Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbananowiec
    • CommentTimeSep 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Aktualizuję bo u mnie będzie PIPKA :crazy::crazy::crazy:

1. Agosa 9.09.2013 (dziewczynka)
    2. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    3. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    4. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    5. salinos 29.09.2013 (dziewczynka)
    6. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    7. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    8. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)
    9. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    9. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    10. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    11. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    12. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    13. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    14. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    15. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    16. KAROLKA8444 04.11.2013
    17. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    18. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    19. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    20. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    20. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    21. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    22. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    23. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    24. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    25. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    26. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    27. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    28. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    28. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    29. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    29. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    30. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    31. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    32. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    33. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    34. Annie_86 01.02.2014
    35. cecylka25 02.02.2014
    36. Muriah 04.02.2014
    37. Poziomkauk 14.02.2014
    38. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    39. Loren 16.02.2014
    40. karolajnas 02.03.2014
    41. myszaasia 03.03.2014
    42. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    43. zanettt86 11.03.2014
    44. Volvic 12.03.2014
    45. ally 1381 20.03.2014
    46. GaggataB 22.03.2014
    47. Kami87 23.03.2014
    48. Gaja00 27.03.2014
    48. BrunetkaElegance 27.03.2014
    49. dziewczyna600 03.04.2014
    50. gienia83 07.04.2014
    51. nulla 08.04.2014
    52. Libra1610 16.04.2014
    53. agi_s 27.04.2014
    --
  1.  permalink
    Bananku to gratuluję córeczki :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeSep 13th 2013
     permalink
    Bananku, to jak u mnie :) Gratuluję córeczki :)
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    bananowiec moglabys zmienic na liscie moja date porodu ? jednak mam na 7.10 tutaj w Szwecji
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Od jakiegoś czasu czułam, że baba będzie :tooth:

Teraz czeka mnie walka z mężem o imię... :devil: :shades: My zawsze pod prąd :surfing: :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    girlorboy: moglabys zmienic na liscie moja date porodu ?

O nie, nie zgadzam się, spadnę z pierwszej dziesiątki :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    _K_i_n_g_a_ jeszcze się załapałaś bo 2 razy jest ten sam termin :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    bananowiec: Teraz czeka mnie walka z mężem o imię

U nas też dyskusje były burzliwe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    heheheh ale walka o miejsca na liście :rolling::jumping::swingin:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    bananowiec: jeszcze się załapałaś

Uffff :tooth:
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny na końcówce, pytanko!
    Czy wasze dzieci też teraz tak malo ruchawe?
    Ja z tą moja chyba oszaleję.
    Jak ją poproszę kilka razy albo po pupci poklepie to łaskawie panna się ruszy, a w zasadzie przeciągnie.
    Bo o większych wygibasach to mogę zapomnieć :sad:
    Zdarza się nawet kilka godzin ze śpi i śpi i śpi!
    To normalne?
    Już nie pamiętam jak z Frankiem było :confused:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Night ja tak mam :D
    -- [/url]
  3.  permalink
    Asiula_6_9_91: Night ja tak mam :D

Widocznie maluchy już się szykują powoli na godzinę W i zbierają energię :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    emi, na początku wszystkie dzieciaczki są grzeczne :wink: śpią, jedzą, śpią, jedzą... i tak w kółko :smile: także ten... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMuffina25
     permalink
    Mamusie te bliżej końcówki, wiecie może czy jeśli przyjmuje magnez to może on opóźnić akcje porodową, w koncu z tego co wiadomo podaje się go by nie było skurczy? jestem w 39tyg i zapomniałam spytać lekarza czy odstawić czy brać normalnie do dnia porodu. Doradzcie prosze bo zwariuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Mk ładna waga małej, moja córka urodzona w 41 tc ważyła 3200, więc twoja też tak może dobić.
    Muffina mi właśnie lekarz kazał odstawić magnez jak ciąża będzie donoszona, bo właśnie działa na macicę, a ona ma pracować,
    Night mój jest mega ruchliwy, w nocy spać łobuz nie daje, na każdym boku jak się położę to dostaję kopniaki, a jak śpię na plecach, to widzę i czuję fale, moja córka nie była aż tak ruchliwa. Musisz pamiętać że twoja córcia ma już b. mało miejsca w brzuchu, licz sobie ruchy dla własnego spokoju
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ja dzisiaj również dostałam info o odstawieniu magnezu.
    --
  4.  permalink
    Muffina25: Mamusie te bliżej końcówki, wiecie może czy jeśli przyjmuje magnez to może on opóźnić akcje porodową, w koncu z tego co wiadomo podaje się go by nie było skurczy? jestem

Tak jak Kacha napisała, mi lekarka po 37tc kazała wszytsko odstawić.
    W pierwszej ciąży było to samo, teraz ładnie, naturalnie ma się akcja rozwinąć :smile:

kachaw: Night mój jest mega ruchliwy, w nocy spać łobuz nie daje,

A wyobraż to sobie, że moja to od dłuższego czasu nocki w brzuszku całe przesypia!
    Co się budzę bo spać nie mogę albo siku idę to jest cisza, ciekawe czy to sie przełoży na spanie poza brzuszkiem :wink:
    No miejsca ma malusio, zwłaszcza że ja brzuch mam mały a ona już jest bardzo duża.

A jak to jest teraz z tymi ruchami?
    10 w ciągu wybranje godziny? i starczy taka jedna godzinka na cały dzień?
    Czy co jakiś czas osbie wybierać godzinę i sprawdzać?
    -- // //
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Bananowiec gratulację i zazdroszczę córeczki ja mam cicha nadzieję że u nas cos się zmieni bo jak na razie 75% siusiak
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja mam kartę ruchów i mam mierzyć 3xdziennie w czasie aktywności malucha i ma być min 10 ruchów.
    Rano, południe i wieczór. Jeśli w ciągu godziny nie ma 10, to mierzyć mam przez kolejną godzinę, a jak nadal brak to IP
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Jeju jakiego mam ślicznego Synka! Tak nam się pięknie pokazał dziś na USG... Cudny jest :rainbow: Mąż mówi, że ja Go uduszę tą swoją miłością jak się już urodzi :smile:
    Szacunkowo waży już 3200g., kość udowa podgoniła i wszystko teraz wyprzedza wiek ciąży :wink:
    Poza tym szyjka długa, zamknięta, GBS ujemny :whorship: tylko śluz się gince nie spodobał i dostałam jakieś globulki. Wczorajsza morfologia piękna, mocz super, więc czekamy sobie spokojnie na następną wizytę za dwa tygodnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Wow,waga piekna,super z tym gbs :-) a ze piekny to usg 4d??? Jak tak to wrzucaj fotki :-)
    Ja tez sie boje ze zjem z milosci moją mala:-) :-)
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    żanett i bananowiec-ale wam dziewczyny zazdroszczę że już znacie płec swojego szkraba w brzuszku i gartuluje:)

my wczoraj mielismy wizyte i usg ale na razie pan doktor nic nie widział i mówi że to trochę za wcześnie,
    na następnej wizycie za 3tyg może już cos nam pokaże nasza kruszyna bo już nie możemy się doczekać kiedy zobaczymy kto się zadomowił w moim brzuchu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Cześć dziewczyny :)

U nas wszystko w porządku ;)
    bananowiec - Gratuluję :*
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    _K_i_n_g_a_: waży już 3200g., kość udowa podgoniła i wszystko teraz wyprzedza wiek ciąży
    Poza tym szyjka długa, zamknięta, GBS ujemny
    same piękne wieści!Cudownie!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    bonim: Klucie i w szyjce i w brzuchu,po środku a ostatni nawet silne z prawej strony,myslalam ze wyrostek

Nie czuję szyjki. Bardzo sporadycznie, ale ja widać to i tak jeszcze nic nie znaczy. Taki ostry ból po prawej stronie też miałam - tak jakby się kurczył tylko prawy bok brzucha :shocked: Leżymy cały czas. Nawet spałyśmy z małą, ponad 3h :shocked::shocked::shocked: Chyba jest lekko lepiej.
    Kinga, wiesz, jak to jest z tym jedzeniem dzieci? :wink: Najpierw są takie słodkie, że chce się je zjeść, a potem kiedy są duże, żałuje się, że się tego nie zrobiło :devil::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Najpierw są takie słodkie, że chce się je zjeść, a potem kiedy są duże, żałuje się, że się tego nie zrobiło
    o tak,to prawda!
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kinga, ale waga !!!!!!!
    Orientujecie się może jak to jest z wagą, tj. z karty wyczytałam że moja mała waży 2716, ale jest coś takiego jak ryzyko błędu ok. 380 g! co to konkretnie jest? ja słyszałam o marginesie błędu 200, a tutaj tak dużo. Znacie może temat?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Night jak byłam w szpitalu to wypełniałam tak jak Asiunia kartę ruchów, 3X dziennie liczyć ruchy przez jakąś godzinę, wtedy gdy twoja jest najbardziej aktywna, po 10 możesz przestać liczyć, tzn że jest okey, w szpitalu kazali liczyć wszystkie przez godz, mi wychodziło nawet 60, potem na koniec dnia kazali sumować wszystkie ruchy w ciągu tych 3 godzin i mnożyć razy 3 i wynik wpisywać w tabelkę.
    Mk granica błędu z usg może wynosić chyba 15% teraz nie pamiętam, muszę sprawdzić na usg, czyli jeśli u twojej panny wyszło 2700, to 15 % to jest 405 więc młoda może ważyć 3100 lub 2300
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A mi w szpitalu mówili, że nie ma takiej opcji, żeby dziecko zrobiło 60 ruchów w ciągu godziny, gdyż serię ruchów liczy się jako jeden ruch:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Tak jest Kacha, wyjaśniłam to właśnie na obchodzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    No widzisz Hanny co szpital to inna teoria, specjalnie się pytałam położnej jak liczyć ruchy i powiedziała że wszystkie, czyli każde puknięcie, wiadomo jak jest przepłynięcie pod skórą to liczyłam jako jeden ale jak mnie kopnął raz a za chwilkę znów i znów to już liczyłam 3.
    Zwłaszcza, że jak leżałam w szpitalu lub tylko chodziłam po korytarzu, bo co tam innego można robić to mały był mega aktywny, w domu jak idę na zakupy czy sprzątam to młody zasypia jak go kołyszę a budzi się jak ja robię się mniej aktywna
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie z innej beczki. Moze k toras cos poradzi, bo juz sama nie wiem co robic. Czy ktores a Was dokuczaja hemoroidy? Jesli tak to napiszcie prosze co stosujecie i czy pomaga. Ja mam 2 masci, Ale nic a nic nie skutkuja:cry: robia sie coraz wieksze i okropnie bola:sad: jesli ktos ma sprawdzony sposob to prosze podzielcie sie!
    •  
      CommentAuthorbananowiec
    • CommentTimeSep 14th 2013
     permalink
    Lekarz, czopki i/lub tabletki doustne jeśli takie można ciąży brać. No i nie leczyć się na własną rękę nie ważne w ciąży czy nie. Będzie lepiej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Mk28dni: jak ryzyko błędu ok. 380 g! co to konkretnie jest? ja słyszałam o marginesie błędu 200

Według mojego speca od usg ryzyko błędu nawet do 0,5 kg, dlatego nie należy się wagą sugerować. Oczywiście wszystko zależy od sprzętu i oceniającego.

alicjatrzyna: Czy ktores a Was dokuczaja hemoroidy? Jesli tak to napiszcie prosze co stosujecie i czy pomaga

Alicja, niestety - stosowałam Procto Glyvenol, po dwóch tygodniach jako tako przeszło, teraz jest lepiej. Mam rewelacyjną maść od proktologa robioną na zamówienie, ale w ciąży jej nie wolno stosować. Idź do lekarza, żeby Ci coś przepisał i pamiętaj - duuużo błonnika. U mnie na zaparcia pomogły czerwone grejpfruty z sokiem z buraków albo łączenie jabłka z kefirem :shocked:

Treść doklejona: 14.09.13 07:21
    A ja kurna chora jestem :((( Po raz pierwszy w tej ciąży, ale cholera dlaczego akurat teraz!?!?!??!!? Dzisiaj mamy sesję brzuszkowo-Krasnalową, a ja z bolącym gardłem, kaszlem i katarem :((((( Super zdjęcia chyba będą :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja znam przypadki błedu przed porodem 1 kg, dwie kumpele mialy podana wage ok 3600 a dzieci byly po ponad 4600
    Fragilku wspolczuje choroby,ja sie zmagalam z gardledm po 12 tyg
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie, różnie z tą wagą jest. Kurka, w sumie lepiej, że teraz na końcówce mnie dorwało, a nie na początku, ale i tak do dupy się czuję. Już widzę jak będę uśmiechnięta, skacząca i zadowolona z życia na sesji. Dupa, dupa, dupa! :sad:

Za to z pociesznych rzeczy - Krasnal od kilku dni za mną chodzi i mówi "mama" na różne sposoby, różnie intonuje. Mama już mówi od dłuższego czasu, ale nigdy nie było tak, że chodził i powtarzał jak papużka :) I przy tym tuli się do mnie, całuski daje. Jakoś go tulaństwo natchnęło ;) Słodkie to jest, można się normalnie rozpłynąć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Po sesji do łóżka:-) a krasnal coraz bardziejbedzie Cie zachwycal :-). Moj jak całuje brzuch to normalnie mnie rozwala:-)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, miałam wrzucić listę na podstawie której się pakowałam - tutaj ułożona warstwowo, do poprzedniego porodu się tak pakowałam i było super.

Pakowanie torby do szpitala

Pamiętaj o tym, że poród może nastąpić w najmniej oczekiwanym przez Ciebie momencie. Dlatego proponuję Ci, abyś spakowała się, co najmniej na 6 tygodni przed terminem porodu. Gdy nastąpi czas porodu będzie za późno, abyś zaczęła pakowanie torby do szpitala.

Twój partner powinien zapoznać się z zawartością spakowanej torby, ponieważ on także powinien wiedzieć, w jakim miejscu torby znajduje się dana rzecz. Jest to naprawdę konieczne, w przypadku zdenerwowania, nie będzie czasu na zastanawianie się nad tym, gdzie szukać określonej rzeczy. Pakując torbę powinnaś podzielić ją na 3 warstwy:

- spód - rzeczy, które będą Ci potrzebne później na połóg - podkłady, dodatkowe koszulki, kosmetyki, etc.

- warstwa środkowa - rzeczy dla dziecka - pieluszki jednorazowe, pieluszki tetrowe, ubranka, kocyk lub rożek

- warstwa trzecia torby do szpitala - wierzch torby. Te rzeczy, które przydadzą się przy porodzie, powinnaś ułożyć na wierzchu:
    - 2 koszule
    - ręcznik, ponieważ przy porodach fizjologicznych, czyli przebiegających bez komplikacji możesz chodzić pod prysznic na 15 - 20 minut, czasem nawet 30 minut w celu zmniejszenia odczuwania bólu związanego ze skurczami;
    - kilka opakowań podpasek poporodowych.
    - butelka wody niegazowanej, w niektórych szpitalach będziesz mogła pić małymi łyczkami w czasie porodu;
    - majteczki jednorazowe, poporodowe z siateczki (ja Ci nie polecam flizelinowych - siatkowe są świetne). Wprawdzie położna zaleci Ci, abyś nie nosiła majtek, ale przy wizycie gości warto je założyć
    - chusteczki higieniczne;
    - nawilżone chusteczki.

Warto, żebyś w szpitalu miała zegarek z sekundnikiem, pomoże ci to, prawidłowo ocenić czas trwania skurczu. Możesz wziąć również aparat fotograficzny, kamerę. Jeżeli będzie osoba towarzysząca chciała nagrać lub zrobić zdjęcia narodzin dziecka warto porozmawiać o tym z personelem, czy nie ma nic przeciwko. Możesz również wziąć odtwarzacz z ulubioną muzyką, pozwoli Ci to zrelaksować się podczas porodu.

Ile czasu spędzę w szpitalu?

Jeżeli z Tobą i noworodkiem będzie wszystko w porządku, a poród był fizjologiczny, czyli prawidłowy i odbył się bez żadnych komplikacji, to w szpitalu spędzisz 3-4 doby licząc od momentu urodzenia dziecka. Natomiast czas ten czas wydłuży się przy porodzie operacyjnym, czyli cięciu cesarskim i porodzie zabiegowym do około 5 dni.

Wszystko jednak zależy od Twojego stanu i Twojego dziecka.

Treść doklejona: 14.09.13 08:05
    bonim: Moj jak całuje brzuch to normalnie mnie rozwala:-)

No właśnie tego mi brakuje jedynie ;) Bo jak podchodzi do brzucha to puka w niego :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Bo Twoj jest mały to jeszcze nie kuma :-).
    Ja spakowalam dwie male torby
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, ja tak samo - rzeczy dla malucha osobno...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :-) teraz ciekawe kiedy mała mnie zaskoczy. Tak panicznie bylo w 32 tyg a dzis zaczynam 37 :-)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Boni no to gratulacje z okazji zaczęcia 37 tygodnia :)
    The_Fragile czekamy na zdjecia brzuszkowe,na pewno będą świetne!!
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Bonim ja na prawo i lewo słyszę że koniec 37 tygodnia to juz z palcem w nosie można rodzić, no, chyba że waga jest zbyt niska.
    Moja współlokatorka wróciła z bloku porodowego :) skurcze się wyciszyły, nawet oksytocyna nie pomogła. Patrzcie jak to jest, jedni walczą by urodzić, drudzy ściskają nogi by wytrzymać jeszcze jeden dzień :)
    --
  6.  permalink
    Bananowiec i the fragile Dziekuje za odpowiedzi. Najgorsze jest wlasnie to, ze nie cierpie na zaparcia, do wc chodze regularnie i skad to paskudztwo? Masci ktore stosuje mam przepisane od mojej ginki, Ale niestety nic a nic nie skutkuja:cry:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    mk u mnie jak wiesz niska waga,wiec wolę jak najdłuzej,niby zaczełam 37 ale jeszcze do konca tego tyg musze wytrzymac, bo gin rozpoczety 37 liczy jako 36 i 1 dzien no i ta waga... za tydzien wizyta,a tym czasem zapraszam na brzuszki,widac różnice??
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    alicjatrzyna: Masci ktore stosuje mam przepisane od mojej ginki

To musisz wybrać się do niej jeszcze raz....albo skonsultuj się u proktologa zobaczysz co ci zaproponuje i poinformuj gin, o porpozycji nowego leczenia....

Ja się kiedyś nabawiłam hemoroidów po jednym źle wlożonym tamponie....troszkę mnie uciskał a zanim miałam możłiwość go zmienić trochę czasu minęło ale to wystarczyło :cry:

Dziecko uciska co się da...no i niestety takie przypadłości czasem są nieuniknione :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    alicjatrzyna: ajgorsze jest wlasnie to, ze nie cierpie na zaparcia, do wc chodze regularnie i skad to paskudztwo?

Alicja, niestety na końcówce to norma - maluch tak uciska na odbyt (który jest jednak blisko kanału rodnego), że po prostu cholerstwo wyskakuje :(

Jak masz dobrego proktologa blisko to się zapisz, naprawdę warto.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The Fragile ja też chora :( Powiem Ci, że wczorajszy wieczór to była tragedia, katar, kaszel rwący taki, aż do wymiotów, słaba jak wiór byłam, rozbita bardzo. Zaserwowałam sobie kurację, mleko ciepłe z miodem i czosnkiem, herbata z cytryną, sok z cytryny i ubrana byłam na cebulkę. Na noc piżama, na to dres. Porządnie się w nocy wypociłam i (odpukać!!!) rano obudziłam się z lepszym samopoczuciem. Nie kaszlę, katar mniejszy i nie ma tego odczucia rozbicia i słabości.
    Super pomysł, żeby torbę pakować warstwowo!

A u mnie dziś zmiana na suwaczku :D
    Obudziłam się rano i od razu zadzwoniłam do męża, krzycząc do słuchawki "ZMIANA KODU TRÓJKA Z PRZODU" :))))
    A ten do mnie "eeeeeeeeee, mmmmmmm.... wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!" :crazy:
    Nosz kurna! Dodam, że urodziny miałam w sierpniu i 30-stkę, mam już za sobą :D

Coraz bliżej do osiągnięcia mojego małego celu, 33tc, a później 35tc i już z górki pójdzie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    OneKiss: "ZMIANA KODU TRÓJKA Z PRZODU" :))))

Haha, mąż mnie rozwalił :DDDDDDD Gratuluję Kissku, już jakoś łatwiej na duszy, co?

I współczuję choróbska - ja dzisiaj też lecę po czosnek i zamierzam tak jak Ty - miodzio, mleko, czosnek i zapakować się na ciepło do łóżka, to zawsze działało. Ale na razie popijam tylko Prenalen i Islę wcinam.

Jakoś nie mam natchnienia na tą sesję, mam nadzieję, że będę się jednak dobrze bawić.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.