Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
[/url]Trzeba zachowac spokoj, nie drzeć się, bo w końcu przyszlysmy tu urodzic nasze dziecko a nie na jakas rzeź ;]
wielogodzinny płacz dziecka z powodu kolek, bo mamy nie wiedzialy, zeby nie jesc kapusty i cebuli jak karmia piersia,
nie wydaje mi się, żeby to nie picie miało rzeczywiście pomóc. Nawał każda kobieta musi przeżyć, całe szczęście, że trwa on tylko parę dni.

... tak, a potem byly odparzenia na pupie, wielogodzinny płacz dziecka z powodu kolek, bo mamy nie wiedzialy, zeby nie jesc kapusty i cebuli jak karmia piersia, choroby dzieci, wysypki itd.
Nie warto się zamykać. Lepiej założyć filtr i wyłapywać ciekawe sprawy. W końcu jeśli te kobiety wychowały załóżmy kilkoro dzieci (moja teściowa np. siedmioro
, o wnukach nie wspomnę), to mają zwykle większe doświadczenie od nas i można stracić zamykając się
"organizuje poród" chodziło o to, że dyktuje rytm oddychania, pokazuje jakim rytmem oddychać, wskazuje odpowiednią pozycję na dany moment itd :) Może źle to wszystko określiłam. złych słów użyłam.
Jednak od razu włączyła mi się lampka 
Też odwiedziłabym tę panią, gdybym miała taką możliwość. Mimo, że mnie zdziwiły te nowe zalecenia, jej tłumaczenia przekonują.
) ja z dziećmi sama w domu i oczywiście wtedy zaczęło się coś kręcić. Ból w krzyżu z kłującym bólem w dole brzucha...sama nie wiedziałam czy brzuch twardnieje przy tym, czy nie. Miałam coś takiego z Emilią przy porodzie i przyznam, że się wystraszyłam. Zwiększyłam fenoterol, zgodnie z zaleceniem gina i po dobrej godzinie przeszło. Do końca dnia brzuch lekko aczkolwiek niestrudzenie się stawiał. Dziś chyba cisza, na pewno nic nie boli. Miałam jechać do biblioteki, zabrać się za pracę...nic z tego. Nigdzie się nie ruszę. Miałyście takie bolące akcje?

ponoć dobrze robi usg, ale tak się zastanawiam czy można zrobić dokładnie pomiary maluszka w 3 minuty ?? bo tyle trwało moje usg i wyszło że młody ma 2600gr więc trochę patrzę na to z przymrużeniem oka.

Jak reszta z 5tki :D?
Na początku serdecznie dziękuję za gratulacje wszelakie 

Ale was dziewczyny podziwiam za porody sn wielki ukłon w waszą stronę 
Bo to musi na prawdę iść super akcja i rozwarcie, żeby je dostać, bo może zahamować akcje..
Jeśli tak idzie, zwykle z ZZO nie ma szans zdążyć i właściwie sensu tez nie ma 
mi tez takie kłujące bole kojarza sie z praca szyjki, ale dobrze ze Ty jestes "zaorbraczkowana.
Zrobiłyśmy sobie z Emi legowisko przed tv i trudno, będziemy gnić podciągając nosami - dopadł nas juz chyba jesienny katar 
U mnie tez było sporo tego typu "mądrości", jednak nikt tak dzieci nie opatuli ani nie uśpi, jak moja teściowa. Dr Karp się chowa
To tylko przykład, mogłabym tutaj mnożyć te dobre rzeczy, których mnie nauczyły matki w naszej rodzinie