Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kakai strasznie się cieszę, że i Ty tu wróciłaś:))) Frag, Aguncia, Gienka i teraz Ty:))) To tyle co pamiętam z zeszłego roku;) Swoją drogą chyba dzieci nam się starzeją (bo przecież nie my) skoro "dorabiają" się już rodzeństwa po woli;)
ja co prawda miałam wczesniaki (rodzone 27.12) ale po ok 2tyg od narodzin(pierwszy tydzien w szpitalu) zaczęłam werandować maluchy.najpierw pol godzinki przy otwartym oknie dwa dni,potem juz króciutki spacerek. Mamusie zimowych dzieci, kiedy wychodzi się pierwszy raz z noworodkiem ( i jakieś wskazówki) urodzonym dajmy na to koniec listopada, początek grudnia (mam nadzieję, że nie wcześniej)
donosisz,pamiętaj też że bliźniaki dojrzewają szybciej i nawet te urodzone w 35 tygodniu (skonczonym) są zdrowe i donoszone Zaczełam modlić sie wczoraj by donosić chłopaków chociaż do 36 tyg
No najgorsze te zakupy bo dziecko trzeba brać ze sobą
ależ ja podzielam to zdanie
Asiula_6_9_91: Bo oni uważają to za bóstwo, cud nauki i techniki :D
ależ ja podzielam to zdanie
no nadużywać oczywiście nie warto,ale jeśli przy katarku robią inhalacje z samej chocby soli fizjologicznej to jest jak najbardziej ok.jesli dają tam leki do nebulizatorów bez wiedzy lekarza to juz mi sie to nie podoba sami wybierają co tam wlewają :D także :P:P
tez bym chciała,ale jak czytam wątek o chustowaniu to jest to dla mnie czarna magia.nawet słownictwo jest nie do opanowania... Przełamałam się, zaczełam dziecię chustować
oj mam to samo Kasiu tak jak teraz to łążę za nią i mówię załóż papcie lub skarpetki bo się przeziębisz, chociaż wiem że zdrowiej dla dziecka na bosaka, to i tak gdzieś tam w środku mam taką myśl że przez te zimne girki będzie chora
Witam się coś mnie choroba bierze, piję len, tamtum verde piję herbatkę z cytryną i malinami i muszę dać radę
jak jest lato to moja córka może latać na bosaka, ale jak się robi zimniej, np tak jak teraz to łążę za nią i mówię załóż papcie lub skarpetki bo się przeziębisz, chociaż wiem że zdrowiej dla dziecka na bosaka, to i tak gdzieś tam w środku mam taką myśl że przez te zimne girki będzie chora
tylko waga dzidzi mnie lekko przeraza - 3,5 kg, a to poczatek 39 tyg. wiec jeszcze odrobinke na bank podrosnie :P
2.5 roku temu koło 100zł, brałam pod uwagę aby w zestawie była maseczka dla małego dziecka i dla dorosłego
Bo u mnie jest sajgon przy zmienianiu pieluszki,
ja na pewno nie kupię.mam jedną taką troszkę luźniejszą to ile sie bedzie dało to bede sie zapinać.potem w rozpiętej będę śmigać,bo ja i tak głównie autem Grudniowe mamuśki, macie ciążowe kurtki zimowe? Myślicie o ich kupnie? W listopadzie już jest chłodno Kupować na miesiąc... Słabo mi się to widzi, ale w moją nie wejdę i żadne przeszywanie guzików nie wchodzi w grę...
Gienia to ty jak tak dalej rzygasz masz duże szansę na dziewczynkę niby tak mówią :)
zanettt86: Gienia to ty jak tak dalej rzygasz masz duże szansę na dziewczynkę niby tak mówią :)
Haha, ja wymiotowałam do połowy ciąży i teraz to wraca, a jednak będzie chłopak ;)))
to bez dwóch zdań.sama nie miałabym przyjemności chodzić po takim mrozie nie powinno się wychodzić jak jest niższa temperatura niż -10,
no Ty raczej musisz pomyśleć choć też nie powiedziane.ja teraz-będąc w 7 miesiącu-smiał dopiełabym sie w moje zimowe kurtki A co do kurtki to będę musiała chyba kupić bo jednak cała zima przede mną :
jak już by faktycznie fest mróz przywalił już w listopadzie to poszukam w lumpie może
Prognoza na zimę
Dziewczyny, a czy któraś z Was stosowała czopki glicerynowe ?
O ironio wczoraj pisałam jak sobie pomóc a tu nic..
Próbowałam kawy na czczo, ciepłej wody z miodem, potem kiwi, siemie lniane, otręby, suszone śliwki no i już nie mam pomysłu..
Byłam w aptece spytać i Pani spytała czy lekarz pozwolił... i się waham.. chociaż czytałam, że są nieszkodliwe w ciąży, ale to tylko net...
Muszę przyjmować dużo żelaza, bo wyniki co raz gorszze i kuźwa się nabawiłam.. A czuję się taka pełna :(((