Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 17th 2013
     permalink
    zanettt86: .Dużo dostałam ciuchów od koleżanek choć czeka mnie kupno spodni bo jestem wysoka i wszystkie do kostek sięgają.Mam już upatrzone w H&M tylko czekam na przypływ gotówki bo ten początek roku szkolnego osuszył nasz budżet :)

Spodnie z h&m są świetne. Miałam spadkowe (o dziwo były do zaakceptowania) w ciąży z Emilią. Przeszły jeszcze dwie mamy od tamtej pory :wink: i wróciły. Noszę je po domu, a na wyjścia kupiłam sobie podobne z tego samego źródła. Znam ból długich kończyn :cool:

Treść doklejona: 17.09.13 16:51
    mariaekad: Asiula masz rację tyle, że ja bym chyba wolała jednak z brzuszkiem przymierzyć taką kurtkę, co innego poza ciążą to ja bez problemu kupuję... ale teraz no ryzyko.

A mnie się właśnie wydaje, że ciążowe zakupy tego typu bezpieczniejsze. Ciążowe kurtki i tak są regulowane. Najważniejsze, by rękaw był wystarczająco długi, w ramionach i w biuście ok. No nie wiem, jeśli jestem w błędzie to mnie naprostujcie.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: ja też zmarźluch jestem i o rozpiętej kurtce do pociągu mogę zapomnieć
    ja tez szybko marzne,ale jak auto pod blokiem to przeciez ani nie poczuje zimna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ja mam dwie pary spodni ciążowych z H&M są rewelacyjne. I chyba spodni mi starczy, chyba, że do pracy wrócę to pomyślę może o jakichś eleganckich.
    nana a może masz i rację, ja ciążowych kurtek na oczy nie widziałam, bo 1 ciążę latem chodziłam... Może trzeba po prostu sprawdzić :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Uś, widzisz - ja nie wiedziałam, że w tak niskich nie powinno się z prawie rocznym dzieckiem... My wychodziliśmy, to mały też...

Asiula - ja stosuję czopki glicerynowe, ale za przyzwoleniem ginki - jak już nic innego nie działało to był czopek...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nana jesli masz w planach chustowanie malucha to zerknij tu

Treść doklejona: 17.09.13 17:02
    The_Fragile: ja nie wiedziałam, że w tak niskich nie powinno się z prawie rocznym dzieckiem..
    a no to o roczniaku też nie wiedzialam,myslałam ze to sie tyczy maluszków
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bedzie dziewczyna ja wam to mowiie hahaha bylismy ogladac wozki:P tyle tego ze chyba bede wozila w taczce:P
    szykuje sie remoncik (odmalowanie scian) i robimy pokoj dla synka :)

no fajnie, wlasnie z 5min temu wywalil 5l farbe na podloge :) maz szoruje wlasnie hehe nie wytrzymam on tylko nasladowal meza jak wstrzasal farba
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    hopefully: nie miałam żadnych objawów poza tym kolorem śluzu

Miałam tak samo.
    Ja też uważam, że warto sobie ładną ciążową garderobę zapewnić, ja poszalałam, bo to pierwsza ciąża (z nadzieją na jeszcze jedną) i naprawdę fajnie się czułam i nadal czuję w tych ubraniach, zwykłe tylko w większym rozmiarze nie wygladają tak ładnie, ciążowe są poszerzone w odpowiednim miejscu.
    Ja dziś cały dzień prasuję Jasiową wyprawkę i wymiękam już :wink: A co się nawzruszałam przy tym... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    a ja włąsnie ciągle chodzę w ciuchach sprzed ciąży.ciążowe jakoś mnie strasznie pogrubiają,a ja lubie obcisłe podkreślające brzuszek
    spodnie ciążowe jedynie mam,z h&m,uwielbiam
    i sztruksy i jeansy z QBA ale tez jakies za obszerne jeszcze
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Asiula_6_9_91: Dziewczyny, a czy któraś z Was stosowała czopki glicerynowe ?

Asiu, ja używałam w ciąży parę razy czopki glicerynowe :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Czopki glicerynowe ratują mi życie, można spokojnie stosować, bo one dają tylko poślizg, nie działają jakoś na perylstatykę jelit.
    Na mnie pasuje już tylko jeden płaszczyk, ale taki cieniutki, szkoda że nie mam siostry o dwa numery większej. Moja mama jest z tych porządnie przy kości a w ubraniach męża wyglądałabym tragicznie, mam 159cm, muszę się jakoś przemęczyć przez te 6 tyg, dam radę

Treść doklejona: 17.09.13 18:07
    Uś patrząc na tą prognozę co podlinkowałaś to mam nadzieję, że sprawdzą się amerykańskie prognozy a nie rosyjskie, nie cierpię zimy
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    dziewczyny czytam was tak i mówicie o czopkach glicerynowych że je stosowałyście albo stosujecie
    no i spadłycie mi z nieba bo akurat takie czopki w domu mam a nie pomyślałam że na zaparcia można je stosować w ciąży,tak??

The_Fragile: ja stosuję czopki glicerynowe, ale za przyzwoleniem ginki - jak już nic innego nie działało to był czopek...

frag u mnie właśnie od kilku dni nic nie działa i męcze się strasznie ,chcę lepiej się poczuć więc taki czopek chyba nie zaszkodzi???
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny, w koncu moge dolaczyc do tego watku :)W lipcu poronilam wczesna ciaze, a we wrzesniu juz zobaczylam pozytywny test :) W ostatni piatek mialam wczesny skan zeby zobaczyc czy dzidzia jest tam rzeczywiscie i czy serduszko bije. Wszystko ok poki co, wg lekarki to 6tc :)
    Poki co czuje sie fatalnie strasznie mnie mdli, a pracuje w sklepie spozywczym i jest ciezko:(
    Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie :)
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Anabella gratuluje:bigsmile:
    Coraz więcej nas tu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: Uś patrząc na tą prognozę co podlinkowałaś to mam nadzieję, że sprawdzą się amerykańskie prognozy a nie rosyjskie, nie cierpię zimy
    w tym roku mam pragnienia podobne do twoich :wink:
    choć kocham zime i mrozy,oczywiscie nie dluzej niz 3miesiace.ale ze względu na to ze bedziemy miec malusie dziecko zyczę sobie tym razem lagodnej zimy
    choć sama nie wiem.bo jak cieplo bedzie to niestety bedziemy miec do czynienia z ogromna ilosci bakterii,bedzie wiało i padalo.nie lubię jak jest wilgotno.z drugiej strony dlatego wolałabym mroźno ale slonecznie... :wink: nie dogodzisz :wink:

laski a co jest złego w takiej tańszej chuście? takiej

Treść doklejona: 17.09.13 18:57
    Anabella2013: w koncu moge dolaczyc do tego watku :)
    ogromne gratulacje :bigsmile:
    rozgość sie i zostań tu najbliższe 8 miesięcy :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Dziekuje dziewczyny za cieple przywitanie :))
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Anabella, gratulacje :smile: Czy dobrze kombinuję, że będziesz Mamusią majowej Kruszynki ??? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Ciuchy firmy QBA sa super...polecam http://qba4you.pl/?page_id=10 tam widzę mozna zadac pytanie czy w Waszej miejscowości gdzieś mozna je dostać....
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Uś chodź na chusty, nie chcę tu śmiecić
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: Uś chodź na chusty, nie chcę tu śmiecić
    byłąm :tongue:
    ja znów nie chcialam tam sie wcinać w wątek,bo nie chce mi sie czytac calego i pewnie moje pytania by były zdublowane :tongue:
    eliz21: Ciuchy firmy QBA sa super...polecam
    no fajne,ale jednak wole h&m
    tez moze byc roznica,bo ja mam spodnie np sprzed 7 lat :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: byłąm :tongue:

To wskocz raz jeszcze i nie kupuj tej pentelki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Ja kupowałam teraz w czerwcu dzinsy...za 130 zł chyba więc troche taniej niz w HM (dla kogos moze byc to przydatne)...a sprawdzają sie rewelacyjnie...nic po praniu sie z nimi nie dzieje ani nie traca koloru....+ mam koszulke czerwona z takim fajnym bobasem jak usg:)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    eliz21: .za 130 zł chyba więc troche taniej niz w HM (dla kogos moze byc to przydatne).
    no mozliwe,ja z h&m kupiłam za 15zł :tongue: ale używki :wink:
    z qby kilka mam przenosiło i wrociły do mnie w fajnym stanie,wiec tez polecam
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dziewczyny a czy zawsze przed porodem się zwiększa ilość sluzu ?
    Bo u mnie to w sumie całą ciążę susza...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Mnie kilka dni przed porodem ladnie zalewalo ;) a w dzień porodu czyściło, co chwilę byłam na kibelku ;):wink: i to ciągłe uczucie,że się chce siusiu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiu zazdroszczę tej suszy
    u mnie jak w pierwszej tak i w drugiej ....morze....
    myślałam ze odsapne od podpasek.co z tego jak na wkładkach ciągle musze byc.i to nie tylko 7 dni w miesiącu ;/

Treść doklejona: 17.09.13 21:48
    Żabka221: a w dzień porodu czyściło, co chwilę byłam na kibelku
    organizm sie ładnie przygotowywał :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Szukałam na allegro używanych z h&m ale wszystkie jakieś krótkie a ja muszę mieć minimum 83 cm od krocza a najlepiej dłuższe.Przymierzałam już i jeden model jest tylko taki idealny tylko czekam za kasa :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gaja, jak byłam przyciśnięta do muru to zapodałam bez wiedzy ginki - w poprzedniej ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Us ja to samo mąż się smieje że wcześniej to tylko kilka dni a teraz non stop latam z czymś między nogami.
    --
  3.  permalink
    Asiula u mnie też jak narazie susza ( 14 tydzień w piątek będzie) Mam nadzieje,że to nic złego :smile:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mnie też przeziębienie dopadło :(Można rutinace brać w ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Asiula_6_9_91: Dziewczyny a czy zawsze przed porodem się zwiększa ilość sluzu ?
    Bo u mnie to w sumie całą ciążę susza...

Asiula, ja tak miałam na kilka dni przed urodzeniem Emilki. Biały i wodnisty wodospad :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Czyli wszystko przed nami :d
    Dziś mi się zdawało, że mam więcej sluzu ale generalnie mało, a się właśnie mówi, że każdego zalewa :p
    Także czekam :d
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeSep 17th 2013 zmieniony
     permalink
    zanett ja bym zapytała się gina co do tej rutyny, bo twój dzieć jeszcze się kształtuje, rozwija, więc uważałabym z lekami, mi w 3 trymestrze gin powiedział że już mogę rutinoscorbin bo dzieć już ukształtowany, lepiej zapytaj, a teraz zrób sobie bałkański kompot z cytrusów, któraś z dziewczyn linkowała podgrzewasz wodę z cytrynami, pomarańczami, może być grejfrut i miód tylko nie wolno zagotować, bo wtedy cała zawartość witamin i miodu pójdzie się paść
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeSep 18th 2013
     permalink
    Mnie zalewa bialy wodospad. Rano jak chlupnelo to biegiem do łazienki poszlam zobaczyc czy to dalej czop. Czyli juz niedlugo? Az tak przed szereg to ja nie chce.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, niekoniecznie - mnie od początku trzeciego trym tak zalewa...
    --
  4.  permalink
    Bonimku u mnie tak jak u Frag, taki mlecznmy śluz jeszcze z grudkami w ilościach wodospadowcyh od III trymestru mniej wiece, a teraz dziwnie sie wyciszyło..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja wczesniej ciagle myslałam ze to luteina,ale luteiny nie biore juz 3 dni i mam wodospad,w dodatku codzien po kawałku schodzi czopik ,bezbarwny , jutro wizyta,ciekawe jak szyjka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mi odchodzą te kawałki czopu od 28.08... a tu nic :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dzwoniłam dziewczyny o wynik moczu wyszło białko minimalne,moczony bezpostaciowe w osadzie,bezliczne bakterie,erytrocyty 2-4,a leukocyty 5-10 chyba nie jest źle?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    zanettt86: bezliczne bakterie

a co to znaczy bezliczne?
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Asiula, u mnie tez wiecej sluzu zdecydowanie. Cala ciaze bylo sporo, ale teraz wiecej. Az sie zastanawialam, czy to nie jakas infekcja :cool:

A okulista stwierdzil, ze spokojnie moje oczęta przetrwają poród, nic sie nie powinno odkleić, więc jest dobrze ;)

Mnie na szczescie ominie zima w ciazy i problemy ubraniowe. W lecie bylo super - sukieneczki, tuniczki, getry - łatwo i tanio kupić i dobrze się wygląda.
    Za to czeka mnie orka wózkiem po lodach i śniegach :P
    Jak nie urodzę do 03.10. to mam natychmiast zglosic sie do szpitala. Jeszcze mam troche czasu, wiec moze córeczka zechce wyjść na świat :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się środowo, ja raczej pokonałąm początki choroby, ale mój mąż rozłożył się konkretnie, jak mnie zarazi, to go ubiję.
    zanett nie wiem co oznacza termin bezliczne bakterie, bo u mnie na wyniku albo nie było wcale bakterii, albo jak były to koło nich był plus, lub dwa, ale skoro jesteś przeziębiona to leukocyty też mogą się pojawić, bo one świadczą o jakimś stanie zapalnym w organizmie, zrób badanie ponownie za kilka dni, a jeśli się okaże że nadal coś jest nie tak to bym skontaktowała się z lekarzem
    Ja cały czas mam mega duże ilości śluzu, muszę kilka razy dziennie zmieniać wkładki, raz jest mleczny i jest go dużo a raz jest bardziej w postaci glutków
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Może źle usłyszałam przez Tel babka nie wyraźnie mowiła
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 18th 2013 zmieniony
     permalink
    zanettt86: Może źle usłyszałam przez Tel babka nie wyraźnie mowiła

może nieliczne...? Albo liczne. Na Twoim miejscu odebrałabym wyniki osobiście, bo rzeczywiście może źle zrozumiałaś...? Ja przy nielicznych bakteriach chyba coś tam już brałam... z tego, co pamiętam.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: Ja cały czas mam mega duże ilości śluzu, muszę kilka razy dziennie zmieniać wkładki, raz jest mleczny i jest go dużo
    ja mam to samo :neutral: wkurza mnie to,chciałam polatać w ładnej bieliźnie,przewiewnej.a ni kisić pipke we wkłaldkach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    zanettt86: Może źle usłyszałam przez Tel babka nie wyraźnie mowiła[/quote]
    Ja jestem w szoku, że podają wyniki przez telefon, u mnie trzeba pokazać dowód osobisty abym mogła odebrać wynik, no teraz już mnie kojarzą, że dają bez dowodu.
    Jak dzwonicie to podajecie jakiś kod indywidualny, czy pesel chociaż, bo przecież po wyniki może zadzwonić każdy a tu chodzi o ochronę danych.
    Powiem więcej, że pracując w szkole jako pedagog, nie podawałam zbytnio informacji przez telefon, bo zadzwonić mógł każdy i podać się za rodzica x, no chyba że ja dzwoniłam i wiedziałam z kim rozmawiam, tak samo jak ktoś dzwonił z domu dziecka czy kurator, to też nie podawałam szczegółowych informacji
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Podawałam pesel i babka pewnie dlatego się zgodziła bo wczoraj w drodze ba badania poduszka w zawieszeniu siadła i ciągłą mi się cała drogę po jezdni więc wiedziałam że nie dam rady dziś odebrać osobiście wyników.
    Nie mogę się do lekarza dodzwonić a chciałam się spytać czy choć mogę na gardło wsiąść tabletki z propolisu i prawoślazu bo strasznie mnie drapie w gardle,płukałam już wodą z solą ale wiadomo trzeba czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    zanett ja brałam w 10 tc tamtum verde spray do gardła, uratował mi wtedy życie, wiem że to można brać w ciąży są też tabletki do ssania, dziewczyny jeszcze polecają islę ale ja wolałam tamtum, zamiast syropu prawoślazowego, bo on ma alkohol w składzie polecam picie lnu, kup już zmielony zalej dwie łyżeczki, gorącą wodą i dodaj trochę cytryny wtedy będzie lepszy w smaku, lepiej pokryje śluzem gardło niż prawoślaz i jeszcze na kaszel dobrze działa, polecam
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dzięki :)Len akurat mam więc zaraz idę zaparzyć :)

Treść doklejona: 18.09.13 12:28
    Dodzwoniłam się do lekarza akurat był na porodówce dlatego nie odbierał.Kazał brać Calcium,rutinoskorbin i tantum Verde albo orofar.Najbardziej mi gardło boli więc oby to przeszło:)
    Jakiś tu spokój dzisiaj:)czołowe mamy na porodówce?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Co do inhalatora, to ja mam Philips family i smialo mogę polecić. ale sam inhalator nie jest az tak ważne jakiej firmy będzie(ta maszynka co tloczy powietrze),ale najważniejszy jest chyba nebulizator czyli ten pojemniczek do którego się wlewa leki i do niego podlacza maske. Ja mam nebulizator philipsa,co był w zestawie i on szybko podaje lek,inhalacja trwa krotko. I mam jeszcze jeden nebulizator dla malej,to masakra,tak wolno podaje lek,inhalacja zamiast trwac z 5 minut,to trwa 15-20!!!(a gdzie takie dziecko wysiedzi tyle). Wlasnie tym drugim nebulizatorem miała robione inhalacje w szpitalu po 4 razy dziennie, to ciezko było żeby wytrzymala choć 10minut. Nie polecam kupować najtańszego, bo o ile starsze 5-6letnie dziecko wytrzyma ,to taki maluch na pewno będzie plakal i nie będzie chciał dawac sobie tego robic. I trzeba patrzeć na jakie cząsteczki jest rozbijany lek,bo tez każdy inaczej rozbija. Nim zakupicie,to poczytajcie w necie opinie ,jakie powinny być te cząsteczki,najbardziej wchłaniane przez organizm.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.