem gina i po dobrej godzinie przeszło. Do końca dnia brzuch lekko aczkolwiek niestrudzenie się stawiał. Dziś chyba cisza, na pewno nic nie boli. Miałam jechać do biblioteki, zabrać się za pracę...nic z tego. Nigdzie się nie ruszę. Miałyście takie bolące akcje?
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeSep 13th 2013
     permalink
    Hey laski. Ja znalazłam swój złoty środek na ból głowy i pleców. Nie myślałam ze to takie łatwe bedzie. Po prostu zaczełam pić codziennie filiżankę naparu z rumianku i jak ręką odił. Nie wyje już do księżyca i dużo lepiej się czuję.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nana ja mam od dawna takie akcje bólowe + rozpieranie w szyjce
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Heloł :)
    Idę zaraz na badanie usg, będziemy ważyć moją gwiazdę. Skurcze przepowiadające są, a nawet jest ich pełno. Są totalnie nieregularne, kilkanaście w ciągu godziny, czasami co 2 minuty, czasami co 20. Jednym słowem - nic nowego.
    Odstawili mi dzisiaj magnez i zapowiedzieli że na tym etapie już nic nie będziemy zatrzymywać.
    Jeśli waga będzie ok to pewnie mnie wyrzucą i wrócę na poród. Szyjka przed wczoraj miała nadal 2,7, czyli nic się nie ruszyła. Jestem przypadkiem z kosmosu :)
    Leżę i obserwuję kolejne współlokatorki. Wczorajszej zrobili ktg wieczorem, i nagle zaczęło szaleć tętno jej maluszka i powieźli ją do obserwacji na blok porodowy. Miała skurcze których ktg nie pokazywało. I bądź tu mądry :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Witamy się i my :)
    Jeeeeju ale się w domu wyspałam :D:D Dom to dom :D
    Mąż, łóżko, psiaaaki :D
    Siedzą i mnie całują cały czas :P Szalone :D
    My wczoraj po serduchu chyba straciliśmy kawał czopa już z krwią :P
    W nocy bóle @ ale ciiiisza dalej :D
    Agosa jak u Ciebie ? Jak reszta z 5tki :D?
    Mk super wieści, trzymam kciuki żebyś wróciła do domku :) Tam się lepiej czeka :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk czekam niecierpliwie na wage małej :-). Napisz jak bedziesz po:-) tą obecna i poprzednia dla porownania
    Bo wiesz ,ze waga u mnie spedza sen z powiek
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Bonim, co na to gin? Ból nie był ciągły, tylko właśnie jak skurczowy, przechodziło i znów łapało.
    Mk, dobrych wieści :wink:
    Asiula, pierwsze oznaki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się piątkowo
    Mk cieszę się że szyjka u ciebie ciągle piękna, widzisz te twardnienia brzucha jej nie skracają, ciekawe kto ci będzie robił usg dr. R--lski z rozwianym włosem :bigsmile: ponoć dobrze robi usg, ale tak się zastanawiam czy można zrobić dokładnie pomiary maluszka w 3 minuty ?? bo tyle trwało moje usg i wyszło że młody ma 2600gr więc trochę patrzę na to z przymrużeniem oka.
    NO jak ja miałam usg i nagle twardniał mi brzuch że aż cały bolał to myślałam że to skurcz a na monitorze wychodziło, że to 20% to już teraz nie wiem jak to jest z tym ktg

Nana ja wiem że niektóre mamy czy babcie mają super doświadczenie i mądrość życiową co do wychowania dzieci, ale np moja teściowa czy ciotki a nawet mama do nich nie należą, to co było w praktyce 35 lat temu nie ma zastosowania dzisiaj, dopajanie wodą z cukrem, karmienie co 3 godz jak w zegarku, dodawanie mąki do mleka, odstawić mleko matki na noc i sprawdzić czy jest gruba warstwa tłuszczu jak nie ma tzn mleko do kitu bo i takie słyszałam.
    Ciągle słyszałam od mojej teściowej i ciotek że moje dziecko płacze po 1,5 godz karmienia bo jest głodne i ma pewnie chudy pokarm i że mam dokarmić, gdybym słuchała ich rad a nie np rad ze szkoły rodzenia, to moje dziecko nie było by na piersi prawie rok, bo moja laktacja przestała by istnieć po m-cu lub dwóch

Treść doklejona: 13.09.13 09:31
    Asiula trzymam kciuki za rozwój sytuacji
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nana u mnie kłucia i skurcze i rozpieranie,to bylo rozwieranie szyjki,od 6 mies mam rozwarcie na palec, tzn ostatnio gin nie mowil ile sie nadal rozwiera cz skraca bo mowi,ze juz jest w miare bezpiecznie i ,ze szyjka sie nie przejmujemy. Oczywiscie w zaleceniach nospa,luteina i duzo odpoczynku
    31-32 tydz troszke przegielam ze sprzataniem i zaczał mi odchodzic czop podbarwiony krwia, od tamtej pory lezalam plackiem 3 tyg. Teaz troszke wstaje,ale bóle zmuszaja mnie do odpoczynku
  2.  permalink
    Mk kochana ty to jeszcze do terminu dotrwasz :smile:
    Oby pomiary dzieciny były dobre i niech już dadzą ci odpocząć w domku :smile:

Asiula_6_9_91: Jak reszta z 5tki :D?

U mnie cisza, w nocy kilka twradnień brzuszka było, kilka bóli @owych ale teraz też cisza.
    Czuję się kolejny dzień rewelaycjnie.
    Już nawet się pogodziłam z faktem że chyba nigdy nie urdozę!
    -- // //
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Witam 13-tego w piątek
    piękna data,kto sie decyduje? :bigsmile:
    Asiula widze wyrywasz sie przed szereg :tongue:
    MK czekamy na wiesci
    --
  3.  permalink
    Asiula to moze powoli cos sie rozkreci.
    U mnie c.d. Bolu glowy:sad: do tego niewyspana. Karolinka w nocy spadla z lozka. Placzu bylo co nie miara. Pewnie sie biedula wystraszyla.
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nightingale_84: Czuję się kolejny dzień rewelaycjnie.
    cisza przed burzą? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Asiula_6_9_91: W nocy bóle @ ale ciiiisza dalej

ja dzisiaj w nocy miała to samo plus skurcze silne.. pokręciłam się po mieszkaniu i przeszło..więc to nie to jeszcze ;p

jejku jak ja nie moge się doczekać tych maleńkich stópek i rączek do wycałowania..
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Witam się po przeszło tygodniowej przerwie- spowodowanej porodem:tooth: Na początku serdecznie dziękuję za gratulacje wszelakie :jumping:
    Wiem, że to nie ten wątek ale pokrótce streszczę urodzinki Piotrusia, bo może komuś się to przyda.
    Po serduszkach skurcze powoli się rozkręcały i jak doszło do przerw 9-cio minutowych to pojechaliśmy sprawdzić na IP czy mogę jechać 70 km na Polną w Pozn. Było ok 3 cm rozwarcia a więc spoko. Faktycznie tam masówka i nikt się tobą nie przejmuje ( czekanie na taborecie z KTG ze 2 godz to standard) Potem dostaliśmy ładny pokoik na poród rodzinny- polecam- jest inne podejście personelu, gdy się nie jest samemu. Skurczałam się coraz częściej ale op 10 godzinach- tuż na końcówce pęcherz płodowy przesłonił kanał i tętno małego zaczęło spadać. Zrobili mu gazometrię i po powtórnym badaniu natychmiast zaczęła się bieganina, i po jakichś 5 minutach już wyjmowali go brzuchem:peace:
    Jestem przekonana, że jakbym rodziła u siebie to prawdopodobnie dziecko miałoby niedotlenienie bo tu decyzje zapadały w sekundę, blok operacyjny w gotowości i ledwo mąż zdążył się przebrać a mnie już zszywali.
    Planowałam poród naturalny, ale dziękuję Bogu, że wszystko dobrze się skończylo. Teraz też mogę śmiało powiedzieć, że nie rozumiem dziewczyn, które chcą mieć cesarkę na życzenie( co innego z konieczności). Przecież o wiele gorzej się do siebie dochodzi, te narkozy, morfiny i ból brzucha... masakra.
    Powodzenia dziewczyny i życzę wszystkim takiego grzecznego i kochanego dzidziusia jak mój:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Night możemy sobie podać dłoń :D
    Mam to samo :D Ja chyba nie urodzę :D
    Ale wiecie co :D Mimo, że się tak męczyłam w tym szpitalu to mój mąż stwierdził, że jakoś stałam się tam taka mamuśkowata :D :P
    Że nie narzekam, kiedy, kiedy, tylko mówię, ze jak będzie gotowy to się urodzi..
    Jak ktoś mówi, ze lepiej jakby się teraz urodził i zaczyna wymyślać, to mówię, że lepiej dla mnie czy dla niego? Dziecko się przecież nie urodzi na moje zawołanie :P
    Po za tym u mnie też po nocy zero skurczyków :D Też się czuję rewelacyjnie :D Wyspana :D
    Zaraz zaczynam sprzątanie, bo dziś Mama przyjeżdza na weekend :D Tata ją wysłał do nas, bo oczywiście uważa że się przeciążam i stąd ten szpital :P
    Potem po niej ma przyjechać teściowa, także zanim Adaś się urodzi ja już tym paniom podziękuje :D:P
    Ale cieszę się, bo widzę, że mimo że mojego Męza siostra urodziła w lipcu, to nie będzie faworyzowania Zosi, bo bardzo się martwi i interesuje Maluchem :)
    A jednak oni wszyscy tylko Zosia, Zosia i myśleliśmy, ze Mały na tym ucierpi, ale chyba jednak się pozytywnie zaskoczymy, bo tak samo jak moi rodzice nie mogą się u Męża doczekać Adasia :)

Emi gratulacje !! Super, że Maluch grzeczny, daje Mamie dojść do siebie :)
    Jasne, ze najważniejsze dobro naszych dzieci :)
    Ja też widziałam wczoraj dziewczynę jak ją wieźli z bloku po cc.. I nieciekawy widok..
    A w szpitalu widziałam jak dziewczyny brały numer do "zaprzyjaźnionej" pani psycholog, która pisze skierowanie do cc ze względu na strach przed porodem sn..
    A jak spytałam, czemu tak chcą, to odpowiedziały że się nie mogą doczekać malucha i tyle.. no ale każdy niech robi co chce :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Tez nie pojmuje cc na zyczenie, ja mam nadziejena kolejny porod sn ,wiadomo gdyby co to mam nadzieje, ze lekarze zrobia to co trzeba,jesli bedzie taka koniecznosc.

Znam dziewczyny ktore chcialy cc bo poród boli-a to ze po cc boli to nic:devil:
    Ze po sn jest ,,rozklapiocha'' doslownie tak sie wyrazila jedna-a to ze po cc jest blizna to nic :devil:
    Ze karmienie piersia jest niewygodne bo trzeba sobie jedzenia odmawiac,a tak butla i jest spokoj..
    Myslenie niektorych mamus jest beznadziejne
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kurcze a wiecie ja to normalnie rozumiem, że można wychodzić z założenia : Kobiety rodziły to i ja urodzę, ale na serio jest tyle kobietek, które nie wiedzą podstawowych rzeczy..
    Co to jest pozycja wertykalna, po co ktg, po co chodzić podczas skurczy, co robić.. Aż mi było przykro jak widziałam jak się męczą bo się kładły z bólami krzyżowymi do łóżka bo im tak lepiej.. :( i się męczyły po 35 godzin od pierwszych skurczy.. bo rozwarcie w ogóle nie szło.. Wiem, ze to wina też krzyżowych bo są nieefektywne, ale podłączali im okse po długich bólach a one do wyra.. skurcze wielkie wiją się w każdą stronę.. ehh...

Teraz leci w dzień dobry tvn o diecie dla niemowlaka i małego dziecka :) Fajne rzeczy mówią :)
    o kaszkach, płatkach a nawet herbatce z kopru włoskiego :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Wiecie co, niech każdy robi to co chce, chcą cesarki? prrrrrrrrrrrroszę. nie chcą karmić? prrrrrrrrrrrroszę bardzo :) my się lepiej zajmijmy sobą :) miałam do wyboru cc a sn, wybrałam sn pomimo że w moim cudownym szpitalu nie ma znieczulenia, obym tego nie żałowała :)))))
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja tam dla bezpieczeństwa i własnego spokoju wole cc. Przynajmiej już wiem na czym to polega i nie boje sie porodu :bigsmile: Ale was dziewczyny podziwiam za porody sn wielki ukłon w waszą stronę :bigsmile:
  4.  permalink
    Asiula_6_9_91: Zaraz zaczynam sprzątanie, bo dziś Mama przyjeżdza na weekend :D

Hahaha, ja też włąśnie sprzatam, bo mama popołudniu przyjeżdża :bigsmile:
    Trochę prasowania się nazbierało, poza tym w niedzile mąż wybywa na cały dzień więc w razie W, żeby ktoś ze mną był :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja rodzilam po 2 dniachokystocyny,chodzilam na czterech,bez znieczulenia. Dalam rade choc mam nadzieje, ze tym razem bez oksy bedzie,bo podobno mniej boli, gin proponowal znieczulenie-darmowe,odmowilam bo bojed sie zastrzyku w kregoslup
    Mk i juz po usg?
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mk damy radę :D:D
    Ja widzę, ze nawet jak mają ZZO w szpitalu to wcale tak chętnie go nie dają :D
    Bo to musi na prawdę iść super akcja i rozwarcie, żeby je dostać, bo może zahamować akcje..
    Ale były i takie co ledwo weszły do szpitala już na IP krzyczały, ze bez ZZO nie rodzą :D
    Hacate a u Ciebie nie jest tak, ze bliźniaki to musi być CC ? U mnie w szpitalu robią wtedy od razu CC, tyle że czekają aż się samo zacznie, bo mówili, że dziecko ma lęki jak jest wyrwane z brzucha bez ostrzeżenia.
    Night mój mąż dziś pojechał do Warszawy z pracy i Mama też przeżywa, ze pół dnia sama będę :P:P Bo wraca dopiero pewnie o 22 :D więc ona od razu po pracy wsiada w samochód i jedzie :P:P
    Ja też widziałam, jak po oksie się dziewczyny zwijały, ale zaobserwowałam to nie dawali byle było szybciej, tylko jak skurcze słabły i brak postępu w rozwarciu to dawali i kazali dreptać z kroplówką :D U wielu zaraz skutkowało to tym, że lądowały na porodówce, także jak będzie trzeba to trudno :) Widzimy, że u Dorit i Anaridy to pomogło "sfinalizować akcję" :) Także jak mus to mus :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nana- mi tez takie kłujące bole kojarza sie z praca szyjki, ale dobrze ze Ty jestes "zaorbraczkowana.
    Mk przedziwnie u Ciebie z takim nasileniem skurczów- a szyjka ładnie trzyma, zycze szybkiego powrotu do domu, dzielnie znosisz ten szpital!
    Asiula- juz coraz blizej kochana, czop schodzi, bole @ są, zaraz napiszesz ze Adas na swiecie, a do sprzatania mozesz dorzucic schodzenie po schodach bokiem i przodem...ale Ty jeszcze nie masz 39tyg, wiec chyba nie ma co przyspieszac no nie?
    Niech Adas pokorzysta z dobroci brzuszkowych:)
    emi- gratulacje jeszcze raz- wspoltowarzyszko czekania na swoja kolej na liscie:)
    pokazesz pocieche na watku zdjeciowym? szybkiego powrotu do formy!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Jasne niech siedzi :)
    Mąż obstawia, że może Mały chce tacie zrobić prezent na urodziny i naszą 2 rocznicę ślubu i wyjdzie 17.09 :)
    Taki też termin wychodził z I USG prenatalnego, a ja za to myślę, ze będzie chciał siedzieć :D Byleby się obyło bez wywołania :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiula_6_9_91: wyjdzie 17.09 :)
    Czyli tuż po pełni :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Niee :P pełnia 19.09 :D:D
    No nic :D jak wyjdzie to będzie :P
    Zobaczymy :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Od ktorego do ktorego pełnia? Bo faktycznie wtedy porody za porodami :-)
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Asiula_6_9_91: Bo to musi na prawdę iść super akcja i rozwarcie, żeby je dostać, bo może zahamować akcje..

Asiula, życzę, byś się przekonała o tym, że niekoniecznie :tooth: Jeśli tak idzie, zwykle z ZZO nie ma szans zdążyć i właściwie sensu tez nie ma :bigsmile:

Dorit: mi tez takie kłujące bole kojarza sie z praca szyjki, ale dobrze ze Ty jestes "zaorbraczkowana.

Dorit, bonim, pewnie myślicie o kłuciu w szyjce? Jeśli tak to nie to. Bolało w krzyżu i jednocześnie kuło w dole brzucha. Coś jak na @, ale w ekstremalnym wydaniu, że tak powiem, brrr... Czy coś takiego właśnie miałyście na myśli?
    Wyprawiłam mojego starszaka do szkoły i wystarczyło. Znów brzuch twardnieje. Nie jakos mocno, ale czuję delikatnie:confused: Zrobiłyśmy sobie z Emi legowisko przed tv i trudno, będziemy gnić podciągając nosami - dopadł nas juz chyba jesienny katar :angry:

Kachaw, dlatego napisałam o tym, że trza to wszystko z filtrem przeżywać :tooth: U mnie tez było sporo tego typu "mądrości", jednak nikt tak dzieci nie opatuli ani nie uśpi, jak moja teściowa. Dr Karp się chowa :rolling: To tylko przykład, mogłabym tutaj mnożyć te dobre rzeczy, których mnie nauczyły matki w naszej rodzinie :wink:

Emi, gratki :flowers:
    --
  5.  permalink
    Asiula_6_9_91: Mąż obstawia, że może Mały chce tacie zrobić prezent na urodziny i naszą 2 rocznicę ślubu i wyjdzie 17.09 :)

Hahaha, u nas taką datą jest 29.09 - rocznica ślubu i urodziny Franka.
    Tyle że u nas to by po terminie już było.
    Ja tę czekam na księżyc :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nana no w sumie ja mam zaćmienie ciążowe :D w sumie racja całkowita :D
    Oby mi się to zmieniło po porodzie :P :devil:
    Night czyli Franio Wam zrobił prezent na rocznice :D Ale super :))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    U nas rocznica ślubu 30.09 :)
    Jestem po usg - cholera wszystkie dziewczyny siedziały po 15 min a u mnie poszło migiem po wezwali lekarkę do cięcia :angry:
    Pomruczała coś pod nosem, wpisała w kartę i pobiegła. Zdążyłam zapytać czy wszystko jest ok, odpowiedziała że tak. Mała była bardzo ruchliwa wiec cięzko było ja zbadać.
    Ogólnie wiem że waga ok. 2700. Kto się zna? jest Ok?
    Tydzień temu w piątek było 2440.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ładna waga :)
    Nasz Mały w 36t i 4dni ważył 2600 a w 38t i 3 dni 2900 :)
    -- [/url]
  6.  permalink
    Asiula_6_9_91: Night czyli Franio Wam zrobił prezent na rocznice :D Ale super :))

Nie nie, Franio był wcześniej :smile:
    Ale jak wybieraliśmy datę ślubu to był jeszcze w brzuszku i sam się w strzelił w ten termin :smile:

Mk bardzo dobra waga jak na 37tc :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk Ładna waga,zeby moja chciala tyle wazyc.
    Nana Klucie i w szyjce i w brzuchu,po środku a ostatni nawet silne z prawej strony,myslalam ze wyrostek
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No to zdolniaaacha z Niego :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Z jednej strony chciałabym juz do domu, jestem zmęczona szpitalem, z drugiej - ktg 4 razy dziennie, położne obok. Komfort psychiczny. I tak źle i tak niedobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Asiula_6_9_91

Tak u mnie właśnie tak będzie. Ale pierwszą corę też urodziłam przez cc miałam ułożenie pośladkowe. Ale dziewczyny mi pisały że w niektórych szpitalach krążą blizniaki rodzić sn. Dla mnie to przerażające tym bardziej po tej aferze ostatniej. A podziwiam dziewczyny które choć by jedynaka rodzą sn ja ogólnie jestem strasznie wrażliwa na ból i nie wiem jak by sie to skończyło. Przeraża mnie taki poród. Wiec naprawdę podziwiam was :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Cześć dziewczyny :) ja dziś miałam noc z twardnieniami brzuszka, a teraz czuję cały czas jak mały się wierci, ale czuję jakby jak to któraś z Was napisała że wierci się w pipce :P ehh śmieszne a zarazem dziwne te uczucie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Asiunia rozrabia Filipek !!
    Niech Mamusia sobie zapamięta jak to jest, bo to juz ostatnia prosta :D
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.